Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 01-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
It is possible to fail in many ways...while to succeed is possible only in one way.
-- Aristotle

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 27
Ahli: 0
Jumlah: 27




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 4 hari yang lalu


Rawatan Alternatif
Topik: BEWARE GURLS!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, Prof_Muslim
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Rawatan Alternatif
    »» BEWARE GURLS!!

Please Mendaftar To Post


Oleh BEWARE GURLS!!

wani_sopan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1338
Posting: 102
Dari: uum

Kedah  


posticon Posting pada: 03-09-03 13:59


Buat kengkawan gurls yg ku sayang, beware tau bila pi shopping, tetiba ader promoter soh try perfume jenama baru, ia mungkin di amik dr ekstrak keringat ketiak lelaki…

Huaaaa.. nak nangis rasanyer, bila baca rencana kat bawah nih.. Tak patut..tak patut..Kot yer pun nak cari penawar stress, guna laa cara lain..

Seperti yg dilaporkan oleh Jurnal Biology of Reproduction America sebelum ini, ekstrak ketiak yg sengaja diproses dari lelaki yang tidak memakai deodorant digunakan sebagai bahan ujikaji bg mencari bukti bahan bahawa hidung wanita boleh ‘digoda’ dgn bau badan lawan jenisnya. Dlm uji kaji yg dilakukan itu, perfume semulajadi ini kemudian di sapu KE ATAS BIBIR puluhan wanita berumur 25 hingga 45 tahun. Tentunya tanpa memberitahu bahawa itu adalah keringat lelaki, dan hanya dihebahkan bahawa mereka sedang menguji satu jenis perfume baru.

Enam jam pertama selps itu, skala mood wanita yg di sapu perfume dr keringat lelaki itu di ukur. Hasilnya sungguh unik. Selain boleh mencerahkan mood, perfume ketiak lelaki juga membuat wanita menjadi kurang stress.. Kajian ini juga membuktikan bahawa keringat lelaki buat kaum wanita boleh membantu relaksasi dan mengatur haid..

Selebihnya, bukan cuma mood yg boleh dipengaruhi oleh perfume yg diperbuat dr bhgian tubuh kaum macho yg paling menarik itu, kini terbukti pula hormon reproduksi wanita golongan LH (Luteinizing Hormone) akan turut di pengaruhi.

Normalnya, hormon LH mencetuskan terjadinya ovulasi atau keluarnya sel telur matang dr indung telur. Apabila wanita mencium bau khas ketiak lelaki, hormon LH nya akan lansung membanjir dlm darah. Dikatakan bahawa bau keringat lelaki mengandungi bahan yg mencetuskan keluarnya telur...

-mintak2 ler kajian tuh tak sampai ke Malaysia sekarang atau biler2..




Bookmark and Share

    


  Member Information For wani_sopanProfil   Hantar PM kepada wani_sopan   Pergi ke wani_sopan's Website   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 04-09-03 17:45


Assalammualaikum..
hahaha..
klakarlah...nasib ana tak pernah pakai perfume...
BEWARE GURLS..

-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

wardahsakinah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.08.2003
Ahli No: 3100
Posting: 29
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-10-03 16:14


Akum..
MasyaAllah...kenapalah boleh sampai jadi macam tu...kot yer pun teknologi dah canggih..takder ke cara yg lebih bersih dan suci..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardahsakinahProfil   Hantar PM kepada wardahsakinah   Quote dan BalasQuote

fi_amaanillah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 259
Posting: 306
Dari: JB

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-10-03 18:09


assalamualaikum..

ana pun x minat pakai perfume.. wangi la sgt2...setakat colonge tu ok lg..

lgpun org p'puan x elok pakai perfume..blh jatuh hukum zina kl bau tu ditegur oleh lelaki...

apepun..bedak aje dh kira orait....

