Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 01-02-2023  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Never explain yourself to anyone, the one who likes you don't need it, the one who hates you won't believe it
-- -- Snickers (warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 57
Ahli: 0
Jumlah: 57




  Yang Masuk Ke Sini
MaMaT1505: 22 hari yang lalu
Iswadi: 28 hari yang lalu
Martyr: 28 hari yang lalu
kasih_kekasih: 33 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Kezaliman Tamil terhadap umat Islam


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Kezaliman Tamil terhadap umat Islam

Please Mendaftar To Post


Oleh Kezaliman Tamil terhadap umat Islam

Nur_Humaira_1342H
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2006
Ahli No: 27310
Posting: 301
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-01-07 11:56


Kezaliman Tamil terhadap umat Islam
December 1st, 2006 — Muhammad Ttuyup

Adakah anda terkejut membaca tajuk ini. Jangan terkejut kerana ini jelas terpapar di laman web Tamil Eelam , satu pertubuhan pengganas nationals Tamil yang ingin membina negara Tamil bermula dari Tamil Nadu , Utara Sri Langka , Maldive ( negara afrika ) , Mauritius ( negara ummat islam ) , Malaysia ( negara kita) dan Indonesia ( negara penduduk terbesar islam.). Gerakan Militan nationalis Tamil sudah mula berubah corak operasi saperti pergerakan militan Yahudi dan mereka menggunakan negara dimana wujud kaum Tamil diaspora sebagai pengkalan untuk mengumpul dana pertubuhan pengganas Tamil Eelam , tempat merekrut , pusat ideology dan tempat menyeludup senjata. Tanda tanya timbul , adakah rantaian aktivitiy gangster Tamil di Malaysia dan desakan kurang ajar persatuan Tamil untuk mengubah undang undang Shariah di Malaysia adalah salah satu agenda Militan nationalis Tamil yang ingin menjadikan kumpulan mereka digeruni dan menguasai suasan politik dinegara Ummat Islam



Apabila Portugis mendarat di pantai Melaka ramai pahlawan Melayu dan Raja Melayu tidak menyangka bahawa , bangsa yang dipanggil Benggali Putih ini akan membunuh mereka dan menggali kubur mereka untuk dijadikan kubu pertahanan Inilah jahilnya orang Melayu terhadap konspirasi kaum lain terhadap mereka.Setiap orang yang mendarat di tanah air mereka akan disambut dengan tarian dan kompang padahal hakikatnya tidak semua bangsa lain yang mempunyai sifat yang tulus dan ikhlas saperti hati orang Melayu.Ekoran kecuaian ini , orang Melayu selalu tertipu dalam selok belok kehidupan.Akibat nya kampung dan bandar tergadai dan orang Melayu dihalau hanya dengan politik najis bab* , gigitan anjing ,desakan ngo,kongsi gelap , liberalisme, modernism dan tolak ansurisma.

Berikut adalah Peta Tamil Eelam yang dengan jelas dinyatakan bahawa Malaysia ialah salah satu negara yang termasuk dalam tanah tuntutan mereka atas nama The Greater Tamil State.

Empayar Tamil ataui Greater Tamil State yang dirancang akan meliputi Malaysia, mirip kepada perjuangan Yahudi International yang mempunyai matlamat penubuhan Israel sebagai pusat empayar Yahudi yang meluputi Greater Israel . Mungkin inilah sebabnya salah satu dari parti politik Tamil di Malaysia memggunakan Star of David sebagai lambang parti mereka. Alasan Malaysia termasuk dalam impian Empayar Tamil atau Greater Tamil state adalah kerana Malaysia dan Indonesia merupakan jajahan takluk kerajaan Hindu Tamil Nadu Dravidian beribu tahun dahulu. Langkasuka (Kedah) dianggap oleh militan tamil sebagai negara Tamil lama dan mungkin inilah sebab nya Sungai petani menjadi pusat aktiviti Hindu Militan dan kongsi gelap Tamil di Malaysia. Kita sebenarnya lalai tentang betapa orang kafir tidak lupa dan jemu jemu bagi mengancam orang islam. Kita adalah kaum yang lalai tambah tambah lagi apabila kita diperintah oleh UMNO yang memang tidak bermaruah untuk mempertahan hak milik orang Islam.Dalam keadaan orang Tamil militan mempunyai cita cita untuk menakluki Malaysia , Muzeum Negara dengan bodohnya pemperbesarkan penemuan Chandi Batu Pahat dan Lembah Bujang sebagai pusat tamaddun Melayu. Tak ke bangang nama nya , memperkukuhkan cita cita orang yang ingin menakluk kita. Pada masa yang sama kita membiarkan kesan sejarah islam terbiar dinaik semak samun. Untuk melihat betapa rakus nya cita cita kumpulan militan nationalis tamil ini sila lihat laman web kumpulan pengganas tamil eelam dengan impian mereka yang kurang ajar http://www.dalitsta dan.org/tamil/ index.html

