Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Men are born to succeed, not fail.
-- Henry David

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 34
Ahli: 0
Jumlah: 34




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 6 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Portal Ukhwah jangan gentar, kami akan terus bersama anda.


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Portal Ukhwah jangan gentar, kami akan terus bersama anda.

Please Mendaftar To Post


Oleh Portal Ukhwah jangan gentar, kami akan terus bersama anda.

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1306
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-09-06 18:29


Assalamualaikum.

copypaste daripada utusan malaysia

Kerajaan mampu kesan pemilik laman forum
PUTRAJAYA 21 Sept. – Menteri Tenaga, Air dan Komunikasi, Datuk Seri Dr. Lim Keng Yaik memberi amaran kepada pemilik laman forum (blog) di negara ini bahawa kerajaan mempunyai keupayaan mengesan mereka.

Sehubungan itu, beliau mengingatkan pengendali laman forum itu supaya berhati-hati dan jangan sesekali melanggar undang-undang negara.

‘‘Anda sembanglah (blog) walau apa pun tetapi jangan langgar undang-undang negara. Berhati-hati, kerana kami boleh mengesan anda,’’ katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang akhbar selepas merasmikan Forum Kebangsaan Tenaga Boleh Diperbaharui di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) di sini hari ini.

Keng Yaik ditanya sama ada kementerian akan mengemukakan kertas cadangan kepada Kabinet bagi mengawal kegiatan laman forum itu.

Mengulas soalan tersebut, Keng Yaik berkata: ‘‘Saya tidak pernah terfikir untuk melakukannya.’’

Beliau menambah, undang-undang sedia ada sudah memadai bagi mengawal kegiatan tidak bertanggungjawab di Internet termasuk laman forum.

Pada majlis itu, Keng Yaik turut menyaksikan upacara menandatangani memorandum persefahaman (MoU) antara Pusat Tenaga Malaysia (PTM) dan MHES Asia Sdn. Bhd. bagi membangunkan projek berskala penuh penghasilan tenaga berasaskan teknologi Biomass di Serting, Negeri Sembilan.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

diharapkan pihak penguasa ukhwah.com tidak gentar dengan gertakan2 daripada mereka yang tidak senang dengan kritikan ini.


-----------------
Hunusan lidah itu lebih berbisa daripada hunusan keris sang pendekar


Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-09-06 22:10


Kebergantungan kita adalah kepada Allah, Lillahi Ta'ala.


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

miss_farhana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25002
Posting: 325
Dari: berpijak pada bumi Tuhan,berbumbungkan langit Tuhan

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-09-06 22:25


apa yang salahnya portal ni?tak faham lah..boleh jelaskan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_farhanaProfil   Hantar PM kepada miss_farhana   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 23-09-06 07:25


Susah lah macam ni..Semua benda nak control..Iklan dekat TV yang entah apa-apa tu tak nak tapis pulak.. Jangan jadi macam FBI sudah lah..Sampai perbualan telefon orang pun nak di rakam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 23-09-06 07:51


berani kerana benar
Allah swt bersama org yang benar
insyaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-09-06 09:16


Allahu Akhbar....... Setiap yang baik sentiasa dalam lindungan Ilahiiiiiiii

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

fishah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22182
Posting: 234
Dari: teluk intan

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-09-06 09:21


semoga ukhwah.com terus berkembang.... Allah bersama-sama orang yang benar dan membenarkan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fishahProfil   Hantar PM kepada fishah   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-09-06 12:15


sejak masuk ukhwah ini...ramai kawan pula walau pun tak kenal tapi boleh menegur kesilapan time berforum...makhlumlah..kekadang tu terlepas juga hhhehehe...ukhwah ni lah kawan saya...bila kawan lain buat hal masing-masing busy ke.....

semoga ukhwah yang terjalin akan terus bersemi....Amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-09-06 12:42


wah, nampaknya kerajaan islam hadhari yang kita cukup agung2kan selama ni dah mula takut.
tak syak lagi, malaysia akan jadi sebuah negara bercorakkan pemerintahan kuku besi.

terima kasih kerana mengundi BN

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-09-06 14:07


Pada 23-09-06 12:15 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

sejak masuk ukhwah ini...ramai kawan pula walau pun tak kenal tapi boleh menegur kesilapan time berforum...makhlumlah..kekadang tu terlepas juga hhhehehe...ukhwah ni lah kawan saya...bila kawan lain buat hal masing-masing busy ke.....

semoga ukhwah yang terjalin akan terus bersemi....Amin


lisa sokong...


