Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 14-06-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Dengan siapa anda bergaul, itulah ganmbaran masa depan anda
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 63
Ahli: 0
Jumlah: 63




  Yang Masuk Ke Sini
hajime_kindaichi: 23 jam 4 saat yang lalu
isa777_musa: 1 hari, 3 jam, 42 minit yang lalu
zam_rizal: 10 hari yang lalu
wanja: 20 hari yang lalu
MTMKi: 28 hari yang lalu
Kang: 28 hari yang lalu


Rawatan Alternatif
Topik: eiii takutnye.....


Carian Forum

Moderator: Administrator, Prof_Muslim
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Rawatan Alternatif
    »» eiii takutnye.....

Please Mendaftar To Post


Oleh eiii takutnye.....

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-04-05 23:34




Sebenarnya tak tahulah samada posting nie dihantar betul ke forum yang sesuai atau tak. tapi rasanya forum Rawatan Alternatif nie yang paling sesuai.

Dalam alam ini, ada macam-macam makhluk ciptaan Allah swt termasuklah makhluk yang kita panggilkan makhluk halus. Jin, syaitan, iblis, orang bunian dan sebagai macam-macam yang dipanggil. dan sihir adalah salah satu penyakit yg cukup kita takuti sementelahan pula kita sudah memang dimomokkan dengan hantu yang bermacam-macam jenis.. pocong, pontianak, hantu galah, hantu tinggi, hantu raya, hantu pulau dan macam-macam lagi...

macam mana nak hadapi sekiranya kita berdepan dengan hantu atau sihir2?

jawapannya adalah dengan menguatkan roh kita.. hanya roh yang kuat sahaja akan ditakuti oleh makhluk2 ini.. sebab itulah makhluk2 ini tak mampu mengganggu org2 alim kerana roh mreka sangat kuat.. dan cara menguatkan roh adalah dengan bersolat malam dan banyak berzikir..

amalkanlah solat malam, berzikir dsbnya.. insyaAllah.. anda akan dapat rasakan perubahan pada roh anda...

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

sukri96
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15374
Posting: 598
Dari: Kepala Batas

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 29-04-05 09:01


TQ.InsyaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For sukri96Profil   Hantar PM kepada sukri96   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 29-04-05 12:16


penah gak terkena, makhluk hitam tinggi lampai...

masyaalla, takut ( antara sedar & tak sedar aje )

Mujur ler ana sempat baca surah an-nas...

pastu yang lucunyer, ana tido kat atasnyer... lenyap dr pandangan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-04-05 12:23




mascih .....syukran..

-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH


Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 04:29


tak payah takut2 sangat...takut pada ALLAH saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

khairuzzaman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14729
Posting: 252
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-02-06 07:48


cuma pendapat...salah minta betulkan ye

takut pada makhluk perlu... ;)
contohny takut kepada benda yang membawa mudarat.. ular dsbgnya..
cuma kita jangan i'tikad takut kat ular sama seperti kita takut kat Allah
tapi kalau kat makhluk halus tak perlu takut.. cuma kita jangan berani sangat ah
sebab mereka tak boleh mudaratkan kita insyaAllah..

ada kawan saya cakap petua berguna: kalau kita jumpa benda2 macam ni... kita buat tak tahu saja... dan anggap mereka macam itik(kalau seekor)...kalau banyak macam sekumpulan itik.... walaupun muka dia buruk pun anggap macam comel dan cute...sebab comel dan cute tu subjektif..hee :)

dan saya setuju dengan pendapat saudara Meow... salam ukhwah minni, meow

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairuzzamanProfil   Hantar PM kepada khairuzzaman   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 03-03-06 13:02


sudah kena baru tahu.. anatak faham sangat cerita farhanna

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

phackdalung
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.01.2006
Ahli No: 22146
Posting: 61
Dari: KSL

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-03-06 23:43


ana tak pernah kena...tak pernah ada experience itu....memang bertuah la sapa yang pernah lihat dan kena...

Bookmark and Share

    


  Member Information For phackdalungProfil   Hantar PM kepada phackdalung   Quote dan BalasQuote

musafir_lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.09.2005
Ahli No: 19324
Posting: 283
Dari: perak + KL + johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-03-06 23:53


ha..ana ada experience pasal hantu2 ni!
masa ana kecik2 dulu,ana suka baca buku mastika. lepas itu ada satu mastika tu cover dia amatlah menyeramkan, then ana nak bawa pergi sekolah pada pagi tu dan ana pun gulung lah buku tu sebab takut nak tengok cover dia..dan simpan dalam beg! lepas itu...ana dengar bunyi hilaian ketawa dari dalam beg!!!
mesti buku tu..takkan beg ana agaknya!ana pergi sekolah dengan mata yang bengkak..eiii,malunya!

Bookmark and Share

    


  Member Information For musafir_laraProfil   Hantar PM kepada musafir_lara   Quote dan BalasQuote

nurilham7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20317
Posting: 241
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 18-03-06 12:09


biar betul dengar bunyi hilaian ketawa kat dalam beg....!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurilham7Profil   Hantar PM kepada nurilham7   Quote dan BalasQuote

zatie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.07.2005
Ahli No: 17090
Posting: 209
Dari: sHaH aLaM

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-03-06 12:38


Pada 13-03-06 23:53 , musafir_lara posting:

!!! QUOTE !!!

ha..ana ada experience pasal hantu2 ni!
masa ana kecik2 dulu,ana suka baca buku mastika. lepas itu ada satu mastika tu cover dia amatlah menyeramkan, then ana nak bawa pergi sekolah pada pagi tu dan ana pun gulung lah buku tu sebab takut nak tengok cover dia..dan simpan dalam beg! lepas itu...ana dengar bunyi hilaian ketawa dari dalam beg!!!
mesti buku tu..takkan beg ana agaknya!ana pergi sekolah dengan mata yang bengkak..eiii,malunya!


wawawawa
seramnye ...
kalau saya bunyi hilai ketawe dalam beg tu bunyi hp saya.
hehehehe
ber la siapa ad xperience begitu.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zatieProfil   Hantar PM kepada zatie   Quote dan BalasQuote

segerak_searah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23281
Posting: 127
Dari: Kem Sg Besi

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 26-03-06 14:41


huhuhu..takutnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For segerak_searahProfil   Hantar PM kepada segerak_searah   Quote dan BalasQuote

telekung
Warga 5 Bintang
Menyertai: 28.07.2003
Ahli No: 2666
Posting: 386
Dari: pusat bandaraya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-07-06 08:13


ana tak pernah nampak...tak pernah trfikir nak tengok...tapi ana pernah jadi mangsa sihir...sakitnya hanya Allah yang tau

Bookmark and Share

    


  Member Information For telekungProfil   Hantar PM kepada telekung   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 12-07-06 21:13


buat bodoh saja kalau nampak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.095856 saat. Lajunya....