Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 01-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Sesiapa menempatkan dirinya di tempat yang menimbulkan persangkaan maka janganlah menyesal kalau orang menyangka buruk padanya
-- Umar Al-Khatab

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 60
Ahli: 0
Jumlah: 60




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 4 hari yang lalu


Copy & Paste
Topik: Lelaki handsome vs Lelaki Buruk


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Copy & Paste
    »» Lelaki handsome vs Lelaki Buruk

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Lelaki handsome vs Lelaki Buruk

KIKO
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14072
Posting: 251
Dari: Kota Kinabalu Sabah...

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-07-06 17:25


Kalau lelaki handsome : banyak bercakap
Perempuan akan cakap : petah berbicara dan banyak idea
Kalau lelaki buruk : banyak bercakap
Perempuan akan cakap : memekak saja..ingat orang suka ke!

Kalau lelaki handsome : dituduh buat jahat
Perempuan akan kata : itu semua karut!..ada orang sakit hati kat dia itu!..
Kalau lelaki buruk : dituduh buat jahat
Perempuan akan cakap : memang sah dia yang buat!..muka pun macam pecah rumah!

Kalau lelaki handsome : menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan cakap : wah.. machonya.. macam hero filem!
Kalau lelaki buruk : menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan kata : entah-entah yang ganggu tadi tu.. kawan-kawan dia...

Kalau lelaki handsome : jalan dengan perempuan cantik
Perempuan akan kata : wah..padan sangat...
Kalau lelaki buruk : jalan dengan perempuan cantik
Perempuan akan kata : mesti kena bomoh perempuan itu!

Kalau lelaki handsome : ditinggal kekasih
Perempuan akan kata : jangan sedih...(dalam hati-“bodoh betul perempuan itu!”)
Kalau lelaki buruk : ditinggal kekasih
Perempuan akan kata : jangan sedih...(dalam hati -
"padan muka! Ada hati nak bercinta”)

Kalau lelaki handsome : menyayangi binatang
Perempuan akan cakap : perasaannya halus...penuh kasih sayang
Kalau lelaki buruk : menyayangi binatang
Perempuan akan cakap : sesama spesis memang harus menyayangi...

Kalau lelaki handsome : memandu BMW
Perempuan akan cakap : muda-muda dah berjaya.
Kalau lelaki buruk : memandu BMW
Perempuan akan cakap : kalau tak drebar, sahih kereta curik!

Kalau lelaki handsome : tak mahu diambil gambarnya
Perempuan akan cakap : dia pasti bimbang kalau-kalau gambarnya dipergunakan
Kalau lelaki buruk : tak mahu diambil gambarnya
Perempuan akan kata : dia tau, kalau cuci pun.. mesti tak jadi punya!

Kalau lelaki handsome : terpijak kaki perempuan
Perempuan akan cakap : eh.. tak apa..tak apa..saya yang patut minta maaf..
Kalau lelaki buruk : terpijak kaki perempuan
Perempuan akan kata : oi..buta ke?..celaka..haram jadah..sial..p#@%&*%!!!!...


Ini Aku Copy Bukan aku yang buat yak...orang lain yang buat kajian ni....



:-di :-di
[ Telah diedit oleh: KIKO pada 17-07-06 17:26 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For KIKOProfil   Hantar PM kepada KIKO   Quote dan BalasQuote

AzmilMustapha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2006
Ahli No: 24880
Posting: 238
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-07-06 18:05


Yang kita kata buruk tu kita lupa ke siapa yang mencipta

Sampai hati kita kata ciptaan Allah itu burukkan ? Nanti kita diburukkan Allah SWT sekelip mata, baru kita tau langit tinggi rendah

Bookmark and Share

    


  Member Information For AzmilMustaphaProfil   Hantar PM kepada AzmilMustapha   Pergi ke AzmilMustapha's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-07-06 18:29


macam lah perempuan tak pandai menilai. tak setuju

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

Abu_Ruqayyah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.03.2006
Ahli No: 23449
Posting: 590
Dari: Manchester

Selangor  


posticon Posting pada: 17-07-06 22:22


!!! QUOTE !!!

macam lah perempuan tak pandai menilai. tak setuju

Ada seorang(perempuan) sedara jauh saya putuskan pertunangannya kerana beralasankan bahawa bekas tunangnya itu kulitnya tak putih. :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For Abu_RuqayyahProfil   Hantar PM kepada Abu_Ruqayyah   Pergi ke Abu_Ruqayyah's Website   Quote dan BalasQuote

iLah_ganu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.02.2006
Ahli No: 22814
Posting: 26
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 17-07-06 22:35


don't judge a book by its cover...

Bookmark and Share

    


  Member Information For iLah_ganuProfil   Hantar PM kepada iLah_ganu   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-07-06 06:34


Pada 17-07-06 22:22 , Abu_Ruqayyah posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

macam lah perempuan tak pandai menilai. tak setuju

Ada seorang(perempuan) sedara jauh saya putuskan pertunangannya kerana beralasankan bahawa bekas tunangnya itu kulitnya tak putih. :-di


hohhhh..betul ke...tak mengapa lah..nanti dapat lah dia dengan jodoh yang putih segala-galanya tu agaknya...dah dia nakkan yang serba putih...ehehe... :lol:


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-07-06 09:07


Pada 17-07-06 22:35 , iLah_ganu posting:

!!! QUOTE !!!

don't judge a book by its cover...


ana setuju dengan iLah_ganu..Allah tak pandang tahap kecantikan kita,tapi iman dan amal jadi ukuran...insyaAllah


-----------------
*** YAQEN ALLAH 100%++ ***


Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

baikhati
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25177
Posting: 77
Dari: taiping

Perak  


posticon Posting pada: 18-07-06 09:39


pandangan mata selalu menipu,
pandangan akal selalu tersalah,
pandangan nafsu selalu melulu,
pandangan hati itu yang hakiki...kalau hati itu bersih. :)

pilihla buah manggis..... ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For baikhatiProfil   Hantar PM kepada baikhati   Quote dan BalasQuote

BonaFide
Warga Rasmi
Menyertai: 18.04.2005
Ahli No: 15888
Posting: 10

Pahang  


posticon Posting pada: 18-07-06 09:50


Tah apa-apa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For BonaFideProfil   Hantar PM kepada BonaFide   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-07-06 10:05


Apa sahaja ciptaan Allah itu adalah terbaik!!!! Jangan menidakkannya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-07-06 10:13


Pada 18-07-06 06:34 , trouver_99 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-07-06 22:22 , Abu_Ruqayyah posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

macam lah perempuan tak pandai menilai. tak setuju

Ada seorang(perempuan) sedara jauh saya putuskan pertunangannya kerana beralasankan bahawa bekas tunangnya itu kulitnya tak putih. :-di


hohhhh..betul ke...tak mengapa lah..nanti dapat lah dia dengan jodoh yang putih segala-galanya tu agaknya...dah dia nakkan yang serba putih...ehehe... :lol:



serba putih?? semacam saja bunyi nya... hihihih :-di


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

rasha_aleeya
WARGA SETIA
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 19366
Posting: 641
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-07-06 11:36


perempuan tu elok sangat ke...sampaikan nak menghina lelaki tu sampai macam tu sekali.......kalau pun dia elok dan cantik...sekadar luaran sahaja....lelaki handsome pun tak nak perempuan macam tu....betul tak????

