Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
We can't change the past, but we can change the future.
-- Anonymous

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 63
Ahli: 0
Jumlah: 63




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 58 hari yang lalu
the_brOtherz: 86 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: siapa anak kedua??


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» siapa anak kedua??

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh siapa anak kedua??

pearl_light86
Warga Rasmi
Menyertai: 02.12.2005
Ahli No: 20647
Posting: 15
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 03-12-05 01:22


assalamualaikum...
orang kata anak sulong bertanggungjawab...
anak bongsu manja..
anak kedua jiwang...
ye ke??
saya anak kedua...
siapa anak kedua??jom join...

Bookmark and Share

    


  Member Information For pearl_light86Profil   Hantar PM kepada pearl_light86   Quote dan BalasQuote

sis_laiqa90
Warga Rasmi
Menyertai: 03.12.2005
Ahli No: 20649
Posting: 1
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-12-05 01:28


walaikumsalam...

ha...mari sini..!
Saya pun anak kedua
entah...yang saya tau orang biasanya kata anak kedua ni selalu nak mnang...saya setuju sikit..heheh
kat sek. saya pun semua anak 2nd ada psamaannyer, tapi xingat pula

Bookmark and Share

    


  Member Information For sis_laiqa90Profil   Hantar PM kepada sis_laiqa90   Quote dan BalasQuote

bahrin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5812
Posting: 33
Dari: bachok

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-12-05 10:37


tak tau lah...ye kerrr,kalau betul pun ok juga 2..sya pun anak kedua juga

Bookmark and Share

    


  Member Information For bahrinProfil   Hantar PM kepada bahrin   Quote dan BalasQuote

Nury
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20779
Posting: 29
Dari: Kuala Lumpur

malaysia  


posticon Posting pada: 09-12-05 10:55


Assalamualaikum....saya actually tak tau saya ni anak ke berapa dalam adik- beradik.....kekadang saya rasa saya anak sulong, tetapi ada kata saya anak ke dua, then ada juga kata saya anak ke-3. Confusing......

Gini citernya, sebelum parents saya kahwin, mereka adalah pasangan duda-janda yang masing-2 dah ada seorang anak, mak saya dengan ex-hubbynya dah ada a daughter, and ayah saya dengan ex-wife dia dah ada a son. Then after kahwin, saya yang lahir dan kini ada adik 6 orang. So, nak ikutkan, saya jadi kakak sulong kepada adik-2 saya tu, dan bila berkumpul semua, saya jadi yang ke-3.

Abang dan kakak saya tidak tinggal dengan kami, tapi hubungan kami mesra dan rapat bila bertemu, tapi semua adik-2 bergantung kepada saya, so sifat anak sulong yang lebih bertanggungjawab dan berdikari tu banyak ada dalam diri saya, kerana so far saya jarang sekali berkongsi masalah dengan kakak-abang saya tu, kerana mereka pun dah berfamily.

Pernah dengar kan orang kat kekadang anak sulong ni pun manja juga, sebab sebelum adik dia di lahirkan, hanya dia seorang saja yang di tatang oleh parents dia, terutamanya kalau beza umur dia dengan adiknya itu agak jauh. So susah juga nak ramal sifat orang berdasarkan kedudukannya dalam adik-beradik ni.

Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuryProfil   Hantar PM kepada Nury   Quote dan BalasQuote

anmahar
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14615
Posting: 703
Dari: Kedah Darul Aman

Kedah  


posticon Posting pada: 09-12-05 10:56


mmmmm anak kedua jiwang? hehehhhehe.... orang cakap anak kedua ni diplomasi sikit..... :-) ye ke? :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For anmaharProfil   Hantar PM kepada anmahar   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-12-05 12:16


jiwang ke anak kedua...????
anak kedua cool bebb...huhu...but pelik sikit agaknya...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

ukhwahmuslimah
Warga Rasmi
Menyertai: 10.03.2005
Ahli No: 15028
Posting: 17
Dari: Batu Pahat

Johor  


posticon Posting pada: 09-12-05 14:33


;-) :-) Jiwang ke anak kedua ni?rasa sama saja dengan anak nombor lain.Ana pun anak kedua tapi kalau diikutkan ana akak yang sulong sebab ana mempunyai seorang abang.Ana ada tiga orang adik perempuan.Tanggungjawab berat sikit lah sebab jadi contoh adik-adik.Syukur Alhamdulillah sebab ana ada ramai juga lah adik beradik.meriah!!! :-P :lol: :roll:

:-di Hiasi hati dengan nur iman kerana pada hati terletaknya pandangan Allah ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ukhwahmuslimahProfil   Hantar PM kepada ukhwahmuslimah   Pergi ke ukhwahmuslimah's Website   Quote dan BalasQuote

faizal_29
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20854
Posting: 34
Dari: kuala lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 09-12-05 14:51


saya pun anak kedua...tanggungjawab tu kira berat juga la...ye la sure abang nak kawin dulu...so tanggungjawab atas bahu ana
lah...:-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizal_29Profil   Hantar PM kepada faizal_29   Quote dan BalasQuote

mslina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.08.2005
Ahli No: 17798
Posting: 174
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 09-12-05 16:28


me..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mslinaProfil   Hantar PM kepada mslina   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 09-12-05 17:14


jiwang ke anak ke2 ni..?? hum..tak pastilah ana..walau ana pun anak ke2..hehe.. :-di depends agaknya.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

ilham_thahurah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16605
Posting: 207
Dari: sumatera-malaysia-London

indonesia  


posticon Posting pada: 09-12-05 17:31


heheheha...ana pun anak ke dua...juga
anak ke 2...

