Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 29-01-2023  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tak semestinya melakukan apa yang anda sukai tetapi menyukai apa yang anda lakukan
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 64
Ahli: 0
Jumlah: 64




  Yang Masuk Ke Sini
MaMaT1505: 19 hari yang lalu
Iswadi: 25 hari yang lalu
Martyr: 26 hari yang lalu
kasih_kekasih: 31 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Cinta, Kekayaan,Kecantikan,Kesedihan,Kegembiraan.....


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Cinta, Kekayaan,Kecantikan,Kesedihan,Kegembiraan.....

Please Mendaftar To Post


Oleh Cinta, Kekayaan,Kecantikan,Kesedihan,Kegembiraan.....

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 578
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 16:24


Alkisah di suatu pulau kecil, tinggallah berbagai macam benda- benda abstrak: ada CINTA, KEKAYAAN,KECANTIKAN, KESEDIHAN, KEGEMBIRAAN dan sebagainya. Awalnya mereka hidup berdampingan dengan baik dan saling melengkapi.

    Namun suatu ketika, datang badai menghempas pulau kecil itu dan air laut tiba-tiba naik semakin tinggi dan akan menenggelamkan pulau itu. Semua penghuni pulau cepat-cepat berusaha menyelamatkan diri.

    CINTA sangat kebingungan sebab ia tidak dapat berenang dan tak mempunyai perahu. Ia berdiri di tepi pantai mencuba mencari pertolongan. Sementara itu air makin naik membasahi kaki CINTA. Tak lama CINTA melihat KEKAYAAN sedang mengayuh perahu. "KEKAYAAN! KEKAYAAN! Tolong aku!" teriak CINTA. Lalu apa jawab KEKAYAAN, "Aduh! Maaf,CINTA!" kata KEKAYAAN. "Perahuku telah penuh dengan harta bendaku. Aku tak dapat membawamu serta, nanti perahu ini tenggelam. Lagipula tak ada tempat lagi bagimu di perahuku ini." Lalu KEKAYAAN cepat-cepat mengayuh perahunya pergi meninggalkan CINTA tenggelam.

    CINTA sedih sekali, namun kemudian dilihatnya KEGEMBIRAAN lewat
dengan perahunya. "KEGEMBIRAAN! Tolong aku!", teriak CINTA. Namun apa yang terjadi, KEGEMBIRAAN terlalu gembira karena ia menemukan perahu sehingga ia tuli tak mendengar teriakan CINTA. Air makin tinggi membasahi CINTA sampai ke pinggang dan CINTA semakin panik. Tak lama lewatlah KECANTIKAN.

    

    "KECANTIKAN! Bawalah aku bersamamu!", teriak CINTA. Lalu apa jawab KECANTIKAN, "Wah, CINTA, kamu basah dan kotor.Aku tak bisa membawamu ikut. Nanti kamu mengotori perahuku yang indah ini." sahut KECANTIKAN. CINTA sedih sekali mendengarnya. CINTA mulai menangis terisak-isak. Apa kesalahanku, mengapa semua orang melupakan aku.

    Saat itu lewatlah KESEDIHAN. Lalu CINTA memelas, "Oh, KESEDIHAN, bawalah aku bersamamu", kata CINTA. Lalu apa kata KESEDIHAN, "Maaf, CINTA. Aku sedang sedih dan aku ingin sendirian saja...", kata KESEDIHAN sambil terus mengayuh perahunya. CINTA putus asa. Ia merasakan air makin naik dan akan menenggelamkannya. CINTA terus berharap kalau dirinya dapat diselamatkan.

    Lalu ia berdoa kepadaTuhannya, oh tuhan tolonglah aku, apa jadinya dunia tanpa aku, tanpa CINTA?

    Pada saat kritis itulah tiba-tiba terdengar suara, "CINTA! Mari cepat naik ke perahuku!" CINTA menoleh ke arah suara itu dan melihat seorang tua reyot berjanggut putih panjang sedang mengayuh perahunya. Lalu Cepat- cepatCINTA naik ke perahu itu, tepat sebelum air menenggelamkannya.

