Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika anda melakukan apa yang selalu anda lakukan, anda akan mendapat apa yang selalu anda dapat
-- Seminat NLP

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 67
Ahli: 0
Jumlah: 67




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 60 hari yang lalu
the_brOtherz: 87 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Apa bestnya hensome..? bagi lelaki, dan apa bestnya lawa..? bagi wanita...


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Apa bestnya hensome..? bagi lelaki, dan apa bestnya lawa..? bagi wanita...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Apa bestnya hensome..? bagi lelaki, dan apa bestnya lawa..? bagi wanita...

heris
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 388
Posting: 250
Dari: bumi Allah

yemen  


posticon Posting pada: 21-06-03 06:05


Apa bestnya hensome..? bagi lelaki, dan apa bestnya lawa..? bagi wanita...
--------------------------------------------

Assalamualaikum kawan┬▓ semua...

Jika kita lihat pada zaman sekarang...ramai wanita yg suka pada kehenseman lelaki..(ehheheeh..) , tak dinafikan, wanita inginkan yg beriman, tapi espek yg pertama dalam memilih lelaki, ialah kehenseman. So, setiap wanita mempunya pilihan yg tersendiri..ada yg suka pada lelaki yg berjanggut, ada juga yg suka lelaki yg tak berjanggut, ada yg suka bermbut panjang dan ada juga suka yg botak..ehheeh.. ..dalam kajianku, wanita lebih cenderung, pada lelaki yg Hensome, dan manja..betulker...?? nak tau ni..

yg kedua, Apa bestnya lawa..? bagi pompuan..betul ker lelaki selalu pilih yg lawa..mmm, bagi ku, betul juga, lawa tu pon satu espek yg menaut hati sang lelaki, Rosulullah bersabda, yg mafhumnya, wanita dipilih atas 4 perkra: kecantikan, agama, harta dan agama....so, mana yg terbaik untuk dipilih..bagiku, agama dulu, pastu Kecantikan dia..ehheh... ...

wallahu A'lam..

p/s: maaf, kalau kajianku menyalahi mindamu...

wassalam

-----------------
[img]http://www.musleem.com/mysite/themes/Sunset/images/logo.gif[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For herisProfil   Hantar PM kepada heris   Pergi ke heris's Website   Quote dan BalasQuote

wan_pasir
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 37
Posting: 395
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-06-03 11:07


:: ::
:: dari zahirnya memang hati kita nii sukakan yang lawa dan cantik semuanya :: tapi semua tuu Allah yg tentukan kalu dah rezeki tak lari kemana nya insyallah! ::

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_pasirProfil   Hantar PM kepada wan_pasir   Pergi ke wan_pasir's Website   Quote dan BalasQuote

khalifah

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 204
Posting: 485
Dari: kg batu muda,sentul, KuaLa LUmpUr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-06-03 11:16


tepuk dada tanya iman.....jika dah suka, org lain kata tak lawa pun kita kata lawa....betul tak?

-----------------
khalifah Allah di muka bumi......

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifahProfil   Hantar PM kepada khalifah   Pergi ke khalifah's Website   Quote dan BalasQuote

kawan82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 859
Posting: 205
Dari: bumi ALLAH

iraq  


posticon Posting pada: 21-06-03 11:45


betul lah tue...
kalau dah jodoh tak kemaner..
Muka hensem/lawa tp hati comot tok leh jugak..
pokok pangkal pada hati..


"org yang x tinggal subuhnya m'jadi pilihan kerana ia mencerminkan berjuta2 makna..""

-----------------

AKU makhluk ciptaan ALLAH S.W.T...
<.::to act cool n to look cool is to be cool::.>

Bookmark and Share

    


  Member Information For kawan82Profil   Hantar PM kepada kawan82   Quote dan BalasQuote

i_shahdamaii
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 931
Posting: 243
Dari: iium,gombak

egypt  


posticon Posting pada: 21-06-03 12:36


Assalamualaikum...

Cakap pasal hensome ni...kadang2 kerana kekacakan wajah tu la yang mendatangkan kekecohan sebab tak pandai nak hargai dan gunakan pemberian Allah tu dengan sebaik-baiknya..pada sesetengah orang,kerana wajah yang tampan tu dia leh la amik kesempatan kat orang lain,mostly macam tu la..tapi saya ngaku bukan semua..ader gak yang akhlak seindah wajah...kalo dapat camtu Alhamdulillah!!
Kalo lawa plak..sama la macam laki,kadang2 tu gunakan kecantikan untuk kepentingan diri sendiri.Mentang2 la dia cantik...

Harapan saya...kalo dikurniakan wajah yang cantik dan tampan ni..jangan menyimpangkan penggunaannya. Gunakan untuk perkara yang baik dan sentiasa brsyukur dengan aper yang kita ada..dan jangan terlalu bermegah dengan rupa kita sebab semua tu takkan kekal lama..esok2 bila tua kerepot jugak kan??kan??Dan bila mati hancur gak rupa yang hensome dan lawa tu...



Bookmark and Share

    


  Member Information For i_shahdamaiiProfil   Hantar PM kepada i_shahdamaii   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-06-03 12:37


assalamualaikum....

ana tersgt2lah setuju ngan khalifah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

heris
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 388
Posting: 250
Dari: bumi Allah

yemen  


posticon Posting pada: 21-06-03 12:45


a'a, kalau dah suka, lawa ker, tak lawa ker, mesti dia kata lawa, bak kata khalifah, tepuk dada, tanya sendiri ker tanya Iman..? cam keliru plak..heheheeh....

-----------------
[img]http://www.musleem.com/mysite/themes/Sunset/images/logo.gif[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For herisProfil   Hantar PM kepada heris   Pergi ke heris's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-06-03 13:53


mmmm....bagi sayalah kan itu semua tak penting...lawa ker hensem ker...ada apa pada semua tu..yang penting kekuatan iman yang ada pada dirinya itulah yang akan menjadi pilihan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

mawarputih
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 146
Posting: 283
Dari: Bangsar, K.Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-06-03 15:39


Ana tak menafikan, ramai muslimah menetapkan kriteria ketampanan paras rupa dalam memilih pasangan. Ttp harus diingat, masih ramai lagi yang menetapkan ketinggian akhlaq dan keteguhan iman sebagai syarat utama mencari suami.

Hensem..??? Entahlah kenapa orang dok puja sangat muka hensem padahal mereka dah tahu dah keindahan paras rupa tue tak kekal lama. Bila dah tua nanti kerepot gak... kedut2 gak...

Apa lah yang ada pada wajah.. tenteram ker rasa hati antum semua kalau dapat pasangan yang cantik/hensem tapi dalam masa yang sama tak berakhlaq, tak hormat org tua serta rendah ilmu dan pengalaman agama...???? Tentu jawapannya tidak kan...???

Muslimin yang soleh dan muslimah yang solehah, Insya Allah akan nilai kecantikan tue melalui akhlaq dan iman, bukan melalui rupa paras. Kerana dia tahu iman dan akhlaq yang mantap adalah asas dalam pembentukan sebuah keluarga muslim yang sejahtera. Apa dipuja pada kecantikan... sedap mata memandang tapi menyakitkan hati (kalau tiada akhlaq)... lebih baik dilupakan...



Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarputihProfil   Hantar PM kepada mawarputih   Quote dan BalasQuote

Belalang_kampung
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 74
Posting: 255
Dari: Minden-Transkerian

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-06-03 15:55


Assalamualaikum..

Emm..Hensem bagi lelaki..cantik bagi wanita..Maha Suci Allah yang menciptakan dengan segala kesempurnaan tersebut bagi makhlukNya manusia ini..Alhamdulillah syukur banyak2 atas nikmat kesempurnaan yang Allah swt kurniakan tu..

