Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 12-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Allah SWT memberikan kita dua telinga, dua mata, satu mulut dan otak di tengah antaranya, mesti bersebab. Dengar dan lihat kanan kiri, timbang dengan otak.
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 56
Ahli: 0
Jumlah: 56




  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 6 hari yang lalu
lidah-penghunus: 8 hari yang lalu
muslimin23: 16 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: ::Mari Boikot Barangan Denmark, Perancis, Norway, Itali::


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» ::Mari Boikot Barangan Denmark, Perancis, Norway, Itali::

Please Mendaftar To Post


Oleh ::Mari Boikot Barangan Denmark, Perancis, Norway, Itali::

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-02-06 10:10


Marilah kita sama-sama boikot brgan ngr terbabit dalam menghina Nabi Muhammad ....Akhbar Denmark memulakannya....Perancis, Itali & Norway bersekongkol dalam hal ini.....


-----------------
~~~Bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian~~~

My blog::: http://mihar.blogs.friendster.com/:::



Bookmark and Share

    


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

idie04
WARGA SETIA
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20831
Posting: 413
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 06-02-06 10:15


erm....putuskan semua hubungan dengan mereka..buat hubungan dengan negara islam saja dan negara yang ingin berdamai ssaja

Bookmark and Share

    


  Member Information For idie04Profil   Hantar PM kepada idie04   Pergi ke idie04's Website   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-02-06 10:27


contoh barangan dari denmark?
brand apa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

aisyahummaiirra
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.07.2003
Ahli No: 2483
Posting: 35
Dari: -

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-02-06 10:44


..aa...tolong senaraikan brg2 yang nak di boikot?...saya setuju..kita pulaukan dan boikot brgn mereka2 yang menghina agama kita!

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisyahummaiirraProfil   Hantar PM kepada aisyahummaiirra   Pergi ke aisyahummaiirra's Website   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-02-06 10:45


melampau betul sekarang diaorng ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

mawa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10790
Posting: 872
Dari: Atas Angin

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-02-06 10:49


Daripada pengalaman yang lalu.... mmm.... berapa hari sangat orang nak kecoh??? lepas tu, back to normal.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawaProfil   Hantar PM kepada mawa   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-02-06 10:53


ana pun perasan perkara tu...
selagi isu tu media nak mainkan...boleh laa dikira panas...
tapi lepas tu..hilang ditelan angin...
hmm..ukuran..sensitif ke kita ni..?

Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-02-06 11:00


sebenarnya kitalah yang memainkan peranannya....mulakan dengan diri sendiri dulu.....ada tak rakan2 yang ada senarai brgan negara ini


-----------------
~~~Bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian~~~

My blog::: http://mihar.blogs.friendster.com/:::



Bookmark and Share

    


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

mawa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10790
Posting: 872
Dari: Atas Angin

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-02-06 15:35


Boycott

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawaProfil   Hantar PM kepada mawa   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-02-06 15:49


thanks for this info

Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-02-06 15:50


syuqran jazilan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

sahlon
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.03.2005
Ahli No: 15287
Posting: 281
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-02-06 16:02


salam...

baguslah....

tapi biarlah istiqamah

tapi, rasanya barang kat atas jarang di jumpai

maaf kalau apa yang ana nak tulis selepas ini ada mengguris sesiapa

apa kata kalau kita boikot benda yang tersergam di dpan mata

KFC
COCA-COLA-heboh di internet bila kita terbalikkan perkataan itu bermaksud tidak muhammad tidak mekah atau dengan kata lain, la muhammad la mekkah
PEPSI
MC di
DAN BANYAK LAGI

jangan beli kenikmatan dunia yang sementara dengan akhirat yang kekal selamanya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahlonProfil   Hantar PM kepada sahlon   Quote dan BalasQuote

nurlynn
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18638
Posting: 460
Dari: Rumahku

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-02-06 18:02


Pada 06-02-06 16:02 , sahlon posting:

!!! QUOTE !!!

salam...

baguslah....

tapi biarlah istiqamah

tapi, rasanya barang kat atas jarang di jumpai

maaf kalau apa yang ana nak tulis selepas ini ada mengguris sesiapa

apa kata kalau kita boikot benda yang tersergam di dpan mata

KFC
COCA-COLA-heboh di internet bila kita terbalikkan perkataan itu bermaksud tidak muhammad tidak mekah atau dengan kata lain, la muhammad la mekkah
PEPSI
MC di
DAN BANYAK LAGI

jangan beli kenikmatan dunia yang sementara dengan akhirat yang kekal selamanya.


nak tambah sikit....


KFC, Arbys, McDonalds, McBurger, Pizza Hut,
Chilies,
Hardees, Paridies, Pizza Little Sitzer, Jack in the
Box, A&W, Kantez, Baskin Robbins, Wimpy, Dominos
Pizza, Texas, Slizer, Pepsi, Mirinda, 7up, Coca-Cola,
Sprite, Fanta, Nike, Adidas, kata, Calvin Klein,
Power, Union Air, Clifinitour , Admiral, Harmony,
Alaska, Duncan, Motorola, Alcatel, Eveready,
Energizer, Ford, Chrysler, Hammer, Chevrolet, Puck,
Procter and Gamble, Johnson & Johnson, Nectar,
Avon,
Revlon, Bank America International, American
Express,
Bank of America, Bank of New York, Marlboro, LM,
More.


-----------------
"Ukhwah itu indah jika bertemu dan berpisah kerana Allah SWT"


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurlynnProfil   Hantar PM kepada nurlynn   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-02-06 18:11


Mari Boikot Barangan Denmark, Perancis, Norway, Itali..

mari... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 07-02-06 00:53


boikot jangan tak boikot....

islam itu indah

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

chibi_maruko
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16933
Posting: 474
Dari: terawang-awangan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-02-06 04:41


syukran sebab bagi senarai barangan tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For chibi_marukoProfil   Hantar PM kepada chibi_maruko   Quote dan BalasQuote

songkok_aji02
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 593
Posting: 532
Dari: KL / JB

Johor  


posticon Posting pada: 07-02-06 10:16


Diaorang ni memang dah melampau..ayuh boikot mereka...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For songkok_aji02Profil   Hantar PM kepada songkok_aji02   Quote dan BalasQuote

aqil
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.08.2005
Ahli No: 17966
Posting: 162
Dari: PAHANG

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-02-06 22:37


yes, betul tu, boikot barang yang ada depan mata....
kfc.
coca-cola,

layari

www.inminds.com/boycott-israel.html

sesama insafi diri....

