Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 10-08-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika kita berasa diri kita tinggi, pandanglah ke atas; jika kita berasa diri kita rendah, pandanglah ke bawah
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 33
Ahli: 0
Jumlah: 33




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 10 hari yang lalu
muslimiman: 15 hari yang lalu
tornado: 35 hari yang lalu


Copy & Paste
Topik: Jom Tengok ni....


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Copy & Paste
    »» Jom Tengok ni....

Please Mendaftar To Post


Oleh Jom Tengok ni....

smartzul
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23005
Posting: 32
Dari: Johor Bahru

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-04-06 04:31


Sama-samalah kita melihat dan merenung seketika. Saudara se-islam kita begitu taat kepada Allah untuk mengerjakan solat walau di mana sahaja hatta di keliling orang2 kafir.. rasa malu dan takut langsung tidak ada. Jika keyakinan kepada Allah itu adalah sepenuh jiwa, takut pada manusia sudah tiada lagi.

Kita di Malaysia yang aman, maju, tenteram dan tak ada orang ganggu untuk kita tunaikan solat ni macam mana pula? Bukan takat itu, masjid kat sana sini, berkarpet tebal, kipas angin, cukup air untuk berwuduk.. Pendek kata semuanya cukup..

Hati2lah dengan fitnah dunia yang melekakan.. Pastikan solat 5 waktu cukup sehari semalam. Moga bermanfaat..

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14


-----------------
Membina Perniagaan Yang DiRedhai Allah. Klik Di Sini.


Bookmark and Share

    


  Member Information For smartzulProfil   Hantar PM kepada smartzul   Pergi ke smartzul's Website   Quote dan BalasQuote

blueberry_strawberry
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.02.2006
Ahli No: 22980
Posting: 119
Dari: bangi

blank   avatar


posticon Posting pada: 05-04-06 07:13


SubhanAllah walhamduliLlah wa LailahaillAllah waLLAHU akbar:)
terharu


-----------------
Cukuplah Allah bagiku, tiada Tuhan Selain Dia, hanya kepadaNya aku bertawakkal dan Dia memilki arasy yang agung. At-Taubah:129
[ Telah diedit oleh: blueberry_strawberry pada 05-04-06 07:17 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For blueberry_strawberryProfil   Hantar PM kepada blueberry_strawberry   Quote dan BalasQuote

blueberry_strawberry
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.02.2006
Ahli No: 22980
Posting: 119
Dari: bangi

blank   avatar


posticon Posting pada: 05-04-06 07:15


bila perintah Allah dilaksanakan tanpa berselindung dan ragu2...hasilnya, orang (esp non-Muslim) akan melihat betapa unik dan indahnya Islam. cuba tengok gamba dalam kapalterbang, orang2 keliling memerhatikan dengan khusyuk. moga terbuka pintu hidayah buat mereka2 ni semua. Allahuakbar!!

pengajaran: no excuse untuk tinggalkan solat walau dalam apa jua keadaan dan tempat


-----------------
Cukuplah Allah bagiku, tiada Tuhan Selain Dia, hanya kepadaNya aku bertawakkal dan Dia memilki arasy yang agung. At-Taubah:129
[ Telah diedit oleh: blueberry_strawberry pada 05-04-06 07:18 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For blueberry_strawberryProfil   Hantar PM kepada blueberry_strawberry   Quote dan BalasQuote

fadilah_03
Warga Rasmi
Menyertai: 25.11.2005
Ahli No: 20477
Posting: 1
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 05-04-06 09:34


allahuakbar!!!
begitu tinggi iman saudara-saudara kita itu!
sayang sekali umat islam kat sini,masjid begitu indah,bersih namun kosong....
moga allah beri hidayah pada kita semua.....
insyaalah

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadilah_03Profil   Hantar PM kepada fadilah_03   Quote dan BalasQuote

mohd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 401
Posting: 283
Dari: kl

ireland  


posticon Posting pada: 05-04-06 10:28


semoga ALLAH swt memberi kita semua taufiq dan hidayah

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdProfil   Hantar PM kepada mohd   Quote dan BalasQuote

nurul09
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.03.2006
Ahli No: 23223
Posting: 91
Dari: shah alam

PulauPinang  


posticon Posting pada: 05-04-06 11:13


subhanallah..moga2 kita sentiasa mendapat limpah rahmat dariNya...begitu indahnya islam...syukur padaMu Ya Allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul09Profil   Hantar PM kepada nurul09   Quote dan BalasQuote

smartzul
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23005
Posting: 32
Dari: Johor Bahru

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-04-06 11:55


Tu lah, moga kita diberikan kekuatan oleh Allah untuk mengamalkan perintahnya.. Dalam tak sedar kita sebenar sedang diuji oleh Allah dengan nikmat kesenangan di bumi Malaysia ini. Kita senang, dan mudah leka.. Sepatutnya di saat kesenangan inilah kita boleh menunaikan solat dengan khusyuk dan dengan hati yang damai. Sebaliknya berbeza dengan dunia luar sana yang begitu mencabar...

