Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 24-10-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita seringkali melihat bagaimana jemaah-jemaah haji mengikuti kursus-kursus yang diadakan sebagai persiapan untuk menempuhi suasana haji yang sebenar, begitu juga dengan pelajar-pelajar yang akan menempuhi peperiksaan, dilatih dengan pelbagai tuisyen dan kelas tambahan untuk menempuhi peperiksaan, maka kehidupan akhirat dan peperiksaan di padang mahsyar lebih patut lagi diadakan kursus persediaan dan kelas tuisyennya yang tersendiri..Persediannya ialah iman serta amalan soleh dan kelas tuisyennya ialah majlis-majlis ilmu.
-- Tuan Guru Nik Aziz (Menteri Besar Kelantan)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 85
Ahli: 0
Jumlah: 85




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 5 hari yang lalu
Daeng_Jati: 12 hari yang lalu
skater: 14 hari yang lalu
HIKAL: 33 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: takkan mati Kalau tak ada kawan???


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» takkan mati Kalau tak ada kawan???

Please Mendaftar To Post


Oleh takkan mati Kalau tak ada kawan???

wandafarhana
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.04.2006
Ahli No: 24187
Posting: 35
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 02-09-07 09:13


assalamualikum...

"tak mati Kalau tak ada kawan,tapi akan mati Kalau tak ada kasih sayang"

ayat ni yang ditulis oleh kawan saya,saya sebagai kawan agak terasa dengan ayat tu..sedih pun ada,geram lagi lah ada...Kalau dia rasa kawan tu tak penting,buat apa bercakap dengan saya,belajar dalam kelas yang sama,buat eksperimen dalam group...buat lah semua tu sendiri....

Bookmark and Share

    


  Member Information For wandafarhanaProfil   Hantar PM kepada wandafarhana   Quote dan BalasQuote

sharulnira
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.02.2006
Ahli No: 22473
Posting: 48
Dari: dunia yang fana

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-09-07 11:39


salam..
macam xkene saja ayat "tak mati Kalau tak ada kawan,tapi akan mati Kalau tak ada kasih sayang"...
setahu saya, kita digalakkan berkawan..
berkawan biar 1000...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sharulniraProfil   Hantar PM kepada sharulnira   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 02-09-07 13:17


boleh jelaskan perkara sebenar tak spaya semua forummer faham maksud anda

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

ilhammusafir
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20222
Posting: 361
Dari: SeGaMat_JoHoR

Johor  


posticon Posting pada: 02-09-07 14:03


enta ni tak paham agaknya apa yang dia tulis tu.....maknanya kasih sayang tu penting dalam berkawan lah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilhammusafirProfil   Hantar PM kepada ilhammusafir   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 02-09-07 15:42


kawan 2 kan important... kita kan perlukan tempak untuk luah kan perasaan kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 02-09-07 18:15


ooh,hmm.kan ke dalam islam kita hidup secara berjemaah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 02-09-07 18:54


saya rasa..saya paham maksud tu..dan anda perlu mcari sebab dan ounca kenapa kawan anda tu mengungkap ayat berkenaan..mungkin ada sumthing yang tak kena pada dirinyer...maybe hatinye terguris dengan karenah kawan-kawan kelilingnya..atau dia seorang yang sensitif..atau dia marahkan seseorang..atau..atau...dan atau..???..jangan membuat spekulasi awal menuduhnya tak menghargai persahabatan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

ummaira87
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.08.2007
Ahli No: 30674
Posting: 22
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 02-09-07 20:36


mungkin itu lah luahan perasaan ketika sahabat anda sedang mara...
seperti saya,tak sgka saya telah melakukan suatu ksalah yang amat besar dssi sahabat saya shg saya dhukum begi2 sedh sekali...mgapa ksalahan yang tidak ada saya sengajakn itu mampu memadamkn sgala knangan kemanisan psahahabat yang tercipta sudh berthun lama nya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummaira87Profil   Hantar PM kepada ummaira87   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-09-07 23:38


org yang tak menyayangi, tak akan disayangi...
dengan kasih sayang, terwujudnya sahabat & kawan-kawan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

