Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-01-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Setiap awal tahun Allah SWT menghadiahkan 8760 hadiah amat berharga untuk setahun. Bagaimana anda menggunakan 8760 jam itulah yang menentukan kemajuan atau kemunduran hidup
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 60
Ahli: 0
Jumlah: 60




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 48 hari yang lalu
Muslim1987: 55 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Adakah Berforum di Internet Membawa Faedah Sebenarnya?


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Adakah Berforum di Internet Membawa Faedah Sebenarnya?

Please Mendaftar To Post


Oleh Adakah Berforum di Internet Membawa Faedah Sebenarnya?

fatinah_huda
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.02.2004
Ahli No: 7131
Posting: 115
Dari: Jepun

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-08-05 14:10


Assalamualaikum wbt,

Suatu masa dahulu saya suka sangat datang ke Ukhwah.com untuk membaca artikel/forum yang sangat membina terutama dari segi agama sebab kalau join portal lain hanya lebih memfokuskan diri kepada cinta/lelaki/perempuan. tapi sekarang nampaknyer 1/3 dari forum nya hanya berkisar tentang cinta atau lelaki/perempuan. Adakah lebih baik kenal selepas kahwin?

Walaupun saya jarang join berforum cuma membaca nya , ada kawan pernah kata kepada saya dia tidak berapa suka surf ke portal2 sebab katanya adakah forum ni membawa faedah? Sebab katanya ramai disini hanya berkata2 tapi tiada action. kadang-kadang kita bertanya benda2 yang kita sendiri tak ada masalah tapi tak berfaedah pun, atau benda yang simple2 menjadi susah. Saya pun terfikir dengan kata-kata kawan tersebut.

Apa pendapat kawan2 semua tentang berforum ini? Adakah memberi kesan kepada sahabat2 semua?

bagi saya, action speaks louder than words.

Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatinah_hudaProfil   Hantar PM kepada fatinah_huda   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 31-08-05 15:30


Mengikut pandangan ana.salah satu cara meyampaikan dakwah ialah melalui internet asalkan ianya ikhlas dan mengikut batas-batas syariat.

kekadang kita tengok kat forum ukhwah...banyak yang diposting berkisar dengan alam percintaan malah menjadi kegilaan remaja masa kini.cuba kita check diri sendiri..kemanakah kita harus menyerah cinta dan hakikat makna cinta.kekadang kita terpedaya dengan tipu daya nafsu dan terikut-ikut rentaknya....hanyut tak berlagu....

Sepatutnya kita manafaatkan forum ini dengan isu yang boleh membina diri malah orang lain boleh mengambil manafaat daripadanya....biarlah yang kita kata selari dengan perbuatan bukan setakat kata-kata....

syukran fatinah_huda
[ Telah diedit oleh: dakwah_ilahi pada 31-08-05 15:33 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

rgodong
Warga 1 Bintang
Menyertai: 31.08.2005
Ahli No: 18589
Posting: 21
Dari: Al-Maghrib

morocco   avatar


posticon Posting pada: 31-08-05 15:50


Jangan kita hanya yahu komen apa yang dilakukan oleh orang lain,sedangkan kita sendiri tak buat apa-apa.Sesunguhnya Allah menyuruh kita berdakwah dengan berhikmah.Melalui ruangan fofum ini kita dapat berdakwah secara maya.






:-D :-D :-D


-----------------
Cintai Allah, sayangi manusia.
Hadaf hidup adalah Allah.
Ilahi robbi, anta maqsudi, wa redhoka mathlubi.


Bookmark and Share

    


  Member Information For rgodongProfil   Hantar PM kepada rgodong   Quote dan BalasQuote

sweet_srikandi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 13007
Posting: 88
Dari: cheras

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-09-05 10:13


berfaedah sebab kita boleh sampaikan pada orang yang tak tau...
salah satu medium interaksi paling laju........

