Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 10-08-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika anda taknak bekerja, carilah duit sebanyak-banyaknya; nanti anda tak perlu bekerja
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 46
Ahli: 0
Jumlah: 46




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 10 hari yang lalu
muslimiman: 15 hari yang lalu
tornado: 35 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: kalau boring apa yang kalian akan lakukan???


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» kalau boring apa yang kalian akan lakukan???

Please Mendaftar To Post


Oleh kalau boring apa yang kalian akan lakukan???

intanazliyana
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.09.2004
Ahli No: 11118
Posting: 21
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 19-07-06 13:07


Assalamualaikum...

kalau sahabat2 semua berada dalam keadaan boring,
apa yang kalian akan lakukan?? :-? :-? :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For intanazliyanaProfil   Hantar PM kepada intanazliyana   Pergi ke intanazliyana's Website   Quote dan BalasQuote

nadiahchem
Warga Rasmi
Menyertai: 18.06.2006
Ahli No: 24873
Posting: 2
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 19-07-06 13:12


waalaikumsalam... kalau saya boring, saya bukak website dan blog2 kat internet. macam aljazeera, harakah, saifulislam.com, dan blog kawan-kawan saya. kalau boring duduk depan komputer pula pergi main dengan kucing, tengok pokok bunga.. aman.... hehe.
boring lagi..bukak tv. tapi ni semua buat sementara saja..masa jadi penganggur ni lah
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For nadiahchemProfil   Hantar PM kepada nadiahchem   Quote dan BalasQuote

nurfieza
WARGA SETIA
Menyertai: 19.01.2006
Ahli No: 22039
Posting: 416
Dari: utara...

Selangor  


posticon Posting pada: 19-07-06 13:33


........
ikut keadaan..
kadang tidur, kalau rajin baca buku..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfiezaProfil   Hantar PM kepada nurfieza   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-07-06 13:37


nangis ..:di

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

eja84
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23277
Posting: 50
Dari: perak

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-07-06 14:04


tak tahu nak buat apa.....lagi fikir lagi boring.....huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For eja84Profil   Hantar PM kepada eja84   Quote dan BalasQuote

niezam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14909
Posting: 139
Dari: Atas Tanah

iraq  


posticon Posting pada: 19-07-06 15:46


Pada 19-07-06 13:37 , imtihan_insyirah posting:

!!! QUOTE !!!

nangis ..:di


tak elok nangis-nangis...banyak benda lain boleh dilakukan untuk diisi pada masa boring.

Bookmark and Share

    


  Member Information For niezamProfil   Hantar PM kepada niezam   Quote dan BalasQuote

SHAMR
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2004
Ahli No: 11639
Posting: 777
Dari: Dari ALLAH kita datang, kepadaNya kita kembali...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-07-06 15:57


Pada 19-07-06 15:46 , niezam posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-07-06 13:37 , imtihan_insyirah posting:

!!! QUOTE !!!

nangis ..:di


tak elok nangis-nangis...banyak benda lain boleh dilakukan untuk diisi pada masa boring.


betul tu niezam. kenapa imtihan_insyirah nangis?
Saya kalau boring selalunya khatamkan balik novel2, cerpen2 & komik2 yang ada dalam koleksi. Takpun surf internet cari cerpen baru.


-----------------
"Jangan gugur sebelum syahid!"


Bookmark and Share

    


  Member Information For SHAMRProfil   Hantar PM kepada SHAMR   Quote dan BalasQuote

maruz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2005
Ahli No: 16590
Posting: 282
Dari: Selangor Darul Ehsan

lebanon   avatar


posticon Posting pada: 19-07-06 16:44


banyak pilihan:
1.menonton tv
2.dengar radio
3.baca buku/majalah eg: majalah i, milenia muslim
4.jalan-jalan kat luar....
masa kat penang dulu, suka lepak atas bukit minden dan tengok jambatan penang....