Bookmark and Share

    


  Member Information For aqilProfil   Hantar PM kepada aqil   Quote dan BalasQuote

almumtahanah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.01.2004
Ahli No: 6367
Posting: 145
Dari: depan komputer

egypt   avatar


posticon Posting pada: 08-02-06 16:19


:-o :-o hmm...bagus2... tapi nak boikot kena betul-betul la...jangan cakap saja.... nanti jadi NATO. No Action Talk Only.... :roll: :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For almumtahanahProfil   Hantar PM kepada almumtahanah   Pergi ke almumtahanah's Website   Quote dan BalasQuote

ilma
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14511
Posting: 247
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-02-06 17:16


boikot saja...
tapi jangan la hangat2 tahi ayam saja...
bila isu ni reda...tak ada la boikot2 ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilmaProfil   Hantar PM kepada ilma   Pergi ke ilma's Website   Quote dan BalasQuote

ainaa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1106
Posting: 152
Dari: depan pc

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-02-06 17:24


syukran jazilan..
betuk kata ilma 2...
bila ah reda, dah tak boikot dah,,..
jangan boikot denmark saja..
nu haa.. amerika dan sekutu2 nya kena boikott jugak...
bukan tak trasa dalam hati ini nak makan barang yang diboikot...
tapi...itu saja sumbanagn yang mampu untuk kaum muslimin(selain dari doa lah..)
nak angakt senjata pergi berperang?
hmm...jauh juga itu..
ingat..jihad bukan sekadar mengangkat senjata..
bahkan ada macam2 care lagi..
so...mai pakat ramai2 boikottt!!!
takbirr...!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainaaProfil   Hantar PM kepada ainaa   Pergi ke ainaa's Website   Quote dan BalasQuote

aisyatul_mardhiyyah
Warga Rasmi
Menyertai: 28.09.2005
Ahli No: 19398
Posting: 19

blank   avatar


posticon Posting pada: 08-02-06 18:41


salam alaik....
thanks for the information...
urm...nak kongsi jugak....
the barcode of danish products start with 57...
lepas itu..kalau nak tengok kartun2 tu, cubalah masuk www.cartoonjihad.com
sama-sama lah kita memboikot barangan mereka...semoga kita terus istiqamah..amin....

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisyatul_mardhiyyahProfil   Hantar PM kepada aisyatul_mardhiyyah   Quote dan BalasQuote

m_aisya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15383
Posting: 107
Dari: hoMe

mauritius  


posticon Posting pada: 08-02-06 21:22


lepas ni tak bolehla budak2 kecil main LEGO eh! ;-)
siapa tau..delifrance tu siapa punya ye?
terima kasih.
[ Telah diedit oleh: m_aisya pada 08-02-06 21:23 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For m_aisyaProfil   Hantar PM kepada m_aisya   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-02-06 23:58


kita memang sepatutnya istiqamah boikot brgan tu....
ng lain buat tindakan tegas seperti tarik brgan ngr terbabit dalam pasaran, panggil balik duta dll
malaysia tak ada apa-apa tindakan...memalukan walhal kitalah yang menyambut maulid nabi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-02-06 18:57


:-) Assalamualaikum...


    Moga boikot memboikot ni berterusan...bukannya separuh jalan saja...tak naklah mulut dok cakap boikot...tapi dalam kocek ada DUNHILL......dok marah2 tapi dengar lagu2 Britney Spears...ambil yang baik..tinggalkan yang buruk2....ISLAM itu indah...


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 10-02-06 00:19


Memang bagus kita berdemonstrasi.
Tapi ana tersentuh dengan satu karikatur yang disiarkan di France.

Kartun orang berserban dan berjubah, menutup muka dan berkata,
" C'est dur di'être aimé par les cons"
- Susah betul apabila disayangi oleh yang tak betul"

Melihatnya, ana marah.
Bukan sahaja kepada kartunis, tapi juga kepada mereka yang menyalahgunakan imej agama.

Kita marah mereka mempersendakan perkara suci bagi kita.
Umat Islam berdemonstrasi, mengutuk pihak barat apabila dikatakan kaum pengganas.

Tapi, Kenapa kita membenarkan kata mereka?
Kenapa masih ada umat Islam yang membakar kereta dan bangunan kedutaan yang tidak berdosa?

Apabila seorang teman bukan muslim yang liberal bertanya pada ana, ana tiada jawapan...

Ana percaya dan yakin hanya Islam agama yang benar.
Tapi, bagi mereka, mereka tidak punyai pendidikan Islam formal sebagaimana ana.
Mereka hanya tahu melalui apa yang mereka dengar, lihat dan baca...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 10-02-06 01:30


ada la seorang pembesar negeri disebelah sana tu jawab bila kata nak boikot product barat.....''nak boikot konon..masuk opis tak pakai seurat benang la jawapnya''...hebatnya pembesar tu ..sampai underware pun made in danish..

Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

qarlena
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.01.2005
Ahli No: 13844
Posting: 69
Dari: perak darul Rizduan

Perak  


posticon Posting pada: 10-02-06 09:02


Menurut kawan saya...
barangan yang menggunakan permulaan barcode 57 pun
kita patut boilot cz barangan tu asal dari negara2 yang sewaktu dengan nya....

insya Allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qarlenaProfil   Hantar PM kepada qarlena   Pergi ke qarlena's Website   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-02-06 09:20


ye...boikot dan terus memboikot...
berikanlah kekuatan pada diri ini untuk tidak menggunakan barangan buatan musuh Islam!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 10-02-06 11:06


Pada 08-02-06 21:22 , m_aisya posting:

!!! QUOTE !!!

lepas ni tak bolehla budak2 kecil main LEGO eh! ;-)
siapa tau..delifrance tu siapa punya ye?
terima kasih.


