Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-01-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bila seseorang itu sentiasa meninggi diri, dirinya saja yang lebih dari orang lain, dirinya saja yang hebat, pastilah dialah orang yang paling rendah nilai, maruah, akhlak dan kedudukannya
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 63
Ahli: 0
Jumlah: 63




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 45 hari yang lalu
Muslim1987: 52 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: laman web hina al-quran,negara dan melayu...


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» laman web hina al-quran,negara dan melayu...

Please Mendaftar To Post


Oleh laman web hina al-quran,negara dan melayu...

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-05-07 18:50


http://malaysiasucks.blogspot.com/index.html

http://www.jackshiles.com/Muslim_Humor/The-Holy-Koran.html

http://www.malaysiasucks.com/


masa tengok gambar tu,geram sangat...macam mana lah ada laman web gitu lagi....marah sangat kat sapa yang buat gitu kat kitab mulia kita...Ya Allah,Engkau hancurkanlah mereka....ada jugak org yang macam ni kat dunia ni...


-----------------
http://www.zazizukeropok.blogspot.com

SeKalI AnDa TeRjAtUh,jaNgAn JatUh uNtuK BeRkaLi-KaLi


Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 12-05-07 19:00


entah lah....orang lain kalut dengan isu besar....kita pula kalut dengan isu Nabi tak pernah buat....agak-agak...macam mana?

sesiapa hebat hack....dipersilakan....hack and cracker..biar letup hard disk dia pun tak apa


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

nagibphg
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.04.2007
Ahli No: 29753
Posting: 104
Dari: Pantai_Timur_Tengah

Pahang  


posticon Posting pada: 12-05-07 19:47


semoga Allah memberi hidayah kat org macam tu
tak pun laknat terus

Bookmark and Share

    


  Member Information For nagibphgProfil   Hantar PM kepada nagibphg   Pergi ke nagibphg's Website   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-05-07 19:48


entah...masuk kasi hancur semua tu...sedap2 saja hina...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

gezerg
Warga 5 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26477
Posting: 382
Dari: Perak

blank   avatar


posticon Posting pada: 13-05-07 11:55


Mula-mula:
Selawat dan Salam ke atas Junjungan Besar Nabi MUHAMMAD Sallallahu'alaihi Wassalam (SAW), Ahli Keluarga Baginda, Para Sahabat Baginda dan Para Pejuang Islam seluruh zaman


Mereka dah start main kotor. Ye lah, walopon kerajaan kita tidaklah mempertahankan ISLAM secara benar dan terang...kita masih lagi dilindungi dengan perlembagaan. So, mereka yang bengang dengan keadaan itu pun penin dan panas lah kan. So, kita do'a kan agar mereka insaf insya-ALLAH dan dipohon agar ALLAHU Rabbi mengurniakan hidayah ISLAM kepada penulis ini, pembaca di Ukhwah dan juga mereka yang membenci ISLAM......... itu umum di Malaysia.

Jika di dunia, memang kita berhadapan dengan Kafir yang besar 'jahat'nya...so Do'a agar ALLAHu Rabbi mengurniakan perlindungan kepada kita semua UMMAT ISLAM SEDUNIA... insya-ALLAH

Komen lain:
Harap kerajaan kita akan berusaha membantu agama ALLAH. Janganlah dibiarkan sahaja perkara keji seperti ini menjadi besar nanti di Malaysia. Kita pula harus kuatkan Jemaah ISLAM (Tabligh dan sebagainya) untuk membantu mengISLAHkan masyarakat. Saya kurang minat kepartian sejak akhir akhir ini sebab saya ada ''masalah'' kepartian walopon saya bukanlah ahli berdaftar kepada kepartian sangat. So, langkah baik buat masa ini ialah saya ingin mengambil jalan baik bersetuju dengan NGO ISLAM sahaja. Saya org indonnnn lahhh....

Saya tahu, kerajaan ini mampu mempertahankan ISLAM lebih daripada apa yang mereka cuba lakukan selama ini tetapi dengan syarat mereka wajib meletakkan ISLAM berada pada seluruh zahir batinnya. Memang kerajaan ini mampu insya-ALLAH.

