Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-03-2023  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita seringkali melihat bagaimana jemaah-jemaah haji mengikuti kursus-kursus yang diadakan sebagai persiapan untuk menempuhi suasana haji yang sebenar, begitu juga dengan pelajar-pelajar yang akan menempuhi peperiksaan, dilatih dengan pelbagai tuisyen dan kelas tambahan untuk menempuhi peperiksaan, maka kehidupan akhirat dan peperiksaan di padang mahsyar lebih patut lagi diadakan kursus persediaan dan kelas tuisyennya yang tersendiri..Persediannya ialah iman serta amalan soleh dan kelas tuisyennya ialah majlis-majlis ilmu.
-- Tuan Guru Nik Aziz (Menteri Besar Kelantan)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 59
Ahli: 0
Jumlah: 59




  Yang Masuk Ke Sini
aye: 40 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Roomate..best tak?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Roomate..best tak?

Please Mendaftar To Post


Oleh Roomate..best tak?

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-07-07 10:42


sesiapa yang still study dan duduk asrama mesti ad roomate kan.
bagaimana dengan roomates anda. Ok tak?
Dulu roomate saya tak best sebab mereka masing-masing buat kerja sendiri.
Tak pernah pun nak sembang. Setakat cakap dah makan ke belum..nak pergi kelas ke..balik2 itu saja..
tapi sekarang ni saya da ada roomate yang paling best. Makan sama-sama..puasa sama-sama..keluar sama-sama..tengok vcd sama-sama..tengok tv sama-sama..

Bookmark and Share

    


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

mawar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.10.2003
Ahli No: 4592
Posting: 119
Dari: k.lumpur

Pahang  


posticon Posting pada: 26-07-07 10:48


hm..memang roomates yang serasi penting dalam khdpn kita..boleh gelak sama-sama,sembang kongsi cerita..ulang sikit tension belajar..roomates saya sekarang kira ok lah..tapi tak lah se best roomate masa kat matrik dulu..tapi kita kena think positif lah..Insyaallah ada hikmah di sebaliknya..tak semua yang kita nak kita akan dapat dan tak semua yang kita tak hendak tak baik untuk kita..i love my roomates.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarProfil   Hantar PM kepada mawar   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 26-07-07 10:51


salam...

roomate??

tak best.

sem depan ni nak tukar bilik.

cari student yang sefikrah...

insyaALLAH....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

misZwhiTE
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.02.2007
Ahli No: 28548
Posting: 27
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 26-07-07 11:10


hmm..dah tiga sem belajar tak ada roomate.
tinggal sesorang saja...
jiran tetangga tu ada lah.hehe
kadang-kadang boring juga sesorang..tapi privacy tu ada.=)
alhamdulilah..apa-apa pun, life must go on!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For misZwhiTEProfil   Hantar PM kepada misZwhiTE   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-07-07 12:39


best lah jugak nak banding sem sem lepas..kihkih...

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 26-07-07 13:24


Alhamdulillah,syukur.. sem ni dapat roomate yang baik, memahami dan kita rasa senang hati kalau ada dalam bilik, tak rasa rimas..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 26-07-07 13:25


cakap pasal roomate..rumit sikit lah nak ceriter..huhu..
selama dok kamsis 3 tahun da 3x tukar roomate..kami memilih untuk menetap bersama dengan kongsi sebilik 2 org..tahun 1 dok dengan budak kedah..amboi..memang kurang serasi sangat lah..asalnya ingatkan Kalau secourse pk2 tak ada masalah lah..tapi lama2 rasa tak best lantaran jadual study tak sama..seorang di awal malam seorang lagi di awal pagi before subuh..

tahun 2 pula memang paling best..kita study dia study..dia study kita pun study..senang cerita kedua-duanya sekepala gara-gara kami ni se course..se jabatan..se kuliah..se kelas..dia ni budak pahang..

ahun 3 pula dengan budak pahnag juga tapi tak ngam sangat..dia ni macam pentingkan diri sikit lah..ah..malaz nak cerote..boring..

anyway hidup ber roomate ni memang banyak dugaan dan banyak mengajar erti hidup muafakat..memang ana ada pilihan utuk dok bilik seorang-seorang tapi rasa sunyi pula..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

naqiyyah_al-sarirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19666
Posting: 130
Dari: subang jaya

Selangor  


posticon Posting pada: 26-07-07 13:56


Alhamdulillah..baru-baru ini saya masuk ke universiti. saya dapat roomate yang best. saya ambil english sebagai major subject. dia pulak ambil bahasa arab sebagai major...dia akan mengajar saya arab dan saya akan mengajarnye english..

Bookmark and Share

    


  Member Information For naqiyyah_al-sarirahProfil   Hantar PM kepada naqiyyah_al-sarirah   Quote dan BalasQuote

tengku_anis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.11.2005
Ahli No: 20231
Posting: 204
Dari: ..:Bumi BaitulMaqdis :..

india   avatar


posticon Posting pada: 26-07-07 15:16


dah dua sem dengan roomate yang sama. Oklah. corse lain-lain.
Saya mech tapi dia EE. Jadual lain. Tapi ada masa kami borak jugak.
tapi, yalah mana ada manusia sempurna. Nama saja roomate tapi keman2 kami separate arah.

nak kata sefikrah, tak sefikrah sangat. Kalau bab yang wajib tu ok lah. yang lain tu macam susah sikit.. Tapi, dah syukur sangat!

i love my roomate...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tengku_anisProfil   Hantar PM kepada tengku_anis   Pergi ke tengku_anis's Website   Quote dan BalasQuote

laili
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3366
Posting: 154
Dari: kota bahru

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-07-07 15:43


sepanjang saya study...saya memang untung sebab dapat housemate dan roomate yang happening...best bangat...apa tah nya...pergi kelas sma2,makan sama-sama, sama susah dan senang..siap boleh pergi picnic, shopping, bbq sma2 lagi..pada kak Waida, makmok, makteh, makyah, ang, ana, kak ma, kak saja, kak chah, kathy dan all yang pernah jadi housemate dan roomate..u are great..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailiProfil   Hantar PM kepada laili   Pergi ke laili's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-07-07 16:05


1st year: seorang roommate senior - banyak mengajar bagaimana hidup dalam U. seorang lagi kristian. kristian yang alim. insya Allah bakal masuk islam. kedua-duanya roommate sangat best.

2nd year: seorang free hair dan hidup bebas dan berpakaian sexy - ego dan langsung tak boleh ngam. buat baik di depan tapi jahat di belakang. tahun paling bencana bagi saya. lagi seorang baik hati. tapi saya selalu menumpang kolej lain sebab tak tahan.