Bookmark and Share

    


  Member Information For rasha_aleeyaProfil   Hantar PM kepada rasha_aleeya   Quote dan BalasQuote

ieda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.10.2003
Ahli No: 4797
Posting: 226
Dari: pontian

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-07-06 14:14


tak baik sungguh..kan semua ciptaan allah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For iedaProfil   Hantar PM kepada ieda   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-07-06 14:38


perempuan...........perasaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan!

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-07-06 15:17


:-) Assalamualaikum...........


     Apa yang ada pada rupa....apa yang ada pada zahir seseorang.....Kenapa kita nak cakap orang tu buruk,orang tu cantik....siapa kita untuk menilai semua tu?PAdahal dalam al-quran..ALLAH ada berfirman yang mafhumnya ALLAH tidak memandang paras rupa seseorang..tapi berdasarkan iman dan taqwa seseorang...jadi siapa kita nak nilai seseorang itu pada paras rupa?kita hamba adakah kita rasa kita lebih hebat dari pencipta kita??


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

Lubnaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.07.2006
Ahli No: 25241
Posting: 133
Dari: Kajang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-07-06 16:12


siapalah kita nak nilai ciptaan ALLAH...ciptaan Allah tu...tak kiralah hemsem, atau tak semuanya cantik jangan sesekali memandang sinis takut kita mencaci yang menciptanya....yang penting bagi insan ialah hati, iman dan taqwa.... itu yang Allah pandang...

Cuba kita lihat kembali pada sahabat RasulullahSAW yang bernama Bilal bin rabah... betapa Rasulullah SAW menyayanginya kerana cintanya pada Allah dan Rasul bukan pada rapa paras semata....

Melihat hendaklah berlandaskan akal dan bukan kerana nafsu dunia semata2.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For LubnaaProfil   Hantar PM kepada Lubnaa   Quote dan BalasQuote

zaidharithah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.03.2006
Ahli No: 23661
Posting: 198
Dari: In thE WoRlD

macedonia  


posticon Posting pada: 18-07-06 16:20


PEREMPUAN MEMANG MACAM TU!JANGAN MARAH YE!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaidharithahProfil   Hantar PM kepada zaidharithah   Quote dan BalasQuote

ibn_wanza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20172
Posting: 295
Dari: kelantan + terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 18-07-06 16:59


kadang-kadang yang buruk tu lah yang ikhlas..tak percaya, cuba lah servey..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibn_wanzaProfil   Hantar PM kepada ibn_wanza   Quote dan BalasQuote

qhal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11344
Posting: 385
Dari: (((Selangor)))

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-07-06 18:14


ohh sedihnye sebab saya ni tergolong dalam lelaki buruk!! huhuhu!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For qhalProfil   Hantar PM kepada qhal   Quote dan BalasQuote

ratusyahadah_uiam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.06.2004
Ahli No: 9636
Posting: 72

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-07-06 21:48


mana ada lelaki buruk??? kalau tak kacak pun jangan lah cakap macam begitu...mungkin tak berapa sedap memandang bukannya buruk..

cukup lah dengan apa yang ada..:)
[ Telah diedit oleh: ratusyahadah_uiam pada 18-07-06 22:03 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ratusyahadah_uiamProfil   Hantar PM kepada ratusyahadah_uiam   Pergi ke ratusyahadah_uiam's Website   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-07-06 22:02


muslimah solehah tak buat begitu :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 18-07-06 22:13


Pada 18-07-06 18:14 , qhal posting:

!!! QUOTE !!!

ohh sedihnye sebab saya ni tergolong dalam lelaki buruk!! huhuhu!!


Rilek bang.. Asal cakap begitu? Sapa yang berkuasa memberikan kata putus orang ni buruk orang ni handsome..? Kan semua orang handsome, cuma atas taste masing-masing.. Mungkin bagi jodoh kita, walaupun muka kita macam slipar, dia tetap akan katakan handsome..
"Laqad kholaqnal insaana fi ahsani taqwim.."

Rencana Ilahi...


-----------------
Ingatlah, nabi s.a.w telah didatangkan untuk memandu hidupmu maka ikutilah...


Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

fi_shattir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24949
Posting: 163
Dari: Bumi Allah

croatia  


posticon Posting pada: 19-07-06 05:31


setiap ciptaan Allah itu ada hikmahnya..
renung2kanlah wahai saudara islamku..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fi_shattirProfil   Hantar PM kepada fi_shattir   Quote dan BalasQuote

nurhaida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8493
Posting: 173
Dari: Sungai Petani,KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-07-06 09:27


emm....memang tidak sesuai dilabelkan sebagai lelaki buruk... Ungkapan buruk tu sendiri dah menggambarkan terlalu teruk sangat sedangkan setiap yang dicipta Tuhan punya kelebihan dan keistimewaan masing-masing. :-)


-----------------
Tidak ada yang bermakna dalam hidup... selain kita berbuat baik sesama insan.(",)


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaidaProfil   Hantar PM kepada nurhaida   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-07-06 10:42


Bersyukur apa yang Allah kurniakan untuk kita... Semua yang Allah ciptakan cantik... Tak siapa mampu menandingi cipta Allah... Sama-samalah kita usaha buangkan pandangan-pandangan yang negatif dari diri kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

abadaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.11.2005
Ahli No: 20370
Posting: 126
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-07-06 12:29


Bismillahirahmanirrahim..
haha...
kalau ada pun girl macam tu, jangan lah rapat dengan dia...buat apa???
teringat lagu hijjaz...jalan bahagia...
" bukan intan permata bukan paras rupa,
pandangan Tuhan pada manusia...
Beriman dan bertaqwa berakhlak mulia,
di sisi Tuhan itu yang utama..."

semoga dijauhkan daripada sifat yang macam tu...=)
Wallahualam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For abadaaProfil   Hantar PM kepada abadaa   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 19-07-06 13:03


setiap manusia tak ada beza..
kita serupa.. :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

Annursyam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.08.2004
Ahli No: 10824
Posting: 317
Dari: Jelapang padi

Kedah  


posticon Posting pada: 19-07-06 13:31


Pada 18-07-06 16:20 , zaidharithah posting:

!!! QUOTE !!!