wandafarhana
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.04.2006
Ahli No: 24187
Posting: 35
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 03-09-07 21:28


mulanya saya pun fikir mungkin dia sedang marah seseorang masa dia kata macam tu....tapai,sekarang dia kata dia tak nak ada kawan yang sama kelas dengan dia atau dalam kata lainnya dia kata dia tak kisah Kalau kami semua yang sekelas dengan dia ni tak ada...saya sekelas dengan dia...dia tulis semua tu d dalam blog dia kat internet...semua kawan-kawan sekelas dah baca apa yang dia tulis...dan semua yang lain kecil hati dengan kata-kata dia,termasuk lah saya.....walaupun saya tak rapat dengan dia...saya tetap terasa dengan kata-kata dia tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wandafarhanaProfil   Hantar PM kepada wandafarhana   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 03:47


!!! QUOTE !!!

"tak mati Kalau tak ada kawan,tapi akan mati Kalau tak ada kasih sayang"


bagaimana? hidup tanpa kawan??? adakah kasih sayang yang dimaksudkan tu adalah kekasih hati?? atau pasangan hidup??

renungkanlah...kalau tiada kawan.... kita tak berkawan dengan jiran..bagaimana? kita mati suatu hari nanti?? sapa nak angkat jenazah kita???..tak kan nak guna tow truck atau kren ??? renungkanlah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 05:11


mungkin ada sebab tersendiri dia kata sebegitu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 06:06


Pada 23-10-07 05:11 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

mungkin ada sebab tersendiri dia kata sebegitu....


salam.
betul tu, cuba tanya kat dia apa masalahnya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 14:31


isk...tak boleh hidup lah tak ada kawan..huhu! kita perlu berkawan... baru kita tahu siapa kita..hem...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 23-10-07 14:35


hidup tanpa kawan ibarat mati tanpa saksi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 23-10-07 14:39


Assalamualaikum wwt...

Kawan + Kasih sayang..kedua2 pun penting..
kedua-duanya penting dalam hidup ana..ehehe :-D

Wassalam


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

ann_1
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7574
Posting: 304
Dari: utm,johor

Selangor  


posticon Posting pada: 23-10-07 14:40


kawan yang "tak diperlukan" adalah kawan yang tertawa bila kita menangis :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ann_1Profil   Hantar PM kepada ann_1   Pergi ke ann_1's Website   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 23-10-07 14:41


Pada 23-10-07 14:40 , ann_1 posting:

!!! QUOTE !!!

kawan yang "tak diperlukan" adalah kawan yang tertawa bila kita menangis :)


yang tu patut kena cekik saja..
huhu..
ganasnye i ;)


-----------------
~Cemerlang Dunia Akhirat~


Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 23-10-07 14:43


Pada 23-10-07 14:40 , ann_1 posting:

!!! QUOTE !!!

kawan yang "tak diperlukan" adalah kawan yang tertawa bila kita menangis :)


eh kejap..
kalau dia berniat nak gembirakan kita..
haaa..
hehehe...
ada yang masa patut ketawa dan yang tak patut kan..
saja saja tanya
hehehehe
eh dah tanya dan jawab dah..
hehehe


-----------------
~Cemerlang Dunia Akhirat~


Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 23-10-07 14:59


Assalamualaikum
depend jugak agaknya...
kalau seseorang tu eksidentelli eksiden...
tak ada kawan² pun di sekelilingnya..pulak tu di kawasan yang sunyi..dia pulak cedera parah...boleh bawa mati juga tu.....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 15:47


wanda,
ismi rasa, mungkin masa tu hatinya sedang gundah...
mungkin masa tu fikirannya tengah berserabut...
mungkin masa tu jiwanya sedang kaco...
dan mungkin ada antara sahabat2nya yang membuat onar padanya.. tak mengapalah...
yang penting, kita berusaha untuk menjadi sahabatnya....
supaya dia akan terperasan bahawa, kasih sayang dari seorang sahabat juga sangat berharga... :-D :bunga: :sopan:


Pada 23-10-07 14:59 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
depend jugak agaknya...
kalau seseorang tu eksidentelli eksiden...
tak ada kawan² pun di sekelilingnya..pulak tu di kawasan yang sunyi..dia pulak cedera parah...boleh bawa mati juga tu.....



itu kes2 terpencil...
(teringat seorang kenalan u yang dijumpai meninggal terdampar di tepi jalan setelah eksiden nek motor on da way nakbalik kg... di sahkan lebih kurang 12jam eksiden telah berlaku...)

