Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 03-08-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Cukuplah Allah bagiku, tidak ada Tuhan selain daripada-Nya. Hanya kepada-Nya aku bertawakkal.
-- at-Taubah: 129

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 136
Ahli: 0
Jumlah: 136




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 14 hari yang lalu
the_brOtherz: 41 hari yang lalu


Kelakar
Topik: Tang mana kita sayang kat ayang..........


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» Tang mana kita sayang kat ayang..........

Please Mendaftar To Post


Oleh Tang mana kita sayang kat ayang..........

muslimTrust
Warga Rasmi
Menyertai: 04.10.2004
Ahli No: 11615
Posting: 10

Johor  


posticon Posting pada: 27-12-05 08:10


Valentine hari tu ayang tanya tang mana kita sayang kat ayang.Time tu kita tak dapat nak jawab. Semalam ayang merajuk dengan kita, kita dah penat nak layan. Ayang call kat kita, kita malas nak jawab. Tang mana erk, kita sayang kat ayang?
Semalaman kita duk fikir soalan tu. Pernah ke? Maybe tak sedalam cinta Titanic atau Taj Mahal. Sayang kita kat ayang sangatlah kerdil. Sebab tu la ayang selalu merajuk erk? Tak tahulah, setahu kita;

1. Sebelum kita kenal ayang, setiap semester kita dapat Anugerah Dekan. bila kita kenal ayang, setiap semester kita ulang paper. Sebelum kenal dengan ayang kita belajar pakai duit biasiswa, lepas kenal dengan ayang, keluar makan lagi nak minta duit dengan emak kita.

2. Kalau ada 1 buah epal, kita bagi saja kat ayang. Kalau ada 2 buah epal, kita bagi yang besar kat ayang. Kalau kita makan ikan, ayang makan tang badan ikan tu, kita pula makan tang kepalaikan tu saja.

3. Ayang ni tak la cun sangat, tapi kita tak pernah kutuk ayang tak cun. Tapi kita yang handsome ni ayang lagi nak kutuk dengan member depan kita, kata kita tak handsome langsung. Erra Fazira berlalu depan mata, kita diam saja. Takut puji kang ayang marah. Mat Indon duk depan Sogo ayang pergi ngorat time kita pergi tandas. Siap minta nombor tipon depan kita lagi. Kalau keluar dengan ayang, ayang selamba nak makan Starbucks, kita tipu kita dah kenyang, padahal bila dah sampai kat rumah kita makan mee maggi.

4. Sebelum kenal dengan ayang, kita tak pernah ada girlfriend. Selepas ayang kenal kita, genaplah koleksi ayang ada 20 boyfriend kesemuanya. kita tak pernah marah ayang playgirl, dah tu ayang kata kita macam sami buddha. Kalau ayang rasa nak cium kita, ayang cium terus tak pernah tanya pun. Tapi bila kita rasa nak cium ayang, lepas tanya lagi kena reject. Ayang selalu pukul dada kita, tampar muka kita, cubit peha kita, kita tak pernah tengking sekali pun, apatah lagi nak cubit, nak tampar, nak pukul?

5. Pernah ayang tanya kalau ayang jatuh cinta dengan laki lain, kita nak buat apa. kita kata kita nak bunuh laki tu. Tapi bila kita tanya kalau kita jatuh cinta kat perempuan lain, ayang nak buat apa, ayang kata nak bunuh kita, emak kita, ayah kita dengan nenek kita. kita beli mask Clinique kat ayang harga RM300 kita kata harga RM30. Ayang beli jam tangan kat kita harga RM30 ayang kata harga RM300. Setiap kali berjumpa kita bagi hadiah kat ayang, tapi setiap tahun birthday kita ayang kata dah lupa.

6. Haritu ayang peluk kita, kata nak sangat romen dengan kita, kita kata tak boleh, dosa. Ayang kata kita tak sayang ayang. lepas itu semalam ayang paksa kita romen dengan ayang. Kalau tak. ayang nak break dengan kita. Ok, pukul 2 pagi kita sanggup bawak motor sampai Jalan Pahang nak beli kondom. Ayang kata saja nak test kita, lepas itu marah kita keji. kita diam saja duk tepi akuarium, tengok ikan emas tengah romen.