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 23-09-06 14:07


Pada 23-09-06 12:42 , imtihan_insyirah posting:

!!! QUOTE !!!

wah, nampaknya kerajaan islam hadhari yang kita cukup agung2kan selama ni dah mula takut.
tak syak lagi, malaysia akan jadi sebuah negara bercorakkan pemerintahan kuku besi.

terima kasih kerana mengundi BN


mmmm,kesitu pulak...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 23-09-06 14:10


kalau kita tak buat salah,janganla takut...bukan masalah sapa perintah ke apa,yang penting ialah niat kita...imtihan jangan cepat melatah.....nampak kelemahan kita sendiri... KALAU KITA FAHAM APA ITU ISLAM,AMAT MUDAH PERJALANAN HIDUP KITA.....:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

fathurrahman
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2006
Ahli No: 23783
Posting: 580
Dari: -

jordan   avatar


posticon Posting pada: 23-09-06 17:04


Pada 23-09-06 12:42 , imtihan_insyirah posting:

!!! QUOTE !!!

wah, nampaknya kerajaan islam hadhari yang kita cukup agung2kan selama ni dah mula takut.
tak syak lagi, malaysia akan jadi sebuah negara bercorakkan pemerintahan kuku besi.

terima kasih kerana mengundi BN


hai, kuatnya melatah manusia yang seorang ni. belum apa-apa lagi dah fikir negatif kat krjn. perasan betullah krjn takut sangat pada dia

kalau tak buat salah tak payah lah takut. ingat anda seorang saja ke yang berforum?

yang dipantau bukan terhad pada lmn politik saja. tapi juga untuk:

- laman2 agama eg. untuk menghalang pihak2 yang cuba nak sebarkan ajaran sesat ataupun agama selain Islam di Malaysia

- laman2 gosip artis eg. kes siti nurhaliza dulu

- individu2 yang suka forward email2 fitnah yang dia sendiri tak tahu benar atau tak, eg. email tentang gardenia, ribena etc yang banyak dalam forum ni sebab budak-budak portal ukhwah suka forward benda-benda macam ni (awas ye lepas ni, kalau news yang dihantar tu berunsur fitnah tak mustahil anda kena saman dengan syarikat yang terbabit)

- dan lain2 yang berkaitan

& of course laman2 politik sekiranya berita yang ditulis tu berunsur FITNAH, PERKAUMAN atau PROVOKASI

so kalau tak pernah buat pkra2 ni, tak payahlah melatah macam nenek tua pula kan? org yang kuat melatah ni biasanya orang-orang yang takut dengan bayang2 sendiri, ataupun memang pernah buat salah


-----------------
"Intellectuals solve problems; geniuses prevent them.." -Einstein
[ Telah diedit oleh: fathurrahman pada 23-09-06 17:06 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For fathurrahmanProfil   Hantar PM kepada fathurrahman   Pergi ke fathurrahman's Website   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 23-09-06 17:19


hai kerajaan malaysia ini....tak habis2 bersikap tak adil.....patutnye benda lain yang dikawal, bukannya kebebasan bercakap rakyat malaysia......sudahlah merobohkan masjid, robohkan surau, pecat imam, pecat bilal, pecat ahlijawatankuasa masjid dan surau, pecat mufti, ugut pegawai2 kerajaan dan etc.

Kenapa tak control kes murtad orang-orang Islam??....Kenapa tak control kes orang-orang Islam yang berjudi bahkan menjadi CEO atau board of directors company2 judi???......Kenapa tak control kewujudan club2 malam, pusat2 karaoke, pusat2 perjudian di malaysia ini???.....Kenapa tak haramkan saja import rokok???......Kenapa benarkan kewujudan kilang arak di malaysia???...Kenapa tak control kes2 rasuah di malaysia???....Kenapa hanya dakwa perasuah2 ikan bilis saja, perasuah2 berstatus ikan jerung dan ikan paus hidup senang lenang tanpa didakwa di mahkamah???

wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 23-09-06 17:39


Pada 22-09-06 22:10 , lisa_solehah posting:

!!! QUOTE !!!

Kebergantungan kita adalah kepada Allah, Lillahi Ta'ala.




