Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 24-10-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tidak ada sahabat yang setia melainkan kepentingan yang berpanjangan

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 85
Ahli: 0
Jumlah: 85




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 5 hari yang lalu
Daeng_Jati: 12 hari yang lalu
skater: 14 hari yang lalu
HIKAL: 33 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: MARILAH KITA SEMUA DOAKAN AGAR DIA NI MATI CEPAT


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» MARILAH KITA SEMUA DOAKAN AGAR DIA NI MATI CEPAT

Please Mendaftar To Post


Oleh MARILAH KITA SEMUA DOAKAN AGAR DIA NI MATI CEPAT

Akhi_Arab
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17612
Posting: 342
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 06-01-06 09:19


Petikan daripada akhbar : Berita harian 06 Jan 2006.

Sharon nazak akibat pendarahan otak serius



BAITULMAQDIS: Perdana Menteri Israel, Ariel Sharon, nazak akibat pendarahan otak yang teruk, menyebabkan negara Yahudi itu yang akan menghadapi pilihan raya umum tiga bulan lagi, dilanda kebimbangan.
Sharon (gambar), 77, yang digelar ‘Bulldozer’ oleh pihak Yahudi dan dikenali sebagai ‘pembunuh Sabra dan Shatila’ di kalangan orang Islam, menjalani pembedahan menyedut keluar darah dari otaknya selepas dikejarkan ke hospital malam kelmarin.

Doktor menyifatkan keadaannya ‘serius’ dan kuasa kerajaan Israel kini diberi kepada timbalannya, Ehud Olmert. Doktor menggantung pembedahan Sharon selama enam jam tetapi dia dimasukkan semula ke dewan bedah apabila mengalami komplikasi.

“Perdana Menteri dimasukkan semula ke dewan bedah kerana ada bahagian yang perlu dirawat.

“Pembedahan diteruskan beberapa jam lagi. Sebahagiannya perlu dibedah dan sebahagian lagi perlu diberi ubat berbeza. Keadaannya serius,” kata Pengarah Hospital Hadassah di Baitulmaqdis, Shlomo Moryussef.

Sementara itu, sumber kanan politik dilaporkan sebagai berkata: “Keadaannya nampak amat teruk. Saya tidak tahu jika dia akan sembuh.” Sharon dikatakan lumpuh di bahagian bawah badan ketika tiba di hospital yang dikawal ketat.

Dia dimasukkan ke hospital beberapa jam sebelum dijadualkan menjalani prosedur membetulkan lubang kecil pada jantungnya untuk mengelak serangan angin ahmar yang dialaminya 18 Disember lalu.

Keadaan kesihatan Sharon mengucar-kacirkan semua ramalan pilihan raya sebelum ini, yang menjangka parti baru pimpinannya, Kadima, menang besar.

Pakar perubatan berkata, pembedahan dijalani Sharon berpotensi mengancam nyawa dan jika selamat sekali pun, Sharon akan lumpuh.

Walaupun sejak menjadi Perdana Menteri, Sharon seolah-olah mahukan perdamaian dengan Palestin, umat Islam tidak melupakan peranannya yang tidak menghalang pelampau Kristian dalam pembunuhan beramai-ramai rakyat Palestin di khemah pelarian Sabra dan Shatila 24 tahun lalu. Ketika itu, dia memegang jawatan Menteri Pertahanan. – Agensi/AFP

Bookmark and Share

    


  Member Information For Akhi_ArabProfil   Hantar PM kepada Akhi_Arab   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-01-06 09:51


:)

inilah dia salah seorang terrorist agung di abad ini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

raytec
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.05.2005
Ahli No: 16573
Posting: 29

blank  


posticon Posting pada: 06-01-06 09:59


tapi dia ini salah seorang umat Nabi Muhammad....
Nabi tak pernah doakan kemusnahan untuk umat baginda....

ada sesiapa antara kita pernah jumpa dia dakwah kepada kalimah tauhid???

Bookmark and Share

    


  Member Information For raytecProfil   Hantar PM kepada raytec   Quote dan BalasQuote

Akhi_Arab
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17612
Posting: 342
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 06-01-06 10:26


Umat Nabi Muhammad tak pernah menzalimi umat dan kaumnya..Tapi dia ni bukan setakat menzalimi, tetapi dia ni sebenarnya bercita-cita nak musnahkan ISLAM secara total...dia mempunyai pelbagai agenda sendiri yang tak terfikir oleh orang lain.. Salah satunya, dapat di lihat dengan jelas, dia ni ingin memiliki Al-Aqsar.... Ingin menjadikan Al-Aqsar milik yahudi... Pembunuhan Umat Islam Yang tidak berdosa....... Cuba kita perhatikan dari sedutan berita, bagaimana tersiksanya Kaum Palestin oleh kekejamannya... Setiap kali saya melihat kekejamanya itu, saya berdoa agar dia cepat M_ _ _ .... Akhirnya, dia dalam keadaan Nazak..... BOIKOT YAHUDI keseluruhannya.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Akhi_ArabProfil   Hantar PM kepada Akhi_Arab   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-01-06 10:35


cuba fikir2 dan renungkan kembali sirah Rasulullah saw yang tercinta, apakah tindakan Baginda ketika berhadapan dengan orang yang memusuhi Islam?

Bukankah Rasulullah saw itu teladan yang terbaik untuk umatnya?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

biruenie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2004
Ahli No: 10367
Posting: 218

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 06-01-06 10:37


kejahatan hendaklah dibalas dengan kebaikan.Kejahatan dibalas kejahatan maka rosaklah alam ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For biruenieProfil   Hantar PM kepada biruenie   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-01-06 10:42


Saya tidak menafikan sunnah Rasulullah yang mulia..berlembut..berhemah...tetapi ada satu ketika..umat Islam sendiri perlu bertegas..dan bertindak (jika berperang menjadi kewajipan-semua wajib turun..) untuk menentang laknatullah..

Doa adalah sebaik-baik cara bagi membuka hidayah kepada non-Muslim..tetapi kita turut tidak dapat tidak menanamkan rasa benci kita kepada laknatullah yang langsung tak kan menerima segala propaganda Muslim..mereka tau kita lemah dari segi fizikal..idea selagi kita tidak SATU pada Rabbi..berapa banyak perhitungan nak dibuat..perjanjian damai yang nak dibuat..dalam tempoh yang sama..berapa ramai yang dibunuh sia-sia..

kita tak nafikan sifat dan akhlak muslim wajar kita tonjolkan..tapi...dalam masa yang sama..lawan tetap lawan..tak kira dalam apa jua method yang mampu..

:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-01-06 10:57


!!! QUOTE !!!

ada sesiapa antara kita pernah jumpa dia dakwah kepada kalimah tauhid???



Rasulullah pun tak mampu untuk berdakwah kepada kaum yahudi untuk menganut agama Islam, apatah lagi kita yang dhaif ni...

Ariel Sharon ni, kalau nak bunuh pun boleh...sangat jahat...
zionis ni memang dah lama merancang utuk hapuskan orang islam, sejak beratus tahun dulu.....

takkan kaum yang macam ni pun kita nak bela? :-|


-----------------
Tengoklah dengan mata,
Lihatlah dengan hati,
Renunglah dengan akal,
Fikirlah dengan iman.