bertanggungjawab...
very particular...
strict pada adik2...
rajin..
berfikiran terbuka..
berhati lembut...mudah memaafkan orang lain..
sabar dan tabah menghadapi dugaan...
redha dan pasrah dengan ketentuan ilahi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilham_thahurahProfil   Hantar PM kepada ilham_thahurah   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-12-05 20:21


Pada 09-12-05 17:31 , ilham_thahurah posting:

!!! QUOTE !!!



anak ke 2...

bertanggungjawab...
very particular...
strict pada adik2...
rajin..
berfikiran terbuka..
berhati lembut...mudah memaafkan orang lain..
sabar dan tabah menghadapi dugaan...
redha dan pasrah dengan ketentuan ilahi..


betul lah....ilham_thahurah....
saya pun rasa anak no-2 ada ciri2 kat atas nihh...
contohnya..ada pada diri saya...yeker(poyo saja)..ahakss... :lol:

siapalah kita nak nilai diri kita sendiri..kan... :-)
psssttt...tapi betul tau apa yang kat atas tu... :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

miezaunique
Warga Rasmi
Menyertai: 26.07.2005
Ahli No: 17572
Posting: 7
Dari: uiam

malaysia  


posticon Posting pada: 09-12-05 21:41


jiwang...em...ye agaknya...tapi yang pastinya,yang ke-2 ni unik dan emosional...betul tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For miezauniqueProfil   Hantar PM kepada miezaunique   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-12-05 21:42


:-) Assalamualaikum...

    Abah cakap anak kedua ni degil tapi baik hati.....hehehehe..betul ke? :-)


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

jihad_siber
Warga Rasmi
Menyertai: 08.12.2005
Ahli No: 20969
Posting: 4
Dari: Kelantan Darul Naim

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-12-05 00:48


anak ke 2...

bertanggungjawab...
very particular...
strict pada adik2...
rajin..
berfikiran terbuka..
berhati lembut...mudah memaafkan orang lain..
sabar dan tabah menghadapi dugaan...
redha dan pasrah dengan ketentuan ilahi..


saya rasa adalah kena sikit macam di atas tu. tapi semua itu bergantung kepada bagaimana kita mencorakkannya dengan ilmu, iman dan amal. tidaklah terikat sangat dengan sikap tu saja. yang penting kita mesti memastikan sikap, amalan, hatta pemikiran kita semakin baik tahun demi tahun atau bulan demi bulan atau yang lebih elok lagi hari demi hari. insyaAllah.
saya pun anak kedua sebenarnya.
tanggungjawab pun semakin berat juga.
memang lumrahlah.. semakin besar semakin besarlah tanggungjawabnya. :-)


-----------------
jangan hapuskan jihad dalam diri anda! keredhaan Allah SWT jua yang dicari. harap taufik dan hidayah daripadaNya,,,


Bookmark and Share

    


  Member Information For jihad_siberProfil   Hantar PM kepada jihad_siber   Quote dan BalasQuote

mumtazah_najihah
Warga Rasmi
Menyertai: 14.10.2005
Ahli No: 19834
Posting: 13

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-12-05 08:52


saya setuju dengan awak..saya pun anak ke2.. 4 me ,i thnk anak ke2 ini lain dari yang lain ..agk beremosi sikit...kadang-kadang nak marah..jiwang itu ada lah sikit agaknya..tapi suka memndam rasa...penyayang dan suka adventure

Bookmark and Share

    


  Member Information For mumtazah_najihahProfil   Hantar PM kepada mumtazah_najihah   Quote dan BalasQuote

ainul_mardhiah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.10.2005
Ahli No: 19847
Posting: 207
Dari: tHe gArDen KnoWlEDge AnD ViRtUe

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-12-05 17:08


lecturer saya kata....anak kedua ni special,sebab degil yang teramat sangat....tapi, dalam perangai degil tu, anak kedua ni tau apa yang dia buat sebenarnya...saya anak kedua jugak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_mardhiah86Profil   Hantar PM kepada ainul_mardhiah86   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 10-12-05 23:01


hehe saya anak sulong...

tapi adik saya yang no 2 hati dia xlembut pun...keras macam batu
kepala pun sama keras macam hati dia
lepas itu memanng garang gilerrrrr
dah tu susah nak baca parangai...
emo lebih
yang saya nampak kelebihan dia penjimat
dengan kawan memang salute la baik gilerrrr pijak semut tak mati
perangai sepelik2 perangai kat alam ni
lepas itu pemendam dan pendendam
tu sajalah agaknya heh

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

mellisaleez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.05.2005
Ahli No: 16270
Posting: 210

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-12-05 10:51


uii...anak ke2 ni perangainya amatlah pelik...susah nak faham...unik pun ada jugak....hati memang keras...tapi baik hati....;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mellisaleezProfil   Hantar PM kepada mellisaleez   Quote dan BalasQuote

mazrik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.10.2005
Ahli No: 20118
Posting: 98
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-12-05 11:05


Saya anak kedua juga... tapi saya special sikit sebab tak degil macam ainul_mardhiah86 cakap... rasanya la kan... semua anak kedua degil kecuali saya ... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mazrikProfil   Hantar PM kepada mazrik   Quote dan BalasQuote

masjid_biru
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 504
Posting: 36
Dari: shah alam

Selangor  


posticon Posting pada: 11-12-05 11:45


assalamualaikum...