-----------------
"jadilah spt pohon kayu yg lebat buahnya,tumbuh di tepi jalan, dilempar dgn batu,tetapi dibalas dgn buah"---Saidina Abu Bakar

Bookmark and Share

    


  Member Information For fi_amaanillahProfil   Hantar PM kepada fi_amaanillah   Quote dan BalasQuote

syah_solehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.08.2003
Ahli No: 2858
Posting: 350
Dari: Johor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-10-03 02:26


ana setuju kata fi...
lagipun.. kalau perfume sebatu leh bau... kan dosa tu..
nak tenangkan jiwa... zikir bebanyak jaaaa...


Bookmark and Share

    


  Member Information For syah_solehahProfil   Hantar PM kepada syah_solehah   Quote dan BalasQuote

ayuazar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.07.2003
Ahli No: 2390
Posting: 171
Dari: kuala lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-11-03 20:52


tak patut2...tak pernah pun pakai perfume...setakat pakai bedak..cukupla

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayuazarProfil   Hantar PM kepada ayuazar   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-11-03 13:17




kot ye pun.. nak release stress.. cium le.. bau ketiak hubby sendiri.. ish ish...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-11-03 14:05


iyye..... nasib baik ana jarang pakai perfume2 ni...kalau bau wangi sangat rasa macam nak muntah je...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-11-03 15:49


isk...



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 18-11-03 02:09



ish...ish...ish...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-11-03 02:33


bijak gak mereka,
tp salah tempat

[ Posting ini telah di edit oleh: kaze pada 2003-11-18 02:35 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

nadia_is
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1432
Posting: 236
Dari: awang-awangan

jordan  


posticon Posting pada: 28-11-03 23:37


eiii...gelinya..takde benda lain ke nak buat ujian??
thanks kak wani 4 the info..
nasib baik ana x guna perfume...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_isProfil   Hantar PM kepada nadia_is   Quote dan BalasQuote

nahri
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.10.2003
Ahli No: 4337
Posting: 39
Dari: Negeri yg Makmur dan Barakah

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-11-03 01:42


sungguh melampau!!! nak marah pun tak leh... tp aper hukumnya? dibenarkan dlm Islam ke? bila bayangkan yg mesti lelaki barat yg diambil. dahlah kat sana diorg jrg mandi. waaaaa!!!!! kesian kat yg pakai perfume tu...simpati. salesgirl yg jual tu mmgla.... kot saya yg terbeli, mmg nak kena belasah tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nahriProfil   Hantar PM kepada nahri   Quote dan BalasQuote

pErMaIsUrI_hAtI
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 244
Posting: 116
Dari: IIUM KuAnTaN CamPuS

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-11-04 19:06


eee yuckkk!!!

nilaa antara perancangan org2 kafir!

-----------------
Kuli kepada Dakwah...
Hamba kepada Allah...
hidup mulia @ mati syahid..!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For pErMaIsUrI_hAtIProfil   Hantar PM kepada pErMaIsUrI_hAtI   Quote dan BalasQuote

farina_haikal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11708
Posting: 245
Dari: seoul,korea

north_korea  


posticon Posting pada: 30-11-04 20:26


loh...mcm2 dunia zaman skarang....kan betul cara hidup islam.xbaik pakai minyak2 wangi ni...terutamanya pempuan...klu kena cara x salah...apepun,x mudah percaya pd pujuk rayu promoter bila anda kluar shopping...


Bookmark and Share

    


  Member Information For farina_haikalProfil   Hantar PM kepada farina_haikal   Quote dan BalasQuote

rawdhah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2004
Ahli No: 7485
Posting: 193
Dari: bp

Johor  


posticon Posting pada: 01-12-04 08:34


..hmm ape nak jadi...ketiak pon jd perfume...ntah satu hari nanti.....ape lak....isk

-----------------
"Bukan satu paksaan untuk disebarluaskan,saling mengingatkan sesama bukanlah hal binasa"

Bookmark and Share

    


