Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-05-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
.....dan janganlah kamu berputus asa daripada rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa daripada rahmat Allah melainkan kaum yang kafir.
-- Yusuf: 12

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 56
Ahli: 0
Jumlah: 56




  Yang Masuk Ke Sini
Abdullah: 22 hari yang lalu
muslimin23: 25 hari yang lalu
MTMKi: 38 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 51 hari yang lalu


Jejak Nasyid
Topik: samiyusuf...best giler!


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Nasyid
    »» samiyusuf...best giler!

Please Mendaftar To Post


Oleh samiyusuf...best giler!

jiharka
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.01.2005
Ahli No: 13913
Posting: 23
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-01-05 15:40


kat sini ada sapa2 tak kenal samiyusuf? dia ni penasyid dari uk. best giler lagu diaaaa..! suara dia,very soft dan merdu. kumpulan nasyid malaysia pun ada simpan album dia tau. untuk pengetahuan korang, kalau korang biasa dengar IKIM.fm dj2 slalu on-air lagu dia. samiyusuf ni pernah berduet dgan kumpulan nasyid kita, RAIHAN... lagu ALLaHU tu pun asal2nya lagu samiyusuf. RAIHAN nyanyikan balik... lagu popular samiyusuf tajuk dia al-mu'allim....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jiharkaProfil   Hantar PM kepada jiharka   Quote dan BalasQuote

hanishumaira
WARGA SETIA
Menyertai: 11.02.2004
Ahli No: 7196
Posting: 546
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-01-05 21:47




minat gak dia... even x knal sgt...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanishumairaProfil   Hantar PM kepada hanishumaira   Pergi ke hanishumaira's Website   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-01-05 21:14




best giler? hihik... mmg best pun... lirik2nya mmg patut dihayati..

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

zahratul_ikhwan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.11.2003
Ahli No: 4985
Posting: 235
Dari: Chendering

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-02-05 10:23



hmm..ana baru jer kenal sami yusof nie..
best jugak dgr suara dier..kan..


Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratul_ikhwanProfil   Hantar PM kepada zahratul_ikhwan   Pergi ke zahratul_ikhwan's Website   Quote dan BalasQuote

reformasi
Warga Rasmi
Menyertai: 19.10.2004
Ahli No: 11958
Posting: 4
Dari: putrajaya

egypt  


posticon Posting pada: 01-02-05 13:39


assalamualaikum....lagu nyanyian sami yusuf memang best tapi taklah sampai jadi gila....album al-muallim fokusnya tentang nabi kita muhammad.....sami yusuf ni memang belajar di akademi muzik sebab tu lirik senikata,muzik dan lain-lain urusan pembikinan album dia yang buat.... maklumat lanjut buka laman www.samiyusuf.com....ok salam ukhwah dari pelajar asasi usuluddin apium......biarkan zaman berubah asal akidah jangan sampai goyah ...silakan masa berganti asal keyakinan jangan sampai mati...dengan iman kita ikuti zaman insyaallah aman

Bookmark and Share

    


  Member Information For reformasiProfil   Hantar PM kepada reformasi   Quote dan BalasQuote

jiharka
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.01.2005
Ahli No: 13913
Posting: 23
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-02-05 15:29


takkanlah reformasi tak faham..kalau saya jadi gila sebab dengar al-mu'allim takkanlah dalam wad gila ada komputer kot? saya boleh menaip dalam wad..?? sebenarnya reformasi, bukan iman kita yang mengikuti zaman, zaman yang perlu mengikut telunjuk orang2 beriman... jika zaman sudah menetapkan barat sebagai kiblat adakah iman akan mengikuti zaman??

Bookmark and Share

    


  Member Information For jiharkaProfil   Hantar PM kepada jiharka   Quote dan BalasQuote

zilal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 319
Posting: 317
Dari: btGajah~alorSetaq

Perak  


posticon Posting pada: 05-02-05 14:24



zilal pon dah dgr...br jgk tau psl samiyusuf nih..best mmg sgt best...nakĀ² dperkenalkn oleh `org` yg sgt best bertambahlah ke'best'annye
xrugi beli...so jgn x beli

[ Posting ini telah di edit oleh: zilal pada 2005-02-05 14:25 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilalProfil   Hantar PM kepada zilal   Pergi ke zilal's Website   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 09-02-05 05:01


aik dah kluar ker kat melesia..kat mesir kaset die dalam rm 5 jerk..kalau duit mesir 8 genih..sonok jugak lagu die..boring2 dengar layan jugak..
kat sini selalu jugak kluar video klip die..lagu muallim dengan apa satu lagi lupa tajuk die..best video clip die..
tapi boleh katakan lagu die semua memang best..rugi tak dengar..sebab die banyak lagu selawat..walaupun kita selawat dalam keadaan memain kita tetap dapat pahle..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

yeop
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.05.2004
Ahli No: 9097
Posting: 199
Dari: Aalen

germany  


posticon Posting pada: 09-02-05 05:38




hoho..jangan ada yang sampai jadi gila dahle...tapi memang best pun...donlot kat webtv PAS punya site...

kalau hangpa nak tahu..ada satu lagu dia yang tajuk Supplication tu,kan ada selawat kan memula tu...ha..yang tula bacaan selawat oang turki time terawih..lain beno ngan selawat oang melayu kat mesia ni...

