Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 29-07-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Matinya anak muda itu bukan kerana tergelincir kakinya, tetapi kerana tergelincir lidahnya.
-- Ilham Pujangga

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 77
Ahli: 0
Jumlah: 77




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 8 hari yang lalu
the_brOtherz: 36 hari yang lalu


Peralatan
Topik: apa RINGTONE kat HP anda ye


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Peralatan
    »» apa RINGTONE kat HP anda ye

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh apa RINGTONE kat HP anda ye

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-03-06 00:01


sekarang macam-macam ada, mono, poly, half poly, true tone pun ada..
ok anda guna lagu apa untuk RINGTINE tu...hihihi

Kalau saya lagu Full House takpun Rolling(LB)

ok let share...hihihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

SaHaBaT86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.03.2006
Ahli No: 23321
Posting: 82
Dari: Kota Kinabalu

Sabah  


posticon Posting pada: 19-03-06 01:24


Assalamua'laikum

Tak kisah ringtone apapun tapi yang penting ringtone tu ok...macam lagu nasyid...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaHaBaT86Profil   Hantar PM kepada SaHaBaT86   Quote dan BalasQuote

gingie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13215
Posting: 309

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-03-06 01:25


hmm.. nak cakap tak nak?? tapi.. takut ada yang beranggapan buruk pulak tentang saya bila saya sebut tajuk lagu tu..

so.. ringtone apa pun tak kisah.. sebab saya selalu silent kan telefon saya.. :)
[ Telah diedit oleh: gingie pada 19-03-06 01:29 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For gingieProfil   Hantar PM kepada gingie   Quote dan BalasQuote

nurirshad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23047
Posting: 214
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-03-06 03:42


solla alaikallah, satu perjuangan,ummi............yang ni sekarang...
untuk akan datang,insyaallah hanya lagu nasyid...
haritu sekali kat psm,masa tu memang sibuk...
banyak hp yang bunyi lagu2 rock dan roll,

nak jadi cerita, hp ana bunyi lagu sollaAlaikallah....
apa lagi semua orang tengok kat ana...
ana pula buat selambe saja..
biar orang kat situ sedar sikit..ada bagusnya ana lupa silent hp aritu...
dapat ajar orang yang terlalu banggakan sangat ringtone mereka yang tak melambangkan seorang .....
ada juga rasa malu sebab jadi tumpuan...
tapi,wakpe nak malu dengan identiti agama kita???
ana ingin berpesan kepada antum dan diri ana sendiri...
bautlah sesuatu yang melambangkan identiti kita sebagai malu kepada agma kita........
kita patut bangga dengan agama Allah ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurirshadProfil   Hantar PM kepada nurirshad   Quote dan BalasQuote

nurirshad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23047
Posting: 214
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-03-06 03:47


sorry banyak silap kat atas tu,
baris ketiga dr bawah..
pembetulan...
buatlah sesuatu yang melambangkan identiti kat sebagai , jangan malu untuk menunjukkan kepada orang lain agama kita........

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurirshadProfil   Hantar PM kepada nurirshad   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-03-06 10:04


bisikkan nurani(in-team)hehhe saya suka lagu itu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 19-03-06 10:41


hmm....

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

nurul_iman85
Warga Rasmi
Menyertai: 15.03.2006
Ahli No: 23452
Posting: 1
Dari: shah alam

Selangor  


posticon Posting pada: 19-03-06 12:00


em..nak tau tak ringtone hp saya adalah lagu kegemaran saya..AKU TANPA CINTAMU,lagu MIRWANA feat. JJ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_iman85Profil   Hantar PM kepada nurul_iman85   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-03-06 13:06


Beautiful Life, lagu jepun..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

nmz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2003
Ahli No: 5323
Posting: 226
Dari: shah alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-03-06 17:24


semarak perjuangan, shoutul amal..(lagu tema orientasi dengan adik2)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nmzProfil   Hantar PM kepada nmz   Quote dan BalasQuote

raudhah84
WARGA SETIA
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10521
Posting: 483
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-03-06 15:26


Pada 19-03-06 10:04 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

bisikkan nurani(in-team)hehhe saya suka lagu itu....