  Member Information For rawdhahProfil   Hantar PM kepada rawdhah   Pergi ke rawdhah's Website   Quote dan BalasQuote

Fasihah_Husniyah
Warga Rasmi
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12990
Posting: 13

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 11-12-04 12:24




Kotornyer.. Nasib baik la Fasihah tak pernah pakai perfume.. tobat.. takkan pakai..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Fasihah_HusniyahProfil   Hantar PM kepada Fasihah_Husniyah   Quote dan BalasQuote

farabi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2004
Ahli No: 9005
Posting: 247
Dari: kelana jaya

Pahang  


posticon Posting pada: 18-12-04 17:16


Itu dah kira eksploitasi namanya...........
ingat la wahai sahabat ku......

-----------------
WARDAH.....SALAM UKHWAH UNTUK SEMUA

Bookmark and Share

    


  Member Information For farabiProfil   Hantar PM kepada farabi   Pergi ke farabi's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-01-05 23:45


macam macam la...

BEWARE!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

nurse_intan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2004
Ahli No: 11770
Posting: 125

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-01-05 01:27




isk...pengotornye...
rase nak termuntah lak.!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurse_intanProfil   Hantar PM kepada nurse_intan   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 11-01-05 17:44


ape salahnye.
bukankah extract tu dah diproses.?
dgn kate lain hanya sekedar extract bukan peluh yg benar. kandungan kimianya sudah dikaji & ditiru untuk m'hasilkan perfume sebegitu.

jgn sekedar fikir yg negatif. fikirkan pasal kebesaran Tuhan yg m'cipta segla, & betapa kompleks ciptaannya yg hanya sedikit kita fahami.
ini menambahkan lg kekuatan kenyataan bahawa Tuhan tlh m'ciptakan setiap kehidupan itu b'pasangan. maka lelaki diciptakan untuk perempuan, & perempuan diciptakan untuk lelaki.
bukan lelaki untuk lelaki 7 perempuan untuk perempuan.

jgn t'sangkut didlm paradigma yg t'tutup. buka minda.

[ Posting ini telah di edit oleh: alifmimyanun pada 2005-01-11 17:52 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 905
Posting: 572
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-02-05 01:28


Salam alaik

boleh caye ke?

tumpang lalu..kakak musafir sayyaf nak lalu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

Tuffah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.02.2004
Ahli No: 6997
Posting: 56
Dari: Giant

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 25-06-05 18:56


ya ana pun sependapat dengan saudara alif. Artikel tersebut membuktikan kekuasaan & kebesaran Allah.

apa-apa pun, perfume yang nak dihasilkan tu nanti kenala berterus terang dengan kandungannya.:p

Bookmark and Share

    


  Member Information For TuffahProfil   Hantar PM kepada Tuffah   Pergi ke Tuffah's Website   Quote dan BalasQuote

Riyadhfannil
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 214
Posting: 487
Dari: fi ardillah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 25-06-05 23:41


Hmm..percaya...jangan tak percaya

Bookmark and Share

    


  Member Information For RiyadhfannilProfil   Hantar PM kepada Riyadhfannil   Pergi ke Riyadhfannil's Website   Quote dan BalasQuote

blueberryluvchoc
Warga Rasmi
Menyertai: 14.05.2005
Ahli No: 16507
Posting: 10
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 03-07-05 00:28


hmm...kenala sentiasa berwaspada apa² pun mungkin pada zaman sekarang ini.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For blueberryluvchocProfil   Hantar PM kepada blueberryluvchoc   Quote dan BalasQuote

annur83
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.05.2005
Ahli No: 16501
Posting: 126
Dari: BuMi Allah, Kedah Darul Aman

Kedah  


posticon Posting pada: 04-07-05 10:54


assalamualaikum...

ya Allah..awat jadi lagu tu...erm..nak muntah lah kan..
ermm..macam-macam lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For annur83Profil   Hantar PM kepada annur83   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 05-07-05 13:47


