Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 12-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang yang takut ditakluki pasti akan kalah
-- Napoleon Bonarpate

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 89
Ahli: 0
Jumlah: 89




  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 6 hari yang lalu
lidah-penghunus: 8 hari yang lalu
muslimin23: 16 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Pengakuan gempar


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Pengakuan gempar

Please Mendaftar To Post


Oleh Pengakuan gempar

suhaimi_sr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9901
Posting: 1256
Dari: Sg Buloh, Selangor ada

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-02-05 13:06


Ana tak tau berita ni sahih ke tak. Kenalan ana di Blood Bank, KL(seorg staff nurse) memberitahu ana KLCC akan runtuh dlm tahun 2006. Sehubungan dgn itu, beliau akan keluar dr KL(skrg menetap di Kg Baru) bila masuk 2006. Tapi bila dibuang angka 0 akan wujud no. 26. Apa signifikannya? Apa komen anda?

-----------------
Menjual & Membeli Dinar dan Jongkong Emas/Perak Mengikut Harga Pasaran Antarabangsa. Layari www.hatiemas999.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For suhaimi_srProfil   Hantar PM kepada suhaimi_sr   Pergi ke suhaimi_sr's Website   Quote dan BalasQuote

Rindu_Rahayu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.04.2004
Ahli No: 8452
Posting: 632
Dari: Bumi Allah

PulauPinang  


posticon Posting pada: 23-02-05 13:24






Bookmark and Share

    


  Member Information For Rindu_RahayuProfil   Hantar PM kepada Rindu_Rahayu   Pergi ke Rindu_Rahayu's Website   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1921

usa   avatar


posticon Posting pada: 23-02-05 13:27


Kenapa Rindu_Rahayu? Terkejut ke? Sama la... saya pun terkejut dengan khabar angin yang bertiup kencang hingga menumbangkan KLCC.

Atas sebab apa ia akan tumbang ye? Struktur? Kenapa 2006 pulak?

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

Rindu_Rahayu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.04.2004
Ahli No: 8452
Posting: 632
Dari: Bumi Allah

PulauPinang  


posticon Posting pada: 23-02-05 13:32




A ah la saudara Kang...terkejut sampai tak terkata...sampai hilang idea nak bg komen...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Rindu_RahayuProfil   Hantar PM kepada Rindu_Rahayu   Pergi ke Rindu_Rahayu's Website   Quote dan BalasQuote

suhaimi_sr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9901
Posting: 1256
Dari: Sg Buloh, Selangor ada

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-02-05 13:32


Itu yg musykil tu. Nampak risau betul nurse tu masa cakap dgn ana....ntah la...

-----------------
Menjual & Membeli Dinar dan Jongkong Emas/Perak Mengikut Harga Pasaran Antarabangsa. Layari www.hatiemas999.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For suhaimi_srProfil   Hantar PM kepada suhaimi_sr   Pergi ke suhaimi_sr's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 23-02-05 13:35




Blur ler Dr Suhaimi ...
Runtuh....KLCC. Petanda kiamat kot

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

hiperaktif
Warga Rasmi
Menyertai: 08.02.2005
Ahli No: 14213
Posting: 10

Selangor  


posticon Posting pada: 23-02-05 13:39


Terkejut juga ana dengar cerita KLCC nak runtuh...Cuma saya semua ahli ukhwah ini tidak jadi kelam-kabut..Cuba buat bertenang sikit..Kalau boleh la , cuba siasat saya yang empunya cerita tu.. Apa asasnya?

Bookmark and Share

    


  Member Information For hiperaktifProfil   Hantar PM kepada hiperaktif   Quote dan BalasQuote

muallim
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2005
Ahli No: 13816
Posting: 264
Dari: Sekinchan

Selangor  


posticon Posting pada: 23-02-05 13:45


fenin fenin..
fenin fenin..
fenin fenin..
fenin fenin..
fenin fenin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muallimProfil   Hantar PM kepada muallim   Pergi ke muallim's Website   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-02-05 13:45


Wa'alaikumussalam wr wb
Assalamu'alaikum wr wb

Alhamdulillah jika anda menerima khabar baik atau khabar buruk, selidikilah kabar itu (mafhum ayat Al-Quran dan juga hadis). Jangan terus percaya. Jadi anakanda suhaimi bertanggungjawab atas cerita yang diletak di sini. Harap difikirkan. afwan.