saya pun anak ke-2

laki ni...
rasanya bertanggung jawab agaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For masjid_biruProfil   Hantar PM kepada masjid_biru   Quote dan BalasQuote

HiDaYaTuL_hUsNa
Warga Rasmi
Menyertai: 29.09.2005
Ahli No: 19430
Posting: 5
Dari: PASIR MAS

jordan  


posticon Posting pada: 11-12-05 22:23


saya pun anak kedua jugak..tegas lah pada adik2...mudah pemaaf...tapi kalau jiwang tu mungkin ada betulnya jugak...saya dengan kawan2 sebilik pun 3 daripada 4 orang yang merupakan anak kedua..so,perangai kami lebih kurang sama lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For HiDaYaTuL_hUsNaProfil   Hantar PM kepada HiDaYaTuL_hUsNa   Quote dan BalasQuote

pearl_light86
Warga Rasmi
Menyertai: 02.12.2005
Ahli No: 20647
Posting: 15
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 11-12-05 23:05


erm...betul la...ciri2 tu ada pada anak kedua...thanks 4 responding to my topic....

Bookmark and Share

    


  Member Information For pearl_light86Profil   Hantar PM kepada pearl_light86   Quote dan BalasQuote

yanzu_ummi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10950
Posting: 383
Dari: islamic city...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-12-05 02:43


saya pun anak kedua!
mak kata saya terlampau manja melebihkan adik bongsu saya..hehe..
saya ni degil,tapi hati saya lembut..ceewaah!

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanzu_ummiProfil   Hantar PM kepada yanzu_ummi   Quote dan BalasQuote

eqinfiqa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20749
Posting: 23

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 16-12-05 08:06


Assalamualaikum..saya pun anak kedua. tapi, saya perempuan. abang yang sulung. bila jadi anak perempuan sulung ini, saya jadi bertanggungjawab sikit. memasak, menegmas rumah, membasuh baju, dll. dengan kucing2 saya, saya utamakan mereka. bagi makan dan minum sebelum saya makan dan minum. dengan keadaan mak dan ayah saya kerja dan tak ada maid, segala perkara ini menjadi rutin saya. tapi, bila jadi macam ini, saya ni selalu cepat sensitif (kata mak saya pada saya) hm...kekadang saya ni suka juga nak manje2. saya manje dengan mak, abang dan adik saya. kekadang saya ni kuat mengarah pun ada..(tak terlalu mengarah macam bos besar..) degil pun ada juga. tapi..dalam degil saya ni, saya ni penyabar juga. banyak perkara saya selalu mengalah dalam family saya..
kalau dengan kawan2, saya memang baik dengan kawan saya. saya tak kisah kalau tak dapat bahagian saya. janji mereka dapat apa yang mereka nak..pendek kata, saya ni baik hati juga dengan kawan2 saya..

pendek kata..
saya ni penyayang, bertanggungjawab, penyabar dan baik hati. ;) tapi, degil pun ada juga. itulah saya yang anak kedua...

Bookmark and Share

    


  Member Information For eqinfiqaProfil   Hantar PM kepada eqinfiqa   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-12-05 09:33


ana anak ke dua =)

Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

daLL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15609
Posting: 148
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-12-05 11:27


hem...saya pun anak kedua jugak...ada orang kata anak ke-2 ni pelik sikit..tapi tak tau la pelik bagaimana...degil pun ada sikit..garang pun ada sikit...moody pun ada juga.... :-o


-----------------
>


Bookmark and Share

    


  Member Information For daLLProfil   Hantar PM kepada daLL   Quote dan BalasQuote

khairi05
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.09.2005
Ahli No: 19183
Posting: 35
Dari: Parit Buntar

Perak  


posticon Posting pada: 16-12-05 12:27


erm...saya pun anak kedua...
bukan anak kedua saja...malah anak yang tgh2 sekali....
almaklum la keluarga kecil ada 3 orang adik beradik saja, semua laki pula tu....
yang saya tahu anak kedua ni suka memberontak...
nak membela keluarga....yang penting w/pun memberontak...anak kedua masih sayangkan keluarga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairi05Profil   Hantar PM kepada khairi05   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-12-05 14:49


jika anak kedua dari belakang..boleh join tak.heheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

farhanin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2004
Ahli No: 10742
Posting: 326
Dari: di BumI yang Aman PerMAi..

Johor  


posticon Posting pada: 16-12-05 17:45


angkat tangan.. angah

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhaninProfil   Hantar PM kepada farhanin   Quote dan BalasQuote

sabrina_elZehra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8793
Posting: 105
Dari: t.malim,perak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-12-05 18:48


assalamualaikum...
anak ke-2...berdikari, serius, btanggungjwb.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sabrina_elZehraProfil   Hantar PM kepada sabrina_elZehra   Pergi ke sabrina_elZehra's Website   Quote dan BalasQuote

Ad-deen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.03.2005
Ahli No: 15199
Posting: 75
Dari: Wara' Syabrawi

egypt   avatar


posticon Posting pada: 19-12-05 19:33


Salam'alaik, (^_^)

huhu! himpunan anak2 kedua....
Mari kita berhimpun sambil kita kenali diri sendiri..

"saya" pun anak kedua... anak kedua dari .org adik beradik.
hrmm setelah "saya" bc posting2 tentang anak kedua,banyak juga yang saya tahu tentang diri "saya" dan rasa macam kena diri sendiri pula..haha!
ya! setelah dipastikan, anak ke-2 ini memang speacial dan unik...
so "saya" makhluk unik lah.. :-P (boleh ke begitu?)