Maldive , sebuah negara ummat Islam turut menjadi tuntutan Empire Tamil . Ini di laporkan dalam dalam akbar Outlook India 2003

The Tamil Nadu Liberation Army (TNLA) has mapped out a self-styled Vishala Tamil Nadu or Greater Tamil Homeland. In addition to the Indian state of Tamil Nadu and certain other Dravidian speaking regions of India including the Laccadive Islands, the Vishala incorporates Minicoy Island, the ‘Tamil Eelam’ in Sri Lanka, the whole of the Maldives, Malaysia and Singapore (’Malayanadu’ ), and Mauritius. This was reported by S. Anand in Outlook India issue of 20 October 2003.

Tuntutan ini bukan hanya di mulut malah militan nationalis tamil turut berkomplot dengan talibaru hindu di Maldive unti merampas kuasa. Nasib baik cubaan ini gagal.

Keganasan Tamil Eelam sudah terkenal dengan etnic cleansing pembunuhan beramai ramai ummat Islam tahun 1985 di kawasan majoriti Tamil Hindu di utara Sri Langka dimana 7,000 ummat islam dibunuh dan 100,000 di halau dari kampung halaman mereka.Turut menjadi mangsa adalah kaum Singhalese yang memerintah Sri Langka.. Berikut adalah gambar pembunuhan tanpa belas kasihan pengganas Tamil Eeelam yang mabuk dengan semangat nationalist fanatik mereka dalam peristiwa pada Nov 1995 di Kotigayala .19 wanita dan kanak kanak di bunuh dengan kejam. Gambar di bawah menunjukkan betapi zalim nya kaum tamil nationalis militan dan fanatik ini bertindak untuk mengganas bagi mendapat apa yang mereka mahu.

image003.gifimage004.gifimage005.gif


Kampung Islam yang terlibat dalam pembersihan etnik termasuk Chavakacheri. Erukkalampiddy. Puthukudiruppu, Tharapuram, Uppukulam and Erukkalampiddy ,Vidathalthivu, Adampan, Mullikulam, Vaddakandal, Periyamadu, Parappankandal and Murunkan. Rumah dan kebun mereka dirampas dan berlaku pembunuhan dan perogolan terhadap ummat islam. Masjid masjid dicemari dan penduduk muslim dikumpul dan dihalau saperti anjing. Laman web ini merekodkan etnic cleanisng di utara sri langka. http://www.uthr. org/Reports/ Report6/chapter3 .htm .Sampai sekarang mereka menjadi pelarian di Sri Langka.

Tidak cukup dengan menghalau Ummat Islam dari kampung mereka , 103 ummat Islam turut dibunuh didalam masjid Kanthankudy pada 3.8.1990. (Sila lihat gambar di bawah.)Kejadian terbaru ialah pada tahun 2005 dimana ummat yang menunaikan solat subuh di Masjid Akkarapaitu dibunuh dengan menggunakan 3 bom tangan. Mereka telah tanpa menghormati kesucian masjid dan membunuh ummat Islam dari keturunan bangsa mereka sendiri iaitu bangsa Tamil. Ini menyamai pembunuhan yahudi di masjid hebron di palestine

image003.gifimage004.gifimage005.gif

.
Untuk laporan lengkap pembunuhan dalam masjid ummat islam tamil , sila klik link ini http://www.spur. asn.au/kattankud i_muslim_ mosque_massare_ by_ltte_1. htmKumpulan Fanatik ini menggunakan negara dimana orang Tamil Hindu bermastautin saperti Canada , South Africa dan Malaysia sebagai pengkalan mereka untuk mendapat dana, bekalan dan rekrut. Gangster dan rompakan menjadi aktiviti puak Tamil fanatik ini melaksanakan tugas ini untuk mengembangkan ideologi ganas Tamil dan kearah membina empayar Tamil.. Pihak Angkatan tentera Malaysia mestilah berhati hati dengan kegiatan gerakan nationalist militan Tamil di Malaysia supaya negara kita tidak akan dikucar kacir dengan aktivit puak yang gila ini. Bank akaun mereka hendaklah dikawal dan aktiviti mengumpul dana gerakana militan tamil melalui penyeludupan dan rompakan hendak lah di benteras .Parti politik tamil Malaysia yang ada kaitan dengan gerakan militan nationalis tamil hendaklah di kawal selia supaya ianya bukan menjadi pengkalan ideologi untuk kumpulan militan tamil luar memperngaruhi politik negara ummat islam.

