Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-06-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
" Jika anda berada dalam jamuan di rumah orang hendaklah menjaga perangai dan menjaga mata; dalam solat menjaga hati; dan dalam pergaulan menjaga lidah."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 51
Ahli: 0
Jumlah: 51




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 13 hari yang lalu
Daeng_Jati: 33 hari yang lalu
Kang: 37 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: kat mana nak cari gadis yang baik


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» kat mana nak cari gadis yang baik

Please Mendaftar To Post


Oleh kat mana nak cari gadis yang baik

syeikh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2005
Ahli No: 17559
Posting: 115
Dari: terengganu darul iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-04-07 10:00


banyak kes yang berlaku sekarang melibatkan gadis...sesuai ke untuk di jadikan isteri?


-----------------
salam perkenalan.......


Bookmark and Share

    


  Member Information For syeikhProfil   Hantar PM kepada syeikh   Quote dan BalasQuote

tereturubuzu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.11.2006
Ahli No: 27162
Posting: 191
Dari: JOHOR

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-04-07 10:03


sesuai atau tidak hendaklah berdasarkan penilaian yang baik....

dari segi akhlak... budi pekerti... sifatnya...tutur katanya... budi bahasanya.. dan yang penting hatinya... buruk atau baik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tereturubuzuProfil   Hantar PM kepada tereturubuzu   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-04-07 10:04


cari kat Ukhwah.com ni pilih saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

tereturubuzu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.11.2006
Ahli No: 27162
Posting: 191
Dari: JOHOR

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-04-07 10:05


saya pun boleh.. macam perasan saja bunyinya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tereturubuzuProfil   Hantar PM kepada tereturubuzu   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-04-07 10:08


assalamualaikum..
ni just pendapat saja eh..
cuba kalau kita try openkan sikit fikiran kita..
memang fitrah lah manusia nak benda yang baik2..pasangan pun nak juga dari gol yang baik2
dalam quran pun Allah cakap laki baik untuk perempuan baik..
tapi kan apa hikmah ada sesetangah laki org perempuan baik dapat pasangan yang kurang baik???
okla..tu takdir Allah..
tak nak persoal..cuma kena cari hikmah saja lah kan..
nak cakap pun tak reti juga sebab tak ada pengalaman
tapi kan macam mana pula dengan laki2 dan pempuan2 yang macam terpesong sikit tu..hmm..kasihan juga kat mereka ni sebab semua pun nak yang baik saja..
tak ada ke rasa nak tolong mereka yang sedikit terpesong ni..
kiranya mereka ni terbiar macam tu saja..
bukan apa..
respek juga lelaki soleh yang kawin dengan pelacur ni..(kalau ada)
sebab niat laki tu mungkin nak betulkan gadis tu..
bila timbul soal nak cari pasangan baik ni kan..selalu saya teringat kat orang-orang yang kurang baik..
sebab saya jenis berkawan dengan semua org..
dan bidang kerjaya saya pun memerlukan saya bergaul dengan masyarakat..
so tak nak culture shock,saya kawan dengan semua jenis org siap2...
so..macam boleh tak jangan timbulkan soal baik atau tak..nak pasangan ustaza/ustazah atau tak..
kasihan lah kat mereka yang tak masuk senarai ni..
mereka pun manusia juga..
mereka sedikit terpesong memerlukan orang-orang yang macam ahli ukhwah ni guide mereka..
but slow2..
mesti kena cara..
sekadar pendapat..kalau salah tegur lah ana..
ana terima dengan hati terbuka..
tapi apa yang ana taip tu macam luahan pendapat..
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-04-07 10:29


bagaimana ye nak bukak fikiran, teman ni kolot sikit... :)

p/s

maap bergurau...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-04-07 10:35


Pada 07-04-07 10:29 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

bagaimana ye nak bukak fikiran, teman ni kolot sikit... :)

p/s

maap bergurau...


assalamualaikum daeng..
sebenarnya saya lagi kolot..percayalah..saya memang kolot..
tapi kalau bab macam kaitan dengan masyarakat ni..kalau kita tak nak kolot..kita kena lah selalu dengan mereka..
i mean..kalau dia macam ada masalah..kit pujuk lah suapaya share..
hmm..
takpun aura..yeah!!!
ada seseth org..muka dia memang spesies muka tong masalah
kalau yang macam tu ok juga..yelah..boleh tolong ringankan sikit..
selebihny..kita tolong lah apa-apa yang patut..
hmm..
macam tu lah..
saya pun dalam proses belajar lagi..
wassalam



Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-04-07 10:44


Waalaikumusalam warahmatullahiwabarakatuh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-04-07 14:50


kat mana nak cari gadis yang baik?

minta pada Allah, percaya dan yakin pada-NYA. Allah akan memberikannya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-04-07 00:20


kat dalam hati..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-04-07 00:27


