Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-06-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Layang-layang naik ke udara kerana menentang angin bukan kerana mengikut arah angin

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 53
Ahli: 0
Jumlah: 53




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 13 hari yang lalu
Daeng_Jati: 34 hari yang lalu
Kang: 38 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Siapa suka bergambar??


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Siapa suka bergambar??

Please Mendaftar To Post


Oleh Siapa suka bergambar??

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-09-03 10:11


Assalamualaikum...
ana pasti antum semua suka bergambar kan??
ana kurang sikit..sebab takder kamera sendiri.

emm..kenapa antum suka bergambar?kalau posing tu...macam2lah kan??
ana first bergambar dulu..keras je..macam kayu... zaman budak2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

aina_nasuha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.06.2003
Ahli No: 1488
Posting: 144
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-09-03 10:51


Bergambar?...dulu ana suka sgt bergambar..tp sekarang nie dah puas, sebab malas nak beli album dah. hihihi..

Tp time bergambar tidaklah ber possing sgt..biasa je. Biasanya saya suka bergambar pd sesuatu peristiwa..contohnya majlis keramaian , harai raya dan sewaktu dengannya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For aina_nasuhaProfil   Hantar PM kepada aina_nasuha   Quote dan BalasQuote

dinulhuda1422h
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.07.2003
Ahli No: 2447
Posting: 793
Dari: Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-09-03 12:42


ana control jer masa bergambar..tapi hampeh..semua gambar tak jadi...wat malu jer...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dinulhuda1422hProfil   Hantar PM kepada dinulhuda1422h   Quote dan BalasQuote

Rabbit_cute
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2003
Ahli No: 1700
Posting: 265
Dari: Selangor

Pahang  


posticon Posting pada: 24-09-03 14:05


Gambar???
My hobby la tu...
Rabbit suker sangat bergambar....
Kat umah banyak sesangat album..
dari rabbit kecik sampai la sekarang ni...
Start suker gambar masa rabbit first time dapat kamera.. masa tu umur 10 tahun...
Abah bagi kamera sebab masa tu nak gi rombongan ke KL-Melaka..
rombongan sambil belajar..
memang seronok la masa tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Rabbit_cuteProfil   Hantar PM kepada Rabbit_cute   Quote dan BalasQuote

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-09-03 14:54


iyer?habis sekarang umur rabbit berapa??mesti berpuluh2 album kan??dapatlah rabbit tengok perkembangan rabbit dari kecik sampai la ni....ye tak??

Bookmark and Share

    


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-09-03 15:00


Suka bergambar.. tapi tak suka tengok gambar tu bila dah siap.. mesti tak kena.. maklumlah bukan fotogenik...

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 24-09-03 15:31


Bergambar...ada kala suka adakala tak berapa nak sukalah..lebih-lebih lagi ada orang ambil gambar kita curi-curi.......bahaya tu.......tapi berganbar nie boleh buat kenangan bila kita tua nanti..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-09-03 16:13


bergambar,...??!!
mmm..minat sesangat....
masa bergambar tu,taklah berposing sangat.....
tapi ana lebih suka tengok gambar....masa kecik2....klakar plak bila tengok gambar kita masa kecil....



-----------------
Jana pendapatan anda, hanya di hujung jari...!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

Rabbit_cute
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2003
Ahli No: 1700
Posting: 265
Dari: Selangor

Pahang  


posticon Posting pada: 25-09-03 08:55


Rabbit dah 20thn dah... memang banyak la album rabbit... tapi gambar maser kecik2 (umur 5thn kebawah) tak banyak la...
Start skolah rendah rabbit banyak kumpul gambar... hehehehe.. seronok bila tengok gambar lama2.. rasa nak tergelak pun ader...
Yee laa... masa tu kan 'comot'...





