Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 01-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang-orang yang suka memuji dan mengampu bukan kawan sejati, kerana merosakkan hati kawannya.
-- -- Saidina Ali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 54
Ahli: 0
Jumlah: 54




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 4 hari yang lalu


Kelab Ukhwah
Topik: Siapa anak-anak Wilayah Persekutuan?


Carian Forum

Moderator: Prof_Muslim, Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelab Ukhwah
    »» Siapa anak-anak Wilayah Persekutuan?

Please Mendaftar To Post


Oleh Siapa anak-anak Wilayah Persekutuan?

Faris_Ahlamiyy
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.11.2004
Ahli No: 12439
Posting: 45
Dari: Taman Setiawangsa, Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-04-06 01:50


Assalamualaikumwarahmatullah...

Siapakah gerangannya di kalangan anda semua anak-anak Wilayah Persekutuan (Kuala Lumpur, Putrajaya, Labuan)?..
Saya anak jati Taman Setiawangsa, Kuala Lumpur..
Yok! anak-anak WP! Majulah WP untuk ukhwah.com!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faris_AhlamiyyProfil   Hantar PM kepada Faris_Ahlamiyy   Pergi ke Faris_Ahlamiyy's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-04-06 22:14


salam...

erk, tak ada anak2 wilayah..?
hemm...
ana tak lahir kat wilayah, tapi membesar di kl..
boleh kira sekali ke??

salam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-04-06 23:17


lahir KL tapi dok selangorla...cemaner itu.. ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 18-04-06 23:35


nak join juga...belajar kat serdang..dekat2 la dengan putrajaya...boleh ke??

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

taisir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16233
Posting: 264
Dari: planet bumi...

egypt   avatar


posticon Posting pada: 18-04-06 23:39


assalammualaikum...
saya memang anak jati kuala berlumpuq itu..
tapi entahlah rasa tak gah pun duduk KL tu..sebab separuh masa remaja saya kat perantauan...
sek menengah kat perak,sambung kolej kat dan.9 dan now kat ardhul khinanah..
jauh malaysia dan kuala berlumpuq tu saya tinggalkan...
hmm..harap2 najah tahun ini dan balik malaysia..pas ini baru nak rasa duduk kuala lumpur itu betul-betul...


-----------------
hidup ini jihad menuju ilahi


Bookmark and Share

    


  Member Information For taisirProfil   Hantar PM kepada taisir   Pergi ke taisir's Website   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-04-06 00:14


ana lahir di (UH) Hospital universiti P.Jaya. UH tu dah termasuk dalam area KL. ana nak jadi anak selangor boleh tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 19-04-06 04:59


Ana lahir kat PusRawI,KL, lepas itu dok situ sampai 10 tahun. Lepas tu pindah Seremban untuk mencari ketenangan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

ummusafiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.03.2006
Ahli No: 23742
Posting: 98
Dari: bumi Allah S.W.T. yang tercinta

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 19-04-06 09:38


Assalamualaikum

Ana lahir di hospital besar kuala lumpur tapi sekarang menetap di shah alam...

jadi kira masuk jugak la kan dalam kelab ini??? :-)

wasalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiyahProfil   Hantar PM kepada ummusafiyah   Quote dan BalasQuote

Faris_Ahlamiyy
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.11.2004
Ahli No: 12439
Posting: 45
Dari: Taman Setiawangsa, Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-04-06 18:30


:-)

anak-anak wilayah persekutuan!anak-anak wilayah persekutuan! kami anak wilayah persekutuan! :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faris_AhlamiyyProfil   Hantar PM kepada Faris_Ahlamiyy   Pergi ke Faris_Ahlamiyy's Website   Quote dan BalasQuote

Faris_Ahlamiyy
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.11.2004
Ahli No: 12439
Posting: 45
Dari: Taman Setiawangsa, Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-04-06 18:32


lahir di WP ke, menetap di WP ke, anak selangor ke, kita menadah seluas-luas tangan untuk mereka yang nak menjadi anak-anak WP. jeles tengok negeri lain ada anak-anak negeri.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faris_AhlamiyyProfil   Hantar PM kepada Faris_Ahlamiyy   Pergi ke Faris_Ahlamiyy's Website   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-05-06 08:38


mana lagi anak2 wilayah nihh..skitnye... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

m_aisya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15383
Posting: 107
Dari: hoMe

mauritius  


posticon Posting pada: 03-06-06 11:05


Pada 19-04-06 00:14 , imtihan_insyirah posting:

!!! QUOTE !!!

ana lahir di (UH) Hospital universiti P.Jaya. UH tu dah termasuk dalam area KL. ana nak jadi anak selangor boleh tak?

imtihan_insyirah,kita 'seuniversiti' la semasa lahir!hehe.
tapi dalam birth cert saya,cop uH kat kL.awak punya kat mana ye?PJ ye?memang konfius juga dengan uH ni.mula2 ingat kat PJ sebab UH 'nampak' macam kat PJ kan..em pepon sekarang 'universiti' kita dah ada nama baru..UMMC:-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For m_aisyaProfil   Hantar PM kepada m_aisya   Quote dan BalasQuote

maruz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2005
Ahli No: 16590
Posting: 282
Dari: Selangor Darul Ehsan

lebanon   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 16:53


saya anak KL tapi tinggal di Selangor

Bookmark and Share

    


  Member Information For maruzProfil   Hantar PM kepada maruz   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 81
Posting: 409
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-11-09 11:48


Assalamualaikum....:-)

Akak pun anak KL jugak......