Bookmark and Share

    


  Member Information For sweet_srikandiProfil   Hantar PM kepada sweet_srikandi   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 01-09-05 10:24


ana rasa berfaedah juga berforum ni... compare kita buat benda-benda yang tak berfaedah di luar tu. Tapi, pada hemat ana berforum untuk menambah ilmu memang baik. Semoga sentiasa dalam keberkatan Allah ilmu yang diperolehi... takut terpesong pulak nawaitu, tuk memburuk orang ni/ orang tu ke or takat nak dapat dosa kan??? takut jugak, tanpa kita sedari fitnah... dosa kan??? Allahualam saja lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

cahaya82
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.07.2005
Ahli No: 17051
Posting: 125
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-09-05 11:20


bagi saya banyak faedah yang akan kita perolehi dengan berforum di internet ni.....kita boleh ingat mengingati sesama sendiri....kadang-kadang kita tak sedar apa yang kita buat tu salah...bila ditegur baru nak sedar....tapi kalau yang pandai berkata2 tapi tiada action macam dikatakan tu mungkin ada...kita kena fikir positif.....of course kalau dia buat jugak...mungkin timbul perasaan malu pada diri.....ye tak???

berdakwah secara berhikmah banyak impak yang akan diperolehi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya82Profil   Hantar PM kepada cahaya82   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 01-09-05 11:47


Action speaks louder than words .. fine .. but sometimes, before any action can be taken where must hear to words ...

Kalau nak buat eksperimen dalam makmal kena baca arahan dulu (which is in form of words ) ... takkan masuk-2 terus bantai tuang aje cecair tu campur cecair ni lepas tu panaskan .. nanti meletup samapi terbakar muka siapa yang dah tak cun ???

Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

wardahZaaba
Warga Rasmi
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17761
Posting: 7
Dari: marang terengganu

blank   avatar


posticon Posting pada: 05-09-05 22:02


forum kat mana-mana pun bagus kl niat tu betul dan jangan melencong ikut lain sudah!! kita boleh tambah ilmu dan tukar2 pendapat dengan ramai orang minda pun berkembang..moga Allah pelihara dari sesuatu yang tak berfaedah dan melaghokan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardahZaabaProfil   Hantar PM kepada wardahZaaba   Quote dan BalasQuote

azzahrawi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 33
Posting: 307
Dari: pulau mutiara

PulauPinang  


posticon Posting pada: 05-09-05 22:15


assalamualaikum semua.....

hmm.. bagus betul pendapat yang diutarakan oleh ukhti kita yang seorang ni.... sebenarnya... semuanya terletak pada kita, bagaimana kita nak ambil sesuatu forum tu, sama ada dari sudut positif ataupun negatif sebabnya, kadang-kadang, dalam sesuatu forum tu, ada juga yang negatif dan positif.. semuanya bergantung kepada kita..

analogi untuk hal ni mudah saja... umpama meja. adakah mega ni ada manfaatnya untuk kita atau memberi keburukkan kepada kita.. kalau kita ambil dari sudut positf, iaitu menggunakan mega tersebut dengan baik, dah pasti meja tu memberikan kebaikkan kepada kita. tetapi, kalau kita gunakan untuk memanjat, dan tiba-tiba kita terjatuh, bukankah membawa kepada kemudharatan.. jadi.. fikir-fikirkan...

'ala kullihal.. wallahu 'alam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrawiProfil   Hantar PM kepada azzahrawi   Quote dan BalasQuote

SaLaFiaN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 191
Posting: 719
Dari: Tm Mlwt, Kl Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-09-05 22:45


Setuju dengan fatinah_huda...

Komuniti Ukhwah kini, tidak macam dulu...

Allahu Ta'ala a'lam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaLaFiaNProfil   Hantar PM kepada SaLaFiaN   Pergi ke SaLaFiaN's Website   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-09-05 02:18


ermm...pernah jugak tanya pasal agama ni....tapi masalahnya orang tak berminat nak posting.......lebih cenderung pada apa orang cakap kehendak dirikan...erm..tak taula...

Pandai2 lah kita ceduk ikan tu dalm air sungai yang keruh2...nanti takut ikan lari....air yang keruh bertambah keruh...

Kesedaran tu kalau ada pada sebelah pihak,,pihak lain masih tak tahu tak berguna jugakk....Z:)

portal Ukhwah.........lain daripaada yang lain....

Muhasabah diri masing2...ana pun banyak yang kurang jugak...