;-)


-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1306
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-09-06 16:08


Assalamualaikum.

yang melatah sebenarnya adalah kerajaan BN. Tak cukup dengan ISA, OSA dan beberapa akta drakonian, ditambah lagi pula dengan pemantau bterhadap blog dan forum termasuklah ukhwah.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 24-09-06 16:27


Pada 23-09-06 17:04 , fathurrahman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-09-06 12:42 , imtihan_insyirah posting:

!!! QUOTE !!!

wah, nampaknya kerajaan islam hadhari yang kita cukup agung2kan selama ni dah mula takut.
tak syak lagi, malaysia akan jadi sebuah negara bercorakkan pemerintahan kuku besi.

terima kasih kerana mengundi BN


hai, kuatnya melatah manusia yang seorang ni. belum apa-apa lagi dah fikir negatif kat krjn. perasan betullah krjn takut sangat pada dia

kalau tak buat salah tak payah lah takut. ingat anda seorang saja ke yang berforum?

yang dipantau bukan terhad pada lmn politik saja. tapi juga untuk:

- laman2 agama eg. untuk menghalang pihak2 yang cuba nak sebarkan ajaran sesat ataupun agama selain Islam di Malaysia

- laman2 gosip artis eg. kes siti nurhaliza dulu

- individu2 yang suka forward email2 fitnah yang dia sendiri tak tahu benar atau tak, eg. email tentang gardenia, ribena etc yang banyak dalam forum ni sebab budak-budak portal ukhwah suka forward benda-benda macam ni (awas ye lepas ni, kalau news yang dihantar tu berunsur fitnah tak mustahil anda kena saman dengan syarikat yang terbabit)

- dan lain2 yang berkaitan

& of course laman2 politik sekiranya berita yang ditulis tu berunsur FITNAH, PERKAUMAN atau PROVOKASI

so kalau tak pernah buat pkra2 ni, tak payahlah melatah macam nenek tua pula kan? org yang kuat melatah ni biasanya orang-orang yang takut dengan bayang2 sendiri, ataupun memang pernah buat salah



betul tu...kaji dulu,kalau betul,buat apa nak takut....kalau takut,maknanya kita SALAH...keluarla kenyataan apa pun,saya tak kisah,sebab saya rasa kita ni berforum mengikut cara yang betul...

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 24-09-06 17:06


Kenapa kita cepat sangat melatah ni
biarlah mereka pantau, sekarang ni pun banyak sangat berita2 palsu yang tersebar
Kalau kita tak buat salah, kenapa nak takut????

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 25-09-06 11:50


emmm..
nak jadi kerajaan seperti kerajaan turki zaman kamal at-tartuk agaknya malaysia ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 25-09-06 13:34


kerajaan baru cakap mereka boleh pantau dan akan pantau ...kita dah melenting dan mengutuk sana sini...kalau tak boleh nak tegur ambil kain baju bungkus pergi masuk gua bertapa kat sana...terlepas dari undang-undang negara..nanti bila kerajaan nak buka tanah tu anda berpindah lah tempat lain pula ..buat macam kaum negrito tu..pandai-pandailah hidup supaya tidak dibaham harimau di lenyek gajah

Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

zico
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.02.2006
Ahli No: 22639
Posting: 48
Dari: Bangsar

lebanon  


posticon Posting pada: 25-09-06 15:07


hm, tak tau nak cakap apa. mungkin ada kebenaran tentang hasrat kerajaan dan mungkin ada muslihat tersendiri

Bookmark and Share

    


  Member Information For zicoProfil   Hantar PM kepada zico   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-09-06 15:11


saya pun tak tau!

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-09-06 15:11


saya pun tak tau!