Sabda Rasulullah saw mafhumnya:
"Sesiapa yang menakutkan seseorang Islam maka menjadi kewajipan ke atas Allah untuk tidak memberikannya keamanan dan kedahsyatan hari kiamat."

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wr wb
ummimq
ps - "Sebaik-baik manusia diantaramu adalah yang paling banyak manfaatnya bagi orang lain" (HR Bukhari)


-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3377
Posting: 372
Dari: bumi waqafan Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-02-05 13:45




nie first time ana dgr...selama ni tak dgr pun. betul ke?

wallahualam

-----------------
Mahabbah Mawaddah Lil Ukhwah Fillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

permata_hatiku
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.12.2004
Ahli No: 13095
Posting: 147
Dari: Bumi Allah

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-02-05 13:54


berita menara KL runtuh pada tahun 2002 ada juga...tapi tiada pun,ok je tu....entah betul ke tak berita tu

-----------------
Usaha, doa dan tawakkal kunci kejayaan dan kebahagiaan dunia akhirat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For permata_hatikuProfil   Hantar PM kepada permata_hatiku   Quote dan BalasQuote

tumpang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8503
Posting: 224
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-02-05 14:16


tiada siapa pun yg tahu apa yg bakal berlaku esok hari.. melainkanNYA...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tumpangProfil   Hantar PM kepada tumpang   Pergi ke tumpang's Website   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6068
Posting: 466
Dari: Pahang~Selangor~Dubai

Pahang  


posticon Posting pada: 23-02-05 15:13



betul tu incik tumpang.... hanya ALLAH jua yang Maha Mengetahui

Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 23-02-05 15:49


maaflah klu terasa tp saya betul2 tergelak baca topik macam ni. cuba fikir baik macam mana org yg sebar berita tu tau bangunan tu akan runtuh 2006 ada ke dia boleh menilik nasib????? atau mungkin juga dia dapat tau ada pengganas nak letak bom kat klcc pada 2006? so guna akal sebelum buat kenyataan..

[ Posting ini telah di edit oleh: izdham pada 2005-02-23 16:00 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

zamirsham
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14483
Posting: 77
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-02-05 16:04


Assalamualaikum ......................
kalu orang lain semuanya pening, sayer lagi pening pikir hal niiiiii :-? :-? :-? konfius lagi tu. Dari mana si nurse tu dapat cerita ni ha! jangan buat perkara yang tak elok selidik dulu. harap2 tak runtuh sbb kesian kat orang dalam klcc tu :-D :-D :-D ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For zamirshamProfil   Hantar PM kepada zamirsham   Quote dan BalasQuote

ukhtifillah
Warga Rasmi
Menyertai: 13.01.2004
Ahli No: 6436
Posting: 15
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-02-05 16:05



sebenarnya...tak perlu tunggu 2006,jika Allah nak turunkan bala runtuhkan sekarang pun,memang patut.Kebanyakan umat Islam kini lalai dan terpesong dari ajaran sebenar...ISLAM yang SYUMUL.samada pemimpin,ulama' mahupun pendakwah dan umat Islam umumnya.masing-masing lupa tanggungjawab masing-masing.Cuba lihat kepada sejarah...Bosnia dan yang terbaru...Acheh...puncanya,INGKAR akan perintah Allah.Banyak kejadian yang diceritakan oleh sukarela yang pergi ke Acheh berkaitan keengganan kita menurut perintah Allah..mengabaikan solat(sedangkan tsunami baru sahaja berlaku di tempat mereka sendiri),tidak menutup aurat dan banyak lagi....Dan jika ini juga berlaku di Malaysia...tidak mustahil,Allah akan meurunkan peringatan kepada kita.....dan respon ana mengenai no.26 itu:cuba kita imbas kembali kebanyakan bala samada gempa bumi mahupun tsunami berlaku pada 26 Disember...iaitu selepas sambutan krismas.Allah telah menerangkan dalam al-Quran,surah al-ikhlas...Allah tidak beranak dan tidak diperanakan.Allah itu ESA,bukan 2 mahupun 3.Dan Allah telah memberi amaran kepada umat-umat terdahulu mengenai azab Allah kerana syirik....fikir-fikirkan.tepuk dada tanya iman.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ukhtifillahProfil   Hantar PM kepada ukhtifillah   Quote dan BalasQuote

