Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 03-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
" Jika anda berada dalam jamuan di rumah orang hendaklah menjaga perangai dan menjaga mata; dalam solat menjaga hati; dan dalam pergaulan menjaga lidah."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 51
Ahli: 0
Jumlah: 51




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 5 hari yang lalu


Cerpen
Topik: jom sambung cerita ini!


Carian Forum

Moderator: Administrator, NaZa_FirmaN
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Cerpen
    »» jom sambung cerita ini!

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh jom sambung cerita ini!

ikhwans
Warga Rasmi
Menyertai: 05.02.2005
Ahli No: 14133
Posting: 14
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-11-07 02:35


sedang aku duduk di ruang laman rumah melepaskan penat lelah setelah seharian suntuk mengulangkaji pelajaran untuk peperiksaaan SPM ini...tiba-tiba..

>>harap antum dapat sambung ceriter ni.... dengan syarat seorang tak boleh lebih dari 15 patah perkataan tau!
hehe


-----------------
salam perjuangan !!


Bookmark and Share

    


  Member Information For ikhwansProfil   Hantar PM kepada ikhwans   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-11-07 02:40


sedang aku duduk di ruang laman rumah melepaskan penat lelah setelah seharian suntuk mengulangkaji pelajaran untuk peperiksaaan SPM ini...tiba-tiba..


Nak jadi cerita kaannnn...




Panjang ceritaanya..




Panjang.. tak tipu..



Huuhhh..



Betul ni...



Huhhhh, saspen..




Bersambung di minggu hadapan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-11-07 03:54


Pada 17-11-07 02:35 , ikhwans posting:

!!! QUOTE !!!

sedang aku duduk di ruang laman rumah melepaskan penat lelah setelah seharian suntuk mengulangkaji pelajaran untuk peperiksaaan SPM ini...tiba-tiba..



"ya Allah....dah nak maghrib. Aku belum tunaikan solat asar lagi.."


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8
[ Telah diedit oleh: sakinahazzahra pada 17-11-07 04:06 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-11-07 07:24


"Astaghfirullahal 'aziiiim... aku khusyuk sangat study sampai tak perasan waktu Asar....?!", kata Aiman sambil menepuk dahinya.


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahidatul pada 17-11-07 07:29 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-11-07 07:26


Lantas kucingku yang menemani sejak tadi mengiau setelah melihat aku terus bangkit dari pendudukanku.

"Miaw..??"

p/s: yang dimaksudkan kucing.. "eh Kenapa?" heheheh


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahidatul pada 17-11-07 07:29 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-11-07 07:43


tanpa menghiraukan si Comel, seperti halilintar dan dengan degupan jantung yang kencang aku pergi berwuduk..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-11-07 07:49


15 minit lagi habislah waktu asar.."ya Allah, ampunkan hamba, berilah hamba kesempatan" rayu hatiku..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-11-07 07:52


Pada 17-11-07 02:35 , ikhwans posting:

!!! QUOTE !!!



>>harap antum dapat sambung ceriter ni.... dengan syarat seorang tak boleh lebih dari 15 patah perkataan tau!
hehe



lebih 3 atau 4 patah tak mengapalah.. :bunga:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 17-11-07 10:36


Assalamualaikum
namun, dalam solatku..ternyata hatiku tidak lagi khusyu'..takut dan khuatir menguasai.....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 17-11-07 11:31


Assalamualaikum
adakah solat ini akan diterima...bukankah diri ini tahu apakah hukumnya melewatkan solat....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

nur_takwa88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28942
Posting: 91
Dari: bumi anbiya'

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-11-07 11:38


Seusai solat,aku masuh lagi duduk bertafakur di atas sejadah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_takwa88Profil   Hantar PM kepada nur_takwa88   Quote dan BalasQuote

nur_takwa88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28942
Posting: 91
Dari: bumi anbiya'

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-11-07 11:39


air mataku deras mengalir meyesali kealpaan diri,mungkinkah dosaku diampuni??

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_takwa88Profil   Hantar PM kepada nur_takwa88   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 17-11-07 11:57


Tiba-tiba terdengar bunyi dentuman di hadapan rumah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-11-07 12:06


Aku menjenguk dari tingkap bilikku melihat apa yang berlaku. Rupa-rupanya kereta ayah terlanggar tiang rumah.