Tapi ingat la..sesuatu kelebihan yang Allah swt bagi itu pasti akan diuji dan dinilai oleh Allah swt..untuk digredkan tangga iman kita..bagi yang hensem, kacak.. sentiasa lah mohon pada Allah swt supaya nikmat tersebut tidak melalaikan kita serta menipudaya wanita dan bagi yang cantik peliharalah aurat tu sesempurna mungkin supaya ia tidak menjadi fitnah kepada lelaki serta tarikan kepada api neraka Allah swt..nauzubillah..

Semoga 'kehenseman' mahupun 'kecantikan' kita melipatgandakan lagi tawadhuk kita..serta menambahkan lagi tangisan airmata dosa2 kita pada Allah swt..

Wallahua'lam..

-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For Belalang_kampungProfil   Hantar PM kepada Belalang_kampung   Quote dan BalasQuote

heris
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 388
Posting: 250
Dari: bumi Allah

yemen  


posticon Posting pada: 22-06-03 08:52


hmm...nthlah..tak tau nak kat apa..semua oramg ada pilihannya tersendiri, ala kulli hal, man ayg terbaik untuk diri masing┬▓...

-----------------
[img]http://www.musleem.com/mysite/themes/Sunset/images/logo.gif[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For herisProfil   Hantar PM kepada heris   Pergi ke heris's Website   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-06-03 09:23


as'kum..ensem dan lawa..bagaimana kita ukur kehenseman dan kelawaan tu?gunakan pembaris apa?ukuran yg macam mana? dlm cm? m? km? jengkal?depa?

tak salah klau menyukai seseorang kerana ensem atau lawa. tp pelikkan,dgn lihat gambar saja,kita boleh jatuh cinta. itulah manusia, pelik tp benar .

klau boleh carilah yg serba serbi ensem dan lawa. ensem budi pekertinya,ensem akhlaknya, ensem tutur katanya, ensem hatinya...tp kita kena ingat, bukan semua manusia ni perfect. tepuk dada, tanyalah iman...
wassalam

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

heris
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 388
Posting: 250
Dari: bumi Allah

yemen  


posticon Posting pada: 22-06-03 10:01


w salam..

hmm...tapi tak salah jika kita nampak gambar, langsung terpikat, ..cinta tu tak lihat siapa dia, mengapa dan kenapa di ketepikan..? just hanya ia dan okz..hehehe... , tul tak...

-----------------
[img]http://www.musleem.com/mysite/themes/Sunset/images/logo.gif[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For herisProfil   Hantar PM kepada heris   Pergi ke heris's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-06-03 12:07


betul kata awak tu heris...hanya dengan menatap gambar sahaja ...cinta itu boleh dipupuk tanpa perlu bersua...yang penting keikhlasan...kejujuran..dan kepercayaan yang akan membuatkan perhubungan itu bersemi untuk selamanya...insyaallah..

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

isa-VR4
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 20
Posting: 571
Dari: Kemaman Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-06-03 12:27


tak best laa jadi hensom ni..sebab ramai awek yg ngorat..hehehe.....

tapi kalau sape dpt anugrah ni...bersyukurlah kepada Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For isa-VR4Profil   Hantar PM kepada isa-VR4   Pergi ke isa-VR4's Website   Quote dan BalasQuote

UkHwAhFiLlAh
Warga Rasmi
Menyertai: 22.06.2003
Ahli No: 1605
Posting: 3
Dari: Wakaf Tengah

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-06-03 22:13


Assalamualikum wbt...

salam buat semua Ikhwah dan akhwat..
kejadian Allah swt keatas makhluknya adalah sangat adil nak tahu apa.... Allah swt menjadikan manusia daripada Kaum Hawa dan Dari kaum Adam semuanya berpasang┬▓ dan ada yang cantik ada ada yang tak berapa cantik....

tetapi yang cantik Allah swt menjadinya banyak┬▓ bersyukur dan yang tak berapa cantik juga hendaklah bersyukur kan semuanya dariAllah swt.
macam sahabat┬▓ kita kata kat atas tu cantik dan tak cantik tak ada kirian dari pada Allah swt hanya adalah taqwa hanya org yang tercantik disisi Allah swt ...

ana meyeru kpd semua ikhwah disana semoga bertaqwalah kpd Allah swt.. bumi sudah hampir akhir zaman banyakkanlah beribadat kpd Allah swt dan jangan banyak berpoya┬▓ ditas muka bumi Allah swt ni... kerana sekarang ni manusia " sukakan dunia dan takut kepada mati" ...
akhir kalam minta maaf kalau ada terkasa bahasa atau apa┬▓ semoga kita menjadi Manusia yang soleh & solehah ...
Aminnn..
sekian
w'salamm


Bookmark and Share

    


  Member Information For UkHwAhFiLlAhProfil   Hantar PM kepada UkHwAhFiLlAh   Quote dan BalasQuote

cill
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1172
Posting: 236

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 22-06-03 23:33


hensem tak hensem tu bergantung kepada yang memandangnya...

kate orang putih

" beauty lies on the eyes of the beholder "


tapi kalo nak ngorat la... pompuan tak tengok sgt ngan hensem...



ape yang paling penting...

sepanjang menceburi bidang ni la... yang paling penting ialah KEYAKINAN DIRI...

Keyakinan anda akan memantulkan segala keistimewaan anda... walaupun anda kurang ensem.. tapi ensem anda yang sikit tu terserlah sebab keyakinan anda...

tak percaye.. tanye la yang lain...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cillProfil   Hantar PM kepada cill   Pergi ke cill's Website   Quote dan BalasQuote

widad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 647
Posting: 199
Dari: bumi allah

malaysia  


posticon Posting pada: 23-06-03 00:08


assalamualaikum...

ensem&cantik tuh.tak semua org nampak...kekadang kita nampak org tuh ensem org lain kata biasa jer,,kekdang kita nampak tak cantik org lain kata cantik..ermmmm,tuhlah istimewanya ciptaan allah nih....mata yg memandang tuh lain2...pandangn kita semua tak sama...

apapun agama yg sempurna akan menampakkan cantik dan ensem...

-----------------
"haza fadlhu min rabbina"

Bookmark and Share

    


  Member Information For widadProfil   Hantar PM kepada widad   Quote dan BalasQuote

ummu_qistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 398
Posting: 283
Dari: bumi ALLAH

egypt  


posticon Posting pada: 23-06-03 00:35


assalammulaikum....

betul tu widad....kekdg tu setengah orang kate ensom tapi bile kite pandang dia alah biase jer...tapi ade jugak sebalik nya kan widad..heheh....biaselah kan ...aper widad perkataan yang kite selalu guna ..(biase jer ).
tapi kalau muka ensom atau lawa tapi hati kosong tanpa iman nak buat aper jugak ...betul tak??pencipta kite sendiri pun kate dia tak mengukur hamba dari paras rupa tapi dari iman di dada kan ....

-----------------
IJLIS BINA NU'MIN SAAH......BeSt 4 iSlAm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_qistinaProfil   Hantar PM kepada ummu_qistina   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 23-06-03 08:31


assalamu'alaikum..

urmm.. qaulah nak tanyer pendapat antum sumer..
kater org, secara majoritinya org yg lawa & ensem nie, sombong, ego ?? tul ker ??

wassalam

-----------------
"kutemui diriku, apabila mencariMu."

