Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 01-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Perbezaan antara orang yang berjaya dengan orang yang gagal terletak pada rohaninya. Apa yang difikir menentukan apa yang akan dicapai.
-- Hamka

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 51
Ahli: 0
Jumlah: 51




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 4 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: perempuan ditangkap khalwat, ditransit pula oleh..


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» perempuan ditangkap khalwat, ditransit pula oleh..

Please Mendaftar To Post


Oleh perempuan ditangkap khalwat, ditransit pula oleh..

aku_hambamu
Warga 5 Bintang
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29921
Posting: 393

PulauPinang  


posticon Posting pada: 04-06-07 16:17


ana ada dengar ceramah seorang ustaz dari terengganu. dia cerita ada seorang perempuan di bawah umur dan seorang lelaki umur 21thn kena tangkap khalwat.

lelaki tu ditahan..tapi si perempuan tu,di hantar pulang oleh seorang pegawai untuk dimaklumkan kepada kedua orang tuanya..

on ada way nak pulang, pegawai tersebut telah transit kat satu tempat dan merogol perempuan tu..
tapi cerita/kes itu ditutup sebab pegawai tu orang kanan kepada orang no 1 di terengganu..
apa komen kawan-kawan semua??


-----------------
_TerUsKan MenCaRi ReDha AllaH deNgAn MeneNtanG GoV yang ZaLiM_


Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_hambamuProfil   Hantar PM kepada aku_hambamu   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-06-07 16:24


Pada 04-06-07 16:17 , aku_hambamu posting:

!!! QUOTE !!!

ana ada dengar ceramah seorang ustaz dari terengganu. dia cerita ada seorang perempuan di bawah umur dan seorang lelaki umur 21thn kena tangkap khalwat.

lelaki tu ditahan..tapi si perempuan tu,di hantar pulang oleh seorang pegawai untuk dimaklumkan kepada kedua orang tuanya..

on ada way nak pulang, pegawai tersebut telah transit kat satu tempat dan merogol perempuan tu..
tapi cerita/kes itu ditutup sebab pegawai tu orang kanan kepada orang no 1 di terengganu..
apa komen kawan-kawan semua??



assalamualaikum...

ini ke pemimpin Islam?
tidak ada ciri pemimpin tapi pemusnah...
u have to become a role model for others..
but inilah jadinya jika nafsu telah bermaharajalela..
iman yang nipis akan tergugat..

dia boleh tutup kes tapi dia kena ingat..
hukuman Allah itu tetap ada..
mungkin bukan di dunia tapi..di akhirat kelak..


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

najah85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26692
Posting: 338
Dari: kuantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-06-07 16:27


kalau memanglah keadaan ini betul-betul berlaku sebagaimana diceritakan oleh ustaz tersebut...memang sadis lah..harapkan pagar,pagar makan padi..

kes cerita yang ditutup tu pula..memang lah reality negara kita sekarang..sistem berat sebelah..sampai bila nak macam ni saya tak tahu lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah85Profil   Hantar PM kepada najah85   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-06-07 16:40


Pada 04-06-07 16:27 , najah85 posting:

!!! QUOTE !!!

kalau memanglah keadaan ini betul-betul berlaku sebagaimana diceritakan oleh ustaz tersebut...memang sadis lah..harapkan pagar,pagar makan padi..

kes cerita yang ditutup tu pula..memang lah reality negara kita sekarang..sistem berat sebelah..sampai bila nak macam ni saya tak tahu lah...

betul tu....



Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

FIENDA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2006
Ahli No: 27433
Posting: 224
Dari: NS

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 04-06-07 16:49


glerla...
bunuh saja org g2.