-----------------

\Mudah-mudahan kita terdiri dikalangan golongan abdan syakura.


Bookmark and Share

    


  Member Information For yeopProfil   Hantar PM kepada yeop   Quote dan BalasQuote

Bunga_Raya_Putih
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.04.2004
Ahli No: 8358
Posting: 219
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-02-05 20:50


ramai kata best.. nak kena dengar nie.. kawan2 dengar kat mana.. IKIM ker.. hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Bunga_Raya_PutihProfil   Hantar PM kepada Bunga_Raya_Putih   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-02-05 20:13


lagu supplication tu ler yang saya cakap..best gilerrrrr..beli jangan tak beli...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-02-05 20:23


'al-mualim' is the best of song...

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

sahabat_ingatan
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 808
Posting: 397
Dari: Melaka

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-02-05 20:26


mmg best

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_ingatanProfil   Hantar PM kepada sahabat_ingatan   Pergi ke sahabat_ingatan's Website   Quote dan BalasQuote

zaidulkhair
Warga Rasmi
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14393
Posting: 2
Dari: Johor

egypt   avatar


posticon Posting pada: 15-02-05 19:30


lagunya memang best.tapi, kita kena menghayati maksudnya sekali.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaidulkhairProfil   Hantar PM kepada zaidulkhair   Quote dan BalasQuote

afaf
Warga Rasmi
Menyertai: 07.02.2005
Ahli No: 14194
Posting: 7
Dari: egypt

egypt  


posticon Posting pada: 15-02-05 19:55


mmg best lagu2 die...menyusuk jiwa...x jemu dgr...rugila sape yg x dgr lg.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For afafProfil   Hantar PM kepada afaf   Pergi ke afaf's Website   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 15-02-05 20:26




sami yusof ni lagu dia mmg best....bukan dia ke yg nyanyi lagu palestine tu?....

lagu palestine...ana somit somit tu...

best giler jugak lagu tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

jiharka
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.01.2005
Ahli No: 13913
Posting: 23
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-02-05 15:04



Tapi sayangkan, video klip samiyusuf tak ada di pasaran..? yang ada pun kat laman web dia aja.. saya rasa video klip samiyusuf patut diedarkan di Malaysiakan?? Fuhh ! kalau anda smua tengok samiyusuf punya video klip,tak berganjak!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For jiharkaProfil   Hantar PM kepada jiharka   Quote dan BalasQuote

puteri_qistina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2004
Ahli No: 7091
Posting: 137
Dari: uum sintok

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 27-02-05 09:30


tak kenal lg lah sami yusof ni...penah dgr kat ikim jer lagu die...kire oklah...

-----------------
"straight from our heart we cry...searching 4 a perfect life...so stand up and cry for freedom..." MIRWANA best...

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_qistinaProfil   Hantar PM kepada puteri_qistina   Quote dan BalasQuote

baginda99
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12882
Posting: 56
Dari: Southern Thailand

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-02-05 03:16


memang bestt!! Ana enjoy it so much!! Beli yg Ori yerr..

Bookmark and Share

    


  Member Information For baginda99Profil   Hantar PM kepada baginda99   Quote dan BalasQuote

ainsyam_shafie
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.11.2004
Ahli No: 12633
Posting: 52
Dari: johor bharu

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-03-05 13:22


camaner saya nak beli kaset samiyusuf nie??
tolong bagi tauler...

kalo asyik citer sajer...tak syokler...
hahahaha...
serius aaa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainsyam_shafieProfil   Hantar PM kepada ainsyam_shafie   Quote dan BalasQuote

beecological
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14621
Posting: 250

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 07-03-05 09:47




hurm,,memang takpat nak dinafikan yg samiyusuf memang bess!1st time dgr mase kat melodi le...hehehehe bergune gak melodi tuh!
tiap kali dgr lagu muallim tuh sure meremang ahh bulu rome saye,,menandekan yg lagu tuh mmg mahsyuk...bile dpt bace lirik die,,lagi le sedih....



wallahu'alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For beecologicalProfil   Hantar PM kepada beecological   Quote dan BalasQuote

Maisarah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.08.2003
Ahli No: 2803
Posting: 205
Dari: Singapore

singapore   avatar


posticon Posting pada: 07-03-05 11:34



Kat mana leh dpt kn lagu dan cd nye ye??


Bookmark and Share

    


  Member Information For MaisarahProfil   Hantar PM kepada Maisarah   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-03-05 14:44



memang best ...ana pasang dalam kaset dia dalam kete waktu pi keje dan dengan dengar kat ofis lepas Asar time prepare nak balik... very nice song

Al Muallim , dan The Creator

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-03-05 15:31


cari jugak kaset dia tu kat kedai..
tapi tak jupe,alih2 ada kawan dah beli..
waa...memang best ..!
first time tgk klip video dier pun,memang baik sgt..
al-mu'allim..syahdu ~ !

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.102667 saat. Lajunya....