sharifahnatasha
Warga 5 Bintang
Menyertai: 20.02.2005
Ahli No: 14550
Posting: 374
Dari: cyberjaya

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-02-05 16:12




kenapa semua orang nak pening? ana tak pahamla. terpulang pada Qada' dan Qadar. masalah di sini ialah kita tak tahu sama ada cerita itu benar ataupun tidak. never ever listen to people when there is no prove to it. Kalau Allah runtuhkan KLCC tu esok, esoklah ia. we will never know when it will happen. so my dear friend,janganlah anda merasa risau. malah, kita berdoa kepada Allah. okay.


Bookmark and Share

    


  Member Information For sharifahnatashaProfil   Hantar PM kepada sharifahnatasha   Pergi ke sharifahnatasha's Website   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-02-05 16:53


waaaa biar betul hehe..

-----------------
kaze tech

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

suhaimi_sr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9901
Posting: 1256
Dari: Sg Buloh, Selangor ada

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-02-05 16:56


Quote:

On 2005-02-23 16:53, kaze wrote:
waaaa biar betul hehe..

-----------------
Menjual & Membeli Dinar dan Jongkong Emas/Perak Mengikut Harga Pasaran Antarabangsa. Layari www.hatiemas999.blogspot.com


biar betul..biar betul betul..nanti tak payah nak diperbetul...

-----------------
Menjual & Membeli Dinar dan Jongkong Emas/Perak Mengikut Harga Pasaran Antarabangsa. Layari www.hatiemas999.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For suhaimi_srProfil   Hantar PM kepada suhaimi_sr   Pergi ke suhaimi_sr's Website   Quote dan BalasQuote

ainsyam_shafie
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.11.2004
Ahli No: 12633
Posting: 52
Dari: johor bharu

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-02-05 17:29


entahler...

kalo tak silap...dua tiga tahun lepas...seorang hamba Allah bagitau saya...6/6/2006...kiamat akan berlaku...saya tercengang dan tak tau nak kata apa...

lepas tue..saya dengar citer...orang tua tue dah meninggal...tapi sempat bagi amanah kepada anak-anak muridnyer...berjaga-jagalah tahun 2006 kerana disitulah bermulanya kehancuran maksiat dan benih kebangkitan Islam akan mencapai kemuncaknya...

kiamat apa yer?? kiamat malaysia?..atau kiamat dunia?? mulanyer...hati saya meneka..kiamat orang tua tue kot...tapi dia dah meninggal lebih awal??

salah seorang anak muridnyer...seorang tokoh korporat negeri...ada bagitau...sebelum meninggal...tok gurunya sempat berpesan...saper ikut ugama pada masa tue...insya'Allah...dia akan selamat! jika tidak...Allah jua punya urusan....

saya turut diingatkan oleh anak muridnya itu...pada tahun 1994..tok gurunya pernah meramalkan..salah seorang pemimpin kanan dalam kerajaan akan tersingkir secara hina dalam tempoh tiga tahun daripada waktu itu...akhirnya..memang terbukti...datuk seri anwar adalah orangnya...

terkadang Tuhan akan beri isyarat kepada orang mukmin...apa yang akan berlaku pada masa akan datang...
memang benar..orang mukmin tiada dalam masyarakat kita ari nie...kerana mereka sukar untuk ditemui..dan...mereka tidak akan sesekali menonjolkan ilmu mereka kepada masyarakat secara terang...

menjadi tugas kita untuk mencari orang mukmin...guru mursyid...kerana mereka sememangnya ada di kalangan kita...
cuma kita saja yang tidak sedar kehadirannya disisi....

