Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-06-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"The word impossible is not in my dictionary"
-- Napoleon Bonaparte

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 58
Ahli: 0
Jumlah: 58




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 13 hari yang lalu
Daeng_Jati: 34 hari yang lalu
Kang: 38 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: perkosa


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» perkosa

Please Mendaftar To Post


Oleh perkosa

izzz81
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.10.2005
Ahli No: 19761
Posting: 125

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-08-07 13:22


assalamualaikum semua,
disini ana nak minta pendapat dan pandangan serta cadangan..
apa perlu ana buat kepada adik angkat ana ni..

nasibnyer begitu malang sekali kerna diperkosa oleh ayahnyer sendiri..sekarang dia sudah ada anak hasil perkosaan ayahnyer itu..
sekarang ana buntu sebabnya adik angkat ana itu sukar untuk melawan nafsu syahwat yang semakin memuncak gara-gara perkosaan itu..
ana pernah menasihati dia tapi dia dapat mengikutnyer..
ana bukan mahu mengaibkan dia..tetapi ana tidak tahu bagaimana lagi mahu menasihatinyer..tolonglah ana..

pernah dia cerita pada ana gara-gara nafsunyer..dia memohon pada ibunyer untuk buat seks dengan ayahnyer..akhirnyer permintaan itu dpersetujui oleh kedua org tuanyer..ana begitu marah apabila mendapat tahu hal itu..memandangkan dia anak tunggal dalam keluarga..

Kalau anda nak tahu,dia buat seks bersama ibunyer sekali..lagi menambahkan marah saya pada dia..saya sudah bykali beritahu..ITU DOSA BESAR..tapi dia tidak mengendahkannyer..


oleh itu..ana mahukan pertolongan anda semua.


-----------------
saya ini jenis yang happy go lucky..peramah...saya ini kembar...saya ini bolehlaa dikatakan manja sikit..hehehe..
suka memasak..lebih2 lagi resepi baru..i


Bookmark and Share

    


  Member Information For izzz81Profil   Hantar PM kepada izzz81   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-08-07 13:30


waalaikumussalam...

astaghfirullahalazim...
Kenapa boleh jadi macam ini..
sedih sebab ayah yang sepatutnya jadi pimpinan..
telah mempersiakan amanah Allah yang dipertanggungjawabkan ke atasnya..

seorang ibu juga sanggup membiarkan anak terus...
dibelenggu dosa..
mana perginya kasih seorang ibu..

enti harus membantunya..
jangan biarkan diri dia sentiasa dibelenggu dosa..
minta pertolongan untuk menyedarkan dia..
jika perlu khidmat kaunseling lakukan...
jika perlu bantuan or nasihat dr ustazah jangan lengahkan..
bersihkan hatinya dulu dan yang pasti..
kena jauhkan diri dulu dr parents dia..
sebab nanti bila iman nipis mudah kembali semula..
kepada tabiat lama..

Ya Allah berilah keampunan padanya dan tunjukilah dia jalan yang lurus..amin


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'
[ Telah diedit oleh: ika2410 pada 08-08-07 09:01 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

aku_hambamu
Warga 5 Bintang
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29921
Posting: 393

PulauPinang  


posticon Posting pada: 07-08-07 13:33


nauzubillah...

automatik ana teringat emel yang ana dapat last week...
kisah anggota bomba yang jumpa mayat anak-beranak dengan ibu mereka dalam mpv yang remuk accident...
malu sebenarnya ana nak posting emel tu...

berdoalah agar adik angkat izzz81 tu segera mendapat hidayah daripada Allah swt..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_hambamuProfil   Hantar PM kepada aku_hambamu   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-08-07 13:33


Assalamualaikum

Astaqfirullahalazim.....

bagi saya ini bukan lagi kes biasa. jelas sekali didikan agama keluarga tersebut tidak ada. sebagai orang luar... saya hanya boleh bagi 1 cadangan.

laporkan pada pihak berkuasa, jabatan agama. mungkin berat keputusan ini, tapi demi masa depan dan akhirat, saudari kena bertindak, harapnya dengan laporan tersebut, pihak berkuasa akan pisahkan anak dari ayah tu dan beri perlindungan dan didikan di pusat pemulihan.

seterusnya ibu bapa tersebut perlu dihukum. dan diberi kesedaran atau program tertentu.

saudari sukar bertindak sendiri dengan nasihat dalam peringkat ini, ini kerana... adik angkat saudari tu sudah tak dapat mengawal diri.

waallahua'lam.

