Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-10-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang yang berada di puncak gunung itu tidak diletakkan di situ, sebaliknya mendaki dari bawah
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 82
Ahli: 0
Jumlah: 82




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 6 hari yang lalu
Daeng_Jati: 13 hari yang lalu
skater: 15 hari yang lalu
HIKAL: 34 hari yang lalu


Copy & Paste
Topik: Hai..Boleh saya kenal??


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Copy & Paste
    »» Hai..Boleh saya kenal??

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Hai..Boleh saya kenal??

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-03-07 11:01


1. hai boleh saya kenal saya tertarik dengan perwatakan sopan awak, da lama saya perhati awak,awak budak baik dan tertarik dengan tudung labuh awak......saya harap kita boleh berkenalan....ukhwah fillah eh orang kata... saya tak pandai sangat arab...

2.terima kasih menerima saya, saya akan try sedaya mungkin menjaga awak dan mengikut syariat,saya tau saya bukan baik, tapi saya sentiasa cuba terbaik untuk awak...

3.ingat tau,keluar jaga aurat, jangan bagi orang nampak...
keluar dengan kekawan tau, balik kntek,,,saya doakan awak.

4.wak, Kenapa tak kntek saya, saya risau awak keluar lelamer... ye,,,saya tak ada hak, saya tau saya percaya awak, tapi saya tak tau nak kata macam mana,kita tak bertemu selalu, just nampak dari jauh jerkan..., tapi saya rasa awak macam berada depn saya...mungkin ini yang orang kata cinta agaknya, wak, wak cinta saya? tak hendak bagitau,,, tapi saya tau awak cinta saya... awak da malu nak jalan tempat saya lepak sebab malukan... hehehr...thank you...saya cinta awak...

5. wak, selain family, wak sayang siaper? siapa saya dalam hati awak?

6.wak, dari kawn kita just panggil saya awak saja, macam saya tak istimewa untuk awak saja;)saya teringin juga nak jadi macam kawn sebilik saya ini, panggil sayang... bolelah, bukan salah pun, just panggilan saja...thank you sayang...

7.yang, kekadang saya tengok ayg ini macam tak percaya saya saja,,, yela, saya just tanya awak pakai apa jerkan ;( hehehe... ye thank you bagitahu, makin sayang saya kat awak...

8,yang, saya nak ayang tau, ayang lah segalanyer untuk saya, sayang lah pemberi semangat untuk saya... yang, saya harap ayang dan saya tak ada rahsia lagi...jangan risau, ini kan membuktikan saya take care ayang kan... so, jangan risau k, ye... saya akan jaga rahsia kita... just mesej saja kan...

9.ayang dah lama kita mesej, boleh tak kitr jumpa? ye... ayang bawa lah kekawan k,,, thank you yang...

10.thank you panggil saya dengan panggilan abang,,, abang tunggu da lama da,,, abang tau, kita tak boleh pakser dalam perhubungan...

11.ayang, buat apa 2, nak cakap sikit, Kenapa ayang bawa satu batalion nak jumpa abang?? ayang tak percaya abang eh....

12.ayang kita jumpa k,,, abang suka ayang pakai tudung yang saya beli 2, yang macam wardina 2, bukan ayag tak cantik, just makin cantik,,,,nipis sikit saja..kita jumpa nanti ayang bawa lah seorang saja k...

13.ayg,abang nak minta maaf dengan apa yang jadi... abang tadi tersentuh jari ayg, thank you yang, tol cakap ayang, tersentuh tak apa...makin lah tebal cinta abang kat ayang.. ayang suka jumpa abang? thank you yang, tadi kasihan tengok kawn ayang duduk saja diam,...ye... nanti abang bawa kawn abang, boleh dia borak kan...yang, abang suka tengok mater ayang, malu malu pula dia,,,ayang tadi cantik...

14.thank you jumpa tadi,ayang cantik...abang romantik pun salah ke?
suka abang romantik eh, tadi jumpa da berani tenung abang.... thank you....
tengk kawan ayang dan kawan abgmcm melekat saja... senang lah kita jumpa...tengk, ALLAh membrkati kita...ayang da solat? doakan abang sekali k...

15.yang,just nak tanya... ayang cintakan abang berapa peratus?
apa tandanyer?50% saja...yang, nak tanya, rambut ayang pnjng tak, just terpikir,,,,

16.tadi terbeli tudung pendek, ,,, yang bagi kat ayang tu...yang, bagi lah gambar ayng special untuk abang pakai tudung 2...cantiknyer ayng...gambar ini abang buat wallpaper hp...

17.yang, cintakan abang berapa peratus? sepenuh hati? thank you!!!!!!! ilove u sayang....

18.yang, da lama kita couple, tak kan abang pegang tangan nak mara, ayang kan milik abang...thank you paham abang...

19.kata ayang cintakan abang sepenuh hati... Kalau ayng cintakan abang apa buktinyer yang,,,,


SELEPAS ITU BARU BERMULA MAKSIAT SEBENAR.....
PEGANG TANGAN->TERABE->TERSEDAP->TERLANJUR->TERBUNTING->
TERBUANG anak->TERKELUAR VCD LUCAH->TERMALU->TERTEKAN->TERSEKSA->TERBUANG-
>->->->- >->

JIKA INI BERTERUSAN, MUNGKIN TERBUNUH DIRI....
SEMUANYA TER....TER KE?????
jawab SENDIRIAN BERHAD, SEMUANYA BERMULA DARI SMS BERBUNYI,

hai, boleh saya kenal....

(ayng di atas tadi contoh mesej, anggap no itu stage stage untuk awak kearah.... ter.... berhenti sebelum, ter.....)


-----------------
Panduan Asas WordPress


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-03-07 20:57


:(

Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-03-07 21:34


yup yup...sikit-sikit lama jadi parah...bab org merokok lah..mula-mula try sebatang dua...lepas 2,3 tahun...2,3 kotak sehari...addicted..

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

hanan_nur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.01.2007
Ahli No: 28138
Posting: 110

blank   avatar


posticon Posting pada: 14-03-07 22:42


syukran..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanan_nurProfil   Hantar PM kepada hanan_nur   Quote dan BalasQuote

alliaazam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28915
Posting: 159
Dari: Damansara

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-03-07 23:07


bila baca memanglah indah..tapi terseksa kemudian hari..siapa suruh...:(
entahla..sekarang ni dah jadi satu trend..tak sah kalau couple tak pegang tangan...alahai:(

Bookmark and Share

    


  Member Information For alliaazamProfil   Hantar PM kepada alliaazam   Pergi ke alliaazam's Website   Quote dan BalasQuote

secerahpawarna
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.05.2005
Ahli No: 16384
Posting: 34
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 15-03-07 08:50


bagi pasangan yang belum ada ikatan sah suami isteri tu, tak payahlah panggil pasangan dengan gelaran 'sayang' , 'papa', 'mama'...eee..geli ...anda bukannya confirm lagi kahwin dengan pasangan tu...jaga2la adab& jagalah hati kerana hati adalah gedung rahsia yang perlu dibaja dengan iman & taqwa bukan dengan hawa nafsu..Wallahua'alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For secerahpawarnaProfil   Hantar PM kepada secerahpawarna   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 15-03-07 09:19


salam...

peringatan yang bermakna.
syukran...
memang berbahaya penyakit ini.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

MARIAH_SMILE
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12955
Posting: 71
Dari: banting, selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-03-07 09:20


yup...
ana pun dah menyesal terima salam perkenalan dari seorang yang bergelar lelaki.. mula-mula kenl biasa saja... lama-lama ana sendiri pun tak sedar yang ana dah terjebak ke alam pcintaan yang ana sendiri tak hendak laluinya.. syukur alhmdulillah Allah masih sayangkan ana.. Allah tak hendak ana terpesong jauh lupakan mak ayah, lupekn teman2 seprjuangn, lupakan pegangn agama.. syukur alhamdulillah Allah tak butekn mata ana dalam menilai cinta hambaNya.. bukan kah cinta itu buta?

