Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-10-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Apa-apa yang terjadi pada kita hari ini adalah hasil tindakan kita pada masa lalu
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 74
Ahli: 0
Jumlah: 74




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 6 hari yang lalu
Daeng_Jati: 13 hari yang lalu
skater: 15 hari yang lalu
HIKAL: 35 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: surat lelaki utk ayangnyer...


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» surat lelaki utk ayangnyer...

Please Mendaftar To Post


Oleh surat lelaki utk ayangnyer...

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 11-11-04 14:45


bacalah untuk renungan....
YANG BAIK KITA AMBIL DAN YANG KURANG BAIK KITA BUANG JAUH2....
HARAP MAAF kalau ada pihak yang tersinggung....

Valentine hari tu ayang tanya tang mane kite sayang kat ayang. Time tu kite
tak dapat nak jawab. Semalam ayang merajuk ngan kite, kite dah penat nak
layan. Ayang call kat kite kite malas nak jawab. Tang mane erk kite sayang
kat ayang? Semalaman kite duk pk soalan tu. Pernah ke? Maybe tak sedalam
cinta Titanic atau Taj Mahal. Sayang kite kat ayang sangatla kerdil. Sebab
tu la ayang selalu merajuk erk? Tak tahula, setahu kite:

1. Sebelum kite kenal kat ayang, setiap sem kite dapat Anugerah Dekan. Bile
dah kenal ngan ayang, setiap sem kite resit paper. Sebelum kenal ngan ayang
kite belajar pakai duit biasiswa, lepas kenal ngan ayang, keluar makan lagi
nak mintak duit ngan emak kite.

2. Kalau ade 1 buah epal, kite bagi je kat ayang. Kalau ade 2 buah epal,
kita bagi yang besar kat ayang.

3. Kalau kite makan ikan, ayang makan tang badan ikan tu, kite pula makan
tang kepala ikan tu je.

4. Ayang ni tak la cun sangat, tapi kite tak pernah
kutuk ayang tak cun. Tapi kite yang hensem ni ayang lagi nak kutuk ngan
member depan kite, kata kite tak hensem langsung. Eera Fazira berlalu depan
mata, kite diam je. Takut kalau puji kang ayang marah. Mat Indon duk depan
Sogo ayang gi ngorat time kite gi tandas. Siap mintak nombor tepon depan
kite lagi.

5. Kalau keluar ngan ayang, ayang slambe nak makan Starbucks, kite tipu
kite
dah kenyang, padahal bile dah sampai kat umah kite makan mee maggi.

6. Sebelum kenal ngan ayang., kite tak pernah ade girlfriend. Selepas ayang
kenal ngan kite, genaplah koleksi ayang ada 20 boyfriend kesemuanya. Kite
tak pernah marah ayang plagirl, dah tu ayang kata kite cam sami buddha.

7. Kalau ayang rasa nak cium kite, ayang cium terus tak pernah tanya pun.
Tapi bile kite rasa nak cium ayang, lepas tanye lagi nak kene reject.

8. Ayang selalu pukul dada kite, tampar muka kite, cubit peha kite, kite
tak
pernah tengking sekali pun, apatah lagi nak cubit, nak tampar, nak pukul?

9. Pernah ayang tanya kalau ayang jatuh cinta ngan laki lain, kite nak buat
ape. Kite kate kite nak bunuh laki tu. Tapi bile kite tanya kalau kite
jatuh
cinta kat pompuan lain, ayang nak buat ape, ayang kata nak bunuh kite, emak
kite, ayah kite ngan nenek kite.

10. Kite beli mask Clinique ngan ayang harga RM300 kite kate harga RM30.
Ayang beli jam tangan kat kite harga RM30 ayang kate harga RM300.