-----------------
sekali kaki melangkah di jalan ALLAH..jangan undur..biar masa berganti..aqidah jangan mati..biar zaman berubah..keyakinan pada ALLAH jangan goyah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhah84Profil   Hantar PM kepada raudhah84   Pergi ke raudhah84's Website   Quote dan BalasQuote

raudhah84
WARGA SETIA
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10521
Posting: 483
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-03-06 15:27


Pada 19-03-06 10:04 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

bisikkan nurani(in-team)hehhe saya suka lagu itu....


samalah kita...ana pun suka lagu tu...;-)


-----------------
sekali kaki melangkah di jalan ALLAH..jangan undur..biar masa berganti..aqidah jangan mati..biar zaman berubah..keyakinan pada ALLAH jangan goyah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhah84Profil   Hantar PM kepada raudhah84   Pergi ke raudhah84's Website   Quote dan BalasQuote

cahaya_imani
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.03.2006
Ahli No: 23668
Posting: 70
Dari: AloQ sTaQ

Kedah  


posticon Posting pada: 23-03-06 22:22


saya--->ratusyahadah......balqis.......aku hanya umar.......ke3 ni semuanya best........saya akan pilih salah satu dr semua ini.....kalau borink tukar ringtones lain pula

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_imaniProfil   Hantar PM kepada cahaya_imani   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 24-03-06 17:04


sekarang pakai ringtone sampai,lagu kru tuu... ;-) kadang-kadang pakai ringtone cerita korea tu,the stairway to heaven..ikut mood lah nak pakai mana ringtone....


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

wanie85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.03.2006
Ahli No: 23417
Posting: 190
Dari: uk

Selangor  


posticon Posting pada: 24-03-06 17:07


sutera kasih inteam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For wanie85Profil   Hantar PM kepada wanie85   Quote dan BalasQuote

rasha_aleeya
WARGA SETIA
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 19366
Posting: 641
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-03-06 17:13


Lagu Kiroro-mira'e...lagu tema final fantasi

mesej pula lagu tema cerita korea All About eve..

hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For rasha_aleeyaProfil   Hantar PM kepada rasha_aleeya   Quote dan BalasQuote

zahrah_asrar
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.02.2006
Ahli No: 22514
Posting: 363
Dari: port dickson

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 24-03-06 18:23


Pada 19-03-06 00:01 , nabilpoyo posting:

!!! QUOTE !!!



Kalau saya lagu Full House


eh eh..sama la dengan kita punya ringtone :-di

best kan cerita 2.. :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahrah_asrarProfil   Hantar PM kepada zahrah_asrar   Quote dan BalasQuote

nur_namia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.12.2005
Ahli No: 21203
Posting: 193
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-03-06 18:33


emm saya true tonez...'teman tapi mesra...tak pun poly lagu rindu lagu jiwa'...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_namiaProfil   Hantar PM kepada nur_namia   Quote dan BalasQuote

wanie85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.03.2006
Ahli No: 23417
Posting: 190
Dari: uk

Selangor  


posticon Posting pada: 24-03-06 18:41


Pada 24-03-06 18:23 , zahrah_asrar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-03-06 00:01 , nabilpoyo posting:

!!! QUOTE !!!



Kalau saya lagu Full House


eh eh..sama la dengan kita punya ringtone :-di

best kan cerita 2.. :lol: :lol:


eh,eh dan eh lagi..saya pun baru tukar ringtone tu..best cerita tu..tapi ada yang lagi best sekarang..tajuk my girl..kalau nak tengok..silalah tengok...saya tak tengok lagi..ada orang yang bagitahu..cerita my girl lagi best dari full house..orang cakap lah..bukan saya...hihih

Bookmark and Share

    


  Member Information For wanie85Profil   Hantar PM kepada wanie85   Quote dan BalasQuote

puteribongsu1306
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17648
Posting: 291
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-03-06 18:46


ratu syahadah....
semestinya in-team

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteribongsu1306Profil   Hantar PM kepada puteribongsu1306   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 24-03-06 18:47


Akon-lonely

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-03-06 00:49


girl friday by butterfingers....

p/s: alarm pakai azan mesir...hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 26-03-06 02:26


nak juga listkan ana punya..

memang dah khaskan.. untuk mmbers UKHWAH
- damai dari nowseeheart
kalau yang bukan ukhwah+ members.. - bisikan nurani..inteam
kalau no ganjil atau no baru- puteri..hihi
abah.. rumah.. mak angkat....- lagu balik kampung..
then.. special person.. lagu kasihku abadi-inteam
Kalau muslimin..- balqis..UNIc..
bunyi mesej ...dialah di hati.. hehehe..