Subhanallah..


-----------------
Membina Perniagaan Yang DiRedhai Allah. Klik Di Sini.


Bookmark and Share

    


  Member Information For smartzulProfil   Hantar PM kepada smartzul   Pergi ke smartzul's Website   Quote dan BalasQuote

Pdaus
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 5462
Posting: 468
Dari: International University of Africa Sudan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-04-06 17:26


masya Allah!

Bookmark and Share

    


  Member Information For PdausProfil   Hantar PM kepada Pdaus   Quote dan BalasQuote

nurlynn
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18638
Posting: 460
Dari: Rumahku

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-04-06 18:09


betapa indahnya jika iman kita seteguh saudara-saudara islam seperti mereka...Ya Allah, teguhkanlah iman kami...amin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurlynnProfil   Hantar PM kepada nurlynn   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 05-04-06 18:11


kesimpulannya: sembahyanglah secara berjemaah...itulah kekuatan ummat ISLAM

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

ilham_thahurah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16605
Posting: 207
Dari: sumatera-malaysia-London

indonesia  


posticon Posting pada: 05-04-06 18:56


subhanallah.... !!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilham_thahurahProfil   Hantar PM kepada ilham_thahurah   Quote dan BalasQuote

segerak_searah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23281
Posting: 127
Dari: Kem Sg Besi

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 05-04-06 19:37


Allahuakbar!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For segerak_searahProfil   Hantar PM kepada segerak_searah   Quote dan BalasQuote

segerak_searah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23281
Posting: 127
Dari: Kem Sg Besi

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 05-04-06 19:37


Allahuakbar!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For segerak_searahProfil   Hantar PM kepada segerak_searah   Quote dan BalasQuote

yanokage
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20839
Posting: 275
Dari: SMK (A) Al-Irshad

PulauPinang  


posticon Posting pada: 05-04-06 19:49


masya-Allah !!

budak-budak tu pun lagi baik dr aku daa .. malu .. malu ..

gambar last tu kat atas bas ke ?????

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanokageProfil   Hantar PM kepada yanokage   Pergi ke yanokage's Website   Quote dan BalasQuote

shattir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.02.2006
Ahli No: 22741
Posting: 167
Dari: bumi Allah

georgia  


posticon Posting pada: 05-04-06 20:10


Pada 05-04-06 18:11 , jutawanmuslimah posting:

!!! QUOTE !!!

kesimpulannya: sembahyanglah secara berjemaah...itulah kekuatan ummat ISLAM


;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For shattirProfil   Hantar PM kepada shattir   Quote dan BalasQuote

nurulXzinnirah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.04.2006
Ahli No: 23894
Posting: 25

blank   avatar


posticon Posting pada: 05-04-06 20:27


ALLAH MAHA BESAR...begitulah kalau cintakan agama...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulXzinnirahProfil   Hantar PM kepada nurulXzinnirah   Quote dan BalasQuote

nurfieza
WARGA SETIA
Menyertai: 19.01.2006
Ahli No: 22039
Posting: 416
Dari: utara...

Selangor  


posticon Posting pada: 05-04-06 20:38


tiada yang lebih indah daripada mencintai Allah swt...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfiezaProfil   Hantar PM kepada nurfieza   Quote dan BalasQuote

spaghetigoreng
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22680
Posting: 134
Dari: bumi Allah

uk  


posticon Posting pada: 05-04-06 20:43


Masya Allah.

Tak tahulah Kenapa kita malu nak beribadat. Pengalaman ana nak bersolat kat sini, ada yang tak best ada yang best..
non-muslim esp orang putih kat sini sebenarnya kagum tengok kita devoted dengan agama kita..sebab mereka rasa nak solat 5 kali sehari tu macam susah. ada seorang kawan saya tu, dia tanya seorang pekerja office ni, kat mana dia boleh solat..pekerja tu siap offer bilik dia untuk mereka solat.

yang tak best, pernah kena solat kat tepi2 lorong dalam shopping cplx..huhuh..sebab makcik cleaner tu macam nak marah kami nak solat dalam baby-changing room..