:oops: :roll:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 23-10-07 15:52


Assalamualaikum
yelah...mungkin dia makan organ dalaman agaknya waktu tu....
tu yang bertindak tanpa semena-mena..
melemparkan kata dua yang cukup memeritkan...
walhal...dia tidak berniat sebegitu rupa....
lagi satu...kita pun tahu kan...hubungan dengan manusia berkait rapat dengan hubungan dengan Allah...mungkin kita boleh muhasabah semula...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ann_1
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7574
Posting: 304
Dari: utm,johor

Selangor  


posticon Posting pada: 23-10-07 16:03


Pada 23-10-07 14:43 , RaudhatuL_Muttaqin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-10-07 14:40 , ann_1 posting:

!!! QUOTE !!!

kawan yang "tak diperlukan" adalah kawan yang tertawa bila kita menangis :)


eh kejap..
kalau dia berniat nak gembirakan kita..
haaa..
hehehe...
ada yang masa patut ketawa dan yang tak patut kan..
saja saja tanya
hehehehe
eh dah tanya dan jawab dah..
hehehe



entah lah manusia...
kadang-kadang waktu kita sedih ada yang tak rasa ketawe diperlukan
kawan yang "tak diperlukan " ni spesis yang bila kita sedih time ni lah dia seronok tengok kita sedih...tu lah maksud saya...
ada saja jumpa spesis ni huhu


-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For ann_1Profil   Hantar PM kepada ann_1   Pergi ke ann_1's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 23-10-07 16:08


cerita apa ni?

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 16:27


Pada 23-10-07 16:08 , solskjaer posting:

!!! QUOTE !!!

cerita apa ni?


cerita agak seram solskjaer


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

permata_hatiku
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.12.2004
Ahli No: 13095
Posting: 147
Dari: Bumi Allah

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-10-07 16:46


Assalamualaikum...
Mungkin rakan sekelas saudari tersebut tersinggung atau rasa marah dengan rakan-rakan yang lain disebabkan sesuatu. Mungkin dia rasa marah disebabkan ;

1. Dia kena buat kerja lebih daripada rakan lain dalam kumpulan. Contohnya, dahlah dia kena siapkan sebahagian kecil isi tugasan, kena auditkan, kena printkan, kena simpan soft copy & dipertanggungjawabkan untuk hantar kat pensyarah.

2. Dia rasa dirinya disisihkan. Contohnya, kalau tak ada kelas dia tak diinformkan oleh rakan-rakan yang lain.

3. Dia tak berpuas hati dengan mungkin salah seorang rakan karibnya yang mengabaikannya atau mungkin terlalu menyusahkan dirinya.

4. Apabila dia meminta pertolongan daripada rakan-rakan, rakan-rakan memberi pelbagai alasan yang dia tak dapat nak terima. Dia terpaksa berhadapan sendiri situasi yang memerlukan pertolongan rakan-rakannya yang lain.

Mungkin disebabkan sebab2 berikut yang menyebabkan rakan sekelas saudari menungkapkan kata-kata tersebut..


manakala, akan mati kalau tak ada kasih sayang pula..

mungkin dia maksudkan dia amat menyangi keluarganya.. keluarga dia akan sentiasa ada disampingnya apabila dia memerlukan mereka berbanding rakan2nya...

