Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-06-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang yang berada di puncak gunung itu tidak diletakkan di situ, sebaliknya mendaki dari bawah
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 62
Ahli: 0
Jumlah: 62




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 13 hari yang lalu
Daeng_Jati: 33 hari yang lalu
Kang: 37 hari yang lalu


Komputer dan IT
Topik: apa nt virus terbaik ye...


Carian Forum

Moderator: Administrator, ibnuyahya
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Komputer dan IT
    »» apa nt virus terbaik ye...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh apa nt virus terbaik ye...

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 12-03-07 23:40


guna AVG saja. free dan power juga lah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-03-07 03:50


setakat ini kaspersky dengan avg paling best...kalau power,gunala kedua-duanya..hik..hik..xderla,plh mana 1 saja..beratkan pc saja...jangan guna panda sebab memberatkan pc saja...


-----------------
Keindahan sebenar ialah keindahan budi pekerti. Kebaikan sebenar ialah kebaikan budi bahasa dan kecerdikan sebenar ialah kecerdikan akal.


Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

nurul_gts46
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.06.2006
Ahli No: 24757
Posting: 82

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-03-07 07:48


rasanya, setakat ni kapersky yang terbaik...
kat online pun dia detect ....:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_gts46Profil   Hantar PM kepada nurul_gts46   Pergi ke nurul_gts46's Website   Quote dan BalasQuote

dibaa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2006
Ahli No: 25256
Posting: 181
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 13-03-07 08:22


AVG....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dibaaProfil   Hantar PM kepada dibaa   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-03-07 09:51


:-) yang saya lihat dalam laman web kelmarin (12/3/07), Kaspersky adalah yang paling baik, 2nd norton......AVG tak ada langsung dalam senarai.....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-03-07 09:52


:-) yang saya lihat dalam laman web kelmarin (12/3/07), Kaspersky adalah yang paling baik, 2nd norton......AVG tak ada langsung dalam senarai.....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-03-07 09:52


:-) yang saya lihat dalam laman web kelmarin (12/3/07), Kaspersky adalah yang paling baik, 2nd norton......AVG tak ada langsung dalam senarai.....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

winamp
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.11.2004
Ahli No: 12377
Posting: 39
Dari: Bangsar

canada   avatar


posticon Posting pada: 13-03-07 18:42


kapersky di hati ..................... ehehehehehe,................

Bookmark and Share

    


  Member Information For winampProfil   Hantar PM kepada winamp   Quote dan BalasQuote

anis_farihah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2006
Ahli No: 26369
Posting: 87
Dari: terengganu, sarawak

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 06:25


salam...
semasa ana menghadiri saya bengkel i-Hack...ana ternampak satu carta antivirus yang terbaik....antivirus yang paling top ialah arvira...kapersky tu dah rangking 3 terakhir...
sebenarnya setiap antivirus ada kelebihan masing-masing...

Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_farihahProfil   Hantar PM kepada anis_farihah   Quote dan BalasQuote

dr_nik
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.09.2007
Ahli No: 31081
Posting: 206
Dari: KL

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-09-07 01:04


taknak try trend micro?

Bookmark and Share

    


  Member Information For dr_nikProfil   Hantar PM kepada dr_nik   Quote dan BalasQuote

muslimin88
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.11.2006
Ahli No: 27373
Posting: 33

malaysia  


posticon Posting pada: 25-09-07 23:34


saya suggest jangan guna avg.berbanding kapersky dengan avg, memang kapersky lagi baik. saya guna NOD32. kawan saya guna avg, tapi bolos juga oleh virus. lepas tu dia tukar kapersky. kaperksy dapat detect virus yang avg tak dapat detect...saya tengok kat internet ranking 1.bitdefender 2 kapersky 3 nod32...
Avira pun ok juga.boleh download classic edition.3 bulan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin88Profil   Hantar PM kepada muslimin88   Quote dan BalasQuote

Martyr
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4810
Posting: 1097
Dari: Hujung Sana

yemen  


posticon Posting pada: 26-09-07 00:19


pakai mcafee enterprise 8.5i jekk...plus windows defender..
lepas itu bina tembok api dengan zone alarm personal edition saja...
jangan kata virus bakteria kuman ameaba protozoa ke parasemium ke semua tak boleh masuk...hehehe...