PEREMPUAN MEMANG MACAM TU!JANGAN MARAH YE!!!



-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For AnnursyamProfil   Hantar PM kepada Annursyam   Pergi ke Annursyam's Website   Quote dan BalasQuote

Annursyam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.08.2004
Ahli No: 10824
Posting: 317
Dari: Jelapang padi

Kedah  


posticon Posting pada: 19-07-06 13:32


Pada 18-07-06 16:20 , zaidharithah posting:

!!! QUOTE !!!

PEREMPUAN MEMANG MACAM TU!JANGAN MARAH YE!!!


NI YANG NAK MARAH NI

siapa lah yang buat kajian tu....

Tak ada ke sesiapa kat sini nak buat kajian perempuan cantik vs perempuan buruk...

!!! QUOTE !!!




-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For AnnursyamProfil   Hantar PM kepada Annursyam   Pergi ke Annursyam's Website   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-08-06 22:08


Assalamualaikum...jangan tengok sebelah pihak saja...orang lelaki pun sama juga...situasinya macam tu juga kalau perempuan cantik vs perempuan hodoh..betul?
jadi sama-sama seri lah ye...jangan tengok luaran saja tengok dalaman juga...luaran tak penting sangat...cukuplah sekadar sejuk mata memandang...dalaman yang penting...tu yang menjamin kebahagiaan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 19-08-06 00:26


Pada 17-07-06 18:05 , AzmilMustapha posting:

!!! QUOTE !!!

Yang kita kata buruk tu kita lupa ke siapa yang mencipta

Sampai hati kita kata ciptaan Allah itu burukkan ? Nanti kita diburukkan Allah SWT sekelip mata, baru kita tau langit tinggi rendah


betul..betul
100% sokong


-----------------
berjihad kerana Allah swt


Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

ashraf
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.12.2003
Ahli No: 5427
Posting: 89
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 19-08-06 01:17


yang handsome tu kadang-kadang PLAYBOY

Bookmark and Share

    


  Member Information For ashrafProfil   Hantar PM kepada ashraf   Pergi ke ashraf's Website   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-08-06 01:22


Wassalamu'alaikum wrt wbt
Assalamu'alaikum wrt wbt

Alhamdulillah hati-hati berbicara kerana Rasulullah saw dan Nabi Yusuf as pun handsome - terbukti dalam Al Quran dan As Sunnah (Hadith).

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wrt wbt
ummimq
ps - Sabda Rasulullah s.a.w:
Ertinya: Dari Ibnu Mas’ud lah.a. Sabda Rasulullah s.a.w.: Sebaik-baik manusia ialah kurunku (Zaman Nabi) kemudian zaman mereka yang datang sesudahnya (zaman Sahabat) kemudian zaman mereka yang sesudahnya (zaman Tabien) dan sesudah itu datanglah zaman orang yang suka memperlambangkan kebohongan dan janganlah kamu bergantung kepada perkataan dan perbuatan mereka. (Hadis Riwayat at-Tabrani)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

ashraf
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.12.2003
Ahli No: 5427
Posting: 89
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 19-08-06 01:30


!!! QUOTE !!!

Tak ada ke sesiapa kat sini nak buat kajian perempuan cantik vs perempuan buruk...


rasanya ada sebelum ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For ashrafProfil   Hantar PM kepada ashraf   Pergi ke ashraf's Website   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-12-06 11:38


Jadilah seperti Bilal Bin Rabbah.. kulit hitam tapi teguh imannya.. disayangi semua org termasuk wanita-wanita ketika zaman kegemilangan ISLAM sehingga hari ini....

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-12-06 11:39


Pada 18-07-06 18:14 , qhal posting:

!!! QUOTE !!!

ohh sedihnya sebab saya ni tergolong dalam lelaki buruk!! huhuhu!!


samalah kita... entahlah di mana ya tempat kita ini....

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 30-12-06 13:26


Pada 18-07-06 06:34 , trouver_99 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-07-06 22:22 , Abu_Ruqayyah posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

macam lah perempuan tak pandai menilai. tak setuju

Ada seorang(perempuan) sedara jauh saya putuskan pertunangannya kerana beralasankan bahawa bekas tunangnya itu kulitnya tak putih. :-di


hohhhh..betul ke...tak mengapa lah..nanti dapat lah dia dengan jodoh yang putih segala-galanya tu agaknya...dah dia nakkan yang serba putih...ehehe... :lol:



kalau macam tu, pilih saja calon dari kalangan pesakit albino datang melamar....
putih segala2nya....
baru puas hati agaknya....


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....


Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 30-12-06 13:28


Pada 18-07-06 06:34 , trouver_99 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-07-06 22:22 , Abu_Ruqayyah posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

macam lah perempuan tak pandai menilai. tak setuju

Ada seorang(perempuan) sedara jauh saya putuskan pertunangannya kerana beralasankan bahawa bekas tunangnya itu kulitnya tak putih. :-di


hohhhh..betul ke...tak mengapa lah..nanti dapat lah dia dengan jodoh yang putih segala-galanya tu agaknya...dah dia nakkan yang serba putih...ehehe... :lol:



kalau macam tu, pilih saja calon dari kalangan pesakit albino datang melamar....
putih segala2nya....
baru puas hati agaknya....


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....


Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 30-12-06 13:28


Pada 18-07-06 06:34 , trouver_99 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-07-06 22:22 , Abu_Ruqayyah posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

macam lah perempuan tak pandai menilai. tak setuju

Ada seorang(perempuan) sedara jauh saya putuskan pertunangannya kerana beralasankan bahawa bekas tunangnya itu kulitnya tak putih. :-di


hohhhh..betul ke...tak mengapa lah..nanti dapat lah dia dengan jodoh yang putih segala-galanya tu agaknya...dah dia nakkan yang serba putih...ehehe... :lol:



kalau macam tu, pilih saja calon dari kalangan pesakit albino datang melamar....
putih segala2nya....
baru puas hati agaknya....


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....


Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-12-06 13:47


memang ada perempuan sebegitu,tapi tak semuanya,,yang sebegitu,.....ada juga perempuan yang menerima seadanya pasangan..tapi ditinggalkan...begitulh sebaliknya...
hakikatnya manusia smuanya sama..cuma mata manusia yang suka menilai dan memandang ukuran zahir..dr pada iman dan taqwa.sedangkan Allah memdang pada hati,iman dan taqwa seperti bilal bin rabah......


p/s:ana terima seadanya..kerana Allah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

Nur_Humaira_1342H
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2006
Ahli No: 27310
Posting: 301
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-12-06 14:44


Assalamualaikum

Untuk pengetahuan semua,tak ada bezanya antara lelaki yang elok dan lelaki yang buruk disisi Allah Subhanahu Wa Ta'ala.Begitu pula halnya,dengan perempuan yang cantik dan tak cantik.

Semuanya,makhluk Allah Subhanahu Wa Ta'ala.Allah telah menjadikan mereka semuanya dengan sebaik-sebaik kejadian.

Ini telah diungkapkan oleh Allah Subhanahu Wa Ta'ala di dalam firmannya : "Sesungguhnya,kami telah jadikan manusia dengan sebaik-baik kejadian." (Surah At-Tiin : 4)

Begitu juga dengan sabda Nabi Shallallahu 'Alaihi Wa Sallam : "Sesungguhnya Allah Subhanahu Wa Ta'ala tidak menilai rupa paras kamu dan juga harta kaum,tetapi Allah menilai hati kamu dan amal perbuatan kamu." (Hadis Riwayat Muslim)

Sesungguhnya,lelaki dan perempuan,sama ada handsome atau tak;segak atau tak;semuanya sama disisi Allah Subhanahu Wa Ta'ala.

Tapi yang membezakan darjat kemuliaan mereka disisi Allah;hanya takwa mereka kepada Allah Robbul Jalil.Inilah yang diungkapkan oleh Allah Subhanahu Wa Ta'ala di dalam firmannya : "Wahai manusia!Sesungguhnya kami telah menjadikan kamu dari laki-laki dan perempuan;dan kami telah jadikan kamu berbagai bangsa dan puak;supaya kamu saling kenal-mengenal;sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah,ialah orang yang paling tinggi takwanya dari kalangan kamu." (Surah Al-Hujurat : 13)

Ingatlah akan firman Allah di atas.Semulia-mulia kamu di sisi Allah;adalah orang yang paling tinggi takwanya.Tanpa,mengira lagi;sama ada dia hodoh ataupun handsome;segak ataupun comot;kalau ketakwaannya kepada Allah tinggi,maka dia termasuk di kalangan orang yang paling mulia di sisi Allah Robbul Jalil.

Subhanallah Wa Masya' Allah 'Azza Wa Jalla!


-----------------
BERSAMA-SAMA MENGEMBALIKAN SEMULA KEHIDUPAN ISLAM MELALUI PENEGAKAN DAULAH KHILAFAH 'ALA MINHAJ NUBUWWAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For Nur_Humaira_1342HProfil   Hantar PM kepada Nur_Humaira_1342H   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-12-06 15:04


wlau pun buruk hati baik...lebih handsome dari lelaki yang Nsem...
itu faktor utama.:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-12-06 15:05


...bagus lah..dulu pernah keluar topic:

=Perempuan Cantik VS Perempuan Tak Cantik

Sekarang ni keluar pula topic:

=Lelaki handsome vs Lelaki Buruk


Entah apa-apa ... Saling mengata.....ish2....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-12-06 15:06


Pada 30-12-06 15:04 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

wlau pun buruk hati baik...lebih handsome dari lelaki yang Nsem...
itu faktor utama.:)


erm...betul tu...bukanlah pada zahir,jadi taruhan,pada hati jadi kebahagian,itulah ukuran ketenangn,mmbawa ke syurga yang diimpikan.................


-----------------
kehidupan adalah sebuah perjalanan menuju sebuah kematian...yang hakiki lagi abadi.UJIan akan datang dan pergi sebagai tanda bukti keimanan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 30-12-06 15:51


teman pun buruk..pipi tesorong-sorong

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

P10TH
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.12.2006
Ahli No: 27866
Posting: 57
Dari: Nilai

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-12-06 16:41


apapun lelaki yang bertaqwa jadi pilihan bukan wahai kaum muslimah???

Bookmark and Share

    


  Member Information For P10THProfil   Hantar PM kepada P10TH   Quote dan BalasQuote

umairah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23270
Posting: 158
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-09-07 12:07


Assalamualaikum..

Bersyukurlah dengan apa yang kita ada..
ALLAH tidak memandang rupa kita tapi amalan yang kita kerjakan..
Wassalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For umairah86Profil   Hantar PM kepada umairah86   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-09-07 12:30


Pada 17-07-06 17:25 , KIKO posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau lelaki handsome : banyak bercakap
Perempuan akan cakap : petah berbicara dan banyak idea
Kalau lelaki buruk : banyak bercakap
Perempuan akan cakap : memekak saja..ingat orang suka ke!

Kalau lelaki handsome : dituduh buat jahat
Perempuan akan kata : itu semua karut!..ada orang sakit hati kat dia itu!..
Kalau lelaki buruk : dituduh buat jahat
Perempuan akan cakap : memang sah dia yang buat!..muka pun macam pecah rumah!

Kalau lelaki handsome : menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan cakap : wah.. machonya.. macam hero filem!
Kalau lelaki buruk : menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan kata : entah-entah yang ganggu tadi tu.. kawan-kawan dia...

Kalau lelaki handsome : jalan dengan perempuan cantik
Perempuan akan kata : wah..padan sangat...
Kalau lelaki buruk : jalan dengan perempuan cantik
Perempuan akan kata : mesti kena bomoh perempuan itu!

Kalau lelaki handsome : ditinggal kekasih
Perempuan akan kata : jangan sedih...(dalam hati-“bodoh betul perempuan itu!”)
Kalau lelaki buruk : ditinggal kekasih
Perempuan akan kata : jangan sedih...(dalam hati -
"padan muka! Ada hati nak bercinta”)

Kalau lelaki handsome : menyayangi binatang
Perempuan akan cakap : perasaannya halus...penuh kasih sayang
Kalau lelaki buruk : menyayangi binatang
Perempuan akan cakap : sesama spesis memang harus menyayangi...

Kalau lelaki handsome : memandu BMW
Perempuan akan cakap : muda-muda dah berjaya.
Kalau lelaki buruk : memandu BMW
Perempuan akan cakap : kalau tak drebar, sahih kereta curik!

