Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 14-06-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kecantikan tidak terletak pada wajah seseorang tapi pada mata yang memandang
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 167
Ahli: 0
Jumlah: 167




  Yang Masuk Ke Sini
hajime_kindaichi: 13 hari yang lalu


Kelakar
Topik: kalau dah namanya jodoh....


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» kalau dah namanya jodoh....

Please Mendaftar To Post


Oleh kalau dah namanya jodoh....

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-12-05 10:17


story kat bawah ni, di 'copy paste' dari email saya...funny story...bacalah...

Adakah ini dinamakan jodoh???????

kat bawah nii ada satu kisah kelakor yang diciterkan oleh seorang
perempuan yang hanya mengenalkan dirinya sebagai Bedah Redah!

cerita dia gini...
Sebagai seorang kakitangan kerajaan... bila hari jemaat saja saya suka balik rumah.. pasal masa rehat yang panjang. Tapi hari Jemaat tu hujan turun dengan lebatnya... So. saya tumpang office mate saya sampai depan rumah. Rumah saya ni berbukit sikit... Sebelum turun.. akak tu janji nak ambil saya pukul
2.30 petang... Hujan kat luar masih lagi lebat... jam hampir ke 2.30 petang.. saya mandi dan sembahyang.... lepas tu bersiap siap tunggu akak tadi datang ambil saya. Jam dah kul 2.35 saya dah risau.. mana akak ni.. tak sampai sampai lagi...office masuk kul 2.45 ptg.


Tunggu punya tunggu.. hah.. yang dinanti sudah pun tiba!!!! Keter proton warna cokelat matelik pun berenti kat depan rumah saya. Hujan punyerlah lebat... so saya ambil surat kabo lipat tebal tebal takut tudung saya basah...lepas kunci pintu.. saya terus berlari turun... pasal rumah saya berbukit.. saya kena berlari hati hati .Sampai saja kat kereta... saya tak tunggu lagi.. terus bukak pintu dan duduk kat tempat sebelah pemandu.. Tapi Kenapa akak tu tak jalan. saya toleh kat sebelah... lah... rupanya
orang lain!!!!

saya tengok orang tu.. orang tu tengok saya.... Mulut orang tu siap ternganga lagi... Ish... siapa ni?! bagaimana saya boleh silap ni... habis tu.. kat luar hujan lebat.. takkan saya nak keluar.. saya dengan muka macam kerang busuk berkata,"Err.. bang boleh tulung hantar kat UTM tak?" Abang tu pun... tak jawap apa-apa agaknya pasal masih tergamam lagi.. terus angguk. Sepanjang perjalanan saya diam... abang tu pun diam... masing masing masih gabra lagi.. saya lagi lah gabra. EnTah keter sapa saja saya main redah. saya malu.. bengang.. rasa muka saya dah di tepek-tepek dengan
taik... saya berdoa semoga saya pengsan masa tu.. tapi sayang.. saya tak pengsan pun. Bila sampai kat destinasi... saya pun turun... lepas ucap terima kasih.

Sampai kat opis saya tunggu kakak yang sepatutnya ambil saya. Bila kakak tu sampai dia tanya saya, "Pergi naik apa? Kenapa tak tunggu?" Maka saya citalah peristiwa yang sadis tu.... Ya Allah.. kakak tu punyerlah gelak gila kat saya... Ishhh!!! Sungguh memalukan. Tapi itu cerita 3tahun lepas... sekarang ni... Abang yang saya tumpang tu.. dah jadi suami saya He..he..he..


