Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 29-01-2023  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Janganlah kamu bersikap lemah, dan janganlah pula kamu bersedih hati, padahal kamulah orang-orang yang paling tinggi darjatnya, jika kamu orang-orang yang beriman.
-- ali-Imran: 139

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 51
Ahli: 0
Jumlah: 51




  Yang Masuk Ke Sini
MaMaT1505: 19 hari yang lalu
Iswadi: 25 hari yang lalu
Martyr: 26 hari yang lalu
kasih_kekasih: 31 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: apa yang anda idamkan masakan mak bila pulang bercuti?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» apa yang anda idamkan masakan mak bila pulang bercuti?

Please Mendaftar To Post


Oleh apa yang anda idamkan masakan mak bila pulang bercuti?

angkabut
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18897
Posting: 251
Dari: KampungKU

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-11-07 00:08


erm......dah lama diperantauan,mestilah rindukan masakan mak kan..mula-mula balik tu,dah suruh buat benda ni dan tu....mak pula senyum saja sebab anak kesayangan dia kmpunan nak makan.huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For angkabutProfil   Hantar PM kepada angkabut   Quote dan BalasQuote

dziaulhaq
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12403
Posting: 563
Dari: perut IBU

singapore   avatar


posticon Posting pada: 18-11-07 00:21


huhu..ana jauh di perantauan..jauh di benua asing..rindunya masakan mak ana..tak sabar-sabar nak balik malaysia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For dziaulhaqProfil   Hantar PM kepada dziaulhaq   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-11-07 05:17


ana nak gulai tempoyak dengan ikan keli goreng... tak pun telur mata kerbau masak merah...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-11-07 06:30


assalamualaikum...
semua masakan umi ana nak rasa bila pulang bercuti..
kalau masakan abah..idam kambing bakar dan sup... :welcome:



Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-11-07 11:25


masak sayur pucuk paku.
nasi dagang
ikan kerisi goreng.

mmm...yum2.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-11-07 14:00


Assalamualaikum

pucuk paku goreng kicap...
kangkung goreng belacan
gulai udang...gulai ketam..
ikan singgang...
sup daging...
perut air asam....
lagi...lagi..... semua jenis yang umi masak...sedap...sedap.... :-) :malu: :bunga: :bunga: :bunga:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 18-11-07 14:21


Assalamualaikum
alamak..buat saya terliur lah...
tak tahulah...semuanya diidamkan bila nak makan masakan mak..even bila balik kerja ni...huh...best..memang best...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 18-11-07 18:21


Assalamualaikum... ana memang ridukan masakan ummi ana.. :-).

:bunga:


-----------------
Adoro Allah, yo adoro Rasul, yo adoro mi familia, yo adoro Islam...


Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 18-11-07 19:34


saat ni macam nak makan tomyam pula...
tapi rindukanmasakan mak..
tak apa..tingal 2ari saja lagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

faiq85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28944
Posting: 213
Dari: Putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-11-07 19:42


bubur nasi!xpon nasi air!eh,macam sama saja?(^_^)

Bookmark and Share

    


  Member Information For faiq85Profil   Hantar PM kepada faiq85   Quote dan BalasQuote

dhieya_dania
Warga Rasmi
Menyertai: 12.11.2006
Ahli No: 27312
Posting: 13
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-11-07 19:50


faiq,bubur dan nasi air itu tak sama ye?kenapa pggl nasi air?hehe..
Kalau saya..tak kisah apapun yang mak saya masak saya makan saja...flexible person...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhieya_daniaProfil   Hantar PM kepada dhieya_dania   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 15:32


sebelum balik lagi, ummi akan tanya...
"adik, nak makan apa sampai ni...??"

ismi jawab senang saja...
"lempeng dengan cekodok ummi lah... "
kalau time nak memanja lelebih.... minta lah mee kuah... wahhh....
bestnyaa.....
nak balik semula... nak balik nak balik....

p/s: air tangan ibu, masak apa pun sedap... " goreng pun sodapp....!!!"