Bookmark and Share

    


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

shinobi
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17265
Posting: 425
Dari: bangi,gombak...

blank  


posticon Posting pada: 06-01-06 11:02


assalamualaikum

berdakwah secara berhikmah.

Berhikmah ni tak semestinya berlembut. Tumbuk orang pun boleh jadi berhikmah juga. Israel istihar perang dengan Islam. Nak berlembut juga ke?

Anyway jangan setakat berdoa saja. Usaha kena ada juga. Usaha tu terpulang kepada kemampuan masing-masing. macam Hamas akan cuba bunuh orang tua keparat ni. Kita..?

wallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For shinobiProfil   Hantar PM kepada shinobi   Pergi ke shinobi's Website   Quote dan BalasQuote

songkok_aji02
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 593
Posting: 532
Dari: KL / JB

Johor  


posticon Posting pada: 06-01-06 11:16


kalau sharon mati pun belum tentu penggantinya nak damai dengan palestin...dah namanya rejim zionis...sampai bila2 tetap zionis.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For songkok_aji02Profil   Hantar PM kepada songkok_aji02   Quote dan BalasQuote

nuraqmar
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.08.2005
Ahli No: 17977
Posting: 24
Dari: uia gombak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-01-06 11:20


Kita wajib memerangi orang kafir yang yahudi.Malahan,sekiranya kita pergi berperang,kafir & yahudi tersebut wajib dibunuh terus. jika dilihat pada hukuman orang yang berzina yang sudah kahwin,orang2 muslim turut menyaksikan semasa hukuman tersebut dilaksanakan TANPA BELAS KASIHAN.apatah lagi orang yang membunuh,mnyeksa & cuba melenyapkan agama Islam.Wajibla kita berdoa supaya orang yang tergolong dalam kafir & yahudi ini ditimpakan azab yang sepedih2nya.Wallahu'alam.
ISLAM DIJUNJUNG.


-----------------
Membangun Bersama Islam
[ Telah diedit oleh: nuraqmar pada 06-01-06 11:21 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraqmarProfil   Hantar PM kepada nuraqmar   Quote dan BalasQuote

shinobi
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17265
Posting: 425
Dari: bangi,gombak...

blank  


posticon Posting pada: 06-01-06 12:06


Tak salah kalau kita berdoa agar musuh kita terbuka pintu hatinya untuk menerima Islam. Tapi dalam masa yang sama kita mesti merancang untuk memusnahkan musuh kita tu.

wallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For shinobiProfil   Hantar PM kepada shinobi   Pergi ke shinobi's Website   Quote dan BalasQuote

raytec
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.05.2005
Ahli No: 16573
Posting: 29

blank  


posticon Posting pada: 06-01-06 15:01


Kalau kita kaji balik sejarah peperangan zaman Nabi dan sahabat,
Baginda dan sahabat tidak akan memerangi musuh sebelum mereka diajak kepada Allah.

Setelah diberi tempoh, kalau pihak musuh tidak terima Islam, barulah diminta bayar ufti / jizyah, jika tak mahu jugak barulah diperangi mereka...

Satu perkara yang perlu kita fikir, apa manfaat kita dapat bila kita mendoakan kemusnahan orang...?
Kan lebih baik kita doakan kebaikan dan terpulanglah kepada Allah Taala untuk buat keputusan...

Allah jua Maha Mengetahui...

Bookmark and Share

    


  Member Information For raytecProfil   Hantar PM kepada raytec   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-01-06 15:17


Pada 06-01-06 10:37 , biruenie posting:

!!! QUOTE !!!

kejahatan hendaklah dibalas dengan kebaikan.Kejahatan dibalas kejahatan maka rosaklah alam ini...


:-) :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-01-06 15:51


assalamualaikum..
Biasanya kalau orang jahat ni...Allah akan lambatkan ajalnya..tapi tak tahu lah beliau...Kalau orang yang beriman..di sayanginya..malah ada yang di ambil dalam masa yang begitu muda...itu yang ana tahu dan juga pendapat ustaz ana la..

wallhualam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

biruenie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2004
Ahli No: 10367
Posting: 218

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 06-01-06 15:59


Yahudi sakit pun Rasulullah melawat dia walaupun dia selalu menunggu di sebuah lorong untuk meludah dan menghina baginda.

Tidak cukupkah contoh suri tauladan baginda itu?

fikirkan

Bookmark and Share

    


  Member Information For biruenieProfil   Hantar PM kepada biruenie   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-01-06 16:31


sehebat mana pun kekuasaan dan keangkuhan manusia di muka bumi ni, tetap takkan dapat menundukkan kehebatan Allah. semuanya akan pulang kepadaNya tak kira dalam apa jua cara dan keadaan.

ilal liqa'
wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

n_farhanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9856
Posting: 332
Dari: -

jordan   avatar


posticon Posting pada: 06-01-06 16:41


Assalamualaikum

setau ana kafir ni ada dua, kafir zimmi & kafir harbi

yahudi yang didoakan oleh Rasulullah tu, kafir zimmi @ harbi? pernah ke wanita yahudi tu berperang dengan umat Islam di Madinah

bagaimana pula dengan kisah Bir al-Maunah, yang menjadi sebab Baginda membaca qunut nazilah pada setiap waktu solat

jika kita mengatakan salah untuk mendoakan kehancuran kaum Musyrikin, maka salah la juga tindakan imam-imam yang membaca qunut nazilah, sebab mereka bukan setakat mendoakan kehancuran sharon, bahkan puak-puak Zionis & US secara keseluruhannya

cuba sdra & sdri baca kisah pembunuhan beramai-ramai rakyat Palestin di Shabra & Shatilla pada 1982, tahukah anda siapa dalang di sebalik massacres ini?

wAllahu a'lam :-)


-----------------

[ Telah diedit oleh: n_farhanah pada 06-01-06 16:49 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For n_farhanahProfil   Hantar PM kepada n_farhanah   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-01-06 16:42


:-) Assalamualaikum.....



     Yahudi yang patut dibunuh.....


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

shinobi
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17265
Posting: 425
Dari: bangi,gombak...

blank  


posticon Posting pada: 06-01-06 16:59


Pada 06-01-06 16:41 , n_farhanah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

setau ana kafir ni ada dua, kafir zimmi & kafir harbi

yahudi yang didoakan oleh Rasulullah tu, kafir zimmi @ harbi? pernah ke wanita yahudi tu berperang dengan umat Islam di Madinah

bagaimana pula dengan kisah Bir al-Maunah, yang menjadi sebab Baginda membaca qunut nazilah pada setiap waktu solat

jika kita mengatakan salah untuk mendoakan kehancuran kaum Musyrikin, maka salah la juga tindakan imam-imam yang membaca qunut nazilah, sebab mereka bukan setakat mendoakan kehancuran sharon, bahkan puak-puak Zionis & US secara keseluruhannya

cuba sdra & sdri baca kisah pembunuhan beramai-ramai rakyat Palestin di Shabra & Shatilla pada 1982, tahukah anda siapa dalang di sebalik massacres ini?

wAllahu a'lam :-)



ana setuju


-----------------
Telah ditanya kepada seorang soleh ,apakah yang paling menghairankan kamu?
Dia berkata: "Hati yang telah kenal Allah kemudian dia menderhakai-Nya."