Dalam diri sendiri.. betulkan diri kita.. maka baru datang yang terbaik.. timbal balik.. kalau kita berusaha betulkan diri.. Allah akan hantar gadis yang baik untuk kita.. Allah Maha Adil.. jodoh kita adalah yang terbaik untuk kita.. setimpal dengan diri kita.. dan lengkap melengkapi.. :-)


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

teru_teru_bozu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14371
Posting: 177
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-04-07 01:13


ustazah mashitah pernah kata dalam ceramah yang beliau smpaikan..kalau kita nak suami seorang yang tahfiz..kita kena lah jadi seorang hafizah..

semua itu kurniaan 4JJ1..
kebaikan seorang wanita tak boleh diukur pada pandangan zahir sahaja..
ketabahan & kekuatan mereka dalam menghadapi ujian menjadi satu cabang keteguhan mereka..


aku..juga masih mencari..

tidak mngharap kekayaannya sehebat Sulaiman..kerana aku tidak setaraf Balqis..
tidak mengharap kesetiannnya seperti Hasan Al-Banna..kerana aku tidak semulia Rabiatul Adawiyah..
tapi..cukuplah sekadar punya agama..menjadi pendinding kepada musuhnya Allah..aku harap dia milikku..Alhamdulillah..aku masih mencari..


so..kalau nak cari yang baik atau hebat..awak juga kena jadi yang baik dan hebat jugak..ok??


-----------------
"Hidup ini seperti mengupas kulit bawang, sekali anda mengupas kulitnya,sesekali air mata anda akan mengalir menitis ke bumi"


Bookmark and Share

    


  Member Information For teru_teru_bozuProfil   Hantar PM kepada teru_teru_bozu   Quote dan BalasQuote

miss_farhana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25002
Posting: 325
Dari: berpijak pada bumi Tuhan,berbumbungkan langit Tuhan

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-04-07 01:33


ALLAH kata..."lelaki yang baik untuk perempuan yang baik"

jadi,untuk mendapat yang soleh,kita mesti jadi solehah dulu...

biar diri kita jadi baik dulu,pasti ALLAH hantarkan lelkai yang soleh sebagai teman...insyaALLAH..ameenn...=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_farhanaProfil   Hantar PM kepada miss_farhana   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3084
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 08-04-07 18:14


sekarang ni memang susah nak cari permpuan baik mahupun lelaki yang baik..harap-harap kat ukhwah ini emuanye baik2 ek..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

mie_shaz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.04.2007
Ahli No: 29490
Posting: 30
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-04-07 20:42


susah nak jawab itu...bukan ke jodoh, pertemuan, ajal, maut ini semuanya ditentukan allah s.w.t...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie_shazProfil   Hantar PM kepada mie_shaz   Quote dan BalasQuote

Cda_Ibtihal
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26225
Posting: 87
Dari: Sungai Besar,Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-04-07 20:52


betul tu, jodoh, ajal, maut semua ditangan tuhan..
kalau dah cinta berputik..so?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Cda_IbtihalProfil   Hantar PM kepada Cda_Ibtihal   Quote dan BalasQuote

mie_shaz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.04.2007
Ahli No: 29490
Posting: 30
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-04-07 20:55


kalau dah suka, dah cinta...terima saja lah...betul tak? terima baik buruk pasangan kita...dah nak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie_shazProfil   Hantar PM kepada mie_shaz   Quote dan BalasQuote

alinsyirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.02.2007
Ahli No: 28870
Posting: 72
Dari: depan komputer

Perak  


posticon Posting pada: 11-04-07 16:01


salam...baik bagaimana tu??tak ada siapa yang sempurna tapi kita perlu berusaha menjadi yang terbaik.lelaki soleh dengan permpuan yang solehah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alinsyirahProfil   Hantar PM kepada alinsyirah   Quote dan BalasQuote

binafsya
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.02.2005
Ahli No: 14160
Posting: 24
Dari: pasir puteh

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-04-07 16:04


salam...kat mana-mana ada gadis yang baik..
tapi kita harus pandai memilih lah..
jodod,maut semua di tangan Tuhan..
trimalah pasangan kita seadanya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For binafsyaProfil   Hantar PM kepada binafsya   Pergi ke binafsya's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-04-07 16:07


banyak lagi gadis yang baik...selidik betul-betul.... 8-)


http://nizaati91.multiply.com


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-04-07 16:11


ā€œApabila datang melamar kepadamu seseorang yang kamu redha agamanya dan akhlaknya, maka kawinkanlah. Jika tidak kamu laksanakan, maka akan terjadi fitnah di muka bumi dan kerosakan yang luasā€. (hari. Tirmidzi)


-----------------
http://prepaid4u.net/?id=are_peace

Sekadar duit tambahan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-04-07 16:20


Pada 07-04-07 10:00 , syeikh posting:

!!! QUOTE !!!

banyak kes yang berlaku sekarang melibatkan gadis...sesuai ke untuk di jadikan isteri?
nak cari gadis yang baik untuk dibuat isteri ke? :)

Jodoh kita kan telah ditentukan jadi tak payah nak cari gadis mana yang baik, tapi bagi saya lebih baik dr sekarang & awal selalu berdoa pohon pada Allah moga dikurniakan jodoh yang mencintaiNya, berakhlak baik, apa-apa lagi seperti yang kita nak. Mudah-mudahan jk jodoh kita org biasa pun pada waktu tu dengan berkat doa kita dengan keikhlasan berserta kesungguhan, moga Allah makbulkan. Mana tau jk dulu dia biasa2 tapi berkat doa kita Allah aturkan dia ketemu hidayah & berubah jadi baik, & saat kita ketemu dia untuk bertemu jdoh dia adalah seorang gadis/pemuda yang baik. Bukankah doa itu senjata org mukmin :)


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~
[ Telah diedit oleh: muslimah_jun pada 11-04-07 16:23 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-04-07 16:23


Pada 11-04-07 16:20 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-04-07 10:00 , syeikh posting:

!!! QUOTE !!!

banyak kes yang berlaku sekarang melibatkan gadis...sesuai ke untuk di jadikan isteri?
nak cari gadis yang baik untuk dibuat isteri ke? :)

Jodoh kita kan telah ditentukan jadi tak payah nak cari gadis mana yang baik, tapi bagi saya lebih baik dr sekarang & awal selalu berdoa pohon pada Allah moga dikurniakan jodoh yang mencintaiNya, berakhlak baik, apa-apa lagi seperti yang kita nak. Mudah-mudahan jk jodoh kita org biasa pun pada waktu tu dengan berkat doa kita dengan keikhlasan berserta kesungguhan, moga Allah makbulkan. Mana tau jk dulu dia biasa2 tapi berkat doa kita Allah aturkan dia ketemu hidayah & berubah jadi baik, & saat kita ketemu dia untuk bertemu jdoh dia adalah seorang gadis/pemuda yang baik. Bukankah doa itu senjata org mukmin :)



Perlu disusuli dengan usaha!!!


-----------------
http://prepaid4u.net/?id=are_peace

Sekadar duit tambahan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-04-07 16:33


Pada 07-04-07 10:04 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

cari kat Ukhwah.com ni pilih saja...



:-) :-) :-) ...daeng daeng...


-----------------
FIDAK 2015


Bookmark and Share

    


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 11-04-07 16:35


apa anissa...?

anissa...anissa

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-04-07 16:38


Pada 11-04-07 16:35 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

apa anissa...?

anissa...anissa


tak ada apa-apa lah daeng..daeng ni memang selalu salute muslimah ukhwah ni..bagos bagos.....


-----------------
FIDAK 2015


Bookmark and Share

    


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-04-07 16:39


Pada 07-04-07 10:04 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

cari kat Ukhwah.com ni pilih saja...


yup!!!......ana sokong yup... muslimat portal ukhwah.com kan baik2.... so cari kat sini boleh....

tak begitu warga muslimat??? nak confirm lagi pergi lah mjenguk portal muslimat.com    hehe..... akak hanan jangan marah ye....


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 11-04-07 16:47


baik ni banyak jenis baik...
nobody perfect in this world...
hendak seribu daya,mahu seribu cara....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-04-07 16:51


jodoh dan pertemuan di tangan tuhan.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-04-07 17:24


Pada 11-04-07 16:11 , are_peace82 posting:

!!! QUOTE !!!

ā€œApabila datang melamar kepadamu seseorang yang kamu redha agamanya dan akhlaknya, maka kawinkanlah. Jika tidak kamu laksanakan, maka akan terjadi fitnah di muka bumi dan kerosakan yang luasā€. (hari. Tirmidzi)

Adakah hadis ni sahih? teringin sangat nak tahu sebab pernah berlaku sstu & ada org yang kemukakan hadis ni, tapi sampai sktg belum dapat kepastian. Kalau ada sesiapa dapat bagi penerangan???

# Kalau nak cari jodoh yang baik kita terlebih dulu kena berusaha berbah jadi baik untuk mendapatkan jdoh baik. Allah dah pesan pada kita semua dalam surah an-Nur.. :)


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~
[ Telah diedit oleh: muslimah_jun pada 11-04-07 19:21 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

attuffah_humairah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.04.2006
Ahli No: 24196
Posting: 217
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-04-07 17:24


ada kat mana gadis baik?ada dimane mana saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For attuffah_humairahProfil   Hantar PM kepada attuffah_humairah   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-04-07 17:29


Pada 07-04-07 10:00 , syeikh posting:

!!! QUOTE !!!

banyak kes yang berlaku sekarang melibatkan gadis...sesuai ke untuk di jadikan isteri?