Bookmark and Share

    


  Member Information For maruzProfil   Hantar PM kepada maruz   Quote dan BalasQuote

sahabat83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2005
Ahli No: 15922
Posting: 151
Dari: skpc(1)-sesma-ikip3-upm-cosmopoinkb

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-07-06 17:12


tengok keadaan lah...kadang-kadang tengok tv..yang paling best dapat mencoret sesuatu tak kisah lah apa-apa pun...lagipun saya suka menulis...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat83Profil   Hantar PM kepada sahabat83   Quote dan BalasQuote

nurhikari
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.07.2006
Ahli No: 25260
Posting: 53
Dari: Earth

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-07-06 17:29


tidur..zzz
takpun masak,lepas itu makan sendiri....
biasanya duduk depan comp baca blog orang

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhikariProfil   Hantar PM kepada nurhikari   Quote dan BalasQuote

KIKO
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14072
Posting: 251
Dari: Kota Kinabalu Sabah...

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-07-06 17:30


Biasanya sya layan saja lah boring tu.....kalau memang boring sangat....susah mahu cakap...biarlah rahsia... :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For KIKOProfil   Hantar PM kepada KIKO   Quote dan BalasQuote

sahabat83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2005
Ahli No: 15922
Posting: 151
Dari: skpc(1)-sesma-ikip3-upm-cosmopoinkb

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-07-06 17:32


kiko Kalau layan boring...tambah boring lah jawabnya...xpn jadi tension....hehehe..baik tidur...dapat juga rehatkan badan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat83Profil   Hantar PM kepada sahabat83   Quote dan BalasQuote

nurhaida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8493
Posting: 173
Dari: Sungai Petani,KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-07-06 17:48


emm...melukis dan memasak... :-)


-----------------
Tidak ada yang bermakna dalam hidup... selain kita berbuat baik sesama insan.(",)


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaidaProfil   Hantar PM kepada nurhaida   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 19-07-06 18:11


salam..

kalau boring ana suka melayari internet... tak pun baca apa-apa yang patut..
main-main dengan adik dan ikut keadaan dan tempat tu lah.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

KIKO
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14072
Posting: 251
Dari: Kota Kinabalu Sabah...

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-07-06 16:44


Kira duit :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For KIKOProfil   Hantar PM kepada KIKO   Quote dan BalasQuote

sahabat83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2005
Ahli No: 15922
Posting: 151
Dari: skpc(1)-sesma-ikip3-upm-cosmopoinkb

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-07-06 16:48


banyak ke duit kiko nak kira itu...???

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat83Profil   Hantar PM kepada sahabat83   Quote dan BalasQuote

Lubnaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.07.2006
Ahli No: 25241
Posting: 133
Dari: Kajang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-07-06 17:45


Tengok tv....suka sebab banyak info...tapi kadang-kadang jadi juga kes tv tengok saya.......

Lagi satu....paling best...tidolah penyelesaiannya...hihihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For LubnaaProfil   Hantar PM kepada Lubnaa   Quote dan BalasQuote

mawa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10790
Posting: 872
Dari: Atas Angin

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-07-06 17:47


layan ukhwah.com laaaa.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawaProfil   Hantar PM kepada mawa   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-07-06 20:25


salam...

kalau boring ana main game(pc game or playstation),tapi sejak ana diperkenalkan dengan ukhwah.com,ana mengadap internet saja lah..tapi janganlah kita spent masa kita pada benda yang lagha berlebih2an,takut keras hati....

yaqen Allah 100%++

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-07-06 20:27


tapi selalunya ana tengok astro saja lah,buka discovery channel,banyak info boleh dapat...kalau bosan sangat disney channel pun ana layan jugak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Aniesah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24052
Posting: 264
Dari: Bumi Allah

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 25-07-06 20:33


kalau boring.....hmmm....ana akan explore laptop ana sampai lah ana jadi tak boring...explore tu yang macam bukak kat control panel dia, buka run dia, buka itu, buka ini.....hari tu dah rosak ana explore laptop tu...hehe :-di
rasa macam explorace pula....