Bookmark and Share

    


  Member Information For Rabbit_cuteProfil   Hantar PM kepada Rabbit_cute   Quote dan BalasQuote

Prince_Muslim90
WARGA SETIA
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1018
Posting: 438
Dari: Munich

germany  


posticon Posting pada: 25-09-03 09:14


bergambar??saya minat tu kita mesti bergaya semasa tangkap gambar kan....kan bagus kalau kita bergambar ramai ramai semua ahli komuniti ukhwah kan best

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prince_Muslim90Profil   Hantar PM kepada Prince_Muslim90   Pergi ke Prince_Muslim90's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-09-03 12:18


Quote:

On 2003-09-25 09:14, Prince_Muslim90 wrote:
bergambar??saya minat tu kita mesti bergaya semasa tangkap gambar kan....kan bagus kalau kita bergambar ramai ramai semua ahli komuniti ukhwah kan best



Mesti edi pandai bergambar ni.. nanti JK bowling nanti mintala kat abah nak ikut.. boleh bergambar ramai2.. dan boleh sambut besday edi sekali..

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

utusis
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.08.2003
Ahli No: 2865
Posting: 79
Dari: kedai makan

cambodia  


posticon Posting pada: 26-09-03 11:30


bergambar tak minat...tapi kalau ambil gambar minatlah...

-----------------
***mengingatkan mana yang lalai dan menjaga mana yang tidur dan menunjukkan yang sesat dan menyampaikan suara yang menyeru dengan kebajikan***


Bookmark and Share

    


  Member Information For utusisProfil   Hantar PM kepada utusis   Pergi ke utusis's Website   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 26-09-03 11:36


sape tak suka bergambar?dulu susah sikit sebab guna fm10,pas tu nak gi cuci lagi...ermm now ni dengan kamera digital yg ada,lebih jimat...posing sana sini...klik-klik,pastu transfer kat Mac..senang..senang....koleksi gambar saya semakin bertambah....tapi..saya masih kata bahawa cara konvensional lebih baik..puas..guna digi cam mcm tak puas pulak sebab tak boleh belek..cuma tengokkkk je kat Mac

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

cruestasia
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.06.2003
Ahli No: 1791
Posting: 60

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-09-03 11:50


saya mmg suka bergambar...boleh dikatakan hobi jugak lerr....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cruestasiaProfil   Hantar PM kepada cruestasia   Quote dan BalasQuote

odySsey
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3678
Posting: 35
Dari: Pahang, Terengganu

Pahang  


posticon Posting pada: 26-09-03 12:01


assalamualikum..
saya memang suka bergambar...lebih2 lagi kalau ada pemandangan yang cantik....

-----------------
The beauty of life, doesn't depend on,
how happy u are, but on how,
others can be, because of u

Bookmark and Share

    


  Member Information For odySseyProfil   Hantar PM kepada odySsey   Quote dan BalasQuote

irda82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 565
Posting: 462
Dari: Sg Petani,Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-09-03 12:15


Waalaikumussalam
hmm...ana suka jugak bergambar ni .Tapi ...selalunya tak berpeluang,sebab jurugambar tu ana sendiri .Asyik gambar orang lain ajer penuh album ,gambar sendiri sikit je

Kadang2 bila tengok gambar tu...terpikir...aku ke nie? Hehe...pelik atau comey terlebih kot

~Dalam proses mengumpul gambar... hehe

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For irda82Profil   Hantar PM kepada irda82   Pergi ke irda82's Website   Quote dan BalasQuote

shamosha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.09.2003
Ahli No: 3576
Posting: 99
Dari: cheras

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 26-09-03 17:19


assalamulaikum.
sha pun memang suka bergambar. bila gambar dah siap rasa nak tergelak pulak tengok macam-macam posing.tapi bila bergambar sha suka senyum.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For shamoshaProfil   Hantar PM kepada shamosha   Quote dan BalasQuote

shahirah_huda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1982
Posting: 335
Dari: AS

japan  


posticon Posting pada: 26-09-03 18:38


Bergambar......emm dulu hinggalah sekarang nie..ana mmg suka bergambar...ye lah kan...kalau tak bergambar sekarang nie bila lg nak bergambar...nie lah kenangan kita utk masa dpn...emm bolehlah tunjukkan gambar nie kat anak2 & cucu2 kita nanti..betul tak???!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahirah_hudaProfil   Hantar PM kepada shahirah_huda   Quote dan BalasQuote

khaulah_alazwar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 927
Posting: 638
Dari: ::The Garden of Knowledge and Virtue::

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-09-03 22:56


aaa ana tak suke bergambar...kumpul gambar ana suke la...gambar pemandangan...binatang dan sebagainye....