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-11-07 12:09


Ayah mabuk lagi? Hatiku sayu memikirkan apa yang akan berlaku sebentar lagi. Kasihan ibu..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

siti_rabiatul88
Warga Rasmi
Menyertai: 15.11.2007
Ahli No: 31708
Posting: 4
Dari: kulai

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-11-07 14:06


ibu hanya mampu bersabar kerana setiap kali ibu membuka mulut
pasti ibu dikerjakanya

Bookmark and Share

    


  Member Information For siti_rabiatul88Profil   Hantar PM kepada siti_rabiatul88   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 578
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-11-07 14:08


aku berlari keluaar menjeguk kereta ayah..ibu mengekori di belakang

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 18-11-07 13:48


Assalamualaikum
ya Allah...aku terduduk...ayahku buat perangai lagi...kali ini lebih menggusarkan....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 18-11-07 13:49


Assalamualaikum
tak perlu kuhiraukan tentang darah yang berlumuran keluar dari kepalanya itu...tapi,



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 18-11-07 13:50


Assalamualaikum
yang lebih menyiat perasaanku, di tangannya ada sebotol minuman keras....ditambah.....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 18-11-07 13:51


Assalamualaikum
dengan di sebelah tempat duduk pemandu ada seorang wanita yang sangat menjengkelkan pandanganku...... :-(



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

nur_takwa88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28942
Posting: 91
Dari: bumi anbiya'

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-11-07 23:40


Aku terpana seketika,benarkah ini insan yang selama ini ku sanjung dan ku hormat?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_takwa88Profil   Hantar PM kepada nur_takwa88   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-11-07 23:46


Jantungku berdegup kencang. Aku tidak percaya apa yang kulihat di depan mataku. Ya Allah..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 18-11-07 23:56


aku berpaling ke arah ibu, ku lihat air mata ibu deras mengalir membasahi pipi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

humaira_mai
Warga Rasmi
Menyertai: 17.11.2007
Ahli No: 31729
Posting: 2
Dari: sepang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 19-11-07 01:24


hatiku berdebar beberapa detik,rupa-rupanya terlupa telefon mak miggu ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For humaira_maiProfil   Hantar PM kepada humaira_mai   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 01:34


Pada 18-11-07 23:56 , maestra_dila posting:

!!! QUOTE !!!

aku berpaling ke arah ibu, ku lihat air mata ibu deras mengalir membasahi pipi..


dengan lagak bongkak perempuan itu berpimpinan tangan dengan ayahku masuk rumah..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 06:27


sampai hati ayah bawa wanita itu datang ke rumah. tak dapat ku bayangkan hancurnya perasaan ibu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 06:32


namun ibu masih saja bersabar dengan kerenah ayah. ibu memang seorang yang tegar, dan tabah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 06:58


Aku teringat sepotong rangkap nasyid yang sayu bila dinyanyikan..

"Ibuuuuuuu.. bergenang aiiirrr maattakuuu.. oooo.."

Sambil menyanyi perlahan-lahan.. air mataku membasahi pipi..

Kemudian,

Aku terlupa rangkap nasyid seterusnya..

Lalu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 07:22


apa yang ayah buat pada ibu memang sangat kejam. sampai hati ayah buat macam itu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 07:38


ku lihat ibu menangis lalu... kuteringat lagu sitinurhaliza,
apakah sebenarnya terbuku di kalbumu
apakah erti linang air mata di pipimu
ungcapkanlah padaku tak bisa ku rungkainya
rahsia yang kau pendam itu
aku hanya menduga tidak mampu merasa
sebenar-benar perasaanmu...
pengorbanan yang kau lakukan untuk dewasakan ku
hanya bisa (eh lupa liriklah pulak) hati ibu
namun ku percaya tak kan terlerai kasih ikatan ini tak putus
telah kau telan lara dan terima segala dugaan dan badai yang melanda
duhai ibu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 13:02


sakit hatiku seperti ditusuk golok yang tumpul melihat ayah bersama teman wanitanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 13:05


perempuan itu langsung tidak menghormati ibuku, apa yang kukesalkan adalah sikap ayah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

ainunhub
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2007
Ahli No: 30954
Posting: 495
Dari: Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 19-11-07 13:21