Kalau lelaki handsome : tak mahu diambil gambarnya
Perempuan akan cakap : dia pasti bimbang kalau-kalau gambarnya dipergunakan
Kalau lelaki buruk : tak mahu diambil gambarnya
Perempuan akan kata : dia tau, kalau cuci pun.. mesti tak jadi punya!

Kalau lelaki handsome : terpijak kaki perempuan
Perempuan akan cakap : eh.. tak apa..tak apa..saya yang patut minta maaf..
Kalau lelaki buruk : terpijak kaki perempuan
Perempuan akan kata : oi..buta ke?..celaka..haram jadah..sial..p#@%&*%!!!!...


Ini Aku Copy Bukan aku yang buat yak...orang lain yang buat kajian ni....



:-di :-di


Kalau perempuan lawa pendiam

Lelaki akan cakap: woow, ciri-ciri isteri idaman...

Kalau perempuan tak lawa pendiam

Lelaki akan cakap: eh tak reti komunikasi betul...



Kalau perempuan lawa berbuat jahat

Lelaki akan kata: mesti ada krisis dalaman ini...kasihan

Kalau perempuan tak lawa berbuat jahat

Lelaki akan cakap: dah lah tak lawa, perangai pulak huduh...



Kalau perempuan lawa menolong lelaki yang diganggu

Lelaki akan cakap: heroin sejati...!

Kalau perempuan tak lawa menolong Lelaki yang diganggu

Lelaki akan kata: taktik nak ngorat lah tu...



Kalau perempuan lawa dapat lelaki handsome

Lelaki akan kata: ok juga lah....

Kalau perempuan tak lawa dapat lelaki handsome

Lelaki akan kata: kasihan.. mesti kena bomoh lelaki itu!



Kalau perempuan lawa ditinggal kekasih

Lelaki akan kata: buta kayu betul mamat tu....

Kalau perempuan tak lawa ditinggal kekasih

Lelaki akan kata:... patut pun kena reject...



Kalau perempuan lawa penyayang binatang

Lelaki akan cakap: perasaannya halus... penuh kasih sayang

Kalau perempuan tak lawa penyayang binatang

Lelaki akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi...



Kalau perempuan lawa tak mahu bergambar

Lelaki akan cakap: pasti takut kalau-kalau gambarnya tersebar

Kalau perempuan tak lawa tak mahu bergambar

Lelaki akan kata: sedar pun diri...



Kalau perempuan lawa menuang air ke gelas lelaki

Lelaki akan cakap: caring sungguh....

Kalau perempuan tak lawa menuang air ke gelas lelaki

Lelaki akan cakap: nak tunjuk caring lah tu....



Kalau perempuan lawa bersedih hati

Lelaki akan cakap: dont worry.. I will make u happy forever

Kalau perempuan tak lawa bersedih hati

Lelaki akan kata: sikit-sikit nak nangis!! mengada-ngada...



Kalau perempuan lawa hantar-hantar email

Lelaki akan kata: sukenya....

Kalau perempuan tak lawa hantar-hantar email

Lelaki akan cakap: balik-balik email dia... boring+menyampah..

**Ni pun copy paste jugak**...huhu....same saja dua kali lima...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

ani_putrihijjaz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1520
Posting: 159
Dari: Kuala Lumpur

Melaka  


posticon Posting pada: 12-09-07 12:50


Pada 18-07-06 18:14 , qhal posting:

!!! QUOTE !!!

ohh sedihnya sebab saya ni tergolong dalam lelaki buruk!! huhuhu!!


ISH..tak BAIK cakap begitu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ani_putrihijjazProfil   Hantar PM kepada ani_putrihijjaz   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-09-07 13:06


Pada 12-09-07 12:50 , ani_putrihijjaz posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-07-06 18:14 , qhal posting:

!!! QUOTE !!!

ohh sedihnya sebab saya ni tergolong dalam lelaki buruk!! huhuhu!!


ISH..tak BAIK cakap begitu...


betul tu, syukur apa yang ada..kalau fikir macam tu seolah-olah mengatakan ciptaan Allah tu buruk..kata orang tiada perempuan hodoh cuma kecantikan tu yang berbeza..macam tu juga dengan lelaki :-) yang penting usaha cantikkan hati :-)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-09-07 13:20


hmm.
if you judge people, you will have no time to love them.
[ Telah diedit oleh: houri pada 12-09-07 13:59 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-09-07 13:21


terima seadanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 12-09-07 14:05


Assalamualaikum

paras rupa tak penting... yang penting ialah ilmu agamanya,amalan2 yang dibawa.. ketulusan & keikhlasan hatinya.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-09-07 14:11


macam mana rupa lelaki buruk ye..... ada macam kuih kayu buruk tak?...



p/s:sekadar ingin kepastian.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 12-09-07 14:15


Pada 12-09-07 14:05 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

paras rupa tak penting... yang penting ialah ilmu agamanya,amalan2 yang dibawa.. ketulusan & keikhlasan hatinya.. :-)


paras rupa tak penting...Yang penting banyak duit supaya boleh bayar hantaran yang tinggi... :-P


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 12-09-07 14:26


Pada 12-09-07 14:15 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!


paras rupa tak penting...Yang penting banyak duit supaya boleh bayar hantaran yang tinggi...


:-D


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 12-09-07 14:28


Pada 30-12-06 15:05 , mechelmine posting:

!!! QUOTE !!!

...bagus lah..dulu pernah keluar topic:

=Perempuan Cantik VS Perempuan Tak Cantik

Sekarang ni keluar pula topic:

=Lelaki handsome vs Lelaki Buruk


Entah apa-apa ... Saling mengata.....ish2....


2 lah...sebenarnya laki or perempuan sama saja,semua nak yang cntik dan hensom...Kalau yang tak lawa or tak encem 2,dah di reject awal-awal...hehe...tapi tak semua macam 2 lah,hanya majority...;-)
jangan lah kita pandang pada kecntikan luaran sebab yang cntik 2 pasti akan layu...pndanglah kecantikan akhlaknya sebab 2 yang akan kekal slamanya dan yang akan bawa kebahagiaan yang berkekalan...insyaAllah... :-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 12-09-07 14:29


Pada 12-09-07 14:26 , atie82 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-09-07 14:15 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!


paras rupa tak penting...Yang penting banyak duit supaya boleh bayar hantaran yang tinggi...


:-D



Boleh tak keluar pula apa yang ana taip..terpaksa posting balik.. :-P
Tak semua orang macam tu lah...yang minta hantaran tinggi-tinggi ini just artists,anak datuk,kerabat diraja dan yang sewaktu dengannya saja..