3rd year: yaaa paling best sebab dapat roommate sefikrah dan menceriakan hati. lagi seorang junior dan tak rapat sangat sebab dia ada geng dia.

4th year: best juga sebab tinggal dengan keluarga. hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

adibahazrah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26948
Posting: 167
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 26-07-07 16:48


roomate?
best sangat...
satu kos, satu bilik, satu kelas...
semua kami buat sama-sama, study...gembira... sedih
alhmdulillah... dah masuk 4 sem kami berkawan baik...dan still satu bilik lagi...
hehehehe...
semoga allah memberkati persahabatan kami....

Bookmark and Share

    


  Member Information For adibahazrahProfil   Hantar PM kepada adibahazrah   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-07-07 00:32


dapat ex-roomate yang best juga...budak sabah..junior...walaupun xsame course tapi cara pemikiran sama saja...boleh gurau-gurau...hobi yang sama kalau tak ada kelas..(he..he..tidur)lurus saja bdknyer...kalau kita bagi nasihat ke..pandangan ke..sentiasa diterima....bahagianya saat-saat final year..kini still contact lagi dengan dia...


-----------------
Keindahan sebenar ialah keindahan budi pekerti. Kebaikan sebenar ialah kebaikan budi bahasa dan kecerdikan sebenar ialah kecerdikan akal.
[ Telah diedit oleh: ctnurbebo pada 27-07-07 00:33 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

graduanislam22
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.01.2007
Ahli No: 28041
Posting: 343
Dari: selayang

egypt  


posticon Posting pada: 27-07-07 02:42


housemate yang banyak masalah...apa pun saya anggap ini adalah taklifan daripada Allah SWT untuk saya menyampaikan apa-apa yang patut pada mereka..

Bookmark and Share

    


  Member Information For graduanislam22Profil   Hantar PM kepada graduanislam22   Pergi ke graduanislam22's Website   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-07-07 09:19


assalamualaikum...

ana baru saja masuk utm skudai..dapat roomate dari kelantan...

masalahnya ana punya roomate tak solat subuh..ana dah tegur setiap pagi..

tu satu masalah bagi ana....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-07-07 13:38


Alhamdullilah...
satu fikrah juga...
toleransi itu penting..hehe
:-D


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 27-07-07 16:00


ada 4 roomates...satu dr sama negri lagi dua tak...tak rapat sangat, tapi menghormati antara satu sama lain...saya rapat dengan countrymate saja..tu pun jrg makan sama-sama...bual2 pun bual juga tapi ok2 lah...sebab saya jenis msok bilik buat hal sendiri dan dia pun macam tu...dan ok lah...best...


-----------------
strong minds talk about ideas, weak minds talk about people.


Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

teru_teru_bozu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14371
Posting: 177
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-07-07 18:24


masa dip dulu
tahun 1:kamcing siot dengan roomate.even kami len kos dan mereka semua budak degree..tapi ngam tau,,

tahun 2: jadi jawatankuasa pelajar kolej..hurmm..duduk dengan senior 1st batch..dia ada geng sendiri but most friendly..dengan adik2 jr dia lyn baik..saya..macam biasa..still hepy go lucky..

tahun 3: dengan classmate..memula memang best..tapi kami rapat..lama-lama dia dah start couple..saya pun tak nak kaco daun lah sangat.dan sekarang kami still rapat kos futher study balik..

degree..
tahun 2: best sebab dengan adik2 jr.hurmm...seorang memang sekepala..seorang lagi sangat islamik tapi bab merapu memang tak boleh lari lah..kadang-kadang gelak bertiga pun boleh pech perut..but seorang lagi even merangkap classmate saya pun still tak boleh nak baik sangat..dia ada kehidupan dia sendiri yang kadang-kadang kami tak boleh nak masuk..hope dia hepy dengan kami yang gila2 niee..

tahun 3: saya seorang saja budak chem dalam bilik ini..yang tiga lagi budak mechy..but no hal..semua saya lyn juga..kami2 semua minat cerita korea..eh..semua roomate dan xrumet saya memang suka tengok cerita korea..hehehe..

panjang cerita roomate saya..alhamdulillah..sebab Allah kurniakan saya kegembiraan dan kesenangan ketika menuntut ilmu di sini..ump..

Bookmark and Share

    


  Member Information For teru_teru_bozuProfil   Hantar PM kepada teru_teru_bozu   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 27-07-07 18:41


kadang-kadang pening juga..
tapi kena bawa banyak-banyak bersabar sajalah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

ainul_mardhiah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.10.2005
Ahli No: 19847
Posting: 207
Dari: tHe gArDen KnoWlEDge AnD ViRtUe

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-07-07 21:32


tak best
tak suka
tak suka
tak suka

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_mardhiah86Profil   Hantar PM kepada ainul_mardhiah86   Quote dan BalasQuote

mie_shaz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.04.2007
Ahli No: 29490
Posting: 30
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-07-07 09:15


best juga ar... bagi saya roommate dan housemate sam2 penting...kalau tak serasi susah ar nak duduk satu rumah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie_shazProfil   Hantar PM kepada mie_shaz   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-09-07 09:36


boleh lah..tapi tak pandai nak respek..kalau nak minta maaf tu jangan harap lah..terpaksa mengalah..tak apa..mengalah bukan bererti kalah kan :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-09-07 12:07


ni nak cerita roomate masa first year...walaupun dia chinese tapi sangat baik..

kenal dengan dia masa minggu orientasi..cara kami kenal dan jadi rapat lucu sikit..

masa kat dewan tengah tunggu ceramah kami duduk bersebelahan..dia ingat saya chinese jadi dia cakap mandarin dengan saya...saya cakaplah bukan chinese dalam english..kami pun berkenalan dalam english tapi sekali kedua-duanya english kantoi..jadi kami pun berbual dengan bahasa kebangsaan..tak sangka pula kami jadi roomate..

pernah saya demam, memang tak boleh bangun lah..dialah yang bawa saya pergi hospital...sepanjang sakit tu dia jaga saya dengan sangat baik...dia jaga jadual saya makan ubat, beli makanan untuk saya dan buat air..

banyaklah kenangan dengan dia..bukan senang nak cari kawan chinese yang boleh campur dengan bumiputera..sempat juga belajar sikit mandarin dengan dia :-)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 25-09-07 12:10


