Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 12-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Ketahuilah kiranya kebahagiaan orang yang dikuasai oleh kemalasan, maka beratlah mereka untuk berjuang, berlatih dan bekerja untuk sucikan diri dan akhlak."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 59
Ahli: 0
Jumlah: 59




  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 6 hari yang lalu
lidah-penghunus: 8 hari yang lalu
muslimin23: 16 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: cinta seorang lelaki


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» cinta seorang lelaki

Please Mendaftar To Post


Oleh cinta seorang lelaki

arifin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15390
Posting: 28
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-04-05 09:11



Eish....Betul ker lelaki cam ni bila dah jatuh cinta pada seorang pompuan
yang dia bebetul suka gila babas yer? Apa pun, hargailah kehadiran cinta
tu dan jangan sesekali lepaskannya sebab bila dah terlepas.....Peluang
kedua yang diberi tak mungkin seindah yang pertama.....

Bila lelaki benar2 jatuh cinta dan setia pada
kekasihnya dgn ikhlas,perubahan sikapnya amat
mengejutkan. Hati lelaki yg dianggap keras selama ini,
tiba2 secara semulajadi menjadi selembut kapas apabila
sudah jatuh cinta dgn relanya. Bahkan lelaki yg mabuk
cinta sanggup berkorban dan buat apa sahaja utk
kekasihnya.Sekeras manapun hati lelaki ia akan
mengalirkan air mata apabila hatinya dilukai. Utk
melihat lelaki menangis amatlah payah.


Diantara tanda2 lelaki yg jatuh cinta dgn hebat ialah:

1. Dia bersungguh2 melakukan sesuatu utk kekasihnya
dgn rela bukan krn terpaksa.
2. Dia sentiasa ingin menghiburkan kekasihnya dan
berubah menjadi orang yg kuat bercakap.
3. Dia byk menasihati kekasihnya kerana dia amat
menyayangi kekasihnya.
4. Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya krn
perasaan cemburunya yang meluap2.
5. Dia sentiasa takut kehilangan kekasihnya.
6. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya krn
dia sentiasa berasa curiga.
7. Dia tidak suka ada lelaki lain rapat dgn
kekasihnya.
8. Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila
kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian
kepadanya.
9. Adakalanya dia seperti seorang anak kecil yang
meminta perhatian krn dia mahu kekasihnya melayannya
lebih dari org lain.
10. Dia menjadi org yg paling rajin dan sanggup
membantu kekasihnya melakukan apa saja.
11. Dia pandai merajuk hati krn ingin dipujuk oleh
kekasihnya.
12. Dia akan mengalabah apabila kekasihnya berjauhan
daripanya terlalu lama.
13. Dia sentiasa mempastikan keselamatan kekasihnya.
14. Dia mementingkan kekasihnya daripada dirinya
sendiri.
15. Dia kerap bertanya adakah kekasihnya mencintainya
krn dia merasa kasihnya lebih kuat drpd kekasihnya.
16. Dia tidak akan melayan perempuan lain yg tidak ada
urusan penting dengannya.
17. Dia cuba meluangkan lebih byk masa dgn kekasihnya
walaupun terpaksa menunggu kekasihnya dgn sabar.
18. Dia membanggakan kekasihnya di depan org lain.
19. Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa
serik dan tidak percaya dgn cinta perempuan lain namun
dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.
20. Apabila timbul org ketiga, dia akan hilang akal
dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali
kekasihnya.
21. Dia menganggap kekasihnya sebagai org yg paling
dipercayainya dan sanggup menyerahkan harta walaupun
nyawanya sendiri.
22. Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya
namun jikalau dia dia berbuat demikian itu bererti
hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.
23. Bukan semua lelaki sanggup menitiskan airmata
hanya untuk seorang perempuan. HARGAILAH MEREKA





Bookmark and Share

    


  Member Information For arifinProfil   Hantar PM kepada arifin   Pergi ke arifin's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-04-05 09:31




Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 26-04-05 10:29


iye ke?

Quote:
22. Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya
namun jikalau dia dia berbuat demikian itu bererti
hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.



terlalu sukar mengembalikan sesuatu yang telah hilang, namun bila ia membawa kebahagiaan kepada semua, akan ku cari cahaya yang hilang itu

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

srikandi_anisz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7798
Posting: 35
Dari: negeri yang bersih lagi aman...