11. Setiap kali berjumpe kite bagi hadiah kat ayang, tapi setiap tahun
birthday kite ayang kate dah lupe.


12. Aritu ayang peluk kite kate nak sangat romen ngan kite, kite kata tak
boleh, dosa. Ayang kate kite tak sayang ayang. Pastu semalam ayang pakse
kite romen ngan kite. Kalau tak ayang nak break ngan kite. Ok pukul 2 pagi
kite sanggup bawak motor sampai Jalan Pahang nak beli kondom. Ayang kate
saje je nak test kite, pastu marah kite keji. Kite diam je duk tepi
akuarium... tengok ikan emas tengah romen.

13. Kite rosakkan headphone walkmen ayang, kite ganti satu discman baru.
Ayang rosakkan kerete kite, ayang buat derk je.

14. Sekali ayang demam, kite kene diet 2kg nak jaga ayang. Sekali kite
demam, ayang tambah berat 2kg sebab abiskan makanan kite.

15. Kite tak pernah kata ayang pendek, ayang marah kite tinggi sangat,
member ayang ketawakan ayang.


16. Ayang datang umah kite, kite tido sofa, kite datang umah ayang, kite
gak
yang tido kat sofa.


17. Mak kite belikan rantai Tiffany ngan ayang. Mak ayang tak pernah ajak
kite makan kat umah ayang walau sekalipun.


18. Kucing umah kite bersalin, kite bagi anak kucing yang paling cute kat
ayang, 2 hari je ayang bela, kucing tu dah mati. Ayang tak kate pa pe pun.
Ayang bagi ikan emas yang dah dekat mati kat kite, 2 hari kite bela dah
mati. Ayang kata nak bunuh semua anak kucing kite.

19. Ayang kalau nak pakai duit kite, terus ambil takyah bagitau. 30 ke 80
ke
seratus ke selagi wallet kite ade duit. Aritu kite nak pinjam 10 ringgit
sebab terlupe bawa wallet, ayang kate kite kedekut.

20. Birthday ayang kite tak pernah terlupe. Birthday kite arini ayang tak
pernah ingat.


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

ctmuslimah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7405
Posting: 334
Dari: Baling

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-11-04 15:11


ish.... xkan yg sampai mcm tu?... biar betul....

-----------------
kasih sayang

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctmuslimahProfil   Hantar PM kepada ctmuslimah   Pergi ke ctmuslimah's Website   Quote dan BalasQuote

itsjustme
WARGA SETIA
Menyertai: 22.08.2004
Ahli No: 10665
Posting: 790
Dari: Cheras KL

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-11-04 16:35


macam ni pun ada ker?

-----------------
Umarete kara shinu made zutto narai thuzukete kudasai

Bookmark and Share

    


  Member Information For itsjustmeProfil   Hantar PM kepada itsjustme   Quote dan BalasQuote

lia_ina
Warga Rasmi
Menyertai: 20.07.2004
Ahli No: 10182
Posting: 14
Dari: jb

Johor  


posticon Posting pada: 11-11-04 20:57


[quote]
On 2004-11-11 14:45, islamicboy wrote:
bacalah untuk renungan....
maafkan saya menyampuk tapi pada pendapat saya itu bukan cinta namanya .. cinta ialah di mana kiter menyintai dan saling melengkapi.. bukannya cuba untuk menjadi yg terbaik.. kalau gadis itu benar2 menyintai kiter dia akan terima kiter seadanya.. jika tak ramai lagi gadis lain yg lebih baik untuk dijadikan isteri jgn tertutup dgn cinta yg beum pasti.

Bookmark and Share

    


  Member Information For lia_inaProfil   Hantar PM kepada lia_ina   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 12-11-04 09:32


inilah kenyataan zaman sekarang....

maybe kita hidup dalam bi'ah solehah tapi ada yang hidup dalam keadaan macam ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 12-11-04 15:22



ish...betul ke ni....tak semua sebaik tu pun....kebykannya suka mempermainkan ayangnye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

warsha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.10.2004
Ahli No: 12144
Posting: 129

Pahang  


posticon Posting pada: 12-11-04 21:35


hem..betul tue!
sy sokong!

