Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 29-07-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
.....dan janganlah kamu berputus asa daripada rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa daripada rahmat Allah melainkan kaum yang kafir.
-- Yusuf: 12

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 78
Ahli: 0
Jumlah: 78




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 8 hari yang lalu
the_brOtherz: 36 hari yang lalu


Jejak Dapur
Topik: Penggila karipap macam saya di sini ye.


Carian Forum

Moderator: Administrator, anis_zulaikha
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Dapur
    »» Penggila karipap macam saya di sini ye.

Please Mendaftar To Post


Oleh Penggila karipap macam saya di sini ye.

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 16-04-07 03:48


Sedap tak? 1

2

Berapa jenis karipap yang antum tau kat Malaysia?


-----------------
sama-sama mencari kebenaran,
HATI dikawal oleh AKAL,
AKAL dikawal oleh IMAN,
Jika HATI selalu kotor, selalulah tingkatkan kualiti IMAN


Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 16-04-07 04:01


saya tak panggil tu karipap...saya panggil tu epok2....suka sekali epok2....fav tu..... :-D tapi tkleh selalu makan....


-----------------
strong minds talk about ideas, weak minds talk about people.


Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 16-04-07 04:03


epok2 tu lughoh apa Farishah?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 16-04-07 04:07


epok2 tu bahasa ammi kat tempat saya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-04-07 22:30


suka makn kulit dia saja..he2

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

anis87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28952
Posting: 103
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-04-07 22:33


Assalamualaikum.....

saya suka makan karipap inti ubi......emmm,sedapnya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For anis87Profil   Hantar PM kepada anis87   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-04-07 23:02


bestnya karipap pusing.....

kecur dah air liur ini...warung manela bukak malam-malam ini :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-04-07 08:30


Pada 16-04-07 22:30 , redgirl posting:

!!! QUOTE !!!

suka makn kulit dia saja..he2


Haha..saya tau buat kulit karipap ni..nak ke?? =P


-----------------
http://azymechanical.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 17-04-07 13:06


Pada 17-04-07 08:30 , aL-azyM posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-04-07 22:30 , redgirl posting:

!!! QUOTE !!!

suka makn kulit dia saja..he2


Haha..saya tau buat kulit karipap ni..nak ke?? =P




no hal...


-----------------
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-04-07 13:21


Time kecil-kecil..suka sangat..dah besar ni..tak hairan pun..malah..ana hanya akan makan karipap sardin saja...kadang-kadang makan juga karipap lain..janji sedap lah.. :-D


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 17-04-07 13:24


ikot mud lah nak kalau makan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-04-07 14:03


suka sangat makan...tapi dah lama makan...
kalau kat rumah rajin juga buat...dah dok asrama ni dah hilang skill buat karipap....:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

cintamadinah_82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2005
Ahli No: 16646
Posting: 265
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 17-04-07 14:38


sedapnyaaaa....
waaa tambah2 sekarang ni ujan, lagi lah buat saya lapar..
suka sangat karipap ;-) lama tak makan
tengok gambar saja pun dah kecur air liur ni.. :-D


-----------------
'Tidak kamu akan berperasaan gundah walaupun sekali.. jika kamu tahu apa yang dicari...'


Bookmark and Share

    


  Member Information For cintamadinah_82Profil   Hantar PM kepada cintamadinah_82   Pergi ke cintamadinah_82's Website   Quote dan BalasQuote

helmirohayakassim
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.01.2006
Ahli No: 22154
Posting: 84
Dari: Setiu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-04-07 15:42


saya suka sangat karipap.. bila saja ma buat, saya yang excited nak makan... bila makan bukan sebiji dua tapi banyak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For helmirohayakassimProfil   Hantar PM kepada helmirohayakassim   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-04-07 17:29


paling suka karipap pusing.....yam...yam... :lol: :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 17-04-07 17:35


karipap ni berapa banyak jenis inti kita boleh buat? ha jawap jangan tak jawap?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 17-04-07 17:36


inti serunding, teman minat sangat karipap kecik tu.... habis kat teman saja kalau bagi satu peket

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

aiz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 273
Posting: 275
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 17-04-07 17:37


suka kuih karipap inti kentang....

