Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 29-07-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Cukuplah Allah bagiku, tidak ada Tuhan selain daripada-Nya. Hanya kepada-Nya aku bertawakkal.
-- at-Taubah: 129

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 67
Ahli: 0
Jumlah: 67




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 8 hari yang lalu
the_brOtherz: 36 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: best ke ada adik kecik????


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» best ke ada adik kecik????

Please Mendaftar To Post


Oleh best ke ada adik kecik????

El-ittihadi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.02.2006
Ahli No: 22625
Posting: 308
Dari: alor star

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-03-07 03:40


ramai antara sahabat yang seronok sebab ada adik kecik...comel,manja dan sebagainya...ada juga yang tak berapa seronok sebab tak dapat bermanje agaknya,hehehe...ana ada seorang adik kecik,umur dia sthun lebih,seronok main dengan dia...tapi antum semua macam mana?best ke ada adik kecik???

Bookmark and Share

    


  Member Information For El-ittihadiProfil   Hantar PM kepada El-ittihadi   Quote dan BalasQuote

El-ittihadi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.02.2006
Ahli No: 22625
Posting: 308
Dari: alor star

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-03-07 06:03


beeeeest...

Bookmark and Share

    


  Member Information For El-ittihadiProfil   Hantar PM kepada El-ittihadi   Quote dan BalasQuote

girl_uia
Warga Rasmi
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2340
Posting: 8
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-03-07 08:15


saya pun seronok jugak kalau ada adik kecik...sebab saya moga sukakan budak-budak...tapi adik2 saya semuaye dah besar2...yang bongsu sekarang ini..umur 14thn....nanti main dengan anak sendiri lah pulak...hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For girl_uiaProfil   Hantar PM kepada girl_uia   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 16-03-07 08:41


salam...

ada adik yang kecik ni best. :-)
kalau dulu, boleh dokong adik.
boleh main "chak...chak.." dengan adik.
lagi2 , kalau dengar dia gelak. rasa diri ini terhibur. :-)
seronok. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 16-03-07 09:52


Memang best sangat kalau ada adik kecik...Saya suka betul tengok budak kecik ni....Comel betul... :-) :-) :-)


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-03-07 11:42


tak best lah...ana tak suka adik kecik sebab tak pernah adik kecik...
adik bawah ana beza setahun saja...dah besar memanjang....
ana tak suka adik kecik sebab nanti tak boleh manja2 dengan mak ayah....
tapi kadangakla jeles juga tengok kawan-kawan ada adik kecik....
tak mengapa...ana aada ramai ana saudara yang kecil-kecil...cukuplah untuk bermain2 dan bergurau dengan mereka....tapi bukan adik ana sendiri....nanti adik tu asik kena sakat dan dengki saja dengan akak dia ni....hehehehehe =)

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-03-07 12:06


SALAM~
best bagnat!!!!
walopun kadang-kadang agak lah bengang dengan kedegilan budak-budak..maklum lah..yang kecil-kecil semua laki..so,pepaham saja lah..
tapi adakalnay kalau tak ada mereka,sunyi saja rumah..huhu~
mereka lah pengubat hati bila tengah bad mood..
sayang bangat adik2ku...pp mereka lah yang selalu jadi sasaran saya..huhu~
wassalam~

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

El-ittihadi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.02.2006
Ahli No: 22625
Posting: 308
Dari: alor star

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-03-07 15:26


eeee...geram...

Bookmark and Share

    


  Member Information For El-ittihadiProfil   Hantar PM kepada El-ittihadi   Quote dan BalasQuote

arsyie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5226
Posting: 230
Dari: mauritus

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 16-03-07 15:28


ct tak ada adik...tapi ramai anak buah ..kira same lah kan ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For arsyieProfil   Hantar PM kepada arsyie   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 16-03-07 16:19


Best ar layan budak kecik ni...Jeles betul saya tengok suami isteri yang ada anak kecik...

:-) :-) :-)


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 16-03-07 16:20


best.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-03-07 16:39


memang best...ada anak buah seorang ni dengan telatah dia yang bercakap macam org tua jadi penghibur hati. kadang-kadang balik krj hati jadi hapy tak sabar nak sampai rmh jumpa dia, tapi penat juga layan kerenah tmbh2 kanak lelaki 4 tahun...nakal. tangan tu macam azimat ada saja yang dipegan rosak :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-03-07 18:31


best..
suka dengan budak kecik pipi tembam..
boleh cubit-cubit :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 16-03-07 18:49


best......