Bookmark and Share

    


  Member Information For warshaProfil   Hantar PM kepada warsha   Quote dan BalasQuote

atisolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.11.2003
Ahli No: 5372
Posting: 270
Dari: bumi Allah

japan   avatar


posticon Posting pada: 13-11-04 01:03



astaughfirullahalazim...islamicboy,ayang anta tu dah melampau...saya sokong dgn lia_ina.kalau ana jadi islamicboy,dah lama breakup!ana cuma tak boleh percaya...ana minta maaf yea islamicboy...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
manusia merancang,ALLAH menentukan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For atisolehahProfil   Hantar PM kepada atisolehah   Pergi ke atisolehah's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 13-11-04 11:16


ni kes melampau ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 13-11-04 15:41


tu bukan islamicboy la....

tapi tu adalah kisah benar yang diceritakan oleh seseorang yang berasal di sebuah negeri pantai timur. dia ceritakan kepada kawan saya dan saya aplikasikan dalam ukhwah ni..

jangan la salah faham...

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

UsTaZaH_CuTe
Warga 5 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 962
Posting: 389
Dari: siNtOk

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-11-04 00:41


ish...ni bukan cinta suci..ni cinta kuli...dah jadi macam kuli cinta jek...kuli kepada budak si ayang tu..ish...

-----------------
"NaFsU MeNgAtAkAn wAnItA cAnTiK aTaS dAsAr rUpAnYa...AkaL MenGatAkaN WaNiTa CaNtIk aTaS DaSaR ILmUnYa...dAn HaTi MeNgAtAkAn wAnItA cAnTiK aTaS dAsAr AKHLAKNYA..

Bookmark and Share

    


  Member Information For UsTaZaH_CuTeProfil   Hantar PM kepada UsTaZaH_CuTe   Pergi ke UsTaZaH_CuTe's Website   Quote dan BalasQuote

HeArtBroKenkiD
WARGA SETIA
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3385
Posting: 629
Dari: » Anak Jati Kuala Lumpur @ MCIIUM «
KualaLumpur  


posticon Posting pada: 17-11-04 10:53



apa la takde ciriĀ² Muslimah betul. kpd ikhwah kat ukhwah.com ni nak cari orang jgn cari yg macam ni ye.. hehehe
wallahu a'lam..

-----------------
Hayy Qum bi ar-Ruuh al-Jadiid!!!
.: Bertemu Dan Berpisah Kerana Allah :.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HeArtBroKenkiDProfil   Hantar PM kepada HeArtBroKenkiD   Quote dan BalasQuote

srikandi_islam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.10.2003
Ahli No: 4481
Posting: 260
Dari: BANGI + KB

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-11-04 11:08


kesiannyer.......

-----------------
2 love some 1 is NOTHING,2 be love by some 1 is something,2 be love by same 1 U love is EXCITING,but 2 be loved by ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_islamProfil   Hantar PM kepada srikandi_islam   Pergi ke srikandi_islam's Website   Quote dan BalasQuote

atisolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.11.2003
Ahli No: 5372
Posting: 270
Dari: bumi Allah

japan   avatar


posticon Posting pada: 17-11-04 23:39


ooops!!sorry yea islamicboy...

Bookmark and Share

    


  Member Information For atisolehahProfil   Hantar PM kepada atisolehah   Pergi ke atisolehah's Website   Quote dan BalasQuote

shinichi87
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.11.2004
Ahli No: 12418
Posting: 25
Dari: andalusia

madagascar  


posticon Posting pada: 18-11-04 00:57


just wanna 2 ask some opinion....
ana rasa x salah kalu kiter suker kat org,
sbb tu fitrah manusia,
tapi jgn over sampai mendesak si dia,
coz bercinta x bermakna memiliki,
sekadar gembira melihat dia mengecap kebahagiannya,
& sentiasa doakan kesejahteraannya,
itulah cinta yg hakiki di hati....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shinichi87Profil   Hantar PM kepada shinichi87   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 18-11-04 08:23




erm..nie kes bak kata pakcik MMA( Macam Macam Ada ) erm..cinta muda mudi zaman skang...terpulanglah pada rakan2 semua nak percaya ke tak..tp hakikatnya mmg macam nie dak muda mudi couple skang...pikir2 kan la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

tooyu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.04.2004
Ahli No: 8671
Posting: 29
Dari: somewhere kat kdh

Kedah  


posticon Posting pada: 18-11-04 09:21


hehehehehehehehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For tooyuProfil   Hantar PM kepada tooyu   Quote dan BalasQuote

jundullah81
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 331
Posting: 473
Dari: Bumi Allah Semuanya....