Bookmark and Share

    


  Member Information For spaghetigorengProfil   Hantar PM kepada spaghetigoreng   Pergi ke spaghetigoreng's Website   Quote dan BalasQuote

hakimlaw
Warga Rasmi
Menyertai: 31.03.2006
Ahli No: 23856
Posting: 16
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-04-06 20:47


Sesungguhnya ALLAH S.W.T telah menjadikan bagi kita umat MUHAMMAD seluruh bumi ini sebagai masjid.


-----------------
Assalamualaikum


Bookmark and Share

    


  Member Information For hakimlawProfil   Hantar PM kepada hakimlaw   Quote dan BalasQuote

smartzul
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23005
Posting: 32
Dari: Johor Bahru

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-04-06 01:02


Pada 05-04-06 19:49 , yanokage posting:

!!! QUOTE !!!

masya-Allah !!

budak-budak tu pun lagi baik dr aku daa .. malu .. malu ..

gambar last tu kat atas bas ke ?????


Hmm, rasanya ye agaknya atas bas..


-----------------
Membina Perniagaan Yang DiRedhai Allah. Klik Di Sini.


Bookmark and Share

    


  Member Information For smartzulProfil   Hantar PM kepada smartzul   Pergi ke smartzul's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 15-09-07 09:49


Assalamualaikum...
Subhanallah... :-o

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

moshimoshi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.04.2007
Ahli No: 29582
Posting: 156
Dari: ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-09-07 10:24


subhanallah.....


-----------------
beRkoRbAn bErjUang dEmi CiNta...CiNtA yang HakiKi....


Bookmark and Share

    


  Member Information For moshimoshiProfil   Hantar PM kepada moshimoshi   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 15-09-07 11:45


ALLAHUAKBAR :-)


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 22-09-07 17:26


Allaahuakbar... terharu melihat foto-foto. Terima Kasih.

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 22-09-07 21:14


SUBHANALLAH
ALHAMDULILLAH
SEMOGA DITETAPKAN IMAN


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

pu3iiu
Warga Rasmi
Menyertai: 21.09.2007
Ahli No: 31153
Posting: 14
Dari: Kuantan

Melaka  


posticon Posting pada: 23-09-07 00:06


Subhanallah..
Banyak beri kesedaran bila melihat foto2 ini..

dapat rasakan betapa lemahnya iman saya dibandingkan dengan mereka..

Bookmark and Share

    


  Member Information For pu3iiuProfil   Hantar PM kepada pu3iiu   Quote dan BalasQuote

scenario
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31016
Posting: 181
Dari: Inti nilai..

Perak  


posticon Posting pada: 23-09-07 00:07


subhanallah.... !!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For scenarioProfil   Hantar PM kepada scenario   Pergi ke scenario's Website   Quote dan BalasQuote

anis87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28952
Posting: 103
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 15:21


Alhamdulillah...
~solat itu tiang agama~

Bookmark and Share

    


  Member Information For anis87Profil   Hantar PM kepada anis87   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 15:24


masyaallah...............

Bookmark and Share

    


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

madyie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2007
Ahli No: 30270
Posting: 106
Dari: tranung

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 12:05


seronok tengok gmbo2 tu.....
untung Malaysia,masih banyak tempat untuk solat

Bookmark and Share

    


  Member Information For madyieProfil   Hantar PM kepada madyie   Pergi ke madyie's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 20-11-07 12:31


Pada 20-11-07 12:05 , madyie posting:

!!! QUOTE !!!

seronok tengok gmbo2 tu.....
untung Malaysia,masih banyak tempat untuk solat


Assalamualaikum
tapi, rugi malaysia...kerana tempat yang banyak itu tidak dimanfatkan sepenuhnya..... :-(



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

annur_ayuni
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.07.2007
Ahli No: 30434
Posting: 37
Dari: shah alam

saudiarabia  


posticon Posting pada: 20-11-07 12:34


subhanallah...
moga kat juga dianugerahi dan iman yang mantap seperti saudara2 kat ini... amin... allahuakbar!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For annur_ayuniProfil   Hantar PM kepada annur_ayuni   Quote dan BalasQuote

fathifathu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.09.2007
Ahli No: 31078
Posting: 27
Dari: ipt SKUDei

hong_kong  


posticon Posting pada: 20-11-07 13:08


subhanallah.tersentuh hati.
sinari hatiku bimbingi aku ke jalan mu

Bookmark and Share

    


  Member Information For fathifathuProfil   Hantar PM kepada fathifathu   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 13:10


Pada 20-11-07 13:08 , fathifathu posting:

!!! QUOTE !!!

subhanallah.tersentuh hati.
sinari hatiku bimbingi aku ke jalan mu


.. mudah-mudahan.. AMIN..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 13:12


Allahu Akbar...

kerdilnya diri ini Ya Allah, tunjukan daku jalan yang lurus... untuk mengingatiMU, mensyukuri nikmatMU dan beribadah kepadaMU.. :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 15:58


Pada 20-11-07 13:12 , cahayakuiman posting:

!!! QUOTE !!!