:roll:

em...dah ternyata namanya ada "france"...tak payah lah kita makan kat situ lagi m_aisya...

dok begitu???


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 10-02-06 12:27


assalamualaikum...

!!! QUOTE !!!

Memang bagus kita berdemonstrasi.
Tapi ana tersentuh dengan satu karikatur yang disiarkan di France.

Kartun orang berserban dan berjubah, menutup muka dan berkata,
" C'est dur di'être aimé par les cons"
- Susah betul apabila disayangi oleh yang tak betul"

Melihatnya, ana marah.
Bukan sahaja kepada kartunis, tapi juga kepada mereka yang menyalahgunakan imej agama.

Kita marah mereka mempersendakan perkara suci bagi kita.
Umat Islam berdemonstrasi, mengutuk pihak barat apabila dikatakan kaum pengganas.

Tapi, Kenapa kita membenarkan kata mereka?
Kenapa masih ada umat Islam yang membakar kereta dan bangunan kedutaan yang tidak berdosa?

Apabila seorang teman bukan muslim yang liberal bertanya pada ana, ana tiada jawapan...

Ana percaya dan yakin hanya Islam agama yang benar.
Tapi, bagi mereka, mereka tidak punyai pendidikan Islam formal sebagaimana ana.
Mereka hanya tahu melalui apa yang mereka dengar, lihat dan baca...


inilah masalahnya bila ada kumpulan ekstremis macam wahabi dalam agama Islam.

akhirnya Islam dilihat makin kotor di mata manusia.

kita tak menentang demo anti-Denmark. tapi perbuatan melampau seperti yang berlaku di Indonesia akan merosakkan imej Islam.

seolah-olah Islam memang ganas.

dan sebenarnya mereka yang ekstrem inilah yang membenarkan kartun menghina Rasulullah s.a.w. itu.

cuba kalau kita berarak dengan aman dan menyatakan bantahan secara aman.insya-allah mereka akan hormati kita.

sama-sama lah kita ambil semangat Hijrah untuk membersihkan Islam dari unsur2 ekstrem seperti Wahabi dan lain2.

wa allahu a'lam bis sawab. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-02-06 12:38


daripada email

Bismillah hir Rehman nir Rahim
Assalamu Alaikum Warehmutallah

Hope this email find you in the best of imaan, health & peace of mind insha Allah

Today i am sharing the website which posted the pictures of products of Denmark

http://www.no4denmark.com/lah/su.php

In addition, to detect the products of Denmark & Norway, you should check the barcode on the Product.

The Barcode GSI prefix for Denmark & Norway are as follow:
570-579 GS1 Denmark
700-709 GS1 Norway

For example the following barcode is of one of the product of Denmark:
5 78016691670

For details about GSI Barcode visit: http://www.adams1.com/pub/russadam/upccode.html

Fi Amaan Allaah
Muhammad Salman Faheem

Some Famous Danmark Brands and companies are following:

Famous Denmark Companies:
KDD
Danfoss
Sadafco
Grundfoss
Karoline

Famous Denmark Brands:
1)Chewing gum (卺呱 嬗咔哐 ?枣哚鞘??谡硌鞘;) :
Gumlink Company under a lot of trade names such as:
. STIMOROL
. Dirol
. Cadbury chocolate
. Lion chocolate bar
. Schweppes Beverage
. 7UP Beverage
. Canada Dry Beverage
. Halls
. Snapple Juice
. Fertin Pharma

2) Beef Meat (嵬驺 惹严?阙崛? : Danish Crown. Under trade name:

3) Emulsifiers, stabilizers,
flavorings, sweeteners (溥迩??阃犴鞘;) : Danisco

4) Non alcoholic Beer( 匝侨 在硌;) : Carlsberg.

5) Milk, cheese, butter and milk powder( 锰惹? :
Arla Foods Company under several trade names such as:
Danu Brand
Milex Brand
Puck Cheese
Three Cows Brand
Rosenborg Brand
Lurpak Butter

6) Medicine( 孟骓? :
Lundbeck, Novo Nordisk, Coloplast, Oticon

7) Electronics and Technology :
TDC, dengan Store Nord, Bang & Olufsen; Nielsen &
Nielsen, Grundfos

8) Toys( 冕谇? : The famous bard LEGO

9) Porcelain, glass and silver Products (珍勤鞘 我蓓??葜砩;) :
Royal Scandinavia

10) Lightings and lamps (徙惹??侵橇? : Louis Poulsen

11) Agriculture ( 已勤? : Cheminova

12) Hotel(蒌窍? : Radisson SAS

NOTE: Nido & Anchor are not Denmark Products

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

ibnuabbas
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16231
Posting: 346
Dari: Al-Azhar As Assyarif

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-02-06 12:40


sama2lah kita jatuhkan ekonomi negara yang memerangi islam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuabbasProfil   Hantar PM kepada ibnuabbas   Pergi ke ibnuabbas's Website   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 10-02-06 16:13


uuuhuhuu.. coklat cadbury tak boleh nyekik dah...

tak mengapa.. Beryl's ada.. hehe

p/s: better less than nothing


-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...




Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-02-06 16:15


Pada 10-02-06 12:38 , ismi_safiza posting:

!!! QUOTE !!!

daripada email

Bismillah hir Rehman nir Rahim
Assalamu Alaikum Warehmutallah

Hope this email find you in the best of imaan, health & peace of mind insha Allah

Today i am sharing the website which posted the pictures of products of Denmark

http://www.no4denmark.com/lah/su.php

In addition, to detect the products of Denmark & Norway, you should check the barcode on the Product.