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 15:44


belum balik lagi.belum sampai rumah mama dah tanya..hehehe
maklum lah saya yang paling jauh pun dr dulu sampai sekarang..bestnya bila ingat..
macam-macam yang tak ada jual kat kedai lah mama masak ..besnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 04:36


Pada 18-11-07 19:50 , dhieya_dania posting:

!!! QUOTE !!!

faiq,bubur dan nasi air itu tak sama ye?Kenapa pggl nasi air?hehe..
Kalau saya..tak kisah apapun yang mak saya masak saya makan saja...flexible person...hehe


ismi tolong jawabkan boleh...??
lebih kurang sama saja nasi air dan bubur nasi tu...
nasi jugak asalnya...

tapi, kalau tengok bebetul, nasi air banyak mknn sampingan... ada sup, daging ayam, etc....
bubur nasi.. nasu yang telah menjadi bubur... lauknya boleh pilih sindrik...

cumanya, kalau ismi tak silap, panggilan ni bergantung pada tempatnya...
kalau kat pahang ni, mereka tak panggil bubur nasi, mereka pgl nasi air...
dedolu, masa baru-baru sampai... pelik jugak... tapi lelama, ok saja...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

faiq85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28944
Posting: 213
Dari: Putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-11-07 07:02


Pada 20-11-07 04:36 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-11-07 19:50 , dhieya_dania posting:

!!! QUOTE !!!

faiq,bubur dan nasi air itu tak sama ye?Kenapa pggl nasi air?hehe..
Kalau saya..tak kisah apapun yang mak saya masak saya makan saja...flexible person...hehe


ismi tolong jawabkan boleh...??
lebih kurang sama saja nasi air dan bubur nasi tu...
nasi jugak asalnya...

tapi, kalau tengok bebetul, nasi air banyak mknn sampingan... ada sup, daging ayam, etc....
bubur nasi.. nasu yang telah menjadi bubur... lauknya boleh pilih sindrik...

cumanya, kalau ismi tak silap, panggilan ni bergantung pada tempatnya...
kalau kat pahang ni, mereka tak panggil bubur nasi, mereka pgl nasi air...
dedolu, masa baru-baru sampai... pelik jugak... tapi lelama, ok saja...



thanks atas penerangan lanjut ismi ye?

yang tu lah favourite saya 2.ish..ni yang xsabo2 nak balik ni..huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For faiq85Profil   Hantar PM kepada faiq85   Quote dan BalasQuote

faiq85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28944
Posting: 213
Dari: Putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-11-07 07:03


Pada 18-11-07 19:50 , dhieya_dania posting:

!!! QUOTE !!!

faiq,bubur dan nasi air itu tak sama ye?Kenapa pggl nasi air?hehe..
Kalau saya..tak kisah apapun yang mak saya masak saya makan saja...flexible person...hehe


saya ni bab nama2 makanan susah nak ingat..

tau makan saja.hee

Bookmark and Share

    


  Member Information For faiq85Profil   Hantar PM kepada faiq85   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 08:34


huhh dah setahun lebih tak merasa masakan mak..

semua pun saya idam..masakan kampung mak saya yang telah sebati dengan diri..

huhu jadi terkurus-kurus hidup di sini..makanan jauh api dari panggang dengan di rumah...

kat rumah makan yang masak goreng dan sup saja..
sini yang berkuah, berlemak, masak kari..sini tiada sup, kuah saja..

sedihnya..nak balik... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Imaniera
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.04.2007
Ahli No: 29470
Posting: 57
Dari: miri, sarawak

Sarawak  


posticon Posting pada: 23-11-07 08:38


salam....
kalau balik kampung, saya akan cium ibu dulu...
lepas itu ibu mula cakap, kenapa saya makin kurus, kenapa muka cengkung, kenapa macam tak bermaya... saya senyum-senyum kata.. rindu dengan masakan ibu...

ehm, masakan ibu yang paling sedap ayam masak merah, daging masak kicap, ikan masak stim, fuh, sedapnya.. tapi, kalau namanya ibu yang masak, sardin dalam tin pun sedap. rindu dengan ibu.

bila kat sini, cuba masak macam ibu masak, memang tak dapat punya. air tangan ibu juga yang paling sedap....