**tengah cari rington mestica.. siapa ada.. nak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

humyra
Warga Rasmi
Menyertai: 09.02.2006
Ahli No: 22557
Posting: 11
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-03-06 02:36


hehehe saya nya pula..
kasih kekasih inteam..
nur kasih inteam jugak..
bisikan nuarani inteam lagi..
sonata soundtarck winter sonata...
hanya Tuhan yang tahu unic...
hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For humyraProfil   Hantar PM kepada humyra   Quote dan BalasQuote

setanggisyurga22
Warga 5 Bintang
Menyertai: 25.01.2006
Ahli No: 22216
Posting: 360
Dari: ~Kajang~

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-03-06 09:44


ya ana punya ringtone...

Impian kasih : In-team
Sutera kasih : In-team
cing Ai Ching Ai dari Raihan
Megat Nordin
Kiroro : Mira'e
Lagu Your Mother
dan
Sahabat Sejati : Shiela on 7 :-di

Tapi suka guna ringtone Impian Kasih...
orang call time tidur pun tak dengar...:lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggisyurga22Profil   Hantar PM kepada setanggisyurga22   Pergi ke setanggisyurga22's Website   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 26-03-06 11:21


wah majoriti lagu inteam
ana punya ringtone lagu group IRFAN-UTM
tajuk tak ingat
masa tu tengok show mereka lepas itu rekod terus buat ringtone
dan mesej tone hehe
besttt!
Sorry IRFAN.. :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 30-03-06 01:56


bunyi ring ring saja...huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 30-03-06 03:10


Wawa punya ringtones lagu 'All the thing she said" TATU, sms pula lagu 'Overprotected'-Britney spears.. Lagu all the thing she said ni memang mengingatkan Wawa pada nasihat my lovely Mom...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-03-06 09:27


Lagu "dari sinar mata" by Bumiputera Rockers (BPR) tapi monophonic sajalah.... "Keunggulan cinta....dari sinar mata.....yang bergelora....."

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

emma83
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.06.2004
Ahli No: 9733
Posting: 36
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-03-06 10:23


iris - awie( true tones & poly )

Bookmark and Share

    


  Member Information For emma83Profil   Hantar PM kepada emma83   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 30-03-06 10:26


emm... ~permaisuri hatiku~....

di antara kekasih..pilihan dihati....
punyai budi penghias diri..
wajahnya lembut hiasan pekertian tinggi..
indahnya perhiasan duniawi..amin ya rabbi alamin,,,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

sharini
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.09.2004
Ahli No: 11466
Posting: 47

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 30-03-06 14:03


emm....
....ana punya destinasi cinta -mestica....

.............................................................................................

Bookmark and Share

    


  Member Information For shariniProfil   Hantar PM kepada sharini   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 30-03-06 14:24


Lagu lama...Close to you-Abba..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

riniey
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22591
Posting: 292

botswana   avatar


posticon Posting pada: 30-03-06 16:53


assalamualaikum...

ana punya ring tone..
teman tapi mesra...

Aku punya teman
Teman sepermainan
Ke mana ada dia
selalu ada aku.

Dia amat manis
dan juga baik hati
Dia selalu ada waktu
untuk membantuku.

Namun aku bingung
Ketika dia bilang cinta
Dan dia juga katakan
Ku ingin jadi kekasihku.

Cukuplah saja berteman denganku
Janganlah kau meminta lebih
Ku tak mungkin mencintaimu
Kita berteman saja
Teman tapi mesra.

Aku memang suka pada dirimu
Namun aku ada yang punya
Lebih baik kita berteman
Kita berteman saja
Teman tapi mesra.