Kekadang bila ingat balik.. ish.. malu sungguh. Suami saya pun kata masa tu dia ingat saya nak rompak dia.... he..he.he.he. saya pun tanya Kenapa masa tu dia berenti kat depan rumah saya... Then.. dia kata dia nak ambil beg duit kat seat belakang, tu pasal dia berenti. Tapi tau tau saya pulak yang masuk..... He..he..he.. sampai sekarang ni.. dia masih ejek saya lagi pasal perisitwa kurang tu...Tapi kalau peristiwa tu tak berlaku. Maybe saya tak jumpa lagi suami saya yang sowang ini? ihiks!!

moral daripada cerita ni : tumpang saja mana-mana balak yang ada kereta untung2 boleh buat laki....sebarang malapetaka, bencana dll. sila Tanggung sendiri. harap maklum. anda rasa......taktik ini Boleh menjadi ke?

har...har...har........macam desperate tuuu.....:lol:

*sory kalau story ni dah pernah dibace @ diposting....
;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

anmahar
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14615
Posting: 703
Dari: Kedah Darul Aman

Kedah  


posticon Posting pada: 19-12-05 10:43


heheheheh..... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For anmaharProfil   Hantar PM kepada anmahar   Quote dan BalasQuote

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-12-05 10:49


Kalau dah jodoh,takkan ke mana.....:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 19-12-05 10:53


:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

faithfuller
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20137
Posting: 270
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-12-05 10:58


alalala..lawaknyer cerita..hakshaks..

Bookmark and Share

    


  Member Information For faithfullerProfil   Hantar PM kepada faithfuller   Pergi ke faithfuller's Website   Quote dan BalasQuote

bakar
Warga Rasmi
Menyertai: 04.10.2005
Ahli No: 19573
Posting: 15
Dari: malaysia

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-12-05 11:11


ermm...klakar juga cerita ni.memang jodoh mereka ek.2 lah kenangan.
habis 2 macamana agaknya mereka jupe lagi lepas 2 sampai dah jadi pasangan hidup ek..

daripada cerita ni..pengjran yang boleh kita ambik.Kalau ada jodoh,takkan kemana..
xperlu lah bimbang.Kalau kita rancang banyak-banyak pun..Kalau tak ada jodoh nak buat bagaimana kan.yang penting jaga diri,jangan langgr syara' dan yakinlah dengan kuasa Allah.

"wa 'saan takrahu syaian wahuwa khairal lakum,wa'asaan tuhibbu syaian wahuwa syarrullakum,wallahu ya'lamu waantum laa ta'lamun"
(al-baqarah:216)

Bookmark and Share

    


  Member Information For bakarProfil   Hantar PM kepada bakar   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-12-05 12:07


:-di :-di :-di risiko tinggii :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Nury
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20779
Posting: 29
Dari: Kuala Lumpur

malaysia  


posticon Posting pada: 19-12-05 12:12


MIRACLE.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuryProfil   Hantar PM kepada Nury   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-12-05 12:17


itulah dinamakan jodoh :-P


-----------------
Tengoklah dengan mata,
Lihatlah dengan hati,
Renunglah dengan akal,
Fikirlah dengan iman.


Bookmark and Share

    


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-12-05 16:36


Pada 19-12-05 11:11 , bakar posting:

!!! QUOTE !!!

ermm...klakar juga cerita ni.memang jodoh mereka ek.2 lah kenangan.
habis 2 macamana agaknya mereka jupe lagi lepas itu sampai dah jadi pasangan hidup ek..



tak tahulah cemane mereka jumpa lepas tu..huhu.. :-)
sebab..saya dapat story ni pun dari email...
betul tu, kalau dah jodoh tak ke mana....insyaallah.... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

balqiszie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.10.2004
Ahli No: 11822
Posting: 100
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 19-12-05 17:30


dah janji ALLAH ajal maut,,jodoh pertemuan telah Allah tentukan sejak azali lagi...cuma masa dan keadaannya kita tak tahu bagaimana...apabila sampai masanya pasti Allah akan pertemukan dan tunjuk jalannya...

