Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 02-07-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Akan sentiasa ada yang memperbodohkan selagi masih ada yang rela diperbodohkan
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 53
Ahli: 0
Jumlah: 53




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 19 hari yang lalu
Daeng_Jati: 40 hari yang lalu
Kang: 44 hari yang lalu


Komputer dan IT
Topik: siapa tau download you tube??


Carian Forum

Moderator: Administrator, ibnuyahya
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Komputer dan IT
    »» siapa tau download you tube??

Please Mendaftar To Post


Oleh siapa tau download you tube??

msyahid
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.11.2004
Ahli No: 12302
Posting: 70
Dari: simpang renggam

Johor  


posticon Posting pada: 04-05-07 22:46


assalamualaikum..
ada tak rakan-rakan yang tahu nak download dan save kat pc video you tube yang kita dah tengok....
sebab,banyak video kat blog grape nasyid tu yang berguna untuk ditonton selalu..
harap ada yang sudi memberi kaedah yang betul untuk download..
wassalam
:-?


-----------------
" Ya Allah aku mohon cinta Mu dan cinta orang yang mencintai Mu serta semua amalan yang mendekati Mu...."


Bookmark and Share

    


  Member Information For msyahidProfil   Hantar PM kepada msyahid   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 04-05-07 22:59


Kalau untuk Mozzila Firefox saya tahu lah...

Untuk download video dari you tube kena install Firefox Add-ons yang bernama VideoDownloader...Address dia ada kat bawah ni:


addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/2390


Saya dah try...memang jadi...dah banyak video dari you tube yang saya download...

Selamat mencuba (^^,)


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-05-07 02:47


ada satu software dipanggil youtube grabber,tak besar saiz dan berkesan

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-05-07 07:17


kalau guna linux boleh download tak video dr youtube

Bookmark and Share

    


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-05-07 09:22


Guna VideoGet. Dia donlot dan convert kepada AVI terus.

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

zafrullah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.03.2006
Ahli No: 23286
Posting: 25
Dari: selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-05-07 12:59


salam.saya tau beberapa cara.cra yang paling selalu guna ialah buka laman savetube.com lepas itu copy url pada youtube dan paste pada laman svetubu.com 2. tapi yang paling penting kena flv player (flv ialah flash video,video dalam bentuk flash).boleh cari nama K-Codec player pack,tapi maaf sangat-sangat,saya lupa boleh download dimana.bila dah download video 2 dalam bentuk flv,masuk properties tukar kepada avi,takpun mpeg.2 saja secara ringkas.thaks.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zafrullahProfil   Hantar PM kepada zafrullah   Quote dan BalasQuote

qayyum_hacks
Warga Rasmi
Menyertai: 31.07.2005
Ahli No: 17720
Posting: 5
Dari: Malaysia

malaysia  


posticon Posting pada: 13-05-07 21:47


ada software yang direct download dari youtube dan google.
namanya youtube-google downloader.
sama macam youtube grabber juga.
erm... boleh ke post warez kat sini?
;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For qayyum_hacksProfil   Hantar PM kepada qayyum_hacks   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 13-05-07 21:56


yang keepvid pula cemana?

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-05-07 23:16


ana guna YouTube Video Downloader...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

teruterubozzu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.05.2007
Ahli No: 29897
Posting: 86
Dari: Bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-05-07 19:20


layari web www.putera.com kompom berehhh...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For teruterubozzuProfil   Hantar PM kepada teruterubozzu   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 17-05-07 21:28


just tambah "kiss" saja kat depan link tu

contoh : www.youtube.comy/watch?v=bdCjaiXmUb0

tambah : www.kissyoutube.comy/watch?v=bdCjaiXmUb0

open file guna flv player.pergi google search flv player dan download..


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =
[ Telah diedit oleh: trouver_99 pada 17-05-07 21:29 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

kismis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.10.2004
Ahli No: 11649
Posting: 180

Sabah  


posticon Posting pada: 13-09-07 10:48


satu cara pergi.....
copy url dia dan paste dalam web ni...
www.videodl.org

pas download, boleh tentukan jenis file dengan letak s/ada mpeg, flv, avi lepas nama file 2 ".flv".....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kismisProfil   Hantar PM kepada kismis   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 20-10-07 00:00


Pada 04-05-07 22:59 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau untuk Mozzila Firefox saya tahu lah...

Untuk download video dari you tube kena install Firefox Add-ons yang bernama VideoDownloader...Address dia ada kat bawah ni:


addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/2390


Saya dah try...memang jadi...dah banyak video dari you tube yang saya download...

Selamat mencuba (^^,)


salam....

syukran akhi...

sudah lama ana mencarinya...

syukran...


:-)


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

malina
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.03.2007
Ahli No: 29093
Posting: 56
Dari: pasir puteh

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-12-07 17:14


bagusnyeeeee.....

tapi..bagaimana pula kalau nak donlot melalui www.veoh.com?
boleh guna cara yang sama ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For malinaProfil   Hantar PM kepada malina   Quote dan BalasQuote

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 13-12-07 18:01


boleh guna realplayer 11 edition. cepat dan tak perlu flv player.

Bookmark and Share

    


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

mmas_forever1991
WARGA SETIA
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30088
Posting: 741
Dari: AS

Kedah  


posticon Posting pada: 13-12-07 18:06


Cool Youtube Downloader pun boleh juga.......

sekejap saja dia download........

try lah.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For mmas_forever1991Profil   Hantar PM kepada mmas_forever1991   Pergi ke mmas_forever1991's Website   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-12-07 18:09


pakai internet download manager.save link tu lepas tu right click yang ada tulih download FLV video content with IDM.then tunggu dia download.dah habis pakai media player classic.dari format rmvb sampai ke semua format pakat boleh saja.