Allahu Akbar...

kerdilnya diri ini Ya Allah, tunjukan daku jalan yang lurus... untuk mengingatiMU, mensyukuri nikmatMU dan beribadah kepadaMU.. :-(


ameenn.. ameenn.. ameen Ya Rabb..

:cry: :cry: :cry:

nipisnya iman ini...
Allahuakbar... :cry: :cry:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-12-07 17:02


:-) Assalamualaikum


Permandangan sebegini memang susah kita nak lihat di Malaysia....mula-mula saya sampai di Mesir..saya hairan orang solat di kaki2 lima kedai..di sudut2 stesen keretapi...dalam keretapi..namun bila lama disini..sudah menjadi perkara biasa...jadi walau apapun..solat tidak harus ditinggalkan...tiada alasan untuk tinggalkan solat....


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 29-12-07 17:50


Pada 29-12-07 17:02 , alexander posting:

!!! QUOTE !!!

:-) Assalamualaikum


Permandangan sebegini memang susah kita nak lihat di Malaysia....mula-mula saya sampai di Mesir..saya hairan orang solat di kaki2 lima kedai..di sudut2 stesen keretapi...dalam keretapi..namun bila lama disini..sudah menjadi perkara biasa...jadi walau apapun..solat tidak harus ditinggalkan...tiada alasan untuk tinggalkan solat....




terharu lah..thanks sharing

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

Ninja85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2007
Ahli No: 31536
Posting: 218
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-12-07 18:18


assalamualaikum. subahanallah. hebat iman saudara tadi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ninja85Profil   Hantar PM kepada Ninja85   Quote dan BalasQuote

dziaulhaq
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12403
Posting: 563
Dari: perut IBU

singapore   avatar


posticon Posting pada: 29-12-07 20:02


:: الله أكبر !! terharunya :bunga:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For dziaulhaqProfil   Hantar PM kepada dziaulhaq   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 29-12-07 20:14


tu normal dilihat di mana-mana pun.saya pun pernah solat macam tu lau saya musafir.tak ada pun kena kacau.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

sofya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.06.2007
Ahli No: 30381
Posting: 156
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-12-07 20:31


Allahuakbar..
*solat tiang agama *
jangan tinggal solat tau :jangan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sofyaProfil   Hantar PM kepada sofya   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 29-12-07 20:34


Pada 29-12-07 20:31 , sofya posting:

!!! QUOTE !!!

Allahuakbar..
*solat tiang agama *
jangan tinggal solat tau :jangan:


erm..betul..solat itu tiang agama..jadi dirikanla solat walau dmn kat berada...

kagum sugguh!Allahuakbar!!



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 29-12-07 21:05


Allahuakbar..!!

Ya ALLAH, kuatkan iman hambaMu ini... Ameen..
tersentuh hati ni bila tengok umat2 Islam ini yang begitu tinggi imannya... Allahuakbar..!



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 29-12-07 22:06


saya pernah solat di kaki lima di lapangan terbang.teringat masa tu nak ambil wuduk memang janggal mula-mula ditambah lagi dengan orang putih berkerumun nak tengok saya solat lagi jadi gemuruh jiwa hehehehehe.tapi memang seronok sangat-sangat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

ulfah87
Warga Rasmi
Menyertai: 20.11.2007
Ahli No: 31764
Posting: 14
Dari: perak

malaysia  


posticon Posting pada: 10-01-08 11:54


hidup terasa indah..bila segala-galanya kerana Allah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ulfah87Profil   Hantar PM kepada ulfah87   Quote dan BalasQuote

azilla
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8536
Posting: 112
Dari: selangor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-01-08 13:30


alangkah kerdilnya diri ini...selalu meleka2kan tuntutan yang wajib ini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azillaProfil   Hantar PM kepada azilla   Quote dan BalasQuote

ndb
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.10.2006
Ahli No: 27051
Posting: 61
Dari: KUALA TERENGGANU

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-01-08 14:09


terharunyer
so no more excuses for me and for all of you.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ndbProfil   Hantar PM kepada ndb   Pergi ke ndb's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2005
Ahli No: 15922
Posting: 151
Dari: skpc(1)-sesma-ikip3-upm-cosmopoinkb

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-01-08 14:43


subhanallah..dimana bumi dipijak disitu Islam dijunjung..teruskan perjuangan!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat83Profil   Hantar PM kepada sahabat83   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.148465 saat. Lajunya....