indah sungguh ciptaan Allah



-----------------
"Tidak ada apa yang lebih manis dalam kehidupan ini melainkan apabila kita berjaya memperolehi kemanisan IMAN dan CINTA ILAHI"

Bookmark and Share

    


  Member Information For khaulah_alazwarProfil   Hantar PM kepada khaulah_alazwar   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 905
Posting: 572
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 27-09-03 23:21




Quote:
Suka bergambar.. tapi tak suka tengok gambar tu bila dah siap.. mesti tak kena..




ekekekeekk. kesiannya dia.. Samalah kita.. heheh..kesian kat diri sendiri gak..

Quote:
ana control jer masa bergambar..tapi hampeh..semua gambar tak jadi...wat malu jer...




Ekekeke.. awat macam tu dinul... tergelak abes ana baca.. Ana bab2 posing ni meme lupo dunio dooh.. insan termudah nak ajak bergamboo.. skang ni maybe tak sgt dah kot.. pasal pemalu skit.

-----------------
Genggam bara api, biar sampai jadi abu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

syurga_ik
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 309
Posting: 195
Dari: Australia

australia  


posticon Posting pada: 30-09-03 18:49


ana paling tak suke skali amek gamba la.. tapi ana suke amek gamba org.. ana setahun skali je amek gamba time raye...hehheh

-----------------
salam ukhwwah wa mahabbah fillah lakum

Bookmark and Share

    


  Member Information For syurga_ikProfil   Hantar PM kepada syurga_ik   Quote dan BalasQuote

nurana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.07.2003
Ahli No: 2561
Posting: 139
Dari: bangi

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-09-03 20:28


bergambar lah paling best..tapi saya kalau bergambar jarang senyum,kekadang tu bila tengok balik gambar yang sudah siap dicuci rasa macam bukan saya yang sebenarnya..kelakar je rasanya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuranaProfil   Hantar PM kepada nurana   Pergi ke nurana's Website   Quote dan BalasQuote

safiee_iiu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.07.2003
Ahli No: 2434
Posting: 339
Dari: 475, felda air tawar 1, 81920 kota tinggi, johor

Johor  


posticon Posting pada: 01-10-03 18:14


SAYA


-----------------
cintakan bunga layu, hancur dan musnah
cintakan tuhan kekal buat selama-lamanya




Bookmark and Share

    


  Member Information For safiee_iiuProfil   Hantar PM kepada safiee_iiu   Pergi ke safiee_iiu's Website   Quote dan BalasQuote

islamic_princess
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 45
Posting: 736
Dari: johor bahru ke UPSI

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-10-03 23:40


assalamualaikum
ambil gambar mira tak berapa minat rasa malu pula lebih2 lagi kalau kat situ ramai org...kadang2 kena paksa baru nak bergambar
wassalam

-----------------
HaRaPanKu MoGa DikuRniAkaN
MaNiSnyA IMAN BerPanJanGaN
MoGa LauTaN HiLanG GeLoRa UnTuK BeLaYaR..

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_princessProfil   Hantar PM kepada islamic_princess   Pergi ke islamic_princess's Website   Quote dan BalasQuote

liss
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 3923
Posting: 85
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 03-10-03 12:28


salam ceria buat yang suka bergambar....
saya sbenarnye pun suka bergambar kat kawasan yang byk peninggalan sejarah dan dapat kita buat kenangan.........yang kita udah pie tempat yang kia bergambar..


Bookmark and Share

    


  Member Information For lissProfil   Hantar PM kepada liss   Quote dan BalasQuote

poqya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.09.2003
Ahli No: 3840
Posting: 208
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-10-03 14:04


hahahhaha..best2..aku nak bergambar dan suka bergambar..alaa posing besa2 jer..ala2 iklan dunhill jer...hahaerm...best bergambar nih..kita leh tgk perubahan diri kita dari semasa ke semasa..kpd yg tak mnt tuh..try2 aaa....