Pada 26-07-07 13:25 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

cakap pasal roomate..rumit sikit lah nak ceriter..huhu..
selama dok kamsis 3 tahun da 3x tukar roomate..kami memilih untuk menetap bersama dengan kongsi sebilik 2 org..tahun 1 dok dengan budak kedah..amboi..memang kurang serasi sangat lah..asalnya ingatkan Kalau secourse fikir-fikir tak ada masalah lah..tapi lama2 rasa tak best lantaran jadual study tak sama..seorang di awal malam seorang lagi di awal pagi before subuh..

tahun 2 pula memang paling best..kita study dia study..dia study kita pun study..senang cerita kedua-duanya sekepala gara-gara kami ni se course..se jabatan..se kuliah..se kelas..dia ni budak pahang..

ahun 3 pula dengan budak pahnag juga tapi tak ngam sangat..dia ni macam pentingkan diri sikit lah..ah..malaz nak cerote..boring..

anyway hidup ber roomate ni memang banyak dugaan dan banyak mengajar erti hidup muafakat..memang ana ada pilihan utuk dok bilik seorang-seorang tapi rasa sunyi pula..



tetiba rindu pula rasanya dengan rumet2 na itu..apelah kabo depa sekarang ek..mesti mereka rindu juga kat ana lagi2 bilamana ana belanja depa makan nasi ayam buka puasa..huhu... :-D


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 25-09-07 12:11


roomate saya ok saja..
Tapi kadang-kadang tak ok jugak..
Kami selalu lain pendapat..
Tapi dia ok, baik..
Selalu ada bila saya susah..
Banyaklah membantu..
Kiranya ni lah roomate saya yang paling best..
Sebelum2 ni lagi pening..
Hehe.. agaknya saya yang buat dia orh pening..
Tapi apa-apa pun, kena banyak sabar..
tak semua org boleh terima kita..
Dan tak semua org kita boleh trm..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 25-09-07 12:27


Assalamualaikum...
tahun 1....roommate senior..tahun 2..tapi masuk sekali sebab dia dari matriks...tak kamcing..tapi, baik saja...orangnya baik hati..selalu pergi makan dengan dia di kafe..sebab boleh tumpang dia punya kereta.... :oops:
tahun 2....roommate sekelas...best...suka buat lawak..dan sangat rajin..selalu study sampai 2 3 pagi...lepas tu kejut saya tahajjud..walaupun tiada fikrah...tapi, sellau follow saya pergi suaru waktu solat maghrib dan isya'...sedihnya, lepas dah tak jadi roommate...sifat itu hilang dari dirinya...
tahun 3....bilik sensorang...blok kecil...tak best...sebab masing-masing dengan fikrah masing-masing (bukan fikrah Islam pun)...bilik kiri asyik berbau asap rokok...bilik kanan, macam bilik tak berpenghuni..bilik depan, asyik sangat dengan nasyid sampai 2 3 pagi mendengungkan telinga...bilik belakang, tak ada bilik belakang..kalau tak, takkan saya kat tengah agaknya... :-D
tahun 4...duduk dengan best friend...memang best...selalu masak dalam bilik...sampai orang lain dengki..huhu..padahal tak boleh bawa peralatan memasak...tapi, kengkadang bermasam muka juga walaupun sebilik.... :-P
tahun 5....duduk sensorang semula...best..memang best...sebab blok tu adalah blok naqib...huhu..semua sefikrah...lepas tu, duduk pula bilik atas...belakang gelanggang bola tampar, pemandangan pun cantik saja...bilik tu selalu sejuk...apatah lagi lepas hujan....memang BEST.....!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Kaisi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9907
Posting: 233
Dari: KB - The Islamic City

japan   avatar


posticon Posting pada: 25-09-07 12:32


salam...romate yang sangat kontra dengan ana...islamic sikit saja ...couple fuyyooleh tahanla..huh...solat lewat tak apa janji sms dari buah hati kena balas dulu..penting tu woo..nanti kena marah...murka tuhan tak ambil peduli pulak...aduhai kawan..Kenapa perlu cinta pada manusia kau pentingkan...sedarkah dikau apa hukum bercouple...

Bookmark and Share

    


  Member Information For KaisiProfil   Hantar PM kepada Kaisi   Quote dan BalasQuote

srikandisutera
WARGA SETIA
Menyertai: 11.04.2005
Ahli No: 15726
Posting: 444
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 25-09-07 12:33


setiap roomate ada kelebhandan kelemhan masing-masing
tapi sepanjang observation saya, saya lah yang menjadi 'akak' dalam bilik tu..
paham- paham lah ye.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandisuteraProfil   Hantar PM kepada srikandisutera   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-09-07 12:36


Pada 25-09-07 12:11 , nailah_miz posting:

!!! QUOTE !!!

roomate saya ok saja..
Tapi kadang-kadang tak ok jugak..
Kami selalu lain pendapat..
Tapi dia ok, baik..
Selalu ada bila saya susah..
Banyaklah membantu..
Kiranya ni lah roomate saya yang paling best..
Sebelum2 ni lagi pening..
Hehe.. agaknya saya yang buat dia orh pening..
Tapi apa-apa pun, kena banyak sabar..
tak semua org boleh terima kita..
Dan tak semua org kita boleh trm..


salam..saya setuju...
roomate saya sejak 3sem ni adalah roomate paling saya sayang...
tapi nampaknya kami akan bpisah sem depan sebab
kami akan buat praktikal d sekolah yang blainan...
sedih rasanya, tapi saya tak nak dia tau yang saya amat myayanginya..
tatau Kenapa...dia memang roomate yang sangat saya sayangi...

mungkin kerana namanya..sebaik-baik WANITA.. :-)


-----------------
hidup ini indah
namun...keindahannya hilang
dek kerakusan kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

ani_putrihijjaz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1520
Posting: 159
Dari: Kuala Lumpur

Melaka  


posticon Posting pada: 25-09-07 13:31


Pada 27-07-07 21:32 , ainul_mardhiah86 posting:

!!! QUOTE !!!

tak best
tak suka
tak suka
tak suka


macam satu iklan cat kat tv... :-D :lol:


-----------------
"kejayaan tanpa pengorbanan adalah mustahil..namun kegagalan setelah berusaha adalah suratan takdir..."