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 18-11-04 09:58




Quote:
12. Aritu ayang peluk kite kate nak sangat romen ngan kite, kite kata tak
boleh, dosa. Ayang kate kite tak sayang ayang. Pastu semalam ayang pakse
kite romen ngan kite. Kalau tak ayang nak break ngan kite. Ok pukul 2 pagi
kite sanggup bawak motor sampai Jalan Pahang nak beli kondom. Ayang kate
saje je nak test kite, pastu marah kite keji. Kite diam je duk tepi
akuarium... tengok ikan emas tengah romen.



Quote:
7. Kalau ayang rasa nak cium kite, ayang cium terus tak pernah tanya pun.
Tapi bile kite rasa nak cium ayang, lepas tanye lagi nak kene reject.



Quote:
16. Ayang datang umah kite, kite tido sofa, kite datang umah ayang, kite
gak
yang tido kat sofa.



CINTA..CINTA... Tak Habis-habis dengan CINTA....

Berjaya lagi syaitan durjana.....

"Bukankah Aku telah memerintahkan kepadamu hai Bani Adam supaya kamu tidak menyembah syaitan? Sesungguhnya syaitan itu adalah musuh yang nyata bagi kamu",

dan hendaklah kamu menyembah-Ku. Inilah jalan yang lurus.

Sesungguhnya syaitan itu telah menyesatkan sebahagian besar di antaramu. Maka apakah kamu tidak memikirkan?" Yaasin 36:60-62

Wallahu a'lam



-----------------
HAPPY Moments----- PRAISE ALLAH
DIFFICULT Moments- SEEK ALLAH
QUIET Moments------ WORSHIP ALLAH
PAINFUL Moments--- TRUST ALLAH
EVERY Moment------- THANK ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For jundullah81Profil   Hantar PM kepada jundullah81   Quote dan BalasQuote

missy_jannah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 30.09.2004
Ahli No: 11510
Posting: 40
Dari: Perut ibu~

singapore  


posticon Posting pada: 18-11-04 17:54


hahaha..
biar betik..
bukan main Queen control lagi perempuan tuh..

Nih namanya bukan cinta setia tapi kerja bodoh.. hahahaha!



Bookmark and Share

    


  Member Information For missy_jannahProfil   Hantar PM kepada missy_jannah   Pergi ke missy_jannah's Website   Quote dan BalasQuote

Noraida
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.06.2004
Ahli No: 9486
Posting: 33
Dari: pasir mas

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-11-04 21:39


ye..ke.. ke abang ayang gitu.anywhere..thank becouse tell me kalau tidak tak pasal2 ayang kena soal kat sana esok.apa2 pun kalau dah ayang begitu apasal tak cari yang lebih perfert.kan senang citer....abang pun tak susah2 mengumpat buat dosa untuk tegur ayang yg tak berapa bertauliah.ha? nak marah?berbyk bersabar lagipun abang seorang yang penyabar.tak pe ayang tak kisah kalau itu pandangan abang kat abang.cuma nasihat ayang 4 u.kalau ye pun nak mengomaen berpadapada okeyla sbb Nabi kite pun nak berdakwah untuk menarik umatnyatak lah sampai mengata orang over2.kesiaan kat abang nak nasihat ayang tapi tak pasal2 masuk golongan orang mengata.okeylah...sekali lagi ayang ucapkan thank you so much and ayang ho[pe you can get reward all the best from Allah.wassalam

-----------------
Nilai sebuah persahabatan jauh lebih berharga dari segunung kasih sayang seorang kekasih.