7. kita rosakkan headphone walkman ayang, kita ganti satu discman baru. Ayang rosakkan kereta kita, ayang buat derk saja. Sekali ayang demam, kita kena diet 2kg nak jaga ayang. Sekali kita demam, ayang tambah berat 2kg sebab habiskan makanan kita. kita tak pernah kata yang pendek, ayang marah kita tinggi sangat, member ayang ketawakan ayang. Ayang datang rumah kita, kita tidur kat sofa, kita datang rumah ayang, kita juga yang tidur kat sofa. Mak kita belikan rantai Tiffany kat ayang. Mak ayang tak pernah ajak kita makan kat rumah ayang ealau sekalipun.

8. Kucing rumah kita bersalin, kita bagi anak kucing yang paling cute kat ayang, 2 hari saja ayang bela, kucing tu dah mati. Ayang tak kata apa pun. Ayang bagi ikan emas yang dekat mati kat kie, 2 hari kita bela dah mati. Ayang kata nak bunuh semua anak kucing kita. Ayang kalau nak pakai duit kita, terus ambik tak payah bagitau. 30 ke 80 ke 100 ke selagi wallet kita ada duit. Aritu kita nak pinjam 10 ringgit sebab terlupe bawa wallet, ayang kata kita kedekut. Birthday ayang kita tak pernah terlupe. Birthday kita hari ini ayang tak pernah ingat...??

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimTrustProfil   Hantar PM kepada muslimTrust   Quote dan BalasQuote

tru_frnshp
WARGA SETIA
Menyertai: 27.04.2005
Ahli No: 16128
Posting: 539
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 27-12-05 10:27


muslimTrust, sangat bagus!!! :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For tru_frnshpProfil   Hantar PM kepada tru_frnshp   Quote dan BalasQuote

tru_frnshp
WARGA SETIA
Menyertai: 27.04.2005
Ahli No: 16128
Posting: 539
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 27-12-05 10:29


muslimTrust, sangat bagus!!! :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For tru_frnshpProfil   Hantar PM kepada tru_frnshp   Quote dan BalasQuote

tru_frnshp
WARGA SETIA
Menyertai: 27.04.2005
Ahli No: 16128
Posting: 539
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 27-12-05 10:29


muslimTrust, sangat bagus!!! :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For tru_frnshpProfil   Hantar PM kepada tru_frnshp   Quote dan BalasQuote

nurin_yin
Warga Rasmi
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20865
Posting: 14
Dari: ipoh

blank  


posticon Posting pada: 27-12-05 10:34


apa yang bagusnya?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurin_yinProfil   Hantar PM kepada nurin_yin   Quote dan BalasQuote

astina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.08.2005
Ahli No: 18487
Posting: 96
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-12-05 11:56


:roll: :roll: :roll: :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For astinaProfil   Hantar PM kepada astina   Quote dan BalasQuote

faithfuller
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20137
Posting: 270
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-12-05 11:58


kasihan..kasihan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For faithfullerProfil   Hantar PM kepada faithfuller   Pergi ke faithfuller's Website   Quote dan BalasQuote

anmahar
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14615
Posting: 703
Dari: Kedah Darul Aman

Kedah  


posticon Posting pada: 27-12-05 12:01


hmmmmm... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For anmaharProfil   Hantar PM kepada anmahar   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-12-05 13:03


no komen.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

AsFaRiNa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.02.2005
Ahli No: 14050
Posting: 208
Dari: Jelapang Padi

Kedah  


posticon Posting pada: 27-12-05 13:07


tak sangka ada juga prmpuan begitu??
kepada wanita2 di ukhwah
jangan jadik macam prmpuan dalam kisah tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For AsFaRiNaProfil   Hantar PM kepada AsFaRiNa   Pergi ke AsFaRiNa's Website   Quote dan BalasQuote

ajefikrah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20170
Posting: 264
Dari: Bukit Mahkota