Wallahua'alm..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

sakeenah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15077
Posting: 308
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 11-09-05 02:11


pendapat sakeenah setakat ini berforum kat tempat lain dalam internet tak ada faedah sebab bincang tentang artis dan cinta....tapi kat ukhwah.com ini banyak faedahnya..kadang-kadang apa sahaja isu yang ada dalam ukhwah sakeenah akan bincangkan dekat usrah dan sampaikan tazkirah(itu yang best)..sakeenah pun dah menang banyak pertandingan debat dan syarahan kat sekolah semenjak jadi ahli ukhwah daripada hasil komen-komen ahli ukhwah dan tazkirah yang diberikan..banyak sebenarnya faedah yang boleh dapat..prestasi dalam pelajaran pun menaik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakeenahProfil   Hantar PM kepada sakeenah   Quote dan BalasQuote

doktor_kampung
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 505
Posting: 436
Dari: jelapang, ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-09-05 02:55


ana takut juga nak bagi pendapat takut2 pendapat ana ni salah. pertama sekali ana tertarik dengan forum ukhwah ni sebab forumnya bersifat islamik dan sederhana. ana juga ada masuk forum islamiik yang lain tapi jika nak cari maklumat. kat sini ana dapat tahu perkembangan semasa remaja masa kini. memang amat best. selalu bila ana stress belajar, ana akan buka forum ukhwah dan post 2-3 benda. banyak manfaat forum ni. cuma kita yang kena pandai guna. sahabat yang lain macam mana?

Bookmark and Share

    


  Member Information For doktor_kampungProfil   Hantar PM kepada doktor_kampung   Quote dan BalasQuote

Administrator




posticon Posting pada: 11-09-05 11:02


Pada 01-09-05 11:47 , transmissionline posting:

!!! QUOTE !!!

Action speaks louder than words .. fine .. but sometimes, before any action can be taken where must hear to words ...

Kalau nak buat eksperimen dalam makmal kena baca arahan dulu (which is in form of words ) ... takkan masuk-2 terus bantai tuang aje cecair tu campur cecair ni lepas tu panaskan .. nanti meletup sampai terbakar muka siapa yang dah tak cun ???


Very good qoute!


Pada 05-09-05 22:45 , SaLaFiaN posting:

!!! QUOTE !!!

Setuju dengan fatinah_huda...

Komuniti Ukhwah kini, tidak macam dulu...

Allahu Ta'ala a'lam...


Which part?

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

mujahadatunnafsi
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5068
Posting: 745
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-09-05 11:17


Mungkin ada kelemahan, maklumlah kerja buat manusia, tak lepas dari kesilapan....dan sememangnya sesuatu yang sukar nak melahirkan sesuatu yang sempurna...

Mungkin juga perlu dipantau balik oleh Admin secara keseluruhannya dalam mesyuarat2 di kalangan2 AJK portal ukhwah...

Apapun, Jazakallah kepada pengurusan ukhwah kerana memberi ruang untuk MENYAMPAIKAN KEBENARAN, MENYUARAKAN KETIDAKADILAN, MENGCOPY PASTEKAN PANDANGAN-PANDANGAN ULAMA

P/s : Pastikan setiap moderator setiap topik itu memantau isu-isu di bawah kelolaannya, sekiranya topik itu telah selesai dan tak perlu dipanjangkan, kunci cepat2.......dan sekiranya sesuatu isu itu terlalu mengheret kepada perbincangan yang melalaikan, kunci jugaklah......

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahadatunnafsiProfil   Hantar PM kepada mujahadatunnafsi   Quote dan BalasQuote

achik_solehah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.07.2003
Ahli No: 2015
Posting: 654
Dari: Kuantan

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-11-05 12:08


bagi ana, berforum beri manfaat asalkan perkara tersebut tidak melaghakan. niatkan kerana Allah dalam apa jua tindakan yang dilakukan insyaallah menjadi ibadah. kita sekadar ingin membantu mereka yang bermasalah dan berkongsi ilmu pengetahuan yang kita ada dengan orang lain. forum juga menjadi salah satu medium untuk mengajarkan ilmu kepada orang lain dan jika orang mengamalkan ilmu yang dipelajari ..ia termasuk ilmu yang bermanfaat dan dapat menolong kita dalam alam barzakh...wallahua'lam ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For achik_solehahProfil   Hantar PM kepada achik_solehah   Pergi ke achik_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

fatinah_huda
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.02.2004
Ahli No: 7131
Posting: 115
Dari: Jepun