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

EsSh_ue
Warga Rasmi
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1306
Posting: 10

jordan  


posticon Posting pada: 23-06-03 09:53




Sesungguhnya..Allah itu cantik & suka kecantikan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For EsSh_ueProfil   Hantar PM kepada EsSh_ue   Quote dan BalasQuote

heris
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 388
Posting: 250
Dari: bumi Allah

yemen  


posticon Posting pada: 23-06-03 20:00


assalamualaikum...

hmm..adik qoulah..orang yg hensome & lawa ni, tak semuanya Ego, mungkin dari 100% mungkin ada 10% yg Ego...wallahu a'lam..yg penting, jika dianugerahkan wajah yg lawa, pertama bersyukur, bukan dgn wajah yg cantik, kita menggoda manusia..wajah yg cantik harus di hiasi peribadi yg lawa jua, dan semakin hari, garusah kita takut pada Allah..mungkin apa yg dianugerahkan oleh allah otu, akn di tarik balik..nauzubillah....

wallahu a'lam..
laa in syakartum, laa azidannnakum...waa lain kafartum, inna azaabi, lasyadid...

wassalam


-----------------
[img]http://www.musleem.com/mysite/themes/Sunset/images/logo.gif[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For herisProfil   Hantar PM kepada heris   Pergi ke heris's Website   Quote dan BalasQuote

Hafiz_Qiee
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 785
Posting: 762
Dari: Serdang, Selangor

Kedah  


posticon Posting pada: 23-06-03 21:24


ape leh buat..
syukur ALhamdulillah ..atas kurniaan..ilahi..
wasalam..

-----------------
Hanya diri ku dan Allah s.w.t.. yang mengetahui segalanya.. itu lah kehidupan .. dicelah lautan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Hafiz_QieeProfil   Hantar PM kepada Hafiz_Qiee   Pergi ke Hafiz_Qiee's Website   Quote dan BalasQuote

teman_siber
WARGA SETIA
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1493
Posting: 644
Dari: Kuala Lumpur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-06-03 12:12


tak semestinya yang hensem jer ader awek... yang tak hensem [pun aper kurangnye,...

Bookmark and Share

    


  Member Information For teman_siberProfil   Hantar PM kepada teman_siber   Quote dan BalasQuote

heris
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 388
Posting: 250
Dari: bumi Allah

yemen  


posticon Posting pada: 24-06-03 14:49


a'a...orang tak encome lagi banyak makwe dari rang yg encome..tak gitu...

-----------------
[img]http://www.musleem.com/mysite/themes/Sunset/images/logo.gif[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For herisProfil   Hantar PM kepada heris   Pergi ke heris's Website   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-06-03 15:19


Quote:
a'a...orang tak encome lagi banyak makwe dari rang yg encome..tak gitu...



iyer.. sokong 100%
malah.. ader yg wat koleksi..
ihihih...
macam pakaian pulak..
bertukar ganti..
kih..kih..kih..
sian.. kat saper yg kene..


-----------------
"kutemui diriku, apabila mencariMu."

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

a_whole_new_world
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1503
Posting: 195
Dari: s\'pore

singapore  


posticon Posting pada: 24-06-03 21:11


i think people tend to look on the outside first then the inside.....kadang2 yg outside pun boleh cover kekurangan dalaman.....what's most important macam mana anda lihat seseorang tu....
opinion berbeza

Bookmark and Share

    


  Member Information For a_whole_new_worldProfil   Hantar PM kepada a_whole_new_world   Quote dan BalasQuote

heris
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 388
Posting: 250
Dari: bumi Allah

yemen  


posticon Posting pada: 26-06-03 05:49


tapi, jika kita ensome, u must make a good thing, maksud heris, kenalah dalam nya jua, coz, zaman sekarang, lebih melihat akhlak dari rupa, lebih┬▓ lagi yg bergelar wanita muslimah solejaj, ia memerlukan lelaki yg begitu..tak gitu wanita, yg beriman, bertaqwa dan yg berakhlak mulia....

-----------------
[img]http://www.musleem.com/mysite/themes/Sunset/images/logo.gif[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For herisProfil   Hantar PM kepada heris   Pergi ke heris's Website   Quote dan BalasQuote

ainul_nabila
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 55
Posting: 394
Dari: Serikembangan/putrajaya

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-06-03 22:02


klu ana tgk org laki ensem tk tertarik pun..jgn ensem..ana suka org yg muka syahdu,n selalunye klu ana kata org tu ensem,kebanyakan org lain kata tak ensem...memang ensem ke,lawa ke itu pandangan individu..tapi ramai yg ana jumpa klu ensem suka mempermainkan perasaan org..tak semua tapi kebanyakan..so sape2 yg ensem atau lawa,semua itu adalah anugerah ALLAH,jgn salah guna nanti DIA tarik balik..waa menangis tak berlagu..

-----------------
HidUp Ini InDah Jika
segaLAnYa kErAnA ALLAH!!!

http://img75.photobucket.com/albums/v229/irda82/ainul3.jpg

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_nabilaProfil   Hantar PM kepada ainul_nabila   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-06-03 11:38


uiks..
meriahnya..
hehe...
apapun semua ada pandangan tersendiri..
masing nak menyatakan hak masing2 utk berkata2...
tapi umumnya....manusia itu baik lelaki atau wanita lebih menjurus kepada kecantikan...
jika cantik maka lekaslah mata memandang...
jika hensem maka cepat2 la mata tertumpu padanya..
ini lumrah...sesiapa pun nak isteri atau suami yg baik dan sempurna sifat.cantik atau hensem hanya pinjaman.sekejab je..takde org yg umur 60 kekal cantik seperti remajanya..

ttg bestnya lak...
rasanya maybe jd tumpuan...
apalah nak dibanggakan dengan kecantikkan dunia..
lainla kalo dikenang kerana ilmu..kerana kebaikan kesopanan.yg penting dlman.bak buah durian jgn kulit cantik diluar isinya MANGKO.

p/s...cantik dara melayu kerana ayunya..
perkasa anak melayu kerana sopannya..

-----------------
Cintailah ALLAH sepenuh jiwa.
Sayangilah rasul setulus budi.
Kasihkanlah ibu bapa seikhlas hati
rindukan syurga firdaus sejujur rasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

nurill_ain
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1357
Posting: 27
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-06-03 16:26



hyee...
salam..kpd semua....

mmm...tajuk ni best dibincangkan...drpd pengalaman saya semua orang akan bagi lebih perhatian @kebaikkan kpd org yg menpuyai paras rupa ni...boleh lah kalau dia kata dia tak kisah ye tak?///?/....pada hal di sudut hati kisah jugak.....sebab fitrah manusia suka sesuatu yg cantik dan indah.....kadang kadang layanan yg kita berikan pun boleh nampak perbezaan nya...walaupun kita tak bermaksud sedemikian...fitrah yg manusia tak dapat kontrol sangat....

.........saya pernah dengar rintihan seorang teman yg amat rapat dgn saya...katanya...dia selalu disisihkan....krn kurang paras rupa ..terutama sekali drpd golongan yg begitu menawan...dan pentingkan kan rupa paras....kesian..sangat....kalau kawan pun hanya lah sebagai syarat jer...takder laa kongsi segalanya...makcik kat kantin pun macam bolayan jer.....selalu kena marah...dan mcam macam lagi...
orang sekeli;ling ....buat tak endah padahal dia punyai segalanya.....cuma kurang pd paras rupa jer....tengok senangnya manusia kini membuat penilaian ke atas seseorg individu tu...

selepas 3 tahun saya jumpa dia kembali...semakin cantik...mungkin sebab perempuan walaupun bukan utk kebanggaan tapi utk dii sendiri...siapa yg tak ingin cantik kan.....dia sekarang jauh berbeza sangat...boleh dikatakan amat comel..tinggi lampai....dan manis...bila saya tegur dia makin cantik dia tersenyum....dan berkata...ini anugerah ALLAH.....dia gembira...memperolehinya..lepas itu dia cerita...kawan kawan dulu yg sisihkan dia kini datang berkwan dan senyum manis padanya...semua org layan dia dgn baik...kalau jalan kat mana mana mesti org pandang.....dan senyum...tengok betapa manusia amat mementingkan kecantikkan...dia tidak inginkan perhatian cuma dia mahu org tahu setiap manusia ada kecantikan dan keindahan sendiri......cuma terserlah @tidak jer..makcik kantin pun cakap ngan lembut dan layan dgn baik...ish...jauh beza nya dgn dulu dul...u.......org laki pun tak lepas pandang.....mungkin dlm hati berkata.....(ish...budak ni rupa2nya comel jugak....kenapa sebelum ni aku tak tahu haaa????)