Bookmark and Share

    


  Member Information For shinobiProfil   Hantar PM kepada shinobi   Pergi ke shinobi's Website   Quote dan BalasQuote

hanan2503
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2005
Ahli No: 20558
Posting: 222
Dari: kajang,malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-01-06 17:10


ariel sharon ni memang zalim....sekutu2 yahudi yang bertindak menzalimi orang islam...kalau dia tak mati cepat pun,sama-sama lah kita doakan dia m'dapat azab yang pedih kat akhirat nanti..

>>ya allah,jauhkan kami daripada balasanmu di akhirat kelak..

"Barangsiapa mengenal dunia,tahulah ia barang yang terpedaya.Barangsiapa yang mengenal akhirat tahulah ia dunia mudarat"

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanan2503Profil   Hantar PM kepada hanan2503   Pergi ke hanan2503's Website   Quote dan BalasQuote

rifhan_irfan
Warga Rasmi
Menyertai: 14.10.2005
Ahli No: 19826
Posting: 19
Dari: taiping

Perak  


posticon Posting pada: 06-01-06 17:21


assalamualaikum..
hmm,nampaknya memang ramai yang inginkan ariel sharon tu mati cepat..kalau nak hitungkan kekejaman yang telah beliau lakukan memang rr banyak.tak terhitung..
tapi,seelok-eloknya kita sebagai umat Islam,kena rr doakan dia cepat sembuh..bukan untuk beri peluang pada dia mengulangi perbuatannya..tapi,dia pun manusia macam kita semua..sama saja..
maybe dek perbezaan fahaman agama yang buat dia jadi begitu..
saya setuju dengan pendapat biruenie..kita sepatutnya mencontohi tauladan yang ditunjukkan oleh Kekasih Allah itu..kan?
yang mana baik,elok dicontohi..
wallahu'alam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rifhan_irfanProfil   Hantar PM kepada rifhan_irfan   Pergi ke rifhan_irfan's Website   Quote dan BalasQuote

shinobi
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17265
Posting: 425
Dari: bangi,gombak...

blank  


posticon Posting pada: 06-01-06 18:16


Pada 06-01-06 17:21 , rifhan_irfan posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum..
hmm,nampaknya memang ramai yang inginkan ariel sharon tu mati cepat..kalau nak hitungkan kekejaman yang telah beliau lakukan memang rr banyak.tak terhitung..
tapi,seelok-eloknya kita sebagai umat Islam,kena rr doakan dia cepat sembuh..bukan untuk beri peluang pada dia mengulangi perbuatannya..tapi,dia pun manusia macam kita semua..sama saja..
maybe dek perbezaan fahaman agama yang buat dia jadi begitu..
saya setuju dengan pendapat biruenie..kita sepatutnya mencontohi tauladan yang ditunjukkan oleh Kekasih Allah itu..kan?
yang mana baik,elok dicontohi..
wallahu'alam..


doakan supaya cepat sembuh??!!

Ana doakan supaya insyaAllah dia ni mati cepat. Tak pun biar dia terseksa dulu sebelum mati. Berapa ramai orang palestin yang dibunuh, dirogol bawah arahan dia, anta nak doakan supaya dia sembuh? Berlembut ada hadnya rifhan_irfan.

rifhan_irfan, cuba bayangkan (nauzubillah, saya tak minta ini semua, cuma minta saudara bayangkan) kalau mak anta dirogol, ayah anta dibunuh, adik beradik anta dirogol dan dibunuh oleh sekumpulan askar. Kemudian ketua askar ni tiba2 sakit tenat. lepas itu anta pula pergi doakan ketua askar ni sembuh. Gilalah anta kalau anta buat begitu. Anta samalah seperti perogol2 dan pembunuh2 ni.

Sedangkan nabi muhammad s.a.w. tidak ingin memandang wajah pembunuh saidina hamzah sewaktu pembunuh tu menyesal dan ingin memeluk Islam.

Kalau ada peluang insyaAllah ana sendiri nak pergi bunuh dia.

wallahualam


-----------------
Telah ditanya kepada seorang soleh ,apakah yang paling menghairankan kamu?
Dia berkata: "Hati yang telah kenal Allah kemudian dia menderhakai-Nya."
[ Telah diedit oleh: shinobi pada 06-01-06 18:25 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For shinobiProfil   Hantar PM kepada shinobi   Pergi ke shinobi's Website   Quote dan BalasQuote

aduka_irwana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2005
Ahli No: 14231
Posting: 141
Dari: dari mana nak ke mana??

mozambique  


posticon Posting pada: 06-01-06 18:35


ala...yahudi yang telah bunuh beribu-ribu umat islam tu kena berlembut lagi ke??? yang cakap kena ikut tauladan rasululah tu boleh la...sebab tak kena kat saudara-mara dia...tak rasa sedih ke dengan apa yang telah mereka buat kat umat islam kita hari ni??


-----------------



[ Telah diedit oleh: aduka_irwana pada 06-01-06 18:37 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For aduka_irwanaProfil   Hantar PM kepada aduka_irwana   Pergi ke aduka_irwana's Website   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 06-01-06 23:48


ARIEL SHERONNN..KAU JANGAN MATI LAGI..ARAB MASIH BODOH LAA..MEREKA PERLUKAN PENANGAN PELURU KAU...KALAU KAU MATI SAPA NAK GANTI SEMBELIH ORANG-ORANG ARAB TUUU...

Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 07-01-06 00:10


tanyalah mana-mana ulama islam yang tersohor di dunia pun...tuntutan mengembalikan baitul maqdis adalah kewajipan keatas seluruh ummat islam..walau dengan apa cara sekalipun..israel adalah negara harbi..negara haram..seluruh penghuninya adalah harbi.sama ada lelaki wanita kanak-kanak israel dan juga orang tuanya adalah kafir harbi..wajib di perangi...

memang benar rasul menyuruh mendoakan kebaikan kepada orang lain..dan rasullah juga mendoakan kemusnahan kepada kaum kafir semasa peperangan khandak..rasullah membunuh kaum yahudi yang belot selepas mereka menyerah kalah..memberi kemaafan..mendoa kebaikan kepada musuh pun ada hadnya ada tikanya..

kan allah juga memuji hambanya yang melaknat firaun dan namrud dalam quraan...

KEJAHILAN MEMBUAT MANUSIA BERANI...berani berkata kata, berani menegur orang lain.berani membuat sesuatu yang baru...berani mengeluarkan hukum ..padahal mereka jahil tidak berilmuu

Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 07-01-06 00:19


oooo.....


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

n_farhanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9856
Posting: 332
Dari: -

jordan   avatar


posticon Posting pada: 07-01-06 00:50


Pada 07-01-06 00:10 , samudra posting:

!!! QUOTE !!!

israel adalah negara harbi..negara haram..seluruh penghuninya adalah harbi.sama ada lelaki wanita kanak-kanak israel dan juga orang tuanya adalah kafir harbi..wajib di perangi...


that's exactly the point :-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For n_farhanahProfil   Hantar PM kepada n_farhanah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-01-06 00:52


bagi saya, dia dan bush adalah manusia yang paling jahat sekali di dunia pada abad ini...

kalau sesiapa jumpa mereka kat mana-mana, boleh bunuh terus, tak payah nak tunggu mufti keluar fatwa terlebih dahulu...