kat mana nak cari gadis yang baik?..kat mana-mana pun ada sebenarnya..gadis yang baik kan slalunya low profile..kenala cari...macam mana?..hmm..brdoala semoga yang didtgkan itu adalah yang terbaik untukmu...baiki diri terlebih dahulu maka Allah akan tentukan yang baik jua untuk kita..

dan mungkin yang kita aggap tak baik untuk kita tu tak smestinya tak baik untuk orang lain....malah kalau gadis tu tak baik pun..mestilah kena dapat suami yang boleh guide dia..habis tu spa nak bantu dia lagi......kan?...

kalau banyak kes yang melibatkan gadis tu..dah memang gadis yang selalu jadi mngsa keadaan..bukan semua gadis yang terlibat sebab dia yang melibtkn diri kan...tapi itula hakikat..puncanya mungkin dari gadis tu jugak....


wanita solehah itu ibarat gagak putih di celah-celahan gagak2 htam....dahlah gagak pun bukan semua tempat ada..manaa nak cari gagak putih tu...huhuhu...

Ya Allah..Engkau bimbingla aku menuju redhaMu..

Wallahualam


-----------------
FIDAK 2015


Bookmark and Share

    


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 11-04-07 17:30


salam..

ana nak mencelah sikit.
(walaupun soalan ni lebih pada muslimah)

bagi ana, kat mana-mana pun ada permpuan baik "solehah".
walaupun angkanya tidak banyak, sekali ia muncul.... akan ada kesannya pada persekitaran.
memang jodoh pertemuan di tangan ALLAH s.w.t. , tapi kita sebagai manusia kena berusaha juga. :-) :-) :-)


wasalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

dan_ia
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.12.2006
Ahli No: 27630
Posting: 35
Dari: merantau mencari ilmu

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-04-07 18:28


salam..
maaf..saya pun nak mencelah seketika...saya cuma sentiasa terbayang2 tentang satu ayat ni
"sekarang ni susah nak cari org yang baik..yang ada hanyalah orang-orang yang berusaha untuk jadi yang terbaik"

jadi, sama-sama;ah kita berusaha untuk menjadi yang terbaik pada nilaian Allah

fikir-fikirkan lah..:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For dan_iaProfil   Hantar PM kepada dan_ia   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 11-04-07 19:29


hoho adeeeeeeeee di bumi

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 11-04-07 19:30


huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

bayti_jannati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26228
Posting: 220
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 11-04-07 21:35


memang ada tapi kena usaha lah....
mana ada yang datang bergolek kalau kita nak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For bayti_jannatiProfil   Hantar PM kepada bayti_jannati   Quote dan BalasQuote

hanafirazali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26499
Posting: 327
Dari: negeri sembilan dan perak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-04-07 08:21


Pada 07-04-07 10:04 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

cari kat Ukhwah.com ni pilih saja...


huhu... kalau dah tak tau nak carik kat mana... cadangan di atas boleh dipakai jugak rasanya... hehe...


-----------------
moga hidupmu bersinar dengan keimanan, matamu bersinar dengan ketaqwaan, menggunung dengan keikhlasan, hatimu terhibur dengan kalimah Tuhan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For hanafirazaliProfil   Hantar PM kepada hanafirazali   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 12-04-07 08:26


baik xsemestinye baik jahat xsemestinye jahat..
kita yang mencoraknye..
muhasabah diri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-04-07 10:55


Wanita-wanita yang keji adalah untuk laki-laki yang keji, dan laki-laki yang keji adalah buat wanita-wanita yang keji (pula), dan wanita-wanita yang baik adalah untuk laki-laki yang baik dan laki-laki yang baik adalah untuk wanita-wanita yang baik (pula). Mereka (yang dituduh) itu bersih dari apa yang dituduhkan oleh mereka (yang menuduh itu). Bagi mereka ampunan dan rezeki yang mulia (surga).
an-nur26

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 12:26


salam...
kat mana nak cari gadis yang baik...
kat mana-mana pun ada...cuma kena lah pandai mencari dan pandai menilai...
muslimah yang baik itu umpama mutiara yang tersembunyi dibalik batu2...so pandai2 lah mencari...once dah jumpa juga lah sebaik-baiknya...
tapi diri sendiri kena lah baik jugak...insyaAllah...mga kita sama-sama berusaha memperbaiki diri ke arah yang lebih baik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 12:27


kat ukhwah.com. hehe :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-04-07 13:00


kat ukhwah.com ini ramai yang baik2. cari kat sini saja lah susah2...