    Kemudian di pulau terdekat, orang tua itu menurunkan CINTA dan segera pergi lagi. Pada saat itu barulah CINTA sadar, bahwa ia sama sekali tidak mengetahui siapa orang tua yang baik hati menyelamatkannya itu. CINTA segera menanyakannya kepada seorang penduduk tua di pulau itu, siapa sebenarnya orang tua itu.

    "Oh, orang tua tadi? Dia adalah "WAKTU", kata orang itu. Lalu CINTA bertanya "Tapi, mengapa ia menyelamatkanku. Aku tak mengenalnya. Bahkan teman-teman yang mengenalku pun enggan menolongku", tanya CINTA hairan. "Sebab", kata orang itu, "hanya WAKTU lah yang tahu berapa nilainya harga sebuah CINTA itu......"

renunglah selalu HATI kita..kerana ia merupakan sumber kebaikan dan kejahatan..wadah kekufuran dan keamanan..rebutan antara malaikat dan syaitan.HATI..perasaannya halus,sentuhannya tak terasa..tetapi memberi kesan mendalam dalam kehidupan kita..



---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 16:41


Pada 15-11-07 16:24 , abid_19 posting:

!!! QUOTE !!!


    
renunglah selalu HATI kita..kerana ia merupakan sumber kebaikan dan kejahatan..wadah kekufuran dan keamanan..rebutan antara malaikat dan syaitan.HATI..perasaannya halus,sentuhannya tak terasa..tetapi memberi kesan mendalam dalam kehidupan kita..



---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::



terima kasih....mengesankan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

kejora_ijau
Warga Rasmi
Menyertai: 10.11.2007
Ahli No: 31652
Posting: 7
Dari: bumi Tuhan

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 16:45


Assalamualaikum

kadang kala manusia mudah lupa dengan pada rahmat dan nikmat yang Dia berikan ada kita......


-----------------
syukur pada Mu YA Allah


Bookmark and Share

    


  Member Information For kejora_ijauProfil   Hantar PM kepada kejora_ijau   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 578
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 16:49


Pada 15-11-07 16:41 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-11-07 16:24 , abid_19 posting:

!!! QUOTE !!!


    
renunglah selalu HATI kita..kerana ia merupakan sumber kebaikan dan kejahatan..wadah kekufuran dan keamanan..rebutan antara malaikat dan syaitan.HATI..perasaannya halus,sentuhannya tak terasa..tetapi memberi kesan mendalam dalam kehidupan kita..



---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::



terima kasih....mengesankan...

afwan..ana sekadar berkongsi apa yang trbuku..

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 578
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 16:50


Pada 15-11-07 16:45 , kejora_ijau posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

kadang kala manusia mudah lupa dengan pada rahmat dan nikmat yang Dia berikan ada kita......


ya..memang manusia mdah lupa dengan nikmat ALLAH..terlalu banyak kurniaan ALLAH tapi masih tidak bersyukur..yang diinginkan hanya dunia..

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 15-11-07 18:04


Assalamualaikum
akanku kejar cinta itu....
akanku bawa ia ke tempat selamat...
akanku gembirakan cinta itu...
akanku hilangkan jalur keresahan cinta itu....
akanku junjung cinta itu....
meniti dada waktu.....

CINTA..aku mengharapkan cintamu....huhu...... :welcome:

P/S : ada apa dengan chenta......... :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 18:11


Pada 15-11-07 18:04 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
akanku kejar cinta itu....
akanku bawa ia ke tempat selamat...
akanku gembirakan cinta itu...
akanku hilangkan jalur keresahan cinta itu....
akanku junjung cinta itu....
meniti dada waktu.....

CINTA..aku mengharapkan cintamu....huhu...... :welcome:

P/S : ada apa dengan chenta......... :berfikir:



wah... karang sendiri ke lirik lagu ke apa? huuu

hanya waktu yang tahu berapa nilainya cinta itu ye.... :berfikir:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 578
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 18:16


wah2..siap da yang mngarang..hehe

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 15-11-07 18:32


Assalamualaikum
tentiba jeq dapat idea....
pasal cinta...memang macamĀ² ada....
macam Astro....adakah cinta itu Astro???? :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 18:35


Astro = macam-macam ada.