ana tak cakap salah bercinta, cuma perlu melalui cara yang betul yang Islam anjurkan.. tapi berdasarkan pgalaman ana, mula-mula boleh ikut syariat.. tapi dah lama-lama, seronok pula bcinta sampai lupa hakikat kejadian diri ni sebagai hamba Allah..

ya Allah, ampunkanlah dosa-dosaku...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MARIAH_SMILEProfil   Hantar PM kepada MARIAH_SMILE   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 15-03-07 09:33


Pada 15-03-07 08:50 , secerahpawarna posting:

!!! QUOTE !!!

bagi pasangan yang belum ada ikatan sah suami isteri tu, tak payahlah panggil pasangan dengan gelaran 'sayang' , 'papa', 'mama'...eee..geli ...anda bukannya confirm lagi kahwin dengan pasangan tu...jaga2la adab& jagalah hati kerana hati adalah gedung rahsia yang perlu dibaja dengan iman & taqwa bukan dengan hawa nafsu..Wallahua'alam


betul tu...
tak perlu agaknya pangil sayang ke abang ke...tak sesuwei...
dan smuanya depends on kekuatan dan kekentalan hati masing-masing...
tak perlula couple...tak perlu keluar...
dah suka...rancang kawin saja...
kalau rasa2 dah terbabas sikit....boleh patah balik....jaga hati...taubat...mga Allah pelihara diri kita semua..ameen!

[ Telah diedit oleh: destinasi_abadi pada 15-03-07 09:36 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

nur88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27875
Posting: 98
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 15-03-07 10:32


syukran atas peringatn ni..semoga Allah pelihara ku dan remaja2 di luar sana..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur88Profil   Hantar PM kepada nur88   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-03-07 10:47


salam~
cegah sebelum parah..
wassalam~

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

anniessa
Warga Rasmi
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1041
Posting: 8
Dari: Serdang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 15-03-07 11:22


salam...
moga jadi panduan bagi kita semua terutama
pasangan yang bercinta....
wallahu a'lam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For anniessaProfil   Hantar PM kepada anniessa   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 15-03-07 16:22


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

hahhahhahha...lawak betul terasa geli hati bila ana baca cerita
ni...iye lah...macam macam karenah....kesiankan...selalunya wanita
yang jadi mangsa...kadang-kadang lah...susah kan.....nak kena jaga itu, jaga ini,
yang pasti ada hikmah di sebalik kesusahan itu...dun wory...tak perlu risau..
pasal jodoh..Allah dah tulis sebelum kita lahir lagi...tak perlu lah nak bercinta..
biasa lah naluri remaja....kalau suka or minat itu biasa lah...tapi tak perlu
lah lebih2...si dia milik Allah...andai kita berusaha agar Allah sayangkan kita,
insya-Allah Dia akan beri 'si dia' yang sayang kita kerana Allah...
kita selalu inginkan pasangan yang cantik,baik,boleh dorong kita ke
arah kebaikan.....dan macam-macam lagi....tapi diri sendiri????handsomekah?
cantikkah?kiutkah?sweetkah?.....hmmmmm...renung2kanlah....
akhir kata...cintailah Allah lebih dari segala2nya...moga setiap makhluk
di dunia ini menyintai,menyayangi,menyukai,meminati...kita semata2
ikhlas kerana Allah S.W.T.........

:wink::wink::wink::wink::wink::wink::wink::wink::wink::wink:

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

adibahazrah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26948
Posting: 167
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 15-03-07 16:41


syukran....

Bookmark and Share

    


  Member Information For adibahazrahProfil   Hantar PM kepada adibahazrah   Quote dan BalasQuote

filhidayah
Warga Rasmi
Menyertai: 02.03.2007
Ahli No: 28981
Posting: 5
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-03-07 16:45


Assalamualaikum...
saya setuju dengan Qibtiyah..
kejarlah cinta Allah, insya Allah cinta manusia akan datang pada kita..

"kita takkan mampu cintakan org lain kecualilah kita sudah cinta pada diri sendiri. Macam mana kita tahu kita dah cintakan diri sendiri? Kita takkan cinta diri kita kecuali bila kita cinta pada Allah. Dan kita takkan cinta pada Allah kecuali lah bila kita kenal siapa Dia...

Jadi, ikutlah turutan bercinta :
Kenal Allah & sifatnya ---> cinta Allah ---> cinta diri ---> baru layak, wajar cinta pada org lain..

Wallahu a'alam ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For filhidayahProfil   Hantar PM kepada filhidayah   Quote dan BalasQuote

jajawatie
Warga Rasmi
Menyertai: 07.02.2007
Ahli No: 28606
Posting: 3
Dari: kelantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-03-07 16:58


tepuk dada tye iman...everything at our hand...Allah give us chance to choose...but Allah also give 'akal' to think....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jajawatieProfil   Hantar PM kepada jajawatie   Quote dan BalasQuote

Afina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26223
Posting: 219
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-03-07 17:13


Terima Kasih....
sebagai peringatan kepada kaum hawa diluar sana dan juga diri sendiri.....
Jagalah perhiasan diri anda....

"Wanita ibarat epal, Epal yang xberkualiti amat mudah diperolehi krna ia berguguran ditnh. tapi epal yang tak mmpu dbeli berada dipuncak. Susahdipetik susah digapai. Terkadang epal itu risau,knpalah drku belum dipetik? Lantas ia merendahkan martabatnya dan 'menggugur' dirinya menyembah tanah. Sedangkan ia sebenarnya telah Allah jadikan begitu tinggi martabatnya sehingga tiada sp yang berani memetiknya. Hanya pemuda benar-benar hbt sahaja yang mmpu. mungkin didunia tapi diakhirat? Biarlah jodoh bukan didunia asalkan cinta Ilahi mengiringi...."

Walahuaklam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AfinaProfil   Hantar PM kepada Afina   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 15-03-07 18:45


Assalammualaikum..........
Hmmmmmm....entahlah...sekali fikir nak kenal..........berkali2 fikir........macam menghampiri....dot...dot...dot...


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 16-03-07 21:06


Pada 10-03-07 11:01 , wan_andmawaddah posting:

!!! QUOTE !!!

1. hai boleh saya kenal saya tertarik dengan perwatakan sopan awak, da lama saya perhati awak,awak budak baik dan tertarik dengan tudung labuh awak......saya harap kita boleh berkenalan....ukhwah fillah eh orang kata... saya tak pandai sangat arab...

2.terima kasih menerima saya, saya akan try sedaya mungkin menjaga awak dan mengikut syariat,saya tau saya bukan baik, tapi saya sentiasa cuba terbaik untuk awak...

3.ingat tau,keluar jaga aurat, jangan bagi orang nampak...
keluar dengan kekawan tau, balik kntek,,,saya doakan awak.

4.wak, Kenapa tak kntek saya, saya risau awak keluar lelamer... ye,,,saya tak ada hak, saya tau saya percaya awak, tapi saya tak tau nak kata macam mana,kita tak bertemu selalu, just nampak dari jauh jerkan..., tapi saya rasa awak macam berada depn saya...mungkin ini yang orang kata cinta agaknya, wak, wak cinta saya? tak hendak bagitau,,, tapi saya tau awak cinta saya... awak da malu nak jalan tempat saya lepak sebab malukan... hehehr...thank you...saya cinta awak...

5. wak, selain family, wak sayang siaper? siapa saya dalam hati awak?

6.wak, dari kawn kita just panggil saya awak saja, macam saya tak istimewa untuk awak saja;)saya teringin juga nak jadi macam kawn sebilik saya ini, panggil sayang... bolelah, bukan salah pun, just panggilan saja...thank you sayang...