Allahu'alam...



Bookmark and Share

    


  Member Information For ainsyam_shafieProfil   Hantar PM kepada ainsyam_shafie   Quote dan BalasQuote

fairuzah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7304
Posting: 440
Dari: negeri sembilan

syria   avatar


posticon Posting pada: 23-02-05 19:05




interesting yet scary....

bukankah Rasulullah s.a.w sendiri pun tak tau tentang hari kiamat? inikan pula orang biasa spt kita? bukan maksud sy nak merendah-rendahkan orang lain...dan sememangnya ada antara org mukmin yg dianugerahi ilmu kasyaf....but then hari kiamat tetap menjadi satu misteri...

pengalaman sy pula...sy ada kenal dgn satu pakcik tu...

dia pernah kata satu perkara besar akan berlaku 24 jam dari sekarang dan dia terbau darah yg byk....perkara apa tu? serangan 9/11...

dia pernah kata mak sy akan melahirkan anak lelaki (kami 3 beradik perempuan 1 lelaki)....hampir setahun kemudian Muhammad dilahirkan....

dia pernah kata dlm penghujung 2003 atau awal 2004 ahli keluarga sy akan meninggal dunia...awal 2004 nenek sy meninggal dunia...

sebenarnya banyak lagi la....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fairuzahProfil   Hantar PM kepada fairuzah   Quote dan BalasQuote

aniisa_tasnim
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 11
Posting: 441
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 23-02-05 21:38




its true or not hanya lah allah yg maha mngetahui... insafilah diri moga rahmat dan barakah allah menyinari hidup insani... tp ana cuma nak kongsi... apa yg pernah dipostingkan mengenai surah Maryam ayat 88 hingga 91 ana paste kan kt sini ek..

fairuzah menulis
Quote:
daripada kefahaman saya...mungkin perkaitan antara ayat tu dengan peristiwa 26 December adalah mcm ni:

umum mengetahui 25 Dec adalah tarikh kaum Kristian menyambut Krismas...dan kita juga tahu bahawa dikatakan 25 Dec itu adalah tarikh lahir Jesus Christ iaitu Nabi Isa a.s...

so, pendapat Pdaus tentang apa kaitan dgn 26 Dec...sedangkan pada hari2 lain juga manusia melakukan maksiat...well, minum arak, main pompuan mmg maksiat la kan...tapi cuba bandingkan dosa maksiat seperti itu dengan dosa menduakan Tuhan? dosa mendakwa Isa Al-Masih itu anak Allah swt?

25 Dec adalah hari Kristian menyambut kelahiran 'anak tuhan'..jadi lepas daripada itu turun la bala akibat dakwaan mereka...spt mana dinyatakan dlm ayat "hampir langit pecah, bumi terbelah..." yg dimaksudkan drpd itu mungkin adalah kejadian gempa bumi...

saya rasa kita tak perlulah nak berdebat ttg hal tarikh 26 Dec ini...Allah swt menurunkan bala pada bila2 masa yg Dia mahu...apa pun kita patut insaf dan mengambil iktibar atas peristiwa yg telah berlaku..



mujahadatunafsi menjawab...
Quote:
Tafsiran mengenai sesuatu ayat-ayat Al-Quran mahupun hadith mestilah ditafsir oleh ahlinya yaqni Ulama Muffasirin atau ustaz2 yang mendalami ilmu tafsir Al-Quran. Ayat-ayat Al-Quran tidak boleh ditafsir sewenang-wenangnya sekalipun ayat itu ada kaitan dengan sesuatu peristiwa. Sebab itu saya minta sumber asal, dimana ia dipetik berhubung 26 disember yang disebutkan dalam Al-Quran.....atau saudara ibnu muaz sendiri adalah ustaz yang mendalami ilmu tafsir Al-Quran...