..sikap ayah seperti ultraman meninggalkan bumi setelah lampunya berkelip-tanda bateri dah abihh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainunhubProfil   Hantar PM kepada ainunhub   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 14:27


aku terkenangkan saat kakak pergi membawa diri lantaran tidak tahan dengan sikap ayah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 14:28


tinggallah aku bersama ibu mengharungi hari2 yang gelap dan suram di samping ayah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 578
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 17:13


bilakah ayah mahu berubah...pipi dah kendur..uban dah berterabu..mata dah kabur..yang menuggu lubang kubur

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 17:32


tapi makin tua makin menjadi-jadi pula tabiatnya..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 18:50


Aku sebenarnya tahu punca ayah menjadi begini, kerana aku dahulunya rapat amat dengan ayah berbanding kakak. Ayah makan hati dengan ibu lantaran ibu ..

Oh...

Ohh.. Tuhan sahaja yang tahu..

Tapi kini ibu sudah bertaubat lantaran kisah silamnya..
yang dirahsiakan daripada ayah berbelas tahun..

Aku selalu melihat ibu solat taubah sendirian di atas tikar tatkala ramai nyenyak dibuai lena..

Ohhh..

Perlukan aku menceritakan rahsia tersebut..??


Kepada kakak?

Aku mahu kakak memahami situasi keluarga ini..

Bukannya melarikan diri dari masalah..


Ohhhhhh.... Tuhan....

Ohh..??

Ohh..??

Berat sungguh hati ini..


Tidak mungkin kerana..



Kerana..


Kerana..



Karangan yang cikgu ikhwans beri sudah melebihi 15 patah perkataan..


Bersambung..


Thehehehhee....
[ Telah diedit oleh: Muddathsir787 pada 20-11-07 18:53 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 19:41


kerana.....

bedebuk!! adehhh~~~

asal asar _kau terlelap, asal _kau terlelap. pergi bangun solat!! kak ngah mengejutkan.

ya allah.. aku bermimpi ghopernye....


-----------------

[ Telah diedit oleh: nurkamar pada 20-11-07 19:43 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 23:39


huh dahsyatnya mimpiku..jantungku masih berdegup kencang..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 24-11-07 15:44


aku pantas bangun terus menuju ke bilik air...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 24-11-07 15:45


lantas membersihkan diri dan mengambil wuduk....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-11-07 16:58


Pada 24-11-07 15:45 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

lantas membersihkan diri dan mengambil wuduk....


seusai solat... aku termenung mengingatkan kembali mimpiku sebentar tadi....

arrgghhhh... mainan syaitan barangkali... lalu...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-11-07 17:31


lalu aku menuju ke dapur..
apakah minum petang yang ummi sediakan hari ni?
terbayang kek sarang semut kegemaranku..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-11-07 17:38


sunyi..
suasana di dapur senyap sunyi..
ke mana semua orang pergi?

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-11-07 17:42


biasanya pada waktu begini mak, kakak dan adik perempuanku tengah bergurau senda kat dapur sambil menikmati hidangan petang..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 24-11-07 21:12


sekarang tinggallah aku seorang memikirkan masa depan yang tak pasti

Bookmark and Share

    


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-11-07 21:18


adakah keputusan SPM ku akan mengalahkan keputusan SPM kakakku 3 tahun yang lalu?


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 24-11-07 22:18


tanpa melengahkan masa..ku menyediakan kek sarang semut diatas meja

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 24-11-07 22:20


dan menunggu datangnya kakak,adik dan Umi tercinta kedapur

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-11-07 22:25


"Untuk pengetahuan semua.. kek sarang semut ini berwarna hitam serta berlubang-lubang kecil macam sarang semut yerr.. ", bisik hatiku sendirian seolah-olah sedang mengacara rancangan masakan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-11-07 20:57


kedengaran tepukan gemuruh daripada para penonton..

"Aiman!" sergah kakakku dari belakang..