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

seek4truth
Warga Rasmi
Menyertai: 14.07.2004
Ahli No: 10049
Posting: 8
Dari: KL

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-01-06 00:53


salam
apa-apa pun pendapat anda semua, dengan tegas kita mengatakan yahudi mahazalim tu memang patut mati. kalau ada yang masih tak inginkan dia mati, anda sanggup ke nak terus tengok or tanggung segala apa yang dia lakukan kat saudara kita. pecayalah, kalau hati dah hitam, pekat, legam, susah nak jadi putih bersih. yahudi tetap yahudi. akan memusuhi kita sampai mati!

Bookmark and Share

    


  Member Information For seek4truthProfil   Hantar PM kepada seek4truth   Quote dan BalasQuote

Abdul_Mateen
Warga Rasmi
Menyertai: 02.01.2006
Ahli No: 21607
Posting: 11
Dari: Eindhoven

netherlands   avatar


posticon Posting pada: 07-01-06 07:26


ehm...bolehkah seorang islam bersifat pendendam?..mushkil2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Abdul_MateenProfil   Hantar PM kepada Abdul_Mateen   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-01-06 09:00


tak tahulah..tapi jika mati cepat tak bestlah..biarlah dia rasa azab di dunia ni dulu..
mungkin doa2 muslimin dan muslimat dah dimakbulkan Allah


-----------------
"Pahit bersabar madunya redha. perit berusaha dmanisi tawakal..Jerih bramal mnguntum pahala.Susah diuji btambah btaqwa..
Rintih mu'min hanya Penciptanya..
[ Telah diedit oleh: Faryzan_Islamic pada 07-01-06 09:01 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

raytec
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.05.2005
Ahli No: 16573
Posting: 29

blank  


posticon Posting pada: 07-01-06 10:56


Marilah kita kenang balik, macamana puak Quraish telah membunuh, menyeksa umat Islam dan Nabi sendiri pernah dijerut lehernya...

Namun apabila ada di kalangan puak Quraish ini dapat hidayat dan terima kalimah tauhid, Nabi dan para sahabat terus memaafkan kekejaman mereka contoh: Ikramah Ibnu Abu Jahal, Hindun, Abu Suffian dan ramai lagi, (semuanya dapat title diredhoi)...

Inilah sifat yang sepatutnya kita kena contohi TAPI yelah bergantung pada iman masing2lah..tepuk dada tanya iman....:-)

Allah jua Maha Mengetahui...
[ Telah diedit oleh: raytec pada 07-01-06 11:00 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For raytecProfil   Hantar PM kepada raytec   Quote dan BalasQuote

hanis_syuhada
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20157
Posting: 444
Dari: kedah

oman   avatar


posticon Posting pada: 07-01-06 12:18


ye..takbir ALLAHUAKBAR!yang HAK TETAP HAK yang BATHIL AKAN TETAP BATHIL...TIADA PERTENGAHAN.SEPERTI SYURGA DAN NERAKA...WALLAHUA'LAM..SESIAPA SAHAJA yang MEMUSUHI ISLAM TAK KIRA DI MANA WAJIB DITENTANG.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanis_syuhadaProfil   Hantar PM kepada hanis_syuhada   Quote dan BalasQuote

tengku_anis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.11.2005
Ahli No: 20231
Posting: 204
Dari: ..:Bumi BaitulMaqdis :..

india   avatar


posticon Posting pada: 07-01-06 13:16


Kematian Sharon tak semsetinya Islam akan terbela. mungkin juga penggantinya nanti, lebih kejam daripada dia. dan seterusnya, kita nak buat apa? mungkin kematian Sharon akan lebih menyiksa saudara kita di Palestin? kita tak tau keadaan sebenar disana. shaoran memang 'jahat' tapi dia dah lama jadi pm sana. dia lebih faham tapi pengganti dia mungkin tidak. untuk memenangi p/raya, dia menjanjikan sesuatu yang buruk untuk umat Islam kepada kaumnya. kita tak tahu bukan?

Bagi saya, kemaafan dendam yang terindah. moga2 dia tetap jadi pm tapi dengan kepala yang bengap. hehehe... Waallahualam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tengku_anisProfil   Hantar PM kepada tengku_anis   Pergi ke tengku_anis's Website   Quote dan BalasQuote

virus_merebak
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.01.2006
Ahli No: 21754
Posting: 22
Dari: Selatan

ghana  


posticon Posting pada: 07-01-06 13:27


Pada 06-01-06 09:59 , raytec posting:

!!! QUOTE !!!

tapi dia ini salah seorang umat Nabi Muhammad....
Nabi tak pernah doakan kemusnahan untuk umat baginda....

ada sesiapa antara kita pernah jumpa dia dakwah kepada kalimah tauhid???

tak payah la menyuluh ke langit.sudah terang lagi nyata yang si MALAUN ni memusuhi ISLAM.Lagi nak cakap dia ni umat Nabi s.a.w sedangkan mana-mana yang ISLAM tapi mngikut cara bukan ISLAM pun Nabi tak mengaku umat.Lupakah kita apa yang telah berlaku pada As-Syahid Syeikh Ahmad Yassin?Masih butakah mata hati kita bila mana sejarah membuktikan si MALAUN ni adalah PENYEMBELIH UMAT ISLAM TERBESAR dalam sejarah dunia?Check it out before think...


-----------------
Virus Loading.............................................


Bookmark and Share

    


  Member Information For virus_merebakProfil   Hantar PM kepada virus_merebak   Quote dan BalasQuote

virus_merebak
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.01.2006
Ahli No: 21754
Posting: 22
Dari: Selatan

ghana  


posticon Posting pada: 07-01-06 13:32


Pada 06-01-06 10:35 , ismi_safiza posting:

!!! QUOTE !!!

cuba fikir2 dan renungkan kembali sirah Rasulullah saw yang tercinta, apakah tindakan Baginda ketika berhadapan dengan orang yang memusuhi Islam?

Bukankah Rasulullah saw itu teladan yang terbaik untuk umatnya?

Sekarang ni umat Islam sebelah sana sedang BERPERANG la cik kak oi...PERANG membawa erti no more excuse bila berada di medannya.


-----------------
Virus Loading.............................................


Bookmark and Share

    


  Member Information For virus_merebakProfil   Hantar PM kepada virus_merebak   Quote dan BalasQuote

virus_merebak
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.01.2006
Ahli No: 21754
Posting: 22
Dari: Selatan

ghana  


posticon Posting pada: 07-01-06 13:36


Pada 06-01-06 15:59 , biruenie posting:

!!! QUOTE !!!

Yahudi sakit pun Rasulullah melawat dia walaupun dia selalu menunggu di sebuah lorong untuk meludah dan menghina baginda.

Tidak cukupkah contoh suri tauladan baginda itu?

fikirkan

Anta tau As-Syahid Syeikh Ahmad Yassin tu berkerusi roda?Apa yang Ariel Sharon dah buat?Tu belum kira pemimpin gerakan ISLAM yang dibawahnya.fikir sikit syeikh....


-----------------
Virus Loading.............................................