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

alSubhi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.01.2007
Ahli No: 28403
Posting: 137
Dari: KL, melbourne, australia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-03-07 20:38


mestilah best...!!!!! walaupon aku tak ada adik kecik dah.... tunggu kahwin, baru puas main dengan anak sendiri.. 24 hours.. non stop... tapi kasihan pulak.. tak tidornyer nanti..haha.. salam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alSubhiProfil   Hantar PM kepada alSubhi   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 16-03-07 22:06


bestttttttttttttttttt sangattttt
walaupon kekadang memang penat melayan kerenah mereka...tapi seronok...bila mereka tak ada, rasa sunyi sangat..
saya tak ada adik kecik, anak sedara ramai lah...
bila balik universiti...rinduuuu kat mereka.
bila buat practical kat hospital, pergi nursery, labour room..main dengan baby2 semua...seronok sangat...terunat rindu...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 16-03-07 22:06


bestttttttttttttttttt sangattttt
walaupon kekadang memang penat melayan kerenah mereka...tapi seronok...bila mereka tak ada, rasa sunyi sangat..
saya tak ada adik kecik, anak sedara ramai lah...
bila balik universiti...rinduuuu kat mereka.
bila buat practical kat hospital, pergi nursery, labour room..main dengan baby2 semua...seronok sangat...terubat rindu...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

darkeye_mania
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.12.2006
Ahli No: 27963
Posting: 157

blank   avatar


posticon Posting pada: 16-03-07 22:59


seronok teramaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaattttttt sangat... dulu tiap-tiap hari tak sabar balik sekolah sebab nak main dengan adik.. dah bertahun2 nak dapat adik lagi.. masa form3, adik yang kecik lahir... happy tak terkata... masa PMR, paper math & science saya tukar jawapan yang betul jadikan salah.. biar kurang dapat A dan kurang kelayakan masuk asrama semata2 nak duduk rumah sebab ada adik... bila dah masuk universiti baru cerita kat mak, mak kata tu lah tindakan

Bookmark and Share

    


  Member Information For darkeye_maniaProfil   Hantar PM kepada darkeye_mania   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-03-07 01:24


salam...
mestilah best..

ana sempat merasa menjaga adik2 masa mereka kekecik dulu...

kalau ana rasa macam nak ponteng sekolah saja...
ummi tak hantar adik kat pengasuh, jadi analah yang jaga kat rumah..
mandikan, suapkan makan, tdurkan, main sesama, tengok tv sesama,bacakan buku, ngaji sesama... wahhhh...

seronok jaga bebudak ni...
mereka ni kreatif..
ada saja benda yang nak dibuat..
ada saja perkara yang boleh dibualkan..
ada saja perlakuannya yang mencuit hati..
hrmm...:-);-):-D

sekarang ni ambil turn juga sepupu2 pula... adik2 semua dah besar.. anak pula tak ada lagi... adesss..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

El-ittihadi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.02.2006
Ahli No: 22625
Posting: 308
Dari: alor star

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-03-07 14:31


memang seronok kan...suka tengok mereka gelak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For El-ittihadiProfil   Hantar PM kepada El-ittihadi   Quote dan BalasQuote

helmirohayakassim
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.01.2006
Ahli No: 22154
Posting: 84
Dari: Setiu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-03-07 16:06


Saya memang ada ramai adik. Dari kecil-kecil dah kena jaga adik, main dengan adik. kalau nak kemana saja mesti adik nak ikut. kadang-kadang naik tension juga. Tapi waktu tu memang sekolah rendah lagi. Tapi saya seronok sangat bila time saya dah besar ni. semua adik2 saya baik dengan saya. Budak kecik ni comel sangat, cute!bila tengok dia gelak mesti kita nak tergelak sama, bila dengar dia bercakap rasa terhibur sangat hati, bila tengok dia berjalan rasa macam nak kejar dia dan kalau kejar dia mesti dia lari sambil ketawa. Masa tu kalau time sedeh pun rasa macam happy saja kan. tapi sekarang adik2 saya dah besar. yang bongsu pun dah sekolah rendah dah. Cuma sekarang ni bila balik kg mesti main sepupu yang umur 3 tahun. comel sangat da... hehehe, nak main anak sedara akak2 tak kahwin lagi, nak main dengan anak sendiri mengaji tak habis lagi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For helmirohayakassimProfil   Hantar PM kepada helmirohayakassim   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 17-03-07 16:29


suka sangat dengan adik kecik..da pna jadi baby sitter...tau da macamana baby bila demam..tapi enjoy....mizz u adik wawa

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

El-ittihadi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.02.2006
Ahli No: 22625
Posting: 308
Dari: alor star

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-03-07 05:38


cute...

Bookmark and Share

    


  Member Information For El-ittihadiProfil   Hantar PM kepada El-ittihadi   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.112984 saat. Lajunya....