Bookmark and Share

    


  Member Information For poqyaProfil   Hantar PM kepada poqya   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 01-02-08 18:17


teman tak suka bergambo, tak minat. suka tangkap gambar saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-02-08 18:21


wahhh... ismi suka bergambo...
bergambo.. dan begambo lagi....

dengan gambar boleh buat kenangan...
dalam gambar ada ingatan...
dan sekeping gambar pun boleh menceritakan 1000 perasaan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 01-02-08 19:22


Assalamualaikum...
ana suka jugak bergambar.. happy saja time bergambar, tambahan pulak kalau ana yang ambilkan gambar org, mesti lucu tengok tengok possing mereka..

:-).

:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

khairani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.01.2008
Ahli No: 32319
Posting: 221
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-02-08 19:38


Assalamualaikum

saya suka bergambar terutamanya dengan anak2 :-D


-----------------
Vote For Hizbul Islam
PERTAHANKAN KELANTAN DI BAWAH KEPIMPINAN ULAMAK




Bookmark and Share

    


  Member Information For khairaniProfil   Hantar PM kepada khairani   Pergi ke khairani's Website   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 01-02-08 20:26


Pada 01-02-08 18:21 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

wahhh... ismi suka bergambo...
bergambo.. dan begambo lagi....

dengan gambar boleh buat kenangan...
dalam gambar ada ingatan...
dan sekeping gambar pun boleh menceritakan 1000 perasaan...


yes...setuju sangat-sangat..
sebab tu semua gambar yang ana ambil...ana akan cuci and simpan dalam album... ana ni type of conventional... tak suka nak simpan dalam pc...



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-02-08 21:10


sayaaaaaaaaaaaaaaaaa.....................
suka sangat..
he2...
tapi tak ada kamera sendiri pun...kamera kawan lah jadi mangsa....

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 22-02-08 13:46


Bismillahhirrahmanirrahim

erm..ana suka sesangat bergambo..pantang jumpa kamera..mesti posing sana..posing sini..hehe.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

sitihawa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.11.2006
Ahli No: 27334
Posting: 21
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 22-02-08 14:35


assalamualaikum...
just nak kongsi, ada org mengatakan rupa atau perwatakan dalam gambar sebenarnya what we want to be... benar tak benar kaji2 lah sendiri ye....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitihawaProfil   Hantar PM kepada sitihawa   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 22-02-08 14:51


Assalamualaikum

ana tak suka bergambar. malu. tapi suka ambil gambar kucing. :-)

meow meow


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

aina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1092
Posting: 25
Dari: sg buloh

Selangor  


posticon Posting pada: 22-02-08 16:26


suka bergambar... lebih-lebih lagi time sekolah tu...
banyak gambar kat sekolah
dengan member2

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainaProfil   Hantar PM kepada aina   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-02-08 16:31


Pada 22-02-08 14:51 , mujahidah_muslimah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

ana tak suka bergambar. malu. tapi suka ambil gambar kucing. :-)

meow meow



.. boleh jadi model kucing untuk kucing2 yang lain.. mesti kucing2 yang lain "jealous":lol:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-02-08 17:51


salam...ana tak suka bergambar.....tak taula kenapa... memang tak suka
Kalau dengan kawan-kawan puas dipujuk baru kasi can bergambr..
entahlh ana pun tak tau kenapa jadi begitu?
tapi dengan anak-anak sedara sukela....
hohohohooo

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

princess_ixora
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.12.2003
Ahli No: 5895
Posting: 64
Dari: kedah

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-02-08 21:07


bergambar?......suka sangat.... pantang ada orang pegang kamera... mesti ada muka ni... dapat hadiah kamera masa sek menengah lepas PMR.. apa lagi bergambar sakan lah... hehe... tapi yang sedih kamera tu sekarang dah rosak sebab anak sepupu p campak.... sekarang kurang bergambar sebab tak ada kamera...tumpang anak murid punya kamera saja...hehe......

Bookmark and Share

    


  Member Information For princess_ixoraProfil   Hantar PM kepada princess_ixora   Pergi ke princess_ixora's Website   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-02-08 21:36


Assalamualaikum
masa kecil-kecil suka sangat bergambo ini.pantang org suruh posing mesti posing.hehe.tapi da beso2 ini seganla pula.banyak tgkp gmbo org dr ambil gambar sendiri. :-P


***malu mnghias peribadi muslimah***

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-02-08 22:05


Waalaikumsalam

Saya memang suka bergambar...
ialah..ini semua nak buat kenangan di hari tua... nak tengok dengan anak cucu...heheh!
Kalau kawan saya ambil gambar... mesti saya nak cuci kalau itu kamera member saya... kalau ada nampak muka saya..mesti saya nak cuci punya... bagi saya kos tak penting...tapi kenangan tu...
yang lebih bernilai....

