Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 01-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika tiada kereta kuda, naiklah kuda; jika tiada kuda, lebih baik berjalan kaki

-- Peribahasa Tionghua

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 29
Ahli: 0
Jumlah: 29




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 4 hari yang lalu


Rawatan Alternatif
Topik: bagaimana nak hilangkan jerawat yang degil?


Carian Forum

Moderator: Administrator, Prof_Muslim
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Rawatan Alternatif
    »» bagaimana nak hilangkan jerawat yang degil?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh bagaimana nak hilangkan jerawat yang degil?

syodel
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3679
Posting: 49
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 18-12-04 00:03


heheh..leh antum sume bg tips camana nak hilangkan jerawat yg degil.org panggil jeraway batu kot.heheh...nanti leh kongsi sesamer..heheh...selamat memberi tips..huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For syodelProfil   Hantar PM kepada syodel   Pergi ke syodel's Website   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 18-12-04 17:00



nak tahu ker,,,he,he,he. sebenarnya sy pun tak tahu. sajer je menyibuk! apa yg sy tahu lah, basuh muka selalu. pastu, cuba kekalkan wudhu' . selalulah ambil wudhu'. banyak kelebihannya. pastu, senyum sokmo. hadis nabi yg mafhumnya;
orang mukmin sentiasa menunjukkan kegembiraan ,kesedihannya disembunyikan didalam hati. o.k. selamat mencuba......

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

nurilanwar
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.08.2003
Ahli No: 3035
Posting: 54

Perak  


posticon Posting pada: 18-12-04 17:14




sesetengah kajian kata masalah jerawat nie berkaitan dengan hormon tak stabil...bergantung kepada individu...

bila dah hormon tu stabil, jerawat tu biasanya tak timbul lagi dah

hormon makin stabil makin usia kita meningkat...biasanya lingkungan umur 20an

jadi sape2 yang dah cuba macam2 ubat/cara/petua tapi jerawat tu masih tumbuh dengan ranumnya, tak yah la bimbang sesangat...lama2 nanti hilanglah, insyAllah

wallahhu a'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurilanwarProfil   Hantar PM kepada nurilanwar   Quote dan BalasQuote

uqu
WARGA SETIA
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2057
Posting: 640
Dari: KUCHING

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 20-12-04 12:17


dan

kalau jerawat degil pukul jer lah.... ... ana ada baca dalam satu buku cara nak hilangkan jerawat adalah dengn cara meletakkan jari tengah dekat lelangit (bukan kat lelangit kira-kira 2.5cm dari gigi atas ...susahnyer nak terangkan) buat faham jer lah.... lepas tu selawat sebanyak 3 kali... lepas tu jari tu letak kat muka yang berjerawat... Insya-Allah.... hilanglah jerawat tu....

p/s: klau nak cari petua hilangkan jerawat... pegi kat ruangan forum petua...

ilaliqa'

-----------------
to love someone is NOTHING,
to be loved by someone is SOMETHING,
to be loved by someone u love is EXCITING,
to be loved by ALLAH is EVERYTHING.

Bookmark and Share

    


  Member Information For uquProfil   Hantar PM kepada uqu   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 905
Posting: 572
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-02-05 01:18


Salam alaik

Isk..jangan pukul.. sudah2lah lakukan penderaan ke atas 'mereka' yang tak bersalah.

Degil. erm.. pendidikan awal tu penting supaya dia tak degil.. Gunalah cara yang berhemah untuk mendidiknya.. YEah? boleh kak? amacam? leh tak?

Biasalah.. semua benda skarang kene bersaikoloji..

-----------------
Genggam bara api, biar sampai jadi abu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 19-02-05 13:54




Quote:
nak tahu ker,,,he,he,he. sebenarnya sy pun tak tahu. sajer je menyibuk! apa yg sy tahu lah, basuh muka selalu. pastu, cuba kekalkan wudhu' . selalulah ambil wudhu'. banyak kelebihannya. pastu, senyum sokmo. hadis nabi yg mafhumnya;
orang mukmin sentiasa menunjukkan kegembiraan ,kesedihannya disembunyikan didalam hati. o.k. selamat mencuba......


best!!!! Petua kwn ana , jerawat pemanis muka... tpi, pastikan orgnyer comell



Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-03-05 14:10


haha..kelakarnye

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

emizz_hani
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.03.2005
Ahli No: 15347
Posting: 50
Dari: PJ, selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 20-04-05 13:23


assalamualaikum.

mcm klaka akh faryzan, tp penampilan tu penting, bukan? kemas+bersih.

sum ppl will feel so self concious kalu jrwt bertabur kat muke hm, jgn picit is rule no 1! huhu, lg dipijit lg menjadi "Isk..jangan pukul.. sudah2lah lakukan penderaan ke atas 'mereka' yang tak bersalah. "


amalkan wudhu', amalkan pemakanan yg sht..elak sefud n smbl blacan(no sciientific reserch but ni petua nenek sy n ternyata berkesan! heehehe), n be HEPPY N CONTENTED WITH ALL THAT UVE ALREADY HAVE IN LIFE! hidup kena tenang.
sb tu la bile nak exam je..harmon pun x btul stress n evtg, jrwt akan menyerang bagai nk gl. so..jgn stress kay..

-----------------
Me, an earthbound.. living up to my name.

Bookmark and Share

    


  Member Information For emizz_haniProfil   Hantar PM kepada emizz_hani   Pergi ke emizz_hani's Website   Quote dan BalasQuote

apiz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14482
Posting: 23
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 22-04-05 01:47


betul tu.hahaha.klakor gak...
pendekatan tu penting. kalu jerawat menyerang kita serang balik dengan perang saraf. sabar byk2. lama2 bosan la jerawat tu menyerang.

gunakanlah felisa kosmetik

Bookmark and Share

    


  Member Information For apizProfil   Hantar PM kepada apiz   Quote dan BalasQuote

asiahmurni
Warga Rasmi
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18067
Posting: 4

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-11-05 21:08


UNTUK UBATKAN JERAWAT TU...caranya CEMURKAN DENGAN BEDAK SEJUK saja...BUAT BANYAK2 KALI..INSYA-ALLAH SURUT LA JERAWAT awak TUU...