-----------------

[ Telah diedit oleh: Martyr pada 26-09-07 00:20 ]



    


  Member Information For MartyrProfil   Hantar PM kepada Martyr   Pergi ke Martyr's Website   Quote dan BalasQuote

ajib85
Warga Rasmi
Menyertai: 30.08.2007
Ahli No: 30866
Posting: 2
Dari: kuala lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 14:11


salam. sya rasa kapersky 7.0 lagi baik.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ajib85Profil   Hantar PM kepada ajib85   Quote dan BalasQuote

nur_ashikin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27359
Posting: 256
Dari: shah alam

malaysia  


posticon Posting pada: 26-09-07 14:20


saya pakai kaspersky 6.0..beli kat pc fair di hari itu..ok lah rm85 for 1 year.selalu update.bekorbanlah sikit..asalkan my data in my kmputer selamat...

sokong kaspersky

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ashikinProfil   Hantar PM kepada nur_ashikin   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 11:18


Kalau pen drive kena virus dekat lab ataupun cc dan antivirus tak boleh buang virus tersebut, cuba guna live cd linux untuk buang file virus tersebut...Saya dah try...memang berkesan...

Caranya:-

1-Jadikan CD/DVD drive sebagai first boot device (buat dekat bios)

2-Masukkan live cd linux dan hidupkan komputer...komputer akan akan di hidupkan menggunakan OS linux yang terdapat dalam cd tersebut...

3-Cucukkan pen drive dekat usb port...

4-Buang file virus dalam pen drive tersebut...kalau nak lagi selamat buang semua file...InsyaAllah pen drive kita akan bebas dari virus...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...
[ Telah diedit oleh: sailormoon pada 05-10-07 11:18 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 05-10-07 18:24


Pada 26-09-07 14:20 , nur_ashikin posting:

!!! QUOTE !!!

saya pakai kaspersky 6.0..beli kat pc fair di hari itu..ok lah rm85 for 1 year.selalu update.bekorbanlah sikit..asalkan my data in my kmputer selamat...

sokong kaspersky



saya pun bercadang nak pergi beli kaspersky ni..macam best saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

Anak_Pejuang
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18622
Posting: 1714
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 21:17


den guna avira, avg banyak tak dapat kesan virus. Kaspersky dah guna jugak trial sebulan, tapi menyebabkan laptop den menjadi lembab...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Anak_PejuangProfil   Hantar PM kepada Anak_Pejuang   Pergi ke Anak_Pejuang's Website   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 06-10-07 01:47


Pada 27-01-06 21:50 , Sweetie posting:

!!! QUOTE !!!

kalau pakai norton, com jadi berat.. AVG bagus tapi tak ada protection untuk script..saya cadangkan pakai Bitdefender.. :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 06-10-07 01:49


Pada 25-09-07 23:34 , muslimin88 posting:

!!! QUOTE !!!

saya suggest jangan guna avg.berbanding kapersky dengan avg, memang kapersky lagi baik. saya guna NOD32. kawan saya guna avg, tapi bolos juga oleh virus. lepas tu dia tukar kapersky. kaperksy dapat detect virus yang avg tak dapat detect...saya tengok kat internet ranking 1.bitdefender 2 kapersky 3 nod32...
Avira pun ok juga.boleh download classic edition.3 bulan....


Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 06-10-07 14:52


salam..

so far,saya da pernah cuba guna avg,kyprsky, dan bidefender...
paling best bidefender....
minta pada mbr saja,,,free..hehe
update selalu bila on laptop....
xberat...

wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

srikandi_islam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.10.2003
Ahli No: 4481
Posting: 260
Dari: BANGI + KB

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-10-07 16:48


saya guna f-secure
ranking ke3
budak laki yang tolong
hohohohhoho

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_islamProfil   Hantar PM kepada srikandi_islam   Pergi ke srikandi_islam's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-10-07 17:05


Tapi prof sendiri guna Karpersky version 6.0 untuk laptop dan sekarang tiadamasalah. Dikatakan yang terbaik setakat ini. Tapi dia dua jenis antivirus. Harganya boleh dikatakan dalam RM 80.00 dan RM 150.00

Kalau dah ada jenis Kapersky 6.0 boleh diupgrade untuk version 7.0. Tapi kena buat kat kedai...


p/s: Update boleh 2 kali sehari


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama
[ Telah diedit oleh: Prof_Muslim pada 06-10-07 17:06 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

faiq85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28944
Posting: 213
Dari: Putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 06-10-07 17:07


setakat ni,kapersky lah antivirus yang terbaik pernah saya guna

Bookmark and Share

    