Aku punya teman
Teman sepermainan
Ke mana ada dia
selalu ada aku.

Namun aku bingung
Ketika dia bilang cinta
Dan dia juga katakan
Ku ingin jadi kekasihku.

kawan still kawan macam mana skalipun..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rinieyProfil   Hantar PM kepada riniey   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 05-04-06 23:54


ringtone all about us dr TATU pun best...



"love will find u if u try ''

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

amir_haikal
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.12.2005
Ahli No: 21550
Posting: 79
Dari: Johor

malaysia  


posticon Posting pada: 06-04-06 02:19


lagu intro anime BLEACH..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For amir_haikalProfil   Hantar PM kepada amir_haikal   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 06-04-06 09:08


lagu anuar zain....Mungkin iaitu lagu tema puteri gunung ledang....

mantap jugak lagu tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

khazinatulsyouqoh
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19897
Posting: 209
Dari: on earth

Johor  


posticon Posting pada: 06-04-06 09:13


tone selawat atas nabi

Bookmark and Share

    


  Member Information For khazinatulsyouqohProfil   Hantar PM kepada khazinatulsyouqoh   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1306
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-04-06 18:36


Assalamualaikum

lagu dimanakah abi-dhuat, inilah kami-dhuat, kadang-kadang tu letak bunyi kucing saja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

spaghetigoreng
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22680
Posting: 134
Dari: bumi Allah

uk  


posticon Posting pada: 06-04-06 18:57


mp3 hasbi rabbi by sami yusuf

Bookmark and Share

    


  Member Information For spaghetigorengProfil   Hantar PM kepada spaghetigoreng   Pergi ke spaghetigoreng's Website   Quote dan BalasQuote

gingie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13215
Posting: 309

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-04-06 20:13


minggu lepas baru dapat telefon baru dari kakak.. i love you, sis!! hehe..
jadi.. guna ringtone baru.. :)

"LEt it Be - the Beatles" tak pun.. "sonata musim salju- hazami"..

"I'm glad - J.Lo" best jugak..

(^_^)

Bookmark and Share

    


  Member Information For gingieProfil   Hantar PM kepada gingie   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 06-04-06 20:29


Lagu Doraemon.
Untuk SMS, bunyi orang ketuk pintu.
Untuk alarm clock, suara kawan ana nyanyi masa kat hotel di Paris hari tu. Sampai sekarang tergelak seorang masa bangun pagi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

indraputra_trg
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18889
Posting: 185
Dari: Universiti Malaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 09-04-06 18:06


kiroro- mirae...beshhh, tapi tak paham maksudnya... hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For indraputra_trgProfil   Hantar PM kepada indraputra_trg   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 16-04-06 00:44


juara lagu.....hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

ubaidillah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.11.2004
Ahli No: 12489
Posting: 361
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-04-06 02:05


Pada 16-04-06 00:44 , nabilpoyo posting:

!!! QUOTE !!!

juara lagu.....hehehe


xdo apo2..bunyi telefon lamo jo..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ubaidillahProfil   Hantar PM kepada ubaidillah   Pergi ke ubaidillah's Website   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 16-04-06 02:07


tak ada bunyi...haha..

p/s: tak ada bunyi bila kat dalam kuliah...Kenapa ye??

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

ubaidillah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.11.2004
Ahli No: 12489
Posting: 361
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-04-06 02:18


Pada 16-04-06 02:07 , jutawanmuslimah posting:

!!! QUOTE !!!

tak ada bunyi...haha..

p/s: tak ada bunyi bila kat dalam kuliah...Kenapa ye??


MAYBE OFF TAU TELAH di 'SILENT' KAN :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For ubaidillahProfil   Hantar PM kepada ubaidillah   Pergi ke ubaidillah's Website   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-04-06 11:16


sebuah pertemuan UNIC. ni bukan sebab jiwang tau :di. ana suka lagu ni bila jadi minus 1 (tanpa suara) . sedap jadinya :)


-----------------
ALLAH IS ENOUGH FOR ME
[ Telah diedit oleh: imtihan_insyirah pada 16-04-06 11:20 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

tudung_kelabu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2005
Ahli No: 18250
Posting: 234
Dari: sha aramu

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-04-06 14:52


*************************

kitaro nya lagu...

sebab lagu ni ada kenngn kat matrik
dulu-dulu...uuuwwwaaaa!!