Bookmark and Share

    


  Member Information For asiahmurniProfil   Hantar PM kepada asiahmurni   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-11-05 23:19


Pada 18-12-04 00:03 , syodel posting:

!!! QUOTE !!!

heheh..boleh antum semua bagi tips bagaimana nak hilangkan jerawat yang degil.orang panggil jeraway batu agaknya.heheh...nanti boleh kongsi sesamer..heheh...selamat memberi tips..huhu


ambil lesung..lepas itu tumbuk sampai lumat...gerenti ilang lepas itu...jangan kata jerawat batu...jerawat besi pun boleh lekuk... :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-11-05 03:48


hehe...lawak lah...macam-macam tips dah. gunalah mana suka.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

jannahtul_firdaus
Warga Rasmi
Menyertai: 21.11.2005
Ahli No: 20407
Posting: 20
Dari: Bumi_Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-11-05 19:52


huhuhu...aduh aduh... nok pecah perut eden baco petua anda... yang penting, jangan picit jerawat tu. nanti ada bekah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jannahtul_firdausProfil   Hantar PM kepada jannahtul_firdaus   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 22-11-05 09:30


Pada 21-11-05 19:52 , jannahtul_firdaus posting:

!!! QUOTE !!!

huhuhu...aduh aduh... nok pecah perut eden baco petua anda... yang penting, jangan picit jerawat tu. nanti ada bekah..


Assalamualaikum...

Bertuah la sesiapa yang berkulit gelap ni, kurang jerawat berbekas pun tak berkesan... janganlah hati pulak seperti kulitnya jugak. jadila la si hitam manggis...bukan si hitam najis... insyaallah..;-)

To Obey Be Wise
[ Telah diedit oleh: farhanna pada 22-11-05 09:34 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

qhal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11344
Posting: 385
Dari: (((Selangor)))

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-11-05 11:25


elakkan makan kacang la... walaupon tak ada kajian saintifik mengenainya tetapi saya rasa kacang mungkin factor peyebab jerawat

Bookmark and Share

    


  Member Information For qhalProfil   Hantar PM kepada qhal   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 23-11-05 21:31


Jawapannya... keluarkan lendir2 punca jerawat yang ada di dalam muka dan dada kita (yang ada dalam dada selalunya akan menyebabkan kesesakan nafas) Pengalaman Wawa?? Hasil daripada kaedah rawatan yang diamalkan oleh keluarga Wawa, ALHAMDULILLAH... Setakat ni, walaupun hari2 makan kacang (MAS selalu bagi kacang free, sedap!!) jerawat dapat dielakkan..

Sesiapa yang nak cuba rawatan ISLAMIC ni bolehlah menelefon ;

Kepada lelaki bolehlah menelefon En.Abdullah : 019-2063696
Kepada perempuan pula sila telefon pun.Nursufiah (013-2341142)

Selamat mencuba.. Semoga ALLAH menyembuhkan penderitaan kalian, AMiN.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 01-12-05 16:43


gosok saja dengan kertas pasir, lambat laun hilang lah itu :di :lol: :lol: :lol:
[ Telah diedit oleh: farhanna pada 01-12-05 16:45 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

syahadah_muslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.04.2005
Ahli No: 16078
Posting: 106
Dari: kualakangsar

Perak  


posticon Posting pada: 01-12-05 17:43


ana biasa nya kalau ada jerawat... ana sapu saja dengan krim gamat...tak kisah la jenama apapun...yang penting krim gamat...sebelum letak tu selawat 3 kali..insyaALLAH ilang la jerawat comel tu...lepas itu satu lagi kalau jerawat tu datang melawat kat muka kita ni..janganlah marah2 dia...sebalik syukur alhamdulillah...sekurang kurang ada jerawat ni tade la rasa riak dalam diri dengan mengatakan "diriku bebas jerawat" :)


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahadah_muslimah pada 01-12-05 17:44 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadah_muslimahProfil   Hantar PM kepada syahadah_muslimah   Pergi ke syahadah_muslimah's Website   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 01-12-05 22:42


kalau nak keluar...biasakn lah pakai bedak..pakai lah bedak powder ke...boleh melindung kan kulit muka kita dari abok dan juga pancaran matahari...:)
selamat mencuba...

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-12-05 23:47


saya dulu pun pernah ada banyak jerawat, sebab rumah saya panas sikit... pernah cuba pakai pembersih muka tapi macam tak berkesan sangat...

last2 saya banyakkan mandi, terutama mandi sunat sebelum melakukan solat fardhu, dalam 4-6 kali sehari, al-hamduli'Llah semakin lama jerawat makin hilang... sekarang hampir dah tak ada, dah lama pun tak pakai pencuci muka...

bagi saya, jerawat saya dulu berpunca dari keadaan badan dan muka yang panas, so bila kita selalu sejukkan in sya'a'Llah ia akan berkurangan sedikit demi sedikit...

banyakkan membasuh muka walau dengan air biasa... sekadar berkongsi pengalaman, wassalam...


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 01-12-05 23:48 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

sumaiyya_cleo
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.03.2004
Ahli No: 8022
Posting: 43
Dari: bumi Allah yang dingin bersalju

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-12-05 01:40


assalamualaikum..
kasihan,susah juga kalau ada jerawat ni,tapi tak apalah,setiap penyakit tu pasti ada ubatnya kan..macam jerawat ni antara sebab2nya macam yang kawan2 kata kat atas tu lah,ketidakseimbangan hormon,faktor kebersihan diri,faktor pemakanan,tekanan(gangguan emosi) dan memang jenis2 kulit yang bermasalah senang dapat jerawat.Seelok-eloknya elakkan makanan2 seperti di bawah ni,untuk elakkan jerawat dari bertambah buruk
1)makanan2 berminyak(kacang,makanan bergoreng,peanut butter)
2)makanan yang terlalu masin (fast food,keropok)
3)sambal belacan(ni musuh utama hehe)
4)kopi,nescafe
(tapi susah juga nak elak pasal makan2 ini kan,yelah kalau dah suka,huhu macam mana nak elak dari makan..sedihlah..)

antara petua-petua yang senang untuk dipraktikkan ialah;
1)selalu bersihkan muka,ambil wuduk is the best method actually
2)minum air mati banyak-banyak,7-8 gelas sehari,untuk dapat kulit yang bersih dan sihat
3)jangan sekali2 picit jerawat yang tumbuh
4)jaga kebersihan rambut,rambut yang berminyak dan tak bersih akan terkena pada kulit muka dan jadi punca jerawat juga
5)selalu tukar pillowcase(sarung bantal) sebab bila kita tidur,minyak,kotoran dari rambut kena dekat sarung bantal dan kena pada muka sekali
6)elakkan tangan anda dari selalu menyentuh kulit muka,jangan selalu raba2 muka,jika tidak kulit anda yang bermasalah jadi makin teruk,kalau gatal muka ke,apa ke,pastikan tangan anda benar-benar bersih..so,selalu-selalulah cuci tangan
7)guna ubat jerawat yang ada benzyl peroxide,hanya letak ke atas tempat yang berkenaan saja..jangan letak ke seluruh muka
8)sebelum tidur basuh muka dengan air suam,kalau rajin wapkan muka sekali,kalau malas,guna air sejuk sajalah..