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1306
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-09-06 00:16


Assalamualaikum.

sebenarnya Umno dan barisan nasional yang patut berambus dari bumi ciptaan Allah ni sebab mereka tidak mahu pakai undang2 yang diturunkan oleh Allah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 26-09-06 00:19


Pada 26-09-06 00:16 , lidah-penghunus posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum.

sebenarnya Umno dan barisan nasional yang patut berambus dari bumi ciptaan Allah ni sebab mereka tidak mahu pakai undang2 yang diturunkan oleh Allah.


emosi sangat lidah penghunus ni....jangan macam tu...:-) bertenang2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-09-06 17:40


Pada 26-09-06 00:16 , lidah-penghunus posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum.

sebenarnya Umno dan barisan nasional yang patut berambus dari bumi ciptaan Allah ni sebab mereka tidak mahu pakai undang2 yang diturunkan oleh Allah.

memang betul pun kata-kata saudara lidah-penghunus tu.

dah tu ngaku pun org Islam, Islam Hadhari lagi, tapi taknak ikut perintah Allah, tak payahlah duduk atas bumi ciptaan Allah ni kalau dah degil sangat dengan Allah...

bagi saya kenyataan tu tak emosional, saya sokong :-di


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

yanokage
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20839
Posting: 275
Dari: SMK (A) Al-Irshad

PulauPinang  


posticon Posting pada: 26-09-06 19:10


suka hatilah ... kebebasan bersuara ... hahah

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanokageProfil   Hantar PM kepada yanokage   Pergi ke yanokage's Website   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 26-09-06 20:12


Pada 26-09-06 00:16 , lidah-penghunus posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum.

sebenarnya Umno dan barisan nasional yang patut berambus dari bumi ciptaan Allah ni sebab mereka tidak mahu pakai undang2 yang diturunkan oleh Allah.


puak2 pro-sekular ini yang bongkak, ego, keras kepala, bermusuhan dengan undang2 Allah SWT.....mereka2 ini perlu mencari tempat2 dan destinasi2 lain yang BUKAN DICIPTA OLEH ALLAH SWT sebagai tempat tinggal mereka....carilah di planet lain ke....angkasaraya yang lain ke....bima sakti yang lain yang bukan milik Allah SWT.

p/s: agak2 lah....wujud tak tempat2 lain yang bukan milik Allah SWT itu???
[ Telah diedit oleh: naruto-san pada 26-09-06 20:15 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1306
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-09-06 23:44


Assalamualaikum.

     namun apapun kita tetap mempunyai tanggungjawab untuk menyeru mereka agar memberi walaq yang sepenuhnya kepada agama Allah, lebih2 bulan puasa ni ayuh sekali sekala kita keluar daripada dunia maya ini untuk menyeru mereka kepada maaruf mencegah mereka daripada mungkar, ayuh2 maudhu' kita ini semua banyak berada di bazar2 ramadhan. maaf terkasar bahasa.


-----------------
Hunusan lidah itu lebih berbisa daripada hunusan keris sang pendekar
[ Telah diedit oleh: lidah-penghunus pada 26-09-06 23:45 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 27-09-06 08:34


betul..setuju sangat kalau orang yang memusuhi islam di persilakan berambus dari bumi tuhan..dan setuju juga kalau orang yang taksub kepada parti sehingga membutakan mata memekakkan telinga terhadap kebaikan yang orang lain buat..di persilakan berambus sama,,untuk orang yang laju sangat dalam perjuangan sampai anak buah tak sempat nak ikut pun boleh berambus juga..menyusahkan manusia saja..dan dipersilakan berambus juga untuk orang tak faham bahasa dan tujuan daripada sesuatu arahan sama ada untuk kebaikan atau kejahatan..sebab manusia seperti ini akan jadi penghasut dan perosak negara..

Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 27-09-06 08:35


BESTNYA GUNA ISTILAH BERAMBUS :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

NurulJannah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4136
Posting: 62
Dari: KL

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-09-06 11:14


Takut hanya pada Allah.

Allahu akhbar!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurulJannahProfil   Hantar PM kepada NurulJannah   Quote dan BalasQuote

fathurrahman
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2006
Ahli No: 23783
Posting: 580
Dari: -

jordan   avatar


posticon Posting pada: 27-09-06 22:42


Pada 27-09-06 08:34 , samudra posting:

!!! QUOTE !!!

betul..setuju sangat kalau orang yang memusuhi islam di persilakan berambus dari bumi tuhan..dan setuju juga kalau orang yang taksub kepada parti sehingga membutakan mata memekakkan telinga terhadap kebaikan yang orang lain buat..di persilakan berambus sama,,untuk orang yang laju sangat dalam perjuangan sampai anak buah tak sempat nak ikut pun boleh berambus juga..menyusahkan manusia saja..dan dipersilakan berambus juga untuk orang tak faham bahasa dan tujuan daripada sesuatu arahan sama ada untuk kebaikan atau kejahatan..sebab manusia seperti ini akan jadi penghasut dan perosak negara..

i'm with you :lol: :lol: :lol:

kalau dah taksub sangat dengan politik, semua yang org lain buat pun dia fikir tang politik saja. org buat pkra2 yang baik pun, dia masih nak mencari-cari kesalahan

selama ni pun bukan tak boleh check IP & location via internet. cuba tanya Admin ukhwah, boleh tak mereka check IP kalian?