-----------------
http://prepaid4u.net/?id=are_peace

Sekadar duit tambahan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

humyra_mz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.02.2007
Ahli No: 28525
Posting: 36
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 13:18


dalam Al-Quran pun dah sbut, perempuan yang baim untuk llaki yang baik..oleh itu, jaDlah llaki yang baik untuk mndapatkan prempuan yang baik..wallahualam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For humyra_mzProfil   Hantar PM kepada humyra_mz   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-04-07 15:05


Pada 20-04-07 13:00 , are_peace82 posting:

!!! QUOTE !!!

kat ukhwah.com ini ramai yang baik2. cari kat sini saja lah susah2...



Main cari-cari pula noo...


-----------------
"Subhanaka lah 'ilma lana illa ma'allamtana innaka antal 'alimul hakim...Ilaahi Anta Maqsudi wa Ridhaka Matlubi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

Nilam_sejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2005
Ahli No: 19480
Posting: 205
Dari: Tg Karang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 15:55


ramai gadis baik diluar sana...mana nak carik tu, perlu berusaha. nak cari gadis baik senang. tapi nak cari gadis yang ada ciri-ciri solehah tu payah sikit. sebab gadis yang berakhlak tinggi ni biasanya sukar didekati...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nilam_sejatiProfil   Hantar PM kepada Nilam_sejati   Pergi ke Nilam_sejati's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 16:10


salam
first thing you need to know 'good girls are for good guys',
so are you the good guys????
if not better start to be a good guy from now on,
or it will be too late for you (an advice for myself also)


---------------------------------------------------------
Ada manafaat bagi mereka yang mahu berfikir

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

ilhammusafir
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20222
Posting: 361
Dari: SeGaMat_JoHoR

Johor  


posticon Posting pada: 20-04-07 16:13


gadis yang baik untuk lelaki yang baik...
begitu juga lelaki yang baik milik perempuan yang baik....
sama-sama lah kita menjadi manusia yang baik.....zahiriah dan batiniah ...insaallah

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilhammusafirProfil   Hantar PM kepada ilhammusafir   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 11:01



    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 12:06


Patutlah tenggelam habis topik-topik lain..
rupanya ada org tengah buat promotion..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 16:30


tu lah.. mana-mana pun dipromosikan. hu~


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

mutara
Warga Rasmi
Menyertai: 27.03.2005
Ahli No: 15351
Posting: 16
Dari: Bumi syam

Selangor  


posticon Posting pada: 09-10-07 19:20


nakkan pasangan yang terbaik diri sendiri dulu yang perlu berusaha untuk menjadi lebih baik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mutaraProfil   Hantar PM kepada mutara   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 21:54


bagi diri ana, ana merasakan tak baik sangat...jadi adakah ana tak boleh dapat pasangan yang trlmpau bek...

Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

farahzulaikha
Warga Rasmi
Menyertai: 15.08.2007
Ahli No: 30673
Posting: 14
Dari: Bandar Baru Bangi

malaysia  


posticon Posting pada: 09-10-07 22:23


salam, ana pun sokong antum semua. kalau nak pasangan yang baik, kita pun kena jadi baik juga. insyaAllah, moga dipertemukan jodoh kita. dan pastikan cinta kita pada Allah dahulu. wassalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For farahzulaikhaProfil   Hantar PM kepada farahzulaikha   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 10-10-07 00:13


memang susah nak cari,sama macam susah nak cari lelaki yang baik juga lah...
dari kita mencari,kan lebih baik kita menjadi baik dulu,insyaAllah,kita akan jumpa yang baik juga...;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-10-07 08:56


assalamualaikum..

erm kat mana nak cari ye..
tepuk dada tanya hati kita..
apa yang terbaik untuk kita...
banyakkan doa moga mendapat yang sekufu dengan kita..
pastikan diri kita sempurna dahulu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 10-10-07 09:05


Assalamualaikum wwt..

kat mana nak cari gadis yang baik??

InsyaALLAH ada...ana kiaskan sebegini.."wanita solehah ibarat mutiara di tengah lautan.."Berusahala untuk mencari 'mutiara' itu..walaupun payah,namun kelak,kebahagiaan pasti dirasa.. :-)

Wassalam


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

najah_musla
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2006
Ahli No: 26198
Posting: 319
Dari: Gunung Semanggol