-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

kunciair
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2007
Ahli No: 30929
Posting: 184
Dari: perak

malaysia  


posticon Posting pada: 12-09-07 14:37


kalau kacak saja tapi hati bruk tak boleh pakai juga...emm..tapi kalau bruk tapi hati kacak...insyaallah kekal slamernye...amin.. :-)


-----------------
wanita hiasan dunia..adalah permata yang paling berharga bagi lelaki


Bookmark and Share

    


  Member Information For kunciairProfil   Hantar PM kepada kunciair   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-09-07 14:54


ini kira macam buah manggis lah...luar hitam...dalam putih ....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

im_koyube
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.08.2007
Ahli No: 30699
Posting: 26
Dari: Leicester, United Kingdom

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-09-07 14:55


sangat setuju dengan kunciair!!


-----------------





Bookmark and Share

    


  Member Information For im_koyubeProfil   Hantar PM kepada im_koyube   Pergi ke im_koyube's Website   Quote dan BalasQuote

imtiyaz_lail86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2006
Ahli No: 25728
Posting: 229
Dari: JeRaNTuT~NiLai

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-09-07 15:17


bukan menjadi pghlang untuk sesorg mndrikn MASJID...yang penting tengok pada AGAMA....insyaALLAH...bhgia rumhtgga yang dbina...
Sabda Rasulullah saw: "Apabila datang kepada kamu lelaki yang beragama dan berakhlak maka kahwinlah dia, kalau tidak akan timbul fitnah dan kebinasaan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtiyaz_lail86Profil   Hantar PM kepada imtiyaz_lail86   Quote dan BalasQuote

moshimoshi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.04.2007
Ahli No: 29582
Posting: 156
Dari: ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-09-07 15:36


ee...buruk sangka..tak baik tau...bukan semua perempuan berfikiran begitu... 8-)


-----------------
beRkoRbAn bErjUang dEmi CiNta...CiNtA yang HakiKi....


Bookmark and Share

    


  Member Information For moshimoshiProfil   Hantar PM kepada moshimoshi   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-09-07 15:49


Pada 12-09-07 12:30 , sitishairah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-07-06 17:25 , KIKO posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau lelaki handsome : banyak bercakap
Perempuan akan cakap : petah berbicara dan banyak idea
Kalau lelaki buruk : banyak bercakap
Perempuan akan cakap : memekak saja..ingat orang suka ke!

Kalau lelaki handsome : dituduh buat jahat
Perempuan akan kata : itu semua karut!..ada orang sakit hati kat dia itu!..
Kalau lelaki buruk : dituduh buat jahat
Perempuan akan cakap : memang sah dia yang buat!..muka pun macam pecah rumah!

Kalau lelaki handsome : menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan cakap : wah.. machonya.. macam hero filem!
Kalau lelaki buruk : menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan kata : entah-entah yang ganggu tadi tu.. kawan-kawan dia...

Kalau lelaki handsome : jalan dengan perempuan cantik
Perempuan akan kata : wah..padan sangat...
Kalau lelaki buruk : jalan dengan perempuan cantik
Perempuan akan kata : mesti kena bomoh perempuan itu!

Kalau lelaki handsome : ditinggal kekasih
Perempuan akan kata : jangan sedih...(dalam hati-“bodoh betul perempuan itu!”)
Kalau lelaki buruk : ditinggal kekasih
Perempuan akan kata : jangan sedih...(dalam hati -
"padan muka! Ada hati nak bercinta”)

Kalau lelaki handsome : menyayangi binatang
Perempuan akan cakap : perasaannya halus...penuh kasih sayang
Kalau lelaki buruk : menyayangi binatang
Perempuan akan cakap : sesama spesis memang harus menyayangi...

Kalau lelaki handsome : memandu BMW
Perempuan akan cakap : muda-muda dah berjaya.
Kalau lelaki buruk : memandu BMW
Perempuan akan cakap : kalau tak drebar, sahih kereta curik!

Kalau lelaki handsome : tak mahu diambil gambarnya
Perempuan akan cakap : dia pasti bimbang kalau-kalau gambarnya dipergunakan
Kalau lelaki buruk : tak mahu diambil gambarnya
Perempuan akan kata : dia tau, kalau cuci pun.. mesti tak jadi punya!

Kalau lelaki handsome : terpijak kaki perempuan
Perempuan akan cakap : eh.. tak apa..tak apa..saya yang patut minta maaf..
Kalau lelaki buruk : terpijak kaki perempuan
Perempuan akan kata : oi..buta ke?..celaka..haram jadah..sial..p#@%&*%!!!!...


Ini Aku Copy Bukan aku yang buat yak...orang lain yang buat kajian ni....



:-di :-di


Kalau perempuan lawa pendiam

Lelaki akan cakap: woow, ciri-ciri isteri idaman...

Kalau perempuan tak lawa pendiam

Lelaki akan cakap: eh tak reti komunikasi betul...



Kalau perempuan lawa berbuat jahat

Lelaki akan kata: mesti ada krisis dalaman ini...kasihan

Kalau perempuan tak lawa berbuat jahat

Lelaki akan cakap: dah lah tak lawa, perangai pulak huduh...



Kalau perempuan lawa menolong lelaki yang diganggu

Lelaki akan cakap: heroin sejati...!

Kalau perempuan tak lawa menolong Lelaki yang diganggu

Lelaki akan kata: taktik nak ngorat lah tu...



Kalau perempuan lawa dapat lelaki handsome

Lelaki akan kata: ok juga lah....

Kalau perempuan tak lawa dapat lelaki handsome

Lelaki akan kata: kasihan.. mesti kena bomoh lelaki itu!



Kalau perempuan lawa ditinggal kekasih

Lelaki akan kata: buta kayu betul mamat tu....

Kalau perempuan tak lawa ditinggal kekasih

Lelaki akan kata:... patut pun kena reject...



Kalau perempuan lawa penyayang binatang

Lelaki akan cakap: perasaannya halus... penuh kasih sayang

Kalau perempuan tak lawa penyayang binatang

Lelaki akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi...



Kalau perempuan lawa tak mahu bergambar

Lelaki akan cakap: pasti takut kalau-kalau gambarnya tersebar

Kalau perempuan tak lawa tak mahu bergambar

Lelaki akan kata: sedar pun diri...



Kalau perempuan lawa menuang air ke gelas lelaki

Lelaki akan cakap: caring sungguh....

Kalau perempuan tak lawa menuang air ke gelas lelaki

Lelaki akan cakap: nak tunjuk caring lah tu....



Kalau perempuan lawa bersedih hati

Lelaki akan cakap: dont worry.. I will make u happy forever

Kalau perempuan tak lawa bersedih hati

Lelaki akan kata: sikit-sikit nak nangis!! mengada-ngada...