:lol:

[ Telah diedit oleh: Al-Aniesah pada 25-07-06 20:34 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-AniesahProfil   Hantar PM kepada Al-Aniesah   Quote dan BalasQuote

Nana248
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.06.2004
Ahli No: 9351
Posting: 46
Dari: KL

Perak  


posticon Posting pada: 25-07-06 20:42


rasanya.. kalau boring musti buka ukhwah.com ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nana248Profil   Hantar PM kepada Nana248   Quote dan BalasQuote

ratusyahadah_uiam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.06.2004
Ahli No: 9636
Posting: 72

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-07-06 20:47


salam..

erm..buat apa ek?
Aktiviti sentiasa berubah..
tapi paling best tengok CD kartun...relax..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ratusyahadah_uiamProfil   Hantar PM kepada ratusyahadah_uiam   Pergi ke ratusyahadah_uiam's Website   Quote dan BalasQuote

czar
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.07.2006
Ahli No: 25395
Posting: 33
Dari: Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 25-07-06 21:18


tidur hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For czarProfil   Hantar PM kepada czar   Quote dan BalasQuote

Nana248
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.06.2004
Ahli No: 9351
Posting: 46
Dari: KL

Perak  


posticon Posting pada: 25-07-06 22:08


Pada 25-07-06 21:18 , czar posting:

!!! QUOTE !!!

tidur hehe


kalau tak boleh tidur bagaimana.. huhu .. tak boleh nak paksa .. tak ngantok juga ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nana248Profil   Hantar PM kepada Nana248   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 25-07-06 23:08


buat-buat tak boring

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

Martyr
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4810
Posting: 1097
Dari: Hujung Sana

yemen  


posticon Posting pada: 25-07-06 23:45


baca sampai tidur....

Bookmark and Share

    


  Member Information For MartyrProfil   Hantar PM kepada Martyr   Pergi ke Martyr's Website   Quote dan BalasQuote

fishah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22182
Posting: 234
Dari: teluk intan

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-07-06 00:12


saya suka layan nasyid and baca novel2 koleksi yang saya ada;-) suka khatam novel2 yang best, mesti xboring...kadang-kadang sampai kena marah dengan mak asyik pegang buku saja sampai dapur tak berasap. hehehe... tu kalau kat rumah, tapi kalau kat kolej saya akan ngadap komp saya ni lah....layan ukhwah.com...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fishahProfil   Hantar PM kepada fishah   Quote dan BalasQuote

cahayakekasih
Warga Rasmi
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25026
Posting: 16
Dari: Kota Tinggi

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-07-06 08:33


dengar radio dan layan PC walaupun tak da apa-apa nak dibuat. nak tengok tv, tak lah minat sangat. nak tidur, badan dah cukup besar. uhuhuhuh

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakekasihProfil   Hantar PM kepada cahayakekasih   Pergi ke cahayakekasih's Website   Quote dan BalasQuote

nique_hanna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5934
Posting: 141
Dari: darul takzim.

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-08-06 23:21


salam...

em...saya kalau boring baca apa-apa yang boleh dibaca.....
takpun.........saya kaco orang...hehe..lepas itu...siap lah insan2 yang terdekat itu... :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nique_hannaProfil   Hantar PM kepada nique_hanna   Quote dan BalasQuote

jumaat
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.03.2006
Ahli No: 23806
Posting: 371

blank   avatar


posticon Posting pada: 04-08-06 08:08


kenapa tak ada seorang pun yang mengisi masa boring dengan membaca al-quran...
aisey..parah ni!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For jumaatProfil   Hantar PM kepada jumaat   Quote dan BalasQuote

syauqahaziqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.08.2005
Ahli No: 18509
Posting: 259
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-08-06 11:32


masing-masing ada hobi masing untuk di lakukan ketika boring
tapi yang penting biarlah yang di lakukan itu bermanfaat dan berguna
:):):)
wallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For syauqahaziqahProfil   Hantar PM kepada syauqahaziqah   Quote dan BalasQuote

khalidah
Warga Rasmi
Menyertai: 05.08.2006
Ahli No: 25644
Posting: 4

blank   avatar


posticon Posting pada: 05-08-06 18:04


Jangan buang masa sia-sia.baik kita melabur dalam saham akhirat.
maknanya?
zikir....bukannya susah...insya Allah dapat meningkatkan ingatan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalidahProfil   Hantar PM kepada khalidah   Quote dan BalasQuote

khalidah
Warga Rasmi
Menyertai: 05.08.2006
Ahli No: 25644
Posting: 4

blank   avatar


posticon Posting pada: 05-08-06 18:07


Jangan buang masa sia-sia. baik kita melabur dalam saham akhirat.
macam mana?
zikir....... juga dapat menguatkan daya ingatan