  Member Information For faiq85Profil   Hantar PM kepada faiq85   Quote dan BalasQuote

msaidins_85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.11.2006
Ahli No: 27385
Posting: 218
Dari: http://www.msaidins.com/

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-10-07 17:58


assalamua'laikum
salam ramadhan and aidilfitri

ana tak guna antivirus.....
actually,tiada antivirus yang kebal daripada serangan virus. Virs-virus kat internet terutamanya sentiasa melalui proses pengevolusian genetik dan algorithma yang membolehkannya menembusi sistem antivirus yang kita ada kerna antivirus yang kita ada hari ini terhad pada algorithma tertentu sahaja,kadar heuristik antivirus juga semakin lama semakin berkurangan kerana serangan berterusan daripada nternet mahupun semasa proses transfer data-data daripada pendrive.

Antivirus yang terbaik adalah proses pencegahan....
actually, bagi sesiapa yang menggunakan PC, ana mencadangakan agar menggunakan RECOVERY CARD, ianya adalah hardware dan bukannya software. Harga di pasaran sekitar RM90.00 lebih. Dengan menggunakan recovery card,apa bila pc dah di ziarahi oleh virus, apa yang perlu kita lakukan terus guna macam biasa dan virus-virus tersebut akan hilang apabila kita restart pc.

Selain daripada itu, pastikan anda tidak meyimpan data-data yang tidak elok dalam pc/ laptop anda serpti lagu entah apa-apa, gambar2 yang boleh mencetuskan fitnah.

sekebal manapun antivirus kita, bila mana Allah nak uji kita, virus tetap akan datang melawat dan explore pc or laptop kita

Bookmark and Share

    


  Member Information For msaidins_85Profil   Hantar PM kepada msaidins_85   Quote dan BalasQuote

salwa_87
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.09.2006
Ahli No: 26388
Posting: 27
Dari: south of malaysia

Johor  


posticon Posting pada: 07-10-07 18:07


try guna kapersky..
tak berapa berat dan agak bagus jugak lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For salwa_87Profil   Hantar PM kepada salwa_87   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-10-07 12:01


Pada 14-07-05 09:18 , amirul_mukminin12 posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...ada sesiapa tahu nt virus apa yang terbaik...?
ok lah jaga diri..hiasi peribadi..:D


karspersky... di cadangkan oleh pakar komputer.. em.. :-)


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-10-07 12:08


gunakan serangan taichii.. atau wushu.. virus takut wa cakap lu.. (hihihi)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

ajib85
Warga Rasmi
Menyertai: 30.08.2007
Ahli No: 30866
Posting: 2
Dari: kuala lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 05:05


asalamualaikum...setakat ini saya guna avg dan tak ada masalah..yang penting kenalah update selalu...emm yang bagus selain avg rasanya norton saja tapi tu lah bila update kadang-kadang problem kat pc tu..so yang murah,mudah,hampir bagus gunalah avg..update selalu

Bookmark and Share

    


  Member Information For ajib85Profil   Hantar PM kepada ajib85   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-05-08 04:13


Saya guna AVG... HAHAHHHH... Sayang sangat dengan AVG niie... Tak suka
sangat guna yang lain.. HOOHHOOEE... Maybe sebab interface dia mudah bagi
saya... Dan entah Kenapa, saya suka sangat manual update. Tak pernah internet
auto-update... HIIHHIIEE... Daahh laahh free-version, jarang update pllaak tuue
saya niie... Seriuss!! Malas nak update-update niiee...
KIHHKKIHH!! Memang relaaxx abiiss... Apa-apa jadi, sama ada saya
edit Windows Registry ataupun guna Registry Mechanic... HEEHHHEE... Bess
betul... Registry Mechanic tuue pun pakai crack... Kedekut nak bayaarr...