Kalau perempuan lawa hantar-hantar email

Lelaki akan kata: sukenya....

Kalau perempuan tak lawa hantar-hantar email

Lelaki akan cakap: balik-balik email dia... boring+menyampah..

**Ni pun copy paste jugak**...huhu....same saja dua kali lima...




surah al-hujurat ayat 13 bmaksud :-
Hai manusia, sesungguhnya Kami menciptakan kamu dari seorang laki-laki dan seorang perempuan dan menjadikan kamu berbangsa-bangsa dan bersuku-suku supaya kamu saling kenal mengenal. Sesungguhnya orang yang paling mulia di antara kamu di sisi Allah ialah orang yang paling bertakwa di antara kamu. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui lagi Maha Mengenal.



-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 12-09-07 15:58


adat dunia.. yang buruk tak semesti tak berguna dan yang baik juga ak semuanya boleh digunakan..

fikir2 kan lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

taisir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16233
Posting: 264
Dari: planet bumi...

egypt   avatar


posticon Posting pada: 12-09-07 19:23


salam...
biasanya org perempuan tak kisah sangat pasal rupa lelaki ini...
cuma lelaki yang memilih mesti nak yang lawa...
apapun lawa tak lawa ini benda yang subjektif..so ia pada mata yang memandang..Allah ciptakan kita semua cantik..kerana kita adalah sebaik-baik kejadian...
wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For taisirProfil   Hantar PM kepada taisir   Pergi ke taisir's Website   Quote dan BalasQuote

kluAngmAn
Warga Rasmi
Menyertai: 04.01.2005
Ahli No: 13535
Posting: 14
Dari: Perak

Perak  


posticon Posting pada: 12-09-07 20:45


Allah sukakan sesuatu yang cantik...so biaselah kalau manusia suka pada sesuatu yang cantik...bagi aku yang cantik tu lelaki suka tengok saja,yang depa nak buat bini mereka cari yang agama,akhlak dia tip top punya...tu lah yang aku rasa,wallahu'alam......tapi kalau cantik + akhlak dengan agama tip top masyaallah...tu dah masuk kes lain dah tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kluAngmAnProfil   Hantar PM kepada kluAngmAn   Pergi ke kluAngmAn's Website   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-09-07 01:07


ana handsome tak? huhu! :D :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

uswatun_mawaddah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.04.2007
Ahli No: 29534
Posting: 142
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-09-07 06:53


erm..ana no komen lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For uswatun_mawaddahProfil   Hantar PM kepada uswatun_mawaddah   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 13-09-07 22:59


lawak lah..tapi ni realitinyer..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

zaidharithah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.03.2006
Ahli No: 23661
Posting: 198
Dari: In thE WoRlD

macedonia  


posticon Posting pada: 14-09-07 08:45


hmmmmm.....................

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaidharithahProfil   Hantar PM kepada zaidharithah   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-09-07 08:57


Pada 18-07-06 16:20 , zaidharithah posting:

!!! QUOTE !!!

PEREMPUAN MEMANG MACAM TU!JANGAN MARAH YE!!!


apa kata anda tambah.....
TAK SEMUANYEEE........
haaa barulah ok.

macam lelaki jugak.....
sestengah macam ni sesetengah macam tu.....
setuju tak kaum adam semua?
;-) ;-) ;-)


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

sahihnor
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17515
Posting: 182
Dari: Ranau,Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 14-09-07 09:35


Pada 17-07-06 18:05 , AzmilMustapha posting:

!!! QUOTE !!!

Yang kita kata buruk tu kita lupa ke siapa yang mencipta

Sampai hati kita kata ciptaan Allah itu burukkan ? Nanti kita diburukkan Allah SWT sekelip mata, baru kita tau langit tinggi rendah


tiada benda buruk di dunia ini....ciptaan Allah semuanya indah belaka :-)

kacak atau tak itu bukan yang utama...paling penting agama dan sifat kebaikan yang ada pada diri seseorang manusia


-----------------
Islam itu indah


Bookmark and Share

    


  Member Information For sahihnorProfil   Hantar PM kepada sahihnor   Quote dan BalasQuote

salimna
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.07.2007
Ahli No: 30531
Posting: 45
Dari: kuala krai

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-09-07 10:54


Hadis Qudsi yang bermaksud:
    "Allah tidak melihat rupa paras kamu dan harta kamu,
akan tetapi melihat hati kamu dan amal ibadat kamu..."

handsome, buruk,lawa, tak lawa, kulit gelap, cerah, cacat, sempurna..semuanya ciptaan Allah..
Setiap ciptaan Allah ada hikmahnya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For salimnaProfil   Hantar PM kepada salimna   Quote dan BalasQuote

songkok_aji02
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 593
Posting: 532
Dari: KL / JB

Johor  


posticon Posting pada: 14-09-07 12:26


ermmmmmm imaginative yang tak betul ....tak semua macam tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For songkok_aji02Profil   Hantar PM kepada songkok_aji02   Quote dan BalasQuote

kopi
Warga Rasmi
Menyertai: 13.09.2007
Ahli No: 31052
Posting: 7
Dari: kuala lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-09-07 20:37


hmmm...entah-entah laki kutuk perempuan buruk lagi teruk....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kopiProfil   Hantar PM kepada kopi   Quote dan BalasQuote

azaha85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.07.2007
Ahli No: 30484
Posting: 92
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-09-07 21:07


salam, bagi sya di pihak lelaki yang hodoh, sya tak pernah dengar lah perkara2 begini, semua pengarut saja,

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaha85Profil   Hantar PM kepada azaha85   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 18-09-07 12:45


Assalamualaikum...
ye ke...? entahlah......... :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 18-09-07 14:15


tak berani nak kata sesiapa buruk sebab manusia dan smeua makhluk hicup ata ciptaan Allah. setiapnya ada hikmah


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

sahihnor
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17515
Posting: 182
Dari: Ranau,Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 27-09-07 11:08


Pada 14-09-07 21:07 , azaha85 posting:

!!! QUOTE !!!

salam, bagi sya di pihak lelaki yang hodoh, sya tak pernah dengar lah perkara2 begini, semua pengarut saja,



iskk tak ada benda hodoh dan buruk kat dunia..ciptaan Allah kan semua indah kita sebagai manusia harus mensyukuri setiap pemberianNya :-)


-----------------
Islam itu indah


Bookmark and Share

    


  Member Information For sahihnorProfil   Hantar PM kepada sahihnor   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-09-07 12:00


lawa tak lawa rupa, tak lah berapa penting.. yang paling penting mesti lawa akhlaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

mfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24950
Posting: 198
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 27-09-07 12:22


Pada 18-07-06 18:14 , qhal posting:

!!! QUOTE !!!

ohh sedihnya sebab saya ni tergolong dalam lelaki buruk!! huhuhu!!


huhuhu.. sama lah kita..