EEEII.........................PENGOTOR!


berhati2 sebelum terkena. entah sapa2 punya lah...
NAUZUBILLAH HI MIN ZALIK

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

eizani_83
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.03.2004
Ahli No: 7713
Posting: 68
Dari: PJ

Selangor  


posticon Posting pada: 05-07-05 15:23


:lol: :lol: :lol: kelakarlah..
macam2 peel orang zaman sekarang ni...
sungguh pengotor.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For eizani_83Profil   Hantar PM kepada eizani_83   Quote dan BalasQuote

puteri_balqis
Warga Rasmi
Menyertai: 17.02.2005
Ahli No: 14473
Posting: 10
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 05-07-05 15:38


isk...isk...isk....

ada jugak orang nak buat ujikaji macam tu? ye?
pengotor betul.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_balqisProfil   Hantar PM kepada puteri_balqis   Quote dan BalasQuote

mawar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.10.2003
Ahli No: 4592
Posting: 119
Dari: k.lumpur

Pahang  


posticon Posting pada: 19-07-05 22:21


hayyo! perfume begitu pun ada ke?...so all muslimat beware!tak kira lah ekstak ke apa ke saya geli!! :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarProfil   Hantar PM kepada mawar   Quote dan BalasQuote

musafir_lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.09.2005
Ahli No: 19324
Posting: 283
Dari: perak + KL + johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-03-06 14:48


entah apa-apa..macam tu pun jadi juga!

Bookmark and Share

    


  Member Information For musafir_laraProfil   Hantar PM kepada musafir_lara   Quote dan BalasQuote

nurkasih87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 3434
Posting: 133
Dari: Kemaman!..

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-03-06 15:20


eum.. ssh nak dtfsirkan ragam orang sekarang nh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkasih87Profil   Hantar PM kepada nurkasih87   Pergi ke nurkasih87's Website   Quote dan BalasQuote

danial_muhd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23070
Posting: 212
Dari: Bukit Mertajam -> gambang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-03-06 15:58


Maasya Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For danial_muhdProfil   Hantar PM kepada danial_muhd   Quote dan BalasQuote

wihdatul_asrar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.02.2006
Ahli No: 22976
Posting: 121
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-03-06 18:21


eeee... pengotor!!
saya ini dah la jenis yang suka pakai perfume tapi tak ada la sampai sebatu bau nya...... ;-P

kalau nak tunjukkan kepandaian pun, berpada2 la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wihdatul_asrarProfil   Hantar PM kepada wihdatul_asrar   Quote dan BalasQuote

pak_ali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18734
Posting: 256
Dari: Hollywood Records, 500 S. Buena Vista Saints Burbank, Los Angeles, California 91521.....

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-03-06 18:48


gila ah....risau juga eden...nanti habis ketiak eden diselongkarnya nak buat kajian....hahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For pak_aliProfil   Hantar PM kepada pak_ali   Quote dan BalasQuote

oliver_twist
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20817
Posting: 84
Dari: perak

uk  


posticon Posting pada: 13-03-06 19:34


hehe kajian tu ada juga manfaatnye...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For oliver_twistProfil   Hantar PM kepada oliver_twist   Quote dan BalasQuote

mieIKIM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2006
Ahli No: 23916
Posting: 318
Dari: Anyway UnAvailable

italy   avatar


posticon Posting pada: 03-06-06 23:31


sedihnye ana.ana tak faham walaupun dah baca 5 dozen kali.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mieIKIMProfil   Hantar PM kepada mieIKIM   Pergi ke mieIKIM's Website   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 04-06-06 00:11


heheheh... ,macam-macam dunia ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

mohdhanis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9883
Posting: 189
Dari: pahang, selangor, penang

Selangor  


posticon Posting pada: 15-07-06 15:22


macam-macam

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdhanisProfil   Hantar PM kepada mohdhanis   Pergi ke mohdhanis's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.156316 saat. Lajunya....