Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 27-06-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita adalah kaum yang dimuliakan oleh Allah dengan Islam, jikalau kita mencari kemuliaan selain dari kemuliaan yang diberi oleh Allah, maka Allah akan menghinakan kita
-- -- Pesan Saidina Umar semasa pembukaan Kota Baitul Maqdis

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 63
Ahli: 0
Jumlah: 63




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 13 hari yang lalu
Daeng_Jati: 34 hari yang lalu
Kang: 38 hari yang lalu


Jejak Hobi
Topik: siapa minat menulis?


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Hobi
    »» siapa minat menulis?

Please Mendaftar To Post


Oleh siapa minat menulis?

princessfamily
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.11.2007
Ahli No: 31868
Posting: 84
Dari: rumah

Kedah  


posticon Posting pada: 30-11-07 21:17


assalamualaikum...
ada tak siapa2 kat sini minat menulis...
tak kiralah tulis apa pun...
mengarang pidato ke...sajak,cerpen,dll...
ada tak?

macam puteri...puteri suka tulis apa yang terpendam dalam hati...



Bookmark and Share

    


  Member Information For princessfamilyProfil   Hantar PM kepada princessfamily   Quote dan BalasQuote

khalilah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.06.2004
Ahli No: 9293
Posting: 37
Dari: kajang

morocco  


posticon Posting pada: 30-11-07 21:54


waalaikumsalam..

saya minat menulis..
ada sajak, dan kalau cerpen tak ada sangat =D..
kalau rajin, jemputlah ke blog saya, http://akumasihdiriakusendiri.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalilahProfil   Hantar PM kepada khalilah   Quote dan BalasQuote

muslimah_aLfA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30865
Posting: 217
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 23:47


salam..
ana pun minat mnulis..:kelip:
masa sek rendah dulu selalu tulis cerpen kanak-kanak..
sampai masuk sek menengah...
ana try buat cerpen remaja pula..
tapi sayang sangat-sangat...
masa ana nak pindah, semua hasil karya ana hilang.. :-(
tapi tak apa..ana masih lagi brkarya sekarang cuma secara peribadi sahaja..
sekarang ana cuba tulis novel brkenaan dengan kisah hdup ana sendiri.. :-)
tapi biasa lah..khidupn sebagai mahasiswi mghalang ana untuk mnghabiskn kisah tu..
jadi, ana hanya mnulis pada wktu2 lapang sahaja.. ;-)
setakat ni tak ada lagi niat nak publish ke apa..:sopan:
hanya mnulis untuk peribadi sahaja... 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_aLfAProfil   Hantar PM kepada muslimah_aLfA   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-11-07 23:49


saya agak minat juga menulis terutamanya sajak..pantun..cerpen(tapi cerpen tak pernah hbiskn lagi..hehe..)

idea datang pada bila2 masa tapi kebanyakannya waktu saya bersendirian..tengah mlm..atau terfikirkn sesuatu.

lebih untuk kepuasan sendiri.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 01-12-07 00:09


Pada 30-11-07 23:49 , hudahasnan posting:

!!! QUOTE !!!

saya agak minat juga menulis terutamanya sajak..pantun..cerpen(tapi cerpen tak pernah hbiskn lagi..hehe..)

idea datang pada bila2 masa tapi kebanyakannya waktu saya bersendirian..tengah mlm..atau terfikirkn sesuatu.

lebih untuk kepuasan sendiri.. :-)



sama lah kita...biasa saya mencoret sajak2...lepas itu ada mood buat lah lagu dia sklai..melayan perasaan...hehehe...cerpen pun ada tapi jarang dapat buat ending pasal mood tetiba hilang..hehe..memang kolexi sajak saya banyak sangat..tapi tak gemar sangat nak tayang kat public pasal nanti kata kaki kita kaki jiwang pula..huhuhu..

tapi kan..saya cadangkan kalian yang minat menulis tu kena lah ada kolexinya..jangan bantai ikut mood..pasal Kalau ada rasa nak jadi penulis senang lah nanti..

hari tu saya p lah intrvw jadi penulis..lepas itu dia tanya ada apa-apa kolexi tulisan saya tak tersiar kat media..saya kata tak ada tapi ada kolexi saya kumpiul secara peribadi..last2 dia bagi beberapa minit untuk saya menulis satu artikel satu muka surat..last2 lulus pasal dia kata even saya tak ada b/ground dan tulis secara serius tapi bakat yang konon-konon ada kat saya ni boleh lah di asah..hehe..dan now saya dapat lah jadi penulis kat satu company ni..hehehe... :-D


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.081988 saat. Lajunya....