Bookmark and Share

    


  Member Information For ani_putrihijjazProfil   Hantar PM kepada ani_putrihijjaz   Quote dan BalasQuote

aleyamaisara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2007
Ahli No: 30035
Posting: 186
Dari: skudai,johor

Sabah  


posticon Posting pada: 25-09-07 14:04


rumates semua 1 kepala...best...tengok cd sama-sama...masak sam2...makan sama-sama....macam-macam lagi sama...bestnya tinggal hostel...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aleyamaisaraProfil   Hantar PM kepada aleyamaisara   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-09-07 14:07


roomate ok..
tapi lebih suka kalau duduk seorang...
boleh buat apa yang kita suka..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-09-07 14:30


.. masa belajar dulu aku pernah dapat "roomate" antara yang paling gila yang pernah aku kenal.. banyak kenangan aku dekat rumah tu.. sampai kena halau dengan tuan rumah.. macam-macam hal.. sekarang ini dah kerja.. duduk seorang-seorang saja.. "feeling" saja.. aman.. padahal tak ada org nak duduk dengan aku.. ahaks..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 25-09-07 15:22


bismillahhirrahmanirrahim
assalamualaikum

roomate..?? hem..sem ni,bulan puasa ni banyak dugaan sikitlah dengan roomate2..takpelah dugaan..moga Allah mudahkan segala urusan ana dan terangkat penghijab kabul doa ana di bulan yang mulia ini,insyaAllah..amin..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-
[ Telah diedit oleh: sufti_ilham pada 25-09-07 15:22 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

amir_haikal
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.12.2005
Ahli No: 21550
Posting: 79
Dari: Johor

malaysia  


posticon Posting pada: 25-09-07 16:00


roomate dengan presiden PKPIM zon selatan selama 3 sem..
memang best sebab banyak benda boleh belajar and sahabat yang sejati..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amir_haikalProfil   Hantar PM kepada amir_haikal   Quote dan BalasQuote

sabrina_asu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.09.2006
Ahli No: 26284
Posting: 39
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 25-09-07 16:10


roomate saya ...kawan kelas saya...

kami dok satu bilik 5 sem...

saya kenal dia ...
dan dia kenal saya...



so papun hal yang berlaku...kami masing masing tahu if somebody suka atau tak suka sesuatu...


alhamdulillah ...walaupun berberapakali berselisih faham ...kami masih dapat kekalkan persahabatan ,,,


apapun yang penting ...dalam persahabatan ....
adalah bertolak ansur...


kita tak boleh hanya fikirkan kepentingan sendiri...tapi think about others feelings juga.


jangan kerana pertahankan ego...kita mengorbankan sahabat ..terutama roomate...


susah bila dok sekali tapi tak bertegur sapa


akhir kata,...

roomate saja yang tahu baik buruk kita...if dia tidak menghebohkan keburukan kita,,,insyaALLAH

dia roomate dan sahabat yang baik...


ingat satu saja...


manusia itu ada kebaikan dan kelemahan nya...


jadi mulailah terima dia seadanya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sabrina_asuProfil   Hantar PM kepada sabrina_asu   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 25-09-07 16:11


alhamdulillah..romate ok saja...
cuma susah nak solat berjemaah...
bilik sempit sikit... :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

abqoriah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.07.2007
Ahli No: 30530
Posting: 43
Dari: senawang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-09-07 16:24


salam...

roomate saya sekarang memang best..apa-apa pun satu kepala..huhu..

tapi kalau gaduh pun kami pandailah handle..dan jarang juga lah gaduh

lagipun kami dah 7tahun kawan...huhu..

xsangka boleh belajar sama-sama lagi kat morocco ni...

friend 4-ever...

Bookmark and Share

    


  Member Information For abqoriahProfil   Hantar PM kepada abqoriah   Quote dan BalasQuote

tulips_ilah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25834
Posting: 77
Dari: green_world

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-09-07 16:29


:-( romate???? budak STAM dan Matrik...boleh tahan....tapi seorang(stam) suka bergayut...rimas lah....kadg2 hampir 2 jam...
:-? nak tegur,...dia mesti lebih tahu bab hukum...macam na nak buat???tak tahannnnnnnnnnnnnnnnn!!!!
:roll: hu hu hu...nak duduk dengan roomate lama....idah...you my best roomate...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tulips_ilahProfil   Hantar PM kepada tulips_ilah   Quote dan BalasQuote

Upsi_InMyHeart
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.11.2006
Ahli No: 27262
Posting: 115
Dari: tanjong malim

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-09-07 21:15


Romate? bersyukur lah siapa dapat roomate yang baik dan yang penting satu kepala...roomate ku cukup menguji kesabaranku..semoga Allah permudahkan diri ini menyelesaikan masalah yang tak tertanggung..wahai roomate ku dah lah jadi pengarah yang xrasmi..arah itu dan ini..diri ini bukan org gajimu.. wahai rumateku anda bakal menjadi seorang ustazah...kurangkan bergayut dan tunjukkanlah contoh yang baik untukku..tolong fahami diri ini..bukan niat untuk memburuk2kan roomate tetapi untuk meluahkn apa yang terpendam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Upsi_InMyHeartProfil   Hantar PM kepada Upsi_InMyHeart   Pergi ke Upsi_InMyHeart's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin88
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.11.2006
Ahli No: 27373
Posting: 33

malaysia  


posticon Posting pada: 25-09-07 22:17


saya lagi lah bersyukur pada Allah.dah roomate satu course, pandai pula tu.lepas itu kalau nak lawan cara ibadah dia, memang susah nak tanding. kira sahabat yang baik lah, kalau tengok dia insyaAllah ingat pada Allah.tapi pernah juga masam muka dengan dia.biasa lah lumrah persahabatan.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin88Profil   Hantar PM kepada muslimin88   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 00:06


mula-mula tension...

faham.. ana bukan penyokong parti 'ISLAM'....tapi mulut jangan lah nak me laser macam ana ni tak layak masuk sebilik dengan depa..perli2 cara org ngaji, solat. asyik2 balik bilik mesti kena kunci dari luar. dan sem seterusnya ana minta tukar kolej...

duduk kolej baru dengan sebilik kawan matriks. alhamdulillah, baik orgnya. kefahaman ISLAM yang dia terapkan amat ana kagumi. TIADA unsur KEKERASAN. semua bil hikmah. ana yakin dia memang baik orgnya. syukurla suami dia dapat org macam dia. semoga 'enti' berjaya di dunia dan di akhirat. aminnn~~~

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

anis_farihah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2006
Ahli No: 26369
Posting: 87
Dari: terengganu, sarawak

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 08:19


Pada 25-09-07 21:15 , Upsi_InMyHeart posting:

!!! QUOTE !!!