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-04-05 13:23


em...hebatnye cinta lelaki ni kan..tapi...cinta ALLAH lagi hebat..cuma kite jek yang masih kabur dlm mencari cintaNYA..

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_aniszProfil   Hantar PM kepada srikandi_anisz   Quote dan BalasQuote

ahli_kubur
Warga Rasmi
Menyertai: 24.01.2005
Ahli No: 13883
Posting: 17

Perak  


posticon Posting pada: 26-04-05 13:43


i've new friend..
bercita2 nk cari awek lain jdk spare part dia..
utk tambah peluang cari jodoh yg paling sesuai..
mgkin cinta nyer skrg lom hebat

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahli_kuburProfil   Hantar PM kepada ahli_kubur   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-04-05 14:14




-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

ahmad_azhar
WARGA SETIA
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5593
Posting: 856
Dari: ~:dari zon 4 johor:~

Johor  


posticon Posting pada: 26-04-05 14:45


pikir dlu

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahmad_azharProfil   Hantar PM kepada ahmad_azhar   Quote dan BalasQuote

songkok_aji02
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 593
Posting: 532
Dari: KL / JB

Johor  


posticon Posting pada: 26-04-05 15:43


errrrmmmmm... 70% je kot

Bookmark and Share

    


  Member Information For songkok_aji02Profil   Hantar PM kepada songkok_aji02   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 26-04-05 15:45


ada ker lelaki mcm tu zaman skrg ni...???

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

ayuAnnisa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.09.2004
Ahli No: 10900
Posting: 148
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 26-04-05 16:21


memang ada....tu xdpt dinafikan...
cz pnh jumpa....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayuAnnisaProfil   Hantar PM kepada ayuAnnisa   Pergi ke ayuAnnisa's Website   Quote dan BalasQuote

zuera_fadz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.10.2004
Ahli No: 11933
Posting: 64
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 26-04-05 16:22


Quote:

On 2005-04-26 15:45, kasih_kekasih wrote:
ada ker lelaki mcm tu zaman skrg ni...???

-----------------
milik siapakah hati ini



a'a ler .. ader ker lagi....klu ader pun seribu dlm satu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zuera_fadzProfil   Hantar PM kepada zuera_fadz   Pergi ke zuera_fadz's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 26-04-05 16:25




Ader Kasih-Kekasih........

Jangan pernah takut andai diri anda dikhianati, kerana ketentuan itu sesuatu yang indah...
Andai dia bukan miliku Allah telah menyediakan ketentuan yang lebih baik padaku......

Rahmah Allah jauh lebih hebat andai kita redha menerima ketentuan Allah.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

ezad_75
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15379
Posting: 96

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 26-04-05 16:26


mungkin 1 dr 1000000000000000 kot!!! ntah lah susah nak percayakan org zaman milenium ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ezad_75Profil   Hantar PM kepada ezad_75   Quote dan BalasQuote

puteriayahanda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.03.2005
Ahli No: 15473
Posting: 268
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 26-04-05 18:33


...
....

-----------------
ya ALLAH, pelihara aku dari ilmu yang tidak bermanfaat, hati yang tidak khusyuk,nafsu yang tidak pernah puas dan dari doa yang tidak diperkenanka

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteriayahandaProfil   Hantar PM kepada puteriayahanda   Quote dan BalasQuote

nurrlia
Warga Rasmi
Menyertai: 01.01.2005
Ahli No: 13458
Posting: 6
Dari: SELANGOR

Selangor  


posticon Posting pada: 26-04-05 19:40


ADER KER LELAKI CAM TU PADA ZAMAN SEKARANG NIE ????