Bookmark and Share

    


  Member Information For virus_merebakProfil   Hantar PM kepada virus_merebak   Quote dan BalasQuote

virus_merebak
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.01.2006
Ahli No: 21754
Posting: 22
Dari: Selatan

ghana  


posticon Posting pada: 07-01-06 13:42


Pada 06-01-06 17:21 , rifhan_irfan posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum..
hmm,nampaknya memang ramai yang inginkan ariel sharon tu mati cepat..kalau nak hitungkan kekejaman yang telah beliau lakukan memang rr banyak.tak terhitung..
tapi,seelok-eloknya kita sebagai umat Islam,kena rr doakan dia cepat sembuh..bukan untuk beri peluang pada dia mengulangi perbuatannya..tapi,dia pun manusia macam kita semua..sama saja..
maybe dek perbezaan fahaman agama yang buat dia jadi begitu..
saya setuju dengan pendapat biruenie..kita sepatutnya mencontohi tauladan yang ditunjukkan oleh Kekasih Allah itu..kan?
yang mana baik,elok dicontohi..
wallahu'alam..

Aduh syeikh.....tak baca sejarah ke?Ana rasa syeikh ni tak ambil tau prkembangn perjuangan saudara kita di PALESTIN nu.komen banyak pun tak guna.ikut prkembangan dulu syeikh sebelum bagi komen.


-----------------
Virus Loading.............................................


Bookmark and Share

    


  Member Information For virus_merebakProfil   Hantar PM kepada virus_merebak   Quote dan BalasQuote

virus_merebak
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.01.2006
Ahli No: 21754
Posting: 22
Dari: Selatan

ghana  


posticon Posting pada: 07-01-06 13:44


Pada 07-01-06 07:26 , Abdul_Mateen posting:

!!! QUOTE !!!

ehm...bolehkah seorang islam bersifat pendendam?..mushkil2..

Ini bukan soal dendam syeikh....ni dah masuk peringkat PERANG la.


-----------------
Virus Loading.............................................


Bookmark and Share

    


  Member Information For virus_merebakProfil   Hantar PM kepada virus_merebak   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-01-06 13:45


Pada 07-01-06 13:42 , virus_merebak posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-01-06 17:21 , rifhan_irfan posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum..
hmm,nampaknya memang ramai yang inginkan ariel sharon tu mati cepat..kalau nak hitungkan kekejaman yang telah beliau lakukan memang rr banyak.tak terhitung..
tapi,seelok-eloknya kita sebagai umat Islam,kena rr doakan dia cepat sembuh..bukan untuk beri peluang pada dia mengulangi perbuatannya..tapi,dia pun manusia macam kita semua..sama saja..
maybe dek perbezaan fahaman agama yang buat dia jadi begitu..
saya setuju dengan pendapat biruenie..kita sepatutnya mencontohi tauladan yang ditunjukkan oleh Kekasih Allah itu..kan?
yang mana baik,elok dicontohi..
wallahu'alam..

Aduh syeikh.....tak baca sejarah ke?Ana rasa syeikh ni tak ambil tau prkembangn perjuangan saudara kita di PALESTIN nu.komen banyak pun tak guna.ikut prkembangan dulu syeikh sebelum bagi komen.


virus merebak kan pandai reka bom..apa kata awak pergi bom israel


-----------------
"Pahit bersabar madunya redha. perit berusaha dmanisi tawakal..Jerih bramal mnguntum pahala.Susah diuji btambah btaqwa..
Rintih mu'min hanya Penciptanya..


Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 07-01-06 13:50


orang bongok saja doakan kebaikan untuk si laknat ariel sheron tu...tak ngaji sekolah ke....porahhhhh

Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

n_farhanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9856
Posting: 332
Dari: -

jordan   avatar


posticon Posting pada: 07-01-06 15:48


!!! QUOTE !!!

Namun apabila ada di kalangan puak Quraish ini dapat hidayat dan terima kalimah tauhid, Nabi dan para sahabat terus memaafkan kekejaman mereka contoh: Ikramah Ibnu Abu Jahal, Hindun, Abu Suffian dan ramai lagi, (semuanya dapat title diredhoi)...


masalahnya, Sharon tu dah masuk Islam ke?

tak ada sebab untuk kita maafkan dia buat masa ni, sebab dia tu lah ketua segala Zionis. lain lah jika kita redha dengan penyembelihan saudara-saudara seaqidah kita di Palestin saban hari

!!! QUOTE !!!

Kematian Sharon tak semsetinya Islam akan terbela. mungkin juga penggantinya nanti, lebih kejam daripada dia


jangan buat kesimpulan berdasarkan kemungkinan. sekurang-kurangnya dengan kematian Sharon, dah pun berkurang satu manusia zalim atas dunia ni yang menyiksa umat Islam esp. di Palestin

rajin-rajin baca Surah At-Taubah, lihat bagaimana Allah memerintahkan Nabi SAW berurusan dengan golongan kafir harbi ni

perlu dibezakan layanan untuk kafir harbi & kafir zimmi. tak ada rugi apa pun pada umat Islam jika orang-orang seperti Sharon & Bush ni mati cepat


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For n_farhanahProfil   Hantar PM kepada n_farhanah   Quote dan BalasQuote

lah-nies
Warga Rasmi
Menyertai: 07.01.2006
Ahli No: 21763
Posting: 10
Dari: JITRA

oman  


posticon Posting pada: 07-01-06 20:29


erm..saya pun sokong semua yang sahabat-sahabat cakap..dia ni jahat,kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For lah-niesProfil   Hantar PM kepada lah-nies   Pergi ke lah-nies's Website   Quote dan BalasQuote

Dr_ramzan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.01.2006
Ahli No: 21760
Posting: 23
Dari: ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 07-01-06 20:38


assalamualaikum...


saya sokong dengan topik ini..dengan matinye sharon,berkurang la seorang manusia kejam yang banyak membunuh ramai nyawa yang tidak berdosa..tak kira la siapa penggantinya sele

Bookmark and Share

    


  Member Information For Dr_ramzanProfil   Hantar PM kepada Dr_ramzan   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-01-06 21:57


moga2 dia cepat mati.

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

Howling_wolf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5759
Posting: 294
Dari: Irbid, Jordan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-01-06 22:42


Assalamualaikum...

erm...nampaknyer hangat jugak perbincangan ini ye....satu puak suruh cepat mati dan satu puak lagi nak doakan dapat hidayah dan cepat sembuh...ana xsalahkan dua2 sebab masing2 ada dalil.tapi kalau malaun ini mati,alhamdulillah...

anyway,ana suka melihat sesuatu dari aspek yang lain...ana setuju kita semua memang amat membenci yahudi laknatullah ini dan sekutu2nyer...but cuba kita fikirkan....apa yang umat islam sekarang dah buat untuk menghalang kekejaman yahudi laknat ini...?umat islam sekarang ini sedang ditindas kat satu dunia..bukan kat palestin saja...sedangkan saudara kita di thailand pun dibunuh sewenang2nye...ana nak tanya...apa kita dah buat untuk membantu mereka?