-----------------
"Intellectuals solve problems; geniuses prevent them.." -Einstein


Bookmark and Share

    


  Member Information For fathurrahmanProfil   Hantar PM kepada fathurrahman   Pergi ke fathurrahman's Website   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1306
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-09-06 15:48


Assalamualaikum.


Copy paste daripada utusan online

Zaharin dipecat ahli UMNO hina parti
KUALA LUMPUR 28 Sept. – Bekas Setiausaha UMNO Bahagian Bandar Tun Razak, Zaharin Mohd. Yassin dipecat sebagai ahli UMNO kerana didapati bersalah menghina parti dan pucuk pimpinan.

Presiden UMNO, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi berkata, pemecatan Zaharin yang juga penulis laman blog diputuskan sebulat suara oleh Majlis Tertinggi (MT) yang bermesyuarat hari ini.

‘‘Laporan (mengenai salah laku Zaharin) diterima oleh Lembaga Disiplin parti dan ia dibentang dan dibincangkan oleh MT yang mengambil keputusan sebulat suara, Zaharin Mohd. Yassin dipecat,’’ katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang akhbar selepas mempengerusikan mesyuarat MT UMNO di sini, hari ini.

Difahamkan, Zaharin didapati bersalah atas 22 tuduhan menghina dan memburukkan UMNO serta pucuk pimpinan parti.

Sementara itu, Setiausaha Agung UMNO, Datuk Radzi Sheikh Ahmad ketika ditemui pemberita menjelaskan keputusan itu tidak ada kena-mengena dengan blog beliau.

Sebaliknya kata Radzi, tindakan itu diambil kerana Zaharin memburuk-burukkan parti dan kepimpinan UMNO.

Katanya, perkara itu telah dibawa ke Lembaga Disiplin UMNO yang mendapati dia bersalah dan mencadangkan supaya digantung keahlian sehingga pemilihan akan datang.

Keputusan lembaga itu kata Radzi dibawa ke peringkat Jawatankuasa Pengurusan parti dan dibentangkan pada mesyuarat MT hari ini.

‘‘MT bagaimanapun memutuskan memecat Zaharin kerana menganggap ia merupakan perkara yang tidak sepatutnya berlaku.

‘‘Keputusan MT adalah sebulat suara. Ia membabitkan banyak tuduhan,’’ jelas Radzi.

Zaharin, kata Radzi hanya boleh membuat rayuan selepas tiga tahun daripada tarikh pemecatan itu.


Bayangkanlah setiausaha Umno sendiri pun boleh dipecat kerana mengkritik parti tersebut (memang kebal) untuk makluman zaharin juga adalah penulis blog yang menggunakan nama saintifik 'Sang Kelembai'

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-09-06 17:53


hehe, nampaknya kita2 kat ukhwah ni pun kena bersedia, silap2 kena ISA :lol:

p/s: na`uzubiLlahi min zalik...


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 29-09-06 18:05


Pada 29-09-06 17:53 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

hehe, nampaknya kita2 kat ukhwah ni pun kena bersedia, silap2 kena ISA :lol:

p/s: na`uzubiLlahi min zalik...



hehehe....maybe lepas ini ada proposal daripada menteri2 bangang kerajaan supaya menambah luas kawasan dan renovate kem tahanan kemunting......sebab akan ramai bloggers dan forumers yang akan dihumban masuk ke kem tahanan berkenaan tanpa bicara tidak lama lagi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

ahlifikir
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.07.2005
Ahli No: 17015
Posting: 45
Dari: kl

japan   avatar


posticon Posting pada: 29-09-06 19:17


web ni ada buat salah ke?kenapa anda semua jadi kelamkabut ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahlifikirProfil   Hantar PM kepada ahlifikir   Pergi ke ahlifikir's Website   Quote dan BalasQuote

jasadkudisini
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2006
Ahli No: 25763
Posting: 221
Dari: sinGgaHsaNa..

germany   avatar


posticon Posting pada: 03-10-06 09:09


berani kerana benar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jasadkudisiniProfil   Hantar PM kepada jasadkudisini   Pergi ke jasadkudisini's Website   Quote dan BalasQuote

jasadkudisini
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2006
Ahli No: 25763
Posting: 221
Dari: sinGgaHsaNa..

germany   avatar


posticon Posting pada: 03-10-06 09:13


Kenapa kita mesti takut??