"abang ni asyik berkhayal saja" kata Iman, adikku..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

nurfieza
WARGA SETIA
Menyertai: 19.01.2006
Ahli No: 22039
Posting: 416
Dari: utara...

Selangor  


posticon Posting pada: 25-11-07 21:03


"nasib baik abang anda ni tak ada penyakit jantung...
kalau tak, innalillah.." jawab ku sambil mengusap2 dadaku

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfiezaProfil   Hantar PM kepada nurfieza   Quote dan BalasQuote

nurfieza
WARGA SETIA
Menyertai: 19.01.2006
Ahli No: 22039
Posting: 416
Dari: utara...

Selangor  


posticon Posting pada: 25-11-07 21:05


" abang buat apa tu?? " tanya Iman.

" wah, pandai aiman masak.." kata kakakku

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfiezaProfil   Hantar PM kepada nurfieza   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-11-07 22:41


"johan pertandingan kek sarang semut dimenangi oleh Amirul Aiman"


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 26-11-07 01:45


terkenangkan masa pertandingan buat kek dulu aku tak sangka aku menang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 26-11-07 01:47


padahal aku sesaja masuk johan itu kerana aku minat buat kek.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-11-07 08:20


Aiman! sekali lagi kakak sergahku..

"Aiman ni asyik berkhayal saja..kek tu bila nak siap.." kata ummi sambil geleng kepala


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

BaItI
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.11.2004
Ahli No: 12542
Posting: 32
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 13:08


"Eh,sorry mak.Entah apa Aiman teringat tadi.Sorry ye.iyalah ni Aiman akan concentrate kat kek ni."jawab Aiman sambil mengagkat tangan meminta maaf..ummi,kakak dan iman hanya ketawa kecil...

Bookmark and Share

    


  Member Information For BaItIProfil   Hantar PM kepada BaItI   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 14:03


.. Aiman pun kembali membuat kek.. tiba-tiba Aiman bertukar menjadi kek keju.. datang seorang penyamun budiman menyamun kek keju tersebut dan memakannya.. maka matilah Aiman sebagai kek keju.. TAMAT:lol:..

p/s:- .. tak payah sambung dah.. cerita dah habis.. hero dah mati:lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 14:08


aik jahatnya bagi mati watak tu. :lol:

penyamun tersebut pulang ke rumah, dan beliau telah sakit perut disebbkan kek keju tersbut..lalu penyamun tersebut dimasukkan ke ICU dan meninggal dunia setelah koma dua hari..

mati jugakk.. :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 14:10


Pada 27-11-07 14:08 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

aik jahatnya bagi mati watak tu. :lol:

penyamun tersebut pulang ke rumah, dan beliau telah sakit perut disebbkan kek keju tersbut..lalu penyamun tersebut dimasukkan ke ICU dan meninggal dunia setelah koma dua hari..

mati jugakk.. :lol:


.. TAMAT:lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 14:18


sambung lah lagi..sambung lah..

ramai yang datang menghadiri solat jenazah penyamun tersebut..dan mengiringi beliau sampai ke tanah pkuburan..talkin dibacakan.....................................

kakisamun yang brada di dalam kubur brasa amat takut kerana telah memakan kek yang dicuri..

=p

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 15:37


warggh Kenapa yang atas tu main-main.. :-(

p/s: saya bukan garang :bunga:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 15:58


Pada 27-11-07 15:37 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

warggh Kenapa yang atas tu main-main.. :-(

p/s: saya bukan garang :bunga:



.. itu lah pasal.. budak mama_iman ini suka main-main lah.. tak serius langsung.. cerita elok-elok dia buat main-main pula.. nyampah:lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 16:01


eh..aler yang mula dulu ek.marah dia.
ada pulak org tension..he2.sorry..
ok2 smbung lah balik..ni apa smbang biasa-biasa pulak.rosak cerita tau..

p/s: saya pun tak garang :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 16:03


Pada 27-11-07 16:01 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

eh..aler yang mula dulu ek.marah dia.
ada pulak org tension..he2.sorry..
ok2 smbung lah balik..ni apa smbang biasa-biasa pulak.rosak cerita tau..

p/s: saya pun tak garang :lol:


.. yang anda ikut aku apahal.. ish2 budak ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 16:04


tak tensionlah mama_iman,
cuma tak baik tu..
kasihan orang yang mulakan cerita..
oh tak garang ye.. nah bunga :bunga: :-)

ok ok dah..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

nafas
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29298
Posting: 355
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 27-11-07 16:07


Pada 27-11-07 14:08 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

aik jahatnya bagi mati watak tu. :lol:

penyamun tersebut pulang ke rumah, dan beliau telah sakit perut disebbkan kek keju tersbut..lalu penyamun tersebut dimasukkan ke ICU dan meninggal dunia setelah koma dua hari..

mati jugakk.. :lol:




adehh..sakit perut gelak.... :lol: :lucu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafasProfil   Hantar PM kepada nafas   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 16:07


Pada 27-11-07 13:08 , BaItI posting:

!!! QUOTE !!!

"Eh,sorry mak.Entah apa Aiman teringat tadi.Sorry ye.iyalah ni Aiman akan concentrate kat kek ni."jawab Aiman sambil mengagkat tangan meminta maaf..ummi,kakak dan iman hanya ketawa kecil...


sambung ni.yang tadi tu jangan ambil kira..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 16:27


Pada 27-11-07 16:07 , nafas posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-11-07 14:08 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

aik jahatnya bagi mati watak tu. :lol:

penyamun tersebut pulang ke rumah, dan beliau telah sakit perut disebbkan kek keju tersbut..lalu penyamun tersebut dimasukkan ke ICU dan meninggal dunia setelah koma dua hari..

mati jugakk.. :lol:




adehh..sakit perut gelak.... :lol: :lucu:


jahat betul kek keju itu.....

syukurlah ia akhirnya dimakan oleh penyamun yang mencurinye...

+++++++++++ tamatttttt +++++++++++++++++


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

ikhwans
Warga Rasmi
Menyertai: 05.02.2005
Ahli No: 14133
Posting: 14
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 00:04


>>sedang aku duduk di ruang laman rumah melepaskan penat lelah setelah seharian suntuk mengulangkaji pelajaran untuk peperiksaaan SPM ini...tiba-tiba..

>>harap antum dapat sambung ceriter ni.... dengan syarat seorang tak boleh lebih dari 15 patah perkataan tau!
hehe

>>>>sory interrupt..wah2..semakin 'menjadi-jadi' ceriter ini ye..boleh buat novel ini..hehe
dingatkan...15patah perkataan saja kalau nak sambung tau...!
syarat tu..hihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For ikhwansProfil   Hantar PM kepada ikhwans   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 30-11-07 09:31


aku dikejutkan dengan berita kat tv spm dipercepatkan keesokan harinya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 01-12-07 12:48


Apa? spm esok???? Alamak!! Biar betul??? Mimpi ke aku ni????

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-12-07 13:32


rupa-rupenya memang aku bermimpi...kerana apa yang aku tengok..'George Bush' yang jadi pengawas exam...dahlah dia pakai kain plekat

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 01-12-07 14:14


cap gajah duduk pulak tu....gajah tu duduk kat atas bendera amerika..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 01-12-07 14:23


terasa lucu bila mengenangkan mimpiku tadi.. aku ketawa sendirian..

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 01-12-07 15:59


sambil diperhatikan oleh pengawas, teman-teman seSPM & pengawas Bush di dalam alam mimpi tersebut...kih3

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 09:27


aku tertunduk malu....

Allahu Akbar Allahu Akbar...azan berkumandang..


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 09:32


aku mengorak langkah untuk mengambil wuduk..tiba-tiba.........


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

ikhwans
Warga Rasmi
Menyertai: 05.02.2005
Ahli No: 14133
Posting: 14
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 20:52


tiba-tiba....kakiku terhenti melihat suatu keadaan yang tak pernah aku lihat sebelum ini....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ikhwansProfil   Hantar PM kepada ikhwans   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 20:56


.. jap2.. kalau nak sambung cerita memang kena guna tiba-tiba ke:berfikir:.. tiba-tiba aku tiba:lol:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

sufeyna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.02.2007
Ahli No: 28575
Posting: 109
Dari: perlis

