Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 27-06-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Layang-layang naik ke udara kerana menentang angin bukan kerana mengikut arah angin

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 57
Ahli: 0
Jumlah: 57




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 13 hari yang lalu
Daeng_Jati: 34 hari yang lalu
Kang: 38 hari yang lalu


Jejak Hobi
Topik: siapa minat main piano?


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Hobi
    »» siapa minat main piano?

Please Mendaftar To Post


Oleh siapa minat main piano?

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 10:00


:-P :-P :-P kongsilah pendapat...puteri suka sangat main piano.... :-) :-) :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 08:00


kenapa tak ada nakbagi komen....takkan tak ada seorang pun minat dengan piano...?

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 08:07


putri, teman orang kampung...
tak reti main piano.. sentuh pun takut rosak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 08:08


HAA...iyakah....?

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 08:09


ye putri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 08:10


nak puteri ajar tak...??

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 08:11


takut lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 08:15


kenapa takut...?

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 08:18


benda mahai, takut nak pegang...tak reti pula tu..
rosak kang

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

nafas
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29298
Posting: 355
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-10-07 08:25


kamera enta pun mahai juga akhi daeng...
tapi selalu berkepit...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafasProfil   Hantar PM kepada nafas   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 08:45


Pada 25-10-07 08:07 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

putri, teman orang kampung...
tak reti main piano.. sentuh pun takut rosak...



ini bukan piano lah ...ini bonggo...sebut betul-betul..bonggoo... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 08:59


Pada 25-10-07 08:25 , nafas posting:

!!! QUOTE !!!

kamera enta pun mahai juga akhi daeng...
tapi selalu berkepit...hehe


erm.. macam mana meke tau?
meke ni siapa ye?


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

nafas
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29298
Posting: 355
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-10-07 09:24


teman ni hamba Allah jua...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafasProfil   Hantar PM kepada nafas   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 09:50


bestnya dia tau main piano..
saya pun tak reti..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 10:10


piano kan alat muzik yang bertali...

apa hukumnya bermain piano ye? haram jika ia melalaikan, kan.

berkenaan topik, saya tak minat. tak reti pun. tapi pernah lah sentuh dan tekan-tekan buat bunyi tah apa-apa. rumah nenek dan sedara mara lain ada piano...


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahidatul pada 25-10-07 10:11 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 25-10-07 10:14


bismillahhirrahmanirrahim

ana pun suka dengar bunyi piano..tapi nak main tek reti.. :-D


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-
[ Telah diedit oleh: sufti_ilham pada 25-10-07 10:15 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 11:14


Piano tak pernah main tapi kalau keyboard tu pernah lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 11:15


keyboard? keyboard komputer? ada persamaan ke piano dengan keyboard?

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 11:16


Pada 25-10-07 11:14 , Al-Mashoori posting:

!!! QUOTE !!!

Piano tak pernah main tapi kalau keyboard tu pernah lah...



masa sekolah rendah pernah main keyboard , pertandingan pancaragam inter district kat perak

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 11:27


Pada 25-10-07 11:15 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

keyboard? keyboard komputer? ada persamaan ke piano dengan keyboard?


Ana main keyboard pakai keyboard komputer. Program saja keyboard piano

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 11:40


keyboard pun...puteri pandai main juga...memang bestt tau.... ;-) ;-) ;-)
[ Telah diedit oleh: puterisembilu pada 21-11-07 13:23 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

Salamat
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.08.2007
Ahli No: 30825
Posting: 91

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 11:57


Assalamualaikum...
ana tak reti main... :-D :-D


-----------------
salamatsabtu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For SalamatProfil   Hantar PM kepada Salamat   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 13:35


boleh belajarrrr bahh....

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 25-10-07 14:05


haa..mari sini ajar eni...