-----------------
....kerana dalam cinta ada segalanya.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For ImanieraProfil   Hantar PM kepada Imaniera   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 26-11-07 22:08


hari tu teringin nak makan roti jala...
nasib baik mak buat juga...
oh...terima kasih mak :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 26-11-07 22:20


Pada 20-11-07 07:03 , faiq85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-11-07 19:50 , dhieya_dania posting:

!!! QUOTE !!!

faiq,bubur dan nasi air itu tak sama ye?Kenapa pggl nasi air?hehe..
Kalau saya..tak kisah apapun yang mak saya masak saya makan saja...flexible person...hehe


saya ni bab nama2 makanan susah nak ingat..

tau makan saja.hee




bubur dengan nasi air tu lain sikit walaupun hampir sama..
nasi air tu airnya lagi banyak dr bubur...sedp..memang kenyg lah...


-----------------
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 26-11-07 22:22


Pada 23-11-07 08:38 , Imaniera posting:

!!! QUOTE !!!

salam....
air tangan ibu juga yang paling sedap....



setuju...


-----------------
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 00:41


Hmm, mesti lah masakan dari air tangan mak..

Jantung pisang rebus cecah tempoyak import (Pahang maliii)..

Ayam masak merah..

Puding telur..

Serunding ikan..

Hmm, tak boleh tahan..

Cuma, sedihnya situasi sekarang ni kadang-kadang bukan dari air tangan mak..

Uhhuuukkksss..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

fathiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.11.2005
Ahli No: 20306
Posting: 178
Dari: penang+perak+melaka+n9

Perak  


posticon Posting pada: 27-11-07 08:03


nak char koew teow...mmm..sedapnyeeeeeeeeeee~

tapi selalu minta mak masak gulai ikan..masakan ni hanya yang mak masak saja makan..org lain masak tak lalu terus :-D :-D


-----------------
Prepaid4U.Net Your Mobile Lifestyle


Bookmark and Share

    


  Member Information For fathihaProfil   Hantar PM kepada fathiha   Pergi ke fathiha's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 09:19


Pada 18-11-07 14:00 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

pucuk paku goreng kicap...
kangkung goreng belacan
gulai udang...gulai ketam..
ikan singgang...
sup daging...
perut air asam....
lagi...lagi..... semua jenis yang umi masak...sedap...sedap.... :-) :malu: :bunga: :bunga: :bunga:



.. mak ai.. ini kategori buruk lantak ini:lol:adehh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-11-07 11:11


kalau ikutkan hati nak makan saja apa-apa yang ma masak bila ana balik kg..
tapi apakan daya..bila balik kg, ana yang kena masak..
kita jarang balik..mestilah mereka nak makan masakan kita:-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 09-01-08 13:57


Assalamualaikum

huhu....

rindunye kat umi....balik cuti mesti makan banyak...hukhuk

teringin nak makan asam pedas umi.... :terliur:



Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

nurulislamiafiqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14540
Posting: 178
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-01-08 14:04


gulai tempoyak ikan keli..nyam nyam nyam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulislamiafiqahProfil   Hantar PM kepada nurulislamiafiqah   Pergi ke nurulislamiafiqah's Website   Quote dan BalasQuote

syababmuslim
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.12.2007
Ahli No: 32142
Posting: 57
Dari: Cairo,Egypt

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-01-08 14:32


Ana suka gulai ayam kampung yang mak ana buat.

lepas itu,kerutuk ayam yang nenek buat.

Memang power!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For syababmuslimProfil   Hantar PM kepada syababmuslim   Quote dan BalasQuote

Fairuzfirdausi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5074
Posting: 304

japan  


posticon Posting pada: 09-01-08 14:35


Pada 27-11-07 11:11 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

kalau ikutkan hati nak makan saja apa-apa yang ma masak bila ana balik kg..
tapi apakan daya..bila balik kg, ana yang kena masak..
kita jarang balik..mestilah mereka nak makan masakan kita:-P


adess adess..samelah kita..kita nak balik makan masakan mak dengan ayah,adik2 pula merengek minta masakkan itu ini..


