Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 12-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
" Ilmu yang hakiki itu ialah yang memberi keyakinan bahawa maksiat itu racun yang membunuh dan bahawa akhirat itu lebih utama daripada kehidupan dunia."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 53
Ahli: 0
Jumlah: 53




  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 6 hari yang lalu
lidah-penghunus: 8 hari yang lalu
muslimin23: 16 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Ramadhan datang lagi!!!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Ramadhan datang lagi!!!!

Please Mendaftar To Post


Oleh Ramadhan datang lagi!!!!

ayuidayah
Warga Rasmi
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18710
Posting: 7
Dari: Sandakan,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-10-05 10:59


:-di ;-) :-) :lol: Assalamualaikum..
sedar tak sedar kita dah nak posa balik kan?...seronoknyerr..tapi ada juga yang maci menyedihkan ana ini... rasa-rasa koranglah kan,negara-negara islam yang lain 2 yang menghadapi peperangan sekarang...cmnlah 2 mereka nak menjalani ibaday posa dengan lebih gembira memandangkan negara mereka kena bom sana sini..kecian,marilah kita sama2 berdoa supaya mereka akan amn semula dari peperangan begitu juga untuk negara kita yang tercinta i ni... :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayuidayahProfil   Hantar PM kepada ayuidayah   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-05 12:45


bulan Ramadhan yang mulia ini...marilah kita banyakkan ibadah dan berdoa...
bukan saja untuk diri kita dan keluraga kita tapi untuk seluruh umat Islam di dunia...
amiiiin ya Rabbal alamin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 03-10-05 12:54


ia datang setahun sekali... :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

mawar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.10.2003
Ahli No: 4592
Posting: 119
Dari: k.lumpur

Pahang  


posticon Posting pada: 03-10-05 13:19


rindunye pada ramadhan....belaian ramadhan mendidik jiwa......

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarProfil   Hantar PM kepada mawar   Quote dan BalasQuote

shahirah_huda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1982
Posting: 335
Dari: AS

japan  


posticon Posting pada: 03-10-05 13:24


Assalamualaikum...
Pejam celik pejam celik...dah setahun masa berlalu sungguh pantas! dan ramadhan tiba lagi...ramadhan bulan yang dinantikan oleh muslimin muslimat..bulan untuk tingkatkan ibadat dan mendapat redha Allah.Moga ramadhan tahun ini dapat dimanfaatkan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahirah_hudaProfil   Hantar PM kepada shahirah_huda   Quote dan BalasQuote

srikandisutera
WARGA SETIA
Menyertai: 11.04.2005
Ahli No: 15726
Posting: 444
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 03-10-05 13:51


tak sabar nak sambut ramadhan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandisuteraProfil   Hantar PM kepada srikandisutera   Quote dan BalasQuote

farhanin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2004
Ahli No: 10742
Posting: 326
Dari: di BumI yang Aman PerMAi..

Johor  


posticon Posting pada: 04-10-05 08:38


Allah tak uji jika mereka tak mampu.. moga ramadhan lebih menguatkan semangat mereka

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhaninProfil   Hantar PM kepada farhanin   Quote dan BalasQuote

ina_irdyna85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.09.2005
Ahli No: 18932
Posting: 268
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-10-05 08:42


gembiranya tak terkira..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For ina_irdyna85Profil   Hantar PM kepada ina_irdyna85   Pergi ke ina_irdyna85's Website   Quote dan BalasQuote

aisyatul_mardhiyyah
Warga Rasmi
Menyertai: 28.09.2005
Ahli No: 19398
Posting: 19

blank   avatar


posticon Posting pada: 04-10-05 09:07


tak sabar nak sambut ramadhan.....moa ramadan tahun ini lebih bermakne...insyaAllah.....sama-sama lah kita memperbanyakkan amln kita....slamat menyambut bulan ramadhan al-mubarak buat muslimin dan muslimat......

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisyatul_mardhiyyahProfil   Hantar PM kepada aisyatul_mardhiyyah   Quote dan BalasQuote

ayuidayah
Warga Rasmi
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18710
Posting: 7
Dari: Sandakan,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-10-05 08:45


Assalamualaikum...:):)
yeah2!!...dah posa pun...posa pertama..syukur..Allah masih memeberi kita nafas untuk hidup di muka bumi ini..dan seterusnya berpeluang selaki lagi menjalankan ibadat posa kali ini..syukran..Alahamdulillah 33x...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayuidayahProfil   Hantar PM kepada ayuidayah   Quote dan BalasQuote

bocah_anom
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.08.2003
Ahli No: 3021
Posting: 112
Dari: uniten

Johor  


posticon Posting pada: 05-10-05 10:27


Assalamualaikum... :-)
ana mengucapkan selamat menyambut puasa ramadhan dengan penuh keinsafan...rebutlah peluang yang ada untuk meningkatkan iman kita yang mana kita tahu banyak kelebihan pada bulan puasa ini untuk kita sama-sama rebut....lakukan lah perubahan pada bulan ini supaya ia lebih berkesan lagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For bocah_anomProfil   Hantar PM kepada bocah_anom   Quote dan BalasQuote

yina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2005
Ahli No: 17978
Posting: 152
Dari: bumi ALLAH

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-10-05 12:31


assalamualaikum..?...
saya cukup sedih bila mengingatkn pada negara2 Islam yang sedang huru-hara akibat peperangan...tentu mereka berbuka puasa dalam keadaan yang serba kekurangan...tambahan lagi...diri sentiasa dihantui ketakutan...
Apapun Allah S.W.T maha berkuasa dalam segala hal...kita berserahlah padaNya...mungkin itu suratan yang perlu dilalui...sebagai manusia..kita sentiasa diduga dengan pelbagai cara....dan ingatlah...Tuhan Maha Adil...
dan untuk semua umat Islam...terutama sekali buat warga 'Ukhwah'...saya ucapkan 'SELAMAT BERPUASA'....berpuasa mengajar kita erti kesabaran...
sebelum ni...saya tak sabar untuk memulakan puasa dibulan yang mulia ini...dan hari ini saya bersyukur..Allah S.W.T masih memberi kesempatan dan peluang untuk saya melaksanakan ibadah ini....wassalam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For yinaProfil   Hantar PM kepada yina   Quote dan BalasQuote

af_zubaiti
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2005
Ahli No: 18828
Posting: 107
Dari: Gombak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-10-05 08:58


assalamualaikum...

Moga ramadhan kali ini memberi kita bnyak kelebihan....




-------------------------------------
* Seikhlas nasihat diberi...Mencari Redha Ilahi *

Bookmark and Share

    


  Member Information For af_zubaitiProfil   Hantar PM kepada af_zubaiti   Quote dan BalasQuote

nurazyyati_83
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.07.2005
Ahli No: 17466
Posting: 125
Dari: dunia yang fana

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-10-05 09:41


AHLAN WASAHLAN YA SHAHRU RAMADHAN

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurazyyati_83Profil   Hantar PM kepada nurazyyati_83   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.115398 saat. Lajunya....