Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 01-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika seseorang kena tipu, yang bersalah bukan yang menipu tetapi yang tertipu
-- Peribahasa India

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 62
Ahli: 0
Jumlah: 62




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 4 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: berdua lebih baik???


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» berdua lebih baik???

Please Mendaftar To Post


Oleh berdua lebih baik???

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-02-07 18:36


salam...



lihat awan di sana
berarak mengikuti
pasti dia pun tahu

ingin aku lewati
lembah hidup yang tak indah
namun harus ku jalani

berdua denganmu
pasti lebih baik
aku yakin itu

bila sendiri
hati bagai langit
berselimut kabut

berdua denganmu

lihat awan di sana
berarak mengikuti
pasti dia pun tahu

ingin aku lewati
lembah hidup yang tak indah
namun harus ku jalani


pernah dengar lagu ni??? nyanyian acha septriasa yang kerap berkumandang di radio...bila dengar lagu ni...ana terfikir....

adakah benar berdua lebih baik??? adakah ia lebih baik dari berseorangan....buat masa ni ana lebih suka berseorangan...i mean stay single from serious relationship with guy...

apa pendapat antum...adakah benar berdua memang lebih baik dari stay single???? pengalaman "berdua" lebih baik (yang dah halal saja)??? negatif "berdua" ????

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

gingie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13215
Posting: 309

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-02-07 20:43


hehe.. this is one of my favourite songs..

masa baru-baru release lagu ni, setiap hari dengar...ulang dan ulang... :)

tak kisah sangat pasal lirik lagu ni sebab tak ada kena mengena dengan hidup saya..

saya suka irama dia... best..

Bookmark and Share

    


  Member Information For gingieProfil   Hantar PM kepada gingie   Quote dan BalasQuote

masturat
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.01.2007
Ahli No: 28227
Posting: 32
Dari: taj mahal

india   avatar


posticon Posting pada: 22-02-07 21:01


assalamu'alaikum....
erm...sya tak pernah dgarla lagu ini....berdua tu banyak mksdnye...hidup kita ni perlukan teman..maksud sya sahabat.yang mana kita boleh saling tegur menegur jika ada kesalahan yang kita lakukan...xlehla nak hidup seorang-seorang...antumleh ke hidup seorang-seorang...hehe
eh..da azanlah...k.jumpa lagi


-----------------
amna mujahidah


Bookmark and Share

    


  Member Information For masturatProfil   Hantar PM kepada masturat   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-02-07 21:20


Sewaktu Dulu
Andy Flop Poppy

Beri padaku sedikit waktu
umtuk aku mengenali isi hatimu
yang selama ini kuidamkan
dikamar impianku pernah bersua

Sewaktu bila berdua dahulu
aku berjanji padamu tiada
akan ku abaikan kasih
kau beri padaku

Aku berubah sumpah setia
Kau tahu aku hanya insan biasa
sering kali aku terlupa
tapi tiada aku abai kasihmu

Sewaktu dahulu aku berjanji padamu
tiada akanku abaikan kasih kau beri
sewaktu bila berdua dahulu
aku berjanji padamu tiada akan
ku abaikan kasih kau beri padaku

Beri padaku
sedikit waktu
untuk aku mengenali
isi hati mu



HAhahaaa..lagu ni pun best jugak..kuikuikuiii..
"Isteri bukan hak milik, tapi anugerah"

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-02-07 22:17


mechelmine, macam dalam angau sebenarnya dengan ..... jangan marah ye.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

mukmin0904
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21142
Posting: 298
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-02-07 22:27


m...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukmin0904Profil   Hantar PM kepada mukmin0904   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-02-07 14:46


Pada 22-02-07 18:36 , wafa_mawaddah posting:

!!! QUOTE !!!

salam...