Jauh dalam hati rakan sekelas saudari menafikan kepentingan persahabatan, mungkin disebabkan terlalu tersinggung dengan seseorang rakannya dia mengungkapkan kata-kata tersebut..
Cubala selami hatinya dan tanya mengapa dia berkata begitu...
Tiada insan yang sempurna melainkan Allah s.w.t
Salam ukhwah... :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For permata_hatikuProfil   Hantar PM kepada permata_hatiku   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 17:06


dia terkilan agaknya, mungkin ada yang tak kena, kata-katanya dibayangi emosi, macam merajuk saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 23-10-07 17:10


Pada 23-10-07 16:03 , ann_1 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-10-07 14:43 , RaudhatuL_Muttaqin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-10-07 14:40 , ann_1 posting:

!!! QUOTE !!!

kawan yang "tak diperlukan" adalah kawan yang tertawa bila kita menangis :)


eh kejap..
kalau dia berniat nak gembirakan kita..
haaa..
hehehe...
ada yang masa patut ketawa dan yang tak patut kan..
saja saja tanya
hehehehe
eh dah tanya dan jawab dah..
hehehe



entah lah manusia...
kadang-kadang waktu kita sedih ada yang tak rasa ketawe diperlukan
kawan yang "tak diperlukan " ni spesis yang bila kita sedih time ni lah dia seronok tengok kita sedih...tu lah maksud saya...
ada saja jumpa spesis ni huhu



iyakah..
ish..
sungguh tak baik kawan begitu..


-----------------
~Cemerlang Dunia Akhirat~


Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 23-10-07 17:11


Pada 02-09-07 09:13 , wandafarhana posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualikum...

"tak mati Kalau tak ada kawan,tapi akan mati Kalau tak ada kasih sayang"

ayat ni yang ditulis oleh kawan saya,saya sebagai kawan agak terasa dengan ayat tu..sedih pun ada,geram lagi lah ada...Kalau dia rasa kawan tu tak penting,buat apa bercakap dengan saya,belajar dalam kelas yang sama,buat eksperimen dalam group...buat lah semua tu sendiri....



try slow talk..
kalau segan..
email lah..
jangan dibiarkan terus
nanti mlarat...


-----------------
~Cemerlang Dunia Akhirat~


Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 17:19


Pada 23-10-07 15:47 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

wanda,




yang dijumpai meninggal terdampar di tepi jalan)

:oops: :roll:



ingatkan penyu saja yang mati terdampar dipantai..org pun ada juga ye....huhuuh


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 23-10-07 17:21


Pada 23-10-07 16:27 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-10-07 16:08 , solskjaer posting:

!!! QUOTE !!!

cerita apa ni?


cerita agak seram solskjaer



oh..seram... :sopan:

dahsyat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 17:33


Pada 23-10-07 17:21 , solskjaer posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-10-07 16:27 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-10-07 16:08 , solskjaer posting:

!!! QUOTE !!!

cerita apa ni?


cerita agak seram solskjaer



oh..seram... :sopan:

dahsyat....



seram sejuk... :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 23-10-07 18:31


kalau tak ada kawan kita takkan mati tapi kesunyian

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 19:30


pasaipa pula zulman seran sejuk tu...?
berhujan ka apa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 23:30


Assalamualaikum

pada ana, mugkin sebab tak ramai dan tak semua kawan-kawan kita yang menyayangi kita. yang sanggup bersusah senanag dnegan kita tapi insya Allah kalau ada kasih sayang, dengan insan yang tidak kita kenal pun kita akan menyayanginya dan sanggup bersedih dan berketawa dengannya...

waallahua'alam


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

Anak_Pejuang
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18622
Posting: 1714
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 23:39


memang tak mati pun kalau tak ada kawan. Tapi bila tak ada kawan, itu hanya lebih menunjukkan diri kita ini bersifat individualistik. Hidup kita kat dunia ini perlu bercampur gaul, bersosial. Perlu berhubungan antara satu sama lain.

Cubalah bertanya dengan rakan anda, mungkin dia ada masalah, ada peristiwa hitam. Kita tak tau mengapa dia menulis sedemikian rupa.. Bila dah dapat jawapan jangan lupa beritahu di sini ya :)

!!! QUOTE !!!