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 542
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 14:10


nak main tak ada piano


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 14:20


ana hanya pandai main drum saja....drum kat kitchen..hhheheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 13:27


Pada 25-10-07 14:20 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

ana hanya pandai main drum saja....drum kat kitchen..hhheheh
:-D :-D :-D :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

aesa_85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.09.2007
Ahli No: 31101
Posting: 71
Dari: batu pahat

japan  


posticon Posting pada: 21-11-07 13:53


tak ada pula piano.gitar kapok ada lah.itu pun dah buruk.hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For aesa_85Profil   Hantar PM kepada aesa_85   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 14:49


Pada 21-11-07 13:53 , aesa_85 posting:

!!! QUOTE !!!

tak ada pula piano.gitar kapok ada lah.itu pun dah buruk.hehe
:berfikir: :berfikir: :berfikir: pandai main gitar tak..?

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 15:07


suka dengar melodi yang terhasil dari piano...
tapi nak main tak reti....

ismi tak ingat baca dari mana... tapi ismi terbaca masa f4 agaknya, penulis mengatakan, musik yang terhasil dari piano mampu merangsang otak manusia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

marsyalaila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.10.2004
Ahli No: 12102
Posting: 278
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 15:18


nak belajar tak ada masalah putri...tapi piano nya tak ada lah..bagaimana nak buat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For marsyalailaProfil   Hantar PM kepada marsyalaila   Quote dan BalasQuote

shinfay_de
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2007
Ahli No: 31653
Posting: 616
Dari: Wilayah Persekutuan

blank   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 16:24


piano dah murah sesangat sekarang ini... terutamanya piano merah yang tak cukup keys tu.....:)..... siap boleh bawa masuk beg usung ke huluhilir lagi...:).... jangan marah ye....

(tak pandai main tapi suka jugak dengo....)

Bookmark and Share

    


  Member Information For shinfay_deProfil   Hantar PM kepada shinfay_de   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 16:35


mana ke putri ni? lama dah tak nampak kelibatnye

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 07:38


Pada 21-11-07 15:07 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

suka dengar melodi yang terhasil dari piano...
tapi nak main tak reti....

ismi tak ingat baca dari mana... tapi ismi terbaca masa f4 agaknya, penulis mengatakan, musik yang terhasil dari piano mampu merangsang otak manusia...
ye...betul tu ismi.....merdu sangat bunyi yang dihasilkan dari piano tu.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 07:38


Pada 21-11-07 16:35 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

mana ke putri ni? lama dah tak nampak kelibatnye
hai...daeng....puteri kat sini...... :bye: :bye:

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 07:39


Pada 21-11-07 16:24 , shinfay_de posting:

!!! QUOTE !!!

piano dah murah sesangat sekarang ini... terutamanya piano merah yang tak cukup keys tu.....:)..... siap boleh bawa masuk beg usung ke huluhilir lagi...:).... jangan marah ye....

(tak pandai main tapi suka jugak dengo....)
what u mean..?puteri tak fahamlahh....

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 07:40


Pada 21-11-07 15:18 , marsyalaila posting:

!!! QUOTE !!!

nak belajar tak ada masalah putri...tapi piano nya tak ada lah..bagaimana nak buat..
datang rumah puteri...kita belajar sama-sama.....nak tak...??

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

marsyalaila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.10.2004
Ahli No: 12102
Posting: 278
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 09:02


Pada 22-11-07 07:40 , puterisembilu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-11-07 15:18 , marsyalaila posting:

!!! QUOTE !!!

nak belajar tak ada masalah putri...tapi piano nya tak ada lah..bagaimana nak buat..
datang rumah puteri...kita belajar sama-sama.....nak tak...??


baiknya hati adik putri ni..nak berkongsi ilmu..tapi akak jauh di semenanjung ni.. :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For marsyalailaProfil   Hantar PM kepada marsyalaila   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 22-11-07 10:14


ana minat tapi tak ada piano pun kat rumah dan tak pandai :-)


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

shinfay_de
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2007
Ahli No: 31653
Posting: 616
Dari: Wilayah Persekutuan

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 11:11


Pada 22-11-07 07:39 , puterisembilu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-11-07 16:24 , shinfay_de posting:

!!! QUOTE !!!

piano dah murah sesangat sekarang ini... terutamanya piano merah yang tak cukup keys tu.....:)..... siap boleh bawa masuk beg usung ke huluhilir lagi...:).... jangan marah ye....