The Barcode GSI prefix for Denmark & Norway are as follow:
570-579 GS1 Denmark
700-709 GS1 Norway

For example the following barcode is of one of the product of Denmark:
5 78016691670

For details about GSI Barcode visit: http://www.adams1.com/pub/russadam/upccode.html

Fi Amaan Allaah
Muhammad Salman Faheem

Some Famous Danmark Brands and companies are following:

Famous Denmark Companies:
KDD
Danfoss
Sadafco
Grundfoss
Karoline

Famous Denmark Brands:
1)Chewing gum (卺呱 嬗咔哐 ?枣哚鞘??谡硌鞘;) :
Gumlink Company under a lot of trade names such as:
. STIMOROL
. Dirol
. Cadbury chocolate
. Lion chocolate bar
. Schweppes Beverage
. 7UP Beverage
. Canada Dry Beverage
. Halls
. Snapple Juice
. Fertin Pharma

2) Beef Meat (嵬驺 惹严?阙崛? : Danish Crown. Under trade name:

3) Emulsifiers, stabilizers,
flavorings, sweeteners (溥迩??阃犴鞘;) : Danisco

4) Non alcoholic Beer( 匝侨 在硌;) : Carlsberg.

5) Milk, cheese, butter and milk powder( 锰惹? :
Arla Foods Company under several trade names such as:
Danu Brand
Milex Brand
Puck Cheese
Three Cows Brand
Rosenborg Brand
Lurpak Butter

6) Medicine( 孟骓? :
Lundbeck, Novo Nordisk, Coloplast, Oticon

7) Electronics and Technology :
TDC, dengan Store Nord, Bang & Olufsen; Nielsen &
Nielsen, Grundfos