'semoga ALLAH TEMUKAN diri ini dengan insan yang dapat membimbing kE arah keredhaanNYA''

Bookmark and Share

    


  Member Information For balqiszieProfil   Hantar PM kepada balqiszie   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 20-12-05 11:00


tak berani den tanggung risiko ni :-di :-P


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

al-nadiah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.08.2005
Ahli No: 18346
Posting: 44
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-12-05 11:48


jodoh...Hebat sungguh kuasa Allah.. Subhanallah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-nadiahProfil   Hantar PM kepada al-nadiah   Pergi ke al-nadiah's Website   Quote dan BalasQuote

cintamadinah_82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2005
Ahli No: 16646
Posting: 265
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-12-05 18:07


hehehe.. :-di dah jodoh dia agaknya.

pernah kawan saya cerita, ada kes orang kampung dia (perempuan) kemalangan jalan raya dengan seorang lelaki..kalau tak silap la lelaki tu ok tak cedera apa-apa. punya la baik, ambik perempuan tu jadi isteri dia...ermm jodoh masing2. setiap orang lain caranya dia dapat jodoh.


-----------------
'Tidak kamu akan berperasaan gundah walaupun sekali.. jika kamu tahu apa yang dicari...'


Bookmark and Share

    


  Member Information For cintamadinah_82Profil   Hantar PM kepada cintamadinah_82   Pergi ke cintamadinah_82's Website   Quote dan BalasQuote

syahid_zul
WARGA SETIA
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5698
Posting: 535
Dari: terengganu

japan   avatar


posticon Posting pada: 20-12-05 18:20


nasib baik lelaki tu jenis lurus bendul...kalau yang berlingkar tu yang payah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahid_zulProfil   Hantar PM kepada syahid_zul   Pergi ke syahid_zul's Website   Quote dan BalasQuote

adelia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.11.2005
Ahli No: 20462
Posting: 105
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 20-12-05 20:54


miracle.....
dah jodoh.....semuanya ditgn DIA.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For adeliaProfil   Hantar PM kepada adelia   Quote dan BalasQuote

naqiyyah_al-sarirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19666
Posting: 130
Dari: subang jaya

Selangor  


posticon Posting pada: 21-12-05 01:23


jodoh di tangan tuhan...kalau dah jodoh tu...tak boleh nak lari dah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For naqiyyah_al-sarirahProfil   Hantar PM kepada naqiyyah_al-sarirah   Quote dan BalasQuote

SHAMR
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2004
Ahli No: 11639
Posting: 777
Dari: Dari ALLAH kita datang, kepadaNya kita kembali...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-12-05 12:28


They said marriage are made in heaven, so nobody can stop it if he or she is being made for you by Allah :-di


-----------------
"Jangan gugur sebelum syahid!"


Bookmark and Share

    


  Member Information For SHAMRProfil   Hantar PM kepada SHAMR   Quote dan BalasQuote

yina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2005
Ahli No: 17978
Posting: 152
Dari: bumi ALLAH

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-12-05 12:54


Assalamualaikum..
Apa punya hal la...kelakar jugak cerita ni..samapai tergelak2 saya dibuatnya..(sampai teman kat sebelah kata senyum sorang2)hehe..
tapi..hai.jangan duk bikin lagu tu..bahaya..dek tersilap naik kereta orang yang tak betul mental or akidahnya..kan naya dibuat ye...maybelah..kalau ina tersilap naik kereta tu..ina turun cepat2..sebab malulah..tiba2 naik salah kereta..lelaki pula tu..
apapun itu semua ketentuanNYA...dan jodoh ditangan TUHAN...Itu mungkin cara pertemuan yang dia beri pada pasangan tu..moga jodoh mereka diberkatiNYA dan berpanjangan hendaknya hingga ke akhir hayat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For yinaProfil   Hantar PM kepada yina   Quote dan BalasQuote

puteribongsu1306
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17648
Posting: 291
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-12-05 18:14


jodoh pertemuan ditentukan Allah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteribongsu1306Profil   Hantar PM kepada puteribongsu1306   Quote dan BalasQuote

aisyatul_mardhiyyah
Warga Rasmi
Menyertai: 28.09.2005
Ahli No: 19398
Posting: 19

blank   avatar


posticon Posting pada: 21-12-05 18:47


tu la jodoh namenye..kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisyatul_mardhiyyahProfil   Hantar PM kepada aisyatul_mardhiyyah   Quote dan BalasQuote

bintul_farhanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.03.2005
Ahli No: 15217
Posting: 177
Dari: mana ek?