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalidahProfil   Hantar PM kepada khalidah   Quote dan BalasQuote

Al-Aniesah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24052
Posting: 264
Dari: Bumi Allah

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 05-08-06 21:46


!!! QUOTE !!!

Posting pada: 04-08-06 08:08


Kenapa tak ada seorang pun yang mengisi masa boring dengan membaca al-quran...
aisey..parah ni!!!




sebenarnya ada saja....ada saja yang baca quran time boring..time tak boring pun baca juga...cuma malas nak bagitahu...tak nak riya'.... ;-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-AniesahProfil   Hantar PM kepada Al-Aniesah   Quote dan BalasQuote

pak_ali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18734
Posting: 256
Dari: Hollywood Records, 500 S. Buena Vista Saints Burbank, Los Angeles, California 91521.....

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-08-06 22:09


jujur eden cakap, Kalau boring eden suka BERANGAN,,,,,,hahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For pak_aliProfil   Hantar PM kepada pak_ali   Quote dan BalasQuote

kembara_girl
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2006
Ahli No: 25715
Posting: 408
Dari: jengka,Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 26-09-06 11:28


Kalau saya..saya akan tidur..
kalau tak boleh tidur saya akan main mesej,
kalau bosan juga saya tengok tv..
kalau bosan juga lagi saya akan basuh bju,kmas rumah,nyapu sampah,basuh moto..
dan kalau bosan lagi saya akan baca majalah sambil baring
saya mesti akan tertidur sebab saya dah penat buat kerja...
heheheheh..tol tak?????????????

Bookmark and Share

    


  Member Information For kembara_girlProfil   Hantar PM kepada kembara_girl   Quote dan BalasQuote

kembara_girl
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2006
Ahli No: 25715
Posting: 408
Dari: jengka,Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 26-09-06 11:32


Pada 05-08-06 21:46 , Al-Aniesah posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

Posting pada: 04-08-06 08:08


Kenapa tak ada seorang pun yang mengisi masa boring dengan membaca al-quran...
aisey..parah ni!!!




sebenarnya ada saja....ada saja yang baca quran time boring..time tak boring pun baca juga...cuma malas nak bagitahu...tak nak riya'.... ;-)



sokong..kalau cakap nanti nampak sangat nak menunjuk....
janji kita buat dan baca ALLAH pun tau apa yang kita buat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For kembara_girlProfil   Hantar PM kepada kembara_girl   Quote dan BalasQuote

mysarra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20903
Posting: 91

blank   avatar


posticon Posting pada: 26-09-06 15:03


Selalunya time boring saya suka membaca tak kira lah baca apa-apa pun...tapi lebih afdal baca AL-QURAN kan..................

Bookmark and Share

    


  Member Information For mysarraProfil   Hantar PM kepada mysarra   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-09-06 15:07


salam~
tidur..takpun layan tb..
wasalam~

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

nick_sieq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24044
Posting: 94

Kedah  


posticon Posting pada: 29-09-06 01:51


main game...
baca buku Hamka or HM Tuan Iskandar...
baca novel thriller(Ramlee Awang Murshid),
baca komik dan paling best, tengok anime... hahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For nick_sieqProfil   Hantar PM kepada nick_sieq   Quote dan BalasQuote

shah-fitq
Warga Rasmi
Menyertai: 27.09.2006
Ahli No: 26596
Posting: 17
Dari: temerloh

Pahang  


posticon Posting pada: 29-09-06 06:04


:-) salam perantara pada semua log-in-nator...............
     menjawab kepada apa yang dipersoalkan.............
     boring?perkara yang paling kerap diperkatakan dr bibir meniti ke setiap bibir manusia...........apa yang perlu kita lakukan?
bagi shah-fitq,setiap kali boring.................shah-fitq akan berzikir walau dimana tika dan tempat sebab bagi shah-fitq semakin kerap shah-fitq buat begitu,semakin kurang dan kadang-kadang berasa lebih aman dan tenteram.......................................................