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 02-12-07 22:16


* banyak tidur budak ini..asek mimpi saja....huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufeynaProfil   Hantar PM kepada sufeyna   Pergi ke sufeyna's Website   Quote dan BalasQuote

wafa_503
Warga 1 Bintang
Menyertai: 31.12.2009
Ahli No: 38899
Posting: 32
Dari: Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-03-10 14:16


Ya Allah. Aku terpijak semut rupanya! Segera ku ambil penyapu dan membersihkan lantai dari bangkai2 semut yang telah mati tadi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_503Profil   Hantar PM kepada wafa_503   Quote dan BalasQuote

wafa_503
Warga 1 Bintang
Menyertai: 31.12.2009
Ahli No: 38899
Posting: 32
Dari: Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-03-10 14:18


Ya Allah. Aku terpijak semut rupanya! Segera ku ambil penyapu dan membersihkan lantai dari bangkai2 semut yang telah mati tadi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_503Profil   Hantar PM kepada wafa_503   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 11-03-10 07:47


Pada 10-03-10 14:18 , wafa_503 posting:

!!! QUOTE !!!

Ya Allah. Aku terpijak semut rupanya! Segera ku ambil penyapu dan membersihkan lantai dari bangkai2 semut yang telah mati tadi..


Selepas selesai menyapu... aku meletakkan penyodok sampah di belakang rumah dah aku terus ke bilik air untuk mengambil wuduk lagi kerana aku terasa was-was. Air tangki ni terasa sejuk sekali dan membuatku agak menggigil sekejap. Selesai berwuduk aku keluar dari bilik air dan mendapati Suhana adik kecil ku sedang berlari ke sana-sini. Dia seperti sangat girang dan ketawa sendirian. Lalu aku terus menuju ke bilik ku tanpa menghiraukan nya untuk bersembahyang dengan segera kerana aku sudah terlewat......BERSAMBUNG


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

hasanrijal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.11.2009
Ahli No: 38117
Posting: 201
Dari: LaNd bEloW ThE WinD

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-03-10 21:53


usai sembahyang aku pergi makan nasik..


-----------------
Somewhere, something incredible is waiting to be seen


Bookmark and Share

    


  Member Information For hasanrijalProfil   Hantar PM kepada hasanrijal   Quote dan BalasQuote

wafa_503
Warga 1 Bintang
Menyertai: 31.12.2009
Ahli No: 38899
Posting: 32
Dari: Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-03-10 15:40


Aduh!! gigiku terasa sangat sakit, rupa-rupanya gigiku tercabut kerana terkunyah kerak nasik yang agak keras.. "Ni mesti kerja Suhana"bisikku di dalam hati..Aku melihat Suhana tersenyum kambing apabila dia terlihat diriku yang sedang kesakitan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_503Profil   Hantar PM kepada wafa_503   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 16-03-10 08:27


"hahaha.... abang... makan gejoloh sangat... lain kali tengok dulu...!!!" tawa adik kecil ku... " ei su.... gelojoh lah.... bukan gejoloh!!" aku dalam sakit tersenyum kerana suhana menggunakan kan bahasa yang salah.... BERSAMBUNG


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 16-03-10 08:35


"abang.... gigi tu bubuh lah bawah bantal... hani cakap kat su... nanti ada pari-pari gigi tukar dengan duit tau..." suhana memang suka benar percaya setiap kata-kata hani a.k.a kawan baik hidup dan mati. "su.... jangan merepek lah.... kalau macam tu... Kenapa si hani tu ada gigi lagi ha??? Kenapa dia tak cabut semua gigi dia lepas tu letak bawah bantal..." belum sempat aku menghabiskan kata-kata ku su terus berlalu pergi... dari dulu kalau aku membebel, mesti buat tak tau. Tak adil betul, kalau mak ke ayah ke membebel gerenti dengar dari A ke Z... HUH! BERSAMBUNG


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 16-03-10 10:42


Malam sudah berlabuh... bunyi cengkerik ibarat nyanyian malam yang sering menemani kesunyian di waktu malam. Sehelai demi sehelai buku kejuruteraan mekanikal aku selak dan tangan ini ligat menulis formula-formula fizik yang bakal aku praktikkan dalam latihan. Pintu di tutup rapat sekali kerana risau si kecil cilik kesayangan ibu masuk ke kamar tidur aku. " Kalau si Su tu masuk... alamatnya kena melayan kerenah nya sajalah... dah lah petang tadi gigi patah." Aku mengomel sendirian. BERSAMBUNG


