Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 14-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Saya tidak sanggup menghapuskan kegelapan tetapi saya sanggup meneranginya.
-- John Newton

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 61
Ahli: 0
Jumlah: 61




  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 8 hari yang lalu
lidah-penghunus: 10 hari yang lalu
muslimin23: 18 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Sukatan pendidikan agama aliran pondok dan aliran moden....sama atau berbeza?


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Sukatan pendidikan agama aliran pondok dan aliran moden....sama atau berbeza?

Please Mendaftar To Post


Oleh Sukatan pendidikan agama aliran pondok dan aliran moden....sama atau berbeza?

msaidins_85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.11.2006
Ahli No: 27385
Posting: 218
Dari: http://www.msaidins.com/

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-10-07 15:27


kualiti pelajar agama aliran pondok dan aliran smk agama di lihat menampilkan output yang berbeza... Kenapa ye???


-----------------
Mantapkan Tarbiyah,Pelbagaikan Uslub Dakwah,Ke Arah Generasi Berthaqafah


Bookmark and Share

    


  Member Information For msaidins_85Profil   Hantar PM kepada msaidins_85   Quote dan BalasQuote

SHAMR
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2004
Ahli No: 11639
Posting: 777
Dari: Dari ALLAH kita datang, kepadaNya kita kembali...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-10-07 16:02


Salam. Dari segi apa tu?


-----------------
"Jangan gugur sebelum syahid!"


Bookmark and Share

    


  Member Information For SHAMRProfil   Hantar PM kepada SHAMR   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 17:20


Pada 19-10-07 15:27 , msaidins_85 posting:

!!! QUOTE !!!

kualiti pelajar agama aliran pondok dan aliran smk agama di lihat menampilkan output yang berbeza... Kenapa ye???




saya dapati berbeza.....dari segi macam-macam.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 17:30


maaf cakap...pendidikan agama di smka hanya tempelan. tak banyak beza pun dengan budak smk harian. cuma budak-budak smka ni ambil pqs & pend syariah + bahasa arab tinggi. walhal budak-budak aliran pondok mereka mengaji agama menggunakan syllibus dr timur tengah, kitab2 tua. kalau penguasaan bahasa arab, memang bezanya macam langit dan bumi. budak-budak pondok penguasaan arab mereka memang tak dapat di pertikaikan. budak-budak smka, tak reti lah nak cakap... tu yang ana tau....

Bookmark and Share

    


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 02:28


setuju dengan drzul-f...datuk saya buka sekolah pondok,memang sangat banyak perbezaan pelajar lepasan sek agama biasa dengan sek pondok...ilmu mereka yang belajar kat pondok sangat mendalam tentang agama sebab sillibus mereka guna kitab2 tua,and yang mengajar 2 memang betul-betul alim dalam ilmu agama...Kalau lepasan pondok 2 kbykkannya memang fasih cakap arab,tapi Kalau sek agama biasa tak tentu lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.113309 saat. Lajunya....