Romate? bersyukur lah siapa dapat roomate yang baik dan yang penting satu kepala...roomate ku cukup menguji kesabaranku..semoga Allah permudahkan diri ini menyelesaikan masalah yang tak tertanggung..wahai roomate ku dah lah jadi pengarah yang xrasmi..arah itu dan ini..diri ini bukan org gajimu.. wahai rumateku anda bakal menjadi seorang ustazah...kurangkan bergayut dan tunjukkanlah contoh yang baik untukku..tolong fahami diri ini..bukan niat untuk memburuk2kan roomate tetapi untuk meluahkn apa yang terpendam..


huhuhu....satu luahan yang menyedihkan...sabarlah lah ye wahai sahabatku..dugaan tu...berdoalah agar Allah membuka hatinya untuk berubah...ana memahami situasi yang ditangggung enti sekarang...semoga hasrat enti untuk duduk kolej smla tercapai..jangan lupa apply kolej ye..hehehe... semoga Allah permudahkan segala urusan kita semua..amin.. :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_farihahProfil   Hantar PM kepada anis_farihah   Quote dan BalasQuote

tulipjingga
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.12.2004
Ahli No: 13314
Posting: 72
Dari: Jerantut

Terengganu  


posticon Posting pada: 26-09-07 14:52


Saya dah habis belajar...
tapi cakap pasal roomate ni...
sekarang duduk nyewa pun still ada roomate lagi lah...
roomate saya ok lah...
member masa dr sekolah form1 dulu hingga form 6..
so dah serasi lah...
hehehehhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For tulipjinggaProfil   Hantar PM kepada tulipjingga   Pergi ke tulipjingga's Website   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-09-07 15:02


setakat terasa hati tu biasala..
setiap kita punya tahap sensitif masing-masing..tapi Alhamdulillah, tak pernah gaduh.
Besnye dapat roomate macam Masni, smapi sekarang kami contact walaupun dia dah kerja tempat lain..roomate yang baik hati dan rajin, sanggup basuh kain baju kita masa kita pergi kuliah, terkejut ana bila dia buat begitu..:-)
jangan kita mulakan masalah jika kita tak nak masalah ada:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 26-09-07 15:15


Roomate..best tak?

Besssttt sangat... :-D

Roomate ana jugalah classmate ana...yang paling ana ingat time ana terlantar sakit..roomate ana yang tolong buat itu dan ini untuk ana..belikan makanan,salin nota dan buatkan asignment untuk ana..terkantoi pulak kat Prof.itu..nasib baik lecturer ana seorang ini tak marah..hehe..sweet memory ;-)


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 15:22


Alhamdulillah...

lebih baik dari yang dulu...

wassalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-09-07 02:55


tahun 3 :

dapat seorang roommate yang sangat sensitif...ingatkan     sayalah orang yang paling sensitif, rupa-rupanya ada lagi yang lebih sensitif...


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Saudagar_Senja
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.04.2007
Ahli No: 29585
Posting: 58
Dari: Malaysia

Pahang  


posticon Posting pada: 28-09-07 06:18


saya ada roomate..rommate saya baik..hari2 kami main internet...main game bola pun hari2...petang-petang pula berbuka sama-sama kat masjid...sahur pun sama....pendek kata hidup tak menarik tanpa twisties!!!

__________________________________________________________________

Naluri pengerak hati,akhlak pencermin hati,personaliti pembantu diri ....salam ukhwah!! :-D
[ Telah diedit oleh: Saudagar_Senja pada 28-09-07 06:50 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Saudagar_SenjaProfil   Hantar PM kepada Saudagar_Senja   Quote dan BalasQuote

zubaidah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4059
Posting: 280
Dari: TerenGGanu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-09-07 08:24


ROOMATE...?????

HUH, LEBIH BAIK SATU BILIK SATU ORANG TAK apa...
PUKUL 3 PAGI BARU ANA BOLEH TIDUR, PUKUL 6 DAH NAK KENA BANGUN PERGI MANDI, SOLAT DAN BERSIAP2 KE KULIAH...
PAS TU NGANTUK....GERAM BETUL lah dengan ROOMATE.

MEREKA ADA PAKWE, JAM 12 MALAM KE ATAS MULA lah PROJEK mereka NAK GAYUT HP...
MEREKA SEMUA ADA PAKWE...
lepas itu, ADA seorang ROOMATE NI SUKA BEBENOR lah BERCAKAP LUCAH...sikit-sikit ITU INI...
ARGH....MALUNYA ANA TAK TERKIRA LAH.
ANA LEBIH SUKA BERKAWAN SETAKAT DI SEKOLAH OR DI TEMPAT BELAJAR, ANA TAK SUKA HIDUP SEBUMBUNG DENGAN ORANG MACAM NI...
BIARLAH SETAKAT KAWAN DI LUAR saja...
SENANG.

APA HARUS ANA LAKUKAN...?
mereka SUKA BERCAKAP benda-benda YANG TAK BERFAEDAH.
SETIAP HARI BENDA TU saja MODAL PERBUALAN MEREKA.
LANGSUNG TAK TAU ISU SEMASA, HAL EHWAL DALAM DAN LUAR NEGARA...

KASIAN DIA...........................................................


-----------------
TUHAN, terimalah aku...semoga Allah selamatkan kita daripada segala kejahatan yang berada di langit dan di bumi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For zubaidahProfil   Hantar PM kepada zubaidah   Pergi ke zubaidah's Website   Quote dan BalasQuote

faiq85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28944
Posting: 213
Dari: Putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 28-09-07 08:33


bercerita pasal roomate ni..dah dekat 4 tahun masuk uum ni,roomate bersilih ganti..tiap org ada karenah masing-masing..ada waktu2 best,ada waktu yang tak best..
biasala 2,tak ada yang sempurna kan..kadang-kadang kawan siap tanya lagi "awak tahan ye dok dengan dia?"huhu..macam-macam..semua 2 kenangan..yang best nya,pindah mana-mana bilik pun,bilik saya tetap jadi tumpuan untuk kawan datang bersembang.tak pun tumpang baca koleksi komik2 saya yang melebihi buku2 rujukan.huhu..apa-apa pun,life is great!(^_^)
[ Telah diedit oleh: faiq85 pada 28-09-07 08:45 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For faiq85Profil   Hantar PM kepada faiq85   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-09-07 08:40


ye, suruh saja roomate tu kahwin...
habis cerita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-09-07 09:02


tak kenal maka tak cinta... bila sebut roomate ni tak kira lah apa pun kerenah mereka yang penting kita kena cuba mendekati mereka, barulah kita rasa best..hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 28-09-07 16:20