Kalau dalam keluarga.. maybe anak ke-2 ini lebih menonjol berbanding dengan adik-beradiknya yang lain.. xkiralah dari segi pembelajaran ke, pergaulan ke. betul tak?? dan yang pstinya, dia menjadi harapan kepada kuarganya...

tambahan pula Kalau lelaki...

samalah juga Kalau kembar,kembar 2... cuba anda perati betul-betul,yang adik mesti lebih pandai dari abang nya, betul tak??... sebab saya ada kawan kembar.. so saya dapat tahu perbezaan kedua-dua kawan saya tu..

ok, kepada anak2 ke-dua... sayangilah diri anda, kerana diri anda begitu berharga.. huhu! buat iklan jp.. :lol:

wassalam.. (^.^)_v

*~Masrawi~*
( Isnin 17 Dhul-Qaedah 1426H )

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ad-deenProfil   Hantar PM kepada Ad-deen   Pergi ke Ad-deen's Website   Quote dan BalasQuote

astina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.08.2005
Ahli No: 18487
Posting: 96
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-12-05 20:51


saya anak sulong...

saja saja cibok nak bagi tau....
glemer sikit.... :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For astinaProfil   Hantar PM kepada astina   Quote dan BalasQuote

matyo
Warga Rasmi
Menyertai: 04.02.2005
Ahli No: 14117
Posting: 1
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 20-12-05 17:55


anak kedua la best!!!
tapikan Kenapa anak kedua mesti gelap sikit?
saya tengok ramei macam tu
saya tak gelap mahupun cerah
saya warna biru
hehehe...
tapi memang taste saya anak kedua
sebab anak kedua warna gelap

Bookmark and Share

    


  Member Information For matyoProfil   Hantar PM kepada matyo   Quote dan BalasQuote

SuhailMdAsri
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.03.2005
Ahli No: 15308
Posting: 51
Dari: Brunei Darussalam

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-12-05 17:58


Assalamu'alaikum wbt,
Saya anak kedua.. Kulit cerah ye.. =)

Bookmark and Share

    


  Member Information For SuhailMdAsriProfil   Hantar PM kepada SuhailMdAsri   Quote dan BalasQuote

pearl_light86
Warga Rasmi
Menyertai: 02.12.2005
Ahli No: 20647
Posting: 15
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 21-12-05 22:41


may ALLAH bless semua anak kedua...dan anak ke yang lain..hehehe
thanks semua yang bagi respon to my topic..
hidup angah!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For pearl_light86Profil   Hantar PM kepada pearl_light86   Quote dan BalasQuote

putri_sufi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17600
Posting: 42
Dari: n9

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 22-12-05 00:12


ASSSLAMUALAIKUM..
ANA PUN ANAK KE 2..
ERM..TEGAS SIKT agaknya TAPI kena JUGA BULI dengan ADIK2 ANA,HEHE...
SOPAN....saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_sufiProfil   Hantar PM kepada putri_sufi   Quote dan BalasQuote

mumtazah_najihah
Warga Rasmi
Menyertai: 14.10.2005
Ahli No: 19834
Posting: 13

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-12-05 10:13


betul lah..semua anak ke2 lebih kurang saja pragainye...sekarang baru lah boleh cermin dari sikit

Bookmark and Share

    


  Member Information For mumtazah_najihahProfil   Hantar PM kepada mumtazah_najihah   Quote dan BalasQuote

julihan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17771
Posting: 90
Dari: klate

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-12-05 10:37


saya pun anak kedua jugak tak ada la degil sangat tapi paling tak suka orang dok bagi arhan yang bukan2 menyampah betul...

Bookmark and Share

    


  Member Information For julihanProfil   Hantar PM kepada julihan   Quote dan BalasQuote

nurin_yin
Warga Rasmi
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20865
Posting: 14
Dari: ipoh

blank  


posticon Posting pada: 24-12-05 11:07


ANAK KE 2.... SELALU BERALAH - agaknya LA

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurin_yinProfil   Hantar PM kepada nurin_yin   Quote dan BalasQuote

syaiKisas
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.12.2005
Ahli No: 20659
Posting: 35
Dari: bumi waqafan

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-12-05 13:18


ye ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For syaiKisasProfil   Hantar PM kepada syaiKisas   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-12-05 15:31


abang saya anak kedua....sifat dia memang penyabar.....sya cukup kagum. Tapi agak degil sikit

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-12-05 15:31


abang saya anak kedua....sifat dia memang penyabar.....sya cukup kagum. Tapi agak degil sikit

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-12-05 15:31


abang saya anak kedua....sifat dia memang penyabar.....sya cukup kagum. Tapi agak degil sikit

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 24-12-05 15:51


saya pun anak kedua juga... haah, anak kedua ni ada banyak persamaan..dengan anak kedua yang lain..hehehe...

saya suka boxing dengan adik...hehe...tulah jahatkan..