8-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-02-08 22:20


Pada 01-02-08 18:17 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

teman
tak suka bergambo, tak minat. suka tangkap gambar saja

HAAH.. saya pun. KIHKKIHH!! Well, but quite scared, sebab nak
sentuh dan guna kamera Daeng_Jati yang canggih tu.. Rosak
karang kena marah dengan Daeng_Jati..HIHIIEE.. Mesti mahal
camera tu.. Takutnya kalau rosak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

zainul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.08.2007
Ahli No: 30568
Posting: 76
Dari: sepang

malaysia  


posticon Posting pada: 23-02-08 00:32


saya suka tangkap gambar pemandangan alam sekitar.. tak kira lah gambar apa pun. pokok, ranting patah, daun kering...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zainulProfil   Hantar PM kepada zainul   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-02-08 00:39


Depends bergambar dengan siapa...huhu..kadang-kadang segan nak bergambar... Tapi sebab budak kelas ana ni semua SAWAN CAMERA...so memang happening lau tangkap gambar... ;-)


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

dziaulhaq
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12403
Posting: 563
Dari: perut IBU

singapore   avatar


posticon Posting pada: 23-02-08 00:54


:: tak suka bergambar..tapi suka ambil gambar :kelip:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For dziaulhaqProfil   Hantar PM kepada dziaulhaq   Quote dan BalasQuote

zatil_alwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.12.2007
Ahli No: 31993
Posting: 206
Dari: kuala selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-02-08 14:26


suka lah juga..lagi-lagi dengan kawan-kawan..
tak suka jadi penangkap gambar. nanti tak puas hati
sebab tak ada dalam gambar..huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zatil_alwaniProfil   Hantar PM kepada zatil_alwani   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-02-08 14:30


biasanya orang yang ase dirinya fotogenik suka bergambar,tapi yang sebaliknya tidak,ana tengah2,tengok mood lah,but sometime i hate this activity too much

becoz of ..................................

erm hanya myself know

Bookmark and Share

    


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-02-08 18:53


saya tak berapa suka lah bergambar.. tak suka... bagi saja lah kamera tu kat saya, biar saya tangkapkan gambar orang.. :D.. saya tak perlu masuk pun tak mengapa..

kadang-kadang saja suka bergambar... hurm.. tengok keadaan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 28-02-08 17:30


suka main gmbr2 ni..hehe... pebrett...tapi Kalau rasa diri tu comot ummu selalu undur diri..hikkhikk..ndakmau gambar..no photo2 ya..plizzz macam rtiss pula..hehe
banyak juga koleksi gambar ni...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 23-03-08 17:05


Saya juga suka mengambar pemandanga, laut dan gunung :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 23-03-08 17:11


saya suka bergambar,cntik ke tidak saya bila siap gambar tu nanti , memang itulah muka saya .kadang-kadang ok kadang-kadang tak.suka ambil guna hp saja.kalau guna digicam, jelas nampak ke'flaw'an muka ini.hehehehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 23-03-08 17:13


Assalamualaikumwarahmatullah...

eerrrmm.... nak kata suka tangkap, tak juga agaknya.

tapi...

kalau situasi masa tu, memang menarik minat ana untuk mengenangnya...

apa lagi yang ditunggu..... mari bergambar. :welcome: :-D 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-03-08 17:19


suka bergambar tapi kalau bergambar seorang2 tambah2 tempat ramai orang malu :malu:
tapi kalau orang ramai tu tak kenal taklah malu

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 23-03-08 20:21


suka menangkap gambar . . .

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-03-08 20:32


Suka lah jugak. Tapi bila ada kamera gambar orang lain lagi banyak dari saya,

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-03-08 20:35


Pada 23-03-08 20:21 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

suka menangkap gambar . . .


kita serupa....

bukan jenis yang suka mempoyokan diri.....

:malu: :malu: :malu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.14344 saat. Lajunya....