_______________________________
MAJULAH ISLAM UNTUK DUNIA!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For jasadkudisiniProfil   Hantar PM kepada jasadkudisini   Pergi ke jasadkudisini's Website   Quote dan BalasQuote

jasadkudisini
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2006
Ahli No: 25763
Posting: 221
Dari: sinGgaHsaNa..

germany   avatar


posticon Posting pada: 03-10-06 09:16


Pada 27-09-06 22:42 , fathurrahman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-09-06 08:34 , samudra posting:

!!! QUOTE !!!

betul..setuju sangat kalau orang yang memusuhi islam di persilakan berambus dari bumi tuhan..dan setuju juga kalau orang yang taksub kepada parti sehingga membutakan mata memekakkan telinga terhadap kebaikan yang orang lain buat..di persilakan berambus sama,,untuk orang yang laju sangat dalam perjuangan sampai anak buah tak sempat nak ikut pun boleh berambus juga..menyusahkan manusia saja..dan dipersilakan berambus juga untuk orang tak faham bahasa dan tujuan daripada sesuatu arahan sama ada untuk kebaikan atau kejahatan..sebab manusia seperti ini akan jadi penghasut dan perosak negara..

i'm with you :lol: :lol: :lol:

kalau dah taksub sangat dengan politik, semua yang org lain buat pun dia fikir tang politik saja. org buat pkra2 yang baik pun, dia masih nak mencari-cari kesalahan

selama ni pun bukan tak boleh check IP & location via internet. cuba tanya Admin ukhwah, boleh tak mereka check IP kalian?










BETUL>..!!!
setuJu bEb!!!


-----------------
Gaia Online anime roleplaying community


Bookmark and Share

    


  Member Information For jasadkudisiniProfil   Hantar PM kepada jasadkudisini   Pergi ke jasadkudisini's Website   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 03-10-06 09:41


apa-apelah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-10-06 14:14


dah lama dah website ni kena pantau. rilek lah.

ps: bukan website ni saja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

hangkas
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.08.2006
Ahli No: 26058
Posting: 103
Dari: dalam perjalanan ke arah hari akhirat

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 09-10-06 18:58


selagi laman ukhwah bermatlamat ke arah kebaikan, kebenaran dan Islamik, selagi itu kita mempertahankannya....
apapun kita perlu berhati-hati dalam menyuarakan pandangan. Hanya Allah Maha Mengetahui dan Maha Melihat apa nawaitu dan tindakan sebenar hamba Nya.... Hanya Dia yang membalas perbuatan menegah kemungkaran....
Wasalam.....


-----------------
cinta yang sejati dan kekal hanya pada Allah, cinta pada makhluk adalah sementara dan keduniaan.
[ Telah diedit oleh: hangkas pada 09-10-06 19:00 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For hangkasProfil   Hantar PM kepada hangkas   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 10-10-06 00:09


'BERAMBUS' juga perkataan paling baik kalau dah diberi peluang banyak kali supaya ikut hukum alQuran...tapi buat tak tahu saja...jenayah makin lama makin meningkat,kes penceraian makin tinggi dari yang nak bernikah,artis diagung2kan,remaja sosial ditahap membimbangkan...kalau tak melenting dan asyik bagi muka saja sapa boleh tahan...dah nama negara Islam terima lah HUDUD...hukum tu termaktub hingga akhir zaman....tolak HUDUD bererti tolak ISLAM...boleh ke ISLAM ni apply sikit-sikit??bila senang dengan ISLAM ikut,bila ALLAH tak bagi ambil rasuah,anjur maksiat tak nak pula ikut...bila nak baca yassin jeput ustaz,bila ada kematian jemput ustaz....bila nak buat konsert halau ustaz, maki ulama...apa ini???yang pandai2 nak cipta hukum sendiri ISA lah,sebat lah,penjara lah...hukum Bristish juga yang nak ikut??kata ISLAM...kalau setia pada ISLAM ikut lah alQuran dan Hadis...kalau rasa pandai dr Tuhan, buat lah undang2 sendiri !!!lepas itu bala pun terima lah sama-sama....masalah pantau ana rasa pekara remeh saja...mereka nak pantau mereka punya suka lah...masalah yang besar hukum HUDUD bila nak jalan ini??yang dok sokong sangat kerajaan dari tadi tolong jawap bila nak jalan hukum HUDUD?? ke antum pun 'geng' nak apply ISLAM bila senang saja???