[ Telah diedit oleh: muslimah_johor pada 07-08-07 13:38 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

rose_itam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.05.2007
Ahli No: 29976
Posting: 371
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-08-07 14:32


setuju dengan muslimah_johor..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rose_itamProfil   Hantar PM kepada rose_itam   Quote dan BalasQuote

comel
Warga 5 Bintang
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1334
Posting: 399
Dari: Mont'Kiara

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 07-08-07 14:59


semoga kawan anda mendapat petunjuk dan hidayah dari Allah dengan segera sebelum ditimpa aib yang lebih memalukan diri dan ahli keluarga nya. mudah-mudahan akan ada sinar dan cahaya untuk menunjukkan mereka kejalan kebenaran dan bertaubat.

walallahualm.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For comelProfil   Hantar PM kepada comel   Quote dan BalasQuote

Nadiena
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.05.2007
Ahli No: 29973
Posting: 69
Dari: KL

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-08-07 15:48


Ya Allah...

kenapalah sampai macamtuh eh..saya rasa macam tak percaya saja..
macam-macam jenis manusia sekarang ini....

waallahua'lam



Bookmark and Share

    


  Member Information For NadienaProfil   Hantar PM kepada Nadiena   Quote dan BalasQuote

azaha85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.07.2007
Ahli No: 30484
Posting: 92
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-08-07 15:51


assalamualaikum.
Astaqfirullahalazim.....
kenapa sampai seorang ayah sanggup menghancurkan masa depan anaknya.
marilah wahai sahabat ukhwah mendoakan supaya ahli keluarganya mendapat petunjuk dan hidayah dari Allah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaha85Profil   Hantar PM kepada azaha85   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 07-08-07 16:05


Islam awal-awal lagi dah ada penyelesaiannya...

adik angkat awak itu....100 kali sebatan

si ayahnye itu....rejam sampai mati

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

zakia_natasya
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.07.2007
Ahli No: 30446
Posting: 50
Dari: Balakong

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-08-07 16:09


salam...
erm, ana pelik lah pula ni kes perkosa ke kes serah diri ini? memula dia kena perkosa ke? lepaas itu dia ketagih ek?...erm.. nauzubillahiminzalik...
minta saudari izz81 ambil tindakan segera lah.. ni pun da kira terlambat sebab dia da ada anak pun hasil hubungan itu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zakia_natasyaProfil   Hantar PM kepada zakia_natasya   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 07-08-07 17:33


rpot polis saja.2 saja yang boleh dwat walaupun berat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

ilhammusafir
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20222
Posting: 361
Dari: SeGaMat_JoHoR

Johor  


posticon Posting pada: 07-08-07 19:22


astagfirullah....parah2....apa kes ni...3 dalam satu...

begini...adik angkat enta ni tak ada keluarga lain ke...pakcik ke mak cik...kalau ad bgtuala mereka.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilhammusafirProfil   Hantar PM kepada ilhammusafir   Quote dan BalasQuote

Ibnu_muaz
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3883
Posting: 349

Terengganu  


posticon Posting pada: 07-08-07 19:36


Astaghfirullah... betul ke cerita ni.. ya Allah.. ana tak tahu nak kata apa...


-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For Ibnu_muazProfil   Hantar PM kepada Ibnu_muaz   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 07-08-07 20:07


astaghfirullah..

cuba minta bantuan family terdekat adik angkat enti tu...


cuba...


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

aymannur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1022
Posting: 212
Dari: irbed

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-08-07 23:03


cepat lapor kat jabatan islam sebelum terlambat. Pintu taubat masih terbuka selagi izrail belum datang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For aymannurProfil   Hantar PM kepada aymannur   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 07-08-07 23:05


Pada 07-08-07 13:33 , aku_hambamu posting:

!!! QUOTE !!!

nauzubillah...

automatik ana teringat emel yang ana dapat last week...
kisah anggota bomba yang jumpa mayat anak-beranak dengan ibu mereka dalam mpv yang remuk accident...
malu sebenarnya ana nak posting emel tu...

berdoalah agar adik angkat izzz81 tu segera mendapat hidayah daripada Allah swt..