......tapi dia tak layan sebab semua tu hikpokrit...terlalu memandang keindahan...padahal keindahan luaran tak kekakl lama.....bukan boleh bwak kemati pun.......

tapi tu laa.....

dari mata ...turun ke hati....

memang tak dinafikan semuanya suka akan kecantikkan tapi kawal lah ia dgn baik supaya tidak keterlaluan........dan menguris perassaan....insan lain...


..............itulah lumrah kehidupan
kalau tidak sedemikian manusia mesti tinggal di syurga kaannn???????


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurill_ainProfil   Hantar PM kepada nurill_ain   Pergi ke nurill_ain's Website   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 28-06-03 10:22


Assalamu'alaikum

Mengintip kembali kisah di sebalik teman saudari nurill_ain tue, ader hikmah yg dpt teman saudari peroleh.. sekurang-kurangnya, dia boleh mengenal sikap sebenar rakan-rakan yg cuba pinggirkannya dahulu.. secara x langsung, boleh jugak tahu hati mereka.. bukan senang nak paham org kan ? sepatutnya, x boleh pinggirkan org camtue.. semuanya krn Allah..biarlah apa org nak kata.. utamakan dulu pandangan Allah.. memang sukar nak buat macam tue.. tp, insyaAllah, dgn usaha.. namun, alhamdulillah, teman saudari dah berubah.. yakinilah.. semuanya krn Allah.. mungkin juga, itu hanya dugaan dan cubaan drpd Nya.. hari ini tetap hari ini.. esok, siapa tahu ?

maaf, seandainya kata2 nie.. ader yg tersinggung..

Salam Ceria ^ Ukhwah drku untuk semua

sekian dulu,
::qaulah_atrah::


-----------------
"kutemui diriku, apabila mencariMu."

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

pink_rose
Warga Rasmi
Menyertai: 24.06.2003
Ahli No: 1642
Posting: 2
Dari: tm

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-06-03 09:58


memang dah naluri semulajadi manusia melihat kepada kesempurnaan. bandingkan anda mana satu ingin lihat rumah yang sederhana dan halamannya biasa sahaja dengan rumah yang besar, halaman yang cantik. begitu jugalah dgan manusia. first impression itu ptg. tarikan interpersonal juga penting.

Bookmark and Share

    


  Member Information For pink_roseProfil   Hantar PM kepada pink_rose   Pergi ke pink_rose's Website   Quote dan BalasQuote

asrul_safwan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 213
Posting: 154
Dari: Shah Alam....

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-06-03 10:28


Buat ape nak dibanggakan dengan kecantikan luaran andaikata kecantikan yang utama di sisi Allah adalah kecantikan iman,taqwa,akhlak dan islamnye....
Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For asrul_safwanProfil   Hantar PM kepada asrul_safwan   Quote dan BalasQuote

Arcaine
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 246
Posting: 237
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 30-06-03 11:11


Eh ade ape lelaki hensem kahwin dengtan pompuan hodoh.
Bergantunglah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ArcaineProfil   Hantar PM kepada Arcaine   Quote dan BalasQuote

heris
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 388
Posting: 250
Dari: bumi Allah

yemen  


posticon Posting pada: 30-06-03 17:45


mana ader pompuan hodoh..kan allah ciptakan manusia fi ahsani Taqwim..allah ciptakan manusia dgn sempurna.. , apa yg patut adalh ita harus bersyukur..semua pandangan manusia berbeza. tak sama, itulah, pandangan mata itu selalu menipu, pandangan nafsu selalu melulu....tak gitu...

-----------------
[img]http://www.musleem.com/mysite/themes/Sunset/images/logo.gif[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For herisProfil   Hantar PM kepada heris   Pergi ke heris's Website   Quote dan BalasQuote

MencariSinar
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 532
Posting: 672
Dari: Seky. 9 Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-07-03 17:00


Assalamualaikum wbt

Pada sinar..apa ada dengan rupa dan paras..budi pekerti yang baik wujudnya dengan hati yang suci dan ikhlas... dengan keikhlasan pada hati..menjadikan diri seseorang itu senang dipandang...dan sejuk hati memandang... takde ape yang bestnye...bagi sinar personality yang sempurna seorang muslim...mencerminkan penampilannya..itu menjadi idaman sinar...

wsalam




-----------------
Islam itu Indah

Bookmark and Share

    


  Member Information For MencariSinarProfil   Hantar PM kepada MencariSinar   Pergi ke MencariSinar's Website   Quote dan BalasQuote

seniwati
Warga Rasmi
Menyertai: 01.07.2003
Ahli No: 1877
Posting: 1

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-07-03 17:27


ensem bg saya bukan saja terletak pada tubuh badan atau muka yg macho,tp penampilan diri yg bersih,kemas berpakaian,sentiasa cergas dan aktif,

Bookmark and Share

    


  Member Information For seniwatiProfil   Hantar PM kepada seniwati   Pergi ke seniwati's Website   Quote dan BalasQuote

ucop
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1457
Posting: 56

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 01-07-03 22:52


Assalamualaikum...........

Ana rase la memang benar pemilihan pasangan itu kebanyakannya berdasarkan paras rupe.
Kalau tak macam mane boleh berlakunye kes penceraian ye tak?

Wassalam

-----------------
BUAT SELAGI BOLEH ,USAHA SELAGI MAMPU
AGI IDUP AGI NGELABAN.
ONLY THE STRONG WILL SURVIVE

Bookmark and Share

    


  Member Information For ucopProfil   Hantar PM kepada ucop   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 03-07-03 11:10




tak semuanyanya cam tu....yang penting tiada apa pada paras rupa yang menawan kalau hatinya tak jujur...dan ada apa pada rupa yang kacak kalau tak fer sifat tanggungjawab dalam dirinya....semua itu terpulanglah pada empunya diri utk menilainya...dan yang penting jodo pertemuan ...ajal ...maut ditangan tuhan...betul tak...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

heris
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 388
Posting: 250
Dari: bumi Allah

yemen  


posticon Posting pada: 05-07-03 05:00


a'a betul tu, sehensom mana lelaki, secantik mana wanita, ia tak akan kemana jua.. , pasti akan tua, berkedut juga, yg penting hati, jujur dan beriman sertaqwa pada yg Esa..itu yg utama..

-----------------
[img]http://www.musleem.com/mysite/themes/Sunset/images/logo.gif[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For herisProfil   Hantar PM kepada heris   Pergi ke heris's Website   Quote dan BalasQuote

akuzakie
WARGA SETIA
Menyertai: 23.06.2003
Ahli No: 1623
Posting: 448
Dari: Muar Tanah Air T'Cinta

Johor  


posticon Posting pada: 20-07-03 00:43


"Pandangan mata selalu menipu,pandangan akal selalu tersalah... pandangan nafsu selalu melulu... pandangan hati itu yg hakiki.. bila hati itu bersih.. " renung2kan.. semuanyer berpunca dr hati... dari hati yg Allah jdkan...

-----------------

[B] "Apa yang Kita Paling Nak.. Itu Yang Kita Takkan Dapat" -KARTINI- [/B]

Bookmark and Share

    


  Member Information For akuzakieProfil   Hantar PM kepada akuzakie   Pergi ke akuzakie's Website   Quote dan BalasQuote

ayuazar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.07.2003
Ahli No: 2390
Posting: 171
Dari: kuala lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-07-03 19:19


Sayer setuju dengan pendapat khalifah......kalau hati dah terpaut....semua pun indah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayuazarProfil   Hantar PM kepada ayuazar   Quote dan BalasQuote

akuzakie
WARGA SETIA
Menyertai: 23.06.2003
Ahli No: 1623
Posting: 448
Dari: Muar Tanah Air T'Cinta

Johor  


posticon Posting pada: 21-07-03 19:25


"lelaki yg baik.. d'jodohkan dgn perempuan yg baik...." i-Allah..nak jd lelaki yg baik..