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-10-07 09:13


Pada 07-04-07 10:08 , lamyanunalif_mursyidah posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum..
ni just pendapat saja eh..
cuba kalau kita try openkan sikit fikiran kita..
memang fitrah lah manusia nak benda yang baik2..pasangan pun nak juga dari gol yang baik2
dalam quran pun Allah cakap laki baik untuk perempuan baik..
tapi kan apa hikmah ada sesetangah laki org perempuan baik dapat pasangan yang kurang baik???
okla..tu takdir Allah..
tak nak persoal..cuma kena cari hikmah saja lah kan..
nak cakap pun tak reti juga sebab tak ada pengalaman
tapi kan macam mana pula dengan laki2 dan pempuan2 yang macam terpesong sikit tu..hmm..kasihan juga kat mereka ni sebab semua pun nak yang baik saja..
tak ada ke rasa nak tolong mereka yang sedikit terpesong ni..
kiranya mereka ni terbiar macam tu saja..
bukan apa..
respek juga lelaki soleh yang kawin dengan pelacur ni..(kalau ada)
sebab niat laki tu mungkin nak betulkan gadis tu..
bila timbul soal nak cari pasangan baik ni kan..selalu saya teringat kat orang-orang yang kurang baik..
sebab saya jenis berkawan dengan semua org..
dan bidang kerjaya saya pun memerlukan saya bergaul dengan masyarakat..
so tak nak culture shock,saya kawan dengan semua jenis org siap2...
so..macam boleh tak jangan timbulkan soal baik atau tak..nak pasangan ustaza/ustazah atau tak..
kasihan lah kat mereka yang tak masuk senarai ni..
mereka pun manusia juga..
mereka sedikit terpesong memerlukan orang-orang yang macam ahli ukhwah ni guide mereka..
but slow2..
mesti kena cara..
sekadar pendapat..kalau salah tegur lah ana..
ana terima dengan hati terbuka..
tapi apa yang ana taip tu macam luahan pendapat..
wassalam


setuju dengan lamyanunalif.....kurang2nya kalau begini lebih ramai org baik dapat wilahirkan


-----------------
Allah akan mengangkat darjat bagi orang2 beriman dan orang2 yang mempunyai ilmu pengetahuan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For najah_muslaProfil   Hantar PM kepada najah_musla   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-10-07 09:24


kat mana-mana saja ada gadis yang baik..
cuma kita saja tak perasan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-10-07 10:57


Salam...

org kata jangan terlalu memilih....nanti apa yang diharapkan tak menjadi kenyataan....nilai diri sendiri dulu sebelum menilai org lain...layak ke kita ni untuk jadi pasangan org baik2...(peringatan bagi diriku yang kerdil lagi hina..)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

kunciair
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2007
Ahli No: 30929
Posting: 184
Dari: perak

malaysia  


posticon Posting pada: 10-10-07 11:20


kat mana tu tak tau lah nak cakap...sebenrnya tak semua gadis tak baik....boleh kita dah kenl sesorg tu baru boleh nak menilai.... :-)


-----------------
wanita hiasan dunia..adalah permata yang paling berharga bagi lelaki


Bookmark and Share

    


  Member Information For kunciairProfil   Hantar PM kepada kunciair   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 10-10-07 11:26


minta pada Penciptanya.... :-D ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 10-10-07 12:36


Assalamualaikum...
ada saja...cuma mencarinya macam menarik rambut dalam tepung...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-10-07 13:43


jumpa dimana tak kisah lah, yang penting faham tanggungjawab nak memimpin nanti...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

teratai_putih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27690
Posting: 77
Dari: J0hor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-10-07 13:50


susah nak jawab ni
perempuan yang baik insyaAllah ada d sekeliling kita

cumanye kerap lah muhasabah diri
bak kata rakan-rakan ukhwah di atas
nak cari yang baik...kita kena jadi baik dulu
nak dapat yang solehah..kita kena usaha jadi soleh dulu

walaupun ada hikmahnya yang baik membimbing org lain,
saling melengkapi kelemahan dan kelebihan masing-masing..
kadang-kadang sukar nak aplikasi benda ini..
takut tak mampu huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For teratai_putihProfil   Hantar PM kepada teratai_putih   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-10-07 00:08


eh2? jangan cerita pasal jodoh dan cari pasangan lah... nanti kena kunci oleh moderator huhu! :P
kita kan ukhwah.com... "ukhwah", so tak boleh cari jodoh dalam ni... huhu! :P heh! :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 16-10-07 05:29


Pada 10-10-07 13:50 , teratai_putih posting:

!!! QUOTE !!!

susah nak jawab ni
perempuan yang baik insyaAllah ada d sekeliling kita

cumanye kerap lah muhasabah diri
bak kata rakan-rakan ukhwah di atas
nak cari yang baik...kita kena jadi baik dulu
nak dapat yang solehah..kita kena usaha jadi soleh dulu

walaupun ada hikmahnya yang baik membimbing org lain,
saling melengkapi kelemahan dan kelebihan masing-masing..
kadang-kadang sukar nak aplikasi benda ini..
takut tak mampu huhu

salam.
iye ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

Anak_Pejuang
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18622
Posting: 1714
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-10-07 07:48


ada pada diri sendiri, jika diri sendiri dah molek, baik - insya Allah jodoh pung baik. Banyakkan usaha dan doa.

Tiap jodoh yang ditaqdirkan ALlah ada kelebihan dan kekurangan memasing - dan setiap satunya saling lengkap melengkapi.