Adalah berdosa besar hukumnya jikalau kita menafsirkan Al-Quran mengikut sesuka hati kita sebagaimana Sister in is@#% yang mentafsirkan ayat " Tidak ada paksaan dalam beragama " sebagai hujah untuk tidak menutup aurat. Wallahu'alam



dan ummiq menbalas...

Quote:
Ayat2 dari S Maryam tu tiada kaitan dgn fenomena tsunami. Itu
dinamakan Takweel. Sebab tu sebelum dikaitkan dgn AQ, kita kena
lihat tafsir dulu. Tak ada langsung tafsir2 kata gerakgempa bumi
kerana Allah murka dgn Trinitas atau Krismas.

Ayat2 itu menggambarkan betapa dahsyatnya pendustaan kaum Nasrani.
Imam Ahmad meriwayatkan sebuah hadis, bahawa Nabi saw bersabda,
ayat2 ini menggambarkan sifat Maha Sabar Allah SWT terhadap karenah
kaum nasrani, malah Dia terus memberi rezki kepada mereka walaupun
mereka mengatakan begitu begini kepada Allah. (tafsir Ibn Katheer)



harapnya dapat menghuraikan apa2 kekeliruan mengenai ayat tersebut...

sumber: 26 disember disebut dalam alquran

Bookmark and Share

    


  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 23-02-05 21:47


jgn sebarkan sesuatu yg tak pasti. nurse tu ada sakit jiwa kut.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

mawa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10790
Posting: 872
Dari: Atas Angin

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-02-05 23:16


Quote:

On 2005-02-23 21:47, Jackie_uniten7 wrote:
jgn sebarkan sesuatu yg tak pasti. nurse tu ada sakit jiwa kut.



ataupun yg sebar tu yg sakit jiwa?!?!!?!!?!!?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawaProfil   Hantar PM kepada mawa   Quote dan BalasQuote

kens2005
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 715
Posting: 647
Dari: Kyoto

japan   avatar


posticon Posting pada: 24-02-05 00:16


2006?? lor~ bukan 2014 ker?

sebab menurut kajian hamba... setelah hamba potong KLCC tuh dgn pedang hamba pada tahun 2003 runtuh la ia(uisyh jgn ler jadi bebetul ^_~x)

runtuh ke tak urusan Allah.. kita hanya perlu bersedia untuk apa jua kemungkinan ^_^x

-----------------
:: Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For kens2005Profil   Hantar PM kepada kens2005   Pergi ke kens2005's Website   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-02-05 05:43


Wa'alaikumussalam wr wb
Assalamu'alaikum wr wb

Alhamdulillah sabran anakanda mawa kerana yang memulakan cerita tu ahli senior dan dalam Islam kita kena hormat mereka yang lebih tua daripada kitakan. Sekiranya ada kesilapan kita tegur dengan hikmah. Dan mengharap yang senior tu menerima teguran dengan berlapang dada. Selalunya senior tu matang sikitkan dari junior.

Bagi anakanda kens pula zaman nuklear dan klons ni pedang dah tak main dah kot. Pedang kalau di Malaysia ni buat pancah rumput di belakang rumah atau tebang pokok bunga kertas (rumah umilah) dan sekiranya di Jepun diguna untuk bunuh dirikan? Maafkan umi sekiranya tersilap.

Sekedar bergurau dengan anak-anak ya . Maafkan bonda ya >

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wr wb
ummimq
ps - Remember the three R's: Respect for self; Respect for others; Responsibility for all your actions.


-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

fadhli
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.07.2003
Ahli No: 2498
Posting: 171
Dari: Negeri Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-02-05 11:24



tiada satu pun makhluk kat dunia ni boleh meramal kejadian yg akan berlaku
pengetahuan ALlah lebih tinggi dari sesuatu
ape akan berlaku........
ade hubungkaitnya dengan kita
bukan kita sebagai manager KLCC, bukan pekerja dsb
tapi sebagai hambaNya
wallahua'lam


Bookmark and Share

    


  Member Information For fadhliProfil   Hantar PM kepada fadhli   Pergi ke fadhli's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-02-05 01:44




wah.... pandai pulak KLCC pilih tahun nak runtuh... bukankah segalanya atas kehendak ALLAH...