itu sajalah,setakat yang ana tahu,insyaAllah amalkan selalu akan berjaya..kalau buat kadang-kadang saja jerawat malas nak pergi ;p

p/s ; oh ya,kalau nak senang guna krim kecantikan safi ya,ana memang guna,kawan ana yang lelaki pun guna juga,bagus betul,tak apa jangan malu-malu bukan untuk perempuan saja tu..;p semoga berjaya..gambattene!~~

Bookmark and Share

    


  Member Information For sumaiyya_cleoProfil   Hantar PM kepada sumaiyya_cleo   Quote dan BalasQuote

sumaiyya_cleo
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.03.2004
Ahli No: 8022
Posting: 43
Dari: bumi Allah yang dingin bersalju

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-12-05 01:43


assalamualaikum..
kasihan,susah juga kalau ada jerawat ni,tapi tak apalah,setiap penyakit tu pasti ada ubatnya kan..macam jerawat ni antara sebab2nya macam yang kawan2 kata kat atas tu lah,ketidakseimbangan hormon,faktor kebersihan diri,faktor pemakanan,tekanan(gangguan emosi) dan memang jenis2 kulit yang bermasalah senang dapat jerawat.Seelok-eloknya elakkan makanan2 seperti di bawah ni,untuk elakkan jerawat dari bertambah buruk
1)makanan2 berminyak(kacang,makanan bergoreng,peanut butter)
2)makanan yang terlalu masin (fast food,keropok)
3)sambal belacan(ni musuh utama hehe)
4)kopi,nescafe
(tapi susah juga nak elak pasal makan2 ini kan,yelah kalau dah suka,huhu macam mana nak elak dari makan..sedihlah..)

antara petua-petua yang senang untuk dipraktikkan ialah;
1)selalu bersihkan muka,ambil wuduk is the best method actually
2)minum air mati banyak-banyak,7-8 gelas sehari,untuk dapat kulit yang bersih dan sihat
3)jangan sekali2 picit jerawat yang tumbuh
4)jaga kebersihan rambut,rambut yang berminyak dan tak bersih akan terkena pada kulit muka dan jadi punca jerawat juga
5)selalu tukar pillowcase(sarung bantal) sebab bila kita tidur,minyak,kotoran dari rambut kena dekat sarung bantal dan kena pada muka sekali
6)elakkan tangan anda dari selalu menyentuh kulit muka,jangan selalu raba2 muka,jika tidak kulit anda yang bermasalah jadi makin teruk,kalau gatal muka ke,apa ke,pastikan tangan anda benar-benar bersih..so,selalu-selalulah cuci tangan
7)guna ubat jerawat yang ada benzyl peroxide,hanya letak ke atas tempat yang berkenaan saja..jangan letak ke seluruh muka
8)sebelum tidur basuh muka dengan air suam,kalau rajin wapkan muka sekali,kalau malas,guna air sejuk sajalah..

itu sajalah,setakat yang ana tahu,insyaAllah amalkan selalu akan berjaya..kalau buat kadang-kadang saja jerawat malas nak pergi ;p

p/s ; oh ya,kalau nak senang guna krim kecantikan safi ya,ana memang guna,kawan ana yang lelaki pun guna juga,bagus betul,tak apa jangan malu-malu bukan untuk perempuan saja tu..;p semoga berjaya..gambattene!~~

Bookmark and Share

    


  Member Information For sumaiyya_cleoProfil   Hantar PM kepada sumaiyya_cleo   Quote dan BalasQuote

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-12-05 09:49


Pada 22-11-05 11:25 , qhal posting:

!!! QUOTE !!!

elakkan makan kacang la... walaupon tak ada kajian saintifik mengenainya tetapi saya rasa kacang mungkin factor peyebab jerawat


kacang bukan penyebabnye sebab muka ana pun berjerawat. Ana sendiri ada buat kajian terhadap diri ana sendiri. Jerewat terjadi disebabkan hormon yang tak betul, kulit muka yang kotor bagi yang malas cuci mukala dan faktor alam sekitar yang tercemar seperti asam, debu dan lain2.

lagi satu cara pembersihan muka. jangan guna sabun mandi tetapi gunakanla pencuci muka yang sesuai saja. pencuci muka syurah susu kambing pun bagus juga....

selamat mencuba.... :-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

anmahar
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14615
Posting: 703
Dari: Kedah Darul Aman

Kedah  


posticon Posting pada: 02-12-05 09:53


salah satu petua..... kena rajin ambil air sembahyang... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For anmaharProfil   Hantar PM kepada anmahar   Quote dan BalasQuote

nurhaida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8493
Posting: 173
Dari: Sungai Petani,KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-12-05 10:55


berwudhuk adalah cara terbaik...selain berwudhuk...kita boleh cuba kaedah lain antaranya dengan menumbuk kulit kayu manis sampai lumat dan keluar air... lepas itu baca selawat dan letak pada jerawat tersbt. cuma kena lah tahan sikit pedihnya... Insyaallah... jerawat akan beransur hilang. tapi saya sokong pendapat asiahmurni... lebih berkesan kalau kita sering mengamalkan memakai bedak sejuk kat muka...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaidaProfil   Hantar PM kepada nurhaida   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 03-12-05 02:23


pichet saja pun boleh.


-----------------
pengalaman itu ibarat guru
yang mengajar di sekolah hidupmu


Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 06-12-05 11:44


kawan saya ada jerawat teruk.dah pakai macam2 produk.last last mak saya buatkan bedak sejuk untuk dia.alhamdulilah sebelum ini teruk sampai berair dan berbau sekarang dah kering cuma tinggal bekas saja.Ramai kawan2 saya yang cuma alhamdulilah menjadi.berkeasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

saidatul_hawa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 875
Posting: 55
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-12-05 22:00


hmm rajin ambik air sembahyang lepas mandi ka,sebelum keluar umahka,dan masa marah.bila nak tengok cermin ,baca doanya.kmdn selalu mandi bukan apa kita kan panas.boleh juga try bubuh gamat,insya Allah hilang

Bookmark and Share

    


  Member Information For saidatul_hawaProfil   Hantar PM kepada saidatul_hawa   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-12-05 09:43


jangan biarkan wajah berminyak dalam satu tempoh yang lama. cepat-cepat basuh muka dengan pencuci muka.

nak elak wajah berminyak, minum banyak air....

try juga makan supplement Evening Primrose Oil, untuk perempuan saja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

haanaza
Warga Rasmi
Menyertai: 04.12.2005
Ahli No: 20702
Posting: 13
Dari: rumah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-12-05 20:53


ada sorng kawan ana ini muka dia licin saja...
tanya pakai apa >> sapu ubat gigi saja...heh
jadi...cuba try sapu ubat gigi kat jerawat itu...
insyaallah hilang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For haanazaProfil   Hantar PM kepada haanaza   Quote dan BalasQuote

itsme
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.10.2004
Ahli No: 11624
Posting: 69
Dari: bumi tuhan

iraq  


posticon Posting pada: 18-12-05 21:33


pastikan guna ubat gigi mukmin ke..najwa ke..berkat sikit..