Terdapat juga berita yang melaporkan Selatan Thailand sebagai tempat kegiatan mereka meneyeludup senjata . Kita berharap , orang melayu Islam sekarang janganlah lagi mengulangi kesilapan zaman lampau apabila kita terlalu Jakun dengan apa yang berlaku disekeliling kita dan akhir nya menanggung bahana nya kepada anak cucu. Marilah kita berdoa supaya Allah menghidup kembali ruhul Jihad yang menjadi perisai mukmin. Ameen.










/

/

/

/

uucp://ttuyup.wordpress.com/files/2006/12/image007.jpg

/
/

/


/


-----------------
BERSAMA-SAMA MENGEMBALIKAN SEMULA KEHIDUPAN ISLAM MELALUI PENEGAKAN DAULAH KHILAFAH 'ALA MINHAJ NUBUWWAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For Nur_Humaira_1342HProfil   Hantar PM kepada Nur_Humaira_1342H   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 03-01-07 12:01


Kejamnya...Memang macam Yahudi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 03-01-07 12:15


sampai kpala kena pnggal ni dah mlmpau sangat lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-01-07 08:57


hindu tu kafiriin, maka mereka musuh Islam

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

nur_ashikin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27359
Posting: 256
Dari: shah alam

malaysia  


posticon Posting pada: 04-01-07 10:02


zalim.mereka ni jenis kafir yang wjb diperangi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ashikinProfil   Hantar PM kepada nur_ashikin   Quote dan BalasQuote

bintubahariyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2006
Ahli No: 25924
Posting: 242
Dari: usm

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-01-07 10:25


semoga mereka dilaknat Allah..
sama-sama beringat ye..
kat malaysia ni hindu pun tengah berusaha sebarkan gama depa.
espeacially kat penang. depa guna tektik lebih kurang macam kristian. lelaki ngorat muslimah dan dihindukan.
sama-sama beringat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintubahariyahProfil   Hantar PM kepada bintubahariyah   Pergi ke bintubahariyah's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 04-01-07 10:30


inilah yang teman kata dulu 'jangan bagi cine dan india menang' dalam salah satu topik dalam forum ni..tapi malangnya teman disisih...

siapalah teman ni...
[ Telah diedit oleh: Daeng_Jati pada 04-01-07 10:30 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Farveen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2006
Ahli No: 27631
Posting: 256
Dari: Bangi

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-01-07 10:48


hm..pasal hindu ngorat muslimah kat penang tu, memang saya tau sangat

sebab happen to my cousin..
dia ni, yelah, muslimah yang tak berapa muslimah..
taulah, kami ni india muslim..
dia memang nampak tak beza lah dengan hindu, sebab dia tak tutup aurat, mak ayah dia pun memang india tulen, jadi tak lah nampak beza sangat dengan indian (non-muslim) tu..

bf dia hindu lah
my aunt sanggup belutut kat bf dia, minta jangan kacau anak dia, kalau suka betul-betul, masuk islam, belajar islam..
tapi bf dia selamba saja hina my cousin, dia cakap "perempuan tu, entah berapa laki dah dia tidur. Aku ni nomber berapa tah" (dalam bahasa tamil lah)

lepas itu my aunt pujuk anak dia, tinggalkan bf dia
tapi masalahnya, anak dia tak ngaku dengan kami yang itu bf dia..

ada sekali tu, my cousin lari dari rumah
lepas itu ada neighbor nampak dia pakai sari, siap ber pottu, pergi kuil (bf dia punya dad adalah sami kuil tu)

tapi Kalau org lain tengok, memang lah nampak macam biasa, sebab my cousin kulit gelap semua,kan..tak syak lah..

neighbor ni bagitahu my aunt, terus my aunt suruh anak laki sulong dia pergi ambil adik dia balik..

sekarang dah balik lah..
tu cerita 5 tahun lalu..
sekarang my cousin taktaula cerita bagaimana dah..

tapi, memang saya tau sangat-sangat hal ini..
saya pun ada di penang masa tu..
ingat lagi, dia nak keluar dengan bf dia, dia bagitahu my aunt, dia nak keluar dengan saya

my aunt pun bgla
kebetulan masa tu saya pun nak pergi shopping2 dengan my other cousin
tapi tak jadi pula..

so saya pun pergi rumah my aunt lah..lepak2..hehe..
lepas itu my aunt tekejut..
kenapa saya datang rumah dia pula'
bukankah saya nak keluar ngna anak dia..

hmm..rupa-rupanya baru tau, dia dah lama guna nama saya untuk keluar dengan bf hindu dia itu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarveenProfil   Hantar PM kepada Farveen   Pergi ke Farveen's Website   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-01-07 10:21


ihzim kafiriin,

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-01-07 12:33


Risau betul dengan keadaan org Islam kita... risau dengan iman kita yang umpama telur d hujung tanduk... kalau tak jaga bebetul, habis lah... semoga Allah pelihara iman kita semua...

p/s: tapi bagaimana nak dipelihara iman kalau tak ada usaha atas iman?