Selangor  


posticon Posting pada: 21-12-05 20:36


Boleh erk macam tuuh? hahahahaahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintul_farhanahProfil   Hantar PM kepada bintul_farhanah   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-12-05 21:09


dah jodoh.........tak rancang pun,kalau dah nak datang,datang juga.......hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

tujuhtiga
Warga Rasmi
Menyertai: 09.12.2005
Ahli No: 21006
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-12-05 01:31


walah........mudah bebenor

Bookmark and Share

    


  Member Information For tujuhtigaProfil   Hantar PM kepada tujuhtiga   Quote dan BalasQuote

al_kauthar
Warga Rasmi
Menyertai: 11.03.2004
Ahli No: 7901
Posting: 2
Dari: bumi hijau

Kedah  


posticon Posting pada: 22-12-05 10:18


hehehehe....:)
best juga cm2,tapi nsb baik kena yang baik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For al_kautharProfil   Hantar PM kepada al_kauthar   Quote dan BalasQuote

emma83
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.06.2004
Ahli No: 9733
Posting: 36
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-12-05 14:18


:) kalau dah jodoh..tak kira macam mana keadaannya..pasti akan berjumpa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For emma83Profil   Hantar PM kepada emma83   Quote dan BalasQuote

permata_ayah_bonda
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.09.2005
Ahli No: 19302
Posting: 78
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-02-06 16:59


Dia yang menentukan jodoh..larilah ke mana sahaja pun kalau dah dia jodohmu,tetap akan terjadi.. :-) cuma masa saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For permata_ayah_bondaProfil   Hantar PM kepada permata_ayah_bonda   Quote dan BalasQuote

junaidi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.04.2005
Ahli No: 16182
Posting: 111
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 02-02-06 17:52


dah jodoh namanya
:-) :-) :-) :-) :-)


-----------------
"kelahiran manusia disambut dengan laungan AZAN dan pemergian manusia diiringi dengan SOLAT....cuba renungkan antara AZAN dengan SOLAT, alangkah singkatnya hidu


Bookmark and Share

    


  Member Information For junaidiProfil   Hantar PM kepada junaidi   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-02-06 18:11


:) heheh kenangan manis dan kelakar.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

julihan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17771
Posting: 90
Dari: klate

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-02-06 20:31


kelakar cerita dia... ermm tak terfikir pula jumpa jodoh dengan cara begitu boleh buat cerita ini... hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For julihanProfil   Hantar PM kepada julihan   Quote dan BalasQuote

mirwana_87
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.06.2005
Ahli No: 16829
Posting: 55
Dari: kuantan..pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 03-02-06 14:51


malasnya nak baca sampai habis cerita ti,tapi rasanya lawaklah...itulah namanya jodoh..


-----------------
pengertian hidup ini akan lebih indah seandainya diiringi dengan keikhlasan hati dan keindahan budi.. ....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mirwana_87Profil   Hantar PM kepada mirwana_87   Quote dan BalasQuote

comel
Warga 5 Bintang
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1334
Posting: 399
Dari: Mont'Kiara

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 03-02-06 15:38


Salam hormat,

Cerita ini saya pernah baca...apa pun seronok juga baca sekali lagi. Nasib masing-masing tak siapa tahu....untung sabut timbul...untung batu tengelam..apa-apa pun berhati-hati selalu..Jaga diri.

Sekian terima kasih.