Bookmark and Share

    


  Member Information For itsmeProfil   Hantar PM kepada itsme   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 18-12-05 21:59


setahun yang lalu, muka saya naik jerawat teruk juga tak tahu pasal apa mungkin hormon berubah sebab perubahan dari johor ke perlis hehehe lepas itu tension belajo

lepas itu pas dah cuba macam2 tak mahu jalan...lastly la ni saya guna GAMAT EMAS (pencuci dan gel) alhamdulillah dengan izin Allah berkat tak putus asa berusaha...sekarang dah ok sangat2 :-)

nak tau pasal GAMAT EMAS, boleh surf internet ok

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 04:18


petua dia...kenela selalu picit jerawat tu sampai dia jadi serik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 09:12


erm ana alhamdulillah tak ada jerawat. ana tak pernah guna apa-apa jenis ubat ataupun lotion, tapi ana guna cara ambil wudhuk dengan sempurna! ana tak bermaksud meninggi diri tapi memang ana dah try dari dulu sampai sekarang, memang mujarab! tapi kena ada tatatertib dia la! syuqran jazilan ana lafazkan...!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-01-06 03:09


picit sampai keluar semua nanah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

indraputra_trg
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18889
Posting: 185
Dari: Universiti Malaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 07-03-06 13:38


eerrr....cubalah OXY...hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For indraputra_trgProfil   Hantar PM kepada indraputra_trg   Quote dan BalasQuote

phackdalung
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.01.2006
Ahli No: 22146
Posting: 61
Dari: KSL

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-03-06 23:41


cuba try biore...yang baru keluar itu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For phackdalungProfil   Hantar PM kepada phackdalung   Quote dan BalasQuote

SaHaBaT86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.03.2006
Ahli No: 23321
Posting: 82
Dari: Kota Kinabalu

Sabah  


posticon Posting pada: 14-03-06 03:01


Assalamua'laikum

Cuci muka selalu...cara wudhuk lah paling mujarab...
Jerawat tumbuh di kawasan yang terkena kotoran.
Kotoron ini disebabkan oleh persekitaran yang tidak menentu, sebab tu perlu cuci muka selalu...
Lagi satu, elakkan makanan yang berminyak dan banyakkan makan sayuran dan buah-buahan yang mengandungi vitamin yang baik untuk kulit...
Kalau tak berkesan juga, jumpa pakar kulit. Lepas tu, dia akan syorkan apa-apa yang perlu untuk menghilangkan jerawat...
Jangan memilih produk sesuka hati...ketahui jenis kulit dulu dan gunakanlah produk yang bersesuaian...
Pilih produk yang kurang mengandungi bahan kimia...
lebih elok guna cara tradisional...seperti penggunaan putih telur dan sebagainya...rujuk buku...

Pendapat semata-mata...Allahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaHaBaT86Profil   Hantar PM kepada SaHaBaT86   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-03-06 08:44


saya rasa guna cara tradisional lebih elok.

Disini ada 2 cara yang boleh digunakan untuk menghilangkan jerawat yang degil.

1. ambik kulit kayu manis, asah pada tapak pasu (pastikan bersih) tapi sebelum tu basahkan dulu tempat yang nak diasah dengan sedikit air. kemudian letak cecair kulit kayu manis kat tempat jerawat sahaja.

2. bawang putih, hiris senipis yang mungkin dan letak kat tempat jerawat sahaja.

p/s: insya Allah jerawat akan kering keesokkanya tapi pedih sikitlah. nak cantik kenalah sabar.....

SELAMAT MENCUBA

Bookmark and Share

    


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

athiah_sha85
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.03.2006
Ahli No: 23309
Posting: 29
Dari: kUaLa LuMpUr

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 14-03-06 08:53


Jerawat???atia pun kurang pasti...hehehe...yang penting2 kawan-kawan jangan picit jerawat tu...lagi dipicit, lgla teruk jdnyer...lepas itu,cucila muka selalu boleh kita keluar...sebab kuman2 dah hinggap kat muka kita...hehehe...selamat mencube :)...InsyaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For athiah_sha85Profil   Hantar PM kepada athiah_sha85   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-03-06 08:55


kalau picit, rasanya tak jadi masalah kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

athiah_sha85
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.03.2006
Ahli No: 23309
Posting: 29
Dari: kUaLa LuMpUr

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 14-03-06 08:58


Qayyum...kalau kita picit jerawat, nanti muka kita lagi teruk sebab kuku kita ni sebenarnya berbisa...tu pasal la tak boleh picit...tu la yang atia tau :P...heheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For athiah_sha85Profil   Hantar PM kepada athiah_sha85   Quote dan BalasQuote

khalifah_85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22747
Posting: 437
Dari: johor bahru

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 16-03-06 05:30


assalamualaikum...

petua nak hilang kan jerawat ???? erm..... apa ek...
cuba goda jerawat tu suruh dia jangan naik ke muka kita...suruh lah main jauh2...kalau degil juga belanja lah dia eskrim nanti dia turun lah... heehehe :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifah_85Profil   Hantar PM kepada khalifah_85   Quote dan BalasQuote

indraputra_trg
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18889
Posting: 185
Dari: Universiti Malaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 27-03-06 00:48


tampar saja jerawat tu kekuat sampai dia hilang. syaratnya kena buat kuat-kuat la. perlahan-lahan tak aci... (bilperubatan tanggung sendiri...hehehehe, jahatnye indra)


-----------------
ukhwah pengikat kasih sesama kita...biarlah segalanya kerana ALLAH jua...