Bookmark and Share

    


  Member Information For NoraidaProfil   Hantar PM kepada Noraida   Quote dan BalasQuote

ukhuwwahfillah
Warga Rasmi
Menyertai: 14.10.2004
Ahli No: 11827
Posting: 17
Dari: polimas jitra

Kedah  


posticon Posting pada: 22-11-04 13:25


a,kum..
artikel yang menarik sudah pasti dari ideal yang hebat...
bila bercinta kerana nafsu semata-mata,maka hasilnya seperti itu..sebelum mengenali cinta sesama manusia terutama yang berlainanm jantina,carilah cinta hakiki dahulu..iaitu CINTA KEPADA ILLAHI..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ukhuwwahfillahProfil   Hantar PM kepada ukhuwwahfillah   Pergi ke ukhuwwahfillah's Website   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 23-11-04 09:24


CINTA YANG HAKIKI IALAH CINTA PADA ALLAH

CINTA YANG MEMBANTU IALAH CINTA RASUL

CINTA SEMENTARA IALAH CINTA MANUSIA

jadi lakukanlah pilihan yang bijak....

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

pengemisIlmu
Warga Rasmi
Menyertai: 26.01.2004
Ahli No: 6767
Posting: 15
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 24-11-04 20:14


itrulah gara2 cinta yang tak diaplikasikan mengikut syariat yang telah ditetapkan...........manusia dewasa kini leh buat apa saja asalkan hatinya rasa bahagia,tak takut azab Allah ka?Nauzubillah, mariolah sama-kita menghidupkan biah solehah yang telah lama tenggelam dek sikap kealpaan manusia itu sendiri,Al-quran ditinggalkan,As-sunnah dikeji,hai.................zam,an sekarang yangt semakin pupus nilai kemanusiaan..............

Bookmark and Share

    


  Member Information For pengemisIlmuProfil   Hantar PM kepada pengemisIlmu   Quote dan BalasQuote

nina_nur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10542
Posting: 104
Dari: di mana bumi dipijak..

Selangor  


posticon Posting pada: 02-12-04 16:00


tu bukan cinta namanya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nina_nurProfil   Hantar PM kepada nina_nur   Quote dan BalasQuote

nuruludz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4225
Posting: 148
Dari: pahang darul peace

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-12-04 22:30



susah lah nak percaya orng zaman sekarang ni...lelaki dan wanita same je....
wallahu'alam..
ws

-----------------
WhatEvEr U Do 'PUT YOUR TRUST IN ALLAH"..ThInk BeForE Do It BeCAUse "ALLAH ALWAYS WItH U"..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuruludzProfil   Hantar PM kepada nuruludz   Quote dan BalasQuote

balistix
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.01.2004
Ahli No: 6163
Posting: 24
Dari: penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-12-04 04:48



cerita tadi memang best gila!!!!!! cinta yang hakiki cinta kepada Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For balistixProfil   Hantar PM kepada balistix   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-12-04 14:59


.......... kelakarnya....tak boleh nak bayang llelaki macam mana tu.....

Maybe ada jauh kat sudut dunia tapi tak ramai.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

i-shah03
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.02.2010
Ahli No: 39274
Posting: 34
Dari: Puchong

blank   avatar


posticon Posting pada: 20-03-10 09:07


Pada 12-11-04 15:22 , ana_lia posting:

!!! QUOTE !!!




Assalamualaikum
saya pun setuju.tapi kekadang tak patut salahkan 'ayang' saja... 'abang' pun patut disalahkan.
'ayang' bukan untuk dijunjung bagai tuan puteri tetapi untuk dididik.
biar tegas tapi lembut (eh! betul ke tu atau 'biar lembut tapi tegas).
kadang-kadang 'ayang' akan cakap "ayang bertambah sayang kat abang bila tengok abang asyik tegur ayang hal agama" pada waktu 'abang masih ada sesuatu untuknya, tapi bila abang dah khilangan semuanya kecuali cinta dan agamnya, ayang pun berkata "sejak akhir-akhir ni ayang rasakan jodoh kita semakin jauh";
lidah tak bertulang, hati sukar untuk dinilai.