Wallahu'alam bissowab


Jangan Lupa:


Selawat dan Salam ke atas Junjungan Besar Nabi MUHAMMAD Sallallahu'alaihi Wassalam (SAW), Ahli Keluarga Baginda, Para Sahabat Baginda dan Para Pejuang Islam seluruh zaman


-----------------
Selawat dan Salam ke atas Junjungan Besar Nabi Muhammad Salallahu'alaihi Wassalam (SAW), Ahli Keluarga, Para Sahabat Baginda dan Umat Islam seluruhnya
[ Telah diedit oleh: gezerg pada 13-05-07 12:03 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For gezergProfil   Hantar PM kepada gezerg   Quote dan BalasQuote

Qaisar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2006
Ahli No: 27543
Posting: 266
Dari: Darul Aman

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-05-07 16:14


astaghfirullahhala'zim.....
terketar badan bila tengok web tu..
mendidih darah.. menggelegak ini...
ikutkan hati mahu meletup pc ni kalau ikutkan geram pada kafir laknatullah ni..
Ya Allah! kau peliharalah kami dari ancaman musuh2mu, berikanlah kami kekuatan untuk melawan mereka, dan jauhkanlah kami dari tipu daya dunia.. amenn..
ALLAHUAKBAR! ALLAHUAKBAR! ALLAHUAKBAR!

Bookmark and Share

    


  Member Information For QaisarProfil   Hantar PM kepada Qaisar   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-05-07 17:06


Kalau tindakan mereka sebagai kafir itu difikirkan sudah teruk dan melampau, apa pula pandangan tuan-tuan dan puan-puan pada org Islam sendiri yang sibuk caci cerca sesama saudara? sapa lagi teruk? kuffar yang tidak mendapat hidayah kerana kita tak usaha berdakwah atau umat Islam yang ada hidayah tapi tak hargai hidayah yang ada..?


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 13-05-07 17:19


iskkkkkkkkkk.... geramnyaaaa!!! geram sangat-sangat!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 02:44


entah lah....Kalau kita tak bekerjasama dulu sesama umat islam,slagi kita ikut telunjuk barat,hidup ala mereka,kita tak buat apa-apa....sepatutnya kerajaan malaysia,sebagai pengerusi oic ,bertindak lah...tak kan agama kita,kitab suci kita dipermainkan sebegitu...mana maruah kita sebagai umat islam...tu agama kita...tu kitab kita....mereka boleh maen2kan...kita diam saja.....ALLAHUAKBARRR.........Ya Allah,berikan mereka balasan teruk atas apa yang mereka lakukan...umat melayu islam,terutama pemimpin2 parti politik,bila lagi nak sedar?bila lagi nak bekerjasama?org bukan islam gelakkan kita sebab kita berpecah belah...apa nak jadi ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 02:45


entah lah....Kalau kita tak bekerjasama dulu sesama umat islam,slagi kita ikut telunjuk barat,hidup ala mereka,kita tak buat apa-apa....sepatutnya kerajaan malaysia,sebagai pengerusi oic ,bertindak lah...tak kan agama kita,kitab suci kita dipermainkan sebegitu...mana maruah kita sebagai umat islam...tu agama kita...tu kitab kita....mereka boleh maen2kan...kita diam saja.....ALLAHUAKBARRR.........Ya Allah,berikan mereka balasan teruk atas apa yang mereka lakukan...umat melayu islam,terutama pemimpin2 parti politik,bila lagi nak sedar?bila lagi nak bekerjasama?org bukan islam gelakkan kita sebab kita berpecah belah...apa nak jadi ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 04:40


terkejut saya tengok... yang laman web ada gambar-gambar penghinaan tu.. ada jugak orang yang ada masa buat semua tu? jahat betul! gila apa. semuanya semata-mata mereka nak lepaskan marah pada agama Islam.

bila baca komen-komen kat blog malaysiasucks tu, nyata jelas suara-suara ketidakpuasan hati rakyat non-Muslim di Malaysia. hmm. jadi itu lah suara-suara rakyat Malaysia. but seriously, they are WAY too harsh. ni semua akibat dah lupa asal-usul setiap bangsa. kerajaan Malaysia sekarang memanglah banyak yang tidak memuaskan hati rakyat, hatta yang kaum Melayu sekalipun. even orang Melayu pun ramai yang tak puas hati. tapi bila mereka menghina Islam, agama Islam, Al-Quran, dan orang Melayu, nak buat civil war dan berharap agar semua orang Melayu mati saja, itu dah melampau sangat. kita tak ada pun menghina agama mereka. semua boleh amalkan agama masing-masing dan anuti apa-apa agama ikut suka hati mereka.

nak marah-marah dan suarakan ketidakpuasan hati pada kerajaan, takpelah. tapi ni campur sekali dengan penghinaan terhadap agama Islam dan Al-Quran, langsung tak patut.


"Mereka berkehendak memadamkan cahaya (agama) Allah dengan mulut (ucapan-ucapan) mereka, dan Allah tidak menghendaki selain menyempurnakan cahaya-Nya, walaupun orang-orang kafir tidak menyukai. Dialah yang telah mengutus Rasul-Nya (dengan membawa) petunjuk (Al-Qur'an) dan agama yang benar untuk dimenangkan-Nya atas segala agama, walaupun orang-orang musyrik tidak menyukai."
(Surah At-Taubah 9:32-33)

mereka tidak akan dihormati, jika tak reti nak menghormati. boleh blah......