Bookmark and Share

    


  Member Information For indraputra_trgProfil   Hantar PM kepada indraputra_trg   Quote dan BalasQuote

wanie85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.03.2006
Ahli No: 23417
Posting: 190
Dari: uk

Selangor  


posticon Posting pada: 27-03-06 04:55


Pada 27-03-06 00:48 , indraputra_trg posting:

!!! QUOTE !!!

tampar saja jerawat tu kekuat sampai dia hilang. syaratnya kena buat kuat-kuat la. perlahan-lahan tak aci... (bilperubatan tanggung sendiri...hehehehe, jahatnye indra)



menarik...sangat menarik...
kepada sesiapa sila mencuba,dijamin berkesan...kalau tak berkesan??salah siapa??tepuk pipi tanya jerawat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wanie85Profil   Hantar PM kepada wanie85   Quote dan BalasQuote

annynatasha88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17875
Posting: 177
Dari: johor bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-04-06 01:06


sekarang ni muka saya dah pula dipenuhi dengan jerawat...sebelom ini,langsung tiada...mungkin tuhan nak menguji...

tapi,dah pelbagai cara saya guna,tetap tak jalan..guna OXY,pun tak jalan..macam2 lagila....lastly,pergi farmasi,tanya doktor disitu...dia bagi ubat nama dia dalacin(antibiotik untuk jerawat) harga dia lebih kurang rm40..memang saya dah cuba..jerawat saya makin mengecil dan nak mula menghilang...tapi,bukan sepantas kilat ia menghilang,kena kesabaran dan berdoa lah selalu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For annynatasha88Profil   Hantar PM kepada annynatasha88   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-04-06 03:59


ada orang kata kena guna daun "palah"...kata-kata orang klantan @ besut..
mereka tahula...

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

NurArisha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.03.2005
Ahli No: 15005
Posting: 278
Dari: Wangsa Maju, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-04-06 08:24


Petua sayala...

Walau ada jerawat..tapi fikir sangat pasal tu...lagi kita fikir..lagi tension..
So, jangan fikir.

Salah satu sebab jerawat ni tumbuh sebab sebab pori kulit wajah kita ni ada kotoran yang tersumbat. Penjagaan muka mesti ada 3 iaitu pembersih muka, penyegar (toner), dan krim. Satu perkara yang sangat penting ialah pilihlah yang jenis kawalan minyak atau untuk jerawat punya. Penting tau ada tiga jenis tu. Nak pesan ni..kalau pilih krim, jangan pilih yang jenis berminyak tau. Macam mana nak tahu berminyak atau tak..try ambil kertas ph untuk uji. Kalau krim olay..tu memang jenis tak berminyak. Penting tau, rajin2 basuh muka.

Satu lagi, kalau ada jerawat..jangan picit atau sentuh dengan tangan.

Satu lagi, pergilah farmasi dan minta nasihat..itu yang sebaik-baiknya. ataupun ikut saja 3 jenis tadi..

Satu lagi, jangan banyak fikir. Kalau fikiran kita tension..jerawat mesti tumbuh.

Satu lagi, sebab perubahan hormon...sebab tu jerawat tumbuh. Tapi biasanya bila umur dah 20 tahun, jerawat ni akan hilang juga..atau lebih mudah di rawat jika umur dah masuk 20 tahun..sebab masa tu hormon dah stabil...

Tapi yang lebih baik juga, guna produk berasaskan herba. Jangan pilih produk yang ada bahan kimia.

Penting sekali, kena banyak doa.

Selamat mencuba

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurArishaProfil   Hantar PM kepada NurArisha   Pergi ke NurArisha's Website   Quote dan BalasQuote

blueberry_strawberry
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.02.2006
Ahli No: 22980
Posting: 119
Dari: bangi

blank   avatar


posticon Posting pada: 02-04-06 09:48


rotan saja jerawat tu..dah degil sangat :di :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For blueberry_strawberryProfil   Hantar PM kepada blueberry_strawberry   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-04-06 12:12


Pada 02-04-06 09:48 , blueberry_strawberry posting:

!!! QUOTE !!!

rotan saja jerawat tu..dah degil sangat :di :lol:


garangnye dia....hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

nurkasih87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 3434
Posting: 133
Dari: Kemaman!..

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-04-06 12:39


slalu3 laa brwudhuk.. insyaAllah jrwt yang dgil pun nampak mnis dpndg.. brsri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkasih87Profil   Hantar PM kepada nurkasih87   Pergi ke nurkasih87's Website   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-04-06 13:01


ambil buih nasik..sapu kat muka...tapi jangan yang tengah mendidih tu u all ambik..kang hancur wajah tu... yang suam2 lah...ikhtiar usha tawakkal...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-04-06 13:54


ambik strika....gosokkkan dengan kekuatan panas yang maksimum

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

colt_carrim
Warga Rasmi
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23605
Posting: 3
Dari: buat Mertajam

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 02-04-06 17:38


muka saya dulu banyak jerawat dan gelap, saya gunakan produk biowhite yang terdapat di salun-salun kecantikan. Alhamdulillah selepas 1 minggu saya gunakan produk tersebut jerawat dimuka saya mengecut dan kulit muka saya bertambah cerah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For colt_carrimProfil   Hantar PM kepada colt_carrim   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-04-06 18:54


cuba sabun pencuci muka sendayu tinggi. tapi kalau kulit jadi mengelupas, hentikan. kadang-kadang tak sesuai untuk kulit individu. setuju juga dengan nurkasih87 berwudhuk selalu.

tengok la keadaan. kalau jerawat tu tak terlalu besar, anggap la ia penyeri. :) macam tahi lalat. jangan ambil hati ye. saya ada satu hati saja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-04-06 22:47


cuba guna produk gamat eMAS.
produk ni keluaran usahawan bumiputra.
tak ada pengelupasan.

saya pun berjerawat teruk jugak dulu, sekarang alhamdulillah, dengan izin Allah, jerawat dah berkurangan.

kelebihan produk ni, ia mengeringkan jerawat dan menghapuskan jerawat di dasar kulit.
tiggal parut saja.

kalau guna produk ni, jangan campur2 guna dengan chemical based product.
muka jadi lebih teruk.

nasihat ana, jangan jemu mencuba.
berdoa banyak2..
dengar nasihat ibu bapa, mungkin berguna...(",)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

mieIKIM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2006
Ahli No: 23916
Posting: 318
Dari: Anyway UnAvailable

italy   avatar


posticon Posting pada: 03-04-06 00:14


er,yang macam model pun ada dalam topic ni ye.
pasal jerawat ni,kalau yang degil tu,saya rotan saja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mieIKIMProfil   Hantar PM kepada mieIKIM   Pergi ke mieIKIM's Website   Quote dan BalasQuote

amna_liana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18062
Posting: 155
Dari: ipoh

blank   avatar


posticon Posting pada: 04-04-06 15:25


pakai puteri rambutan...ops puteri rembulan...hehehehe
insyaallah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For amna_lianaProfil   Hantar PM kepada amna_liana   Quote dan BalasQuote

mieIKIM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2006
Ahli No: 23916
Posting: 318
Dari: Anyway UnAvailable

italy   avatar


posticon Posting pada: 04-04-06 22:07


Pada 02-04-06 13:54 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

ambik strika....gosokkkan dengan kekuatan panas yang maksimum


akan dicuba.