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

acok_86
WARGA SETIA
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25020
Posting: 565
Dari: tawau,SABAH BAH

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-10-06 03:58


bagus lah kalau KERAJAAN nak pantau FORUM, dan sebagainya..

tapi,di tv banyak juga benda-benda yang tak betul,tapi macam tak pernah dipantau saja..iklan,drama,movie..melambak-lambak yang berunsurkan seks..INILAH PEROSAK NEGARA.

banyak MAJALAH yang berusuR lucah MENDAPAT kebenaran dipasarkan diNEGARA ISLAM HADHARI..

p/s tak pernah pula dalang2 ni kena HERET ke ISA..yang banyak kena HERET adalah orang2 POLITIK yang tidak sehaluan dengan KERAJAAN..tu pasal ramai yang kata kerajaan buat undang2 hanya untuk sekat PEMBANGKANG..macam ISA lah,yang ramai masuk orang2 PEMBANGKANG,

macam juga AUKU di IPT..mereka buat AUKU,larang terlibat POLITIK luar,tapi orang UMNO buat program tarik pelajar IPT masuk UMNO dalam kampus..contoh di UM,USM,UPM,UKM,ada festa PUTRI UMNO,buat HARI SEJARAH UMNO dan sebagainya...tapi bila ada pelajar yang nak bawa dasar sama dengan PEMBANGKANG,maka teruklah pelajar itu dikerjakan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For acok_86Profil   Hantar PM kepada acok_86   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-10-06 08:38


semoga portal ukhwah terus maju membangun bersama islam

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-10-06 21:05


islam itu indah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 18-10-06 22:09


ASSALAMMUALAIKUM...
Hmmmmmmm...saya rasa lebih baik gunakan tenaga dan kemampuan tu untuk menangani gejala sosial seperti mat rempit, khalwat, zina, murtad, rasuah, salah guna kuasa, mengurangkan kadar kemiskinan dan sebagainya yang semangkin membarah dalam masyarakat...


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 19-10-06 01:59


Pada 18-10-06 22:09 , dmz posting:

!!! QUOTE !!!

ASSALAMMUALAIKUM...
Hmmmmmmm...saya rasa lebih baik gunakan tenaga dan kemampuan tu untuk menangani gejala sosial seperti mat rempit, khalwat, zina, murtad, rasuah, salah guna kuasa, mengurangkan kadar kemiskinan dan sebagainya yang semangkin membarah dalam masyarakat...



mm,betul juga tu..tapi kalau kita rasa kita benar,Kenapa perlu takut?????betul tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-10-06 10:07


berani kerana benar...
takut kerana salah...
pura2 kerana pengecut...
berjuang kerana ALLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-10-06 02:33


kami tetap sokong anda....
selamat maju jaya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

izad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 66
Posting: 427
Dari: Wakaf Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-10-06 08:42


UKHWAH.COM insyallah selamat.... secara rambangnya UC ini tak memihak kat mana-mana. semua pandangan diterima.



Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Ukhwah ini ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Ukhwah.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Ukhwah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For izadProfil   Hantar PM kepada izad   Pergi ke izad's Website   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-10-06 01:55


Sayaaang jugak kalian kat ukhwah.com ye :)

Anyway..dr posting yang ada, masing-masing ingin menyatakan hasrat tersendiri..

Apapun yang berlaku kita perlu amanah. Amanah dengan penulisan kita dan amanah pada setiap ulas bicara kita. Dan netters yang lain menjadi amanah jua untuk saling tegur-menegur atas kelemahan dan kelebihan netters yang lain.

Emosi tapi berisi, maksud hasrat hati sampai..adalah LEBIH BAIK dari emosi basi! Hanya luahan hati tapi tiada aplikasi= RUGI

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.152893 saat. Lajunya....