SUSAH KOT NAK CARI CAM TU.....MUNGKIN HANYA SATU DALAM SERIBU....

walaupun hati ini pernah mempercayai seseorang bertahun-tahun lamanya......dan akhirnya kecundang jua.....namun luka tersebut tidak pernah sembuh dan aku tidak akan mencari cinta selain mencari CINTA ALLAH SWT.....aku pasrah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurrliaProfil   Hantar PM kepada nurrlia   Quote dan BalasQuote

hilwi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.09.2004
Ahli No: 11432
Posting: 87
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-04-05 22:25


memang ana pernah jumpa lelaki macam tu...tapi tak semuanya perfect,ada plak yang terover...
terlalu mengkontrol...
aper jer yang kita buat,semua kene bagi tau kat dia...cuba kita compare dengan kita punya parents, kalau kita nak ke mane2 ader ker kita kasi tau ngan dorang....?ana rasa tak semua anak macam tu...tapi kenapa dengan seorang lelaki yang belum tentu lagi menjadi milik kita , kita sanggup lakukan apa saja,...kemana saja kita nak pergi, mesti kene bagi tau dier....macamlah dia yang bela kita selama ni.....(ana mintak maaf kalau bahasa ana terlalu kasar...)tapi itulah realiti yang kita lihat pada hari ni....
WALLAHUA'LAM.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For hilwiProfil   Hantar PM kepada hilwi   Quote dan BalasQuote

ayuAnnisa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.09.2004
Ahli No: 10900
Posting: 148
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 27-04-05 12:24


Quote:

On 2005-04-26 19:40, nurrlia wrote:
ADER KER LELAKI CAM TU PADA ZAMAN SEKARANG NIE ????

SUSAH KOT NAK CARI CAM TU.....MUNGKIN HANYA SATU DALAM SERIBU....

walaupun hati ini pernah mempercayai seseorang bertahun-tahun lamanya......dan akhirnya kecundang jua.....namun luka tersebut tidak pernah sembuh dan aku tidak akan mencari cinta selain mencari CINTA ALLAH SWT.....aku pasrah...



ade...antara pnh jumpa @ x je....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayuAnnisaProfil   Hantar PM kepada ayuAnnisa   Pergi ke ayuAnnisa's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-04-05 13:18


semua tentang cinta..naper ye

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

imannoraina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.08.2004
Ahli No: 10752
Posting: 226
Dari: Bumi ALLAH

Kedah  


posticon Posting pada: 28-04-05 13:23




leh pecaya ker

Bookmark and Share

    


  Member Information For imannorainaProfil   Hantar PM kepada imannoraina   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-04-05 13:27


tak tahu lak

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-04-05 17:50


15. Dia kerap bertanya adakah kekasihnya mencintainya
krn dia merasa kasihnya lebih kuat drpd kekasihnya

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-04-05 11:17




Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 29-04-05 15:18




shah nak tanya sikit...
cam ner ukur kekuatan cinta seseorag?

"yang.. abang rindu la kat ayang.. jom kita keluar ke taman"
"yang... abang rindu la kat ayang... rindu sangat2... jom pi tengok wayang..."

tu bukan cinta cinta tapi nafsu namanyer...



-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

jah_teratai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.02.2005
Ahli No: 14264
Posting: 92
Dari: EepOoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-05-05 10:06


...
hmm.. gitu upenye... ...



-----------------
semua manusia membuat kesalahan ... x de seorg pon manusia di atas bumi ini yg perfect..


Bookmark and Share

    


  Member Information For jah_terataiProfil   Hantar PM kepada jah_teratai   Quote dan BalasQuote

cinta_madinah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15937
Posting: 172
Dari: ardhuLLAH

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 05-05-05 11:15




hebatnya tajuk ni....pandai nye shah..buat gimmik tu yer....tersenyum sendiri ana depan komputer n....

kalaulah ana dapat yang camtu...arstaghfirullah hal"azhim...cinta atas dasar apa tu ya.????

mintak dijauhkan dari semua tu....bercinta biar atas agma..bahagia dunia akhirat....amin,,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For cinta_madinahProfil   Hantar PM kepada cinta_madinah   Quote dan BalasQuote

xepiphyllumx
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.05.2005
Ahli No: 16294
Posting: 50
Dari: bumi mesia

PulauPinang  


posticon Posting pada: 05-05-05 11:19


ada je cm2..

org yg pandai blakon ler..

org seni..

sure ler pandai menipu kan?