-----------------
I'm Pupus Just Now and Now


Bookmark and Share

    


  Member Information For mieIKIMProfil   Hantar PM kepada mieIKIM   Pergi ke mieIKIM's Website   Quote dan BalasQuote

danial_muhd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23070
Posting: 212
Dari: Bukit Mertajam -> gambang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-04-06 22:51


cuba pakai bedak sejuk.... Mungkin ada khasiatnya...

Ubat yang mujarab adalah Al Quran...

~Wallahua'lam~

Berdoalah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For danial_muhdProfil   Hantar PM kepada danial_muhd   Quote dan BalasQuote

balqis_1102
Warga Rasmi
Menyertai: 25.07.2005
Ahli No: 17555
Posting: 15
Dari: Bumi kenyalang

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 04-04-06 23:09


assalamualaikum...
sahabat saya kata....guna jel jerawat clean dan clear yang harga spulo inggt itu...mujaraaaaabbbbbbb...........
selamat mencuba....

Bookmark and Share

    


  Member Information For balqis_1102Profil   Hantar PM kepada balqis_1102   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-04-06 23:16


didik jerawat tu elok2 biar hilang degil tu dulu... :-P


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 04-04-06 23:23


Pada 04-04-06 23:16 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

didik jerawat tu elok2 biar hilang degil tu dulu... :-P





macam mana ye nak mendidik jerawat supaya bersopan santun dengar kata ibu bapa jadi tak degil? :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

aina_2410
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.09.2003
Ahli No: 3350
Posting: 45
Dari: j-town

malaysia  


posticon Posting pada: 04-04-06 23:27


macam mana pula kolo kulit sensitif??tak boleh pakai produk sembarangan kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For aina_2410Profil   Hantar PM kepada aina_2410   Quote dan BalasQuote

blueberry_strawberry
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.02.2006
Ahli No: 22980
Posting: 119
Dari: bangi

blank   avatar


posticon Posting pada: 05-04-06 08:13


k, ana jawab secara serius :). kalau ana, ana tak suka guna produk sembarangan. cukuplah ana guna sabun susu kambing.. kandungan dia tak banyak bahan kimia, dan neutral pula. ana tak percaya produk2 di pasaran., banyak kes kawan2 ana cukup suka pakai setu kecantikan tu, set kecantikan ni..muka mereka sekarang jadi teruk. kesan buruk bukannya sekarang tapi 5 tahun 6 tahun akan datang. boleh nak pakai, tapi pilihlah yang betul-betul baik.

kalau nak guna petua warisan, letak aloe vera atau ubat antiseptik untuk kecutkan jerawat tu. tak sempatlah jerawat tu nak mengenal alam dunia. :lol: sian jerawat tu.

kalau nak hilangkan jerawat, cuba gosok bahagian muka yang berjerawat dengan kulit pisang...tapi sebelum tu pisang tu makanlah dulu. kalau tak membazir saja. sumber karbohidrat pun dapat :di
one more, boleh guna tomato, tapi ana tak ingat sangat tomato ni apa khasiat untuk muka.
kalau nak cerahkan muka.. cuci muka dengan air beras, biarkan beberapa jam. lepas basuh beras untuk masak nasi, kumpul siap2 air beras, boleh tahan sampai semalaman.
tulah petua yang boleh dikongsi. muslimat pun kena jaga penampilan, kesihatan dan kebersihan.. barulah orang nampak islam tu syumul, lengkap dalam semua aspek. kita ni daie kan?
wallahua'lam


-----------------
Cukuplah Allah bagiku, tiada Tuhan Selain Dia, hanya kepadaNya aku bertawakkal dan Dia memilki arasy yang agung. At-Taubah:129
[ Telah diedit oleh: blueberry_strawberry pada 05-04-06 08:15 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For blueberry_strawberryProfil   Hantar PM kepada blueberry_strawberry   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-04-06 10:13


amal kan minus ayak suam selalu...
ambil wuduk dengan sempurna serta baca doa bila nak tengok muka kita kat cermin insyaAllah bukan saja jerawat tak ada bahkan seri2,
Kalau foe men gunakan produk NIVEA for men

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

sharini
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.09.2004
Ahli No: 11466
Posting: 47

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 05-04-06 10:15


M....
setiap penyakit ada penawarnya.. macam tulah jugak dengan jerawat...
saya pakai gamat emas.. alhamdulillah mujarab..
dan yang paling penting kalau boleh..sentiasa pastikan diri dalam keadaan berwuduk... insyaAllah segala penyakit dapat diubati..
selain kita merasa lebih segar.. muka kita pun lebih berseri2...


produk kecantikan tu sampingan sahaja.. yang penting diri dalam keadaan suci... dengan berwuduk kita dapat menyucikan diri...


.....
wallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For shariniProfil   Hantar PM kepada sharini   Quote dan BalasQuote

nurul09
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.03.2006
Ahli No: 23223
Posting: 91
Dari: shah alam

PulauPinang  


posticon Posting pada: 05-04-06 11:09


gamat emas???apa tu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul09Profil   Hantar PM kepada nurul09   Quote dan BalasQuote

teru_teru_bozu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14371
Posting: 177
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-04-06 11:16


kalau teru beli produk NATASYA kat pasaran.bukan mahal sangat pun RM 29.90 then boleh tahan 3 bulan..nama set itu SET JERAWAT & JERAGAT..itulah teru pakai sampai sekarang..heheh..bukan saja boleh ilangkan jerawat malah boleh cerah tau tanpa pengelupasan....hmm...nak cuba?

Bookmark and Share

    


  Member Information For teru_teru_bozuProfil   Hantar PM kepada teru_teru_bozu   Quote dan BalasQuote

mieIKIM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2006
Ahli No: 23916
Posting: 318
Dari: Anyway UnAvailable

italy   avatar


posticon Posting pada: 06-04-06 19:27


Pada 05-04-06 11:16 , teru_teru_bozu posting:

!!! QUOTE !!!

kalau teru beli produk NATASYA kat pasaran.bukan mahal sangat pun RM 29.90 then boleh tahan 3 bulan..nama set itu SET JERAWAT & JERAGAT..itulah teru pakai sampai sekarang..heheh..bukan saja boleh ilangkan jerawat malah boleh cerah tau tanpa pengelupasan....hmm...nak cuba?