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-11-05 12:28


setelah fikir sejenak, saya rasa mungkin forum ini ada bawa kebaikan. mungkin menunjukkan sahabat2 di sini prihatin dengan hal ehwal semasa dan boleh mengutarakan pendapat dan penyelesaian masalah bersama2.

tapi saya rasa perlu juga tindakan/action selain dari forum seperti gathering/mesyurah di luar internet yang kadang-kadang dibuat. forum ini mungkin titik permulaan sahaja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatinah_hudaProfil   Hantar PM kepada fatinah_huda   Quote dan BalasQuote

binafsya
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.02.2005
Ahli No: 14160
Posting: 24
Dari: pasir puteh

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-11-05 12:36


assalamualaikum...
rasenya berforum kat internet ni membawa faedah...
tapi kalau dah digunakan untuk tujuan yang tak baik,maka
rugilah ia..
tapi bagi ana la,kat sini ana dapat banyak pegetahuan yang
belum ana tahu sebelum ini....
so,gunalah peluang yang ada ni dengan sebaik baiknya...
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For binafsyaProfil   Hantar PM kepada binafsya   Pergi ke binafsya's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-11-05 13:30


selain daripada berkongsi maklumat dan pengetahuan, berforum juga dapat mengasah bakat2 terpendam yang ada dalam diri kita, boleh belajar macam mana nak berdebat, melontarkan idea, berkhilaf dan boleh juga belajar adab2 dalam berkhilaf secara tidak langsung... yang penting jangan emosional sekiranya pendapat kita ditolak...

yang paling penting adalah perkongsian maklumat sesama ahli, sebab dari situ kita boleh lihat sesuatu masalah dari sudut dan aspek yang berlainan... yela, pandangan yang keluar dari banyak otak mesti lebih baik dari yang keluar hanya dari satu otak...


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 12-11-05 16:00


ada baik dan buruk... tapi bagi saya tetap baik sebab boleh tambahkan banyak pengetahuan saya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

baby_soleh
Warga Rasmi
Menyertai: 13.10.2005
Ahli No: 19796
Posting: 16
Dari: depan pc

egypt   avatar


posticon Posting pada: 12-11-05 18:33


assalamualaikum.....

secara peribadi....berforum secara face to face lebih memberi kesan berbanding berforum melalaui internet...tapi untuk yang kurang bersosial maybe internet antara salah satu alternatif tambah ilmu dan membuka minda.

Bookmark and Share

    


  Member Information For baby_solehProfil   Hantar PM kepada baby_soleh   Quote dan BalasQuote

jAiLuL_mAnsHuDaH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 170
Posting: 310
Dari: Di sana sini...

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-11-05 00:56


Assalamualaikum...

berforum di cyber memang tak salah...tapi biarla isu yang dibincangkan betul2 memberi manfaat sesama kita...biarla jika kita mahu mengutarakan sesuatu pandangan dsbnya, kita ada ilmu tentangnya...

~Kalaulah manusia itu tidak mendapat pertolongan Allah, maka yang menjadi musuh utamanya adalah pemikirannya sendiri...~

Wallahu A'lam...


-----------------
.::Ketenangan lahir dari hati yang bersih::.


Bookmark and Share

    


  Member Information For jAiLuL_mAnsHuDaHProfil   Hantar PM kepada jAiLuL_mAnsHuDaH   Pergi ke jAiLuL_mAnsHuDaH's Website   Quote dan BalasQuote

NurArisha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.03.2005
Ahli No: 15005
Posting: 278
Dari: Wangsa Maju, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-11-05 22:37


Assalamualaikum..

Bagi Nur berforum di internet ni kalau nak tahu sama ada ianya memberi faedah atau tidak bergantung pada individu itu sendiri..

Pilihlah forum atau portal yang baik. Nur pun mula join ukhwah ni setelah Nur lihat banyak perkara yang berfaedah yang Nur boleh dapat. Nur banyak dapat pengetahuan dan maklumat semasa daripada sahabat2 ukhwah.

Apa yang baik kita terima, kalau sebaliknya kita tolak. Kita sebenarnya boleh fikir sendiri semua ni..

Niat tu penting. Sebab jika niat tak betul ia boleh membawa kemudaratan..

Forum ni tujuannya kita melihat mendapat dan memberi pendapat orang lain. sama ada kita boleh terima atau tidak itu bergantung kepada individu itu sendiri bagaimana menilainya..