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

zinniratunnajua
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2004
Ahli No: 12834
Posting: 271
Dari: bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 08-01-07 12:45


astaghfirullah..!!~~
macam-macam yang berlaku kat saudara kita di seluruh dunia, tak abes2 ditindas, sembelih,belasah,bunuh..huhu..
sedihnya ana tengok mayat2 tu esp yang kanak-kanak tu,
shukran atas info ni ye humaira,
ana akan cuba sebarkan dan bersama2 brusaha perkasakan umat Islam..
kalau pasal couple dengan nonmuslim pula, jangan tak tau, kat ipt memang melambak-lambak, dah jadi common things bagi certain org..
jadi sebelum jadi lebih teruk marilah sama-sama kita banteras perkara ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zinniratunnajuaProfil   Hantar PM kepada zinniratunnajua   Pergi ke zinniratunnajua's Website   Quote dan BalasQuote

SaLaFiaN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 191
Posting: 719
Dari: Tm Mlwt, Kl Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-01-07 12:50


Di dalam akhbar baru-baru ini, Menteri Kerja Raya ada cadangkan agar Malaysia lebih giat menjalankan pelaburan pembangunan di India, seperti pembinaan jalan raya dan sebagainya...

Ada sebarang komen?

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaLaFiaNProfil   Hantar PM kepada SaLaFiaN   Pergi ke SaLaFiaN's Website   Quote dan BalasQuote

najah85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26692
Posting: 338
Dari: kuantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-01-07 13:22


takut saya bila baca topik d atas...ummat islam semakin hari semakin dikecam...awas!!! jngn bagi muka kepada mereka...buat baik berpada2..saya tertarik dengan berita yang salafian nyatakan..maybe itu salah satu cara secara halusi yang cuba d buat...so????

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah85Profil   Hantar PM kepada najah85   Quote dan BalasQuote

songkok_aji02
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 593
Posting: 532
Dari: KL / JB

Johor  


posticon Posting pada: 08-01-07 13:49


sekarang ni dah banyak keganasan yang berlaku...,umat islam seperti buih di lautan........ayuh bangkitlah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For songkok_aji02Profil   Hantar PM kepada songkok_aji02   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-12-08 15:36


kesiankan,,,siapa ada gambar keganasan di peristiwa shabra dan shatila???

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

intifada08
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.08.2008
Ahli No: 34648
Posting: 52
Dari: Kedah

armenia  


posticon Posting pada: 23-12-08 15:44


sesiapa ada gambar keganasan 13 Mei?...


Umat Islam di Malaysia ni mesti bersatu jangan asyik berpolitik saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For intifada08Profil   Hantar PM kepada intifada08   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-12-08 15:46


Eiss... tak sanggup nak tengok gambar-gambar ini.. kejamnye ye.. :-(



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

bintanghati2008
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.07.2008
Ahli No: 34147
Posting: 217
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-12-08 15:53


assalammualaikum

ngerinya.. mereka itu manusia ke apa? tak kan tak ada hati dan perasaan

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintanghati2008Profil   Hantar PM kepada bintanghati2008   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 23-12-08 17:28


ngeri saya tengok.sayu hati ini, ayuhlah umat islam bangkit semua, jangan hanya berpolitik dan mengejar kemewahan dunia...jangan biarkan umat islam yang tidak berdosa menjadi mangsa....

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

lebai_y2k
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.09.2003
Ahli No: 3792
Posting: 176
Dari: Pokok Sena

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-12-08 18:04


Pada 08-01-07 12:50 , SaLaFiaN posting:

!!! QUOTE !!!

Di dalam akhbar baru-baru ini, Menteri Kerja Raya ada cadangkan agar Malaysia lebih giat menjalankan pelaburan pembangunan di India, seperti pembinaan jalan raya dan sebagainya...

Ada sebarang komen?

Alah,sedangkan Amerika yang tiap-tiap hari dok bunuh orang Islam pun kita benarkan melabur secara besar-besaran di Malaysia,apatah lagi India yang tak berapa di ketahui umum ni..


-----------------
Sesungguhnya solatku,amalku,hidup dan matiku adalah kerana ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For lebai_y2kProfil   Hantar PM kepada lebai_y2k   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-12-08 18:59


marilah kita semua bangkit,berwaspada sentiasa tanda-tanda kiamat semakin dekat,dekatkan dirimu semua pada allah....KAMI mengharapkan perlindunganmu ya allah dari segala bahaya

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 3.827127 saat. Lajunya....