Quote:
Kenalan ana di Blood Bank, KL(seorg staff nurse) memberitahu ana KLCC akan runtuh dlm tahun 2006. Sehubungan dgn itu, beliau akan keluar dr KL(skrg menetap di Kg Baru) bila masuk 2006



Ke mana saja kita pergi, mati tetap akan datang walau pun di dalam kubu yang kuat lagi teguh.... mafhum al-Quran...

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-02-05 05:09


biar betul...biar betul-betul..nanti tak payah d perbetul...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

najwa_hayati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.09.2003
Ahli No: 3625
Posting: 182
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-02-05 04:19


assalamualaikum...

Ya Allah, minta maaflah, tapi ana rasa dah terjatuh dah standard en suhaimi kita nie... harap lain kali lebih kukuh lagi saringan berita merapu dari minda kita ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For najwa_hayatiProfil   Hantar PM kepada najwa_hayati   Quote dan BalasQuote

mawa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10790
Posting: 872
Dari: Atas Angin

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-02-05 21:29


Quote:

On 2005-02-24 05:43, ummimq wrote:

Selalunya senior tu matang sikitkan dari junior.




Bookmark and Share

    


  Member Information For mawaProfil   Hantar PM kepada mawa   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 26-02-05 22:09




Kalo nak runtuh sgt..biarla die nak runtuh..lgpon skang mmg teruk pon klcc tue..berita terbaru..semua coupling akan memulakan adengan melakukan perbuatan tidak senonoh time waktu maghrib..lokasi disekita klcc...lebih mendukacitakan berhampiran masjid asyikirin tue...ana penah pegi bkk pose kat masjid tue...em mmg memeningkan kepala...bygkan org berpusu2 smpi kena beratur nak dpt makanan kat masjid tue..tp bila abis je lengang terus...jemaah yg ade hanya org tua yg mmg dari dulu berjemaah disitu....maksiat2....sedih tul la bila teknologi sering disalah gunakan....

-----------------
Yang Mencari Keredhaan ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

salamraudhah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.03.2005
Ahli No: 14973
Posting: 24

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-03-05 12:46


sebenarnya apa yang dikatakan tu mungkin ada kemungkinan besarnya. saya sendiri telah diberitahu oleh seseorang jurutera yang terlibat secara langsung dalam pembangunan bangunan tu menyatakan bahawa sebenarnya struktur bangunan itu tidak kukuh disebabkan oleh ketidakmampuan asas struktur bangunan yang melebihi had yang sepatutnya. bayangkan jurutera sendiri yang cakap macam 2!
mm,nak buat macammana,pembinaan KLCC tu hanya untuk kepentingan keuntungan yang besar semata-mata. lagipun sekarang ni dengar-dengar dah nampak sedikit sebanyak bangunan tu dah senget..jadi berwaspadalah...
bukan nak menakutkan,tapi dah kenyataan..

P/S : kalau dah maut kita kat situ nak buat camana,betul tak?


Bookmark and Share

    


  Member Information For salamraudhahProfil   Hantar PM kepada salamraudhah   Quote dan BalasQuote

zamirsham
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14483
Posting: 77
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-05-05 12:04


,
ada yang macam suka je klcc tu runtuh! jagn cam tu.............
sebaliknya berdoa spya yang buat mungkar tu bertaubat. jgan doa tuk diiri sendiri je. ok

Bookmark and Share

    


  Member Information For zamirshamProfil   Hantar PM kepada zamirsham   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-05-05 12:49


..

mmmm..
entahlah...
tdk mustahil ciptaan hebat manusia boleh runtuh..
empayar besar lagikan boleh runtuh inikan pula ciptaan manusia.