Cinta = macam-macam ada.

Tapi Astro tak = Cinta

hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 15-11-07 20:01


Assalamualaikum wwt..

TIME is too slow for those who wait,
too swift for those who fear,
too long for those who grieve,
too short for those who rejoice...
But,for those who live,...
TIME is eternity,hours fly,
new days,new ways pass by...LOVE stay :bunga:

Wassalam


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..
[ Telah diedit oleh: atie82 pada 15-11-07 20:03 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 16-11-07 07:57


Assalamualaikum
macam mana persamaan tu bolehjadi tak linear ye cik s....ni yang membikinkan keraguan dalam hati ni... :berfikir:
wah...kak atie sungguh hebat....TIME......
tentibe teringat kedai buku TIMES....
masa itu emas....dan emas itu berharga...hargailah ia sebelum ia tiada harga.... :jangan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-11-07 09:25


kegembiraan - saya suka kongsi kegembiraan dengan family..bagi saya mereka lebih penting daripada diri saya..tak sampai hati walau sikit pun membuat mereka sedih..hakikatnya diri ini sering membuat mereka sedih dan terluka termasuklah luka yang paling dalam itu untuk terang itu..

kekayaan - kesederhanaan hidup menjadi pilihan hati dan jiwa. namun mendambakan kekayaan CINTA dan RINDU padaNYA, kaya harta iman dan sabar. mendambakan kekayaan takwa yang menjadi ukuran di sisi Allah..hakikatnya diri ini terlalu lemah dan baru bertatih menyusur jalan yang beronak duri..

kecantikan - permintaan yang berlebihan selalu membuat manusia tidak bersyukur. saya bersyukur dengan apa yang ada walau pernah dijatuhkan sengaja atau tidak. alangkah cantiknya manusia kalau kecantikan akhlak itu yang selalu disolek..keelokan akhlak itu lahir dari hati yang bersih dan lembut. akhlak pelengkap pada ilmu dan amal. hakikatnya hati ini belum juga selembut air, selembut hati umar

kesedihan - barang yang hilang jangan ditangisi, kisah lalu usah dikenang. usah menyendiri bila bersedih, nanti sedih makin dilayan. jangan berpagi2 bersedih, nanti kesedihan bertambah dan berpanjangan. hakikatnya cuba tidak bersedih tapi sedih juga

cinta -hanya cinta Allah yang sejati dan kekal. cinta manusia andainya diadun dengan baik dengan berpaksikan pada cinta Allah, seiring dan seimbanglah kegembiraan, kekayaan, kecantikan dan kesedihan..

"hanya waktu yang tahu berapa harga nilai sebuah cinta"

kerana pengalaman pahit dan manis, waktu itu tahu harga nilai sebuah cinta. kerana pahit dan manis itu, waktu menghargai cinta. kerana cinta dunia tanpa akhirat, waktu berlalu begitu saja. kerana leka cinta dunia, waktu muda berlalu begitu saja tanpa pengisian. diri, walau waktu singkat, tahu betapa bernilai cinta padaNYA kerana pengalaman terumbang-ambing, kerana pahit dan manis memilih antara gelap dan terang itu..diri, berharap waktu bukan ukuran menilai cinta itu.. tahu sahaja tanpa menghargai, sia-sialah cinta dan waktu..diri, adakah perlakuan seiring dengan kata? benarkah diri menghargai cinta itu?


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8
[ Telah diedit oleh: sakinahazzahra pada 16-11-07 09:28 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-11-07 10:56


!!! QUOTE !!!

"hanya WAKTU lah yang tahu berapa nilainya harga sebuah CINTA itu......"
    


waktu terasa semakin berlalu,
tinggalkan cerita tentang cinta,
akan tiada lagi kisah sebuah cinta kerana waktu keindahan dibiarkan berlalu.................


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

usu_comel
Warga Rasmi
Menyertai: 15.11.2007
Ahli No: 31701
Posting: 4

blank   avatar


posticon Posting pada: 16-11-07 11:16


salam....
bersyukurlah dengan apa yang kita ada.....
cinta pada kecantikan tidak akan kekal selamanya. you would only appreciate things/someone when you lost it..pandanglah terus ke hadapan, usah berundur ke belakang dan menyesali kesilapan kita...

