Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 01-02-2023  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Air yang mengapungkan kapal; air juga yang menenggelamkan kapal
-- Peribahasa Lama

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 45
Ahli: 0
Jumlah: 45




  Yang Masuk Ke Sini
MaMaT1505: 22 hari yang lalu
Iswadi: 28 hari yang lalu
Martyr: 28 hari yang lalu
kasih_kekasih: 33 hari yang lalu


Kelakar
Topik: salahkah tidak menghiraukan laki yang suka pada kita??


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» salahkah tidak menghiraukan laki yang suka pada kita??

Please Mendaftar To Post


Oleh salahkah tidak menghiraukan laki yang suka pada kita??

zamrah
Warga Rasmi
Menyertai: 04.06.2007
Ahli No: 30154
Posting: 7

blank   avatar


posticon Posting pada: 02-07-07 20:05


kes nya begini..

contohnya:

leman suka kan ani..tapi ani ni tak tahu...ani tau dr kawan-kawan yang terperasan yang si leman selalu usha si ani ni dr jauh.. ani ni seorang yang susah hendak perasan bila laki suka kat dia...
apabila si ani da tau si leman ni sukakan dia, ani rasa tidak selesa kerana sering di usha oleh leman..
pada suatu hari leman berborak dengan ani dan ingin menyatakan yang dia sukakn ani.. sebelum itu si leman mengaku yang dia pernah terlajak berkapel dan kini ingin berhenti dr berkapel dan ingin meninggalkan si awek ni... ani rasa kasihan pada si awek kepada leman ni... pa yang ani buat ialah..ani telah membuatkan leman benci kepada nya dengan alasan tidak mahu leman meninggalkan aweknya kerana ingin menjadi seperti ani naif dan tidak berkapel... salhkah si ani kerana bertinda sedemikan? ani berniat baik dan merasakan awek si leman ni lebih layak dan sayang pada leman...walaupun pada masa yang sama ani mula menyukai leman... tolonglah jawab...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zamrahProfil   Hantar PM kepada zamrah   Quote dan BalasQuote

kestari
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.12.2006
Ahli No: 27622
Posting: 90
Dari: e_poh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-07-07 22:22


berat jugak ni, melibatkan perasaan tiga orang...

ini pendapat saya,
ani tidak salah berbuat sedemikian kerana niat ani baik. leman boleh dikatakan bersalah sedikit kerana menyukai dua orang pada waktu yang sama, sedangkan dia waktu itu sedang bersama dengan orang lain. awek leman langsung tidak memainkan peranannya mungkin kerana dia tidak tahu apa-apa. cerita ini tidak akan jadi sebegini sekiranya ani tidak mendengar apa yang orang khabarkan tentang perasaan leman dan juga ia tidak akan terjadi sekiranya leman tidak menyatakan isi hatinya.

jika seseorang memberitahu kita akan perasaannya, adakah kita akan berdiam diri? oh, jarang akan menyatakan ya. sudah tentu kita juga akan menyimpan sedikit demi sedikit perasaan kepadanya juga, sebab kita tahu dia menyukai kita, betul? ini juga terjadi kepada ani. pada mulanya ani susah untuk perasan akan laki yang duduk usha dia, tapi bila leman cakap dia suka, ani tentu juga suka.

oleh itu ani, janganlah membebani fikiranmu dengan lelaki sebegini. dia couple dengan orang lain tetapi menyukai orang lain. dapatkah ani perhatikan yang leman seperti suka-suka saja? kalau betul dia setia dengan aweknya, susah tentu dia tidak menghiraukan ani. oleh itu, janganlah terlalu mengikut perasaan ani sendiri, banyaklah mengingati ALLAH. berkemungkinan besar ani juga akan jadi seperti awek leman, iaitu hampir ditinggalkan kerana menyukai orang lain.

ini nasihat saya, terpulanglah pada diri ani itu sendiri, tetapi ingatlah ani, ALLAH tahu mana buruk baik untuk dirimu. walaupun ani menerima leman, dan jika leman tidak berapa baik untuk diri ani, ciptalah segunung kiasan cinta sekalipun, ALLAH tidak akan membenarkannya.....

renung-renungkanlah...


-----------------
$eNyumAn Itu PengUbat LukA di HAtI..