Bookmark and Share

    


  Member Information For aizProfil   Hantar PM kepada aiz   Pergi ke aiz's Website   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 17-04-07 17:42


gua minat inti kentang dan sardin. but overall i choose all inti

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 17-04-07 17:42


Pada 17-04-07 17:35 , ShahrulZaman posting:

!!! QUOTE !!!

karipap ni berapa banyak jenis inti kita boleh buat? ha jawap jangan tak jawap?



wau..siap ada teka-teki lagi..

saya serahkan soalan ni kat org lain yang lebih arif..he2..
saya tak suka makan inti karipap..so tak tau jopan nya berapa..


-----------------
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 18-05-07 23:56


saya suka karipap sardin..hehe..karipap kentang ok jugak..janji sedapla...cuti sekolah ni nak buat lah kat rumah..siapa nak?hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 19-05-07 00:05


salam...


karipap??


hhmm...sedap nya.

tadi baru makan.

sedap......

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-12-07 10:32


saya suka juga karipap ni...
kekadang makan inti saja pun sedap :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

syah_apium
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1424
Posting: 415
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-12-07 10:39


salam

yang ana tau

1) Inti ayam

2) Inti kelapa campur ikan


-----------------
ukhwah itu indah bila dihubungkan melalui silaturrahim

layari http://ibnusyah.blogspot.



    


  Member Information For syah_apiumProfil   Hantar PM kepada syah_apium   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-12-07 10:43


bestnya..mesti lah sedap..suka sangat..

suka inti ayam, ubi saja..

yang kelapa, atau sardin tak suka..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

nafas
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29298
Posting: 355
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 11-12-07 12:05


Pada 11-12-07 10:39 , syah_apium posting:

!!! QUOTE !!!

salam

yang ana tau

1) Inti ayam

2) Inti kelapa campur ikan



Eh tak pernah pulak jumpa karipap inti klapa campur ikan :-?
negeri mana punya tu akhi? :berfikir:

ana suka inti sardin dan kentang...
setengah orang yang buat niaga tu guna keledek...tak berapa gemar sebab manis..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafasProfil   Hantar PM kepada nafas   Quote dan BalasQuote

arebie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23558
Posting: 207
Dari: bp ------> kl

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-12-07 12:12


Teringat karipap pusing cik salmi (jiran sebelah rumah) uissshhh sdap betul.. tetiba teringin ni :) balik raya aji ni boleh order lah epok2 pusing dia :) suka sangat karipap ni lagi-lagi inti kentang+ayam/dgg.. Kalau sardin kurang sikit he9

Bookmark and Share

    


  Member Information For arebieProfil   Hantar PM kepada arebie   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-12-07 12:20


epok2 ni..bahasa orang mana ye...
tak pernah dengar pula sebelum ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 11-12-07 12:23


Pada 11-12-07 12:20 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

epok2 ni..bahasa orang mana ye...
tak pernah dengar pula sebelum ni..

salam...


huh.... :-o :-o :-o
apa itu epok2???

sekenis karipap ke??
alahai...negeri mana ni??...
:-D


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Fairuzfirdausi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5074
Posting: 304

japan  


posticon Posting pada: 11-12-07 12:26


janji karipap,layannnnn...uiks lapar ah ambo cenggini :roll:


-----------------
p(^_^)q
gambaru!!



Bookmark and Share

    


  Member Information For FairuzfirdausiProfil   Hantar PM kepada Fairuzfirdausi   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-12-07 12:32


suka karipap singapore ;)

besarrr & tak muak

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-12-07 12:51


karipap atau epok2..
kalau kat johor kitorng panggil epok2..
singapore pun macam itu
karipap yang paling sedap karipap daging, kentng tumis kari letak daun bwng
arwah nenek salu buat untul srpn sebelum pergi sekolah...
makan panas2.. sedap sangat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