betul kata dot..banyak dah duduk dengan orang.. dan kalau sifat dia agak lain dr kita, try sesuaikan diri dengan dia.. saya jenis tak kisah.. apa yang saya tak setuju saya takkan terus marah2 atau tunjuk protes, tapi saya akan cakap dengan lembut.. alhamdulillah semua2 rumet2 saya tiada masalah...tapi tak pernah kekal duduk dengan saya. bukan kerana marah atau tidak serasi tetapi sebab tuntutan hidup mereka macam ada saya berumet dengan yang dah berkeluarga jadi kena sokmo balik rumah suami, ada yang kakanya duduk rumah sewa dan mak ayah suruh duduk dengan kakak, ada yang keluar asrama sebab tak tahan dengan peraturan asrama walau dia dengan saya memang ngam gila.. hehe.. dsbgnya....
rindu rumet2 semua...
hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

sekut_meri
Warga Rasmi
Menyertai: 20.08.2007
Ahli No: 30726
Posting: 10
Dari: atas bumi bawah langit

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-09-07 18:10


roommate saya memang best...
caring hantar satu sama lain
ceria selalu
selalu ambik barat kalau ada masalah
tapi yang lagi best
kalau suroh senyap.....tak pernah reti nak senyap...
amatlah seksa...nak study lagi jauh
tengah-tengah prekse lagi mereka buat bising..
pun tak menjadi..senyap tak sampai 5minit
lepas itu bising semula...lagi bising pula 2!! :-|

Bookmark and Share

    


  Member Information For sekut_meriProfil   Hantar PM kepada sekut_meri   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-09-07 21:52


dah 3 semester duduk seorang-seorang...tak ada roomate pun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-09-07 22:08


roommate paling best masa semester 2 dan 3 master.. dia seorang yang lemah lembut, sopan tutur kata dan sikap, bicaranya motivasi dan tazkirah..sangat menjaga diri daripada lelaki..selama lebih kurang setahun sebilik saya tak pernah dengar suara kasar beliau...

dia insan paling baik yang saya kenal....dia anugerah dari Allah ketika diri sedar dari lalai dan merasa tiada seorang pun yang menyayangi..kehadirannya menyedarkan diri betapa Allah menyayangi...

kenangan paling indah dengan dia dan yang paling dirindui, solat jemaah, mengaji Quran dengan dia, berkongsi tazkirah dan makan bersama...


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-09-07 22:11


roomate sem lepas ok lah..
sem ni..

sabar sajalah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

al-faateh
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.11.2005
Ahli No: 20250
Posting: 58
Dari: kl

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-09-07 00:37


roomate saya pula, hindi dan philipine dan south africa.. semua 4 org termasuk saya.. masing-masing ok, tak mganggu ktmteraman yang lain, syukuuur...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-faatehProfil   Hantar PM kepada al-faateh   Quote dan BalasQuote

cik_dira
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.09.2007
Ahli No: 31080
Posting: 46
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 29-09-07 06:12


roomate macam apa.. messy sangat.. semak perot betul tengok.

Bookmark and Share

    


  Member Information For cik_diraProfil   Hantar PM kepada cik_dira   Quote dan BalasQuote

awa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15078
Posting: 136
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-09-07 11:27


Roomate saya kejap2 perangai dia ok kejap2 tak..ENTAH lah dah penat ligan dia punya perangai..Sakit pala ni..takatboleh layan..saya layan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For awaProfil   Hantar PM kepada awa   Quote dan BalasQuote

Kaisi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9907
Posting: 233
Dari: KB - The Islamic City

japan   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 16:13


Pada 28-09-07 08:24 , zubaidah posting:

!!! QUOTE !!!

ROOMATE...?????

HUH, LEBIH BAIK SATU BILIK SATU ORANG TAK apa...
PUKUL 3 PAGI BARU ANA BOLEH TIDUR, PUKUL 6 DAH NAK KENA BANGUN PERGI MANDI, SOLAT DAN BERSIAP2 KE KULIAH...
PAS TU NGANTUK....GERAM BETUL lah dengan ROOMATE.

MEREKA ADA PAKWE, JAM 12 MALAM KE ATAS MULA lah PROJEK mereka NAK GAYUT HP...
MEREKA SEMUA ADA PAKWE...
lepas itu, ADA seorang ROOMATE NI SUKA BEBENOR lah BERCAKAP LUCAH...sikit-sikit ITU INI...
ARGH....MALUNYA ANA TAK TERKIRA LAH.
ANA LEBIH SUKA BERKAWAN SETAKAT DI SEKOLAH OR DI TEMPAT BELAJAR, ANA TAK SUKA HIDUP SEBUMBUNG DENGAN ORANG MACAM NI...
BIARLAH SETAKAT KAWAN DI LUAR saja...
SENANG.

APA HARUS ANA LAKUKAN...?
mereka SUKA BERCAKAP benda-benda YANG TAK BERFAEDAH.
SETIAP HARI BENDA TU saja MODAL PERBUALAN MEREKA.
LANGSUNG TAK TAU ISU SEMASA, HAL EHWAL DALAM DAN LUAR NEGARA...

KASIAN DIA...........................................................

salam...hai..masalah kita ni sama tapi i kurang sikit..yang u ni lebih kritikal lah...and i faham perasaan u..bulan ramadhan ni..banyakkan bersabar ye dik nurse..hehe..sabar ida sabar..i ada..Allah ada...



Bookmark and Share

    


  Member Information For KaisiProfil   Hantar PM kepada Kaisi   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 05-10-07 12:03


kenapa tah roomate tak mahu cakap dengan ana dah 2 hari.. Huhu.. Sedih..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

tasbihsufi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26849
Posting: 21
Dari: Gombak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 21:53


Salam... Roomate juga adalah satu amanah yang diberikan oleh ALLAH kepada kita. Analoginya : hdup sebumbung dengan roomate sama seperti hidup sebumbung dengan pasangan (bagi orang yang dah berkahwin lah...) kita perlu duduk sebumbung dengan manusia yang lahir datang darah daging yang berbeza, lahir dari rahim yang berlainan, membesar dalam bi'ah keluarga yang berlainan! dan sekarang kita diamanhkan oleh ALLAh untuk sama-sama membina tali persahabatan dengan dia yang kita tak pernah kenal pun sebelum ni..tup tup nak kena duduk sebilik...nah! inilah dia cabaran yang harus ditempuh....bagi yang bermasalah dengan roomate...tempuhilah,doalah kepada ALLAh banyak-banyak...mudah-mudahan di 'ok' kan hubungan kita dengan romate tu...bukan apa,kita manusia dan dia manusia,kita islam dan dia islam...kesimpulannya...kita bersaudara!