Bookmark and Share

    


  Member Information For comelProfil   Hantar PM kepada comel   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 12-12-07 07:01


wahh... ini dah memang jodoh namanya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-12-07 07:45


hebat sungguh perancangan Allah,yakin Allah 100%

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-12-07 17:12


hehehe... kelakar... :-)

kita semua pun akan ada cerita berjumpa dengan jodoh kita sendiri.... ;-) macam-macam cara Allah pertemukan dua insan yang ditakdirkan untuk hidup bersama ni....

:bunga:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 12-12-07 20:47


HARAP-HARAP ada mana-mana GIRLZ SUDI MENUMPANG KANCIL HIJAU METALIC AKU TIME BANJIR KILAT nanti..HEHEHE...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-12-07 21:45


Pada 12-12-07 20:47 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

HARAP-HARAP ada mana-mana GIRLZ SUDI MENUMPANG KANCIL HIJAU METALIC AKU TIME BANJIR KILAT nanti..HEHEHE...


kalau ada mana-mana mak cik atau mana-mana nenek? :-P

boleh buat mak mertua ye? :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 12-12-07 21:51


Pada 19-12-05 10:17 , amira_aqilah posting:

!!! QUOTE !!!

story kat bawah ni, di 'copy paste' dari email saya...funny story...bacalah...

Adakah ini dinamakan jodoh???????

kat bawah nii ada satu kisah kelakor yang diciterkan oleh seorang
perempuan yang hanya mengenalkan dirinya sebagai Bedah Redah!

cerita dia gini...
Sebagai seorang kakitangan kerajaan... bila hari jemaat saja saya suka balik rumah.. pasal masa rehat yang panjang. Tapi hari Jemaat tu hujan turun dengan lebatnya... So. saya tumpang office mata saya sampai depan rumah. Rumah saya ni berbukit sikit... Sebelum turun.. akak tu janji nak ambil saya pukul
2.30 petang... Hujan kat luar masih lagi lebat... jam hampir ke 2.30 petang.. saya mandi dan sembahyang.... lepas tu bersiap siap tunggu akak tadi datang ambil saya. Jam dah pukul 2.35 saya dah risau.. mana akak ni.. tak sampai sampai lagi...office masuk pukul 2.45 petang.


Tunggu punya tunggu.. hah.. yang dinanti sudah pun tiba!!!! kereta proton warna cokelat matelik pun berenti kat depan rumah saya. Hujan punyerlah lebat... so saya ambil surat kabo lipat tebal tebal takut tudung saya basah...lepas kunci pintu.. saya terus berlari turun... pasal rumah saya berbukit.. saya kena berlari hati hati .Sampai saja kat kereta... saya tak tunggu lagi.. terus buka pintu dan duduk kat tempat sebelah pemandu.. Tapi Kenapa akak tu tak jalan. saya toleh kat sebelah... lah... rupanya
orang lain!!!!

saya tengok orang tu.. orang tu tengok saya.... Mulut orang tu siap ternganga lagi... Ish... siapa ni?! bagaimana saya boleh silap ni... habis tu.. kat luar hujan lebat.. takkan saya nak keluar.. saya dengan muka macam kerang busuk berkata,"Err.. bang boleh tulung hantar kat UTM tak?" Abang tu pun... tak jawap apa-apa agaknya pasal masih tergamam lagi.. terus angguk. Sepanjang perjalanan saya diam... abang tu pun diam... masing masing masih gabra lagi.. saya lagi lah gabra. EnTah kereta sapa saja saya main redah. saya malu.. bengang.. rasa muka saya dah di tepek-tepek dengan
taik... saya berdoa semoga saya pengsan masa tu.. tapi sayang.. saya tak pengsan pun. Bila sampai kat destinasi... saya pun turun... lepas ucap terima kasih.