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

hazreenrashid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15666
Posting: 115
Dari: Moscow

malaysia  


posticon Posting pada: 24-12-05 18:46


anak kedua ini karakter dia macam garang sikit, persuasive, jarang mengalah, dan selalu dibandingkan dengan adik beradik yang lain...itu pendapat saya saja lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hazreenrashidProfil   Hantar PM kepada hazreenrashid   Pergi ke hazreenrashid's Website   Quote dan BalasQuote

aina_sofea
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.12.2005
Ahli No: 20996
Posting: 28
Dari: perak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-12-05 21:41


Pada 10-12-05 00:48 , jihad_siber posting:

!!! QUOTE !!!

anak ke 2...

bertanggungjawab...
very particular...
strict pada adik2...
rajin..
berfikiran terbuka..
berhati lembut...mudah memaafkan orang lain..
sabar dan tabah menghadapi dugaan...
redha dan pasrah dengan ketentuan ilahi..




saya setuju dengan pendapat jihad_siber..saya pun anak kedua jugak dan perempuan sulung..nak dibandingkan saya dengan adik saya yang lain, saya lebih manja dengan ibu walaupun agak pendiam dan pemalu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aina_sofeaProfil   Hantar PM kepada aina_sofea   Quote dan BalasQuote

putri_sufi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17600
Posting: 42
Dari: n9

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 28-12-05 08:39


KEBURUKAN ANAK KE DUA NI apa YE?

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_sufiProfil   Hantar PM kepada putri_sufi   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-12-05 08:41


Saya anak kedua dari 10 orang adik beradik.. ;-)


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Abdullah83
Warga Rasmi
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20739
Posting: 19
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 28-12-05 09:44


bertanggungjawab...
very particular...
strict pada adik2...
rajin..
berfikiran terbuka..
berhati lembut...mudah memaafkan orang lain..
sabar dan tabah menghadapi dugaan...
redha dan pasrah dengan ketentuan ilahi..


assalamualaikum...
saya pun anak kedua juga....
apa yang tertulis tu macam ada saja kat saya. mak sedara saya selalu juga cakap macam yang tertulis kat atas tuuu...
saya adik dan kakak. mereka ini dah kawin....almaklum sajalah perempuan...saya saja yang belum lagi ini..hehehee...
masa saya belajar dulu, dia puin ada cakap juga yang anak kedua ini memang cool....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Abdullah83Profil   Hantar PM kepada Abdullah83   Quote dan BalasQuote

annisa_asraar87
Warga Rasmi
Menyertai: 04.01.2006
Ahli No: 21679
Posting: 4
Dari: kelana jaya

Selangor  


posticon Posting pada: 17-01-06 17:57


Anak kedua jiwang???
Adala jugak...
orang kata kadang-kadang anak kedua lebih manja dari pertama.
saya anak kedua bawah saya semua laki jadi manja lah..
anak kedua dia emosional sikit. sikit saja la..
Yang penting anak kedua ni ada hati dan perasaan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For annisa_asraar87Profil   Hantar PM kepada annisa_asraar87   Quote dan BalasQuote

JeSsamIn
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.04.2005
Ahli No: 15751
Posting: 56
Dari: no man's land

Perlis  


posticon Posting pada: 17-01-06 19:35


wah wah wah

macam baca pasal diri sendiri saja :di

erm..memang selalu dengar orang cakap
anak kedua lain dr yang lain

kedegilan di thp maksimum tapi senang mengalir air mata

personality disorder kah??

Bookmark and Share

    


  Member Information For JeSsamInProfil   Hantar PM kepada JeSsamIn   Quote dan BalasQuote

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 17-01-06 22:22


anak kedua lebih macho....hehehe
p/s: ana anak kedua

Bookmark and Share

    


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

raul_gonzalez
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1321
Posting: 396
Dari: .::Kuala Terengganu::.

Terengganu  


posticon Posting pada: 17-01-06 23:40


Assalamualaikum...
ermmm... ramai juga angah dalam ukhwah.com ni ek... ana pun anak kedua juga...

Hidup ANGAH!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For raul_gonzalezProfil   Hantar PM kepada raul_gonzalez   Pergi ke raul_gonzalez's Website   Quote dan BalasQuote

putri_sufi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17600
Posting: 42
Dari: n9

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 17-01-06 23:56


WAHAI..ANGAH...
janganlah MEGAH
AYUH TABAH...
SELALULAH MUHASABAH.:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_sufiProfil   Hantar PM kepada putri_sufi   Quote dan BalasQuote

cititel
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.01.2006
Ahli No: 21725
Posting: 150

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 18-01-06 10:31


cititel pun anak kedua...
+cepat memaafkan orang lain, tapi tak akan melupakann apa yang telah di lakukan
+menjadi harapan keluarga lebih2 lagi kalau anak lelaki sulong
+cepat matang berbanding dengan seusia dengan nya
+cepat belajar dari kesilapan
[ Telah diedit oleh: cititel pada 18-01-06 12:11 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For cititelProfil   Hantar PM kepada cititel   Quote dan BalasQuote

sitizubaidah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13162
Posting: 51
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 18-01-06 11:11


ana pun anak kedua juga.
memang betul la apa yang dikatakan kat atas.
anak kedua memang manja sikit.
pemalu pun dah juga
lagi satu anak kedua ni pendiam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitizubaidahProfil   Hantar PM kepada sitizubaidah   Quote dan BalasQuote

AsFaRiNa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.02.2005
Ahli No: 14050
Posting: 208
Dari: Jelapang Padi

Kedah  


posticon Posting pada: 18-01-06 15:11


anak kedua:

>bukan jiwang tapi ada sentimental value...:)

>jiwa sensitif..sebab tu mudah menangis..

>suka privacy,tak suka menonjol(pemalu)

>berjimat cermat(bukan kedekut/kemut)

itu pasal diri saya la,yang bergelar ANGAH...hehehe

:di :di

Bookmark and Share

    


  Member Information For AsFaRiNaProfil   Hantar PM kepada AsFaRiNa   Pergi ke AsFaRiNa's Website   Quote dan BalasQuote

cititel
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.01.2006
Ahli No: 21725
Posting: 150

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 18-01-06 15:36


Pada 18-01-06 15:11 , AsFaRiNa posting:

!!! QUOTE !!!

anak kedua:

>bukan jiwang tapi ada sentimental value...:)

>jiwa sensitif..sebab tu mudah menangis..