Fikir habis2 untuk mencari jodoh, ada orang lepas dan bagi harapan kat insan lain, kendian tiba-tiba berundur diri (dia kata dirinya tak sesuai untuk insan tersebut, kendian diberitahu apa kekurangannya) - dah akhirnya menganiayai insan tersebut. AstaghfiruLlah.

Lain kali jadi manusia jangan pandai memberi harapan pada orang lain. Perkara berkaitan perasaan ini - semuanya juga akan ditanya ALlah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Anak_PejuangProfil   Hantar PM kepada Anak_Pejuang   Pergi ke Anak_Pejuang's Website   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 16-10-07 11:11


Assalamualaikum...jodoh ketentuan tuhan..yang baik,insyaallah dijodohkan dengan yang baik..begitulah kalau disebaliknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-10-07 11:50


baik jangan hanya dipamer melalui luaran...
dan baik jangan hanya dinilai hanya melalui luaran..
jadi?
hihihi.. fikirĀ²kan lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

raihanninie
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.06.2007
Ahli No: 30313
Posting: 49
Dari: Kota Bharu, KLate

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-10-07 11:57


memang susah nak kesan seseorag tu betui2 baik ke.. @ hanya pura2..
hanya Allah yang mengetahui segalanya.......
isthikarah adalah jalan terbaik....
tawakkal.. padaNYa.. hanya DIA yang mengetahui calon yang terbaik untuk diri kita.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihanninieProfil   Hantar PM kepada raihanninie   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-10-07 11:59


ya betul.. semoga kita semua yang kat ukhwah.com pun jadi gadis yang baikĀ².. bekalan untuk di sana kelak dan bekalan untuk mendidik anakĀ² kit suatu hari nanti :)


-----------------
~Cemerlang Dunia Akhirat~
[ Telah diedit oleh: RaudhatuL_Muttaqin pada 16-10-07 11:59 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 16-10-07 12:01


Pada 21-04-07 11:01 , muslimah_johor posting:



uishh..kan dah kena perli...tapi betul juga, galak sangat nak cari jodoh dalam ukhwah...bukan tak boleh cari tapi tak payah lah announce sangat, macam nampak galak saja ukhwah ini tempat mencari jodoh.nanti org ingat ukhwah ini tempat mencari jodoh pula dari berforum isu-isu islamik...memang lah tak salah kalau ada antara kita yang tersuka atau sebagainya tapi simpan dalam hati sudah..benda hati dan perasaan ini memang tak boleh sembunyi..tapi lebih elok buat lah dengan cara baik seperti meminang dan kawin kalau dah suka dari kita berforum nak cari jodoh dalam ukhwah... tak manis agaknya..

pendapat saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

cahaya_hatiku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2007
Ahli No: 31094
Posting: 217
Dari: serambi mekah...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-10-07 18:25


sebelum kita mencari gadis yang baik terlebih dahulu kita menilai diri kita sendiri sama ada sesuai ke tidak dengan gadis baik yang kita impikan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_hatikuProfil   Hantar PM kepada cahaya_hatiku   Quote dan BalasQuote

NurAihana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2007
Ahli No: 31065
Posting: 91
Dari: Kuala Lumpur

Selangor  


posticon Posting pada: 17-10-07 10:35


wanita yang baik untuk lelaki yang baik jua....

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurAihanaProfil   Hantar PM kepada NurAihana   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-02-08 11:58


Pada 17-10-07 10:35 , NurAihana posting:

!!! QUOTE !!!

wanita yang baik untuk lelaki yang baik jua....

lelaki yang baik untuk wanita yang baik juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

nurulislamiafiqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14540
Posting: 178
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-02-08 12:10


kat mana nak cari gadis yang baik???


aku pulak nak tanya kat org yang tanya soalan ni, kat mana nak cari calon suami yang baik??? :-? :roll: :berfikir:


-----------------
Live in the present, learn from the pasti!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulislamiafiqahProfil   Hantar PM kepada nurulislamiafiqah   Pergi ke nurulislamiafiqah's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 12-02-08 12:14


bismillahhirrahmanirrahim
carilah wanita yang baik di dalam akhlaqmu..kerana apabila cantik akhlaqmu,insyaAllah wanita itu juga akan cantik dan baik akhlaqnya, insyaAllah :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-02-08 12:24


p/s: Before me or Mr Transmissionline posting bbbbaaaaaiiikkk punyaaa...
Better you stop dan dengar nasihat saudara hafeezzul niihh!!!
Mr pemburupokok, pinjam style hang!!! Mr Transmissionline, pinjam wadah anda.
OOII!!! Aku tak kisahh kalau korangg nak mintakkk nasihat atas masalahh jiwang anda!!! For me its not a big deal!!! But if you are trying to ask like this, """ kat mana nak cari gadis yang baik???""" ... What's upp!!!! WWEEEIIHH!!!! Kalau nak carikk, kat UM tempat aku niihh ada, kat office pun ada, katt Ipoh ada, katt Penang ada, katt kampung ada, MANA-MANA TEMPAT YANG DITAKDIRKAN ADA!!!! No proobbb!!! Dengaqq skettt saudara hafeezzul nasihatt niihh!!! Hangpaa dengaaqqqq WWEEIIHHH!!!!
----------
by: hafeezzul