mesti ada yang ramai jawab "cukuplah dengan berdoa"..yes itu salah satu uslub..tapi ingat berdoa juga perlu disertai dengan usaha..barulah itu betul2 dinamakan konsep tawakkal...ada ke kat sini yang sanggup syahid berjuang menegakkan agam Allah kat sana kalau diberi peluang...?secara jujurnyer ana cakap ana akan fikir 8 kali nak accept.kita bab2 jihad ini ana akui memang semangat (melayu especially).bila yahudi buat onar melenting mengamuk...ya itu juga sentiviti kita terhadap saudara kita.tapi apekah melenting dan ngamukan kita itu memberi sumbangan terhadap islam tanpa apa-apa tindakan?adakah umat islam mendapat pembelaan dengan lentingan dan ngamukan kita itu?kalau betul2 nak ngamuk nah pergi kat palestin berjihad!bukan kat sini..

sini ana nak sedarkan sahabt2 semua sama-sama lah kita kembalikan semula khilafah islamiyah yang sangat2 dirindui...ingat sirah ketika seorang wanita islam diganggu oleh sekumpulan lelaki yahudi,then berita ini sampai kat khalifah (xingat siapa),bala tentera dihantar untuk memerangi yahudi2 itu...tapi sekarang berapa banyak wanita islam yang kena rogol?tapi ada ke negara islam (ada ke?) yang sanggup hantar tentera perang dengan israel?ada ke lelaki2 melayu yang perasan dirinyer pelindung wanita terus pergi berjihad kat sana sejurus dengar berita itu?malahan lelaki melayu ISLAM sendiri yang mencabul maruah wanita islam...

kata-kata ini sekadar peringatan dari insan yang lemah dan untuk dirinye juga sendiri...semoga dapat memberi sedikit kesedaran terhadap sahabat seagama khususnye...

Ya Allah...Kau kembalikanlah kemanisan dan keindahan khilafah islamiyah kepada umat Islam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Howling_wolfProfil   Hantar PM kepada Howling_wolf   Pergi ke Howling_wolf's Website   Quote dan BalasQuote

Amrizal
WARGA SETIA
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8529
Posting: 854
Dari: Bumi Allah nan Indah

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-01-06 23:28


Sharon ni dah terus terang memusuhi Islam. dalam erti kata lain kafir yang patut diistiharkan perang..

Yahudi bukan bangsa yang bodoh, dia bukan tak tau nabi Muhammad tu nabi yang terakhir tapi tak ngaku just sebab nabi bukan orang Yahudi..

Jadi, syiar Islam telah sampai ke atas sharon, dia tau Islam tu benar tapi dia menafikan

sama-sama renungkan.. Yahudi adalah bangsa yang dilaknat atas kedegilannya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrizalProfil   Hantar PM kepada Amrizal   Pergi ke Amrizal's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 07-01-06 23:59


emmmm....moga-moga jadi la mustafa kamal artartuk..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

al_farisi
WARGA SETIA
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 6556
Posting: 608
Dari: Tiada kepada ada & ada kepada tiada

iran   avatar


posticon Posting pada: 08-01-06 00:30


Lagi cepat lagi bagus dia mati. PEMBUNUH. JALAN MACAM BERUANG

Ini dicopy dan paste dari bharian.com.my:

Presiden Iran harap Sharon mati

TEHERAN: Presiden Iran, Mahmoud Ahmadinejad, menyambut berita kesihatan buruk Ariel Sharon dengan menyatakan harapan mendengar berita kematian Perdana Menteri Israel itu.

Kenyataan itu disifatkan sebagai serangan lisan terbaru pemimpin yang sebelum ini mencetuskan kritikan antarabangsa apabila mencadangkan Israel ‘dihapus dari peta dunia.’

“Harap-harap akan kedengaran berita penjenayah Sabra dan Shatila bakal menyertai nenek moyangnya,” Ahmadinejad dipetik sebagai berkata oleh Agensi Berita Penuntut Iran (ISNA).

Beliau merujuk kepada pembabitan Sharon dalam pembunuhan beramai-ramai rakyat Palestin di Kem Pelarian Sabra dan Shatila, Lubnan pada 1982 ketika memegang jawatan Menteri Pertahanan.

Sharon, 77 yang jatuh nazak selepas mengalami pendarahan teruk dalam otak semalam terpaksa dibedah lagi selepas doktor mengesan pendarahan baru.

Bagaimanapun, media rasmi Iran termasuk radio dan televisyen kerajaan tidak melaporkan kenyataan Ahmadinejad mengenai Sharon.

“Harap-harap penjenayah lain seperti dia akan turut menyertainya,” ISNA memetik Ahmadinejad sebagai memberitahu sekumpulan ulama di Qom, bandar raya yang terletak kira-kira 128 kilometer ke selatan Teheran.

Sejak dua bulan lalu, Ahmadinejad menjadi tumpuan dunia apabila menyifatkan Holocaust sebagai ‘mitos’ dan berkata jika Eropah menegaskan ia benar-benar berlaku, mereka perlu menyerahkan sebahagian bumi mereka untuk penubuhan negara Yahudi. – Agensi



p/s: Inilah pemimpin dunia Islam. Sepatutunya beliau disokong oleh seluruh umat Islam. Berani. Bijak dan Berketrampilan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For al_farisiProfil   Hantar PM kepada al_farisi   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 08-01-06 00:34


yes....sokon iran....tapi malaysia macam mana??????

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

hanis_syuhada
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20157
Posting: 444
Dari: kedah

oman   avatar


posticon Posting pada: 08-01-06 00:56


ye...malaysia sokong apa entah...nak kat negara Islam tak juga..Islam hanya pada nama.akan sampai akhir zaman umat Islam akan jadi seperti buih2 di lautan..bnyak tapi tak berguna.mga2 kat tergolong dalam glngan yang memperjuangkan agama Allah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanis_syuhadaProfil   Hantar PM kepada hanis_syuhada   Quote dan BalasQuote

chibi_maruko
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16933
Posting: 474
Dari: terawang-awangan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-01-06 01:04


dia dah banyak melakukan kesalahan keatas umat islam, dah tiba masanya dia di'hapus'kan dari dunia ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For chibi_marukoProfil   Hantar PM kepada chibi_maruko   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 08-01-06 02:33


semoga cepat sikit mati

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

oliver_twist
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20817
Posting: 84
Dari: perak

uk  


posticon Posting pada: 08-01-06 02:53


Kenapa la minta dia mati awal..bior la dia idop lama sikit..bior dia menderita dengan penyakit dia..walaupun tak same dengan deritanya rakyat palestin

Bookmark and Share

    


  Member Information For oliver_twistProfil   Hantar PM kepada oliver_twist   Quote dan BalasQuote

Ikhwan23
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.01.2005
Ahli No: 13474
Posting: 60
Dari: Dimana sahaja yang diizinkanNya

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 08-01-06 08:46


Allah nak seksa dia dulu sebelum mati...biarlah dia terima pembalasan Allah di dunia ni sebelum Allah seksa dia lagi di akhirat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ikhwan23Profil   Hantar PM kepada Ikhwan23   Quote dan BalasQuote

al_farisi
WARGA SETIA
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 6556
Posting: 608
Dari: Tiada kepada ada & ada kepada tiada

iran   avatar


posticon Posting pada: 08-01-06 12:29


Tengokla betapa takutnya pemimpin Arab nak keluarkan kenyataan terhadap Shahron.