Bookmark and Share

    


  Member Information For i-shah03Profil   Hantar PM kepada i-shah03   Pergi ke i-shah03's Website   Quote dan BalasQuote

nor_207
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.01.2010
Ahli No: 39013
Posting: 36
Dari: Selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-03-10 14:03


Ada ke lelaki yang macam ni..erm...kesiannya.....siapa suruh bercinta huk..huk...


-----------------
Ya Allah, bantulah aku untuk redha dengan apa yang belum Engkau tentukan untukku dan jadikanlah aku hamba yang bersyukur atas nikmat-Mu


Bookmark and Share

    


  Member Information For nor_207Profil   Hantar PM kepada nor_207   Quote dan BalasQuote

alamin313
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.03.2010
Ahli No: 39521
Posting: 55
Dari: ajil,terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-03-10 15:54


salam

cerita ni mungkin tak boleh diterima akal...
ada ke lelaki sebaik ni..
boleh saja terima apa yang di buat perempuan tu...
kalau aku dah lama bla...

tapi kalau di fikirkan balik..
mungkin ada lelaki macam ni...
bak kata pepatah..
"kalau dah cinta semua yang dibuat walaupun buruk diterima,tapi kalau dah benci apa yang dibuat baik akan di hina"

tapi aku nasihatkan kepada kaum adam kalau dapat perempuan macam tu memang tak boleh di buat isteri...

wsalam.....


-----------------
Travelog Satu Perjalanan (masih banyak yang perlu ku cari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For alamin313Profil   Hantar PM kepada alamin313   Pergi ke alamin313's Website   Quote dan BalasQuote

Benevolent_girl
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3370
Posting: 22
Dari: alostaq

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-03-10 18:10


tak pernah wujud pun laki begitu



Bookmark and Share

    


  Member Information For Benevolent_girlProfil   Hantar PM kepada Benevolent_girl   Quote dan BalasQuote

ikhwan_islam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.02.2009
Ahli No: 37043
Posting: 360
Dari: KUIS Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-03-10 18:18


Pada 11-11-04 14:45 , islamicboy posting:

!!! QUOTE !!!

bacalah untuk renungan....
he..he..good..good..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ikhwan_islamProfil   Hantar PM kepada ikhwan_islam   Quote dan BalasQuote

nadia_khalit
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.06.2008
Ahli No: 33692
Posting: 163
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-03-10 21:48


uikz..biar betul..ini macam pun ada kew,...

huhuhu.....kelakar pun ada..
apa-apa pun...udah,,udah lah tu..hidup mesti dteruskan...carilah cinta yang sejati..dimane??? hanya kepada ALLAH


-----------------
Setiap yang berlaku ada hikmahnyer..Fikirkanlah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_khalitProfil   Hantar PM kepada nadia_khalit   Quote dan BalasQuote

nathirah-sadiqah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.03.2010
Ahli No: 39470
Posting: 60
Dari: Labuan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-03-10 21:42


dalam dunia yang fana ni, sebenarnya ada juga lelaki atau perempuan macam ni...
tapi, susah lah nak jumpa...
tapi, apa-apa pun kalau berkaitan cinta ni... fikir lah betul-betul... jangan jadi hamba manusia pula...


-----------------
Create your own banner at mybannermaker.com!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nathirah-sadiqahProfil   Hantar PM kepada nathirah-sadiqah   Pergi ke nathirah-sadiqah's Website   Quote dan BalasQuote

fieyza
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.09.2003
Ahli No: 3560
Posting: 39
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-03-10 12:17


ish2 dahsyat tol kisahnya ye..ada ke semua begitu? eem sebagai muslimin dan muslimat peliharalah anggota kita dr perkara maksiat..nauzubillah..astaghfirullahalazim


-----------------
sesungguhnya setiap yang sukar itu akan diakhiri dengan kegembiraan


Bookmark and Share

    


  Member Information For fieyzaProfil   Hantar PM kepada fieyza   Pergi ke fieyza's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.121929 saat. Lajunya....