Bookmark and Share

    


  Member Information For xepiphyllumxProfil   Hantar PM kepada xepiphyllumx   Pergi ke xepiphyllumx's Website   Quote dan BalasQuote

sea-tea
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14701
Posting: 171
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-08-05 21:22


assalamualaikum...mungkin ana pernah terjumpa lelaki macam yang disebutkan..sayangnya mungkin cinta yang lahir di hatinya tu bukanlah Lillahitaala...jadi ana pun tak kekal lama dengannya..apa-apa pun..itulah hidup..kita bangun dan belajar dari kesilapan yang pernah kita lakukan...hurm...cinta yang paling agung adalah cinta Allah...dan ana masih mencari kemuncak destinasi cinta yang sedang ana tuju...insyaAllah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sea-teaProfil   Hantar PM kepada sea-tea   Quote dan BalasQuote

shahriz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16922
Posting: 146

blank   avatar


posticon Posting pada: 05-08-05 23:18


memang btl shah sokong 100%. tapi bukan semua lelaki macam itu.. kalau dah bukan jodoh nak buat macam. hanya cinta kepada allah adalah cinta yang paling setia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahrizProfil   Hantar PM kepada shahriz   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-08-05 23:53


ana suka dia tapi kena berlandaskan syariat islam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

burujislam
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12352
Posting: 63
Dari: luas bumi Allah....

Perak  


posticon Posting pada: 07-08-05 19:19


sebaik2 cinta seorg lelaki adalah cintanya untuk ALLAH....

Bookmark and Share

    


  Member Information For burujislamProfil   Hantar PM kepada burujislam   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-08-05 20:19


lelaki yang menyintai Allah dengan cinta yang sebenar2nya..
lelaki yang menyintai syhid demi menegakkan perjuangan kalimatullah..
lelaki yang mengamalkan kezuhudan dan melepaskan kemewahan..

jika terjumpa lelaki berciri2 macam tu, jangan lepaskan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

ToK_iMaM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1071
Posting: 183
Dari: ...NeGeRi $eRaMbI MeK@H... ..::iSLaM iS Da WaY oF LiFe ::....:: IIUM ::..

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-08-05 21:04


Berkata Hukama'
"Sekiranya kamu hendak mengetahui akan tingkah laku, peribadi atau kelakuan seseorang adakah ianya seorang yang soleh atau toleh maka tidak perlulah kamu bertanyakan di sana-sini. Cukup dengan kamu melihat siapakah kawannya dan siapakah orang-orang yang disayanginya dan dari itu kamu akan mengetahui peribadinya kerana seseorang yang berkawan ia akan mengikut dan meniru perlakuan kawannya itu."

;-) :-D :-)
so,salah satu nak cari kawan lelaki or perempuan..kenalah peratikan siapa sahabat yang selalu dia berkawan... :lol:

/


-----------------
Ketahuilah kiranya kebahagiaan orang yang dikuasai oleh kemalasan, maka beratlah mereka untuk berjuang, berlatih dan bekerja untuk sucikan diri dan akhlak.


Bookmark and Share

    


  Member Information For ToK_iMaMProfil   Hantar PM kepada ToK_iMaM   Pergi ke ToK_iMaM's Website   Quote dan BalasQuote

love_fillah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.03.2005
Ahli No: 15161
Posting: 88
Dari: bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-08-05 21:13


BISMILLAH WALHAMDULILLAH...

CINTA HANYALAH UNTUK ALLAH SWT
KASIH HANYALAH UNTUK RASULULLAH SAW
SAYANG UNTUK MANUSIA...

"aku mencari insan yang menyayangiku kerana ALLAH SWT"

strive 4 mardhatillah...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For love_fillahProfil   Hantar PM kepada love_fillah   Pergi ke love_fillah's Website   Quote dan BalasQuote

success
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17768
Posting: 50
Dari: bumi penyu

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-08-05 21:26


ye ke..??bagaimana kalau lepas clash..dia dapat 'pengganti baru'..then bila clash lagi sekali,baru cari kita..
bagitahu yang dia still sayangkn kita..cintakan kita..
tak boleh lupakan kita..selalu teringat kenangan bersama..boleh percaya ke??
[ Telah diedit oleh: success pada 08-08-05 21:30 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For successProfil   Hantar PM kepada success   Quote dan BalasQuote

eimah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7066
Posting: 37
Dari: Nilai,N.Sembilan

blank   avatar


posticon Posting pada: 09-08-05 02:30


erm...satu maklumat yang baru....anyway thanzzzz..

Bookmark and Share

    


  Member Information For eimahProfil   Hantar PM kepada eimah   Quote dan BalasQuote

maisarah_nur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8175
Posting: 157
Dari: bumi Allah

australia   avatar


posticon Posting pada: 09-08-05 05:43


dah jumpa agaknya.. ;-) memang ada..