-----------------

[B] "Apa yang Kita Paling Nak.. Itu Yang Kita Takkan Dapat" -KARTINI- [/B]

Bookmark and Share

    


  Member Information For akuzakieProfil   Hantar PM kepada akuzakie   Pergi ke akuzakie's Website   Quote dan BalasQuote

Ibnu_Mohammad
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 335
Posting: 52
Dari: Down Under

Melaka  


posticon Posting pada: 22-07-03 21:26


Assalamualaikum wbt

Ana just nak tegur la skit kat sini...ada beberapa persoalan. Kenapa kita sibuk2x bincang pasal hensem tak hensem..lawa tak lawa nih?? Adakah dgn berbincang mcm ni akan menambahkan iman kita? Ana tgk perbincangan ini menjurus ke arah couple2x nih..as in macam kita semua redha dgn budaya couple2x nih...ana faham yg semua kita masih muda dan byk gejolak nafsu di hati kita...Syaitan masuk kebadan manusia umpama darah yg mengalir...ana harap kalo buleh next time kurangkan la topik2x macam ni...ada baiknya kita bincang pasal aspek akidah, tauhid dan benda2x basic supaya kita dapat memahamakan setiap individu muslim akan islam yg syumul...Ana mintak maaf kalo terkasar bahasa atau ada pihak yg tersinggung.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ibnu_MohammadProfil   Hantar PM kepada Ibnu_Mohammad   Pergi ke Ibnu_Mohammad's Website   Quote dan BalasQuote

faqierah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2350
Posting: 33
Dari: Uitm, Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-07-03 21:54


a'kum...

pada pendapat saya, memanglah kita semua suka yang cantik....yang lawa...yang hensom. tetapi, itu semua tak penting, kerana kecantikan dan kehenseman itu adalah sementara sahaja.kalo dah tua nanti tak hensem dah. yang penting ialah sedap mata memandang...fan beriman, ye tak?
Code:
  



-----------------
Student Uitm kampus segamat,Johor

Bookmark and Share

    


  Member Information For faqierahProfil   Hantar PM kepada faqierah   Quote dan BalasQuote

heris
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 388
Posting: 250
Dari: bumi Allah

yemen  


posticon Posting pada: 23-07-03 09:46


ia ker tu, tak mo yang hensome...ahakz..harus di fikirkan ucapan mu kawan..hehehe...

-----------------
[img]http://www.musleem.com/mysite/themes/Sunset/images/logo.gif[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For herisProfil   Hantar PM kepada heris   Pergi ke heris's Website   Quote dan BalasQuote

AnisAqilah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1446
Posting: 261
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-07-03 14:09


apa ada pada hensem & lawa??
mm..rasanya takde apa-apa pun...
mungkin buah mulut orang yang mengeruhkan keadaan...pasti ada orang kata, si A tak layak ngan si B sebab A terlalu cantik...dan sebaliknya..
tapi bagi anis, tak kisah...yang penting, pandai jaga hati dan terima pasangan masing-masing dengan seadanya...

-----------------

Tertawalah pada segala cubaan, kerana dunia ini hanya kosong belaka, terimalah sepuluh kekalahan sebelum menerima satu kemenangan


Bookmark and Share

    


  Member Information For AnisAqilahProfil   Hantar PM kepada AnisAqilah   Pergi ke AnisAqilah's Website   Quote dan BalasQuote

zamani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2256
Posting: 184

Johor  


posticon Posting pada: 23-07-03 14:43


assalammualaikum..
bagi ana kita patut bersyukur aper yang kita ada....
aper yang dijadikan Oleh ALLAH ada hikmatnya...cuma kita sahaja yang tak tau menilainya...
pasall girl yang lawaa...ana pun suka gak yang lawa tapi sepatutnya kita mencari girl yang solehahh....
aper aper pun biar takdir yang mentu segalanyanya....aper yang berlaku masa hadapan ...wasssaalmmm

Bookmark and Share

    


  Member Information For zamaniProfil   Hantar PM kepada zamani   Quote dan BalasQuote

nur_adn
Warga Rasmi
Menyertai: 07.08.2003
Ahli No: 2854
Posting: 13
Dari: Bandar Baharu

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-08-03 15:05


bagi ana pulak, ensem dan lawa tu adalah sesuatu yg abstrak. kita tak buleh nilai org ngan rupa paras. baik pada mata tak semestinya baik pada hati..so sebelum nak nilai org kita kena lihat dulu peribadinya. jgn pasai lawa @ ensem kita cepat cair. ingat!!! semua tu kurniaan tuhan. manusia mana pun tak terkecuali sukakan kecantikan, so sebaik2 pilihan, pilihlah kecantikan yang abadi yakni hati yang bertakwa kpd Allah swt. berusahalah..chayou..chayou..

p/s. kak numan, lama tak antaq berita. apa habaq la ni?klau terbaca ni, tolong antaq mesej utk adn no..bye.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_adnProfil   Hantar PM kepada nur_adn   Pergi ke nur_adn's Website   Quote dan BalasQuote

akuzakie
WARGA SETIA
Menyertai: 23.06.2003
Ahli No: 1623
Posting: 448
Dari: Muar Tanah Air T'Cinta

Johor  


posticon Posting pada: 21-08-03 04:43


Cantik pada kita x cantik pada org... cantik pd org x cantik pd kita... cantik pd org.. cantik pd kita... itulah persepsi kita dan org lain... best nyer hensem.. ntah laa... rasanyer,kalau hensem dan cantik... dpt mengikis perasaan rendah diri... dpt menguatkan keyakinan kendiri supaya berasa lebih yakin pd diri.. tp, kengkadang .. ia juga sbg satu ujian... terpulanglah... yg pasti... manusia suka pada kecantikan... dan Allah juga m'utamakan kecantikan dlm amalan... Wallahua'lam

-----------------

[B] "Apa yang Kita Paling Nak.. Itu Yang Kita Takkan Dapat" -KARTINI- [/B]

Bookmark and Share

    


  Member Information For akuzakieProfil   Hantar PM kepada akuzakie   Pergi ke akuzakie's Website   Quote dan BalasQuote

DarkenX
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.05.2004
Ahli No: 8839
Posting: 53
Dari: kedah darul aman

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-06-04 04:47


susah gak nie jap yus pikir.....
nanti la ek yus kasi yus nya pendapat sebab sekarang tengah blur........... ~

Bookmark and Share

    


  Member Information For DarkenXProfil   Hantar PM kepada DarkenX   Pergi ke DarkenX's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 26-06-04 18:50


cantik, hensem ni semua hanya penilaian manusia. ada hikmahnya Allah kasi kita rupa yg berbeza2.advantage pada sapa dapat yg cantik atau hensem.

pada saya advantage kalau saya dapat perempuan yg berketul2 badan. tapi sampai skrang saya cari kat Malaysia ni, takde muscle girl kat Malaysia ni. mungkin saya takde jodoh ngan muscle girl.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

almumtahanah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.01.2004
Ahli No: 6367
Posting: 145
Dari: depan komputer

egypt   avatar


posticon Posting pada: 30-06-04 13:23


Erm...saya setuju dgn mawarputih..
tapi pengalaman saya pulak, org2 yg hensem dan lawa ni selalunya sombong.. jarang nak jumpa yg betul2 baik hati... kadang2 tu harapkan muka je lebih, tapi perangai... na'uzubillah....