Assalamualaikum..
Dah baca...memang menakutkan...
melampaunya keadaan di atas..takut..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

aymannur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1022
Posting: 212
Dari: irbed

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-08-07 23:07


bila dengar kes ni, ana dengan ini menyatakan sokongan kepada sahabt2 yang kahwin awal, dan menggalakkan yang terdedah kepada fitnah supaya kahwin awal demi menjaga diri dari fitnah~

Bookmark and Share

    


  Member Information For aymannurProfil   Hantar PM kepada aymannur   Quote dan BalasQuote

zakia_natasya
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.07.2007
Ahli No: 30446
Posting: 50
Dari: Balakong

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-08-07 09:29


emel apa? ana tak tau pun.. boleh forward kat ana tak?
[email protected]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zakia_natasyaProfil   Hantar PM kepada zakia_natasya   Quote dan BalasQuote

izzz81
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.10.2005
Ahli No: 19761
Posting: 125

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-08-07 12:38


Pada 07-08-07 19:22 , ilhammusafir posting:

!!! QUOTE !!!

astagfirullah....parah2....apa kes ni...3 dalam satu...

begini...adik angkat enta ni tak ada keluarga lain ke...pakcik ke mak cik...kalau ad bgtuala mereka.....



assalamualaikum..
masalahnya kes ni family dia tak cakap kat sesiapa pun..kecuali saya..itu kebetulan adik itu nak luahkan pada saya..
tapi sampai sekarang duduk cerita hal itu saja..setiapkali ber"YM" dengan dia..pening saya..

saya dah bykkali nasihat tapi macam masuk telinga kanan keluar telinga kiri..begitu lah..
dia dah syok dengan cara sebegitu..aduh..


-----------------
saya ini jenis yang happy go lucky..peramah...saya ini kembar...saya ini bolehlaa dikatakan manja sikit..hehehe..
suka memasak..lebih2 lagi resepi baru..i


Bookmark and Share

    


  Member Information For izzz81Profil   Hantar PM kepada izzz81   Quote dan BalasQuote

aiezzat
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.12.2005
Ahli No: 20989
Posting: 76
Dari: kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-08-07 12:54


cuba enti ajak saja dia tinggal dengan enti untuk seketika.lepas itu ubah dia perlahan-lahan sebab makin dekat enti dengan dia,makin senang nak kawal.jauhkan dia dari famili buat seketika. mungkin cara ni lebih berkesan. wallahualam


-----------------
"Andai air usaha itu bisa kita teguk, teguklah sehingga ia kering dan basahan tawakkal bakal mendingin di ruang tekak."


Bookmark and Share

    


  Member Information For aiezzatProfil   Hantar PM kepada aiezzat   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-08-07 13:00


Pada 08-08-07 12:54 , aiezzat posting:

!!! QUOTE !!!

cuba enti ajak saja dia tinggal dengan enti untuk seketika.lepas itu ubah dia perlahan-lahan sebab makin dekat enti dengan dia,makin senang nak kawal.jauhkan dia dari famili buat seketika. mungkin cara ni lebih berkesan. wallahualam



salam...

ana rasa tak boleh begitu..
nanti kalau tak boleh nak kawal..
silap2 enti terjebak sama..
lebih baik serahkan pada pihak yang bertanggungjawab..
banyak cara boleh dilakukan


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

mohd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 401
Posting: 283
Dari: kl

ireland  


posticon Posting pada: 08-08-07 13:08


astaghfirullahh...
first try approach family tuu,ke enti kenal gitu2 saja.???..selalu datang jumpa family tu...tunjukkan akhlaq yang baik.....ajak adik angkat enti tuu, join jemaah,@ ikut aktiviti agama...setakat bagitahu itu dosa besar tak jalan...pasal hati keras..so org sekeliling kena usaha cari jalan untuk lembutkan hati mereka...jumpa conselor, try tanya jais ke yadeim ke...yang penting kita doa sungguh2...insyaALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdProfil   Hantar PM kepada mohd   Quote dan BalasQuote

ilhammusafir
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20222
Posting: 361
Dari: SeGaMat_JoHoR