Kalau ada lagu timung susu..
for sure lagu tu jadi igauan hati..heheheh..:di

timung susu so deh!!

**************************

Bookmark and Share

    


  Member Information For tudung_kelabuProfil   Hantar PM kepada tudung_kelabu   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 16-04-06 23:24


entahlah...tak ingat.. :-di


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 16-04-06 23:27


healthy song....best lagu tu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

sapphire
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.04.2006
Ahli No: 24206
Posting: 28
Dari: United Kingdom

Selangor  


posticon Posting pada: 17-04-06 01:30


violin sonata no 12 ... rindunyer henset lama!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sapphireProfil   Hantar PM kepada sapphire   Quote dan BalasQuote

ubaidillah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.11.2004
Ahli No: 12489
Posting: 361
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-04-06 01:32


PALING BEST.."SANAKHUDHU MA'ARIKANA"..nak SHARE??

Bookmark and Share

    


  Member Information For ubaidillahProfil   Hantar PM kepada ubaidillah   Pergi ke ubaidillah's Website   Quote dan BalasQuote

fatty
Warga Rasmi
Menyertai: 15.09.2006
Ahli No: 26381
Posting: 10

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-10-06 16:41


saya lebih berminat kepada ringtone hollywood...
....Ka Ching>>.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fattyProfil   Hantar PM kepada fatty   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-10-06 17:02


lagu nasyid...untuk family,lagu keluarga bahagia-saujana.....kawan-kawan,lagu demi cinta suci-unic and untuk special,aku tanpa cintamu-mirwana dan jayjay....

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 12-10-06 17:54


Assalamualaikum...
Banyak ringtones saya. Semua buat sendiri..
Balqis - UNIC, Jalan Sehala, Saujana, Restu - Saujana, Nur Syahadah - FarEast, Layar Keinsafan - Mestica

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

zinniratunnajua
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2004
Ahli No: 12834
Posting: 271
Dari: bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-10-06 17:57


iktiraf-Raihan
dulu, kini, dan selamanyer..
hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zinniratunnajuaProfil   Hantar PM kepada zinniratunnajua   Pergi ke zinniratunnajua's Website   Quote dan BalasQuote

zaitihamdan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2006
Ahli No: 25957
Posting: 242
Dari: Bintulu, Sarawak

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 12-10-06 19:03


ana pakai ringtone inteam-az-ziarah

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaitihamdanProfil   Hantar PM kepada zaitihamdan   Pergi ke zaitihamdan's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-10-06 21:13


kau sahabat kau teman-hijjaz

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 12-10-06 22:32


semua pakai nasyid ye???
anis pakai true tone allahyarhan p. ramlee yang mana satu lagu dalam cerita do re mi dengan buang yang keruh dalam cerita 3 abdul..
tak lapuk dek zaman....

Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

alin1605
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10792
Posting: 281
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-10-06 22:38


bunyik macam telefon rumah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alin1605Profil   Hantar PM kepada alin1605   Quote dan BalasQuote

mas2ra
WARGA SETIA
Menyertai: 21.10.2004
Ahli No: 12017
Posting: 668
Dari: bumi ALLAH Jalla Jalaluh

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 13-10-06 01:44


ringtone :
mp3 Mirwana - Inni Akhafullah (acoustic).

alarm signal / alarm clock :
mp3 Saff One - Istighfar.

ALLAHualam... :-)


-----------------
wahai orang-orang yang berIMAN, ucapkanlah...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas2raProfil   Hantar PM kepada mas2ra   Pergi ke mas2ra's Website   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-10-06 05:11


macam-macam ada, mana yang berkenan, tu lah yang nak disetkan untuk jadi ringtone...

zaman berubah, ringtone pun ikut berubah...jangan sampai akidah pun nak diubah...