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahidatul pada 14-05-07 04:43 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 04:56


Pada 13-05-07 17:06 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau tindakan mereka sebagai kafir itu difikirkan sudah teruk dan melampau, apa pula pandangan tuan-tuan dan puan-puan pada org Islam sendiri yang sibuk caci cerca sesama saudara? sapa lagi teruk? kuffar yang tidak mendapat hidayah kerana kita tak usaha berdakwah atau umat Islam yang ada hidayah tapi tak hargai hidayah yang ada..?



Betul juga. Yang ni satu hal pula. orang Islam sesama Islam sendiri pun tak dapat nak tunjukkan akhlak yang baik dan nak gaduh sesama sendiri. yang berbeza fikrah, berbeza pendapat, serang sesama sendiri... just because pendapat orang lain tak sependapat dengan kita. kadang-kadang pendapat dikeluarkan berdasarkan emosi, bukan berdasarkan akal fikiran. tak sependapat tu OK, biasalah semua orang tak sama. tapi tak patut sehingga menghina-hina.... siapalah kita untuk menghina orang lain... dan kata kita sahaja yang betul dan orang lain yang sekian-sekian ni salah dan pendapat mereka kita tolak terus. yang penting, sentiasa belajar. jika kita silap, terimalah kesilapan. tak ke mana pun kalau nak menang saja dalam debat.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 07:01


muhasabah diri....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 20:07


tak boleh ambil tindakan ke kat mereka?tak kan biar saja mereka buat gitu kat agama kita?dah lah mereka menumpang tanah air kita...maen kutuk-kutuk org melayu pula....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 14-05-07 22:49


Assalamualaikum...

Niat mdfakhri memang baik...tapi rasanya tak perlu tonjolkan agaknya laman webnya...bimbang ia menjadi fitnah hati kepada diri sendiri apabila kita melihat perkara yang tak sepatutnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 14-05-07 22:57


mari org yang buat web 2..
ganyang dia rami2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

ilhammusafir
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20222
Posting: 361
Dari: SeGaMat_JoHoR

Johor  


posticon Posting pada: 15-05-07 05:08


...........tindakan biadap kafir lakanatullah!!!!!!..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilhammusafirProfil   Hantar PM kepada ilhammusafir   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-05-07 13:19


Kalau kita terang-terang kutuk dia kat laman web tu,dia akan malukan kita dengan meletak email kita kat citu...org kata Kalau kita tunjuk kemarahan kita,kita beerti tunjuk kelemahan kita..betul ke?macam mana nal atasi?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

gezerg
Warga 5 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26477
Posting: 382
Dari: Perak

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-05-07 22:31


Selawat dan Salam ke atas Junjungan Besar Nabi MUHAMMAD Sallallahu'alaihi Wassalam (SAW), Ahli Keluarga Baginda, Para Sahabat Baginda dan Para Pejuang Islam seluruh zaman

Nak tanya ni:


ada dengar cerita, laman web studen murtad? Hmm, saya baca dalam saifulislam..... err ada bahan2 yang berbahaya ke dalam laman dia tu??

Wallahu'alam bissowab

Jangan lupa:

Selawat dan Salam ke atas Junjungan Besar Nabi MUHAMMAD Sallallahu'alaihi Wassalam (SAW), Ahli Keluarga Baginda, Para Sahabat Baginda dan Para Pejuang Islam seluruh zaman


-----------------
Selawat dan Salam ke atas Junjungan Besar Nabi Muhammad Salallahu'alaihi Wassalam (SAW), Ahli Keluarga, Para Sahabat Baginda dan Umat Islam seluruhnya


Bookmark and Share

    


  Member Information For gezergProfil   Hantar PM kepada gezerg   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-05-07 00:08


tu bagi laman web dia

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

aremalzz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2005
Ahli No: 21290
Posting: 181
Dari: GolDeN SanD

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-05-07 08:35


Registrant:
Steven Shiles
23 Park Lane
Easton, Maryland 21601
United States

Registered through: GoDaddy.com, Inc. (http://www.godaddy.com)
Domain Name: MALAYSIASUCKS.COM
Created on: 17-Mar-02
Expires on: 17-Mar-08
Last Updated on:

Administrative Contact:
Shiles, Steven
23 Park Lane
Easton, Maryland 21601
United States
4802428748 Fax --


-----------------
http://aremalzz.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For aremalzzProfil   Hantar PM kepada aremalzz   Pergi ke aremalzz's Website   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-05-07 10:39


tidak takut dosa langsung...

Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.117786 saat. Lajunya....