8) Toys( 冕谇? : The famous bard LEGO

9) Porcelain, glass and silver Products (珍勤鞘 我蓓??葜砩;) :
Royal Scandinavia

10) Lightings and lamps (徙惹??侵橇? : Louis Poulsen

11) Agriculture ( 已勤? : Cheminova

12) Hotel(蒌窍? : Radisson SAS

NOTE: Nido & Anchor are not Denmark Products


Syukran atas information yang iberi


-----------------
~~~Bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian~~~

My blog::: http://mihar.blogs.friendster.com/:::



Bookmark and Share

    


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

MoFaT
Warga Rasmi
Menyertai: 27.08.2005
Ahli No: 18484
Posting: 18
Dari: shah alam

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-02-06 17:58


Boikotlah barangan DENMARK!!!
Seandainya masih lagi ada CINTA
buat
JUNJUNGAN MULIA
NABI MUHAMMAD S.A.W.

Bookmark and Share

    


  Member Information For MoFaTProfil   Hantar PM kepada MoFaT   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 10-02-06 19:43


!!! QUOTE !!!



em...dah ternyata namanya ada "france"...tak payah lah kita makan kat situ lagi m_aisya...

dok begitu???



Tak boleh makan apa-apalah gamaknya ana kat sini...
Erm, tapi, Mecca Cola pun made in France!


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

razman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.05.2004
Ahli No: 9196
Posting: 81
Dari: Universiti Utara Malaysia, Sintok

PulauPinang  


posticon Posting pada: 10-02-06 22:28


terima kasih all 4 the info!

Bookmark and Share

    


  Member Information For razmanProfil   Hantar PM kepada razman   Quote dan BalasQuote

zaid3246
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.01.2006
Ahli No: 21710
Posting: 45

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-02-06 23:51


kalau nak boikot,boikot lah betul2..
boikot sampai mati...
heheh
ni jangan lah boikot sekejap saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaid3246Profil   Hantar PM kepada zaid3246   Quote dan BalasQuote

abu_muaz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.05.2004
Ahli No: 9096
Posting: 224
Dari: Riau - Indonesia

indonesia  


posticon Posting pada: 11-02-06 03:47


ngomong ngomong.. budak salafy senyap saja...kalau sesama Islam bukan main hujat lagi... soal gambar mengambar, photo berphoto...Bidah, haram, sesat...

sekarang nabi awak dah kena hina macam ni..Nampak macam diam saja...

apa budak salafy ini.. cari musuh sesama Islam saja?
Kata orang Jakarta.... Nabi dihujat, salafy ngumpet ( sembunyi ).



Bookmark and Share

    


  Member Information For abu_muazProfil   Hantar PM kepada abu_muaz   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-02-06 10:02


Pada 10-02-06 12:40 , ibnuabbas posting:

!!! QUOTE !!!

sama2lah kita jatuhkan ekonomi negara yang memerangi islam....


betul tu!
termasuk negara Israel...

Wahai Bani Israil! Kenangkanlah nikmat-nikmatKu yang aku telah
kurniakan kepada kamu, dan (ingatlah) bahawasanya aku telah melebihkan
(nenek-moyang) kamu (yang taat dahulu) atas orang-orang (yang ada pada
zamannya).
(Surah Al-Baqarah, Ayat 47)

mereka takkan puas memerangi Islam&takkan puas menyesatkn orang-orang Muslim...
:-|

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

Nadiahsolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.05.2005
Ahli No: 16314
Posting: 283
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-02-06 10:39


memang patut kita boikot..
mereka dah memang melampau ni..
berani menghina kekasih Allah..dan pemimpin umat Islam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NadiahsolehahProfil   Hantar PM kepada Nadiahsolehah   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 11-02-06 10:43


www.ahadnet.com ada yang mahu jadi mitra/jaringan kerja saya? Jaringan kerja saya/team work saya termasuk saya lagi loyo/lemah, butuh dana bantuan atau pinjaman ikhlas.

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-02-06 10:51


al-Qaradhawi mengajak kepada 'kemarahan secara bijaksana'

5-2-2006

Pendakwah Islam terkenal Dr Yusuf al-Qaradhawi menolak perbuatan sabotage dan kemusnahan yang dilakukan oleh setengah-tengah orang Islam yang marah, yang dilakukan di beberapa bandar sebagai respon kepada paparan kartun di Surat khabar Eropah yang menghina Rasulullah :saw. Beliau mengesyorkan agar dilakukan "kemarahan yang rasional",
kembali dari melakukan kemusnahan yang tidak dijangka.

Didalam rancangan 'talk show' Syariah dan Penghidupan (ÇäÔÑêÙÉ
èÇäÍêÇÉ), Ahad, 5-2-2006, yang ditayangkan di saluran al-jazeera,
al-Qaradhawi berkata : 'Perbuatan sabotage dan kemusnahan yang
dilakukan oleh beberapa orang di beberapa bandar sebagai respon kepada Akhbar Eropah tidak boleh diterima, dan kita tidak mengiktirahnya.... Kita tidak memaksa orang membakar kereta-kereta, tetapi kita mengajak mereka kepada 'kemarahan secara bijaksana', dimana ia tidak menyebabkan kemusnahan yang tidak boleh dipertimbangkan".

Tambah beliau : "Kita mengajak agar orang Islam marah secara
bijaksana.... Kita salahkan yang lain kerana berlaku agresif terhadap kita, tetapi kita tidak menyerang mereka, kemudian kita menyerah kepada Tuhan dan berhenti diatas arahannya".

Didalam komentar beliau keatas Gereja yang terletak di kota Lubnan, Beirut, yang terdedah kepada perbuatan agresif beberapa orang belia-belia yang marah, al-Qaradhawi berkata : "Perkara ini tidak dapat diterima. Kita melihat Imam-Imam Islam yang menghalang orang-orang ini, akan tetapi para penunjuk perasaan ini menyusup masuk dan menzahirkan kemarahan dengan cara menuang minyak keatas api".

Para penunjuk perasaan Syiria pada hari Sabtu 4-2-2006 telah membakar bangunan kedutaan Denmark dan Norway di bandar Damsyik. Penunjuk perasaan Lebanon pada hari Ahad juga membakar membakar Konsulat Denmark di Beirut sebagai memprotes penerbitan kartun menghina Rasulullah :saw.

Al-Qardhawi telah menunjukkan beberapa cara bagi menjawab penghinaan ini dan berkata : "Kita mengajak manusia melakukan boikot keatas barangan negara2 yang menerbitkan kartun ini di surat khabar.... Kita menuntut agar wujudnya Enakmen Undang-Undang Antarabangsa keatas perkara yang mempersenda dan menghina agama-agama, dan kita melakukan pada Jumaat yang lepas sebagai hari berkhutbah bagi menjawab penghinaan-penghinaan ini. Ini adalah cara yang diterima bagi menjawab
repson2 tersebut".

Beliau juga mengkritik "kebebasan berfikir" yang dijadikan justifikasi surat khabar tersebut menerbit kartun-kartun itu dan berkata : "Ini bukannya kebebasan, bukanlah kebebasan mutlak kepada seseorang.....Kamu apabila mengerakkan kereta diatas jalanraya tidaklah boleh teragak-agak hendak bergerak ke kanan atau ke kiri; kerana terdapat juga orang lain yang berada di jalan kamu, kamu terikat kepada peraturan-peraturannya dan hendaklah kamu mematuhinya".

Di pihak lain, Dr. Ali Muhyealdin Al-Quradaghi, Timbalan Lembaga
Pengarah IslamOnline.Net, didalam perbualan talipon dengan Syiekh al-Qaradhawi semasa rancangan tersebut, mencadangkan agar diadakan ruangan website di internet, IslamOnline.Net, mengambil peranan mempertahankan Nabi Muhammad :saw didalam pelbagai bahasa; dan Syiekh al-Qaradhawi memuji idea ini dan mengajak semua umat Islam memberi bantuan/derma kepada projek besar ini.