(tak pandai main tapi suka jugak dengo....)
what u mean..?puteri tak fahamlahh....


ada piano mainan yang kecik + warna merah tu...dedulu senang dapat... sekarang tak taulah.... keys dia pun tak tak cukup (keys untuk sharp notes(?) tak ada....:))


-----------------
I have my own id now.... :)


Bookmark and Share

    


  Member Information For shinfay_deProfil   Hantar PM kepada shinfay_de   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 12:17


Pada 22-11-07 09:02 , marsyalaila posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-11-07 07:40 , puterisembilu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-11-07 15:18 , marsyalaila posting:

!!! QUOTE !!!

nak belajar tak ada masalah putri...tapi piano nya tak ada lah..bagaimana nak buat..
datang rumah puteri...kita belajar sama-sama.....nak tak...??


baiknya hati adik putri ni..nak berkongsi ilmu..tapi akak jauh di semenanjung ni.. :kelip:
ye....jauh kat semenanjung....puteri jauh kat sabah.... :-( :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 12:20


Pada 22-11-07 10:14 , Asward_hafiz posting:

!!! QUOTE !!!

ana minat tapi tak ada piano pun kat rumah dan tak pandai :-)

kalau dah minat...tinggal asward belajar saja...mulanya main guna satu tangan,lelama kalau dah biasa...dah boleh guna main 2 tangan.....best asward..... :sopan: :sopan: :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 12:21


Pada 22-11-07 11:11 , shinfay_de posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-11-07 07:39 , puterisembilu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-11-07 16:24 , shinfay_de posting:

!!! QUOTE !!!

piano dah murah sesangat sekarang ini... terutamanya piano merah yang tak cukup keys tu.....:)..... siap boleh bawa masuk beg usung ke huluhilir lagi...:).... jangan marah ye....

(tak pandai main tapi suka jugak dengo....)
what u mean..?puteri tak fahamlahh....


ada piano mainan yang kecik + warna merah tu...dedulu senang dapat... sekarang tak taulah.... keys dia pun tak tak cukup (keys untuk sharp notes(?) tak ada....:))

uppppss.....yang tu ke shinfay maksudkan..... :-? :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

shinfay_de
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2007
Ahli No: 31653
Posting: 616
Dari: Wilayah Persekutuan

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 21:35


yeap.... itulah piano murah yang dimaksudkan... dedulu kalau nak beli piano bebetui manalah mampu

Bookmark and Share

    


  Member Information For shinfay_deProfil   Hantar PM kepada shinfay_de   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-11-07 10:25


Pada 22-11-07 21:35 , shinfay_de posting:

!!! QUOTE !!!

yeap.... itulah piano murah yang dimaksudkan... dedulu kalau nak beli piano bebetui manalah mampu
:sopan: :sopan: :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-03-08 12:49


Assalamualaikum :-) :-)
dah lama tak main pianolahhh...piano dah sewa pada orang...... 8-) 8-) 8-) teringin sangat nak main.......... :cry: :cry: :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

nuhan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6399
Posting: 214
Dari: bangi

Perak  


posticon Posting pada: 11-03-08 15:03


salam..teringin sangat nak belajar main piano.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuhanProfil   Hantar PM kepada nuhan   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-03-08 07:32


Pada 11-03-08 15:03 , nuhan posting:

!!! QUOTE !!!

salam..teringin sangat nak belajar main piano.. :-D
:-) :-) nak puteri ajar takkkk??

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-04-08 12:37




cantikk takk piano ni......??



Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-04-08 12:44


bestnya reti main piano.ana tak pandai.masa sekolah dulu jeles saja tengok budak-budak cina kat sekolah pandai main piano & violin.ana pandai dengar saja.hehe.mhl kan kalau belajar kelas piano ini.masa kcik2 arwh ayah blikn keyboard saja.share ramai-ramai dengan adik beradik..best juga.ala2 piano..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

wardiah_alwani
Warga 5 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8299
Posting: 363
Dari: kena bagitau juga ke??huhu

iceland  


posticon Posting pada: 09-04-08 17:09


teringin juga nak belajar main piano pasal suka dengar org main...celo dan violin pun sedap juga...memang teringin gila nak belajar tapi tak ada masa lah pula...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardiah_alwaniProfil   Hantar PM kepada wardiah_alwani   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.130578 saat. Lajunya....