*something happened for the good reason*

Bookmark and Share

    


  Member Information For usu_comelProfil   Hantar PM kepada usu_comel   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 17-11-07 10:06


Pada 16-11-07 09:25 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

kegembiraan - saya suka kongsi kegembiraan dengan family..bagi saya mereka lebih penting daripada diri saya..tak sampai hati walau sikit pun membuat mereka sedih..hakikatnya diri ini sering membuat mereka sedih dan terluka termasuklah luka yang paling dalam itu untuk terang itu..


CK : kengkadang hati tergerak untuk mengetahui...apakah selamanya CK akan terus berteka teki membiarkan persoalan bermain di benak simutĀ² ni.... :oops:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-11-07 13:58


Pada 16-11-07 11:16 , usu_comel posting:

!!! QUOTE !!!

salam....
bersyukurlah dengan apa yang kita ada.....
cinta pada kecantikan tidak akan kekal selamanya. you would only appreciate things/someone when you lost it..pandanglah terus ke hadapan, usah berundur ke belakang dan menyesali kesilapan kita...

*something happened for the good reason*


:-) :malu: :sopan: :-D

p/s : comel usu ni.... :-D


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

Imaniera
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.04.2007
Ahli No: 29470
Posting: 57
Dari: miri, sarawak

Sarawak  


posticon Posting pada: 23-11-07 08:47


Pada 18-11-07 13:58 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-11-07 11:16 , usu_comel posting:

!!! QUOTE !!!

salam....
bersyukurlah dengan apa yang kita ada.....
cinta pada kecantikan tidak akan kekal selamanya. you would only appreciate things/someone when you lost it..pandanglah terus ke hadapan, usah berundur ke belakang dan menyesali kesilapan kita...

*something happened for the good reason*


:-) :malu: :sopan: :-D

p/s : comel usu ni.... :-D



setuju tu... betul sangat-sangat


-----------------
....kerana dalam cinta ada segalanya.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For ImanieraProfil   Hantar PM kepada Imaniera   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 08:59


Pada 17-11-07 10:06 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-11-07 09:25 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

kegembiraan - saya suka kongsi kegembiraan dengan family..bagi saya mereka lebih penting daripada diri saya..tak sampai hati walau sikit pun membuat mereka sedih..hakikatnya diri ini sering membuat mereka sedih dan terluka termasuklah luka yang paling dalam itu untuk terang itu..


CK : kengkadang hati tergerak untuk mengetahui...apakah selamanya CK akan terus berteka teki membiarkan persoalan bermain di benak simutĀ² ni.... :oops:



TT : jangan biarkan hati bergerak.. tiada yang misteri untuk jadi teka-teki.. huhu ukhwah sesemut sampai di sini ye..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 23-11-07 09:28


hmm :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

annur_ayuni
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.07.2007
Ahli No: 30434
Posting: 37
Dari: shah alam

saudiarabia  


posticon Posting pada: 23-11-07 10:26


subhanallah...
seronok baca benda ini..
dapat muhasabah dr...
ada bakat... teruskan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For annur_ayuniProfil   Hantar PM kepada annur_ayuni   Quote dan BalasQuote

AziziYa-Habib
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.11.2007
Ahli No: 31669
Posting: 37
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 23-11-07 11:04


Cinta itu cahaya sanubari...kurniaan tuhan fitrah insani..dan dimana terciptanya cinta disitu rindu bermulaa...cinta itu tidak pernah meminta tetapi memberi sepenuh rela,rasa bahagia biarpun sengsara berkorban segala-gala..

Bookmark and Share

    


  Member Information For AziziYa-HabibProfil   Hantar PM kepada AziziYa-Habib   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-11-07 11:15


cinta memberi kita keyakinan dalam hidup dan cinta juga yang akan menjatuhkn kita..jadilah hargailah cinta..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 578
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 14:40


carilah cinta sejati dan hakiki..cinta ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.133318 saat. Lajunya....