>suka privacy,tak suka menonjol(pemalu)

>berjimat cermat(bukan kedekut/kemut)

itu pasal diri saya la,yang bergelar ANGAH...hehehe

:di :di


saya amat setuju...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cititelProfil   Hantar PM kepada cititel   Quote dan BalasQuote

ilma
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14511
Posting: 247
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-01-06 14:06


anak kedua ni dikaitkan dengan air...
sabar...
bertolak ansur...
bertanggungjawab...
prihatin dengan adik2 yang lain...
pediam sikit...
penyayang..
memahami...
anak kedua memang best..
bcos saya pun anak kedua

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilmaProfil   Hantar PM kepada ilma   Pergi ke ilma's Website   Quote dan BalasQuote

syahadah_muslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.04.2005
Ahli No: 16078
Posting: 106
Dari: kualakangsar

Perak  


posticon Posting pada: 19-01-06 14:44


ana pun anak kedua....dan harap bakal zauj ana pun anak kedua..hehe


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahadah_muslimah pada 19-01-06 14:45 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadah_muslimahProfil   Hantar PM kepada syahadah_muslimah   Pergi ke syahadah_muslimah's Website   Quote dan BalasQuote

Amrizal
WARGA SETIA
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8529
Posting: 854
Dari: Bumi Allah nan Indah

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-01-06 14:46


anak first dengan bongso salu manje.. ana kedua ni maybe rasa tercabar dengan kemanjaan anak first ni yang buat memendam rasa. tapi peyabar.. hehe..

ana pun harap bakal zaujah nanti anak kedua.. sebab memahami. hehe :)


-----------------

Koleksi Busana
[ Telah diedit oleh: Amrizal pada 19-01-06 14:49 ]



    


  Member Information For AmrizalProfil   Hantar PM kepada Amrizal   Pergi ke Amrizal's Website   Quote dan BalasQuote

hujjatul_hikmah
Warga Rasmi
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20875
Posting: 11
Dari: kl

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-01-06 15:21


saya anak kedua juga..kedua dari dua beradik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hujjatul_hikmahProfil   Hantar PM kepada hujjatul_hikmah   Quote dan BalasQuote

afiqah_afaf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2004
Ahli No: 11586
Posting: 238
Dari: mansoura

egypt  


posticon Posting pada: 28-01-06 16:57


ana anak kedua juga

Bookmark and Share

    


  Member Information For afiqah_afafProfil   Hantar PM kepada afiqah_afaf   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-01-06 17:36


Ya! dah angkat tangan dah. 2 daripada 12 adik-beradik.

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

sitinurdiyana
Warga Rasmi
Menyertai: 11.07.2005
Ahli No: 17200
Posting: 15
Dari: rumah kat muar,belajar di melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-01-06 19:08


me..me..!!
saya anak ke-2 dr 3.and anak perempuan tunggal.
saya manja sikit dengan parent tapi saya rasa anak ke-2 ni degil sikit..dan emosional..dan suka merajuk..lagi satu suka jadi kaki report kat mak kalau abang buat salah..tapi kadang-kadang boleh komplot dengan abang..ini cuma pendapat saja sb saya dalam keluarga memang begini..dan abah saya suka cari sokongan saya kalau ada xspendapat dengan mak..anyway anak ke-2 memang cool dan pandai agaknya..ceewah :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitinurdiyanaProfil   Hantar PM kepada sitinurdiyana   Quote dan BalasQuote

and_nod
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.11.2003
Ahli No: 4885
Posting: 121
Dari: Perhentian, Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-01-06 19:43


Assalammualaikum... Yoo hoo... 2nd from 5th siblings... garang tapi baik hati hehehe.. adik2 semua takut... wargh..wargh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For and_nodProfil   Hantar PM kepada and_nod   Quote dan BalasQuote

atomant
Warga Rasmi
Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12936
Posting: 14

ireland  


posticon Posting pada: 28-01-06 21:33


ana pun anak kedua juga. dari lima adik beradik. kakak yang paling suka buat adik-adik dia nangis...

Bookmark and Share

    


  Member Information For atomantProfil   Hantar PM kepada atomant   Quote dan BalasQuote

musafir_lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.09.2005
Ahli No: 19324
Posting: 283
Dari: perak + KL + johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-01-06 23:06


ana anak kedua juga...orang kata anak kedua ni blacksheep of family!entah betul ke tak,ana pun tak tau!