7.yang, kekadang saya tengok ayg ini macam tak percaya saya saja,,, yela, saya just tanya awak pakai apa jerkan ;( hehehe... ye thank you bagitahu, makin sayang saya kat awak...

8,yang, saya nak ayang tau, ayang lah segalanyer untuk saya, sayang lah pemberi semangat untuk saya... yang, saya harap ayang dan saya tak ada rahsia lagi...jangan risau, ini kan membuktikan saya take care ayang kan... so, jangan risau k, ye... saya akan jaga rahsia kita... just mesej saja kan...

9.ayang dah lama kita mesej, boleh tak kitr jumpa? ye... ayang bawa lah kekawan k,,, thank you yang...

10.thank you panggil saya dengan panggilan abang,,, abang tunggu da lama da,,, abang tau, kita tak boleh pakser dalam perhubungan...

11.ayang, buat apa 2, nak cakap sikit, Kenapa ayang bawa satu batalion nak jumpa abang?? ayang tak percaya abang eh....

12.ayang kita jumpa k,,, abang suka ayang pakai tudung yang saya beli 2, yang macam wardina 2, bukan ayag tak cantik, just makin cantik,,,,nipis sikit saja..kita jumpa nanti ayang bawa lah seorang saja k...

13.ayg,abang nak minta maaf dengan apa yang jadi... abang tadi tersentuh jari ayg, thank you yang, tol cakap ayang, tersentuh tak apa...makin lah tebal cinta abang kat ayang.. ayang suka jumpa abang? thank you yang, tadi kasihan tengok kawn ayang duduk saja diam,...ye... nanti abang bawa kawn abang, boleh dia borak kan...yang, abang suka tengok mater ayang, malu malu pula dia,,,ayang tadi cantik...

14.thank you jumpa tadi,ayang cantik...abang romantik pun salah ke?
suka abang romantik eh, tadi jumpa da berani tenung abang.... thank you....
tengk kawan ayang dan kawan abgmcm melekat saja... senang lah kita jumpa...tengk, ALLAh membrkati kita...ayang da solat? doakan abang sekali k...

15.yang,just nak tanya... ayang cintakan abang berapa peratus?
apa tandanyer?50% saja...yang, nak tanya, rambut ayang pnjng tak, just terpikir,,,,

16.tadi terbeli tudung pendek, ,,, yang bagi kat ayang tu...yang, bagi lah gambar ayng special untuk abang pakai tudung 2...cantiknyer ayng...gambar ini abang buat wallpaper hp...

17.yang, cintakan abang berapa peratus? sepenuh hati? thank you!!!!!!! ilove u sayang....

18.yang, da lama kita couple, tak kan abang pegang tangan nak mara, ayang kan milik abang...thank you paham abang...

19.kata ayang cintakan abang sepenuh hati... Kalau ayng cintakan abang apa buktinyer yang,,,,


SELEPAS ITU BARU BERMULA MAKSIAT SEBENAR.....
PEGANG TANGAN->TERABE->TERSEDAP->TERLANJUR->TERBUNTING->
TERBUANG anak->TERKELUAR VCD LUCAH->TERMALU->TERTEKAN->TERSEKSA->TERBUANG-
>->->->- >->

JIKA INI BERTERUSAN, MUNGKIN TERBUNUH DIRI....
SEMUANYA TER....TER KE?????
jawab SENDIRIAN BERHAD, SEMUANYA BERMULA DARI SMS BERBUNYI,

hai, boleh saya kenal....

(ayng di atas tadi contoh mesej, anggap no itu stage stage untuk awak kearah.... ter.... berhenti sebelum, ter.....)



nauzubillah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

nurul_huda3110
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16604
Posting: 171
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 10:56


lelaki yang baik untuk perempuan yang baik dan begitulah sebaliknya..

tak semua yang bertudung labuh dan berkopiah itu baik sebab agama Islam tak pernah mewakilkan mereka.kalau antum pernah baca majalah i-islam keluaran karangkraf,pernah ada satu bahagian yang menyentuh tentang "percintaan yang islamic"..pakaian dah menutup aurat tapi lebih kurang sama macam org tak bertudung..

yang penting iman dan taqwa.

-----------------------------------------
janji ALLAH itu pasti :-) :-) :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_huda3110Profil   Hantar PM kepada nurul_huda3110   Quote dan BalasQuote

ukhtisarah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.12.2004
Ahli No: 12908
Posting: 39
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 28-03-07 11:34


MENCEGAH LEBIH BAIK DARIPADA MERAWAT


-----------------
**~ukhwah itu akan lebih manis sekiranya kita lebih menghargai diantara satu sama lain~**


Bookmark and Share

    


  Member Information For ukhtisarahProfil   Hantar PM kepada ukhtisarah   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 11:56


"tiada insan suci yang tiada masa silam yang kelam,tiada insan yang berdosa yang tiada masa hadapan yang cerah disisi TUhan"

sesungguhnya tiada insan yang sempurna ddunia ini,walaupn pakaian itu adalah lambangnya, hkikatnya kita adalah sama disisi TUHAN,hanya TAQWA dan yang penting jagalh iman dan jaga hati pada Tuhan,jika telah tersesat kembali kita menuju Tuhan,bertaubat dalam cintaNYa.Allah pasti menerima hambaNya yang bertaubat kepadaNYA........InsyaAllah disitu akan betemu cinta abadi,lagi suci,tanpa cinta dunia dan manusia................kita mmpu untuk hidup bernafas dalam nafas cinta ILAHI....insyaAllah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 542
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 14:17


Astaghfirullahalazim.. :-(


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 14:59


Pada 15-03-07 09:20 , MARIAH_SMILE posting:

!!! QUOTE !!!

yup...
ana pun dah menyesal terima salam perkenalan dari seorang yang bergelar lelaki.. mula-mula kenl biasa saja... lama-lama ana sendiri pun tak sedar yang ana dah terjebak ke alam pcintaan yang ana sendiri tak hendak laluinya.. syukur alhmdulillah Allah masih sayangkan ana.. Allah tak hendak ana terpesong jauh lupakan mak ayah, lupekn teman2 seprjuangn, lupakan pegangn agama.. syukur alhamdulillah Allah tak butekn mata ana dalam menilai cinta hambaNya.. bukan kah cinta itu buta?

ana tak cakap salah bercinta, cuma perlu melalui cara yang betul yang Islam anjurkan.. tapi berdasarkan pgalaman ana, mula-mula boleh ikut syariat.. tapi dah lama-lama, seronok pula bcinta sampai lupa hakikat kejadian diri ni sebagai hamba Allah..

ya Allah, ampunkanlah dosa-dosaku...


yup...saya setuju dengan mariah....
walaupun saya dengan ex saling memperingatkan tapi bila bercinta kalau tak ada iman yang kuat susah...
Alhamdulillah Allah masih sayangkan saya....akhirnya kami putus juga...bila difikirkan balik memang menyesal bercinta tapi saya ambil,sebagai pengajaran untuk masa depan...sekarang ni saya cuma tumpuan terhadap family dan study...Dan yang paling utama tangungjawab terhadap perintah Allah....


-----------------
"Jadilah manusia luar biasa,gah jiwanya,kental imannya,tertib solatnya & al-Quran juadah....."


Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 17:46


Memualkan..bersederhana lah dalam segala urusan..kalau dah ayat macam ni..saya tak tau lagi apa nak kata..cinta itu suci, usah dicemar dengan nafsu-nafsi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

bintubahariyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2006
Ahli No: 25924
Posting: 242
Dari: usm

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 18:12


jagalah hati,
jangan kau kotori..

erm, biasalah tu..dunia lani setan memang semakin hebat..dia dah hidup lama mana..lebih dari sejuta cara dia ada nak goda dan godam kita..

dan jangan tak percaya, bukan setakat dengan teknologi terkini begitu, cara yang mungkin dianggap kuno lani pun masih diguna pakai..