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

wafa_503
Warga 1 Bintang
Menyertai: 31.12.2009
Ahli No: 38899
Posting: 32
Dari: Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-03-10 22:45


Setelah lebih kurang 1 jam aku menelaah pelajaran, mataku terasa agak berat. "Kenapa rumah ni sunyi semacam saja.." bisikku dalam hati sambil menarik nafas panjang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_503Profil   Hantar PM kepada wafa_503   Quote dan BalasQuote

ana_okra
Warga Rasmi
Menyertai: 17.03.2010
Ahli No: 39492
Posting: 2

blank   avatar


posticon Posting pada: 17-03-10 10:26


Lantas aku terpandang ke arah sebuah komputer yang terletak dipenjuru rumah.Tanpa membuang masa aku terus menghidupkan komputer.Tambahan pula aku ingin menghilangkan rasa mengantukku menelaah pelajaran tadi.Jari jemariku menari-nari dia atas papan kekunci, menglusuri internet.Teringat aku akan pesan kawanku,aku membuka laman sosial "facebook",dalam ruangan mencari kenalan terus aku masukkan USTAZ ZAHAZAN ,alhamdulillah dalam halaman beliau begitu banyak mutiara himah yang aku dapati......

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_okraProfil   Hantar PM kepada ana_okra   Pergi ke ana_okra's Website   Quote dan BalasQuote

nadia_khalit
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.06.2008
Ahli No: 33692
Posting: 163
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-03-10 10:49


khusyuk aku membaca mutiara hikmah,, aku terasa ad sesuatu yang berat di atas bahu kiriku...ye,,seperti....


-----------------
Setiap yang berlaku ada hikmahnyer..Fikirkanlah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_khalitProfil   Hantar PM kepada nadia_khalit   Quote dan BalasQuote

nadia_khalit
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.06.2008
Ahli No: 33692
Posting: 163
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-03-10 10:54


sepeti ad tangan menyapa bahu ku.siapa?bukankah semua sudah tidur dibuai mimpi...aku BERberpaling DAN


-----------------
Setiap yang berlaku ada hikmahnyer..Fikirkanlah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_khalitProfil   Hantar PM kepada nadia_khalit   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 17-03-10 11:12


"Argh!!!!!.... Astagfirullah alazim...." Aku terkedu seketika sambil berigtifar panjang. Rupa-rupanya empunya tangan itu adalah kepunyaan seorang lelaki yang aku tidak kenali. Aku amati raut wajah nya yang bersih dan tenang. "Assalammualaikum wahai iqbal cucuku, kamu sihat?" sapa lelaki tua itu. Aku masih terperanjat dan masih tergamam. BERSAMMBUNG....


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 17-03-10 14:02


"Iqbal, apa yang kamu renung begitu sekali?" Tegur orang tua itu yang masih berdiri di hadapan ku. "Aaa..untuk? aawwak....... aaatuk???" aku kuatkan semangat untuk berkata-kata. "Ya cucu ku... balaslah salamku dulu... bukan ke itu lebih baik sebelum membuka bicara..." BERSAMBUNG


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 18-03-10 13:11


"waalaikumsalam...." balasku walaupun peluh jantan berjurai-jurai. Lelaki tua itu memberikan senyuman manis kepada ku dan dia manyapu tangan nya ke muka ku. Selepas itu aku langsung tidak sedar kan diri...... BERSAMBUNG


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

nadia_khalit
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.06.2008
Ahli No: 33692
Posting: 163
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-03-10 18:33


eh,,,aku di mana ni...Kenapa suasana lain...tak pernah ku lihat semua ni...oh..YA ALLAH lindungilah hambamu ini....


-----------------
Setiap yang berlaku ada hikmahnyer..Fikirkanlah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_khalitProfil   Hantar PM kepada nadia_khalit   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, NaZa_FirmaN
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Cerpen
    »» jom sambung cerita ini!

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.180137 saat. Lajunya....