Bookmark and Share

    


  Member Information For musafir_laraProfil   Hantar PM kepada musafir_lara   Quote dan BalasQuote

syaiKisas
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.12.2005
Ahli No: 20659
Posting: 35
Dari: bumi waqafan

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-01-06 02:03


tak kesahlah anak kedua ke,ketiga ke atau ke brape2 sajalah.yang penting kita sebagai muslim kena ingat setiap zuriat yang Allah kurniakan tu masing2 ada rezkinye,betul tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For syaiKisasProfil   Hantar PM kepada syaiKisas   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-03-06 21:46


Saya pun nak join jugak...saya pun anak second jugak...
saya rasa saya tak manja....sebab saya dah belajar hidup berdikari...saya ada lagi 7 orang adik....saya duduk asrama dekat 6 tahun...5 tahun sek.men...and setahun kat matrik....balik sebulan sekali....kalau ada hal la....
saya rasa saya pun selalu menyusahkan mak bapak jugak....ngaji jauh2 pakai duit banyak...tapi sekarang saya dah sara diri..saya anak orang susah...mak dan ayah dah tak bagi duit belanja pada saya dan abang saya..kami pakai dut elaun saja....tapi kami hepy saja....hehe..saya kerja cari duit...ni lepas keluar matrik saya nak cari kerja lagi sebab nak sambung belajar kena pakai diut banyak kan????.....
Saya ni nak kata jiwang entahlah..tapi kawan-kawan suka cakap begitu..tapi yang pelik diaorang cakap saya bukan jiwang karat tapi jiwang tahap profesional....diaoarng cakap saya macam pakai ayat buku motivasi bila bagi nasihat...saya pun tak faham..
saya agak setuju dengan pendapat jihad_siber itu...saya memang strict dengan adik-adik...saya suka dengar masalah kawan-kawan....diaorang suka cerita kat saya...tak taula....maybe sebab muka saya ni sengih 24 jam...ingat saya tak ada masalah agaknya...padahal saya senyum sebab tak nak diaorang risau...
Pendek kata....saya ni seorang yang berdikari,ramah denagn semua orang kecuali lelaki,hehe....penyayang dan disayangi..hari-hari ada lafaz sayang dari kawan-kawan...rasa dihargai..sayau juga seorang pendengar yang baik...saya jugak seorang yang ceria....dan emosional...satu lagi jiwang profesional..hehe...semua ni sebab saya adalah anak kedua....


-----------------
FIDAK 2015
[ Telah diedit oleh: annissa_zulfa pada 05-03-06 21:52 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-03-06 21:53


same la anak ke-2

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

Norhaslina
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20221
Posting: 382
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-03-06 01:38


ana anak ke dua dari 5 beradik..

anak ke dua ni special sikit, antaranya penyabar, memahami, jiwang tu tak taula hehehe:)
apa yang shabat2 katakan tu ada betulnya..

:) :) :) :) :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NorhaslinaProfil   Hantar PM kepada Norhaslina   Quote dan BalasQuote

aemanpsycho
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1143
Posting: 434
Dari: dari Bangi ke OKC

Pahang  


posticon Posting pada: 06-03-06 01:45


saya anak ke 2..
tapi anak lelaki ke 2 la..
Kalau betul2 anak no 6..
boleh join ke??
ekekekeke~

Bookmark and Share

    


  Member Information For aemanpsychoProfil   Hantar PM kepada aemanpsycho   Quote dan BalasQuote

nurirshad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23047
Posting: 214
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-03-06 07:57


ana....
ana pun anak kedua..
anak kedua biasanya beck up anak sulung...
apa yang tak betul pada anak sulung, anak kedualah yang betulkan...
kalau anak sulung tak boleh tunjuk contoh baik dr segi akademik kat adik2,anak no2 akan bagi contoh untuk tebus kelemahan abang/kakaknya....bantu membantu,alah...biasalah 2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurirshadProfil   Hantar PM kepada nurirshad   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 01-04-06 09:42


saya pun anak kedua....betul ke orang kata anak kedua degil sikit....apa ada dengan nombor hihi.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

sharini
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.09.2004
Ahli No: 11466
Posting: 47

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-04-06 11:33


ana pun anak kedua.. kedua dari 4 adik beradik....................................................................................................

manje ke?
entah siapa yang kenal boleh la komen hhe...he.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shariniProfil   Hantar PM kepada sharini   Quote dan BalasQuote

Angahmuslimah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.04.2004
Ahli No: 8556
Posting: 53
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-04-06 13:50


hehe...saya pun anak kedua...manja jugak agaknya tapi banyak pikul tggjwb sekarang...study...adik2...family...lagi...kena ambik tau hal adik2 yang sek sebab saya yang paling besar tgl kat rumah...yelah ana saja study kat terang..dekat rumah pula tu...lagilah.akak dengan adik lelaki kat len...jauh..

tapi anak kedua mudah terasa agaknya...berjiwa peyayang...then seorang yang memahami...

entah...tak pandai sangat hal macam-macam ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For AngahmuslimahProfil   Hantar PM kepada Angahmuslimah   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-04-06 14:21


Anak ke2 paling rapat dengan keluarga.....betul ke? entahlah

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

nurfieza
WARGA SETIA
Menyertai: 19.01.2006
Ahli No: 22039
Posting: 416
Dari: utara...

Selangor  


posticon Posting pada: 01-04-06 14:58


betul ke..
betul ke...
hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfiezaProfil   Hantar PM kepada nurfieza   Quote dan BalasQuote

ilma
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14511
Posting: 247
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-04-06 15:07


betul....
anak kedua memang rapat sikit dengan family...
take care sikit kat adik2...
lebih2 lagi anak perempuan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilmaProfil   Hantar PM kepada ilma   Pergi ke ilma's Website   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-04-06 15:21


Pada 01-04-06 15:07 , ilma posting:

!!! QUOTE !!!

betul....
anak kedua memang rapat sikit dengan family...
take care sikit kat adik2...
lebih2 lagi anak perempuan..




hehe....ye..betul......

budak baik....ana la tu...:-)


-----------------
biarlah kita di hina...Janganla kita pula yang menghina..Kerana yang dihina itu..adalah lebih baik pada pandangan Allah daripada yang menghina..


Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

ilma
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14511
Posting: 247
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-04-06 15:47


merujuk kepada yang penulis ek....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilmaProfil   Hantar PM kepada ilma   Pergi ke ilma's Website   Quote dan BalasQuote

nike_007
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20933
Posting: 125
Dari: pasir mas

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-04-06 15:55


angah sempoi.....betul ke tak

Bookmark and Share

    


  Member Information For nike_007Profil   Hantar PM kepada nike_007   Pergi ke nike_007's Website   Quote dan BalasQuote

nurirshad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23047
Posting: 214
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-04-06 17:59


Pada 01-04-06 11:33 , sharini posting:

!!! QUOTE !!!

ana pun anak kedua.. kedua dari 4 adik beradik....................................................................................................

manje ke?
entah siapa yang kenal boleh la komen hhe...he.....

tak kenai...bunyi macam manja saja...heheheheheh :lol: :lol: :lol:


-----------------
eratkan ukhwah, gerakkan islah


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurirshadProfil   Hantar PM kepada nurirshad   Quote dan BalasQuote

waterlily_nw
Warga Rasmi
Menyertai: 28.03.2006
Ahli No: 23789
Posting: 5

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-04-06 18:12


anak kedua? haa saya la tu..ye ke jiwang? entah tak pasti tapi betul la agaknya... unik? eermm memang betul tu..juga susah nak paham....selalu nya anak kedua ini baik hati...including me...hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For waterlily_nwProfil   Hantar PM kepada waterlily_nw   Quote dan BalasQuote

shattir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.02.2006
Ahli No: 22741
Posting: 167
Dari: bumi Allah

georgia  


posticon Posting pada: 01-04-06 18:18


( 2 dari 4 )

Bookmark and Share

    


  Member Information For shattirProfil   Hantar PM kepada shattir   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-04-06 11:18


Anak ke dua ni banyak bertindak dalam keluarga...ana la tu...tapi memang ana lah tu hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

nurkasih87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 3434
Posting: 133
Dari: Kemaman!..

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-04-06 12:47


saya anak kdua dari 6 siblings.. ada abang.. girl sulung, ada adik 4 orang.. 3 boys.. and a girl.. um.. mnje lah juga time kcik3 dulu.. selalu nak mng.. dan agk tratur.. tak suka sepah3 ini.. dan pnkut lah juga.. Zpndai sangat brdikari..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkasih87Profil   Hantar PM kepada nurkasih87   Pergi ke nurkasih87's Website   Quote dan BalasQuote

mieIKIM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2006
Ahli No: 23916
Posting: 318
Dari: Anyway UnAvailable

italy   avatar


posticon Posting pada: 02-04-06 23:46


anak ke 140

Bookmark and Share

    


  Member Information For mieIKIMProfil   Hantar PM kepada mieIKIM   Pergi ke mieIKIM's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-04-06 00:04


salam...

biaq betul mieIKIM... anak rambut ke anak apa itu??

ana pun anak kedua jugak..
kalau tak salah kat ukhwah ni ada kelab anak kedua kan..??
marilah join beramai-ramai...

wallahu'alam..
salam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 11-04-06 00:21


anak kdua jugak.. :-)


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

anaksolehah07
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.03.2006
Ahli No: 23171
Posting: 85
Dari: bumi Allah..

uk  


posticon Posting pada: 11-04-06 02:47


kakak saya anak kedua.. :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For anaksolehah07Profil   Hantar PM kepada anaksolehah07   Quote dan BalasQuote

dya
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22768
Posting: 27
Dari: bumi allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-04-06 08:29


anapun anak ke-2.tapi ana tak rasa anak ke-2 jiwang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For dyaProfil   Hantar PM kepada dya   Quote dan BalasQuote

cahaya_kelembutan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.04.2005
Ahli No: 15578
Posting: 67
Dari: UKM KKL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-06-06 00:53


ye ke anak ke2 jiwang?...tak la....anak ke2 pelik sikit agaknya perangainya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_kelembutanProfil   Hantar PM kepada cahaya_kelembutan   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-06-06 06:16


ana pun anak kedua juga.

Bookmark and Share

    


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

era
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.03.2005
Ahli No: 15229
Posting: 129
Dari: b.baru bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-06-06 08:58


ana pun anak kedua... :-) :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For eraProfil   Hantar PM kepada era   Quote dan BalasQuote

ulfah_widad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25325
Posting: 301
Dari: Kedah - Perak - Johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-07-06 12:41


Ana pun anak kedua...
Ana rasa siapa saja yang jadi anak nombor dua lebih kurang saja perangai cuma kalau bulan lain2, mungkin ada beza sikit perangai tu...yelah macam doktor fadzilah cakap, ada personaliti masing-masing ikut bulan dan tarikh lahir...tak begitu???

Bookmark and Share

    


  Member Information For ulfah_widadProfil   Hantar PM kepada ulfah_widad   Quote dan BalasQuote

munawirah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23706
Posting: 37
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-07-06 14:11


anak ke2 agak emosional...sensitif...
degil...keras kapala...
tapi baik hati...hehe
selalu berubah...tak suka simpan dendam..hati mudah sejuk...
boleh dpercayai...
hehe...ye ke?
saya pun anak ke2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For munawirahProfil   Hantar PM kepada munawirah   Pergi ke munawirah's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-07-06 14:54


hehhehe saya pun anak ke-2...


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"
[ Telah diedit oleh: muslimah83 pada 23-07-06 14:54 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» siapa anak kedua??

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.18905 saat. Lajunya....