Bookmark and Share

    


  Member Information For FIENDAProfil   Hantar PM kepada FIENDA   Quote dan BalasQuote

nur_ashikin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27359
Posting: 256
Dari: shah alam

malaysia  


posticon Posting pada: 04-06-07 16:53


tak tahulah..kalau benar macam-macam..biar Allah mmbls perbuatnnye.zalimm!kalaulah hukuman hudud dilaksanakan...insyaAllah perkara macam ni xberlaku. apapun..wallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ashikinProfil   Hantar PM kepada nur_ashikin   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-06-07 17:26


huh!? :O

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

yobbulan
Warga Rasmi
Menyertai: 27.05.2007
Ahli No: 30063
Posting: 1
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-06-07 18:12


maka tugas kita sebagai pemuda-pemudi islam untuk melaksanakannya...maksudnya kita perlukan badan pencegah maksiat dan polis tapi orang atau pegawainya yang perlu ditukarkan..kita lah yang perlu mengantikannya supaya kejadian ni tidak berlaku lagi inyaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For yobbulanProfil   Hantar PM kepada yobbulan   Quote dan BalasQuote

AUS_85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16977
Posting: 172
Dari: KL

Perak  


posticon Posting pada: 04-06-07 18:18


Celake2 macam ni lah yang merosakkan Nama baik Islam dimata bukan Islam. senang-senang tangkap mamat ni and gantung sampai mati kat dataran merdeka ke apa supaya org Islam tau yang kita tak suka orang-orang macam ni. yang dua ekor tu pula saya rasa semua rangpun tau apa nak buat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For AUS_85Profil   Hantar PM kepada AUS_85   Quote dan BalasQuote

aku_hambamu
Warga 5 Bintang
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29921
Posting: 393

PulauPinang  


posticon Posting pada: 05-06-07 13:26


itu lah, kita harap kan pagar, pagar makan padi pulak..
sekarang ni zaman kita sukar nak percaya orang dah

Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_hambamuProfil   Hantar PM kepada aku_hambamu   Quote dan BalasQuote

zulmi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2006
Ahli No: 22909
Posting: 134
Dari: Bandar Baru Nilai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-06-07 13:38


itulah Islam Hadhari, al-Razali yang dicari, tapi mawi yang dijumpai

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmiProfil   Hantar PM kepada zulmi   Pergi ke zulmi's Website   Quote dan BalasQuote

riniey
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22591
Posting: 292

botswana   avatar


posticon Posting pada: 05-06-07 13:48


e.....

truknyer.....
kalah binatang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For rinieyProfil   Hantar PM kepada riniey   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-06-07 14:14


Biar Allah sahaja tunjukkan dia jalan.. dengan cara apa, Allah saja Mh tahu apa yang terbaik untuk hmb Dia. Wallahua'lam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-06-07 15:30


semoga Allah menunjukkannye jalan yang benar..hukuman Allah lebih berat dari hukuman dunia

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

Al-Qarni
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.01.2004
Ahli No: 6699
Posting: 296
Dari: fakulti ekonomi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 05-06-07 15:52


nak buat bagaimana...yang tangkap tu pun tak tahan agaknya tengok yang berkhalwat tu....pakai seksi semacam saja agaknya

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-QarniProfil   Hantar PM kepada Al-Qarni   Pergi ke Al-Qarni's Website   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-06-07 16:00


Pada 05-06-07 15:52 , Al-Qarni posting:

!!! QUOTE !!!

nak buat bagaimana...yang tangkap tu pun tak tahan agaknya tengok yang berkhalwat tu....pakai seksi semacam saja agaknya


nipisnya iman kita... :-(


-----------------
hidup ini indah
namun...keindahannya hilang
dek kerakusan kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

musafir_lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.09.2005
Ahli No: 19324
Posting: 283
Dari: perak + KL + johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-06-07 16:02


buat malu saja..rosak name saf kepimpinan dakwah:(

Bookmark and Share

    


  Member Information For musafir_laraProfil   Hantar PM kepada musafir_lara   Quote dan BalasQuote

yusof88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2007
Ahli No: 28247
Posting: 249
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-06-07 16:50


malukan nme baik islam saja....