-----------------
..~MeNjaNa PiMpInAn iRsHaDii~..


Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarah_nurProfil   Hantar PM kepada maisarah_nur   Pergi ke maisarah_nur's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-08-05 16:55


Pada 08-08-05 21:26 , success posting:

!!! QUOTE !!!

ye ke..??bagaimana kalau lepas clash..dia dapat 'pengganti baru'..then bila clash lagi sekali,baru cari kita..
bagitahu yang dia still sayangkn kita..cintakan kita..
tak boleh lupakan kita..selalu teringat kenangan bersama..boleh percaya ke??


dua-dua buat solat istikharah...
yelah, kadang-kadang terasa macam orang kita ni sampah..iyer tak..nak pakai, tak nak buang..sekali pandang macam lampin pakai buang... :D
apapun, mohonlah petunjuk Allah sebelum membuat apa-apa keputusan sebab Allah Maha Mengetahui apa yang kita sendiri tak tahu dan tak sangka..

wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

farhanin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2004
Ahli No: 10742
Posting: 326
Dari: di BumI yang Aman PerMAi..

Johor  


posticon Posting pada: 09-08-05 17:33


mungkin ada tapi sangat sikit... golongan minoriti daripada kaum minoriti

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhaninProfil   Hantar PM kepada farhanin   Quote dan BalasQuote

afizam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.02.2005
Ahli No: 14810
Posting: 82
Dari: negeri indera kayangan

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 27-08-05 16:24


tiada cinta yang kekal selain cinta ALLAH....

Bookmark and Share

    


  Member Information For afizamProfil   Hantar PM kepada afizam   Quote dan BalasQuote

Nur_sya
Warga Rasmi
Menyertai: 14.08.2005
Ahli No: 18122
Posting: 16
Dari: johore

Johor  


posticon Posting pada: 27-08-05 18:10


Pada 26-04-05 16:25 , farhanna posting:

!!! QUOTE !!!




saya sokong!lelaki yang baik adalah untuk wanita yang baik.....berusahalah untuk mencari cinta yang teragung...bila kita dah temui cinta yang teragung...tidak perlu risau lagi sebab insyaallah kita akan dapat cinta daripada orang yang juga mencintai allah seagungnya sebagaimana kita....


-----------------
ukhwah fillah abadan abada


Bookmark and Share

    


  Member Information For Nur_syaProfil   Hantar PM kepada Nur_sya   Quote dan BalasQuote

britaniasky
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2005
Ahli No: 17549
Posting: 93
Dari: terengganu

lithuania   avatar


posticon Posting pada: 27-08-05 19:03


betullah tu.. tak dinafikan.. tapi biarlah bercinta kerana perasaan ingin berkeluarga... baru tiada hati yang terluka.. tanpa dibiarkan lama.. kalau tak lelaki tu patut abaikan aje perasaan tu.. dan yang paling penting lelaki tu kena tahu laluannya clear.. kalau tak.. hatinya akan terluka tanpa ada ubat dari manusia... perlu ingat satu benda BIAR CINTA KERANA ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For britaniaskyProfil   Hantar PM kepada britaniasky   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-10-05 18:39


:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-10-05 22:39


> emm...
>
> kalau b`cakap tentang CINTA...
> memang takkan habis...
>
> CINTA....
> anugerah dari Allah swt...
> carilah CINTA yang abadi...
> yang ada hanyalah padaNYA...
> amin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

Aneeqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.10.2004
Ahli No: 11976
Posting: 151
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-10-05 23:17


ermmm......

Bookmark and Share

    


  Member Information For AneeqahProfil   Hantar PM kepada Aneeqah   Pergi ke Aneeqah's Website   Quote dan BalasQuote

chibi_maruko
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16933
Posting: 474
Dari: terawang-awangan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-10-05 01:15


:-) :-)


-----------------
Hakikat Kejayaan Adalah Kebahagiaan Dalam Hidup....