'assalamualaikum, saya nak kenal dengan awak (tudung putih). sudi?? 0123456789(fuad)'

ni contoh memo org laki yang tak dikenali bagi kat kawan saya masa kami makan kat cafe. dia tersenyum lucu bila baca. alhamdulillah, Allah kuatkan..memo tu dah jadi pengisi tong sampah kat cafe tu lepas kami sudah makan...=) memang geli hati bila fikir balik.

whatever, we must always pray to Allah to give us an everlasting strength. dunia ni memang menggoda. wahai pejuang Islam, jangan kau lena dibuai angan2 itu..

wallahu'alam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintubahariyahProfil   Hantar PM kepada bintubahariyah   Pergi ke bintubahariyah's Website   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 28-03-07 19:28


Assalamualaikum...ana pun setuju dengan pendapat Mariah...ana dengan ex dulu pun memang saling mengingati...lastny putus juga sebab salahkan diri ana yang menyebabkan dia lalai...alhamdullilah dah putus...ana pun tak rasa rugi...sepanjang ana berkwn, ana lebih selesa dengan kawan-kawan bukan dia...nauzubillah kalau jadi macam kes2 budak zaman sekarang...mungkin dia hanya tahu menyalahkan org lain saja....

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-03-07 18:58


Semoga kat semua beroleh manfaat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

naabihah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.06.2007
Ahli No: 30194
Posting: 25
Dari: bangi

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-06-07 18:09


betul tu cakap seua..budak-budak sekarang kalau tak couple xsah, kalau tak pegang konon ye tak up to date..dunia dah sampai penghujung ...kita saja yang masih leka...

Bookmark and Share

    


  Member Information For naabihahProfil   Hantar PM kepada naabihah   Quote dan BalasQuote

aku_hambamu
Warga 5 Bintang
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29921
Posting: 393

PulauPinang  


posticon Posting pada: 07-06-07 18:29


huh...tertekan jiwa baca benda ini

Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_hambamuProfil   Hantar PM kepada aku_hambamu   Quote dan BalasQuote

sufeyna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.02.2007
Ahli No: 28575
Posting: 109
Dari: perlis

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 07-06-07 19:02


kalau perut lapar, bila makan kita rasa kenyang
tapi kalau nafsu lapar..makin djamu makin dia lapar...
kawal lah sebaik mungkin..dekatkan diri dengan Dia

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufeynaProfil   Hantar PM kepada sufeyna   Pergi ke sufeyna's Website   Quote dan BalasQuote

lightarrowss
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23586
Posting: 167
Dari: KELANTAN

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-06-07 19:20


syukran jazilan atas peringatn tu...YA ALLAH kau peliharalah aku dari segala fitnah dunia dan kejahatan dunia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lightarrowssProfil   Hantar PM kepada lightarrowss   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-06-07 20:52


peringat bagiku yang sering lupa

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 07-06-07 22:30


hurm...thanks a lot

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

ilhammusafir
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20222
Posting: 361
Dari: SeGaMat_JoHoR

Johor  


posticon Posting pada: 07-06-07 22:36


ingat tu........

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilhammusafirProfil   Hantar PM kepada ilhammusafir   Quote dan BalasQuote

graduanislam22
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.01.2007
Ahli No: 28041
Posting: 343
Dari: selayang

egypt  


posticon Posting pada: 09-06-07 07:22


Pada 07-06-07 19:02 , sufeyna posting:

!!! QUOTE !!!

kalau perut lapar, bila makan kita rasa kenyang
tapi kalau nafsu lapar..makin djamu makin dia lapar...
kawal lah sebaik mungkin..dekatkan diri dengan Dia



oo..macam tu ye? baru saya tau..


-----------------
"..::peliharalah mata, kata dan hati kerana semuanya kan ditanya::.."


Bookmark and Share

    


  Member Information For graduanislam22Profil   Hantar PM kepada graduanislam22   Pergi ke graduanislam22's Website   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-06-07 11:48


Pada 15-03-07 09:20 , MARIAH_SMILE posting:

!!! QUOTE !!!

yup...
ana pun dah menyesal terima salam perkenalan dari seorang yang bergelar lelaki.. mula-mula kenl biasa saja... lama-lama ana sendiri pun tak sedar yang ana dah terjebak ke alam pcintaan yang ana sendiri tak hendak laluinya.. syukur alhmdulillah Allah masih sayangkan ana.. Allah tak hendak ana terpesong jauh lupakan mak ayah, lupekn teman2 seprjuangn, lupakan pegangn agama.. syukur alhamdulillah Allah tak butekn mata ana dalam menilai cinta hambaNya.. bukan kah cinta itu buta?

ana tak cakap salah bercinta, cuma perlu melalui cara yang betul yang Islam anjurkan.. tapi berdasarkan pgalaman ana, mula-mula boleh ikut syariat.. tapi dah lama-lama, seronok pula bcinta sampai lupa hakikat kejadian diri ni sebagai hamba Allah..

ya Allah, ampunkanlah dosa-dosaku...


semoga memperoleh cinta menuju cinta ILAHI


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

rose_itam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.05.2007
Ahli No: 29976
Posting: 371
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-06-07 12:26


bagi saya menerima salam perkenalan tidak salah selagi kita tau menjaga diri..

bimbang kalau terlalu tidak menerima orang yang ingin berkawan dikatakan sombong dan kera sumbang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rose_itamProfil   Hantar PM kepada rose_itam   Quote dan BalasQuote

ucu_nuriman
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.01.2004
Ahli No: 6663
Posting: 59
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 09-06-07 13:37


Pada 07-06-07 19:02 , sufeyna posting:

!!! QUOTE !!!

kalau perut lapar, bila makan kita rasa kenyang
tapi kalau nafsu lapar..makin djamu makin dia lapar...
kawal lah sebaik mungkin..dekatkan diri dengan Dia




Ish2 takut lah pulak membacernya... Baru terpikir nak carik kenalan untuk hilangkan bosan...tak jadikla nampaknya. Takut ter..ter...dan ter...huhuhu. Agak2 teringin sangat nak berteman kawin saja terus lagi senang. tak banyak dosa...


-----------------
"...Allahlah yang sentiasa mencukupkan keperluanku...dan Kepadanya lah aku berlindung.."


Bookmark and Share

    


  Member Information For ucu_nurimanProfil   Hantar PM kepada ucu_nuriman   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-06-07 14:05


Pada 09-06-07 12:26 , rose_itam posting:

!!! QUOTE !!!

bagi saya menerima salam perkenalan tidak salah selagi kita tau menjaga diri..

bimbang kalau terlalu tidak menerima orang yang ingin berkawan dikatakan sombong dan kera sumbang..


a'a tidak salah..
cuma kat kan berhati-hati..jaga batas-batas perhubungan...betulkan niat ;-)


-----------------
Panduan Asas WordPress


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

IlyaFarhan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.10.2004
Ahli No: 11686
Posting: 149
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-06-07 15:07


bila ana baca kisah diatas tadi ana terfikir betulkah apa yang aku buat selama ini??kadang-kadang manusia itu terdorong kepada hawa nafsu.bila iman kuat tak apalah tapi bila sebaliknya tak tahulah macamana,nauzubillah min zalik...memang ana sekarang ni mmpunyai hubungan dengan sgn seseorang.ana harap hubungan kami ni berkekalan selamanya sampailah ke jinjang pelamin.Ana dah buat keputusan untuk pilih si dia sebagai teman hidup ana.Mak ayah pun dah tau dah semuanya.Cuma kami masih lagi student.Ana pula nak futher study kat luar negara terpaksalah tinggal si dia seorang-seorang kat Malaysia...Ana selalu ingatkan supaya Cinta kepada Allah itu yang perlu diutamakan.Buat segala perintahnya dan tinggalkan segala larangannya.barulah hubungan kita dirahmati dan diredhai..Ana selalu doakan supaya hubungan kmi berkekalan selamanya InsyaALLah...amin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For IlyaFarhanProfil   Hantar PM kepada IlyaFarhan   Pergi ke IlyaFarhan's Website   Quote dan BalasQuote