~menyemai kasih memupuk ukhwah~

Bookmark and Share

    


  Member Information For yusof88Profil   Hantar PM kepada yusof88   Quote dan BalasQuote

khazinatul_asrar47
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16936
Posting: 308
Dari: .::diMana ada keBerkatanNYA,disitu ana::.

Selangor  


posticon Posting pada: 05-06-07 17:07


kena cari kesahihan cerita ini benar ataupun hanya khabar angin.jangan cepat melatah.takut2 ianya memakan diri kita pula kelak :) walaubagaimanapun,ana sungguh kesal jika ianya benar-benar berlaku kerana ianya memalukan kita sebagai MUSLIM.maka berhati2lah,jangan sampai nafsu menguasai diri.

Bookmark and Share

    


  Member Information For khazinatul_asrar47Profil   Hantar PM kepada khazinatul_asrar47   Pergi ke khazinatul_asrar47's Website   Quote dan BalasQuote

goldfish
Warga Rasmi
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16967
Posting: 17
Dari: indonesia

blank   avatar


posticon Posting pada: 05-06-07 17:33


setuju dengan khazinatul_asrar47, jangan cepat melatah dan menuduh org lain tanpa usul periksa....

Bookmark and Share

    


  Member Information For goldfishProfil   Hantar PM kepada goldfish   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 05-06-07 18:29


sekarang ni denmgan pihak jabatan agama pun kita tak boleh percaya

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 05-06-07 22:02


salam....

hhhmm....sedih ana baca.

minta jauh lah....

kalau benar cerita ini,

belasah ramai-ramai saja orang tu.

sampai lunyai....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 05-06-07 22:10


hurm... memang tak patut, hal ni perlu di bangkitkan. memalukan sungguh!

Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

nawzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27687
Posting: 219
Dari: BUMI ALLAH S.W.T.

jordan  


posticon Posting pada: 05-06-07 22:24


Inilah Islam Hadhari yang kita agung-agungkan......

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawzahProfil   Hantar PM kepada nawzah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-06-07 18:45


hmm...
hukum yang d buat manusia memang tak pernah adil...

andai benar cerita ni,
tak taulah nak cakap macam mana..
yang perempuan pun salah juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-06-07 21:02


Pada 04-06-07 16:17 , aku_hambamu posting:

!!! QUOTE !!!

ana ada dengar ceramah seorang ustaz dari terengganu. dia cerita ada seorang perempuan di bawah umur dan seorang lelaki umur 21thn kena tangkap khalwat.

lelaki tu ditahan..tapi si perempuan tu,di hantar pulang oleh seorang pegawai untuk dimaklumkan kepada kedua orang tuanya..

on ada way nak pulang, pegawai tersebut telah transit kat satu tempat dan merogol perempuan tu..
tapi cerita/kes itu ditutup sebab pegawai tu orang kanan kepada orang no 1 di terengganu..
apa komen kawan-kawan semua??



ces...cinabeng betul...ISLAM HADHARIK, TERENGGANU RETORIK


-----------------
"Subhanaka lah 'ilma lana illa ma'allamtana innaka antal 'alimul hakim...Ilaahi Anta Maqsudi wa Ridhaka Matlubi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

annamuslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1423
Posting: 149
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 08-06-07 21:54


ada jugak macam tu????

Bookmark and Share

    


  Member Information For annamuslimahProfil   Hantar PM kepada annamuslimah   Quote dan BalasQuote

saffaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.03.2005
Ahli No: 14994
Posting: 120
Dari: atas tanah

uganda   avatar


posticon Posting pada: 08-06-07 22:28


dunia nak kiamat

Bookmark and Share

    


  Member Information For saffaaProfil   Hantar PM kepada saffaa   Quote dan BalasQuote

wanhusni
Warga Rasmi
Menyertai: 06.01.2007
Ahli No: 28023
Posting: 11
Dari: besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-06-07 22:44


Muhasabah kan lah diri kita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wanhusniProfil   Hantar PM kepada wanhusni   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.13236 saat. Lajunya....