Bookmark and Share

    


  Member Information For chibi_marukoProfil   Hantar PM kepada chibi_maruko   Quote dan BalasQuote

ainulfaizah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1350
Posting: 36
Dari: UTM,Skudai

malaysia  


posticon Posting pada: 06-10-05 01:33


.."CINTA amat mahal takrifnya, itulah yang difitrahkan ALLAH S.W.T kepada hambanya. CINTA hanya tertulis pada perkataan, tapi gagal dilihat pada zahirnya..kerana CINTA itu perasaan yang mengandungi tanggungjawab di mana wujudnya kesetiaan dan kejujuran di dalamnya. Ingat pada yang satu, jujur pada yang setia,setia pada yang kasih, kasih pada yang rindu, dan rindu pada yang menyayangimu...CINTA tak akan datang kalau tak dicari...CINTA juga tidak akan dapat kalau tidak memberi...tetapi mencari biarlah pada yang sudi bukan meminta pada yang simpati..." ...wallahualam...

~CINTA (perasaan dari hati) dan AKAL perlu seiring...tu yang utama~

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainulfaizahProfil   Hantar PM kepada ainulfaizah   Pergi ke ainulfaizah's Website   Quote dan BalasQuote

hudmj
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.03.2005
Ahli No: 14847
Posting: 22
Dari: JOHOR

Johor  


posticon Posting pada: 06-10-05 13:57


CINTA MANUSIA, MANUSIA AKAN MATI
CINTA BUNGA, BUNGA AKAN LAYU
CINTA ALLAH ITULAH CINTA HAKIKI

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudmjProfil   Hantar PM kepada hudmj   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-10-05 14:43


Pada 06-10-05 01:33 , ainulfaizah posting:

!!! QUOTE !!!

.."CINTA amat mahal takrifnya, itulah yang difitrahkan ALLAH S.W.T kepada hambanya. CINTA hanya tertulis pada perkataan, tapi gagal dilihat pada zahirnya..kerana CINTA itu perasaan yang mengandungi tanggungjawab di mana wujudnya kesetiaan dan kejujuran di dalamnya. Ingat pada yang satu, jujur pada yang setia,setia pada yang kasih, kasih pada yang rindu, dan rindu pada yang menyayangimu...CINTA tak akan datang kalau tak dicari...CINTA juga tidak akan dapat kalau tidak memberi...tetapi mencari biarlah pada yang sudi bukan meminta pada yang simpati..." ...wallahualam...

~CINTA (perasaan dari hati) dan AKAL perlu seiring...tu yang utama~


'ariftum..lah ba'sa...

ps:pesanan untuk diri ini juga... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

narutomaster
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.09.2005
Ahli No: 19202
Posting: 46
Dari: Damansara

Johor  


posticon Posting pada: 07-10-05 15:28


tak pernah bercinta lagi lah!!! macam mana nak tau.. i1m still lookin for some one.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For narutomasterProfil   Hantar PM kepada narutomaster   Quote dan BalasQuote

bye
Warga Rasmi
Menyertai: 07.10.2005
Ahli No: 19658
Posting: 7
Dari: dalam palimen

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-10-05 15:49


mungkin betul agaknya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For byeProfil   Hantar PM kepada bye   Quote dan BalasQuote

aisyatul_mardhiyyah
Warga Rasmi
Menyertai: 28.09.2005
Ahli No: 19398
Posting: 19

blank   avatar


posticon Posting pada: 09-10-05 15:30


jangan menyerah kan cinta 100% selagi belum kawin.....nanti merana...dia belum tentu jadi milik kamu......cinta yang utama adalah cinta rabbul izzati.... cinta manusia ni melalaikan....nauzubillah......

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisyatul_mardhiyyahProfil   Hantar PM kepada aisyatul_mardhiyyah   Quote dan BalasQuote

norazizah
Warga Rasmi
Menyertai: 16.09.2005
Ahli No: 19036
Posting: 3
Dari: Institut Perguruan

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 13:29


semoga kita semua memiliki cinta abadi yang dirahmati oleh Allah SWT.