tapi utk meletakkan sesuatu isu itu tanpa asas rasanya cukup keterlaluan.
tak salah mengingatkan..
cuma biar ada buktiyg kukuh.
jgn sekadar khabar angin.
silap2 leh kena ISA.
hehehe...

bagi saya sesuatu tdk akan terjadi hanya kerana angka 26.
bala tdk akan melihat tarikh.
tambahan pula tarikh yg bukan mengikut tahun islam.
ianya hanya kebetulan.

p/s.. runtuhnya klcc pasti heboh diperkatakan org..
runtuhnya akhlak anak bangsa kenapa senyap


Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

littlemuslimah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 100
Posting: 777
Dari: ::uia @ penang::

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-05-05 13:51




Ana taktau nak bagi respon macam mana sebab sejak ana mula berjinak jinak dengan dunia siber ni, dah banyak sangat khabar angin yang ana terima, dan tak dinafikan banyak kebaikan juga yg ana peroleh.

Bila dapat tau tentang ni, ana jadi macam takde perasaan je, cuma Allah swt Maha Mengetahui segala-galanya dan Allah lah yang merencanakan setiap apa yang telah, sedang, dan bakal berlaku..

Maut dimana mana sahaja bila dah sampai masanya... Jadi sentiasalah kita bersiap sedia untuk menghadapinya dengan amalan ibadah liLlahi ta'ala...

waLlahu ta'ala a'lam


-----------------
Ya Allah. Permudahkanlah bagi kami segala urusan kami (lebih-lebih lagi urusan perjalanan rohaniah menuju Allah) berserta kerehatan bagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For littlemuslimahProfil   Hantar PM kepada littlemuslimah   Quote dan BalasQuote

p-jat
Warga Rasmi
Menyertai: 29.04.2005
Ahli No: 16178
Posting: 20
Dari: sg petani

Kedah  


posticon Posting pada: 04-05-05 14:15


tp kalo kita masih tak tobat2...
mmg boleh runtuh menara 2...
tak mustahil macam tsunami leh jadi,,,


Bookmark and Share

    


  Member Information For p-jatProfil   Hantar PM kepada p-jat   Pergi ke p-jat's Website   Quote dan BalasQuote

songkok_aji02
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 593
Posting: 532
Dari: KL / JB

Johor  


posticon Posting pada: 04-05-05 15:23


ermmmm, mungkin khabar angin..dan mungkin kalau jadi pun hanya kebetulan..tp kalau Allah kata jadi,maka jadilah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For songkok_aji02Profil   Hantar PM kepada songkok_aji02   Quote dan BalasQuote

Shuhada_nha155
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.04.2005
Ahli No: 16080
Posting: 121
Dari: Bumi Allah

malaysia  


posticon Posting pada: 04-05-05 16:26




Hmmm..dengar berita ni cam tak der perasaan jer. Yang ada perasaan sentiasa takut pada Allah. Bukan takut runtuhnya KLCC..

Wallahu'alam bissawab...Yang penting kita sentiasa dalam keadaan bertaubat...

Seksanya azab Allah...tak dapat dibayangkan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Shuhada_nha155Profil   Hantar PM kepada Shuhada_nha155   Quote dan BalasQuote

eiza86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.10.2004
Ahli No: 12182
Posting: 161
Dari: Gombak,Selangor

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 04-05-05 18:05





Kes...kes...kes......

Bookmark and Share

    


  Member Information For eiza86Profil   Hantar PM kepada eiza86   Quote dan BalasQuote

hyunckel_asyraf
WARGA SETIA
Menyertai: 12.01.2005
Ahli No: 13668
Posting: 414
Dari: United Kingdom

uk  


posticon Posting pada: 05-05-05 00:27


Quote:

On 2005-02-23 13:06, suhaimi_sr wrote:
Ana tak tau berita ni sahih ke tak.



then kenapa sebarkan?