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-12-05 13:37


macam2 ada..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ajefikrahProfil   Hantar PM kepada ajefikrah   Quote dan BalasQuote

ayang2roses
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17405
Posting: 258
Dari: :: dari Kedah ke N9 ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-12-05 13:45


iskk.......takkan sampai begitu sekali ???
semoga muslimah2 di Ukhwah.com tak ada la perangai macam yang dalam kisah tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayang2rosesProfil   Hantar PM kepada ayang2roses   Quote dan BalasQuote

faithfuller
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20137
Posting: 270
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-12-05 14:15


jadilah perempuan yang tak membebankan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For faithfullerProfil   Hantar PM kepada faithfuller   Pergi ke faithfuller's Website   Quote dan BalasQuote

adelia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.11.2005
Ahli No: 20462
Posting: 105
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 27-12-05 14:25


ish2..kesiannya jadik lelaki tu...kenapa ada perempuan yang macam tu dalam dunia ni?....nauzubillah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For adeliaProfil   Hantar PM kepada adelia   Quote dan BalasQuote

mawar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.10.2003
Ahli No: 4592
Posting: 119
Dari: k.lumpur

Pahang  


posticon Posting pada: 27-12-05 14:34


yang awak pergi cari ayang perangai begitu buat apa?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarProfil   Hantar PM kepada mawar   Quote dan BalasQuote

mellisaleez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.05.2005
Ahli No: 16270
Posting: 210

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-12-05 15:38


kesiannya mamat tu...lurus betul.... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mellisaleezProfil   Hantar PM kepada mellisaleez   Quote dan BalasQuote

ai_ainul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.04.2004
Ahli No: 8216
Posting: 81
Dari: bumi Allah

saudiarabia  


posticon Posting pada: 27-12-05 15:39


kasihannya.. agaknya kalau memilih berdasarkan apa yang disyariatkan Islam, tak jadila macam tu..

:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ai_ainulProfil   Hantar PM kepada ai_ainul   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-12-05 15:58


ayang..oo..ayang..
mm..geliii

Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-12-05 15:05


Pada 27-12-05 10:27 , tru_frnshp posting:

!!! QUOTE !!!

muslimTrust, sangat bagus!!! :)


peringatan tu buat 'ayang-ayang' kat luar sana tu... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

Norhaslina
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20221
Posting: 382
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-12-05 20:32


emmm macam-macam hal..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NorhaslinaProfil   Hantar PM kepada Norhaslina   Quote dan BalasQuote

taisir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16233
Posting: 264
Dari: planet bumi...

egypt   avatar


posticon Posting pada: 30-12-05 20:46


hehehe....sian lelaki tu..tapi siapa suruh dia cari yang macam tu ramai lagi yang baik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For taisirProfil   Hantar PM kepada taisir   Pergi ke taisir's Website   Quote dan BalasQuote

nikmudkb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.12.2005
Ahli No: 20630
Posting: 81
Dari: kuala balah

malaysia  


posticon Posting pada: 30-12-05 22:06


apa erti semua ni..........dah laaaa duk mengarut.....
cukup la dengan pkara sia2 semua tu..........
tak ada ganjaran sikit pun......
orang yang dah duk dalam syurga pun nyesal lagi..kat akhirat nanti...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nikmudkbProfil   Hantar PM kepada nikmudkb   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 30-12-05 22:22


ni mesti kes queen control.
takpun kena sihir.


-----------------
pengalaman itu ibarat guru
yang mengajar di sekolah hidupmu


Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

oliver_twist
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20817
Posting: 84
Dari: perak

uk  


posticon Posting pada: 30-12-05 22:53


alamak sian dak laki tu...kadang-kadang dah sayang apa-apa pun sangup buat...hahah

Bookmark and Share

    


  Member Information For oliver_twistProfil   Hantar PM kepada oliver_twist   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 31-12-05 00:59


memang bangang laki macam tu....

dah tahu perempuan macam tu dok p layan lagi.....

tak ke bangang namanya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

mukmin0904
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21142
Posting: 298
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-12-05 01:28


apelah mereka ni main ayang2plak tak sesuai langsung!bukan ke orang yang mamandang pada agama seseorang itu yang dikatakan beruntung???

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukmin0904Profil   Hantar PM kepada mukmin0904   Quote dan BalasQuote

sumaiyya_cleo
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.03.2004
Ahli No: 8022
Posting: 43
Dari: bumi Allah yang dingin bersalju

Kelantan  


posticon Posting pada: 31-12-05 07:31


:roll: macam makin berleluasa saja,posting-posting pasal hubungan lelaki-perempuan dalam ukhwah sekarang ya?