--------------------------------------------------
buat kawan2.. jangan tertipu dengan dunia yang menipu....

bittaufiq wannajah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For almumtahanahProfil   Hantar PM kepada almumtahanah   Pergi ke almumtahanah's Website   Quote dan BalasQuote

Amrizal
WARGA SETIA
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8529
Posting: 854
Dari: Bumi Allah nan Indah

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-06-04 13:51


Hensem/Cun cute..memang ramai yang suka.. sapa yang x nak kepada benda yang cantik.. tapi kalau hati kotor x guna jugak...

Rasanya ramai yang memandang ke arah kecantikkan, bagi mereka cantik tu perlu, pasal baik ke tidak..itu boleh diadjust lepas kawin..tapi mampukah..

Dalam pengalaman saya, bila saya cakap nak suruh pakai tudung labuh bila kawin nanti, mula la bising si dia.. sekarang dah bertegur sapa.. maybe x der jodoh..xper..mungkin Allah akan temukan yang lebih baik? sapa yang tau..

Itulah lumrah dunia.. saya ada dapat artikel pasal tabarruj dalam bentuk pdf. kalau sesapa nakkan artikel tu..emailkan kat saya response anda.. [email protected]. Tabarruj ni pasal make up la kalau x silap..k..

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrizalProfil   Hantar PM kepada Amrizal   Pergi ke Amrizal's Website   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 30-06-04 13:54


Hensem..?? Ntah.. subjektif...

Agak2 kucin ana kat bawah ni hensem tak?

-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...



Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

yasminjamilah
Warga Rasmi
Menyertai: 29.06.2004
Ahli No: 9717
Posting: 15
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-06-04 15:01


kepada wanita...

jika lelaki itu mengatakan cintanya kepada anda disebabkan kecantikan anda...awas! mungkin suatu hari nanti dia akan tinggalkan anda disebabkan anda tidak cantik lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For yasminjamilahProfil   Hantar PM kepada yasminjamilah   Quote dan BalasQuote

ummu_najah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.05.2004
Ahli No: 9199
Posting: 182
Dari: egypt

egypt   avatar


posticon Posting pada: 02-07-04 22:35




kecantian itu anugerah allah swt..manfaatkannyer sebaiknyer.....

-----------------------------

SAYANGI DIRI HIASI PERIBADI

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_najahProfil   Hantar PM kepada ummu_najah   Pergi ke ummu_najah's Website   Quote dan BalasQuote

raihanahfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.01.2004
Ahli No: 6910
Posting: 263
Dari: tawau,sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 03-07-04 15:20



saya qiut

tapi saya tak suka lelaki yang tampan

agama lebih penting

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihanahfirdausProfil   Hantar PM kepada raihanahfirdaus   Pergi ke raihanahfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

mukhasah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.05.2004
Ahli No: 9053
Posting: 109
Dari: atas bumi bawah langit

guineabissau  


posticon Posting pada: 06-07-04 11:20


akum... alhamdulillah kerana kebanyakannya rata2 di sini masih memilih iman sebagai pilihan utama....tapi di luar sana masih ramai lagi yang tdk tahu memilih untuk kebahagiaan dunia dan akhirat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukhasahProfil   Hantar PM kepada mukhasah   Quote dan BalasQuote

ummunajwa
Warga Rasmi
Menyertai: 13.06.2003
Ahli No: 1392
Posting: 5
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-07-04 20:48


assalamualaikum.....
tidak di nafikan cantik dan lawa adalah lambang kebahagiaan......walaupun tak de rupa klu pamdai jaga kebersihan kesopanan......dan tinggi tatasusila....mesti semua org suka
dan walau ia cantik dan lawa klu ia berperangai buruk semua org tak suka....
kesimpulan kat sini cantik atau tak ade keburukan dan kebaikan nye....
wassalam

-----------------
Hidup ini penuh dengan dugaan dan cabaran.....oleh itu tabah kan la hati untuk mencapai kemenangan......selagi ade kemahuan disitu ada jalan........

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummunajwaProfil   Hantar PM kepada ummunajwa   Quote dan BalasQuote

imansyazwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14745
Posting: 252
Dari: kuala kangsar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-07-05 23:22


yup....
betul itu ummunajwa...
iman setuju 100%..

Bookmark and Share

    


  Member Information For imansyazwaniProfil   Hantar PM kepada imansyazwani   Quote dan BalasQuote

kembara_cinta_hakiki
Warga Rasmi
Menyertai: 24.06.2005
Ahli No: 16813
Posting: 13
Dari: usm

PulauPinang  


posticon Posting pada: 26-07-05 00:06


Apabila kita telah mengenali hati budi seseorang itu....bab handsome dan lawa menjadi perkara kedua..wallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For kembara_cinta_hakikiProfil   Hantar PM kepada kembara_cinta_hakiki   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 26-07-05 00:11


entah... Tak tahu lah pulak... Ana tak handsome... Tak pernah rasa apa benda handsome tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

altamira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5830
Posting: 242
Dari: penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 26-07-05 00:25


handsome tu macam mana ya,teringin jugak nak jadi handsome ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For altamiraProfil   Hantar PM kepada altamira   Pergi ke altamira's Website   Quote dan BalasQuote

makla
Warga Rasmi
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17404
Posting: 3

blank   avatar


posticon Posting pada: 26-07-05 00:57


biar cantik di mata dan cantik di hati........

Bookmark and Share

    


  Member Information For maklaProfil   Hantar PM kepada makla   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-07-05 01:13


aku hendsome juga tapi takut nak pikat perempuan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

my_masjid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.06.2003
Ahli No: 1419
Posting: 87
Dari: Ganu Da Roll Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-07-05 01:28


Handsome,kacak,segak,bergaya,tampan,macho,gentleman,seksi..dsbnya semua ada pada setiap lelaki.Cuma sapa2 yang berani mengaku saja lah...macam mana?berani mengaku tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For my_masjidProfil   Hantar PM kepada my_masjid   Quote dan BalasQuote

doktor_kampung
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 505
Posting: 436
Dari: jelapang, ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-07-05 01:49


handsome tapi perangai buruk tak best jugak kan (ana tujukan pada seorang kawan ana ni)

Bookmark and Share

    


  Member Information For doktor_kampungProfil   Hantar PM kepada doktor_kampung   Quote dan BalasQuote

puteri_sofea
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.07.2005
Ahli No: 17022
Posting: 26
Dari: tanah air tercinta

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-07-05 02:29


kalau muka handsome/lawa...
hati juga mahu handsome/lawa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_sofeaProfil   Hantar PM kepada puteri_sofea   Quote dan BalasQuote

shahriz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16922
Posting: 146

blank   avatar


posticon Posting pada: 26-07-05 20:03


kecantikan/ kehensoman sering membuat kita jatuh cinta.
Tetapi tidak semua kecantikan/kehensoman itu dapat membahgiakan...
yang penting dalam mesti hensom/cantik

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahrizProfil   Hantar PM kepada shahriz   Quote dan BalasQuote

yan4485
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14357
Posting: 286
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 26-07-05 20:23


cantik atau tak, handsome tau tak, tu semua tak kekal lama...
so bagi sesiapa yang suka memandang kepada perkara ni, pada saya dia memang tak matang langsung...
lambat laun semuanya akan hilang..
yang kekal hanya DIA...

Bookmark and Share

    


  Member Information For yan4485Profil   Hantar PM kepada yan4485   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-07-05 20:25


..best ke?..macam tak best saja...kelawaan atau kehenseman tak jamin bahagia

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

nur_solyHAH1107
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16927
Posting: 27
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 26-07-05 20:52


kira ok lah juga tajuk ini!! cuma...ana mengingatkan kepada semua muslimin OR muslimat..pandai-pandailah pelihara KEISTIMEWAAN yang Allah beri..bila Allah tarik nikmat itu..mustahil dan belum tentu kita akan perolehinya semula.. :-) :-) :-) :-) wassalamm....