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah-fitqProfil   Hantar PM kepada shah-fitq   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 29-09-06 07:24


tidur.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-09-06 17:13


bila tiba rasa boring, berfikir perkara2 yang boleh menghilangkan boring. harap-harap boring tu hilang dan terus dapat menyambung kerja yang mendatangkan rasa boring pada awalnya tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 12:11


>>BUAT LAH PERKARA MENDATANGKAN FEADAH PADA DIRI..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 12:13


DENGAR LAGU2 NASYID LAMA....RAIHAN,HIJJAZ,SAUJANA FUH!! MEMANG BEST mereka...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

yusof88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2007
Ahli No: 28247
Posting: 249
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 12:23


slam hormat dan salam mesra

emmmm,kalau saya boring,saya suka:

main sms
makan
tidur
menyanyi.tengok video
mencari kenalan dalam internet
sesiapa yang nak berkenalan dengan saya bolehlah emailkan ke [email protected] atau sms lah ke no 0135243722

Bookmark and Share

    


  Member Information For yusof88Profil   Hantar PM kepada yusof88   Quote dan BalasQuote

bilqis
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.08.2006
Ahli No: 25741
Posting: 29
Dari: selekoh

Perak  


posticon Posting pada: 23-01-07 14:23


tak ada istilah boring kalau anda tahu bagaimana untuk mengisi masa lapang.banyak perkara boleh buat,baca buku,tonton tv, dengar radio,dan sebagainya.

Banyak perkara boleh di buat.Kalau anda bijak rasanya anda akan merasakan betapa cepatnya masa berlalu.nikmatilah hidup ini dengan ceria dan bahagia..

YAng penting buat perkara yang berfaedah.jangan pula isi masa dengan perkara sebaliknya sebab lain pulak jadinya nanti.masalah lain pula yang timbul.

bagi saya membaca buku adalah perkara paling best untuk isi masa lapang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For bilqisProfil   Hantar PM kepada bilqis   Quote dan BalasQuote

jiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6966
Posting: 238
Dari: PeRaK

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 15:04


kat ofis surf internet...
kat rumah, tengok tv tak pun duduk kat balconi rumah + makan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jihaProfil   Hantar PM kepada jiha   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-01-07 19:08


biasanya surf internet,
tengok tv,
baca buku,
tidur...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

umi_iium
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.11.2006
Ahli No: 27261
Posting: 133
Dari: pulau pinang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 23-01-07 19:20


saya suka jalan-jalan tengok gelagat org...
baca katun ke lawak ke...

Bookmark and Share

    


  Member Information For umi_iiumProfil   Hantar PM kepada umi_iium   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 20:55


Biasanya...naik basikal pergi kat dalam hutan belakang kolej...
Duduk kat situ seorang-seorang.. Sedut oksigen puas-puas...
Tapi sekarang...tempat tu dah kena teroka.. Kerajaan Barisan Nasional nak buat Lebuhraya kasih (Kajang-Seremban) !!!
TIDAKKKKKKKKK !!!!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 21:01


kalau kat rumah time boring baca novel.....kalau terlampau boring tidur....:) sebab tak tau nak buat apa.....

kalau kat kolej melayan internet(layan ukhwah)....dengar nasyid....kalau terlampau boring cari kerja juga nak buat macam kemas bilik walaupun dah kemas...hehehehe.....merayau ke bilik kawan(kacau kawan)...last sekali tidoq.....:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

harlique
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26495
Posting: 258
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 21:28


kalau boring apa ek yang saya akan lakukan...

rasanya saya akan berdiam dr dan dok seorang-seorang...
ha time ni janganlah ada sesiapa yang nak buat lawak bodoh....
mesti kena tengkingnye..
huhu....

kalau teringin nak kena tengking tryla kacau saya time tak ada mood...
huhu...