BDK_SEMPOI85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.11.2007
Ahli No: 31867
Posting: 115
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-12-07 13:31


semua karipap saya ngap....janji perut kenyang...sedapnyer... 8-) ..lapor lah pula... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For BDK_SEMPOI85Profil   Hantar PM kepada BDK_SEMPOI85   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-12-07 13:37


tak kira karipap jenis apa....puteri memang minat gila kat karipap ni.....nyum nyum.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-12-07 13:43


Pada 11-12-07 12:51 , irashahirah posting:

!!! QUOTE !!!

karipap atau epok2..
kalau kat johor kitorng panggil epok2..
singapore pun macam itu
karipap yang paling sedap karipap daging, kentng tumis kari letak daun bwng
arwah nenek salu buat untul srpn sebelum pergi sekolah...
makan panas2.. sedap sangat..


yup222 betull

tapi beza antara karipap sini dengan singapore adalah cara masak.. sebab yang sana seperti kitaorang selalu buat.. bakar dalam oven

memang suka yang berinti macam tu. sekarang susah sangat nak cari yang intinya kentang. banyak guna ubi sahaja. mungkin sebab kentang mahal agaknya sekarang


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-12-07 13:48


i panggil 'curry puff'... :kelip: :malu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

BDK_SEMPOI85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.11.2007
Ahli No: 31867
Posting: 115
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-12-07 13:50


Pada 11-12-07 13:48 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

i panggil 'curry puff'... :kelip: :malu:



amboi...speaking london nampak...:-D ...lepas ini boleh lah buat karipap...try test tengok smada org perempuan ini reti buat karipap ke tak...takkan lah goreng karipap segera saja... :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For BDK_SEMPOI85Profil   Hantar PM kepada BDK_SEMPOI85   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-12-07 13:57


Pada 11-12-07 13:50 , BDK_SEMPOI85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-12-07 13:48 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

i panggil 'curry puff'... :kelip: :malu:



amboi...speaking london nampak...:-D ...lepas ini boleh lah buat karipap...try test tengok smada org perempuan ini reti buat karipap ke tak...takkan lah goreng karipap segera saja... :-P


amboiii...dah 'penat' kaco kita dekat jejak ukhwah,kaco kat jejak dapur pulak ek... :-P 8-)

ana jujur...memang tak pandai buat...eh..boleh buat..cuma skill saja kurang dan perlu diperbaiki...eheh... :sopan: :malu:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-12-07 14:13


siapa pernah makan karipap arab?
besar gedabak..
sebiji seringgit...huhu
makan sebiji pun dah kenyang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-12-07 14:27


Pada 11-12-07 14:13 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

siapa pernah makan karipap arab?
besar gedabak..
sebiji seringgit...huhu
makan sebiji pun dah kenyang.


yang saya pernah makan 70sen sebijik..sedap....inti daging black paper..huhu....sedap sangat-sangat...


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 11-12-07 14:33


Pada 11-12-07 14:27 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-12-07 14:13 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

siapa pernah makan karipap arab?
besar gedabak..
sebiji seringgit...huhu
makan sebiji pun dah kenyang.


yang saya pernah makan 70sen sebijik..sedap....inti daging black paper..huhu....sedap sangat-sangat...


karipap arab tu macam mana??
huurrmm.... :berfikir:
RM 1 = 1.....wah....mahai juga ye... (mesti besar gedabak)


inti black paper??
hhuurrmm... :berfikir: ..
ni karipap jenis apa pula??..
sedap ke??..


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

nafas
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29298
Posting: 355
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 11-12-07 14:38


Pada 11-12-07 14:13 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

siapa pernah makan karipap arab?
besar gedabak..
sebiji seringgit...huhu
makan sebiji pun dah kenyang.


kalau da sebiji RM1...sah lah besau gedabak..
mahu nya tak kenyang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafasProfil   Hantar PM kepada nafas   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-12-07 14:41


Pada 11-12-07 14:33 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!


inti black paper??
hhuurrmm... :berfikir: ..
ni karipap jenis apa pula??..
sedap ke??..



memang sedap sangat-sangat...

karipap moden gamaknyee..huhu...