Quote:

Kenalan ana di Blood Bank, KL(seorg staff nurse) memberitahu ana KLCC akan runtuh dlm tahun 2006. Sehubungan dgn itu, beliau akan keluar dr KL(skrg menetap di Kg Baru) bila masuk 2006. Tapi bila dibuang angka 0 akan wujud no. 26. Apa signifikannya? Apa komen anda?



komen sy...jgn merepek

Bookmark and Share

    


  Member Information For hyunckel_asyrafProfil   Hantar PM kepada hyunckel_asyraf   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 03-08-06 16:34


bodoh betul sapa yang percaya bulat2...sebaiknye fikir dulu sahih ke tak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-08-06 16:37


sapa yang buat cerita ni????

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 03-08-06 17:57


dah tak nampak klcc

Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

rasha_aleeya
WARGA SETIA
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 19366
Posting: 641
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 03-08-06 18:09


suka sangat buat cerita pelik-pelik????

Bookmark and Share

    


  Member Information For rasha_aleeyaProfil   Hantar PM kepada rasha_aleeya   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-08-06 18:18


:roll: :-o hhmmm....Wallahualam..


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-08-06 18:26


tak tahu pula....but kuasa Allah bila2 masa saja Dia nak musnahkan semuanya Dia Maha Berkuasa...wallahu'alam


-----------------
~~~Bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian~~~

My blog::: http://mihar.blogs.friendster.com/:::



Bookmark and Share

    


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 03-08-06 21:44


kita tunggu dan lihat saja lah....
Allah Maha mengetahui...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-08-06 21:57


wallahua'lam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 03-08-06 23:00


jangan bawak berita yang meragukan......

Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

ahlifikir
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.07.2005
Ahli No: 17015
Posting: 45
Dari: kl

japan   avatar


posticon Posting pada: 03-08-06 23:02


heheh ye ke

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahlifikirProfil   Hantar PM kepada ahlifikir   Pergi ke ahlifikir's Website   Quote dan BalasQuote

bakar
Warga Rasmi
Menyertai: 04.10.2005
Ahli No: 19573
Posting: 15
Dari: malaysia

Terengganu  


posticon Posting pada: 03-08-06 23:56


Dari mana pula nurse 2 dapat ilham??

Bookmark and Share

    


  Member Information For bakarProfil   Hantar PM kepada bakar   Quote dan BalasQuote

jumaat
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.03.2006
Ahli No: 23806
Posting: 371

blank   avatar


posticon Posting pada: 04-08-06 07:39


berita gempar....berita gempar....kiamat dah nak dekat....
kan ada hadith nabi:jarak zaman nabi dengan hari kiamat hanyalah antara jari telunjuk dan jari hantu.....
(kalau salah,tolong betulkan...sesiapa yang tahu perawi hadith nabi ni...tolong nyatakan...berserta taraf hadith ini sama ada sahih atau hasan
maaf..saya tak pasti perawinya dan taraf hadith ini..)
p/s: berita tentang dekatnya kiamat dengan zaman kita ni dah nabi cerita lebih 1400 tahun dahulu....tak ramai pun yang nak pening2...terkejut ke..nak sebar2kan ke buat topic kat ukhwah.com ni....tak kan tak tahu hari kiamat sangat dahsyat kejadiannya???lebih dahsyat dari runtuhnya KLCC....so muhasabahlah diri kita balik..apakah kita bersungguh2 beriman kepada allah dan hari kiamat...apa persiapan kita??

Bookmark and Share

    


  Member Information For jumaatProfil   Hantar PM kepada jumaat   Quote dan BalasQuote

amirez
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.01.2006
Ahli No: 21578
Posting: 54
Dari: Universiti Selatan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-08-06 08:00


ustaz saya cakap..kalau beribadat kerana takutnya hari kiamat bukan kerana Allah adalah kufur. lebih baik beribadat dengan tekun, usahakan untuk tingkatkan amalan setiap hari. kalau kita selalu fikirkan pasal kiamat, lama2 nanti takut kita beribadat bukan kerana suruhan Allah tapi kerana takutkan kiamat

Bookmark and Share

    


  Member Information For amirezProfil   Hantar PM kepada amirez   Pergi ke amirez's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.172548 saat. Lajunya....