lihat awan di sana
berarak mengikuti
pasti dia pun tahu

ingin aku lewati
lembah hidup yang tak indah
namun harus ku jalani

berdua denganmu
pasti lebih baik
aku yakin itu

bila sendiri
hati bagai langit
berselimut kabut

berdua denganmu

lihat awan di sana
berarak mengikuti
pasti dia pun tahu

ingin aku lewati
lembah hidup yang tak indah
namun harus ku jalani


pernah dengar lagu ni??? nyanyian acha septriasa yang kerap berkumandang di radio...bila dengar lagu ni...ana terfikir....

adakah benar berdua lebih baik??? adakah ia lebih baik dari berseorangan....buat masa ni ana lebih suka berseorangan...i mean stay single from serious relationship with guy...

apa pendapat antum...adakah benar berdua memang lebih baik dari stay single???? pengalaman "berdua" lebih baik (yang dah halal saja)??? negatif "berdua" ????




dua otak lebih baik dari satu otak..
dua insan yang berfikir lebih baik dari seorang
berjemaah itu lebih baik bersendirian
tapi kalau berlawanan gender kena ada agreement "ijab dan qabul"
baru sesuai..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

abadaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.11.2005
Ahli No: 20370
Posting: 126
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-02-07 15:00


assalamualaikum..

setuju dengan Zulman...
agreement ek..

dah sememangnya fitrah Allah jadikan setiap benda tu berpasangan...

ikut suruhanNya dan jauhi laranganNya selagi terdaye..=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For abadaaProfil   Hantar PM kepada abadaa   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-02-07 15:51


;-) Roommate sya pun suka dengar lagu ini.....depend lah pada individu itu sama ada dia lebih suka alone atau berdua...... :-)


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

Nilam_sejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2005
Ahli No: 19480
Posting: 205
Dari: Tg Karang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-02-07 17:43


Pada 23-02-07 14:46 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-02-07 18:36 , wafa_mawaddah posting:

!!! QUOTE !!!

salam...



lihat awan di sana
berarak mengikuti
pasti dia pun tahu

ingin aku lewati
lembah hidup yang tak indah
namun harus ku jalani

berdua denganmu
pasti lebih baik
aku yakin itu

bila sendiri
hati bagai langit
berselimut kabut

berdua denganmu

lihat awan di sana
berarak mengikuti
pasti dia pun tahu

ingin aku lewati
lembah hidup yang tak indah
namun harus ku jalani


pernah dengar lagu ni??? nyanyian acha septriasa yang kerap berkumandang di radio...bila dengar lagu ni...ana terfikir....

adakah benar berdua lebih baik??? adakah ia lebih baik dari berseorangan....buat masa ni ana lebih suka berseorangan...i mean stay single from serious relationship with guy...

apa pendapat antum...adakah benar berdua memang lebih baik dari stay single???? pengalaman "berdua" lebih baik (yang dah halal saja)??? negatif "berdua" ????




dua otak lebih baik dari satu otak..
dua insan yang berfikir lebih baik dari seorang
berjemaah itu lebih baik bersendirian
tapi kalau berlawanan gender kena ada agreement "ijab dan qabul"
baru sesuai..


setuju..sememangnya berdua lebih baik..


-----------------
*Ukhwah itu Indah..*


Bookmark and Share

    


  Member Information For Nilam_sejatiProfil   Hantar PM kepada Nilam_sejati   Pergi ke Nilam_sejati's Website   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-02-07 19:11


Setuju dengan kawan-kawan buat masa ini seorang lebih baik...
Tapi kalau dah ada jodoh lebih baik berdua...
Elakk maksiat...