Saya ingat akan jumpa posting-posting macam ni kat laman-laman web biasa saja..

Dekat ukhwah pun sama naik?



Bookmark and Share

    


  Member Information For sumaiyya_cleoProfil   Hantar PM kepada sumaiyya_cleo   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 02-01-06 05:09


kasihan la ka lelaki...hihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

aishah_ayuni
Warga Rasmi
Menyertai: 07.01.2006
Ahli No: 21748
Posting: 1

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-01-06 00:31


seindah hiasan adalah wanita solehah...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For aishah_ayuniProfil   Hantar PM kepada aishah_ayuni   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 08-01-06 00:52


siapa bersalah sebenarnya???

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

najwa_mnor
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.11.2003
Ahli No: 5313
Posting: 148
Dari: gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-01-06 01:25


perempuan yang baik hanya untuk lelaki yang baik begitu juga lelaki yang baik hanya untuk perempuan yang baik...jadi marilah kita jadi seorang insan yang terbaik..ok. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For najwa_mnorProfil   Hantar PM kepada najwa_mnor   Quote dan BalasQuote

Ikhwan23
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.01.2005
Ahli No: 13474
Posting: 60
Dari: Dimana sahaja yang diizinkanNya

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 08-01-06 09:33


Kelakar la...ada juga lelaki macam ni....islam tak ajar layan wanita macam ni

Wanita Allah jadikan dari tulang rusuk
Tidak dari tulang kepala kerana ia bukan untuk di junjung
Bukan juga dari tulang kaki kerana ia bukan untuk di pijak
Tapi...rusuk terletak dekat dengan hati untuk disayangi wanita ini
Dan rusuk juga dekat dengan tangan untuk kita lindungi wanita ini

letakkan wanita di tempat sepatutnya

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ikhwan23Profil   Hantar PM kepada Ikhwan23   Quote dan BalasQuote

niswatun_zulfa
Warga Rasmi
Menyertai: 06.01.2006
Ahli No: 21726
Posting: 14

blank   avatar


posticon Posting pada: 11-01-06 17:39


tu la carik la sebaik mungkin.....
kalau sayang ayang pun ada batasnyer...
bukan kerana sayang semua turutkan
mana kepimpinan ....

Bookmark and Share

    


  Member Information For niswatun_zulfaProfil   Hantar PM kepada niswatun_zulfa   Quote dan BalasQuote

hanan2503
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2005
Ahli No: 20558
Posting: 222
Dari: kajang,malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-01-06 03:29


teruknya jadi perempuan?????

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanan2503Profil   Hantar PM kepada hanan2503   Pergi ke hanan2503's Website   Quote dan BalasQuote

mawar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.10.2003
Ahli No: 4592
Posting: 119
Dari: k.lumpur

Pahang  


posticon Posting pada: 24-05-10 12:51


sebelum kawin saja tu...lepas kawin tak ada nya da...so bior sajalah...padan muka laki..haha

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarProfil   Hantar PM kepada mawar   Quote dan BalasQuote

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-05-10 21:25


ye2 lah tu...
takkan lah semua perempuan macam tu kan....
memanglah nak buat kelakar ni....
apa pun...nice posting...!!!!!!!haha


-----------------
"The way to love anything is to realize that it might be lost"


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

aisha_humaira
Warga Rasmi
Menyertai: 14.06.2010
Ahli No: 39986
Posting: 5
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-06-10 11:15


harap-harap tak adalah begitu.. tak boleh terima..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisha_humairaProfil   Hantar PM kepada aisha_humaira   Quote dan BalasQuote

Nu_uL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.05.2010
Ahli No: 39911
Posting: 128
Dari: Kangar

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 16-06-10 21:19


lelaki tu pun baik sangat...tgalkan saja perempuan macam tu...apa lah...


-----------------
Jaga Diri,Hiasi Peribadi


Bookmark and Share

    


  Member Information For Nu_uLProfil   Hantar PM kepada Nu_uL   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.125082 saat. Lajunya....