Johor  


posticon Posting pada: 08-08-07 14:45


Pada 08-08-07 12:38 , izzz81 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-08-07 19:22 , ilhammusafir posting:

!!! QUOTE !!!

astagfirullah....parah2....apa kes ni...3 dalam satu...

begini...adik angkat enta ni tak ada keluarga lain ke...pakcik ke mak cik...kalau ad bgtuala mereka.....



assalamualaikum..
masalahnya kes ni family dia tak cakap kat sesiapa pun..kecuali saya..itu kebetulan adik itu nak luahkan pada saya..
tapi sampai sekarang duduk cerita hal itu saja..setiapkali ber"YM" dengan dia..pening saya..

saya dah bykkali nasihat tapi macam masuk telinga kanan keluar telinga kiri..begitu lah..
dia dah syok dengan cara sebegitu..aduh..



enta hanya dengar cerita tu dr ym???enta pernah ke tak jumpa adik angkat enta tu...ke sekadar adik di ym saja??.......ni lain pulak ceritanya...kalau setakat kat ym tak boleh dipercayaai...


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us

"The Merciful The Compassionate"


Bookmark and Share

    


  Member Information For ilhammusafirProfil   Hantar PM kepada ilhammusafir   Quote dan BalasQuote

Al-Qarni
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.01.2004
Ahli No: 6699
Posting: 296
Dari: fakulti ekonomi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 08-08-07 18:29


ini dah bukan keluarga 69...dah tahap keluarga tak ada iman...sekarang ni mak ayah pun xsolat..tu pasal lah jadi begitu..maknye pun macam redha saja...kalau ikutkan nak saja maki hamun,tapi tak boleh..sedara sesama muslim kena tolong supaya mereka ni jadi normal balik...xlah jahiliyah tahap babun sampai boleh jadi begitu..sama-samalah kita doa supaya Allah SWT jangan terus tutup pintu hati mereka....nauzubillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-QarniProfil   Hantar PM kepada Al-Qarni   Pergi ke Al-Qarni's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 08-08-07 18:35


Pada 07-08-07 16:05 , naruto-san posting:

!!! QUOTE !!!

Islam awal-awal lagi dah ada penyelesaiannya...

adik angkat awak itu....100 kali sebatan

si ayahnye itu....rejam sampai mati


betul tu..solution dah ada...nak bincang apa lagi...nak bahaskan dalam forum ini pun bukan boleh jadi apa pun....laksanakan hukuman itu...settle semua masalah...tapi kalau tak ada siapa nak laksanakan ---->(pemerintah)

tanggung lah akibatnya..
[ Telah diedit oleh: hafeezzul pada 08-08-07 18:37 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-08-07 18:50


:-) Assalamualaikum...


     LApor pada pihak berkuasa..ni dah jadi sumbang mahram..inilah dia bala dan bahana yang perlu dipikul bila pihak yang sepatutnya tidak menegakkan hukum ALLAH...jika hukum ALLAH tertegak..maka perkara sebegini tidak akan terjadi....

Buat saudari...sebagai seorang sahabat..saudari perlu buat sesuatu untuk menyelamatkan sahabat saudari .....


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

yusra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.09.2003
Ahli No: 3482
Posting: 103
Dari: Kajang,Selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 08-08-07 23:26


assalamualaikum....
sama-sama berdoa moga ALLAH swt mmberi hidayah pada mereka sekeluarga

Bookmark and Share

    


  Member Information For yusraProfil   Hantar PM kepada yusra   Pergi ke yusra's Website   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-08-07 11:50


terkejut saya baca kisah ni....
bahana dr perkosaan....
semoga dia diberi hidayah Allah...
jalan yang terbaik laporkan pada pihak yang bertanggungjawab....