NATASYA,luculah iklan dia. :lol:


-----------------
I'm Pupus Just Now and Now


Bookmark and Share

    


  Member Information For mieIKIMProfil   Hantar PM kepada mieIKIM   Pergi ke mieIKIM's Website   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 03-06-06 09:45


Pada 02-04-06 22:47 , nurhaziqah posting:

!!! QUOTE !!!

cuba guna produk gamat eMAS.
produk ni keluaran usahawan bumiputra.
tak ada pengelupasan.

saya pun berjerawat teruk jugak dulu, sekarang alhamdulillah, dengan izin Allah, jerawat dah berkurangan.

kelebihan produk ni, ia mengeringkan jerawat dan menghapuskan jerawat di dasar kulit.
tiggal parut saja.

kalau guna produk ni, jangan campur2 guna dengan chemical based product.
muka jadi lebih teruk.

nasihat ana, jangan jemu mencuba.
berdoa banyak2..
dengar nasihat ibu bapa, mungkin berguna...(",)




same to me..
ada 1 masa tu jerawat naik teruk sangat lepas itu ana biarkan takut nak pakai apa-apa produk lepas tu ana cuba GAMAT eMAS dan hasilnya sama macam nurhaziqah cakap..
dah kembali normal..alhamdulillah
lagi elok kalau makan sekali bioseed (produk gamat emas juga) untuk membantu buang segala kotoran dari saluran dalam sistem badan..

[ Telah diedit oleh: NuR_HiKMaH pada 03-06-06 09:46 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-06-06 17:16


Gunalah produk NATASYA...hehehehe.tanpa pengelupasan..huhuh

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

mohdhanis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9883
Posting: 189
Dari: pahang, selangor, penang

Selangor  


posticon Posting pada: 15-07-06 15:13


guna ubat cenkudu krim pun boleh. sammbil tu dok amal jus mengkudu

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdhanisProfil   Hantar PM kepada mohdhanis   Pergi ke mohdhanis's Website   Quote dan BalasQuote

Lubnaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.07.2006
Ahli No: 25241
Posting: 133
Dari: Kajang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-07-06 16:01


Makan jugak kena jaga, jangan makan berminyak atau yang banyak protein.Sebagai alternative guna ubat jarawat seperti Tea Tree, Aleo Vera atau gamat.Insyallah berkesan...tapi kenala konsisten merawat muka.. barulah hasilnya baik

Bookmark and Share

    


  Member Information For LubnaaProfil   Hantar PM kepada Lubnaa   Quote dan BalasQuote

boboy
Warga Rasmi
Menyertai: 20.06.2006
Ahli No: 24890
Posting: 14

Selangor  


posticon Posting pada: 15-07-06 16:49


-kalau saya senang saja...........jangan marah selalu?hidup sentiasa dalam gembira?
-saya detuju dengan mengamalkan uduk yang tak putus?
-produk saya kurang setuju?

Bookmark and Share

    


  Member Information For boboyProfil   Hantar PM kepada boboy   Quote dan BalasQuote

KIKO
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14072
Posting: 251
Dari: Kota Kinabalu Sabah...

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-07-06 14:13


jangan pecahkan jerawat tu dengan tangan pandaila dia hilang sendiri. ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For KIKOProfil   Hantar PM kepada KIKO   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-07-06 15:13


pakai clorox!

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

dreamchaser8878
Warga Rasmi
Menyertai: 24.02.2007
Ahli No: 28887
Posting: 11
Dari: KUALA LUMPUR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-02-07 17:51


ada ramai customer saya minum susu alpha lipid atau makan capsule , jerawat dah hilang , kulit muka jadi licin dan cantik

refer to my website

Bookmark and Share

    


  Member Information For dreamchaser8878Profil   Hantar PM kepada dreamchaser8878   Pergi ke dreamchaser8878's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 01-03-07 21:48


pecahkan saja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-03-07 22:17


sapu jerawat yang baru nak naik dengan ubat gigi
insyAllah jerawat tak jadi nak naik
sebab ubat gigi kan alkali
try lah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-03-07 22:19


Pada 17-07-06 15:13 , fadzlyz posting:

!!! QUOTE !!!

pakai clorox!



Aaaa ..pernah try ke
dari pakai clorox
baik gosok nga kertas pasir
cepat berkesan

Bookmark and Share

    


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

zubaidah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4059
Posting: 280
Dari: TerenGGanu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-03-07 22:25


fuh...jerawat batu amat menyakitkan...ana pun tak tahu...orang cakap kalau jerawat batu ni jangan usik sangat, bimbang akan jadi makin membesar..ana pun kurang pasti..

tapi, kalau nak elak jerawat, gunalah pencuci muka yang boleh membuang minyak pada kulit muka tu sebab minyak ni akan menyumbatkan kelenjar sebum...try lah...kena selalu cuci muka lah kalau rasa macam da berminyak tu...

wallahua'lam.


-----------------
TUHAN, terimalah aku...semoga Allah selamatkan kita daripada segala kejahatan yang berada di langit dan di bumi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For zubaidahProfil   Hantar PM kepada zubaidah   Pergi ke zubaidah's Website   Quote dan BalasQuote

Ibn_hafidz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.03.2006
Ahli No: 23801
Posting: 31
Dari: Jordan

czechrepublic  


posticon Posting pada: 05-03-07 04:10


baca surah yusuf ayat 3 kalau tak silap "waiz qolayusufu liabihi...." lepas itu tiup kat air dan basuh muka dengan air itu..petua ustazah nurbayah

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ibn_hafidzProfil   Hantar PM kepada Ibn_hafidz   Quote dan BalasQuote

irfanmh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.06.2006
Ahli No: 24748
Posting: 127
Dari: Mersing ---> Kuantan

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-03-07 04:57


ambil lesung..lepas itu tumbuk sampai lumat...gerenti hilang lepas itu...jangan kata jerawat batu...jerawat besi pun boleh lekuk... :lol: :lol:

tu bukan hilang.
tu kasi pecah saja.
jrawat pecah sekali dengan kpala.




(mana ada jrawat besi. tipuu.)


-----------------
tiada signature


Bookmark and Share

    


  Member Information For irfanmhProfil   Hantar PM kepada irfanmh   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-03-07 06:32


semuanya bergantung pada muka kita..kadang-kadang muka dapat terima cara itu,kadang-kadang tak..rasanya tak perlu lah pakai apa-apa,just jaga muka saja.lagi banyak ubat-ubatan,karang lagi lah degilnya,muka tak reti nak pilih mana ubat yang patut sebab da bertindih2 ubat ..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-03-07 09:29


banyak minum air kosong, lebih baik minum air yang dah dr water filter...
ana dulu-dulu jenis jerawat batu, sekarang dah ok saja :)
sebab banyak minum air dr water filter...
cuba air Diamond Water Filter...