Bookmark and Share

    


  Member Information For norazizahProfil   Hantar PM kepada norazizah   Quote dan BalasQuote

AsFaRiNa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.02.2005
Ahli No: 14050
Posting: 208
Dari: Jelapang Padi

Kedah  


posticon Posting pada: 16-02-06 13:44


ermmmmm

Bookmark and Share

    


  Member Information For AsFaRiNaProfil   Hantar PM kepada AsFaRiNa   Pergi ke AsFaRiNa's Website   Quote dan BalasQuote

AsFaRiNa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.02.2005
Ahli No: 14050
Posting: 208
Dari: Jelapang Padi

Kedah  


posticon Posting pada: 16-02-06 13:45


Pada 07-10-05 15:28 , narutomaster posting:

!!! QUOTE !!!

tak pernah bercinta lagi lah!!! macam mana nak tau.. i1m still lookin for some one.........



me too....:):):)


-----------------
ingin sentiasa dipuji itu tanda iman diuji
bila hati redha dikeji itu tanda iman yang suci


Bookmark and Share

    


  Member Information For AsFaRiNaProfil   Hantar PM kepada AsFaRiNa   Pergi ke AsFaRiNa's Website   Quote dan BalasQuote

yina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2005
Ahli No: 17978
Posting: 152
Dari: bumi ALLAH

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 13:50


Cinta pada ALLAH..lebih memberi seribu makna..
Kebahagian ada padanya...
sama-samalah kita meraih cinta dariNYA....

Bookmark and Share

    


  Member Information For yinaProfil   Hantar PM kepada yina   Quote dan BalasQuote

zana
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.12.2004
Ahli No: 12740
Posting: 45
Dari: alor star

Kedah  


posticon Posting pada: 16-02-06 14:14


Fitrah manusia...Wanita memerlukan lelaki, lelaki memerlukan wanita...
Tapi, letakkanlah cinta kepada Allah di tangga teratas dalam hidup kita....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zanaProfil   Hantar PM kepada zana   Quote dan BalasQuote

zana
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.12.2004
Ahli No: 12740
Posting: 45
Dari: alor star

Kedah  


posticon Posting pada: 16-02-06 14:14


“JIKA aku JATUH CINTA”

Bismillahirrahmaanirrahim..
Ya Allah jika aku jatuh cinta, cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya padaMu, agar bertambah kekuatanku untuk menyintaiMu
Ya Muhaimin, jika aku jatuh hati,izinkanlah aku menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut padaMu agar tidak terjatuh aku dalam jurang cinta nafsu...
Ya Rabbana ,jika aku jatuh hati jagalah hatiku padanya agar tidak berpaling daripada hatiMu.....
Ya Rabbul Izzati ,jika aku rindu ,rindukanlah aku pada seseorang yang merindui syahid di jalan Mu....
Ya Allah ,jika aku menikmati cinta kekasihMu janganlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan indahnya bermunajat di sepertiga malam terakhirMu
Ya Allah ,jika aku jatuh hati pada kekasihMu jangan biarkan aku tertatih dan terjatuh dalam perjalanan panjang menyeru manusia kepadaMu....
Ya Allah jika Kau halalkan aku merindui kekasihMu jangan biarkan aku melampaui batas sehingga melupakan aku pada cinta hakiki dan rindu abadi hanya kepadaMu...
Amin.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zanaProfil   Hantar PM kepada zana   Quote dan BalasQuote

Nurida
Warga Rasmi
Menyertai: 19.01.2006
Ahli No: 22048
Posting: 11

Kedah  


posticon Posting pada: 16-02-06 14:17


Cinta Agungku...
Cinta ALLAH dan RASUL... :-) :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuridaProfil   Hantar PM kepada Nurida   Quote dan BalasQuote

ibnuabbas
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16231
Posting: 346
Dari: Al-Azhar As Assyarif

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 20:34


kasih manusia kasih bermusim....kasih Allah kekal abadi

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuabbasProfil   Hantar PM kepada ibnuabbas   Pergi ke ibnuabbas's Website   Quote dan BalasQuote

naqiyyah_al-sarirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19666
Posting: 130
Dari: subang jaya

Selangor  


posticon Posting pada: 17-02-06 09:29


:-) :-)


-----------------
" setiap agama itu mempunyai akhlak, akhlak bagi Islam adalah MALU "


Bookmark and Share

    


  Member Information For naqiyyah_al-sarirahProfil   Hantar PM kepada naqiyyah_al-sarirah   Quote dan BalasQuote

asha_gurl
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.07.2005
Ahli No: 17461
Posting: 191
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-02-06 09:57


zaman sekarang ni susah nak cari laki yang betul-betul setia

Bookmark and Share

    


  Member Information For asha_gurlProfil   Hantar PM kepada asha_gurl   Pergi ke asha_gurl's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.170162 saat. Lajunya....