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-10-06 09:17


huhu..
semua orang beli ringtone ke?
ana punya ringtone, ambik yang dah set dalam handphone
tak tahu lagu apa...
ana ni jenis kedekut sikit bab2 ringtone ni...sayang kreditlh nak beli. guna sajalah yang mana ada....
tapi kalau ada sahabat2 yang nak send ringtone kepada ana, silakan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-10-06 10:00


Layar keinsafan & segenggam tabah.. :-di :-) :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

kuahdurian
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9793
Posting: 312
Dari: UiTM Shah Alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-10-06 12:09


ringtone: Jejak Rasul (dulu, kini dan insya-Allah selamanya)
caller ringtone: TanpaMu In-Team (dulu, kini dan insya-Allah selamanya).
kedua-dua lagu ni dah jadi trademark saya. takkan ditukar buat selama-lamanya, insya-Allah.


-----------------
JANGAN AMBIL HATI, AMBIL ISI...


Bookmark and Share

    


  Member Information For kuahdurianProfil   Hantar PM kepada kuahdurian   Pergi ke kuahdurian's Website   Quote dan BalasQuote

Kaisi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9907
Posting: 233
Dari: KB - The Islamic City

japan   avatar


posticon Posting pada: 13-10-06 12:44


ana guna ringtone doraemon....tapi ustaz ana nasihat Kalau sapo2 ado guna ringtone yang ada bacaan al-quran,selawat nabi / laungan azan... TOLONGLAH silent ketika anda masuk tandas..yela...ucapan2 mulia macam tu tiba-tiba berkumandanh dalam tandas..haaa...kan tak elok dan tak baik tu..sebab nampak sangat kita ni jahil..tak reti nak mghormati kesucian agama islam...betul tak??? so be aware ok...

Bookmark and Share

    


  Member Information For KaisiProfil   Hantar PM kepada Kaisi   Quote dan BalasQuote

fishah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22182
Posting: 234
Dari: teluk intan

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-10-06 13:23


Pada 13-10-06 09:17 , triptofana posting:

!!! QUOTE !!!

huhu..
semua orang beli ringtone ke?
ana punya ringtone, ambik yang dah set dalam handphone
tak tahu lagu apa...
ana ni jenis kedekut sikit bab2 ringtone ni...sayang kreditlh nak beli. guna sajalah yang mana ada....
tapi kalau ada sahabat2 yang nak send ringtone kepada ana, silakan...


salam semua.....

ha....saya pun macam triptofana jugak ;-) ambik yang dah set dalam handphone...tapi pilih yang best saja lah...
sama pemilihan ringtone saja ye...kedekut tu jugak agaknya..hehehe
tapi saya malas sikit nak beli2 ni... malas saja, bukan kedekut... ...jangan marah ye triptofana...saya gurau juga....


-----------------
wanita hiasan dunia...seindah hiasan adalah Wanita Solehah...


Bookmark and Share

    


  Member Information For fishahProfil   Hantar PM kepada fishah   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 13-10-06 13:29


brother - teman sejati.....(yang umum)

Kalau family- jejak rasul

Kalau pensyarah- lagu upm

dalam hp na---ada juga ringtone national geography..( lagu tema), selawat, inteam- dambaan kasih,

satu lagu oreng putih.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

nurin_adiela
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.07.2006
Ahli No: 25072
Posting: 34
Dari: Universiti Malaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-10-06 14:47


assalamualaikum...

hehe..ada juga org bukak topik begini ek...tapi,bagus juga...untuk ana yang tengah nak rest2kn minda ni..boleh lah share2...

untuk general....ana guna layar silam

untuk family....belaian ibu

tapi,sebab nak raya ni kan,tukar lagu raya...dr jauh ku pohon maaf....hehe

alarm clock ana guna bisikan nurani...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurin_adielaProfil   Hantar PM kepada nurin_adiela   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 15-10-06 07:23


Pada 13-10-06 13:23 , fishah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-10-06 09:17 , triptofana posting:

!!! QUOTE !!!

huhu..
semua orang beli ringtone ke?
ana punya ringtone, ambik yang dah set dalam handphone
tak tahu lagu apa...
ana ni jenis kedekut sikit bab2 ringtone ni...sayang kreditlh nak beli. guna sajalah yang mana ada....
tapi kalau ada sahabat2 yang nak send ringtone kepada ana, silakan...