Sumber : www.bharian.com.my

Pemimpin Arab tak hirau Sharon

AMMAN: Keadaan kesihatan Perdana Menteri Israel, Ariel Sharon mungkin mencetuskan kegusaran di Barat tetapi kerajaan Arab kebanyakannya terus membisu berkaitan penderitaan yang dialami oleh tokoh yang dibenci masyarakat Arab.

Bagi Iran, negara bukan Arab, mereka secara jelas gembira dengan keadaan nazak pemimpin Israel itu yang menjadi musuh utama Teheran.

Malah, Presiden Mahmoud Ahmadinejad terang-terangan mendoakan `sipembunuh’ segera mati.

Bagaimanapun, hampir dua hari selepas diserang angin ahmar terbaru yang menyaksikan Sharon terpaksa dikejarkan ke hospital serta mencetuskan kegawatan politik di Israel, kebanyakan rejim Arab lain pula hanya mendiamkan diri.

Sekutu Arab Israel, Jordan dan Mesir sebelum ini menandatangani perjanjian damai dengan Israel, lembap mengeluarkan kenyataan terbuka mengenai kesihatan Sharon. – AFP


p/s: Inin belum lagi terkira dengan Malaysia, negara Islam Hadhari pemimpin nya membisu seribu bahasa.
[ Telah diedit oleh: al_farisi pada 08-01-06 12:30 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For al_farisiProfil   Hantar PM kepada al_farisi   Quote dan BalasQuote

xqtif
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.01.2004
Ahli No: 6460
Posting: 104
Dari: UniUtama

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-01-06 19:03


erm.. tapi ada baca juga forum Astora Jabat kat mingguan Malaysia, dia ada menyatakan ariel sharon adalah yang paling jahat, tapi antara yang kira berjasa juga kepada palestin, kerana dia la pemimpin israel yang pertama berjaya mengudurka petempatan penduduk yahudi kat Gaza.. nak tau lebih lanjut bc saja ruangan tu..

pst.. tapi dia paling Ganaz juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For xqtifProfil   Hantar PM kepada xqtif   Pergi ke xqtif's Website   Quote dan BalasQuote

xqtif
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.01.2004
Ahli No: 6460
Posting: 104
Dari: UniUtama

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-01-06 19:06


Sharon dalam `kritikal tetapi stabil'
BAITULMAQDIS 7 Jan. - Perdana Menteri Israel, Ariel Sharon masih berada dalam keadaan kritikal di Hospital Hadassah di sini hari ini tetapi doktor melahirkan sedikit optimis akan tahap kesihatannya selepas menjalankan pembedahan terhadap Sharon selama lebih tiga jam semalam.

Pembedahan kecemasan itu terpaksa dilakukan selepas imbasan otak mendapati berlaku semula pendarahan dan peningkatan tekanan pada otaknya.

Imbasan CT (tomografi berkomputer) yang dijalankan selepas pembedahan itu menunjukkan pendarahan telah dihentikan dan Sharon dipindahkan semula ke biliknya serta diletakkan dalam keadaan koma bagi menstabilkan keadaannya.

Ketua pakar bedah Sharon, dari. Felix Umansky memberitahu Associated Press (AP), pembedahan berjalan dengan lancar dan imbasan CT menunjukkan keputusan positif.

Sharon, 77, kini berada dalam keadaan `kritikal tetapi stabil' di unit rawatan rapi (ICU), kata Umansky.

``Kami belum dapat menentukan tahap kerosakan kerana beliau diberi ubat bius sepanjang masa tetapi masih ada kemungkinan Sharon boleh pulih.

Beliau menegaskan masih terlalu awal untuk mengetahui sama ada Sharon akan lumpuh separuh badan.

``Kami tidak dapat mentaksir keadaan neurologinya,'' ujar doktor itu.

Bagaimanapun, keputusan ujian perubatan yang dijalankan ke atas Sharon selepas pembedahan kecemasan semalam mendapati, wujud keadaan yang kurang normal pada bahagian paru-paru beliau. Punca sebenar keadaan itu masih belum diketahui.

Sebelum itu, Pengarah Hospital Hadassah, Shlomo Mor Yosef memberitahu wartawan, imbasan CT menunjukkan perubahan positif yang ketara dalam keadaan otak Sharon tetapi situasinya masih kritikal. - Agensi



Mingguan Malaysia

Bookmark and Share

    


  Member Information For xqtifProfil   Hantar PM kepada xqtif   Pergi ke xqtif's Website   Quote dan BalasQuote

AUS_85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16977
Posting: 172
Dari: KL

Perak  


posticon Posting pada: 08-01-06 19:57


"MARILAH KITA SEMUA DOAKAN AGAR DIA NI MATI CEPAT" ;-) ;-) ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For AUS_85Profil   Hantar PM kepada AUS_85   Quote dan BalasQuote

taufiq111
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.09.2004
Ahli No: 11035
Posting: 270
Dari: UKM

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 08-01-06 20:26


Orang yahudi, sama sekali tidak akan redha dengan orang Islam selagi orang Islam tidak mengikut @ masuk agama mereka...petikan ayat al-Quran...

Ayat kat atas pun dah jelas, betapa Yahudi tidak suka dan benci kepada orang Islam.. Buktinya, rujuk kitab al-Talmud

Bookmark and Share

    


  Member Information For taufiq111Profil   Hantar PM kepada taufiq111   Quote dan BalasQuote

kens2005
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 715
Posting: 647
Dari: Kyoto

japan   avatar


posticon Posting pada: 09-01-06 00:29


apa kata kita doa kan beliau agar terbuka hatinya terhadap islam.. mendapat hidayah~ ^_^

Bookmark and Share

    


  Member Information For kens2005Profil   Hantar PM kepada kens2005   Pergi ke kens2005's Website   Quote dan BalasQuote

xqtif
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.01.2004
Ahli No: 6460
Posting: 104
Dari: UniUtama

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-01-06 12:56


dia dah tak kan sempat mngucp agaknya.. dia dah kira macam mati secara klinikal.. sebab otak dah tak berfungsi.. so tunggu saja azam Kubur, akhirat, neraka jahananm....

Bookmark and Share

    


  Member Information For xqtifProfil   Hantar PM kepada xqtif   Pergi ke xqtif's Website   Quote dan BalasQuote

mujahiddah
Warga Rasmi
Menyertai: 26.09.2005
Ahli No: 19337
Posting: 8
Dari: Di bumi Allah

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 09-01-06 13:44


Ana rasa terpanggil untuk sama-sama memberi pandangan tentang tajuk ni 'Mari Kita Semua Doakan Agar Dia Ni Mati'.

Memang tidak dinafikan orang yahudi memang bersifat kejam dan tidak berperi kemanusiaan lebih-lebih lagi dengan Umat Islam.

Tetapi bila difikir balik, apa hak kita untuk menghukum mereka, @ mendoakan mereka agar mati?Bukankah Allah sahaja yang berhak untuk menghukum?Kenapa tidak kita sama-sama mendoakan semoga Allah memberi petunjuk & hidayah kepada mereka2 yang ingkar ini menerima Islam adalah agama yang benar?

Mungkin kita harus muhasabah balik, adakah kita ini sudah cukup sempurna iman, amal kita sebagai mukmin yang sebenar?Apakah sumbangan yang telah kita berikan kepada agama, bangsa & negara kita?