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-08-07 09:59


astagfirullah...terkejut sangat-sangat baca posting kat atas...nauzubillah min zalik...moga semoga kita semua diber kekuatan untuk menjauhi benda-benda begitu...

pasal adik angkat tu...saya cadangkan macam aymannur,lapor pada jabatan agama Islam sebelum terlambat...ataupun hantar ke pusat2 macam raudhaul sakinah...cepat2la bertindak..takut makin bertambah dosa...sedih sangat saya mendengarnya...

kalau awak tak boleh bertindak sendirian, cuba minta tolong sesiapa yang lebih dewasa ke..or family terdekat awak ataupun adik angkat awak tu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

adibahazrah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26948
Posting: 167
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 10-08-07 12:41


Pada 07-08-07 13:33 , aku_hambamu posting:

!!! QUOTE !!!

nauzubillah...

automatik ana teringat emel yang ana dapat last week...
kisah anggota bomba yang jumpa mayat anak-beranak dengan ibu mereka dalam mpv yang remuk accident...
malu sebenarnya ana nak posting emel tu...



kongsilah email awak...
nauzubillahiminzalikh.....
semoga allah mengampuni dosa2 mereka.... amin....

Bookmark and Share

    


  Member Information For adibahazrahProfil   Hantar PM kepada adibahazrah   Quote dan BalasQuote

tero_1809
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.10.2005
Ahli No: 19818
Posting: 56
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 19:34


semoga Allah membuka pintu hati mereka.................
amin.............

Bookmark and Share

    


  Member Information For tero_1809Profil   Hantar PM kepada tero_1809   Pergi ke tero_1809's Website   Quote dan BalasQuote

sephia
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.07.2004
Ahli No: 9843
Posting: 70
Dari: kota bharu.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 22:14


my god..saya pulak ada seorang kawan baik.pun kena perkosa dengan ayah dia. syukur juga kawan saya kuat semangat. lepas SPM,dia keluar rumah lari dari ayah dia. ayah dia marah and then cari tempat dia belajar. since dia betul-betul nak elakkan dari ayah dia,dia report polis. so far,sekarang ayah dia dekat penjara. mulanya,dia kena buang keluarga. mak dia marah sebab report polis.adik-adik pun marah sebab ayah kena jel. kawan saya terpaksa bersabar. alhamdulillah,sekarang keluarga dia terima dia balik..cuma dia tak maafkan ayah dia lagi. sepanjang ayah dia masuk penjara,tak pernah lagi dia pergi melawat.

macam kes diatas,rasanya elok laporkan pada yang berkuasa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sephiaProfil   Hantar PM kepada sephia   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 23:02


so macamana izzz81, apa status masalah ni sekarang?

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

NurAihana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2007
Ahli No: 31065
Posting: 91
Dari: Kuala Lumpur

Selangor  


posticon Posting pada: 20-09-07 07:21


kena bawa teman anda tu jumpa kaunselor dan asingkan dari keluarga asalnye... sekarang banyak pusat perlindungan remaja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurAihanaProfil   Hantar PM kepada NurAihana   Quote dan BalasQuote

fatimah-azzahra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.08.2006
Ahli No: 25632
Posting: 113

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-09-07 09:25


memang tak boleh berdiam diri dengan kemaksiatan sebegini, lapor kepada pajabat agama, ambil tindakan, kemukan saksi2 supaya kes ini dapat diselesaikan dengan cepat dan effisen

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatimah-azzahraProfil   Hantar PM kepada fatimah-azzahra   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-09-07 10:59


repot kat pejabat agama

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

izzz81
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.10.2005
Ahli No: 19761
Posting: 125

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-01-08 20:59


masalah ni sekarang sudah berlalu..saya pun tidak tahu pasal hamba Allah swt ni..
dia keras kepala..

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzz81Profil   Hantar PM kepada izzz81   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-01-08 21:36


Pada 05-01-08 20:59 , izzz81 posting:

!!! QUOTE !!!

masalah ni sekarang sudah berlalu..saya pun tidak tahu pasal hamba Allah swt ni..
dia keras kepala..


tak try tanya khabar nya dah? dah lost contact ke?


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Ninja85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2007
Ahli No: 31536
Posting: 218
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-01-08 22:55


assalamualaikum.
kes macam ni perlu di lapor pada pejabat agama.
kalau mengharapkan family dio, memang kes ini macam tu saja,
tak ada kesudhnnya. jadi izzz81 perlu nasihat adik angkat pergi ke pjbt agma.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ninja85Profil   Hantar PM kepada Ninja85   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.125392 saat. Lajunya....