salam semua.....

ha....saya pun macam triptofana jugak ;-) ambik yang dah set dalam handphone...tapi pilih yang best saja lah...
sama pemilihan ringtone saja ye...kedekut tu jugak agaknya..hehehe
tapi saya malas sikit nak beli2 ni... malas saja, bukan kedekut... ...jangan marah ye triptofana...saya gurau juga....




banyak ringtone nasyid yang free sekarang ni, kat internet memang berlambak...jadi, tak perlu keluar bajet cuma bayar untuk internet sajalah...paling senang, kalau tak nak keluar duit sesen pun, mintalah format ringtone dengan kawan-kawan lepas tu format ringtone sendiri...

jangan lupa, minta kebenaran kawan...manalah tau kawan tak nak kongsi ringtone tu...

tu kalau nak variasi ringtonelah tapi kalau selesa dengan ringtone yang sedia ada dalam telefon, teruskanlah...jimat tenaga, masa dan duit kalian...


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

aemanpsycho
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1143
Posting: 434
Dari: dari Bangi ke OKC

Pahang  


posticon Posting pada: 15-10-06 07:27


dalam telefon saya..
untuk semua call lagu.. canon - theme song untuk my sassy girl..
tapi rock version- made in taiwan..hehe..bukan slow version..
kalau mesej.. guna theme song happy tree friend..ngee..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aemanpsychoProfil   Hantar PM kepada aemanpsycho   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 15-10-06 07:28


sekarang ini musim raya..so...bubh ringtones raya lah..

tapi kebiasaannya..guna ringtones permaisuri hatiku (Hijjaz)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 15-10-06 07:28


sekarang ini musim raya..so...bubh ringtones raya lah..

tapi kebiasaannya..guna ringtones permaisuri hatiku (Hijjaz)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

umairah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23270
Posting: 158
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-10-06 11:13


Assalamualaikum...

Brothers-Doa Perpisahan

Bookmark and Share

    


  Member Information For umairah86Profil   Hantar PM kepada umairah86   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 16-10-06 09:48


sekarang pasng lgu raya..sesuci lebaran
pas r.a guna lgu sahabat sejati(UNIC) o sebuah pertemuan (UNIC)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

guelderose
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24616
Posting: 336
Dari: Ayer Keroh

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-10-06 16:00


sekarang guna lagu raya mamat..huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For guelderoseProfil   Hantar PM kepada guelderose   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-10-06 11:57


sekarang guna lagu raya hail amir dan uji...
macam lagu planta.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 25-10-06 23:34


sekarang guna lagu pencinta wanita ....nyanyian irwansyah...mesej pulak lagu my heart...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

arrijal85
Warga Rasmi
Menyertai: 02.04.2006
Ahli No: 23900
Posting: 4

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-10-06 21:42


dulu lagu nur kasih tapi sekarang dah tukar lagu jejak rasul

Bookmark and Share

    


  Member Information For arrijal85Profil   Hantar PM kepada arrijal85   Quote dan BalasQuote

jasadkudisini
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2006
Ahli No: 25763
Posting: 221
Dari: sinGgaHsaNa..

germany   avatar


posticon Posting pada: 15-11-06 09:27


dEaLovA....hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jasadkudisiniProfil   Hantar PM kepada jasadkudisini   Pergi ke jasadkudisini's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-11-06 11:00


salam~
lagu theme drama korea autumn in my heart..
wassalam~

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

mieIKIM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2006
Ahli No: 23916
Posting: 318
Dari: Anyway UnAvailable

italy   avatar


posticon Posting pada: 19-11-06 09:56


ringtone polyphonic " coconut "
tak main-main lagu org.
but caller ringtone baru main lagu org.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mieIKIMProfil   Hantar PM kepada mieIKIM   Pergi ke mieIKIM's Website   Quote dan BalasQuote

uqu
WARGA SETIA
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2057
Posting: 640
Dari: KUCHING

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 19-11-06 22:29


Assalamu'alaikum Warahmatullahi Wabarakatuh...