Tapi Nur tidak setuju jika mengutuk atau mengumpat tentang orang lain..
sebaik-baik yang menilai adalah Allah SWT. Dia lebih berhak..

ini cuma pandangan Nur..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurArishaProfil   Hantar PM kepada NurArisha   Pergi ke NurArisha's Website   Quote dan BalasQuote

uqu
WARGA SETIA
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2057
Posting: 640
Dari: KUCHING

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 13-11-05 23:57


Assalamualaikum...

Jatuh Bangun, Perbincangan di forum (parlimen) dan sebagainya bergantung pada kita (ahli-ahli ukhwah.com)... dah banyak ana pergi jelajah kat portal2 dalam internet, banyak yang beri ana manfaat... Alhamdulillah..termasuk blog2... Insya Allah jika kita lakukan dengan niat LILLAHITA A"LA

wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For uquProfil   Hantar PM kepada uqu   Quote dan BalasQuote

cadetofficer
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.04.2004
Ahli No: 8275
Posting: 129
Dari: LENGGONG

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-11-05 10:10


saya cuma tak suka bila ruang forum orang buat medan BERTEKAK. posting baik2.

bila berbincang jadi bertegang urat, kita tak dapat manfaat dan berkat sebenarnya.

katalah kita betul pun dan ada orang yang posting ikut rasa2 dia saja, jangan nailed down personaliti orang tersebut...'paku' hujah2 nya sudah lah, ini ada yang mempersoal keislaman orang lain pula.

Bookmark and Share

    


  Member Information For cadetofficerProfil   Hantar PM kepada cadetofficer   Pergi ke cadetofficer's Website   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-11-05 10:23


tepuk dada tanya iman..apa yang kita buat..apa yang kita dapat...kalau sekadar bagi cadangan..tapi tak buat...tu yang rugi...kalau berforum..smbil mengingat kan diri sendiri juga...itu yang sepatutnya

Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

qardhawi_jr
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17517
Posting: 365

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-11-05 12:41


forum memberi peluang untuk kita bertukar-tukar pandangan....kongsi ilmu......tapi kadang-kadang hanya menjadi tempat perbincangan,forum semata-mata...
tiada tindakan susulan...maksud saya kita jangan hanya berforum tapi turut sama melakukan REfORMASI...

jangan hanya tahu bercakap ,kemuka pendapat tapi tak bikin.....

apapun ,teruskan berforum.....hmmmmmm

Bookmark and Share

    


  Member Information For qardhawi_jrProfil   Hantar PM kepada qardhawi_jr   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-11-05 13:35


tak dapat dinafikan, banyak jugak posting tentang cinta. erm, walaupn dah basi...tapi tetap laku. huhu.....entahlah...majoriti ahli ukhwah remaja. macam tulah.


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

qardhawi_jr
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17517
Posting: 365

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-11-05 16:32


forum di internet mampu menjadi platform untuk berdakwah...musuh islam dah lama guna forum di internet untuk merosakkan ISLAM...memutar-belit ajaran islam...menyebar ajaran sesat....hina para nabi....tafsiran salah terhadap al-quran...anti hadith,,,,,mencaci agama ISLAM.....apa yang kita buat...??????takkan berdiam diri sahaja....!!!balaslah balik!dengan ilmu...patahkan hujah2 karut mereka yang cuba memesongkan ajaran ISLAM>

Bookmark and Share

    


  Member Information For qardhawi_jrProfil   Hantar PM kepada qardhawi_jr   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-11-05 16:48


Pada 14-11-05 16:32 , qardhawi_jr posting:

!!! QUOTE !!!

forum di internet mampu menjadi platform untuk berdakwah...musuh islam dah lama guna forum di internet untuk merosakkan ISLAM...memutar-belit ajaran islam...menyebar ajaran sesat....hina para nabi....tafsiran salah terhadap al-quran...anti hadith,,,,,mencaci agama ISLAM.....apa yang kita buat...??????takkan berdiam diri sahaja....!!!balaslah balik!dengan ilmu...patahkan hujah2 karut mereka yang cuba memesongkan ajaran ISLAM>



Tambahan sikit ...asah diri supaya berfikiran kreatif,asah bakat menulis, asah bakat memberi pendapat, asah bakat menilai orang(walaupun tak nampak) dan banyak lagi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.129053 saat. Lajunya....