-----------------

[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mfirdausProfil   Hantar PM kepada mfirdaus   Pergi ke mfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-09-07 12:31


sama sajalah laki perempuan..tengok tu yang laki ngate kat prempuan pun ada juga..masing-masing mengata..tak bagus lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

syaza_azzahra
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.08.2007
Ahli No: 30686
Posting: 43
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-09-07 12:45


salam..tak baik kita kutuk cptaan Allah. semua manusia sama sja tarafnya. yang brbeza cuma iman dan taqwa. buat mfidaus setiap org ada kelemhn dan kelebihn sendiri. so, hrgailah apa yang dikurniakan...
wassalam..sekadar pandangan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syaza_azzahraProfil   Hantar PM kepada syaza_azzahra   Pergi ke syaza_azzahra's Website   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-09-07 12:49


kalau handsome tapi perangai tak lawa buat apa..apa yang penting kat sini jangan menilai seseorang melalui luaran..setiap org ada kelemahan dah kelebihan yang tersendiri..dan SETIAP CIPTAAN ALLAH ITU ADALAH BAIK.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

mohdramadzan
Warga Rasmi
Menyertai: 26.09.2007
Ahli No: 31226
Posting: 10
Dari: IPOH

iran  


posticon Posting pada: 27-09-07 13:30


HMMM, CANTIK KE BURUK .. ELEH, YANG PASTI NYA kedua-duanya ada KELEBIHAN & KEKURANGAN.. TEPUK DAD, TANYA SELERA lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdramadzanProfil   Hantar PM kepada mohdramadzan   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 27-09-07 13:53


biarlah sedap mata memandang..
org cantik slalunya banyak kekurangan..
tapi yang paling rugi bila seseorang tu tak cantik rupa, tak cantik akhlaknya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

mfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24950
Posting: 198
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 28-09-07 14:40


Pada 27-09-07 12:45 , syaza_azzahra posting:

!!! QUOTE !!!

salam..tak baik kita kutuk cptaan Allah. semua manusia sama sja tarafnya. yang brbeza cuma iman dan taqwa. buat mfidaus setiap org ada kelemhn dan kelebihn sendiri. so, hrgailah apa yang dikurniakan...
wassalam..sekadar pandangan...


Thanks.. :)


-----------------

[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mfirdausProfil   Hantar PM kepada mfirdaus   Pergi ke mfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

faiq85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28944
Posting: 213
Dari: Putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 28-09-07 15:31


Pada 14-09-07 21:07 , azaha85 posting:

!!! QUOTE !!!

salam, bagi sya di pihak lelaki yang hodoh, sya tak pernah dengar lah perkara2 begini, semua pengarut saja,


ish..jangan lah cakap buruk2,hodoh2 lagi..2 semua karut lah..ALLAH dah jadikan kita sebaik-baik kejadian..semua manusia dijadikan dengan ciptaan yang indah2 belaka..semua cantik..tak ada yang hodoh..apa yang kita fikirkan yang menjadikan siapa kita sebenarnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For faiq85Profil   Hantar PM kepada faiq85   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 28-09-07 17:11


Assalamualaikum...
saya ni..tak handsome....tapi tak buruk...
cuma..kurang encem...... :-P



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-09-07 18:29


emm setiap org ada cantik/ handsome yang tersendiri....
BEAUTY EYE IN THE BEHOLDER EYES LAAAA

[ Telah diedit oleh: anis_zulaikha pada 28-09-07 18:29 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 28-09-07 21:59


Yang penting hati kena baik maa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 29-09-07 12:48


Pada 28-09-07 18:29 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!

emm setiap org ada cantik/ handsome yang tersendiri....
BEAUTY EYE IN THE BEHOLDER EYES LAAAA



salah tu...
beauty is in the eyes of the beholder....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 09:52


Pada 29-09-07 12:48 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-09-07 18:29 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!

emm setiap org ada cantik/ handsome yang tersendiri....
BEAUTY EYE IN THE BEHOLDER EYES LAAAA



salah tu...
beauty is in the eyes of the beholder....



eh di hari itu nak taip beauty lies in the beholder eye.

tersilap taip pula...



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 11:14


Pada 17-07-06 18:05 , AzmilMustapha posting:

!!! QUOTE !!!

Yang kita kata buruk tu kita lupa ke siapa yang mencipta

Sampai hati kita kata ciptaan Allah itu burukkan ? Nanti kita diburukkan Allah SWT sekelip mata, baru kita tau langit tinggi rendah



right......hati-hati bila berkata-kata.,.'BURUK' tidak sedap pula dengr..
semua ciptaanNYA Cantik cuma mata saja selalu tersilap menilai..


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

faried
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26185
Posting: 150
Dari: kedah

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 11:35


rupa paras tak terlalu penting.........

yang penting akhlak....
muka kacak perangai tak elok nak buat apa?

Bookmark and Share

    


  Member Information For fariedProfil   Hantar PM kepada faried   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 02-10-07 15:37


Pada 02-10-07 11:35 , faried posting:

!!! QUOTE !!!

rupa paras tak terlalu penting.........

yang penting akhlak....
muka kacak perangai tak elok nak buat apa?


buat tak tahu...... :roll:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

anis87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28952
Posting: 103
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 15:42


Assalamualaikum

~akhlak yang indah sebagai bunga diri muslimin muslimat~

Bookmark and Share

    


  Member Information For anis87Profil   Hantar PM kepada anis87   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 15:43


baik encem tapi merendah diri...

dari buruk tapi tak sedar diri....


-----------------

[ Telah diedit oleh: nurkamar pada 02-10-07 15:44 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 02-10-07 15:44


Pada 17-07-06 18:05 , AzmilMustapha posting:

!!! QUOTE !!!

Yang kita kata buruk tu kita lupa ke siapa yang mencipta

Sampai hati kita kata ciptaan Allah itu burukkan ? Nanti kita diburukkan Allah SWT sekelip mata, baru kita tau langit tinggi rendah


Betul itu.. ;-)

p/s:Jangan nak menghina kejadian Tuhan..buruk padahnya tau :-o


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Copy & Paste
    »» Lelaki handsome vs Lelaki Buruk

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.190161 saat. Lajunya....