!!! QUOTE !!!

uishh..kan dah kena perli...tapi betul juga, galak sangat nak cari jodoh dalam ukhwah...bukan tak boleh cari tapi tak payah lah announce sangat, macam nampak galak saja ukhwah ini tempat mencari jodoh.nanti org ingat ukhwah ini tempat mencari jodoh pula dari berforum isu-isu islamik...memang lah tak salah kalau ada antara kita yang tersuka atau sebagainya tapi simpan dalam hati sudah..benda hati dan perasaan ini memang tak boleh sembunyi..tapi lebih elok buat lah dengan cara baik seperti meminang dan kawin kalau dah suka dari kita berforum nak cari jodoh dalam ukhwah... tak manis agaknya..
pendapat saja

__________________________________

p/s: THIS MESSAGE CONTAIN AN EXTREMELY ELEMENT OF UNFRIENDLINESS

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

wardatul_shuhada
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.11.2006
Ahli No: 27283
Posting: 43
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 12-02-08 13:30


Pada 12-02-08 12:24 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

p/s: Before me or Mr Transmissionline posting bbbbaaaaaiiikkk punyaaa...
Better you stop dan dengar nasihat saudara hafeezzul niihh!!!
Mr pemburupokok, pinjam style hang!!! Mr Transmissionline, pinjam wadah anda.
OOII!!! Aku tak kisahh kalau korangg nak mintakkk nasihat atas masalahh jiwang anda!!! For me its not a big deal!!! But if you are trying to ask like this, """ kat mana nak cari gadis yang baik???""" ... What's upp!!!! WWEEEIIHH!!!! Kalau nak carikk, kat UM tempat aku niihh ada, kat office pun ada, katt Ipoh ada, katt Penang ada, katt kampung ada, MANA-MANA TEMPAT YANG DITAKDIRKAN ADA!!!! No proobbb!!! Dengaqq skettt saudara hafeezzul nasihatt niihh!!! Hangpaa dengaaqqqq WWEEIIHHH!!!!
----------
by: hafeezzul

!!! QUOTE !!!

uishh..kan dah kena perli...tapi betul juga, galak sangat nak cari jodoh dalam ukhwah...bukan tak boleh cari tapi tak payah lah announce sangat, macam nampak galak saja ukhwah ini tempat mencari jodoh.nanti org ingat ukhwah ini tempat mencari jodoh pula dari berforum isu-isu islamik...memang lah tak salah kalau ada antara kita yang tersuka atau sebagainya tapi simpan dalam hati sudah..benda hati dan perasaan ini memang tak boleh sembunyi..tapi lebih elok buat lah dengan cara baik seperti meminang dan kawin kalau dah suka dari kita berforum nak cari jodoh dalam ukhwah... tak manis agaknya..
pendapat saja

__________________________________

p/s: THIS MESSAGE CONTAIN AN EXTREMELY ELEMENT OF UNFRIENDLINESS


betul..betul..ada jodoh ada lah tu..

;-)


-----------------
diriku terasa terhibur tatkala aku mengejar cita2ku, jika bukan kerana cita2ku luas pasti dunia ini terasa sempit.


Bookmark and Share

    


  Member Information For wardatul_shuhadaProfil   Hantar PM kepada wardatul_shuhada   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 12-02-08 13:30


xkesah lah nak carik mana-mana..jangan tersalah carik sudeh,,,sekali tercarik mak nyah da...huhuhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-02-08 15:58


insyaALLAH.. jika diizinkannya ada lah jodoh... sokong dengan saudara hafeezul...
tak perlu di uar-uarkn di sini...
setiap makhluk ada pasangannya....
kat mana-mana pun ada yang baik-baik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

riniey
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22591
Posting: 292

botswana   avatar


posticon Posting pada: 12-02-08 16:10


assalamualaikum....

bagi ana tak adil rasanya jika hanya mahu menyalahkan golongan hawa sahaja dalam hal ni. golongan adam juga ada yang membawa masalah. cuma atas diri sendiri mahu mencari pasangan yang bagaimana. yang pasti ALLAH SWT telah menetapkan pasangan hidup kita. dan ALLAH SWT itu maha adil. kerana perempuan yang baik adalah untuk lelaki yang baik dan sebaliknya. jadi berusahalah kita semua menjadi yang terbaik di dunia dan akhirat... INSYAALLAH.

WALLAHUALAM.

Bookmark and Share

    


  Member Information For rinieyProfil   Hantar PM kepada riniey   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.163368 saat. Lajunya....