tapi memang best...nak tempah boleh saja... :sopan: :welcome:



-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

syah_apium
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1424
Posting: 415
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-12-07 14:53


Pada 11-12-07 12:05 , nafas posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-12-07 10:39 , syah_apium posting:

!!! QUOTE !!!

salam

yang ana tau

1) Inti ayam

2) Inti kelapa campur ikan



Eh tak pernah pulak jumpa karipap inti klapa campur ikan :-?
negeri mana punya tu akhi? :berfikir:

ana suka inti sardin dan kentang...
setengah orang yang buat niaga tu guna keledek...tak berapa gemar sebab manis..



inti kelapa campur ikan tu
ada org panggil temosa

ana pun dah lupa dah kat mana
rasa-rasanya kat kl ada jual


-----------------
ukhwah itu indah bila dihubungkan melalui silaturrahim

layari http://ibnusyah.blogspot.



    


  Member Information For syah_apiumProfil   Hantar PM kepada syah_apium   Quote dan BalasQuote

BDK_SEMPOI85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.11.2007
Ahli No: 31867
Posting: 115
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-12-07 15:05


Pada 11-12-07 13:57 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-12-07 13:50 , BDK_SEMPOI85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-12-07 13:48 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

i panggil 'curry puff'... :kelip: :malu:



amboi...speaking london nampak...:-D ...lepas ini boleh lah buat karipap...try test tengok smada org perempuan ini reti buat karipap ke tak...takkan lah goreng karipap segera saja... :-P


amboiii...dah 'penat' kaco kita dekat jejak ukhwah,kaco kat jejak dapur pulak ek... :-P 8-)

ana jujur...memang tak pandai buat...eh..boleh buat..cuma skill saja kurang dan perlu diperbaiki...eheh... :sopan: :malu:




ooo...buat karipap kena da skil ke...hmm...dulu masa sek rendah selalu juga tolong mak saya buat karipap...mak saya ini memang suka jual kueh..itu pun buat bla da org tempah..selalunya ramai yang tempah time majlis kawin dan kenduri kecil2lan...tak lah susa sangat nak buat kan...cma yang penting inti itu kena kaw2 punya rasa..baru lah da 'kick'.... :-D ...macam nak main bola lah pula... :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For BDK_SEMPOI85Profil   Hantar PM kepada BDK_SEMPOI85   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-12-07 15:36


tak berapa suka karipap inti ubi kentang..tambah2 kalau karipap yang jual kat KL @ n9..mesti letak daun sup..bau dia ana tak suka...
kalau makan pun mesti ana makan kulit saja, rasa sikit-sikit saja intinya..
kalau karipap yang kecil-kecil..inti serunding daging dan ikan..confirm suka..sedap

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

insanie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.09.2005
Ahli No: 19223
Posting: 99
Dari: kUANTAN, PAHANG

Pahang  


posticon Posting pada: 11-12-07 16:04


salam

sedapnya makan karipap ujan2 ini....

balik kerja nanti nak buat karipap lah..em, temosa sedap juga.. tapi saya xpndi nak buat inti dia...
ada resepi tak?

:-)

:bunga: :bunga: :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For insanieProfil   Hantar PM kepada insanie   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 11-12-07 16:07


Assalamualaikum

umi ana tau buat karipap pusing saja..
umi ana xmakan ayam.so,umi ana akan buat inti udang...memang sedap...

dulu kami dok jual karipap pusing ini,umi buat kulitnye,abah buat intinyer....

inti keledek merah...sedap..manis..

tapi,kalau nak bagi pada k.su tabley agaknya sebab umi suka letak daun sup(nak bagi wangi katanya) :kelip:



Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 23-12-07 13:11


kalau di singapore ni, karipap dan epok2, adalah amat berbeza... kadang-kadang terconfuse juga dengan orang yang memanggil epok2 2 karipap... yang penting, kalau epok2 2, memang fav dayah... lebih-lebih lagi epok2 black pepper... sedap... pernah try??? kalau tak pernah, datang arh singapore... nanti dayah belikan

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.135361 saat. Lajunya....