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

aemanpsycho
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1143
Posting: 434
Dari: dari Bangi ke OKC

Pahang  


posticon Posting pada: 31-05-08 11:14


1 cakap kasp..
2 cakap avg..
3 cakap nod..
4 cakap macam-macam lah...

asal kan selalu update..
pandai juga pc/lappy..
tak ada lah virus..
Kalau pakai apa-apa pun..xupdate..xjg...
kena juga virus rasa nya..
rasa-rasa lah..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For aemanpsychoProfil   Hantar PM kepada aemanpsycho   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 31-05-08 11:27


ummu guna AVG.. ni tak update lagi..malas nak update ni..sebab Kalau tnga update slow sajalah intenet ni..tension...hehe..
dulu guna Avast tapi tension dengar bunyi Kalau ada virus..kasp lagi..adeiii

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 01-06-08 11:53


Guna avira free version dan untuk memantapkan lagi kekuatan avira guna spyware terminator..baru try 3 bulan..so far okla...paling best software tuneup untuk tune balik or recovery file yang dah hilang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

Haslan
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10945
Posting: 402
Dari: banting

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-06-08 07:42


kalau nak cadangkan guna antivirus yang apa ok?

rasa seribu pendapat akan diberikan...

bagi saya saya suka guna manual untuk buang virus...

saya guna antivirus kat pc memang banyak sampai 4 antivirus

untuk kemudahan dan keberkesanan dia.

avg 7.5(crack juga)

kaspersky 6.0(crack juga license sampai 2010)

pav-portable antivirus - percuma(freeware agaknya)

geek antivirus(orang malaysia buat,kalau tak salahla)

setakat ini tiada masalah system crash atau komputer mengong ke

kalau ada virus nak menyerang selalunya antivirus ni akan bertindak....

lagi-lagi kalau cucuk pendrive,kalau ada virus terus dibersihkan...

yang lain sebab nak scan terlebih pantas+detect sekali adware,mallware

tapi yang pasti antivirus yang terbaik datangnya dari diri anda yang mengawal keluar masuk data dari pc anda...(ada sedikit permainan registry,proses di komputer)hehehehe

sekian laporan dari tecnihian tak bertauliah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HaslanProfil   Hantar PM kepada Haslan   Quote dan BalasQuote

fizal86_anakpadi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.07.2006
Ahli No: 25417
Posting: 179
Dari: sg petani

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-06-08 09:45


kat iium satu semua sistem IT kat sini guna e-scan antivirus.
saya pun guna...
kalau ada internet...dia akan automatik update sendiri setiap kali kita buka pc.
bagi yang tidak ada internet, boleh ambil kat tenetbawak balik bilik...
hehehe...
bagus sebab dia detect semua spyware dan virus yang kaadng2 antivirus lain tak boleh kesan

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizal86_anakpadiProfil   Hantar PM kepada fizal86_anakpadi   Quote dan BalasQuote

fizal86_anakpadi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.07.2006
Ahli No: 25417
Posting: 179
Dari: sg petani

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-06-08 09:46


e-scan ni under kapersky...
tapi dia hanya digunakan untuk badan2 koprat...
kira bayarla...
kat uia...students tumpang saja...copy2. hehe
nak update free dalam internet

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizal86_anakpadiProfil   Hantar PM kepada fizal86_anakpadi   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 06-08-08 17:24


Assalamualaikum
hmm..bagi saya, tetap kaspersky yang lebih bagus daripada avg..(Sorry OU.. :-P ) sebabnya??
sebab konsep antivirus AVG..dia "detect and eliminate" sementara Kaspersky...dia "detect and repair"...maknanya, ada kebarangkalian file kita terus didelete oleh AVG...huhu...dah banyak kali, dia buat macam mtu pada pendrive..asik nak kena format jeq..yang terbaru, dia ganggu windows system sebab detect antivirus..uhuk..dah kena format..adusss.... :cry:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

akmalnajwa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2008
Ahli No: 32188
Posting: 99

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-08-08 17:46


salam,
sepupu saya penjual komputer..dia tahu lah bab-bab komputer, dia cakap antivirus yang free, tak elok...guna yang beli, lebih terjamin


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For akmalnajwaProfil   Hantar PM kepada akmalnajwa   Pergi ke akmalnajwa's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-08-08 19:08


assalamualaikum..

erm kalau pakai windows vista home edition..
anti virus yang sesuai pakai apa eh..
sebab technician beritahu ana kalau vista kena pakai yang tertentu saja..
betul ke??
boleh suggest kat ana tak anti virus yang sesuai..
untuk vista..
sekarang ni pakai norton internet security dan avira
wassalam


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

ashraf
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.12.2003
Ahli No: 5427
Posting: 89
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 06-08-08 20:45


NOD32...ok jugak,..detect virus,worm,spyware,trojan,adware,.try guna yang latest version,.tapi trial lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ashrafProfil   Hantar PM kepada ashraf   Pergi ke ashraf's Website   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 06-08-08 21:09


saya guna avira.alhamdulilah sepanjang guna laptop ini takpernah kena format.