NurArisha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.03.2005
Ahli No: 15005
Posting: 278
Dari: Wangsa Maju, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-06-07 18:09


thanks..atas peringatan ini..

percintaan itu memerlukan penjagaan yang benar-benar dari kedua belah pihak..jika percintaan itu kerana Allah, pasti kita sama-sama meletakkan perasaan itu jauh-jauh. cuma kontek jarang2. kalau rasa kita buat silap atau teman buat silap..cepat bagi nasihat yang keras. kita tidak mahu buat silap hari ini walau kecil sebab ingatlah apa yang kita dambakan adalah redha Allah. kalau boleh berundur, maka berundurlah.

kalau benar keikhlasannya pasti bertemu jua kelak tapi dengan ikatan yang sah. bagi pendapat saya, tidak perlu berjupe dengan pasangan..kalau belum kahwin. banyak buruk daripada baik..jadi, fikir-fikirkan..

apapun, thanks sebab bagi peringatan ini. ianya untuk kita semua memperbaiki diri kita yang kadang kala lupa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurArishaProfil   Hantar PM kepada NurArisha   Pergi ke NurArisha's Website   Quote dan BalasQuote

nurwahida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5946
Posting: 338
Dari: USM

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-06-07 18:46


Cinta...dan Dunia percintaan ini...kalau tak berjaga2...mugkin terjadi mcam2 perkara yang tak diundang...sebab manusia ini cepat terdorong degan bisikan nafsu...dan hendaklah berhati-hati kerana ianye seperti minum air laut semakin diminum semakin haus...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurwahidaProfil   Hantar PM kepada nurwahida   Pergi ke nurwahida's Website   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 15-06-07 10:41


mengelak sebelum parah..
kembali setelah terlajak :roll: :roll:


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

ainul_tapah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.04.2007
Ahli No: 29441
Posting: 145
Dari: Nilai_Butterworth

PulauPinang  


posticon Posting pada: 15-06-07 11:48


em...buat payah saja becouple tu...kena beli tudung lah..kena bina ayat sesdap lah..hehe..lawak betul......

boleh pulak tanya cinta 'abang' berapa peratus.....kalau 'abang' 100%..em..macam mana nga cinta Allah?...
nauzubillahiminzalik

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_tapahProfil   Hantar PM kepada ainul_tapah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 15-06-07 11:52


'Hai, boleh saya kenai?'

'Boleh saja, kenai lah'

senang jawapan

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

FIENDA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2006
Ahli No: 27433
Posting: 224
Dari: NS

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 15-06-07 12:02


salam,
apa ini?
xpham?

Bookmark and Share

    


  Member Information For FIENDAProfil   Hantar PM kepada FIENDA   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 15-06-07 12:30


tak payah lah pahamkan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_87
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.01.2004
Ahli No: 6527
Posting: 221
Dari: UM

Johor  


posticon Posting pada: 16-06-07 13:47


salam...thank you sangat...sangat memberi pengajaran...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_87Profil   Hantar PM kepada muslimah_87   Quote dan BalasQuote

Un-War
Warga Rasmi
Menyertai: 14.10.2005
Ahli No: 19821
Posting: 7
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-06-07 15:39


huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For Un-WarProfil   Hantar PM kepada Un-War   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 17-06-07 23:18


gelinya baca..kesimpulannya, kalau nak bcinta, lepas akad nikahla..tu baru ikut syariat..=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-06-07 23:36


Pada 17-06-07 23:18 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!

gelinya baca..kesimpulannya, kalau nak bcinta, lepas akad nikahla..tu baru ikut syariat..=)


itula hakikat sebenar :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

kembara_girl
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2006
Ahli No: 25715
Posting: 408
Dari: jengka,Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 17-06-07 23:58


Pada 15-03-07 16:45 , filhidayah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...
saya setuju dengan Qibtiyah..
kejarlah cinta Allah, insya Allah cinta manusia akan datang pada kita..

"kita takkan mampu cintakan org lain kecualilah kita sudah cinta pada diri sendiri. Macam mana kita tahu kita dah cintakan diri sendiri? Kita takkan cinta diri kita kecuali bila kita cinta pada Allah. Dan kita takkan cinta pada Allah kecuali lah bila kita kenal siapa Dia...

Jadi, ikutlah turutan bercinta :
Kenal Allah & sifatnya ---> cinta Allah ---> cinta diri ---> baru layak, wajar cinta pada org lain..

Wallahu a'alam ;)



:-D :-D sokong.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kembara_girlProfil   Hantar PM kepada kembara_girl   Quote dan BalasQuote

JilulQuran
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.04.2007
Ahli No: 29611
Posting: 22
Dari: Gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-06-07 13:31


kahwin dulu, baru bercinta :-D


-----------------
Succes is not final, failure is not fatal. It is the courage to continue the counts=)


Bookmark and Share

    


  Member Information For JilulQuranProfil   Hantar PM kepada JilulQuran   Quote dan BalasQuote

JilulQuran
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.04.2007
Ahli No: 29611
Posting: 22
Dari: Gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-06-07 13:33


Hai, boeh saya kenal?
senang saja nak buat..tak payah balas mesej..tak pun sruh datang rumah jumpa mak bapak 8-)


-----------------
Succes is not final, failure is not fatal. It is the courage to continue the counts=)


Bookmark and Share

    


  Member Information For JilulQuranProfil   Hantar PM kepada JilulQuran   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 578
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-06-07 14:08


hai boleh saya berkenalan..

tak payah jawab lagi bagus..bazir kredit saja

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

wardatul_sakinah
Warga Rasmi
Menyertai: 09.06.2007
Ahli No: 30212
Posting: 15
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 24-06-07 14:56


syukran jazilan

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardatul_sakinahProfil   Hantar PM kepada wardatul_sakinah   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-06-07 19:13


alhamdulillah....setakat ni Allah masih pelihara lagi hati saya untuk terima mana-mana lelaki...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

dibaa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2006
Ahli No: 25256
Posting: 181
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 26-06-07 08:38


ushar dari ayat yang kat atas tu......laki yang melebih2 tapi orang still nak salah perempuan judak......semua same juga....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dibaaProfil   Hantar PM kepada dibaa   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-06-07 09:46


goli den..aduh lah..pernah juga baca kat dalam buletin friendster posting ni...huh... :-|


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-06-07 09:57


assalamualaikum....

erm ana dah baca pun dalam email ana...
jika tak bendung dr awal..
itulah jadinya..
jangan biarkan nafsu bermaharajalela...
jagalah dengan sebaiknya...
kemanisan akan dirasai jika..
kita benar-benar menjaga batas-batas pergaulan dalam Islam...
insyaAllah...
moga cinta kita tidak melebihi cinta kita kepada Allah..
moga Allah meredhai setiap yang kita lakukan...
berdoalah:
Ya Allah moga cinta kami ini tidak akan menjadikan kami..
lupa kepadaMu...amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 26-06-07 11:34


Assalamualaikum...
Sedih...kerana kadang-kadang diri sendiri tertipu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

nafas
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29298
Posting: 355
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 26-06-07 11:58


pernah juga sekali dapat...

yang baik nya si pengirim ni, dia kata 'kalau tak boleh berkenalan abaikan sms ni'

so ana pun abaikan...