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-03-07 09:38


Pada 18-12-04 00:03 , syodel posting:

!!! QUOTE !!!

heheh..boleh antum semua bagi tips bagaimana nak hilangkan jerawat yang degil.org panggil jeraway batu agaknya.heheh...nanti boleh kongsi sesamer..heheh...selamat memberi tips..huhu


emm, memang sakit naik tu kan... emm jangan picit, kang tinggal parut....



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-03-07 11:51


salam~
buat tatau saja..nt dia hilang lah sendiri..
wassalam~

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

bee_hasanah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.12.2006
Ahli No: 27885
Posting: 67
Dari: Butterworth

PulauPinang  


posticon Posting pada: 05-03-07 12:05


haha...betul tu..buat tak tau saja..

tapi kena pandai jaga makan dan jangan PICIT!

Bookmark and Share

    


  Member Information For bee_hasanahProfil   Hantar PM kepada bee_hasanah   Quote dan BalasQuote

nur_nasyid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8815
Posting: 109
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-03-07 18:00


Pada 05-03-07 09:29 , firdaus_9 posting:

!!! QUOTE !!!

banyak minum air kosong, lebih baik minum air yang dah dr water filter...
ana dulu-dulu jenis jerawat batu, sekarang dah ok saja :)
sebab banyak minum air dr water filter...
cuba air Diamond Water Filter...


sama lah..ana pun amalkan minum air ni juga....
ternyata,ianya baik untuk kesihatan.. :-)


-----------------
layari www.stormreaders.net/kaseh88 untuk mendapatkan buku2 islam..


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_nasyidProfil   Hantar PM kepada nur_nasyid   Pergi ke nur_nasyid's Website   Quote dan BalasQuote

NurArisha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.03.2005
Ahli No: 15005
Posting: 278
Dari: Wangsa Maju, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-03-07 19:51


ana pun tak tahula nak bagi pendapat bagaimana..

sesetengah kulit kita tak sama dengan orang lain. sesetengah org jerawat tak degil sangat..sesetengahnya amat degil.tu lah masalah kebayakan..

tapi ana tahu tak mudah nak hilangkan jerawat.

tapi penjagaan wajah ni perlu dari segi kebersihannya lah..selalu basuh muka..tu lah paling penting..lepas itu tangan jangan sentuh jerawat tu terutama Kalau tangan berpeluh ke apa-apa lah kan..

mungkin boleh try produk yang ada kat pasaran..tapi penting juga disiplin pemakaiannya..macam natasya, gamat emas, atau sendayu tinggi, atau apa-apa saja yang sesuai dengan kulit masing-masing..

selamat mencuba

selamat mencuba..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurArishaProfil   Hantar PM kepada NurArisha   Pergi ke NurArisha's Website   Quote dan BalasQuote

swordofdeen
WARGA SETIA
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1307
Posting: 632
Dari: Somewhere on this earth

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-03-07 20:50



    


  Member Information For swordofdeenProfil   Hantar PM kepada swordofdeen   Pergi ke swordofdeen's Website   Quote dan BalasQuote

maya_sakura
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2006
Ahli No: 24795
Posting: 214
Dari: gombak

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-03-07 21:20


biasala zaman remaja..semua berebut nak naik..biarla dia naik dulu..dah puas naik nanti dia turun balikla..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For maya_sakuraProfil   Hantar PM kepada maya_sakura   Quote dan BalasQuote

aminducati
Warga Rasmi
Menyertai: 13.03.2007
Ahli No: 29158
Posting: 5
Dari: ump

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-03-07 00:24


senang saja nak hilangkan jerawat

picit saja kuat2 iyah2

:-D


-----------------
di saat waktu berhenti kosong..


Bookmark and Share

    


  Member Information For aminducatiProfil   Hantar PM kepada aminducati   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 14-03-07 00:33


Pada 14-03-07 00:24 , aminducati posting:

!!! QUOTE !!!

senang saja nak hilangkan jerawat

picit saja kuat2 iyah2

:-D

salam...

ehh...betul ke?
nanti muka berbekas lah.
dari pengalaman ana, biarkan saja.
lama2 hilanglah tu.
slalulah ambil wuduk yang sempurna....
insyaALLAH... :-)


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-03-07 18:47


Pada 14-03-07 00:33 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-03-07 00:24 , aminducati posting:

!!! QUOTE !!!

senang saja nak hilangkan jerawat

picit saja kuat2 iyah2

:-D

salam...

ehh...betul ke?
nanti muka berbekas lah.
dari pengalaman ana, biarkan saja.
lama2 hilanglah tu.
slalulah ambil wuduk yang sempurna....
insyaALLAH... :-)



setuju!!!! :-)


-----------------
hidup ini indah
namun...keindahannya hilang
dek kerakusan kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-03-07 19:04


Pada 14-03-07 00:24 , aminducati posting:

!!! QUOTE !!!

senang saja nak hilangkan jerawat

picit saja kuat2 iyah2

:-D



tak payah susah-susah picit jerawat.
biarkan saja.
nanti jerawat akan 'bosan' sebab kita tak 'layan' jerawat-jerawat yang tumbuh.
bila jerawat dah 'bosan' , ia takkan tumbuh lagi. :-D


-----------------
Jangan pandang remeh terhadap benda-benda yang remeh.


Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 19-03-07 22:14


saya pula..buat tak tau saja..tengok-tengok dah hilang..malah sekarang dah tak muncul dah(malu agaknya..asyik tak layan saja)

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-03-07 22:19


Pada 19-03-07 19:04 , houri posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-03-07 00:24 , aminducati posting:

!!! QUOTE !!!

senang saja nak hilangkan jerawat

picit saja kuat2 iyah2

:-D



tak payah susah-susah picit jerawat.
biarkan saja.
nanti jerawat akan 'bosan' sebab kita tak 'layan' jerawat-jerawat yang tumbuh.
bila jerawat dah 'bosan' , ia takkan tumbuh lagi. :-D



waah...tak sangka jerawat pun ada rasa bosan juga. :-) Kelakar tapi idea yang bernas diguna pakai. thank you.


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-03-07 00:41


gunalah clean & clear...
lepas clean, pasti clear...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, Prof_Muslim
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Rawatan Alternatif
    »» bagaimana nak hilangkan jerawat yang degil?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.312292 saat. Lajunya....