"tak mati Kalau tak ada kawan,tapi akan mati Kalau tak ada kasih sayang"


cuba kaji pernyataannya itu - tak mati kalau tak ada kawan.
TAPI AKAN MATI KALAU TAK ADA KASIH SAYANG :)
[ Telah diedit oleh: Anak_Pejuang pada 24-10-07 23:41 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Anak_PejuangProfil   Hantar PM kepada Anak_Pejuang   Pergi ke Anak_Pejuang's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 23:50


Pada 23-10-07 15:52 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
yelah...mungkin dia makan organ dalaman agaknya waktu tu....
tu yang bertindak tanpa semena-mena..
melemparkan kata dua yang cukup memeritkan...
walhal...dia tidak berniat sebegitu rupa....
lagi satu...kita pun tahu kan...hubungan dengan manusia berkait rapat dengan hubungan dengan Allah...mungkin kita boleh muhasabah semula...


jawapan dari ahli kelab kanibal ukhwah :lol:

dia tu pun ahli kelab kanibal juga agaknya... "takkan mati Kalau tak ada kawan???"

betul tu, sama juga takkan mati kalau tak ada semut, hehe. memang tak mati kalau tak ada kawan, tapi hidup jadi susah lah, sebatang kara dan jadi kera sumbang.

perlunya kawan disaat suka dan duka, kalau seorang-seorang susah perit siapa nak tengok atau bantu? semut???

wassalam.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 24-10-07 23:52 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 25-10-07 00:02


salam
memang betullah kata kawan awak tak mati tak ada kawan.Selama inipun kalau awak belajar dalam kelas yang berbeza,awak mati tak?takkan.kawan boleh dicari dimana2 tapi kasih sayang tak boleh dicari.contohnya kalau awak susah, dan minta tolong kawan awak,dia tentu akan berkorban membantu awak sebab dia sayangkan persahabatan awak.kawan dan sayang kena seiring.contoh lagi kalau awak balik lambat dia akan sms tanya awak di mana sebab dia sayangkan awak.ada juga kawan yang makan kawan sebab tidak ada perasaan dalam diri.Saya sendiri merasakan tak mati tanpa kawan.boleh saja survive......
u should look at diff.context.....
pikirkan dengan mendalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 00:57


Pada 24-10-07 23:50 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-10-07 15:52 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
yelah...mungkin dia makan organ dalaman agaknya waktu tu....
tu yang bertindak tanpa semena-mena..
melemparkan kata dua yang cukup memeritkan...
walhal...dia tidak berniat sebegitu rupa....
lagi satu...kita pun tahu kan...hubungan dengan manusia berkait rapat dengan hubungan dengan Allah...mungkin kita boleh muhasabah semula...


jawapan dari ahli kelab kanibal ukhwah :lol:

dia tu pun ahli kelab kanibal juga agaknya... "takkan mati Kalau tak ada kawan???"

betul tu, sama juga takkan mati kalau tak ada semut, hehe. memang tak mati kalau tak ada kawan, tapi hidup jadi susah lah, sebatang kara dan jadi kera sumbang.

perlunya kawan disaat suka dan duka, kalau seorang-seorang susah perit siapa nak tengok atau bantu? semut???

wassalam.


salam..

eh...kelab kanibal dah berdaftar dengan ukhwah.com ke? :-) :-P :-D :lol: :lucu: :lucu:

memang kawan sangat lah diperlukan....
tak kira susah dan senang...
sunyi dan riuh..
bila2 pun...
kalau tak ada kawan...
tak ada makna nya...
macam tak bergaul dengan masyarakat saja.


eerkkk...Kenapa asyik2 semut saja yang kena...
apalah dosa semut pada Ibnu_musa ye... :-? :lol: :lucu:

sian semut tu. dia tak pernah kutuk manusia...
alih2...nama dia juga jadi bahan "perli"...
:-) :-P :-D :lol: :lucu: :lucu:


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 01:28


mohamad, semut memang tak bersalah pada ibnu_musemut..

tapi, ibnu_musemut dah lama tak menyebut nama semut...
tu yang dia teringt2, sampai hanya terfikirkan sang semut saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 30-10-07 07:37


mungkin dia rasa kawan-kawan yang dia percaya, tipu dia :-D :-D :-D
kasih sayang penting, dengan kasih sayang seorang kawan, kita akan rasa di hargai dan ada lah berteman tempat meluang masa, mengadu dan bersama.......... :-)...so, memang tak kan mati tak ada kwan tapi kita rasa sunyi bila tak ada kawan :-D


-----------------
don't forget to say THANK YOU ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 30-10-07 07:50


Pada 23-10-07 14:39 , atie82 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum wwt...