Syukur sngat2 Allah gerakkan hati ni abaikan sms tu...

entah sesiapa...mana kita taukan..huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafasProfil   Hantar PM kepada nafas   Quote dan BalasQuote

mfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24950
Posting: 198
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 26-06-07 12:55


Sama-sama lah kita menjaga batas-batas yang telah ditetapkan.. peringatan yang baik.. berhati-hati lah memilih teman...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mfirdausProfil   Hantar PM kepada mfirdaus   Pergi ke mfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

qu_aini
Warga Rasmi
Menyertai: 20.01.2007
Ahli No: 28264
Posting: 12

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 30-07-07 15:45


Cinta ALLAH cinta ter AGUNG...
Moga cintaku kepadaNYA tinggi menggunung....Amin......

Bookmark and Share

    


  Member Information For qu_ainiProfil   Hantar PM kepada qu_aini   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-07-07 17:07


bagus peringatan untuk ana dan semua....



Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-08-07 23:38


menarik (",)
sesuai untuk dijadikan pengajaran.
alhamdulillah
thank you for da posting.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

damsyiq_group
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.08.2007
Ahli No: 30741
Posting: 37
Dari: ipoh (DAMASCUS-SYRIA)

syria  


posticon Posting pada: 28-08-07 09:45


Pada 10-03-07 11:01 , wan_andmawaddah posting:

!!! QUOTE !!!

1. hai boleh saya kenal saya tertarik dengan perwatakan sopan awak, da lama saya perhati awak,awak budak baik dan tertarik dengan tudung labuh awak......saya harap kita boleh berkenalan....ukhwah fillah eh orang kata... saya tak pandai sangat arab...

2.terima kasih menerima saya, saya akan try sedaya mungkin menjaga awak dan mengikut syariat,saya tau saya bukan baik, tapi saya sentiasa cuba terbaik untuk awak...

3.ingat tau,keluar jaga aurat, jangan bagi orang nampak...
keluar dengan kekawan tau, balik kntek,,,saya doakan awak.

4.wak, Kenapa tak kntek saya, saya risau awak keluar lelamer... ye,,,saya tak ada hak, saya tau saya percaya awak, tapi saya tak tau nak kata macam mana,kita tak bertemu selalu, just nampak dari jauh jerkan..., tapi saya rasa awak macam berada depn saya...mungkin ini yang orang kata cinta agaknya, wak, wak cinta saya? tak hendak bagitau,,, tapi saya tau awak cinta saya... awak da malu nak jalan tempat saya lepak sebab malukan... hehehr...thank you...saya cinta awak...

5. wak, selain family, wak sayang siaper? siapa saya dalam hati awak?

6.wak, dari kawn kita just panggil saya awak saja, macam saya tak istimewa untuk awak saja;)saya teringin juga nak jadi macam kawn sebilik saya ini, panggil sayang... bolelah, bukan salah pun, just panggilan saja...thank you sayang...

7.yang, kekadang saya tengok ayg ini macam tak percaya saya saja,,, yela, saya just tanya awak pakai apa jerkan ;( hehehe... ye thank you bagitahu, makin sayang saya kat awak...

8,yang, saya nak ayang tau, ayang lah segalanyer untuk saya, sayang lah pemberi semangat untuk saya... yang, saya harap ayang dan saya tak ada rahsia lagi...jangan risau, ini kan membuktikan saya take care ayang kan... so, jangan risau k, ye... saya akan jaga rahsia kita... just mesej saja kan...

9.ayang dah lama kita mesej, boleh tak kitr jumpa? ye... ayang bawa lah kekawan k,,, thank you yang...

10.thank you panggil saya dengan panggilan abang,,, abang tunggu da lama da,,, abang tau, kita tak boleh pakser dalam perhubungan...

11.ayang, buat apa 2, nak cakap sikit, Kenapa ayang bawa satu batalion nak jumpa abang?? ayang tak percaya abang eh....

12.ayang kita jumpa k,,, abang suka ayang pakai tudung yang saya beli 2, yang macam wardina 2, bukan ayag tak cantik, just makin cantik,,,,nipis sikit saja..kita jumpa nanti ayang bawa lah seorang saja k...

13.ayg,abang nak minta maaf dengan apa yang jadi... abang tadi tersentuh jari ayg, thank you yang, tol cakap ayang, tersentuh tak apa...makin lah tebal cinta abang kat ayang.. ayang suka jumpa abang? thank you yang, tadi kasihan tengok kawn ayang duduk saja diam,...ye... nanti abang bawa kawn abang, boleh dia borak kan...yang, abang suka tengok mater ayang, malu malu pula dia,,,ayang tadi cantik...

14.thank you jumpa tadi,ayang cantik...abang romantik pun salah ke?
suka abang romantik eh, tadi jumpa da berani tenung abang.... thank you....
tengk kawan ayang dan kawan abgmcm melekat saja... senang lah kita jumpa...tengk, ALLAh membrkati kita...ayang da solat? doakan abang sekali k...

15.yang,just nak tanya... ayang cintakan abang berapa peratus?
apa tandanyer?50% saja...yang, nak tanya, rambut ayang pnjng tak, just terpikir,,,,

16.tadi terbeli tudung pendek, ,,, yang bagi kat ayang tu...yang, bagi lah gambar ayng special untuk abang pakai tudung 2...cantiknyer ayng...gambar ini abang buat wallpaper hp...

17.yang, cintakan abang berapa peratus? sepenuh hati? thank you!!!!!!! ilove u sayang....

18.yang, da lama kita couple, tak kan abang pegang tangan nak mara, ayang kan milik abang...thank you paham abang...

19.kata ayang cintakan abang sepenuh hati... Kalau ayng cintakan abang apa buktinyer yang,,,,


SELEPAS ITU BARU BERMULA MAKSIAT SEBENAR.....
PEGANG TANGAN->TERABE->TERSEDAP->TERLANJUR->TERBUNTING->
TERBUANG anak->TERKELUAR VCD LUCAH->TERMALU->TERTEKAN->TERSEKSA->TERBUANG-
>->->->- >->

JIKA INI BERTERUSAN, MUNGKIN TERBUNUH DIRI....
SEMUANYA TER....TER KE?????
jawab SENDIRIAN BERHAD, SEMUANYA BERMULA DARI SMS BERBUNYI,

hai, boleh saya kenal....

(ayng di atas tadi contoh mesej, anggap no itu stage stage untuk awak kearah.... ter.... berhenti sebelum, ter.....)




-----------------
"sukailah apa yang kita miliki, walaupun kita tak memiliki apa yang kita suka"
..belajarlah memfanakan diri guna kepentingan cinta kepada ALLAH.


Bookmark and Share

    


  Member Information For damsyiq_groupProfil   Hantar PM kepada damsyiq_group   Pergi ke damsyiq_group's Website   Quote dan BalasQuote

damsyiq_group
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.08.2007
Ahli No: 30741
Posting: 37
Dari: ipoh (DAMASCUS-SYRIA)

syria  


posticon Posting pada: 28-08-07 09:59


"hai, boleh saya kenal???" eh, Assalamualaikum... alhmdulillah, saya pun teringin nak berkongsi cerita ni. ye lah, bila baca artikal di atas tadi, bukan tak setuju. tapi ada kbnrannya. tapi kita tak boleh nafikan hak naluri kemanusiaan, ingin saling disayangi.. ye tak? cuma pandai2 lah kita juga diri sdiri berlandaskan hukum hakam. berknln tak salah! bakkan bercinta pun tak menjadi masalah.. cumanye kita saja yang terlalu mudah menafsirkan istilah "cinta"... betul lah kata org; cinta bermula dari mata, tumbuh di hati & berakhir dengan air mata... knapelah cinta itu buta!!!?
maha suci allah!!! sesungguhnya dengan iradahNYA di ciptakan manusia dari satu jiwa, kemuadian di ciptakan pula pasangannya supaya bersemi ketenangan, kesenangan & kedamaian.. dilimpahkan ke dalam lubuk jiwa dengan perasaan cinta & kasih sayang sebagai landasan kebahgiaan..
..kita manusia insan biasa..
..m'cari teman untuk berkongsi cerita..
..hidup takkan ceria tanpa gurau senda..
..hati takkan sunyi bila ada teman bersama..

fikir-fikirkanlah.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For damsyiq_groupProfil   Hantar PM kepada damsyiq_group   Pergi ke damsyiq_group's Website   Quote dan BalasQuote

srikandisutera
WARGA SETIA
Menyertai: 11.04.2005
Ahli No: 15726
Posting: 444
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 19-09-07 10:49


Pada 28-08-07 09:59 , damsyiq_group posting:

!!! QUOTE !!!

