Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Setiap awal tahun Allah SWT menghadiahkan 8760 hadiah amat berharga untuk setahun. Bagaimana anda menggunakan 8760 jam itulah yang menentukan kemajuan atau kemunduran hidup
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 26
Ahli: 0
Jumlah: 26




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 6 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: Mungkin 'Mereka' dah takut..


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» Mungkin 'Mereka' dah takut..

Please Mendaftar To Post


Oleh Mungkin 'Mereka' dah takut..

InginTahu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.07.2006
Ahli No: 25067
Posting: 116
Dari: malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 02-10-06 10:28


Assalamualaikum

semenjak isu Halal Haram mengenai makanan kecoh seluruh negara.. apa yang ana perasan, ada syarikat2 pengeluar produk berjenama terkenal semakin 'galak' penayangan iklan mereka di kaca TV.. akhbar, majalah dll...

sebagai contohnya, sebuah produk ubat gigi ini yang memang terkenal di Malaysia... sekarang dah keluar dengan jenama yang lebih kepada Islamic' sikit... ubat gigi Colgxtx dengan Kayu Sugi... siap dengan logo halal JAKIMnya... Kenapa sekarang? Kenapa dulu tak ada logo halal JAKIM? Kenapa? sebab dah ramai org tahu yang ubat gigi itu tidak halal?

...


-----------------
"Ambil Tahu sesuatu perkara, tidak semestinya sibuk menjaga tepi kain orang-itu lebih baik dari menjadi kera sumbang!"


Bookmark and Share

    


  Member Information For InginTahuProfil   Hantar PM kepada InginTahu   Quote dan BalasQuote

airbiru
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.01.2005
Ahli No: 13948
Posting: 52
Dari: Japan

japan  


posticon Posting pada: 02-10-06 10:56


perubahan yang baik..baguslah!

Bookmark and Share

    


  Member Information For airbiruProfil   Hantar PM kepada airbiru   Quote dan BalasQuote

nurul_gts46
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.06.2006
Ahli No: 24757
Posting: 82

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-10-06 11:06


alhamdulillah....dengan ini barulah Malaysia mampu jadi pengeluar utama produk halal dunia.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_gts46Profil   Hantar PM kepada nurul_gts46   Pergi ke nurul_gts46's Website   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-10-06 13:39


sekarang orang risau tentang barangan yang haram, tapi tak pernah risau tentang duit untuk beli barang tu dapat dari sumber halal atau haram!!!

ps: harap maklum.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

farabi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2004
Ahli No: 9005
Posting: 247
Dari: kelana jaya

Pahang  


posticon Posting pada: 02-10-06 13:54


..betul..mereka nak untung saja...bukan kira halal haram...padahal hasil haram tu lah yang akan menumbuhkan daging hitam yang akan di bakar api neraka akhirat kelak

Bookmark and Share

    


  Member Information For farabiProfil   Hantar PM kepada farabi   Pergi ke farabi's Website   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-10-06 15:24


itu adalah strategi pemasaranlah..mungkin sebab penjualan mereka menurun dek kempen boikot yang tersebar luar diinternet ni....sekarang ni ana tak jumpa lagi orang yang sekeliling ana yang pakai ubat gigi colgate sejak ada kempen boikot ni.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 02-10-06 15:29


yang penting...mari kita membeli produk melayu....sokong orang melayu berniaga...orang cina tak kan bantu orang melayu....Kalau produk melayu, dia simpan kat belakang2.....so, inilah tanggungjawab kita.....BELILAH produk Melayu...HALAGEL,,,HPA...dan lain2

Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

InginTahu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.07.2006
Ahli No: 25067
Posting: 116
Dari: malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 04-10-06 11:04


Pada 02-10-06 15:24 , triptofana posting:

!!! QUOTE !!!

itu adalah strategi pemasaranlah..mungkin sebab penjualan mereka menurun dek kempen boikot yang tersebar luar diinternet ni....sekarang ni ana tak jumpa lagi orang yang sekeliling ana yang pakai ubat gigi colgate sejak ada kempen boikot ni.....


namun,
masih ada pekedai runcit melayu(Islam) yang masih menjual jenama yang diperkatakan ini...

entahlah.. takkan nak tunggu stok habis pula..

jika pekedai sama-sama boikot jenama produk tersebut, ana pasti pengeluar produk berkenaan akan mengalami 'kegoyahan' dalam jumlah jualan

- mereka tahu bangsa melayu yang paling ramai menggunakan produk mereka!


-----------------
"Ambil Tahu sesuatu perkara, tidak semestinya sibuk menjaga tepi kain orang-itu lebih baik dari menjadi kera sumbang!"


Bookmark and Share

    


  Member Information For InginTahuProfil   Hantar PM kepada InginTahu   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.099214 saat. Lajunya....