Kawan + Kasih sayang..kedua2 pun penting..
kedua-duanya penting dalam hidup ana..ehehe :-D

Wassalam



Assalamualaikum

sama dengan ana...sahabat dan kasih sayang penting dalam hidup ana.
kedua2 perkara ini yang mencorakkan kehidupan ana.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-10-07 07:56


mungkin betul dia ada terasa dia kawan-kawan dia dengan lain..tapi.kita perlukan teman untuk hidup..kalau tak ada kawan,mesti rasa hidup ni kosong saja..berkawan ramai-ramai kita boleh tau macam-macam jenis perangai manusia dan dengan berkawan juga lah kasih sayang sesama manusia akan wujud..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

ann_1
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7574
Posting: 304
Dari: utm,johor

Selangor  


posticon Posting pada: 30-10-07 08:02


Pada 25-10-07 01:28 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

mohamad, semut memang tak bersalah pada ibnu_musemut..

tapi, ibnu_musemut dah lama tak menyebut nama semut...
tu yang dia teringt2, sampai hanya terfikirkan sang semut saja...


confius :berfikir: :berfikir: :berfikir:
ni topic semut ke?
rasa macam topik lain.... :sopan:


-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For ann_1Profil   Hantar PM kepada ann_1   Pergi ke ann_1's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-10-07 08:27


sunyinya tanpa kawan...kan..kan..:D
macam semut-semut..saling memerlukan...heeh :-D :roll:


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"
[ Telah diedit oleh: muslimah83 pada 30-10-07 08:27 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-10-07 09:04


kawan tu penting..bila kita sedih, kawan tempat kita luahkan kesedihan..macam ana, ana mesti berkongsi masalah dan kesedihan dengan kawan serumah dan mereka pulak jenis yang suka ambik berat, tak boleh tengok muka kita sedih sikit, mesti risau:-)
Dengan berkawan, kasih sayang tu wujud..persahabatan yang kekal abadi:-)


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang
[ Telah diedit oleh: Iman_Hayati pada 30-10-07 09:05 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

fiera_mz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.10.2007
Ahli No: 31386
Posting: 299
Dari: Sg.Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 30-10-07 10:44


takkan mati selagi allah xambil nyawa 2
kn2
:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For fiera_mzProfil   Hantar PM kepada fiera_mz   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-10-07 11:45


Tanpa kawan jadilah kita org yang pelik dan pasif...
Kita sebagai manusia memang perlukan kawan....


-----------------
~~~Bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian~~~

My blog::: http://mihar.blogs.friendster.com/:::



Bookmark and Share

    


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

ulfah_widad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25325
Posting: 301
Dari: Kedah - Perak - Johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-10-07 11:51


Mungkin maksud kawan wanda tu, dia rasa dia cuma ada kawan yang sekadar kawan sahaja tapi tiada perasaan kasih sayang dalam hubungan tu. Kita ni kan perlu kawan yang boleh berkongsi apa-apa masalah bersama kerana kasih sayang wujud dalam nilai persahabatan tu. Mungkin dia rasa kawan-kawan dia sekadar hanya melengkapkan hari bertegur sapa tapi bila dia susah, dia keseorangan..kadang-kadang orang macam ni. dia tak tahu nak mencari kawan.. Kita yang jadi kawan ni kena ambil berat tentang dia.

Ini sekadar pendapat dan agakan saja lah..KAlau salah, mohon maaf...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ulfah_widadProfil   Hantar PM kepada ulfah_widad   Quote dan BalasQuote

wandafarhana
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.04.2006
Ahli No: 24187
Posting: 35
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 01-11-07 22:16


terima kasih pada semua yang bagi pendapat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wandafarhanaProfil   Hantar PM kepada wandafarhana   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.140842 saat. Lajunya....