"hai, boleh saya kenal???" eh, Assalamualaikum... alhmdulillah, saya pun teringin nak berkongsi cerita ni. ye lah, bila baca artikal di atas tadi, bukan tak setuju. tapi ada kbnrannya. tapi kita tak boleh nafikan hak naluri kemanusiaan, ingin saling disayangi.. ye tak? cuma pandai2 lah kita juga diri sdiri berlandaskan hukum hakam. berknln tak salah! bakkan bercinta pun tak menjadi masalah.. cumanye kita saja yang terlalu mudah menafsirkan istilah "cinta"... betul lah kata org; cinta bermula dari mata, tumbuh di hati & berakhir dengan air mata... knapelah cinta itu buta!!!?
maha suci allah!!! sesungguhnya dengan iradahNYA di ciptakan manusia dari satu jiwa, kemuadian di ciptakan pula pasangannya supaya bersemi ketenangan, kesenangan & kedamaian.. dilimpahkan ke dalam lubuk jiwa dengan perasaan cinta & kasih sayang sebagai landasan kebahgiaan..
..kita manusia insan biasa..
..m'cari teman untuk berkongsi cerita..
..hidup takkan ceria tanpa gurau senda..
..hati takkan sunyi bila ada teman bersama..

fikir-fikirkanlah.........



indahnya kata-kata...


-----------------
winner never quits,quitter never wins


Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandisuteraProfil   Hantar PM kepada srikandisutera   Quote dan BalasQuote

anis87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28952
Posting: 103
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 11:02


Assalamualaikum
terima kasih atas peringtan tu...bahaya kalau berdua-duaan ni,ada 'pengantara'nya...huhu...


-----------------
'ingatilah ALLAH SWT,kerna hati manjadi lebih tenang....'
[ Telah diedit oleh: anis87 pada 19-09-07 11:04 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis87Profil   Hantar PM kepada anis87   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 14:49


ingatan pada yang lupa, tazkirah pada yang ingat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 25-10-07 14:36


Assalamualaikum

Alhamdulillah, sangat bermakna, menginsfkan dan peringatan sepanjang ayat sebelum berkahwin secara halal...


-----------------
don't forget to say THANK YOU ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 14:44


Assalammualaikum
sebelum parah baik cegah/prevention better then cure!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 14:44


Pada 15-03-07 08:50 , secerahpawarna posting:

!!! QUOTE !!!

bagi pasangan yang belum ada ikatan sah suami isteri tu, tak payahlah panggil pasangan dengan gelaran 'sayang' , 'papa', 'mama'...eee..geli ...anda bukannya confirm lagi kahwin dengan pasangan tu...jaga2la adab& jagalah hati kerana hati adalah gedung rahsia yang perlu dibaja dengan iman & taqwa bukan dengan hawa nafsu..Wallahua'alam




best baca dia punya kronolgi....memang dahsyat Syaitan bekerja...start no 6 ketas dah out of control dah...jaga-jaga sahabat, pernikahan adalah jalan selamat....

lagi satu, belum apa apa dah panggil abi, ummi....alahai...


syukran... menginsafkan..
:kelip:
[ Telah diedit oleh: zulman pada 25-10-07 14:47 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

aisyah_kasihmuslimah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.01.2005
Ahli No: 13450
Posting: 35
Dari: taiping,perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 14:45


Alhamdulillah...
Dah banyak kali jugak terbaca nasihat-nasihat yang macam ini.

Semoga diri dijauhkan dari perkara-perkara maksiat yang sia-sia.
Ameen...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisyah_kasihmuslimahProfil   Hantar PM kepada aisyah_kasihmuslimah   Pergi ke aisyah_kasihmuslimah's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 14:49


:jangan: :jangan: :jangan: :-(


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"
[ Telah diedit oleh: muslimah83 pada 25-10-07 14:49 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

masz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.07.2005
Ahli No: 17165
Posting: 96
Dari: kuala lumpur

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 15:05


betul tu, saya setuju sangat-sangat..jangan lah kita mudah terpedaya..nauzubillahi minzalik..
saya memang pantang kalau org kaco2 ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For maszProfil   Hantar PM kepada masz   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 13-03-08 13:11


lagi satu, belum apa apa dah panggil abi, ummi....alahai...


erm..teringat lepas akad nikah dulu..still panggil zauji 'ustaz'.. :-)


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-03-08 14:35


cayalah...wan_andmawaddah..ini adalah artikel paling best hamba pernah baca setakat ini..bagus...banyak pengjaran untuk kita semua. syabas...

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 23-04-08 16:21


sebaiknya caegah dari benda-benda macam 2... kita manusia biasa,.. sentiasa diganggu oleh syaitan

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 23-04-08 16:27


Pada 25-10-07 15:05 , masz posting:

!!! QUOTE !!!

betul tu, saya setuju sangat-sangat..jangan lah kita mudah terpedaya..nauzubillahi minzalik..
saya memang pantang kalau org kaco2 ni..

siapa yang kacau saudari...? :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 23-04-08 17:25


Assalamualaikum...

terima kasih atas peringatan yang diberikan.. Mudah-mudahan dijauhkan daripada segala kemaksiatan dan kecenderungan terhadapnya.. Amin... :-).

:bunga:


-----------------
Adoro Allah, yo adoro Rasul, yo adoro mi familia, yo adoro Islam...


Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

Nur_Din
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.04.2008
Ahli No: 33163
Posting: 81
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-04-08 19:54


salam..terima kasih atas peringatan ini..alhamdullilah, perkara-perkara tu tidak pernah menimpa kepada diri ini...ku mengharapkan pelindungan dariMu ya ALLAH..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nur_DinProfil   Hantar PM kepada Nur_Din   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 23-04-08 20:19


time kasih dengan peringatan ini..
betul..
mula-mula dengan perkenalan yang semudah ini lah yang boleh membawe kita ke alam maksiat..

*laki 2 tanya cinta berapa peratus...
hahahahhaha...
kelakar lah...boleh pula tanya berapa peratus...
hahhahaha...
tah apa-apa...
poyo saja!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

wardiah_alwani
Warga 5 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8299
Posting: 363
Dari: kena bagitau juga ke??huhu

iceland  


posticon Posting pada: 23-04-08 21:37


terima kasih a bunch...
atas peringatan ini..
alhamdulillah setakat ni tak terjebak lagi dengan benda alah entah apa apa ini...



!!! QUOTE !!!


*laki 2 tanya cinta berapa peratus...
hahahahhaha...
kelakar lah...boleh pula tanya berapa peratus...
hahhahaha...
tah apa-apa...
poyo saja!!

!!! QUOTE !!!




hahaha...betullah, memang lawak...
macam da kurang soalan agaknya kat dunia ni yang nak ditanya...
:lucu: :lucu: :lucu: :lol: :lol: :lucu: :lucu: :lucu:



-----------------
:::never stop trying because at the end of the tunnel there's a light-j.j palomo:::


Bookmark and Share

    


  Member Information For wardiah_alwaniProfil   Hantar PM kepada wardiah_alwani   Quote dan BalasQuote

ana_saleh
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.03.2008
Ahli No: 32794
Posting: 38
Dari: cheras

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-04-08 21:40


memang ana lihat perkara i dah banyak menular antara ahli jwatankuasa pelajar islam antara kepimpinan muslimin dan muslimat. kadang-kadang mereka lihat cara mereka betul bila dikaburi dengan pandangan cinta......