Topik didalam siaran Ahad, 5-2-2006, program "Agama dan Politik" juga memberi komentar mengenai keputusan terakhir pilihanraya di Mesir dan Palestin.

sumber : http://www.qaradawi.net/site/topics/article.asp?cu_no=2&item_no=4155&version=1&template_id=105&parent_id=16

terjemahan kamin dari al-ahkam.net



Assalamu'alaikum

Beberapa point dan saranan Dr Yusuf al-Qaradhawi ha. yang dapat di kutip dari akhbar IslamOnline (lapuran khutbah Jumaat di Masjid Umar al-Khattab, Doha) :-

- menuntut agar diwujudkan enakmen undang-undang bagi mempertahankan tempat-tempat suci dan Nabi-Nabi

- Kerajaan dan Umat negara-negara Islam dan Arab hendaklah memberi tekanan kepada organisasi antarabangsa agar diwujudkan undang-undang ini, bukan sahaja mendapatkan kema'afan dari akhbar-akhbar tersebut, tetapi memberi peluang kepada orang-orang Islam menulis di akhbar-akhbar mereka selama 1 bulan bagi mempertahankan Nabi .

- Adalah menjadi kewajipan umat Islam didalam perkara ini menjalankan BOIKOT keatas semua barangan-barangan dari negara-negara yang berani menghina Rasulullah ; kerana setiap sen dari pembelian barangan tersebut akan pergi kepada kerja-kerja ini. Tugas Kerajaan adalah melakukan BOIKOT POLITIK dengan cara menarik balik Duta dari Denmark, dan menutup kedutaan mereka di tempat mereka.

- Umat Islam hendaklah merasa marah dan cemburu terhadap Agama dan Nabinya, dan mempamerkan bahawa mereka tidak dapat menerima perkara-perkara seperti ini.

- Beliau beranggapan bahawa : Ini adalah Fardu Ain keatas setiap orang Islam disemua tempat, dengan membaca hadith : Demi DiriKu ditanganNya, Tidak beriman seseorang itu sehingga dia mencintaiKu lebih dari Bapa, Anaknya dan keseluruhan manusia.

- Beliau memberi amaran kepada kerajaan-kerajaan Arab agar jangan memisahkan diri dari rakyatnya, katanya : mereka hendaklah berdiri dibelakang rakyatnya seperti berada didalam sebuah kapal yang sama...keatas orang Islam beliau menyeru agar bersatu bagi berhadapan dengan musuhnya, dan membuktikan bahawa mereka menjawab penghinaan yang dilontarkan keatas Nabi dan maruah mereka.

- Kepada Kerajaan negara-negara Barat beliau berkata : mereka tahu akan sikap prokrastinasi atau sokongan mereka keatas akhbar-akhbar ini, atau kerajaan-kerajaan mereka membentuk TERRORISME yang mereka sendiri mendakwa menentangnya, dan jika kerajaan mereka tidak bertindak, maka akan menjadi alasan kepada individu-individu tertentu yang akan mengambil tindakan sendiri menuntut bela keatas Nabi mereka, dan mereka akan melakukan keganasan-keganasan yang baru.

- Beliau mengajak semua orang Islam agar : tidak mencampur-adukkan apa yang berlaku dengan orang-orang Kristian yang hidup dinegara kita.

- Keatas akhbar-akhbar Eropah yang melakukan penerbitan tersebut kata beliau : ini merupakan jenayah yang paling teruk yang tidak prihatin terhadap manusia, tetapi mencederakan maruah dan kehormatan ketas billion umat Islam.

- Mengenai justifikasi mereka terhadap kebebasan memberi pendapat, beliau berkata : ini merupakan satu tindakan yang kurang ajar yang tidak boleh kita terima dari apa-apa alasan mereka, dan perkara penghinaan ini tidak mungkin dapat mereka lakukan keatas keluarga dan ibu mereka atas nama kebebasan berfikir dan tidak juga dari demokrasi.

Sekian, wassalam

sumber : http://www.islamonline.net/Arabic/news/2006-02/03/article06.shtml


http://al-ahkam.net/home/index.php?name=MDForum&file=viewtopic&t=29645

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

raudhahIzzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14516
Posting: 216
Dari: Jazirah Lukluk

PulauPinang  


posticon Posting pada: 11-02-06 11:08


salam ukhwah...

syukran jzilan ya ummiq dengan info ummiq...

Ya...KITA BOIKOT BRGN DENMARK....SEMUA SEKUTU DAN SEKUFU dengannya....

Hayya Bil JIHAD!!!
Hayya Bil najjah..!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhahIzzahProfil   Hantar PM kepada raudhahIzzah   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-02-06 11:24


Pada 10-02-06 12:27 , ABg_IMaM posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...

!!! QUOTE !!!

Memang bagus kita berdemonstrasi.
Tapi ana tersentuh dengan satu karikatur yang disiarkan di France.

Kartun orang berserban dan berjubah, menutup muka dan berkata,
" C'est dur di'être aimé par les cons"
- Susah betul apabila disayangi oleh yang tak betul"

Melihatnya, ana marah.
Bukan sahaja kepada kartunis, tapi juga kepada mereka yang menyalahgunakan imej agama.

Kita marah mereka mempersendakan perkara suci bagi kita.
Umat Islam berdemonstrasi, mengutuk pihak barat apabila dikatakan kaum pengganas.

Tapi, Kenapa kita membenarkan kata mereka?
Kenapa masih ada umat Islam yang membakar kereta dan bangunan kedutaan yang tidak berdosa?

Apabila seorang teman bukan muslim yang liberal bertanya pada ana, ana tiada jawapan...

Ana percaya dan yakin hanya Islam agama yang benar.
Tapi, bagi mereka, mereka tidak punyai pendidikan Islam formal sebagaimana ana.
Mereka hanya tahu melalui apa yang mereka dengar, lihat dan baca...


inilah masalahnya bila ada kumpulan ekstremis macam wahabi dalam agama Islam.

akhirnya Islam dilihat makin kotor di mata manusia.

kita tak menentang demo anti-Denmark. tapi perbuatan melampau seperti yang berlaku di Indonesia akan merosakkan imej Islam.

seolah-olah Islam memang ganas.

dan sebenarnya mereka yang ekstrem inilah yang membenarkan kartun menghina Rasulullah s.a.w. itu.

cuba kalau kita berarak dengan aman dan menyatakan bantahan secara aman.insya-allah mereka akan hormati kita.

sama-sama lah kita ambil semangat Hijrah untuk membersihkan Islam dari unsur2 ekstrem seperti Wahabi dan lain2.

wa allahu a'lam bis sawab. :-)



setuju!
[ Telah diedit oleh: houri pada 11-02-06 11:26 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 11-02-06 22:03


Pada 06-02-06 18:02 , nurlynn posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-02-06 16:02 , sahlon posting:

!!! QUOTE !!!

salam...

baguslah....

tapi biarlah istiqamah

tapi, rasanya barang kat atas jarang di jumpai

maaf kalau apa yang ana nak tulis selepas ini ada mengguris sesiapa

apa kata kalau kita boikot benda yang tersergam di dpan mata

KFC
COCA-COLA-heboh di internet bila kita terbalikkan perkataan itu bermaksud tidak muhammad tidak mekah atau dengan kata lain, la muhammad la mekkah
PEPSI
MC di
DAN BANYAK LAGI

jangan beli kenikmatan dunia yang sementara dengan akhirat yang kekal selamanya.


nak tambah sikit....


KFC, Arbys, McDonalds, McBurger, Pizza Hut,
Chilies,
Hardees, Paridies, Pizza Little Sitzer, Jack in the
Box, A&W, Kantez, Baskin Robbins, Wimpy, Dominos
Pizza, Texas, Slizer, Pepsi, Mirinda, 7up, Coca-Cola,
Sprite, Fanta, Nike, Adidas, kata, Calvin Klein,
Power, Union Air, Clifinitour , Admiral, Harmony,
Alaska, Duncan, Motorola, Alcatel, Eveready,