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbihsufiProfil   Hantar PM kepada tasbihsufi   Quote dan BalasQuote

imtisal
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.02.2005
Ahli No: 14642
Posting: 23
Dari: KB

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-10-07 22:56


salam..spnjg saya ada roomate ni rasanya yang ni lah yang mencabar minda sikit.uji kesabaran saya.heheh..sebelum ni duduk dengan budak lain course atau dengan kakak senior. ni duduk dengan sama course, sama umur, sama kelas makin teruk jadinya.banyak sangat peel perangai dia yang menyakitkan hati saya ni.dah lah saya ni kadang-kadang moody, sabar sajalah..pasal solat, pasal kekemasan..malas nak sbut banyak-banyak.sebab masing-masing dah besar panjang.kalau setakat mulut saja berkata, tak masuk dalam hati, tindakan pun tak ada, kan dah buat saya jadi malas nak dengar..dulu-dulu rapat lah juga. tapi bila lm2, saya rasa tak boleh nak join. last, dah kurang sikit. saya buat kerja sendiri sajalah..dah nasihat banyak dah, ,lbih2 kata membebel pula..lagi teruk kalau bergaduh.saya tak nak begitu..semoga saya dapat bertahan untuk last semester ini.hehhe...insyALLAH..moga dia terbuka hati juga untuk lengkapkan solat..aminnn..

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtisalProfil   Hantar PM kepada imtisal   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 23:26


roomate saya semua best...tak pernah lagi dapat roomate tak best...hehe
syukur alhamdulillah:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

faiq85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28944
Posting: 213
Dari: Putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 05-10-07 23:39


aa..kalau nak cakap fasal roomate..teringat rumate2 masa kem motivasi di maahad n9..bersama mohammad and the geng dari kolej lagenda.seronok saja.walau first time jumpa,tapi cepat mesra..moga-moga sihat selalu lah ye?(^_^)

p/s:2 pun kira roomate lah kan?walau cuma beberapa hari.hee

Bookmark and Share

    


  Member Information For faiq85Profil   Hantar PM kepada faiq85   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 06-10-07 01:23


Pada 05-10-07 21:53 , tasbihsufi posting:

!!! QUOTE !!!

Salam... Roomate juga adalah satu amanah yang diberikan oleh ALLAH kepada kita. Analoginya : hdup sebumbung dengan roomate sama seperti hidup sebumbung dengan pasangan (bagi orang yang dah berkahwin lah...) kita perlu duduk sebumbung dengan manusia yang lahir datang darah daging yang berbeza, lahir dari rahim yang berlainan, membesar dalam bi'ah keluarga yang berlainan! dan sekarang kita diamanhkan oleh ALLAh untuk sama-sama membina tali persahabatan dengan dia yang kita tak pernah kenal pun sebelum ni..tup tup nak kena duduk sebilik...nah! inilah dia cabaran yang harus ditempuh....bagi yang bermasalah dengan roomate...tempuhilah,doalah kepada ALLAh banyak-banyak...mudah-mudahan di 'ok' kan hubungan kita dengan romate tu...bukan apa,kita manusia dan dia manusia,kita islam dan dia islam...kesimpulannya...kita bersaudara!


salam....

saya setuju sesangat.....
semua yang berlaku ada hikmahnya...

macam ana lah juga...
dulu masa mula-mula masuk kolej dapat roomate yang free hair dan sosial lah jugak..
tabah saja masa 2...(ye lah..ana ni budak kg lah katakan..)pas 2 lama-lama dia da berubah...
tak kenal betul-betul memang takkan tahu...alhamdulillah..da pakai tudung da sekarang...tapi sayang...dia da xstudy sini da...
ana dok seorang-seorang 3sem...

Bulan 4 tahun ni baru dapat junior...
ada hikmahnya dapat adik junior seorang ini...
macam-macam tentang agama,terutamanya bab2 ngaji yang perlu ana ajar...
so far,alhamdulillah...
Apapun kami akan join together...makan ke,solat ke,study ke..
rajin adik seorang ini...

moga-moga kami berjaya DUNIA DAN AKHIRAT...

:-D :-)

wassalam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 06-10-07 01:26


Pada 28-09-07 09:02 , LinCikedot posting:

!!! QUOTE !!!

tak kenal maka tak cinta... bila sebut roomate ni tak kira lah apa pun kerenah mereka yang penting kita kena cuba mendekati mereka, barulah kita rasa best..hehehe...


setuju jugak.... :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

sinchana
Warga Rasmi
Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16432
Posting: 14
Dari: Putrajaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 23:17


cakap pasal roomate ni teringat pula kat roomate time study dulu...
dahlah roomate satu fakulti pula..memang best gilerla..
perangai pun lebih kurang sama..satu kepala org cakap..
tapi lumrah lah ada roomate..ada masa tu masam muka juga..
almaklumla manusia biasa...
rahsia dia rahsia saya sama saja..kira no secret beetwen us..
sekarang ni dia kat kedah saya kat selangor..
lama tak jumpa..tapi still contact dengan dia..
warghh..rindunyer zaman study dulu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sinchanaProfil   Hantar PM kepada sinchana   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 23:48


Pada 29-09-07 06:12 , cik_dira posting:

!!! QUOTE !!!

roomate macam apa.. messy sangat.. semak perot betul tengok.


ada sowang roomate ana cmnie juga...xsnggup tengok...ana juga yang kemaskn...entah tetiba rajin...hm...memang hobi mngemas bilik ini...