Bookmark and Share

    


  Member Information For kestariProfil   Hantar PM kepada kestari   Pergi ke kestari's Website   Quote dan BalasQuote

zamrah
Warga Rasmi
Menyertai: 04.06.2007
Ahli No: 30154
Posting: 7

blank   avatar


posticon Posting pada: 03-07-07 20:14


em dalam hal ini si ani memang telah renung dan fikirkan tidak menerima kehadiran si leman.. mujurlah dan syukur alhamdulillah ani seorang yang tidak mudah angau dan jatuh hati pada org.. tapi ini betul-betul menguji hati ani, kerana hal ini si ani merasakan tidak tenang hati dan rimas...tapi sekarang da kembali tenang seperti dulu... ani berdoa agar allah tetapkan hati dan pelihara hati ini hanya untuk allah...hidup mesti diteruskan... amin...syukran pada saudari ye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zamrahProfil   Hantar PM kepada zamrah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 03-07-07 22:57


Assalamualaikum....
Tak salah....
Yang salahnya...tersalah letak tempat...dalam ruang Kelakar...
Kelakar ke.....hik... :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

zamrah
Warga Rasmi
Menyertai: 04.06.2007
Ahli No: 30154
Posting: 7

blank   avatar


posticon Posting pada: 04-07-07 09:10


entah bagi aku benda ni kelakar...sebab tahape2 tah benda remeh saja sebenarnya

Bookmark and Share

    


  Member Information For zamrahProfil   Hantar PM kepada zamrah   Quote dan BalasQuote

fizal86_anakpadi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.07.2006
Ahli No: 25417
Posting: 179
Dari: sg petani

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-07-07 13:51


em....hal sendiri nak masuk dalam bahagian kelakar...
tak kena pakcik oooiii
hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizal86_anakpadiProfil   Hantar PM kepada fizal86_anakpadi   Quote dan BalasQuote

sufeyna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.02.2007
Ahli No: 28575
Posting: 109
Dari: perlis

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 24-07-07 18:07


hehehe..kelakar

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufeynaProfil   Hantar PM kepada sufeyna   Pergi ke sufeyna's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3084
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 25-07-07 01:40


kelakar sangat lah ini

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

idahbudakecik
Warga Rasmi
Menyertai: 25.07.2007
Ahli No: 30441
Posting: 14
Dari: Limbang

Sarawak  


posticon Posting pada: 25-07-07 11:17


ni topik kelakar ke......
apa kata ani lupakan dulu perasaan tu...yang penting jalan kan kehidupan anada tanpa perasaan cinta tu lebih baik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For idahbudakecikProfil   Hantar PM kepada idahbudakecik   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-07-07 15:52


Lau ana senang saja..biarkan saja lah..lau dia dah terus-terang dengan kita yang dia suka kan kita..just btau...lau ada jodoh dan ada rezeki..insyaAllah..buat masa ni kita sedang mengejar cita-cita... tak payah lah nak pening2 kepala.. 8-)


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 25-07-07 16:48


salam......

dia salah letak tempat ni.

sepatutnya bukan dalam topik "kelakar"...

walaubagaimanapun.....

Kejar cita-cita dulu...baru kejar "nikah"

wallahu'alam.... (^_^)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

NURUL_IMAN0307
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2005
Ahli No: 13498
Posting: 89
Dari: -

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-07-07 11:01


sekali tersalah masuk ruang da...ctrnye konflik..tapi bila dah trsalah masuk ruang tu yang jadi kelako...wakkakakakaka

Bookmark and Share

    


  Member Information For NURUL_IMAN0307Profil   Hantar PM kepada NURUL_IMAN0307   Pergi ke NURUL_IMAN0307's Website   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 542
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-07-07 15:39


sedihnya drama ni... :lol:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

comel
Warga 5 Bintang
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1334
Posting: 399
Dari: Mont'Kiara

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 27-07-07 15:50


Hidup perlu diteruskan..itu kenyataan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For comelProfil   Hantar PM kepada comel   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-07-07 19:12


tak salah pun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

junaidi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.04.2005
Ahli No: 16182
Posting: 111
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 28-07-07 13:51


tanya diri sendiri...............

Bookmark and Share

    


  Member Information For junaidiProfil   Hantar PM kepada junaidi   Quote dan BalasQuote

Imaniera
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.04.2007
Ahli No: 29470
Posting: 57
Dari: miri, sarawak

Sarawak  


posticon Posting pada: 07-09-07 13:44


patut masuk ruangan kaunseling..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For ImanieraProfil   Hantar PM kepada Imaniera   Quote dan BalasQuote

kunciair
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2007
Ahli No: 30929
Posting: 184
Dari: perak

malaysia  


posticon Posting pada: 07-09-07 14:08


ish..ish..kasihannya..emm...macam mana ek??tapi kita rasa tak salah ani buat macam 2...bagus macam 2 tapi jangan lah buat leman benci dia..pergi tau lah baik2 kat leman 2 yang dia tak baik buat awek dia macam 2...try pujuk leman jangan tinggalkan awek dia dan cakap kat leman kalau leman tinggalkan awek dia ani tak nak kawan leman...macam mana boleh terima ke idea ni?? 8-)


-----------------
wanita hiasan dunia..adalah permata yang paling berharga bagi lelaki


Bookmark and Share

    


  Member Information For kunciairProfil   Hantar PM kepada kunciair   Quote dan BalasQuote

pelangi7
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.09.2007
Ahli No: 30902
Posting: 23
Dari: Pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 07-09-07 16:31


kelakar betul

Bookmark and Share

    


  Member Information For pelangi7Profil   Hantar PM kepada pelangi7   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.111457 saat. Lajunya....