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_salehProfil   Hantar PM kepada ana_saleh   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-04-08 15:09


Pada 23-04-08 20:19 , syahirahsoid posting:

!!! QUOTE !!!

time kasih dengan peringatan ini..
betul..
mula-mula dengan perkenalan yang semudah ini lah yang boleh membawe kita ke alam maksiat..

*laki 2 tanya cinta berapa peratus...
hahahahhaha...
kelakar lah...boleh pula tanya berapa peratus...
hahhahaha...
tah apa-apa...
poyo saja!!


Hehehe..betul tu..poyo lah mamat ni dialog dia..berapa pratus cinta pula dia tanya..mujurla tak tanya berapa peratus point berapa..atau berapa luas kah lautan yang sanggup kau redahi, berapa meter tinggi gunung yang sanggup kau panjati.hehehe..

..jangan mencari cinta ditepi2 jalan..memang banyak, tapi semua itu bohong dan palsu..


-----------------
"Hujung FIKIR pangkal AGAMA"-Pak Hamka


Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 25-04-08 09:51


Pernah sekali dalam tren..ada sepasang merpati dua sejoli duduk disebelah saya..terdengar perbualannya pasal pelajaran,ceramah agama dan kehidupan harian..
tapi yang tak bestnya,yang perempuan tu bukan setakat menggerakkan mulut (means bercakap lah) tapi tangan pun bergerak,pegang bahu,pegang tangan laki tu..bersuara mnja,melentuk-lentukkan kepala,padahal lelaki tu tak buat apa-apa pun...nauzubillah.. :jangan:
Dan yang paling sedih,'girl' tu bertudung,berstogan,berjubah seluar..cukup dari segi syariat pemakaiannya..tapi pergaulan??!!!!...terlalu sedih :-(

jangan mudah terpesona dengan kemilau palsu cinta yang terjadi sebelum perkahwinan..ia ibarat kemilau kaca,yang mampu melukakan dan memudaratkan..(cewahh...falsafah)


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-11-08 14:19


couple mudah untuk menghampiri zina...so jangan lah bercouple...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

nur_awatif174
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.03.2008
Ahli No: 32840
Posting: 62
Dari: bangi,selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-11-08 15:37


kejarlah cinta pada Allah...
isnyaAllah....kita semua akan memperoleh hidayah dan rahmat darinya...
satu jalan cerita yang menarik....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_awatif174Profil   Hantar PM kepada nur_awatif174   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 30-11-08 15:49


Hmmm....bagi yang belum terima sms macam tu mungkin boleh berkata macam-macam tapi kalau dah terima sms macam tu nanti tentu screen handphone tu lebih lebih jelas dari yang lain-lain dan kemudian hanyut seperti mereka yang dah terjebak tu....kan begitu?????


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

mazri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.07.2008
Ahli No: 34011
Posting: 118
Dari: Bumi Darul Sunnah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-11-08 21:22


Syukran.

Alhamdulillah, sepanjang hidup di dunia ini, saya belum pernah lagi terjerumus ke lembah couple. Inilah virus yang semakin merebak sekarang ini, tapi masih ramai lagi yang tak sedar diri. Kalau rasa dah timbul perasaan sayang atau teringin sangat nak couple, kahwin saja. InsyaAllah, selamatlah kita daripada zina.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mazriProfil   Hantar PM kepada mazri   Pergi ke mazri's Website   Quote dan BalasQuote

perantaujauh
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.11.2008
Ahli No: 36009
Posting: 31
Dari: EUROPE

czechrepublic  


posticon Posting pada: 30-11-08 22:26


hmmm.. betul jugak ni, pengajaran buat diriku.. hampir2 dah.. nasib baik tergerak hati join portal ni lepas itu dapat juga sikit-sikit ilmu dan peringatan dr sini..

doakan daku ke arah jalan ALLAH, sudah banyak dosa yang ku lakukan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For perantaujauhProfil   Hantar PM kepada perantaujauh   Quote dan BalasQuote

saidatul_aisyah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.07.2008
Ahli No: 33897
Posting: 34
Dari: Bidor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-11-08 22:37


nauzubillah...kalau diberi pilihan...saya lebih memilih cinta lepas kahwin...teringat sembang2 petang kawan-kawan opis...saya tergelak bila mereka kata kena bercinta...supaya boleh kenal lelaki tueh lebih dekat...bukan maen redah juga..pendek kata..mereka suruh saya bercinta dulu baru boleh decide untuk berkawen..dalam hati saya...Allah lebih mengetahui..kahwin lah ikut syariat..bercinta lah ikut landasannya...insyaallah..kekal selamanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For saidatul_aisyahProfil   Hantar PM kepada saidatul_aisyah   Pergi ke saidatul_aisyah's Website   Quote dan BalasQuote

nadia_khalit
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.06.2008
Ahli No: 33692
Posting: 163
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-11-08 23:27


erm,m peringtn yang bagus..dan masa yang sesuai saya terbaca mesej ni..alhamdulillah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_khalitProfil   Hantar PM kepada nadia_khalit   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 01-12-08 20:21


Tiada makna Bercoupel dalam tuntutan islam...biar kerkata demi Allah aku terlalu menyintaikau...itu adalah dusta semata-mata...sehinggalah ianya diikat dengan cara islam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

hid_uniten
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.09.2005
Ahli No: 18744
Posting: 252
Dari: :: bumi Allalh ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 01-12-08 20:51


saya pernah mlalui alam bcinta ni, memang banyak kat buat dosa tanpa kat sedari.. yelah, org tengah bcinta..mesti asyik fikir org yang dicintainye saja..

tapi Allah bagi peringatan..dtakdirkan ptunangan kami putus..memanglah sedih bila dia kat dia sebenarnya xcintakn saya..tapi semua yang berlaku ada hikmahnya.. Allah nak gantikan yang lebih baik dan sebagai peringatan untuk saya muhasabah dr..

walaupun saya sekarang single, saya lebih bahagia macam ini..skurang2nye kurang sikit maksiat yang saya lakukan..dan saya selalu yakin yang aturan Allah itu adalah yang terbaik..so, sekarang ini saya nak bcinta pas kahwin saja dan lebih senang tok mgunakn org tengah daripada cari sendiri.itu yang lebih baik..wallahu'alam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hid_unitenProfil   Hantar PM kepada hid_uniten   Pergi ke hid_uniten's Website   Quote dan BalasQuote

baraq
Warga Rasmi
Menyertai: 20.11.2008
Ahli No: 35996
Posting: 17
Dari: skudai

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 01-12-08 21:08


cuba fikir,
ada tak orang2 soleh bercinta sebelum kawin..
tak pernah pulak saya dengar..
cinta tu memang sangat suci,
tapi, bercinta dan bercouple sebelum nikah tu yang merosakkan cinta tu..
the best solution, nikah lah awal..
bercinta selepas nikah memang best gila kalau dipik2kan..
even saya tak kawin lagi, jeles tengok pasangan ustaz ustazah yang kawin awal..
serahkanla soal jodoh pada parent..
they all knows what the best for us..
buat istikharah selalu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For baraqProfil   Hantar PM kepada baraq   Quote dan BalasQuote

nasrun_qalbi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.12.2007
Ahli No: 31989
Posting: 103
Dari: baiti jannati

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-12-08 10:58


kalau dah terlanjur menyahut kenalan tu macam mana pulak ye??

---masuk pulak topik "cinta sms" heehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For nasrun_qalbiProfil   Hantar PM kepada nasrun_qalbi   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Copy & Paste
    »» Hai..Boleh saya kenal??

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.191686 saat. Lajunya....