Energizer, Ford, Chrysler, Hammer, Chevrolet, Puck,
Procter and Gamble, Johnson & Johnson, Nectar,
Avon,
Revlon, Bank America International, American
Express,
Bank of America, Bank of New York, Marlboro, LM,
More.



ok...senang cerita tak payah guna komputer sebab software anda asal dari amerika under microsoft....boleh bagi saya brg sukan yang bukan buatan amerika?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

itsme
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.10.2004
Ahli No: 11624
Posting: 69
Dari: bumi tuhan

iraq  


posticon Posting pada: 11-02-06 22:22


banyak info ye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For itsmeProfil   Hantar PM kepada itsme   Quote dan BalasQuote

SautulJannah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15806
Posting: 153
Dari: ippm

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-02-06 22:30


semoga mereka yang menghina kita diturunkan balasan yang setimpal dari ALLAH supaya mereka sedar perbuatan terkutuk mereka itu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SautulJannahProfil   Hantar PM kepada SautulJannah   Quote dan BalasQuote

khairuzzaman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14729
Posting: 252
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-02-06 05:58


macam software komp tak payah boikot ah...
amiklah kebaikan dr perisian tu...
apa salahny kalau kita counter balik mereka dengan brgn mereka sendiri... :)
huhu.. senjata makan tuan..
saja saja membuka minda....
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairuzzamanProfil   Hantar PM kepada khairuzzaman   Quote dan BalasQuote

naini
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.02.2004
Ahli No: 7235
Posting: 74
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-02-06 11:33


ana dah baca kesemua komen antum...
bagus...
ada kesensitifan dalam hal ni...
maklumat tentang barangan yang perlu diboikot tu juga satu info yang bagus sebab ramai yang tak tau apa jenis barangannya....
marilah kita sama-sama memboikot barangan denmark,perancis,italy, dan yang bersekutu dengannya...
cintai kekasih ALLAh
selamat berjuang..
ALLAHUAKBAR!ALLAHUAKBAR!ALLAHUAKBAR!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nainiProfil   Hantar PM kepada naini   Quote dan BalasQuote

setanggisyurga22
Warga 5 Bintang
Menyertai: 25.01.2006
Ahli No: 22216
Posting: 360
Dari: ~Kajang~

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-02-06 11:41


Assalamualaikum wrt wbt....

"The bar code of Danish products start with 57....., for those who love our Prophet Mohammad SAW & would like to boycott them... Please send this message to all your muslim friends."

p/s: Message ni ana terima dari salah seorang ustaz ana....:-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggisyurga22Profil   Hantar PM kepada setanggisyurga22   Pergi ke setanggisyurga22's Website   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1308
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-02-06 16:26


assalamualaikum

ikutkan nak juga boikot gambir serawak, terubok masin, filem anak serawak atas kebiadaban serawak tribune ulang siar karikatur tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

soutul_mujahidah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.07.2005
Ahli No: 17387
Posting: 24
Dari: subang jaya

malaysia  


posticon Posting pada: 12-02-06 16:30


mari kita BOIKOT barang DENMARK!!!. jangan beli barang yang barcodenyer start dr 57 kerana itu adalah barang keluaran DENMARK, negara yang menjatuhkan air muka baginda Rasulullah S.A.W. If u all sayangkan our prophet, plzz boikot barang2 tersebut. Ingat barcode start dengan no 57

Bookmark and Share

    


  Member Information For soutul_mujahidahProfil   Hantar PM kepada soutul_mujahidah   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1308
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-02-06 16:46


syukran atas info sdri tu. lebih mudah untuk kita kenal pasti barangan mereka.


-----------------
Hunusan lidah itu lebih berbisa daripada hunusan keris sang pendekar


Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

setanggisyurga22
Warga 5 Bintang
Menyertai: 25.01.2006
Ahli No: 22216
Posting: 360
Dari: ~Kajang~

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-02-06 16:48


BBBOOOYYYYCCCOOOOOOTTTT......

Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggisyurga22Profil   Hantar PM kepada setanggisyurga22   Pergi ke setanggisyurga22's Website   Quote dan BalasQuote

zico
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.02.2006
Ahli No: 22639
Posting: 48
Dari: Bangsar

lebanon  


posticon Posting pada: 12-02-06 17:51


jom, memang aku dah bengang dengan denmark. aku rasa nak pergi bom saja kat denmark. mereka memang lebih-lebih. aku sebenarnya tak tahu nak cakap apa. tapi kita orang islam mesti berjihad atas nama Islam ALLAHUAKBAR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For zicoProfil   Hantar PM kepada zico   Quote dan BalasQuote

n_farhanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9856
Posting: 332
Dari: -

jordan   avatar


posticon Posting pada: 12-02-06 18:16


Assalamualaikum

Mayor London yang kristian tu pun turut serta dalam bantahan penghinaan terhadap Rasulullah, kita yang mengaku Islam ni patut rasa malu kalau tak buat apa-apa

& malu juga sebab pemimpin2 Malaysia yang mengaku Islam kata tak perlu boikot brgn denmark

-----------------------

Livingstone Leads Thousands in Cartoon Protest

LONDON, February 11, 2006 (IslamOnline.net & News Agencies) – Several thousands of demonstrators converged on Trafalgar Square in central London on Saturday, February 11, joined by London Mayor Ken Livingstone to protest Danish cartoons that mocked Prophet Muhammad (peace and blessings be upon him).

"I am supporting this event because, unlike some of the BBC's coverage, it will allow the views of the mainstream Muslim community to be properly heard," Reuters quoted Livingstone as telling reporters.

He was referring to the British broadcaster’s devoting too much coverage to a rally by a "tiny minority" -- as he put it -- of Muslim hardliners who had taken part in the highly publicized protest at the Danish embassy last week.

Livingstone also criticized the BBC for briefly showing the cartoons on some of its news bulletins.

"There is no excuse for breaking the law and anyone who does so should and will face prosecution, but there is no getting away from the fact that this whole episode has allowed much of Europe 's media to engage in an orgy of Islamophobia," Livingstone said.

The drawings were first published in a Danish newspaper, but have since appeared in a number of other publications in Europe.

The Danish newspaper that first published the cartoons has apologized for offending Muslims, although not for printing the drawings.

"Legitimate Voice"

The London rally’s organizers, including the Muslim Council of Britain and the Muslim Association of Britain, said in a statement the march expresses the "legitimate voice" of the Muslim minority in Britain.