-----------------
h!dup mest! !khlas dan jujur!!!
baru aman makmur sentiasa.....
[ Telah diedit oleh: harlique pada 23-01-07 21:29 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For harliqueProfil   Hantar PM kepada harlique   Quote dan BalasQuote

gingie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13215
Posting: 309

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 21:47


kalau saya.. semestinya menari dan bersenam.. (hobi yang terpaksa saya kurangkan sewaktu SPM..) rasa best sangat.. hilang terus perasaan boring tu.. saya pernah terbaca, bila kita bersenam, badan kita akan menghasilkan sejenis hormon iaitu "hormon Gembira" --tak tau lah betul ke tak.. ^^,

kalau tak pun, baca encyclopedia kuat2.. tu lah saya.. ayah saya pun dah paham sangat perangai saya ini.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For gingieProfil   Hantar PM kepada gingie   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-01-07 04:42


MEMBACA AL-QURAN,DENGAR NASYID,tengok TV

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

aqil
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.08.2005
Ahli No: 17966
Posting: 162
Dari: PAHANG

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-01-07 18:10


banyak benda boleh buat
1.baca komik, tambahkan penggunaan bahasa baru disamping bergelak ketawa
2.menulis pengalaman
3.pastikan nota kecil ada kat tangan,maklumla, boring2 ni, mana tau ada idea bernas datang. untung besar, beb.

Bookmark and Share

    


  Member Information For aqilProfil   Hantar PM kepada aqil   Quote dan BalasQuote

irfaz_87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2006
Ahli No: 21780
Posting: 146
Dari: banting

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-01-07 18:33


kalau ana...erm...kalau ana berada di rumah...apa lagi..melayari laman web..tapi yang baik-baik saja tau..pahtu kacau adek..heheh..tapi masa yang baik adalah masa yang kosong di isi dengan perkara-perkara berfaedah...hafaz ayat quran ke....semoga hari ini lebih baik dari semalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For irfaz_87Profil   Hantar PM kepada irfaz_87   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-02-07 22:15


kalau ana boring,ana akan cari seorang mangsa untuk ana hilangkan boring..hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-02-07 22:21


Kalau saya boring... saya akan chatting dengan members chatting..(main skype) heheee...

Paling saya suka, masuk kat portal ukhwah ni... baca cerita2 kat sini...

MACAM-MACAM ADAAAAAAA......!!!!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 01-02-07 23:50


kalau saya,saya minat main game kalau saya boring..tapi kalau sampai ketahap bosan,saya akan keluar jalan-jalan....sampai minyak habis...ki,ki,ki,ki..

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

lukmanulhakim
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.12.2005
Ahli No: 21214
Posting: 62
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-02-07 00:13


Main gamez..... heheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For lukmanulhakimProfil   Hantar PM kepada lukmanulhakim   Quote dan BalasQuote

sof_wan88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28277
Posting: 127
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 02-02-07 00:17


tidur saja lagi bagus...

rehat kan minda...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sof_wan88Profil   Hantar PM kepada sof_wan88   Quote dan BalasQuote

zunah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.08.2003
Ahli No: 3189
Posting: 207
Dari: malaysia

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-02-07 00:50


em.. boring.. tidur.. xpn main game.. hihihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For zunahProfil   Hantar PM kepada zunah   Quote dan BalasQuote

nurwahida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5946
Posting: 338
Dari: USM

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 02-02-07 09:57


..Selalunya baca buku lah...tak pun..tengok tv....huhuhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurwahidaProfil   Hantar PM kepada nurwahida   Pergi ke nurwahida's Website   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 02-02-07 10:45


tidur dari pagi sampai petang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

Annursyam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.08.2004
Ahli No: 10824
Posting: 317
Dari: Jelapang padi

Kedah  


posticon Posting pada: 02-02-07 14:05


Kalau tak ada benda nak buat, tidurrrrrrrrrrrrrrrr....