-----------------
p(^_^)q
gambaru!!



Bookmark and Share

    


  Member Information For FairuzfirdausiProfil   Hantar PM kepada Fairuzfirdausi   Quote dan BalasQuote

serimurni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18927
Posting: 106
Dari: e-poh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-01-08 14:46


nak makan...ayam panggang..mak buat..rindu2
sayur kailan ikan masin
udang goreng...
cendawan goreng...
em...laparnye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For serimurniProfil   Hantar PM kepada serimurni   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-01-08 18:33


sebelum balik kg tlepon dulu sruh mak buat ikan tengalang masak lemak tompoyak bubuh buah belimbing buluh....ummmm yummmi yummmi yummi... sedapnyer... tak apa lagi sminggu nak kelik...hehehe..



::::think positive:::::

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 21-01-08 19:43


teman suka ayor asam cicah dengan ikan goreng. kalau mak buat teman suka.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

najwa_adila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.07.2005
Ahli No: 17677
Posting: 288
Dari: Ardhullahil Waasi'ah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-01-08 19:53


saya nak makan 'kepurung' kalau balik kampung :sopan: ..daeng tau agaknya apa 'benda' nya ini :-)


-----------------
Tiada Aku Tanpa-Mu...
cute


Bookmark and Share

    


  Member Information For najwa_adilaProfil   Hantar PM kepada najwa_adila   Pergi ke najwa_adila's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 21-01-08 19:57


Pada 21-01-08 19:53 , najwa_adila posting:

!!! QUOTE !!!

saya nak makan 'kepurung' kalau balik kampung :sopan: ..daeng tau agaknya apa 'benda' nya ini :-)



maap lah najwa, teman tak tau lah.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

hudahaida
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2008
Ahli No: 32255
Posting: 128
Dari: dunia

south_korea  


posticon Posting pada: 21-01-08 20:00


huhuhuuu..topik ni buat sya sedih..teringat pula kat masakn mak..
eemm..nak makan gulai masak lomak cili api, udang sambai potai...
sedapnya !!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahaidaProfil   Hantar PM kepada hudahaida   Quote dan BalasQuote

najwa_adila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.07.2005
Ahli No: 17677
Posting: 288
Dari: Ardhullahil Waasi'ah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-01-08 20:01


Pada 21-01-08 19:57 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-01-08 19:53 , najwa_adila posting:

!!! QUOTE !!!

saya nak makan 'kepurung' kalau balik kampung :sopan: ..daeng tau agaknya apa 'benda' nya ini :-)



maap lah najwa, teman tak tau lah.

:berfikir: aduuhh...ku sangka tau..biasanya daeng2/orang bugis tau..its ok :malu:


-----------------
Tiada Aku Tanpa-Mu...
cute


Bookmark and Share

    


  Member Information For najwa_adilaProfil   Hantar PM kepada najwa_adila   Pergi ke najwa_adila's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 21-01-08 20:33


maap lah najwa, teman tak pandei, kalau meke ajor teman, teman belajar

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

rabiatuladawiyahabdlatif
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.12.2006
Ahli No: 27800
Posting: 77
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-01-08 20:44


masak ikan bawal masak asam pedas..
sedap hingga menjilat jari..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rabiatuladawiyahabdlatifProfil   Hantar PM kepada rabiatuladawiyahabdlatif   Quote dan BalasQuote

nur_eiman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.03.2006
Ahli No: 23130
Posting: 113
Dari: Kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 26-01-08 23:25


Pada 21-01-08 19:53 , najwa_adila posting:

!!! QUOTE !!!

saya nak makan 'kepurung' kalau balik kampung :sopan: ..daeng tau agaknya apa 'benda' nya ini :-)



kepurung tu masak apa najwa..masakan orang mana??


-----------------
ISLAM itu indah..tiada agama yang boleh menandinginya..
JANGAN biarkan kesucian ISLAM terus dicemari..


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_eimanProfil   Hantar PM kepada nur_eiman   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.155337 saat. Lajunya....