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

Fati_bumbum
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.12.2007
Ahli No: 32000
Posting: 48
Dari: ALoR Setaq

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-12-07 11:12


mak cik tak reti lah.. sapa boleh tolong ajar step by stap...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Fati_bumbumProfil   Hantar PM kepada Fati_bumbum   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-12-07 11:16


Pada 14-12-07 11:12 , Fati_bumbum posting:

!!! QUOTE !!!

mak cik tak reti lah.. sapa boleh tolong ajar step by stap...


cuba search you tube downloader...
mudah saja...



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

muslimah_aLfA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30865
Posting: 217
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-12-07 13:10


:-D :-D
gue nggak tau..
gy mana sih?? :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_aLfAProfil   Hantar PM kepada muslimah_aLfA   Quote dan BalasQuote

malina
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.03.2007
Ahli No: 29093
Posting: 56
Dari: pasir puteh

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-12-07 11:03


tapi Kenapa buat kat www.videodl.org..tak boleh?
saya donlot melalui www.veoh.com...
memang tak boleh ke guna veoh untuk donlot melalui website downloader youtube?
ada sesiapa tau budak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For malinaProfil   Hantar PM kepada malina   Quote dan BalasQuote

malina
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.03.2007
Ahli No: 29093
Posting: 56
Dari: pasir puteh

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-12-07 11:10


ayat salah:....>ada sesiapa tau budak


ayat betul:......> ada sesiapa tahu tak


p/s: typimg error

Bookmark and Share

    


  Member Information For malinaProfil   Hantar PM kepada malina   Quote dan BalasQuote

mfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24950
Posting: 198
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 15-12-07 12:17


kalau nak play flv file guna VLC Player pun boleh.. taip kat search engine.. tak pun cari kat www.download.com ada juga yang shareware dan freeware yang boleh guna..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mfirdausProfil   Hantar PM kepada mfirdaus   Pergi ke mfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 16-12-07 11:25


Pada 04-05-07 22:46 , msyahid posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum..
ada tak rakan-rakan yang tahu nak download dan save kat pc video you tube yang kita dah tengok....
sebab,banyak video kat blog grape nasyid tu yang berguna untuk ditonton selalu..
harap ada yang sudi memberi kaedah yang betul untuk download..
wassalam
:-?




sila download s/ware ni--->www.vdownloader.es.saya pakai ni dan boleh dwnload video kesukaan saya.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 16-12-07 11:35


http://www.tokeikedai.net.my/v8/index.php?name=News&file=article&sid=4639

kat link tu ada cara dan guide macamana nak donlot...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-12-07 23:42


try this!!!!

www.keepvid.com....
copy the code of the video that you all wanna download from youTube...
then paste it at the column at this site...
mudah saja kan... tapi the downloaded video akan berada dalam bentuk ".flv" file..

so you all msut have a "flv player..."
sekian. -Shafiq-

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-12-07 23:46


ohh..ini lagi satu sitenya.... javimoya.com

http://www.martijndevisser.com/blog/flv-player/

and this one is the address for download the FLVplayer...
got it??
selamat mencuba!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-01-08 01:26


ana xgune yang ni... tapi ni ana kongsi untuk semua org ->
http://vixy.net/
boleh convert jadi format yang antum nak :)

p/s: ana download youtube guna Safari :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

Fati_bumbum
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.12.2007
Ahli No: 32000
Posting: 48
Dari: ALoR Setaq

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-12-09 11:42


dah hampir setahun makcik cuba download video kat youtube..tak boleh2 pun.. makcik nak download video wayang kulit sri asun ini.. sapa boleh tolong??

aku bernama sunir, sunir budak baik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Fati_bumbumProfil   Hantar PM kepada Fati_bumbum   Quote dan BalasQuote

sutera_hijau
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.08.2004
Ahli No: 10780
Posting: 89
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-12-09 12:11


dulu pun saya tak reti juga..saya pun tak pasti sejak boleh saya dapat downlod, bila buka saja video dr utube dia akan keluar 'download this video'...guna real player tapi tak tahu version berapa..senang sangat-sangat...macam-macam boleh ambik

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_hijauProfil   Hantar PM kepada sutera_hijau   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-12-09 23:58


Pada 13-12-07 18:01 , drzul-f posting:

!!! QUOTE !!!

boleh guna realplayer 11 edition. cepat dan tak perlu flv player.


yup..
mudah...
insya Allah :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

usop79
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.07.2004
Ahli No: 9983
Posting: 171
Dari: Kedah - Teluk Intan - Muar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-12-09 08:36


guna realplayer 11 saja, nak buka boleh guna gomplayer, semua boleh cari kat google... mudah..


-----------------
http://senikatalagu.blogspot.com/
http://selokamelayu.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For usop79Profil   Hantar PM kepada usop79   Pergi ke usop79's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 28-12-09 10:19


Pada 28-12-09 08:36 , usop79 posting:

!!! QUOTE !!!

guna realplayer 11 saja, nak buka boleh guna gomplayer, semua boleh cari kat google... mudah..



sangat betul, boleh convert dr flv jadi mp3,jadi mp4 jadi macam-macam lagi...setakat ini Realplayer 11 memang terbaik.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-12-09 21:38


Pada 28-12-09 10:19 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-12-09 08:36 , usop79 posting:

!!! QUOTE !!!

guna realplayer 11 saja, nak buka boleh guna gomplayer, semua boleh cari kat google... mudah..



sangat betul, boleh convert dr flv jadi mp3,jadi mp4 jadi macam-macam lagi...setakat ini Realplayer 11 memang terbaik.


betul...
saya sokong saudara hafeezzul :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.121135 saat. Lajunya....