Bookmark and Share

    


  Member Information For AnnursyamProfil   Hantar PM kepada Annursyam   Pergi ke Annursyam's Website   Quote dan BalasQuote

rie_boyz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26704
Posting: 133
Dari: upm bintulu,sarawak

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-02-07 16:43


bagi ana Kalau dah boring ana pergi jalan-jalan dengan kengkawanke tak pun cuci mata kat bandar..hihi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rie_boyzProfil   Hantar PM kepada rie_boyz   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-02-07 16:44


siapkan assingment...hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

yus_haniey
Warga Rasmi
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28483
Posting: 18
Dari: depan komputer

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-02-07 17:42


kalau boring,buat bodoh saja lah hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For yus_hanieyProfil   Hantar PM kepada yus_haniey   Quote dan BalasQuote

annamuslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1423
Posting: 149
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 02-02-07 17:42


biasa Kalau boring ada 2 benda yang akan ana lakukan....Kalau tak keluar jalan-jalan ambik angin kat luar, ana akan dok rumah layan nasyid saja...kadang-kadang dengar nasyid ni sampailah tertidur....pahtu apa lagi... bukan ana yang dengar nasyid tapi nasyid yang dengar ana hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For annamuslimahProfil   Hantar PM kepada annamuslimah   Quote dan BalasQuote

aljawzi
Warga Rasmi
Menyertai: 06.07.2003
Ahli No: 2112
Posting: 9
Dari: alor setar

Kedah  


posticon Posting pada: 02-02-07 18:38


kalau saya keluar daripada bilik hisap rokok.best tau.

Bookmark and Share

    


  Member Information For aljawziProfil   Hantar PM kepada aljawzi   Pergi ke aljawzi's Website   Quote dan BalasQuote

Lubnaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.07.2006
Ahli No: 25241
Posting: 133
Dari: Kajang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-02-07 22:21


baca quran tak pun tengok tv
[ Telah diedit oleh: Lubnaa pada 02-02-07 22:23 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For LubnaaProfil   Hantar PM kepada Lubnaa   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-02-07 13:53


salam..
ana kalau boring..
ana suka layari internet..
buka dan baca blog2 org.. portal ukhwah... dan website2 yang best..

tak pun ana men games.. tak pun ana p jenjalan kaco rg... huhuhu..
:-);-):-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 05-02-07 13:57


salam
dulu kalau boring,saya tidur tapi sekarang saya masuk persatuan,setiap minggu ada aktiviti,tak adalah boring sangat

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

solehah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.12.2006
Ahli No: 27962
Posting: 90
Dari: egypt

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-02-07 15:58


kalau boring,pergi dapur buat apa-apa makanan...
pas 2 makan dan kuarkan semua majalah atau buku....
kalau boring juga...
layan lah komp atau cerita...
tapi...bagus kalau masa boring kita,diisi dengan bacaan alquraan

Bookmark and Share

    


  Member Information For solehah86Profil   Hantar PM kepada solehah86   Quote dan BalasQuote

crystal_gurl
Warga Rasmi
Menyertai: 29.01.2007
Ahli No: 28427
Posting: 3

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-02-07 16:23


Kalau boring...buat sumething yang berfaedah...or cari kekwn2 borak2...
tak pun explore internet dengan computer ni...4 me suka tengok awan dengan pokok2..
huhuhu berfikir....

Bookmark and Share

    


  Member Information For crystal_gurlProfil   Hantar PM kepada crystal_gurl   Quote dan BalasQuote

attuffah_humairah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.04.2006
Ahli No: 24196
Posting: 217
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-02-07 20:36


selalunya tak akan waktu boring dalam pada belajar...ada saja jadual terpenuh dengan aktiviti2 kampus...waktu yang terluang yang kadang-kadang terselit diisi dengan 'horizontol exercise'...qada'tidur heheh!tidur pun ibadat jugakkan???hehe!

banyak benda dan amalan2 yang dianjurkan sebenarnya...kewajipan yang kita perlu buat lebih banyak dari masa yang kita ada...wallahu'lam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For attuffah_humairahProfil   Hantar PM kepada attuffah_humairah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.333479 saat. Lajunya....