-----------------
~~~Bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian~~~

My blog::: http://mihar.blogs.friendster.com/:::



Bookmark and Share

    


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

side
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.02.2007
Ahli No: 28639
Posting: 52
Dari: Bumi pimpinan ulama'

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-02-07 23:36


betul tu...
ana setuju...
memang lebih baik berdua, tapi dengan suami @ dengan ahli keluarga... :-D :lol: :-D


-----------------
"Ukhwah ibarat sebuah rumah,tak perlu cantik dan tak perlu mewah, yang penting kita bahagia di dalamnya"


Bookmark and Share

    


  Member Information For sideProfil   Hantar PM kepada side   Quote dan BalasQuote

musafir_lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.09.2005
Ahli No: 19324
Posting: 283
Dari: perak + KL + johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-02-07 23:48


lagu2 macam ni r yang merosakkan minda umat islam..buat orang perasan dan melayan perasaan!

Bookmark and Share

    


  Member Information For musafir_laraProfil   Hantar PM kepada musafir_lara   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-02-07 00:41


Pada 23-02-07 14:46 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!


dua otak lebih baik dari satu otak..
dua insan yang berfikir lebih baik dari seorang
berjemaah itu lebih baik bersendirian
tapi kalau berlawanan gender kena ada agreement "ijab dan qabul"
baru sesuai..


bila nak ada agreement ni...    ;-) :-D :-P

ijab-qabul-azzahrah



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-02-07 09:44


Pada 22-02-07 21:20 , mechelmine posting:

!!! QUOTE !!!




HAhahaaa..lagu ni pun best jugak..kuikuikuiii..
"Isteri bukan hak milik, tapi anugerah"


amboi2 mechel.. :-D

tapi memang berdua lebih baik sebab dah fitrah, tapi bagi yang dah sah lah.. sebab kalau tak sah, pasti ada yang ke3... kang ada lagu baru,

"bertiga dengan mu.... pasti lebih baik"


/

[ Telah diedit oleh: anis_zulaikha pada 24-02-07 16:19 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

azri86
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.07.2005
Ahli No: 17683
Posting: 50
Dari: Tumpat kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-02-07 11:21


huhu,betul kata anis_zulaikha tu...
nanti tak psl2 ada lgu baru pula...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For azri86Profil   Hantar PM kepada azri86   Quote dan BalasQuote

Sholeha
Warga Rasmi
Menyertai: 17.08.2005
Ahli No: 18191
Posting: 2
Dari: Johor

malaysia  


posticon Posting pada: 24-02-07 16:42


Assalammualaikum.. better hidup single dr berdue..sb kalau dah berdue,sik pikr dia saja..Allah,mak ayah,adik2, study pun lei efek..memang lah rasa sunyi,jeles kadang-kadang tengok org berdue saja.. tapi untuk apa semua tu??silap2 bdue kelain pula...bila single,lei buat apa saja tanpa si dia tegah sni tgah tu..hehehe.buat masa sekarang single lagi bagus..banyak faedah..berkawan saja dengan sesiapa..dah betul-betul yakin,terus kahwin,tak payah couple2... lagi bagus..lagi afdal..bcinta lepas kahwin..sholeha hope2 ditetapkan iman dr brdue lagi dan sesiapa...banyak pkre bruk dr baik..moga-moga Allah ampunkan dosa2 lalu..aminnnn..

Bookmark and Share

    


  Member Information For SholehaProfil   Hantar PM kepada Sholeha   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-02-07 00:38


/

:-D :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-02-07 01:18


Berdua ni...
kadang-kadang boleh jadi lebih baik...
Kadang-kadang boleh jadi semakin tak baik...
Kadang-kadang lebih happy...
Kadang-kadang lebih sensara...
Kadang-kadang kena fikir sendiri...
Kadang-kadang kena orang lain tolong fikirkan...

Tapi..tak kisah lah walau sebanyak mana kadang-kadang tu...
kita tetap tak nak keseoranggan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-02-07 10:45


!!! QUOTE !!!



dua otak lebih baik dari satu otak..
dua insan yang berfikir lebih baik dari seorang
berjemaah itu lebih baik bersendirian
tapi kalau berlawanan gender kena ada agreement "ijab dan qabul"
baru sesuai..


terima kasih pada semua komen antum semua...
tapi suka lah dengan kata-kata zulman ni....
syukran.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.098931 saat. Lajunya....