Jenguk2 lah anah KL punya forum ye :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

ryuji88
Warga Rasmi
Menyertai: 02.12.2009
Ahli No: 38490
Posting: 8
Dari: Kolej Islam Antarabangsa,Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-12-09 21:24


Salam,oreda2.saya anak kelahiran kuala lumpur.kat sini ada tak yang layan anime dan kamen rider?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ryuji88Profil   Hantar PM kepada ryuji88   Pergi ke ryuji88's Website   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-12-09 22:14


Pada 06-12-09 21:24 , ryuji88 posting:

!!! QUOTE !!!

Salam,oreda2.saya anak kelahiran kuala lumpur.kat sini ada tak yang layan anime dan kamen rider?


saya minat anime...ryuji layan anime apa?


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-12-09 09:00


ana taman keramat AU2..berhampiran kilang Texas

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

nathirah-sadiqah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.03.2010
Ahli No: 39470
Posting: 60
Dari: Labuan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-03-10 13:37


Assalamu'alaikum...
aii... semua anak-anak W.P Kuala Lumpur ke? Huhuhuhu...

Saya anak jati W.P Labuan... Lahir di Hospital Besar Labuan dan terus menetap di Labuan sampai sekarang... dah hampir 17 tahun dah :D


-----------------
Create your own banner at mybannermaker.com!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nathirah-sadiqahProfil   Hantar PM kepada nathirah-sadiqah   Pergi ke nathirah-sadiqah's Website   Quote dan BalasQuote

mujahadah85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.12.2009
Ahli No: 38834
Posting: 149
Dari: shah alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-03-10 14:06


saya anak wilayah...tumpang lahir kat hosp.besar KL..time tu, my mum nak delivered baby kat bukit tanjung gadung, pahang...tapi, saya tak nak kuar2...kol 2am, terus pecut ambulance pagi hosp bersalin KL...3.33am,, keluar lah saya sebagai anak wilayah (tumpang saja)...dapat lah ic tengah-tengah tu no "-14-" membesar bkt tanjung gadung, pahang+kota bharu, kelantan (paling lama)+bkt maluri, kepong+recently..shah alam, selangorr...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahadah85Profil   Hantar PM kepada mujahadah85   Quote dan BalasQuote

Sinar_Izati
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.08.2006
Ahli No: 25991
Posting: 36
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-03-10 04:55


saya org kl..dok segambut..
tapi lahir perak..kg mak saya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Sinar_IzatiProfil   Hantar PM kepada Sinar_Izati   Quote dan BalasQuote

Sinar_Izati
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.08.2006
Ahli No: 25991
Posting: 36
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-03-10 04:55


saya org kl..dok segambut..
tapi lahir perak..kg mak saya...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For Sinar_IzatiProfil   Hantar PM kepada Sinar_Izati   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 14-03-10 11:18


saya...lahir d sebuah negeri yang jauh dr sini, mmbesar d sini (kl-kepong)..dan sepanjang bersekolah d banting sgor..berIPTA d bangi, sgor..berIPGM d bangi jugak sgor, dan berkerjaya d sepang jugak sgor..haha..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-03-10 22:56


Pada 14-03-10 04:55 , Sinar_Izati posting:

!!! QUOTE !!!

saya org kl..dok segambut..
tapi lahir perak..kg mak saya...


saya pun duduk segambut juga...tah2 kita kenal.hehe.duduk kat area mana?


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

ibtisam_nisa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.03.2010
Ahli No: 39573
Posting: 87
Dari: dunia pinjaman allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-03-10 12:01


saya dok w.p.labuan....banyak sambutan apabila tiba nak menyambut hari wilayah,untung sapa yang dok kat w.p kan ..hehehe..tapi yang sedihnya anak muda remaja kita sekarang banyak yang lalai dalam menikmati kemanisan dunia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibtisam_nisaProfil   Hantar PM kepada ibtisam_nisa   Quote dan BalasQuote

wafa_503
Warga 1 Bintang
Menyertai: 31.12.2009
Ahli No: 38899
Posting: 32
Dari: Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-03-10 15:29


Assalamualaikum..
Boleh saya join group ni?
Saya lahir kat Hospital Besar Kuala Lumpur, membesar kat Setapak, dapat lah jugak kad pengenalan biru..Cuma ibu bapa saya bukan warganegara MAS, PR saja.. :)


-----------------
Kehidupan di dunia ini hanyalah sementara


Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_503Profil   Hantar PM kepada wafa_503   Quote dan BalasQuote

Izzahalhafizah1412h
Warga Rasmi
Menyertai: 13.08.2010
Ahli No: 40163
Posting: 8
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-08-10 11:17


salam...

ana di lahirkan di HBKL (Hospital Besar Kuala Lumpur)
tapi masa umur 6 tahun pindah kedah. so di besarkan di kedah...
di kira anak jati KL juga ke? heheh...
mak org selangor, bpk org kedah.
gabung kedua-duanya..dapat lah KL...hahaah
cakap pun cmpur2 saja bunyi nya... kira kedua-duanya boleh lah...

btw..Malaysia tempat tumpah darahku! ^^


-----------------
Create your own banner at mybannermaker.com!



Bookmark and Share

    


  Member Information For Izzahalhafizah1412hProfil   Hantar PM kepada Izzahalhafizah1412h   Pergi ke Izzahalhafizah1412h's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.10198 saat. Lajunya....