-----------------
BIAR REBAH,jangan BERUBAH..biar TERBUANG,terus BERJUANG..hati PEJUANG pastinya berSATU,kerana di situ nawaitu kita bersemai,bersama menuju REDHA ILLAHI..


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_solyHAH1107Profil   Hantar PM kepada nur_solyHAH1107   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-07-05 03:13


ana yang handsome ni cuma nak bagitahu yang handsome ni memang best.

ps: dah Allah nak bagi, syukur Alhamdulillah. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

Nuratiq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17477
Posting: 121
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-07-05 07:19


Assalamualaikum...

Menarik ni...Kenapa lelaki suka kecantikan wanita dan Kenapa wanita suka kehenseman lelaki....????

Hm...ana rasa sebab kita semua kembali kepada fitrah kita sebagai manusia....menyukai yang baik, yang cantik.....ehh betul ke ni... :-?

Apa pun....ia tak perlu dibimbangkan...sebab yang anta kata cantik itu belum tentu orang lain kata cantik...kecantikan itu adalah pada mata yang melihat......

:-D

Beauty lies in the eyes of beholder ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuratiqProfil   Hantar PM kepada Nuratiq   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-07-05 16:48


Pada 27-07-05 07:19 , Nuratiq posting:

!!! QUOTE !!!


Apa pun....ia tak perlu dibimbangkan...sebab yang anta kata cantik itu belum tentu orang lain kata cantik...kecantikan itu adalah pada mata yang melihat...
setuju betullah tu.

ps: orang kata ana tak handsome, tapi orang pun kata ana handsome.

ps lagi: yang kata ana tak handsome tu jeles lah tu. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

love_fillah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.03.2005
Ahli No: 15161
Posting: 88
Dari: bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-07-05 03:45


bismillah walhamdulillah...

bagi ana setiap kejadian Allah itu indah...
kehenseman dan kelawaan seseorang tu terpulang pada mata orang yang memandang. sebab tiada takrif yang tepat tentang istilah tu. masing-masing ada pendapat tersendiri.ada yang kata cantik dari segi paras...akhlak... ilmu... dll.

kalau kat afghanistan, muslimatnya akan pilih yang tempang (dah pergi berperang)sebab dah terbukti agamanya...maknanya meletakkan agama yang terataslah...

kalau semua ada... itu bones dan pakejlah katakan. but no body is perfect...
apapun...tepuk dada... tanya iman masing-masing lah...

strive 4 mardhatillah:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For love_fillahProfil   Hantar PM kepada love_fillah   Pergi ke love_fillah's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 28-07-05 06:03


Fitrah manusia suka pada kecantikan..kalau kita hodoh sekalipon kita masih ingin yang cantik menemani kita...tapi kejadian Allah selalunya unik...jika ada kelebihan pasti ada kekurangan nya...berpijakla dibumi yang nyata..ttpkan pilihan hati..tak ada manusia yang perfect...so kalau kita rasa nak handsome/lawa..xmustahil tuk dptkan...tapi bagaimana dengan perangai dan kekurangan lain yang ada pada diri si dia?sanggup ke trime??so garis panduan telah pun NAbi suggestkan dalam memilih pilihan hati...tepuk dada tanya lah iman...anda yang tentukan!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

solehahSMUK
Warga Rasmi
Menyertai: 16.02.2005
Ahli No: 14439
Posting: 5
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 28-07-05 06:35


assalamualaikum....
ho.ho.ho..
saya rasa tak macam tu...
maybe sebab ni prinsip hidup saya agaknya...
saya rasa kehenseman lelaki tak lah penting sangat...
saya rasa cukup kalau dia tu pandai dan berkepimpinan..
orang tak handsome ni, kalau dia pandai dan kemas mesti nampak smart saja..
tapi, kalau dia tu handsome macam mana pun tapi tak berilmu tak bergune juga...
tak payah lah nak berbangge... tak menjamin apa-apa semue tu...
siapa setuju!!!! angkat tangan... he.he.he...

Bookmark and Share

    


  Member Information For solehahSMUKProfil   Hantar PM kepada solehahSMUK   Pergi ke solehahSMUK's Website   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-07-05 16:50


Pada 28-07-05 06:35 , solehahSMUK posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum....
ho.ho.ho..
saya rasa tak macam tu...
maybe sebab ni prinsip hidup saya agaknya...
saya rasa kehenseman lelaki tak lah penting sangat...
saya rasa cukup kalau dia tu pandai dan berkepimpinan..
orang tak handsome ni, kalau dia pandai dan kemas mesti nampak smart saja..
tapi, kalau dia tu handsome macam mana pun tapi tak berilmu tak bergune juga...
tak payah lah nak berbangge... tak menjamin apa-apa semue tu...
siapa setuju!!!! angkat tangan... he.he.he...

alaa solehahSMUK... katakanlah ada seorang yang handsome. dia pandai dan berkepimpinan. and ada seorang lagi tak handsome. dia pun pandai dan berkepimpinan.

so.... solehahSMUK pilih yang mana???


ps: mencari cinta. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

tru_frnshp
WARGA SETIA
Menyertai: 27.04.2005
Ahli No: 16128
Posting: 539
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 28-07-05 17:20


saya setuju dengan mukasyaf...tak ada punyerla solehahSMUK nak pilih mamat tak ensem walaupun dia pandai, berkepimpinan, dan tak macam mamat ensem tapi berkepimpinan, pandai lepas itu pendek kata Prince Charming...

Saya mengaku yang saya ni tak ensem (bukan tak mensykuri nikmat ye, cuma mengaku keadaan)... bila saya berjalan dengan orang yang ensem nak mampos, orang perempuan menggatal nak hi kat dia, bagi salam... saya bukan kata nak di'hi' atau di beri salam...tapi saya tengah evaluate keadaan... dan walaupun orang ensem tu CGPA dia lagi rendah dari saya dan girls tu kenal dan tau kami berdua...

hmmm, bagaimana tu?

p/s-mukasyaf, kawan aku tanya, anda ni handsome tak? dia nampak anda ni macam humble semacam saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tru_frnshpProfil   Hantar PM kepada tru_frnshp   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-07-05 17:31


kepada sahabatku tru_frnshp. ana dah sebut banyak kali dah yang ana ni handsome.

ps: Allah beri nikmat, ana terima seadaanya. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

Nuratiq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17477
Posting: 121
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-07-05 17:38


hehehe....tru_frnshp, ana nak minta maaf dulu....ana ingat anta perempuan....rupa2nya lelaki......terkejut bila anta kata anta tak encem...hehehe :lol: ....

Hm....walau kita tak encem atau lawo sekalipun....apa salahnya kita anggap kita encem dan lawo....bukan perasan...tapi kan kita ni sebaik2 kejadian.....bukan lubang idung ada satu saja...kan cukup dua tu, nanti periksa ye cukup ke idak.....asal tak cacat tak tempang....lawo lah tu.....yang cacat dengan tempang pun...salah2 gaya, lagi lawo dari kita semua.....hehehe :-D

mukasyaf.....mak ana panggil ana masa kecik2 dulu....my handsome lady tau sebab suka curi pakai kopiah ayah ana....ana pun encem tau....ki ki ki :lol: :lol: :lol: ...gurau saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuratiqProfil   Hantar PM kepada Nuratiq   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-07-05 18:03


Nuratiq perempuan ke??? ingatkan lelaki tadi....hua hua hua.

ps: ana tolong cakap bagi pihak tru_frnshp. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

tru_frnshp
WARGA SETIA
Menyertai: 27.04.2005
Ahli No: 16128
Posting: 539
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 28-07-05 18:09


Pada 28-07-05 17:31 , mukasyaf posting:

!!! QUOTE !!!

kepada sahabatku tru_frnshp. ana dah sebut banyak kali dah yang ana ni handsome.

ps: Allah beri nikmat, ana terima seadaanya. :-D


ehem, mukasyaf... terima kasih kerana memberikan jawapan..(at least)...

kepada nuratiq..apa benda lah boleh ingat aku ni minah..aku ni mamat lah...

kepada kucing kat rumah aku..anda lagi comel dari aku..kikiki :)

kepada abang kat rumah aku, walaupun anda handsome dan makcik beli ikan kata anda lagi macho dari aku, tapi aku tetap pendirian...

kepada azerizan classmate aku. Aku pun tak tau Kenapa perempuan suka nak hi kat anda...

kepada pak guard IIU, nasib anda sama dengan aku..hauhuahua

kepada foreigners kat sini yang handsome (yang wara' sahaja)...kekalkan sifat tu..anda amat beruntung, selalunya orang handsome berlagak, tapi anda amat humble dan selalu sujud kepadaNya...