"The first message we want to send to the country is that of the legitimate voice of the Muslim community as opposed to those that hijacked last week's demonstration outside the Danish embassy," the organizers said in a statement carried by Reuters.

Last week, about 400 angry protesters gathered outside the Danish embassy in London carrying placards with slogans such as "Massacre those who insult Islam."

One man was dressed as a suicide bomber and has since been arrested for breaching his prison parole order. He apologized to the British people, especially the families of the 7/7 victims for hurting their feelings.

Appealing to Muslims to remain peaceful, the organizers said: "It may appear to them that there is a great Western conspiracy against their faith, but there are a large number of people who are on the side of reconciliation, and we hope that comes out loud and clear on Saturday."

Muslim scholars from Cairo to Copenhagen have urged Muslims protesting against the Danish cartoons to stop violent rallies and display restraint.

European Rallies

Thousands of people marched peacefully in several European cities Saturday to protest the blasphemous drawings.

In Germany, about 2,000 people marched on the Danish consulate in Duesseldorf, while about 1,200 people protested in Berlin and about 130 in the northern city of Leer.

In France, about 7,000 people demonstrated in Paris and more than 2,200 marched in the eastern city of Strasbourg.

"We want to show by demonstrating peacefully and legally that we have been deeply hurt by the publication of these caricatures," Union of Muslim Associations spokesman Faycal Menia told AFP in Paris.

An estimated 100 took part in Amsterdam in an unauthorized but peaceful demonstration, about 1,000 marched in Berne, in Switzerland, while other protests took place in Ireland, Austria and Belgium.

From Tehran, Cairo, Istanbul and Nairobi to Kuala Lumpur and Islamabad, protesters had taken to the streets after the Friday prayers to protest the cartons.

Norwegian Apology

Meanwhile, the editor of a Norwegian Christian newspaper apologized to Muslims on Friday for publishing the cartoons.

Vebjoern Selbekk, who initially defended his January 10 publication of the cartoons in Magazinet as an expression of press freedom, shook hands after his apology with a Muslim leader in Norway who said he considered the controversy over, Reuters reported.

"I address myself personally to the Muslim community to say that I am sorry that your religious feelings have been hurt," Selbekk told a news conference. "It was never our intent to hurt anyone."

    

Magazinet editor Selbekk (L) meets with the chairman of the Islamic Council of Norway Hamdan in Oslo. (Reuters)


"I, as editor, did not fully understand how hurtful the publication of the facsimile was. I would like to apologies for that today."

He also said he "deeply regretted" upsetting Muslims.

The Islamic Council in Norway welcomed Selbekk's apology and said they would protect him.

"Anyone who touches him, touches us," said Mohammad Hamdan, leader of the council who shook Selbekk's hand after a joint news conference hosted by Norway's Minister of Labour and Social Inclusion Bjarne Haakon Hanssen.

"I understand ... that he has children the same age as mine. I want his children to grow up together, live together in peace, and become friends," Hamdan said.

"Our Prophet Muhammad has said that everyone can make mistakes but the best is the one who expresses regret and asks for forgiveness," he said.

Hanssen praised Selbekk and Hamdan for their accord.

"When these two are building bridges, it creates a basis for reconciliation and a hope that others will do the same."


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For n_farhanahProfil   Hantar PM kepada n_farhanah   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 13-02-06 01:40


jom sebagai tanda membantah....mai baikot barang denmark...jangan tunggu lagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-02-06 23:23


Pada 11-02-06 22:03 , Putra_Aiman posting:

!!! QUOTE !!!

ok...senang cerita tak payah guna komputer sebab software anda asal dari amerika under microsoft....boleh bagi saya brg sukan yang bukan buatan amerika?
ni kira terlajak ekstreme dah ni... atau hanya berlagak ekstreme :-?

nak boikot pun agak2la, yang mana boleh boikot tu boikot la, macam makanan, minuman, pakaian dan sebagainya...

yang mana tak mampu nak boikot tu nak buat macam mana, agama Islam tidak menyuruh kita memudharatkan diri sendiri...

boikotlah sedaya upaya setakat yang mampu... Allah tidak membebankan seseorang itu melainkan apa yang dia mampu...

JOM BOIKOT!!!


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

almumtahanah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.01.2004
Ahli No: 6367
Posting: 145
Dari: depan komputer

egypt   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 02:55


;-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For almumtahanahProfil   Hantar PM kepada almumtahanah   Pergi ke almumtahanah's Website   Quote dan BalasQuote

qolyubi_umairah
Warga Rasmi
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22611
Posting: 2

blank   avatar


posticon Posting pada: 15-02-06 16:21


semoga hidup kita akan lebih diberkati Allah hendaknya,InsyaAllah...

SALAM UKHWAH FILLAH ABADAN ABADA..

Bookmark and Share

    


  Member Information For qolyubi_umairahProfil   Hantar PM kepada qolyubi_umairah   Quote dan BalasQuote

yuko
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.01.2006
Ahli No: 21733
Posting: 27
Dari: umm dunnia

syria   avatar


posticon Posting pada: 15-02-06 18:28


salam..
sama-samalah kita memboikot..harap sama-sama dapat melaksanakannya..bak kata pepatah arab.."al lisanu sahlan wal fannu su'bah"..
wallahua'lam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For yukoProfil   Hantar PM kepada yuko   Quote dan BalasQuote

atiqahsyahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.11.2005
Ahli No: 20514
Posting: 79
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 17:53


buktikan dengan perlakuan bukan cakap2 saja...innaAllah ma'na.

Bookmark and Share

    


  Member Information For atiqahsyahidahProfil   Hantar PM kepada atiqahsyahidah   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 17:55


:oops: baru mereka tahu yang umat Islam ini bukan boleh dibuat main2....ditindas2 macam yang dorg sangka.... :-)


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 01-03-06 02:14


biar mereka rasa...jangan sampai mereka tak rasa apa-apa kesan dari perbuatan mereka yang lakhnat tu...kebencian dalam hati ni pasti akan kekal keakhir hayat...tiada maaf bagimu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 01-03-06 02:16


bersatulah kita menentang mereka yang menghina nabi kita yang tercinta,,,pasti bantuan Allah akan tiba

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.174416 saat. Lajunya....