Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 29-07-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Help Ever, Hurt Never
-- Tulisan di belakang lori

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 108
Ahli: 0
Jumlah: 108




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 8 hari yang lalu
the_brOtherz: 36 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Pernah dapat sms brantai?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Pernah dapat sms brantai?

Please Mendaftar To Post


Oleh Pernah dapat sms brantai?

kita_insan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.04.2007
Ahli No: 29595
Posting: 21
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-09-07 00:55


Sms berantai ni tentu ramai yang pernah terima temasuk lah diri saya. macam-macam bunyi sms tu, tapi berakhir dengan ayat hantarkan kepada 10 org, sesuatu yang baik akan berlaku kepada anda, atau jika tidak di hantar pada org dalam tempoh bberapa hari sesuatu yang buruk yang menanti anda dan ia akan berterusan...begitulah contohnya ayat2 akhir...permulaan yang baik, tapi akhiran yang mendesak.

Saya ada terbaca artikel mgenai perkara ni, seorang ulama bkata ianya boleh mrosakkan akidah kita sebagai umat Islam kerana mempercayai sesuatu yang lebih dr kuasa Allah. itu telah membuatkan kita myekutukan Allah, ada benarnya apa yang dperkatakan pleh ulama itu. tambahan pula, ia akan mmberi pembaziran pada wang kita kerana mghanta dengan seberapa banyak mesej itu, yang untung nya siapa?jika kita memang ikhlas untuk saling ingat mengingati sesama Islam, sebarkan lah dengan ikhlas tanpa ada ayat2 yang mndesak. kita seharusnya percaya pagi Qada' & Qada yang telah ditentukan, mngapa kita masih mragui akan kekuasaan Allah. memang kita takut bila tak hantar mesej tu, tapi apa kata kita seharusnya takutkan siksaan Allah jika kita tak tunaikan kewajipan sebagai seorang Islam.Apan pendapat anda mngenai isu ini.


-----------------
Salam perkenalan untuk semua. Kita insan meneruskan perjuangan, menegakkan kebenaran dibumi Allah untuk semua yang bergelar insan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For kita_insanProfil   Hantar PM kepada kita_insan   Quote dan BalasQuote

SaaDaH6320
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.02.2007
Ahli No: 28834
Posting: 70
Dari: mersing

Johor  


posticon Posting pada: 02-09-07 01:08


betul tu...jangan percaya...sengaja nak bazirkan kita punya krdt.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaaDaH6320Profil   Hantar PM kepada SaaDaH6320   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-09-07 07:00


pernah...macam tu lah suruh kirim kepada 10 orang kecuali penghantar sms...tapi tak layan pun.kita patut yakin pada Allah bukannya sms tu :-)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-09-07 09:35


surat pernah lah dapat... tapi org tu terlupe nak bagi rantai dia sekali agaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 02-09-07 14:27


Pada 02-09-07 09:35 , firdaus_9 posting:

!!! QUOTE !!!

surat pernah lah dapat... tapi org tu terlupe nak bagi rantai dia sekali agaknya...


:lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.095931 saat. Lajunya....