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-08-08 00:28


Ana sekarang guna Norton Internet Security...Memang pc nampak berat sikit, tapi masa startup sajalah...Yang best pasal Norton ni, antivirus database dia besar dan mostly virus dia dapat lawan balik..Tak macam sesetengah software lain yang hanya mampu detect tapi tak dapat nak hapus.

Dulu guna Kaspersky...Rindu kaspersky...:P

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

PerMataHiJau
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.10.2007
Ahli No: 31471
Posting: 295
Dari: MELAKA

Pahang  


posticon Posting pada: 07-08-08 02:33


Pada 06-08-08 17:46 , akmalnajwa posting:

!!! QUOTE !!!

salam,
sepupu saya penjual komputer..dia tahu lah bab-bab komputer, dia cakap antivirus yang free, tak elok...guna yang beli, lebih terjamin




Assalamualaikum ..emm ada benarnya...sebab yang free biasalah...xcomplete..ada yang dia tak bagi...kadang-kadang tak dapat detect pun....macam avg.. :jangan: 8-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For PerMataHiJauProfil   Hantar PM kepada PerMataHiJau   Quote dan BalasQuote

izzahtulsakinah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.11.2006
Ahli No: 27515
Posting: 112
Dari: Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-08-08 14:07


guna antivirus kaspersky untuk pc rumah tapi masalahnya sekarang ada spyware dah masuk kat pc kami..ada cadangan tak..macamaner nak remove spyware ini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzahtulsakinahProfil   Hantar PM kepada izzahtulsakinah   Pergi ke izzahtulsakinah's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 07-08-08 16:13


Assalamualaikum
macam mana kita boleh tahu ada spyware masuk dalam sistem komputer kita ye.. :berfikir:
hmm..betul, yang free selalunya kurang berkesan berbanding yang kena bayar...tu kan sunnatullahnya.. ;-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-08-08 18:15


Saya baru install Anti Virus Panda..paling latest 2008.
Software ni termasuk semua seklai. Kaparsky dll...semua dalam 1 set. Dia dapat detect spyware dll...saya bayar RM80 setahun saja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

persinggahan_terakhir
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.06.2003
Ahli No: 1584
Posting: 89
Dari: selangor

Johor  


posticon Posting pada: 09-08-08 18:47


anti virus paling baik dalam dunia ni sekarang ialah tutup komputer tu...segala macam virus pun tak boleh nak masuk...huwahahahah

Bookmark and Share

    


  Member Information For persinggahan_terakhirProfil   Hantar PM kepada persinggahan_terakhir   Quote dan BalasQuote

lukluk_assyifa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11204
Posting: 190
Dari: perak kara johor he

Perak  


posticon Posting pada: 09-08-08 22:44


Saya pakai karspersky 7.. ada teknik crack yang saya buat so boleh guna sampai 2009 hehe.. hmm sesetangah antivrus ni detect certain2 virus saja..bagi saya as long as lptop/pc tak slow, folder option still ada kira ok lah...tak pernah format setahun lebih da..lau rasa-rasa tak betul macam tak boleh open task mnger saya gue RRT remove restriction tools...so tak payah lah format hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For lukluk_assyifaProfil   Hantar PM kepada lukluk_assyifa   Pergi ke lukluk_assyifa's Website   Quote dan BalasQuote

are_rule1981
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 3442
Posting: 293
Dari: Ampang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-08-08 11:11


ِAssalamualaikum

Ana agak sibuk buat research dan selalu juga online internet..so kawan-kawan ana sarankan ana guna kaspersky internet security..alhamdulillah so far tengok progress nya Ok..senang sangat nak detect virus..beli yang original pun tak mengapa janji kepuasan security dr ancaman apa jua jenis virus diperolehi

Bookmark and Share

    


  Member Information For are_rule1981Profil   Hantar PM kepada are_rule1981   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 11-09-08 16:24


Assalamualaikum
hmm..baru pakai Kaspersky Internet Security 9.0..dengan licensenye sekali berharga RM31 jeq...kira oklah tu..untuk setahun..asalkan selamat daripada virusĀ² cinta komputer... :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, ibnuyahya
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Komputer dan IT
    »» apa nt virus terbaik ye...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.13445 saat. Lajunya....