-----------------

"prevention is better than cure"




Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

dhiya_annur
Warga Rasmi
Menyertai: 27.09.2007
Ahli No: 31232
Posting: 6
Dari: Bayan Lepas

PulauPinang  


posticon Posting pada: 19-10-07 15:30


Assalamualaikum
Roomate sya sekarang ni seorang saja yang tetap bersama dengan saya dari awal saya masuk u lagi. yang lain tu asyik tukar org bukan apapun sebab bisalah ada masalah teknikal he...he....apapun semua roomate yang saya kenali memang best dan sempoi... yelah bila kita sedih ada pengubatnya..bila tension pula ada penghiburnya.... :kelip: :-) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhiya_annurProfil   Hantar PM kepada dhiya_annur   Pergi ke dhiya_annur's Website   Quote dan BalasQuote

fiera_mz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.10.2007
Ahli No: 31386
Posting: 299
Dari: Sg.Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 19-10-07 15:42


saya suka roomate yang mana dia hormat kita macam kita hormat dia
saling mghormatila kiranya
kan best 2
:)

hidup roomate saya :)
jumpa next sem ya~~~~~~~~~
:)


-----------------
Allah menciptakan wanita dari tulang rusuk laki-laki, dekat dengan lenganya untuk dilindunginya, dan dekat dengan hatinya untuk dicintainya.
[ Telah diedit oleh: fiera_mz pada 19-10-07 15:48 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For fiera_mzProfil   Hantar PM kepada fiera_mz   Quote dan BalasQuote

cahaya_hatiku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2007
Ahli No: 31094
Posting: 217
Dari: serambi mekah...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-10-07 15:53


alhamdulillah ana suka roomate ana...walaupun dia tua 2 tahun dari ana tapi dia baik sangat...semoga hubungan kami kekal selamanya.... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_hatikuProfil   Hantar PM kepada cahaya_hatiku   Quote dan BalasQuote

nuwol
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.10.2007
Ahli No: 31420
Posting: 46
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 19-10-07 16:13


tahun 1     : dapat roomate yang suka tolong org..roomate yang suka perbaiki kelemahan diri..tapi logat perak cukup pekat..:-P
tahun 2-4 : dapat housemate yang semuanya baik-baik..masak sama-sama..selalu study sama-sama..alhamdulillah..
roomate yang mmng sekepala dengan saya..selalu buat kerja sama-sama..jemaah sama-sama..tadarus same..
time puasa makan sedulang..selalu ketawa dan nangis sama-sama..rindunye zaman dulu-dulu...:-( diala kawan,teman,dan sahabat..
praktikal : hurm..roomate yang melalaikan saya..suka buka radio kuat2 so..selalu balik rumah saja..nasib baik prktikal dkat dengan rumah tapi dia mmng baik hati dan suka tolong org.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuwolProfil   Hantar PM kepada nuwol   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 19-10-07 16:18


teman duduk seorang saja.. kat Kolej Kediaman Ke-14 Universiti Putra Malaysia. Bilik yang memang khas untuk seorang saja. Teman memang suka duduk seorang-seorang. Seronok...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-10-07 16:23


Roomate ana kawan ana yang sama-sama belajar kat UiTM srwk dulu...kira dah kenai lama lah... :-P


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-10-07 17:10


romate best masa kat utm skudai name hazri, panggil ayie
ada dia banyak kerja boleh jalan, otak pun best,
sekarang dah jadi site engineer lemonade safety officer...
all the best to him

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

izzatun_nisa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.05.2003
Ahli No: 883
Posting: 57
Dari: Bumi Allah

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-10-07 21:51


sem1-3 tak best,tak best,tak best..
4-5 campur2..ada best dan tak best..huhuhu..yang tak best pasal seorang saja..sebab dia ini malas tramat2...subuh pun xbgun..gayut saja manjang...kami semua dah pnt tegur...huhuhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzatun_nisaProfil   Hantar PM kepada izzatun_nisa   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 20-10-07 22:47


roommate ana ada 9 orang...
satu bilik duduk sampai sepuluh orang...
ala ala dorm begitu...hehehe..dyorang best best walaupun sedikit bermasalah...
tapi best... ;-) ;-) ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

Yam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2006
Ahli No: 24996
Posting: 80
Dari: Seremban-UKM

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-10-07 00:14


first yr-dengan budak serawak....tua setaun..best sebab macam kakak..sempoi saja..
2nd yr-dengan budak klate...senior final yr...best juga sebab hari2 gelak2 saja kerja kami especially time berbuka puasa...kikiki.
lepas itu dia ni rajin kejut bangun sahur....senang cerita tak payah pakai alarm dah....hehehe


-----------------
Dont Simply Trust your Frenz....



Bookmark and Share

    


  Member Information For YamProfil   Hantar PM kepada Yam   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 14:08


best..alhamdulillah..dapat yang 1 fikrah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 05:00


Assalamualaikum...

Alhamdulillah...

Roomate ana senior.. tapi dia rapat juga dengan ana. Alhamdulillah... ana selesa sebilik dengan akak roomate ana.

:-).

:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 06:54


kat U ni ana tak ada roommate dah..
pindah uitm shah alam..sebab kat sini dia dapat kos yang dia tak nak..
punya lah rajin, jumpa dekan dengan TNC untuk mntak tukar, last2 dapat..
time kat matrix roommate ana boleh lah tahun, sebab sama-sama asal dari Perak..
pergi makan sama-sama,pergi kelas sama-sama, pagi surau sama-sama, lagipun kami satu kuliah, petang-petang main futsal pun sama-sama, selalu main satu team lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_aLfA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30865
Posting: 217
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 01:20


salam..
ana pun sekarang ada roomate baru..
junior lagi..best juga duduk dengan dia..
boleh gurau2 macam adik beradik..
tapi satu saja yang ana rsaukan..sahabat ana ni 'free hair'..
pakaian pun boleh dikira brfesyen lah juga..
ana risau sebab dia teman sbilik ana..
ana cb juga bagi hint kat dia spy pakai tudung..
tapi nampak gayanya tak jadi..
masa bulan puasa, dia pakai lah juga..
tu pun masa pergi terawih saja..
yang paling ana risau sebab mak dan ayah dia bagi amanah pada ana..
untuk tgok2kan dia..
pernah juga ana tanya mak dia...Kenapa anak dia tak pakai tudng...
mak dia kata, dia dah besar..boleh fikir yang mana baik yang mana bruk..
terkejut juga bila mak ayah dia cakap begitu..na'uzubillah...
sekarang ni ana dalam dilema lah juga..:-(
ana try juga ajk dia pergi srau hari khamis kat klej ana..
ada bacaan yassin dan tazkirah sikit..
tapi dia tak nak ikut...
ana buntu sekarang ni..
padahal ana sentiasa nshtkn junior2 PMI ana kat kolej..
nasihat itu, nasihat ini..tapi roomate ana sendiri xtrjaga..
sesiapa yang boleh tlong ana..
tolong lah bagi pendapat antum semua...
bagaimana agaknya cara yang terbaik untuk ana nshtkn roomate ana tu??
moga-moga usaha ana kali ni brhasil..
moga-moga doa ana termakbul...insyaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_aLfAProfil   Hantar PM kepada muslimah_aLfA   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 26-11-07 18:27


roomate saya dulu masa time studi..oklah juga...walaupun tak rapat sangat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.183609 saat. Lajunya....