Rasanya tidak cukup kalau kita hanya sekadar berdoa tetapi tidak sama-sama turut memikirkan apakah strategi @ langkah2 bagaimana membanteras @ menangani kekejaman/penindasan yang berterusan orang yahudi terhadap Umat Islam.

"Berjuang Untuk Mendapat Redha Allah S.W.T"

Wallahua'lam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahiddahProfil   Hantar PM kepada mujahiddah   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-01-06 14:31


Alhamdulillah..ramainya yang berjiwa mulia mendoakan kebaikan semua orang..baik muslim atau non-Muslim..

tapi..perlu di ingat..untuk mendaulatkan kembali Islam bukan terletak pada doa..pada lisan semata-mata..dan juga bukan pada tulisan..Begitu juga dalam memerangi kejahatan dan penjahat..bukan kena tunggu dan lihat..tetapi kena tahu dan buat!

Sampai bila kita nak dipijak..sampai bila kita nak menjadi seorang pengkritik yang hebat...sampai bila kita nak tunjuk lagak kita berjiwa ilmu..tetapi kita tidak sama-sama turun padang mempertahankan agama..kita tidak disarankan untuk berperang..tapi..sudah mampukah kita berdakwah kepada orang sekeliling (baik muslim atau non-muslim) dan menceritakan perihal keindahan Islam..dan keburukan pertelingkahan dan pertelagahan?..

perkara membimbangkan..kita hebat di dunia maya..tapi lesu di alam realiti..

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-01-06 14:40


Allah nak tunjukkan bahawa sesiapa pun tak mampu melawannya ....apatah lagi makhluk ciptaan_Nya.....tak perlu doakan dia cepat mati...biarkan dia rasa terseksa dulu....


-----------------
~~~Bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian~~~

My blog::: http://mihar.blogs.friendster.com/:::



Bookmark and Share

    


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

islah786
Warga Rasmi
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20538
Posting: 8
Dari: selangor

netherlands  


posticon Posting pada: 09-01-06 14:44


Ini dicopy dan paste dari bharian.com.my:

Presiden Iran harap Sharon mati

TEHERAN: Presiden Iran, Mahmoud Ahmadinejad, menyambut berita kesihatan buruk Ariel Sharon dengan menyatakan harapan mendengar berita kematian Perdana Menteri Israel itu.

Kenyataan itu disifatkan sebagai serangan lisan terbaru pemimpin yang sebelum ini mencetuskan kritikan antarabangsa apabila mencadangkan Israel ‘dihapus dari peta dunia.’

“Harap-harap akan kedengaran berita penjenayah Sabra dan Shatila bakal menyertai nenek moyangnya,” Ahmadinejad dipetik sebagai berkata oleh Agensi Berita Penuntut Iran (ISNA).

Beliau merujuk kepada pembabitan Sharon dalam pembunuhan beramai-ramai rakyat Palestin di Kem Pelarian Sabra dan Shatila, Lubnan pada 1982 ketika memegang jawatan Menteri Pertahanan.

Sharon, 77 yang jatuh nazak selepas mengalami pendarahan teruk dalam otak semalam terpaksa dibedah lagi selepas doktor mengesan pendarahan baru.

Bagaimanapun, media rasmi Iran termasuk radio dan televisyen kerajaan tidak melaporkan kenyataan Ahmadinejad mengenai Sharon.

“Harap-harap penjenayah lain seperti dia akan turut menyertainya,” ISNA memetik Ahmadinejad sebagai memberitahu sekumpulan ulama di Qom, bandar raya yang terletak kira-kira 128 kilometer ke selatan Teheran.

Sejak dua bulan lalu, Ahmadinejad menjadi tumpuan dunia apabila menyifatkan Holocaust sebagai ‘mitos’ dan berkata jika Eropah menegaskan ia benar-benar berlaku, mereka perlu menyerahkan sebahagian bumi mereka untuk penubuhan negara Yahudi. – Agensi



p/s: Inilah pemimpin dunia Islam. Sepatutunya beliau disokong oleh seluruh umat Islam. Berani. Bijak dan Berketrampilan.
bukannya macam pemimpin islam hadhari..kata negara islam tapi tak pun buat undang2 islam...pemimpin pun tak tutup aurat..nak suruh negara islam lain jadikan contoh konon..

Bookmark and Share

    


  Member Information For islah786Profil   Hantar PM kepada islah786   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-01-06 15:10


Kalau sharon mati tanpa iman, seluruh umat sezaman dengannya termasuk saya akan dipertanggungjawabkan dan ditanya di akhirat nanti di atas kekafirannya

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-01-06 15:10


Kalau sharon mati tanpa iman, seluruh umat sezaman dengannya termasuk saya akan dipertanggungjawabkan dan ditanya di akhirat nanti di atas kekafirannya

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-01-06 15:10


Kalau sharon mati tanpa iman, seluruh umat sezaman dengannya termasuk saya akan dipertanggungjawabkan dan ditanya di akhirat nanti di atas kekafirannya

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-01-06 15:16


Orang islam kena pijak? sebenarnya Allah rotan/pukul orang-orang Islam sebab orang Islam tgglkan tujuan/maksud asal mereka dihantar ke dunia

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-01-06 15:16


Orang islam kena pijak? sebenarnya Allah rotan/pukul orang-orang Islam sebab orang Islam tgglkan tujuan/maksud asal mereka dihantar ke dunia

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

mawa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10790
Posting: 872
Dari: Atas Angin

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-01-06 15:31


!!! QUOTE !!!

p/s: Inilah pemimpin dunia Islam. Sepatutunya beliau disokong oleh seluruh umat Islam. Berani. Bijak dan Berketrampilan.bukannya macam pemimpin islam hadhari..kata negara islam tapi tak pun buat undang2 islam...pemimpin pun tak tutup aurat..nak suruh negara islam lain jadikan contoh konon..


Sepatutnya... tapi sapalah yang nak sokong dia tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawaProfil   Hantar PM kepada mawa   Quote dan BalasQuote

Akhi_Arab
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17612
Posting: 342
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 14-01-06 09:31


Nampak gayanya, sampai sekarang pun si MUSUH ISLAM ni masih tak mati lagi.... Memang jelas, ALLAH nak biarkan dia menderita dahulu di dunia yang dia banyak lakukan kemungkaran... Sebelum di seksa terus-menerus di alam akhirat kelak... Tak apa, kita tunggu dan lihat saja apa yang ada dalam percaturan ALLAH..... Namun, syukurlah, sejak si musuh Islam ni menderita, kurang sikit kita dengar berita tentang penindasan Palestin....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Akhi_ArabProfil   Hantar PM kepada Akhi_Arab   Quote dan BalasQuote

sunlay
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.12.2005
Ahli No: 21369
Posting: 21
Dari: T P Garang

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-01-06 12:13


Pada 09-01-06 15:10 , ridwan_daie posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau sharon mati tanpa iman, seluruh umat sezaman dengannya termasuk saya akan dipertanggungjawabkan dan ditanya di akhirat nanti di atas kekafirannya


kena ke....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sunlayProfil   Hantar PM kepada sunlay   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.17514 saat. Lajunya....