Sampai kat opis saya tunggu kakak yang sepatutnya ambil saya. Bila kakak tu sampai dia tanya saya, "Pergi naik apa? Kenapa tak tunggu?" Maka saya citalah peristiwa yang sadis tu.... Ya Allah.. kakak tu punyerlah gelak gila kat saya... Ishhh!!! Sungguh memalukan. Tapi itu cerita 3tahun lepas... sekarang ni... Abang yang saya tumpang tu.. dah jadi suami saya He..he..he..


Kekadang bila ingat balik.. ish.. malu sungguh. Suami saya pun kata masa tu dia ingat saya nak rompak dia.... he..he.he.he. saya pun tanya Kenapa masa tu dia berenti kat depan rumah saya... Then.. dia kata dia nak ambil beg duit kat seat belakang, tu pasal dia berenti. Tapi tau tau saya pulak yang masuk..... He..he..he.. sampai sekarang ni.. dia masih ejek saya lagi pasal perisitwa kurang tu...Tapi kalau peristiwa tu tak berlaku. Maybe saya tak jumpa lagi suami saya yang sowang ini? ihiks!!

moral daripada cerita ni : tumpang saja mana-mana balak yang ada kereta untung2 boleh buat laki....sebarang malapetaka, bencana dll. sila Tanggung sendiri. harap maklum. anda rasa......taktik ini Boleh menjadi ke?

har...har...har........macam desperate tuuu.....:lol:

*sory kalau story ni dah pernah dibace @ diposting....
;-)



lawak lah cerita ni..hmm..macam-macam ye..kalau dah jdoh tu :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

saussan_saffanah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25827
Posting: 353
Dari: sumwhere~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-12-07 23:55


Pada 12-12-07 20:47 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

HARAP-HARAP ada mana-mana GIRLZ SUDI MENUMPANG KANCIL HIJAU METALIC AKU TIME BANJIR KILAT nanti..HEHEHE...


erk~semoga tercapai impian ea:P


-----------------
hamba sehambanya


Bookmark and Share

    


  Member Information For saussan_saffanahProfil   Hantar PM kepada saussan_saffanah   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-12-07 01:07


Pada 12-12-07 21:45 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-12-07 20:47 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

HARAP-HARAP ada mana-mana GIRLZ SUDI MENUMPANG KANCIL HIJAU METALIC AKU TIME BANJIR KILAT nanti..HEHEHE...


kalau ada mana-mana mak cik atau mana-mana nenek? :-P

boleh buat mak mertua ye? :-D



uish.....jangan amiik ringan.... :jangan: :jangan:

memang ada dah yang jadi... payung punya pasal pun ada yang jadi tauuuuuuuuuuuuuuu :bunga: :bunga: :bunga: :bunga: ni kan pula ke silap kereta gini..:sopan: :sopan: :sopan:

*** kenangan lama.... semoga allah merahmatimu suami isteri sahabatku... :sopan: :sopan: :sopan:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

dziaulhaq
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12403
Posting: 563
Dari: perut IBU

singapore   avatar


posticon Posting pada: 17-12-07 03:25


Pada 19-12-05 11:11 , bakar posting:

!!! QUOTE !!!


"wa 'saan takrahu syaian wahuwa khairal lakum,wa'asaan tuhibbu syaian wahuwa syarrullakum,wallahu ya'lamu waantum lah ta'lamun"
(al-baqarah:216)



:: lain kali jangan tulis ayat Quran dalam tulisan rumi..lain sangat bunyinya.. :jangan: :jangan:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For dziaulhaqProfil   Hantar PM kepada dziaulhaq   Quote dan BalasQuote

wardiah_alwani
Warga 5 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8299
Posting: 363
Dari: kena bagitau juga ke??huhu

iceland  


posticon Posting pada: 17-12-07 03:31


memang dah jodoh lah tu .....pertemuan yang bagai dirancang....haha

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardiah_alwaniProfil   Hantar PM kepada wardiah_alwani   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.134002 saat. Lajunya....