Kepada Ilyas dan Serabuddin, harapan aku masih ada...

kepada diri aku sendiri, nasib anda lah mamat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tru_frnshpProfil   Hantar PM kepada tru_frnshp   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-07-05 18:13


kepada mukasyaf, tahniah diucapkan kerana confirm anda lebih ensem daripada kucing tru_frnshp. :-)

ps: pak guard UKM ensem2 apa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

tru_frnshp
WARGA SETIA
Menyertai: 27.04.2005
Ahli No: 16128
Posting: 539
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 28-07-05 18:23


aku berdo'a kepada tuhan semoga Dia tidak lagi meninggikan tahap keyakinan diri yang dimiliki oleh mukasyaf...dah cukup tinggi dah ni.. hehehe.. :)

p/s- mukasyaf, anda belajar kat ukm ke? ambil apa?

Bookmark and Share

    


  Member Information For tru_frnshpProfil   Hantar PM kepada tru_frnshp   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-07-05 18:53


hehe..:-)

ana dulu pernah bersekolah di UKM. sekarang sudah di alam yang satu lagi. alam kerja jadi kuli orang.

ps: ambil jurusan teknologi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

Nuratiq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17477
Posting: 121
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-07-05 19:04


ana surrender...... :-D :-D :-D ...ana pun mukasyaf ingat lelaki.....lomah semangat den :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuratiqProfil   Hantar PM kepada Nuratiq   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-07-05 19:09


ana lelaki ensem. :-)

ps: Nuratiq, Terengganu di mana?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

shark_rx7
Warga Rasmi
Menyertai: 18.07.2005
Ahli No: 17347
Posting: 11
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-07-05 19:53


hurm..biasa aje bagi ana..ana tak rasa apa-apa..yang penting,terpulang kepada setiap individu untuk menilai diri kita.

Bookmark and Share

    


  Member Information For shark_rx7Profil   Hantar PM kepada shark_rx7   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-07-05 19:59


kalau kita asyik nak orang lain yang nilai diri kita, nanti kita tak ada jatidiri.
asyik nak berubah berdasarkan apa yang orang lain nilai.

ps: kalau ensem, katakan ensem. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

yatie86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.10.2004
Ahli No: 11989
Posting: 116
Dari: p.di negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 28-07-05 21:06


memang lah..kadang-kadang bila kita dapat seseorang tu cantik or handsome,salah satu banggalah,boleh tujuk kat orang ramai..canang sana sini,bila orang puji mulalah kembang,lama2 pas tu timbul pula perasaan riya',memanglah manusia semua nakkan keindahan dah fitrah kan..tapi kalau rupa saja lawa..tapi hati buruk..sanggup ke hidup lama2,rupa paras tu hanya bersifat sementara..bila2 saja boleh tarik balik..Kalau minaT sebab muka lawar cun handsome,tapi akhlak tak ada..tak usah lah..buang masa..nak didik dia lagi satu hal..Kalau boleh ikut tak apa..Kalau kepala batu..tahan ke..yang penting pilihlah agama dulu..Kalau hati dia cantik..insyAllah akan terpancar keindahan di wajahnya..kerna cantik lawar handsome terlalu subjektif..masing2 ada pandangan tersendiri..walllahuaala..

Bookmark and Share

    


  Member Information For yatie86Profil   Hantar PM kepada yatie86   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-07-05 21:13


kalau ensem plus beragama plus baik dengan tak ensem plus beragama plus baik, yatie86 nak pilih yang mana?

ps: soalan bocor. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

mawar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.10.2003
Ahli No: 4592
Posting: 119
Dari: k.lumpur

Pahang  


posticon Posting pada: 28-07-05 21:27


Pada 28-07-05 21:13 , mukasyaf posting:

!!! QUOTE !!!

kalau ensem plus beragama plus baik dengan tak ensem plus beragama plus baik, yatie86 nak pilih yang mana?

ps: soalan bocor. :-)

:-) mukasyaf saya jawab ye..bukan yatie86..jangan marah...bagi saya akan pilih lelaki tak ensem+beragama...sebab nanti saya tak payah risau ada oarg ngorat dia...lagipon apa ada dengan rupa....kelak akan di mamah usia jua akhirnya....
..........................................
Bersyukur dengan apa kamu miliki...kelak jiwamu tenang dan di redhai... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarProfil   Hantar PM kepada mawar   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-07-05 21:49


Pada 28-07-05 21:27 , mawar posting:

!!! QUOTE !!!

:-) mukasyaf saya jawab ye..bukan yatie86..jangan marah...bagi saya akan pilih lelaki tak ensem+beragama...sebab nanti saya tak payah risau ada oarg ngorat dia...lagipon apa ada dengan rupa....kelak akan di mamah usia jua akhirnya....
..........................................
Bersyukur dengan apa kamu miliki...kelak jiwamu tenang dan di redhai... :-)
kalau macam tu ana rekemen sahabat ana tru_frnshp. dia tak ensem tapi bab agama dan kebaikan memang bagus. :-D

ps: tru_frnshp jangan marah, nanti kena jual. :-)

ps lagi: mawar, orang ensem dah tua pun ensem apa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

tru_frnshp
WARGA SETIA
Menyertai: 27.04.2005
Ahli No: 16128
Posting: 539
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 29-07-05 02:55


Pada 28-07-05 21:49 , mukasyaf posting:

!!! QUOTE !!!

kalau macam tu ana rekemen sahabat ana tru_frnshp. dia tak ensem tapi bab agama dan kebaikan memang bagus. :-D

ps: tru_frnshp jangan marah, nanti kena jual. :-)

ps lagi: mawar, orang ensem dah tua pun ensem apa.


mukasyaf ni memang nak kena... hehehe... apa2pun terima kasih kerana tolong merekemenkan...grrr....


Bookmark and Share

    


  Member Information For tru_frnshpProfil   Hantar PM kepada tru_frnshp   Quote dan BalasQuote

tru_frnshp
WARGA SETIA
Menyertai: 27.04.2005
Ahli No: 16128
Posting: 539
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 29-07-05 02:57


mukasyaf... mukasyaf... mukasyaf... mukasyaf... rasa macam nak pergi rumah dia lepas itu nak tengok muka dia... nak tau dia ni betul ensem ke tak... hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tru_frnshpProfil   Hantar PM kepada tru_frnshp   Quote dan BalasQuote

farina_haikal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11708
Posting: 245
Dari: seoul,korea

north_korea  


posticon Posting pada: 29-07-05 03:03


semua aspek nak kena 'ensem'...kalau setakat rupa saja,baik tak payah...mungkin ensem ni buat mata sejuk memandang agaknya...saya sendiri pun xberapa pasti..

Bookmark and Share

    


  Member Information For farina_haikalProfil   Hantar PM kepada farina_haikal   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Apa bestnya hensome..? bagi lelaki, dan apa bestnya lawa..? bagi wanita...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
ę Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.200241 saat. Lajunya....