Selawat, Setanggi Syurga, Teman sejati... satu lagi lagu AIA (muzik dia best)

Bookmark and Share

    


  Member Information For uquProfil   Hantar PM kepada uqu   Quote dan BalasQuote

salwa_87
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.09.2006
Ahli No: 26388
Posting: 27
Dari: south of malaysia

Johor  


posticon Posting pada: 05-01-07 22:39


saya lebih suka guna truetones..
sekarang saya guna lagu jepun,first love..
ada juga niat nak guna lagu nasyid..
tapi susah lah nak cari lagu truetones nasyid
ada jugak cari tapi kebanyakkan lagu2 lama..

Bookmark and Share

    


  Member Information For salwa_87Profil   Hantar PM kepada salwa_87   Quote dan BalasQuote

NewBorn
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25483
Posting: 29
Dari: baiti JannaTi

malaysia  


posticon Posting pada: 05-01-07 22:52


ringtone no.9

Bookmark and Share

    


  Member Information For NewBornProfil   Hantar PM kepada NewBorn   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-01-07 23:56


skunk guna lagu belaian ibu , hijjaz...

Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 05-01-07 23:58


ringtone - truetone lagu 3 bear (full house)
mesej tone - instumental lagu love story in harvard

saya peminat cerita korea...heheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 06-01-07 00:52


bunyi macam telephone rumah saja...
hehehe...:):):)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

masya_brywest
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.07.2003
Ahli No: 2317
Posting: 107
Dari: TeLuK InTaN

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-01-07 02:49


hehe org buat ringtone sendiri...potong2 lagu dan masukkan dalam hset...

sekarang guna lagu Kehidupan by inteam dan nazrey raihan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For masya_brywestProfil   Hantar PM kepada masya_brywest   Quote dan BalasQuote

gingie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13215
Posting: 309

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-01-07 03:00


Salam.. saya sekarang guna ringtone "in your eyes- Kylie Minouge" .. dulu-dulu, pakai ringtone yang slow2.. tak berapa nak dengar.. =)

Bookmark and Share

    


  Member Information For gingieProfil   Hantar PM kepada gingie   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-01-07 09:53


saya guna truetone yang slow.. Dygta - Tak Bisa Memilikimu...


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

arsyie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5226
Posting: 230
Dari: mauritus

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 06-01-07 10:27


samsons..kenangan terindah

Bookmark and Share

    


  Member Information For arsyieProfil   Hantar PM kepada arsyie   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 06-01-07 10:30


handset teman cikai saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

maya_sakura
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2006
Ahli No: 24795
Posting: 214
Dari: gombak

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-01-07 10:37


kalau kat family - caravansary lagu kitaro
lepas itu guna lagu one in a million dan apa-apa yang terser ikut profile..
lagu ulit mayang sebagai alarm..macam nak tidur lagi saja kalau bunyi..hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For maya_sakuraProfil   Hantar PM kepada maya_sakura   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-01-07 16:27


Pada 06-01-07 10:27 , arsyie posting:

!!! QUOTE !!!

samsons..kenangan terindah


emm..sama lah..
best kan lagu tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 06-01-07 16:35


Pada 06-01-07 10:30 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

handset teman cikai saja..

same lah kita...
banyak benda lain lagi yang boleh dibeli...dan penting..


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 06-01-07 16:37


star wars theme...best..:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-01-07 18:00


Selalu berubah-ubah.. ikut selera telinga dan keadaan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

fitrah_mawaddah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.12.2006
Ahli No: 27717
Posting: 78
Dari: fi ardhillah...

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-01-07 18:06


erm... ana guna ringtone... setanggi syurga, hikmah kembara, sumaiyah, pergi tak kembali

tapi favorite lagu hikmah kembara.... :D

sesekali tukar lagi pink panther pun best juga.. :D


-----------------
HiduP sentiasa InDaH andaI SemUaNYa KeRaNa ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For fitrah_mawaddahProfil   Hantar PM kepada fitrah_mawaddah   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Peralatan
    »» apa RINGTONE kat HP anda ye

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.178991 saat. Lajunya....