Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-05-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita seringkali melihat bagaimana jemaah-jemaah haji mengikuti kursus-kursus yang diadakan sebagai persiapan untuk menempuhi suasana haji yang sebenar, begitu juga dengan pelajar-pelajar yang akan menempuhi peperiksaan, dilatih dengan pelbagai tuisyen dan kelas tambahan untuk menempuhi peperiksaan, maka kehidupan akhirat dan peperiksaan di padang mahsyar lebih patut lagi diadakan kursus persediaan dan kelas tuisyennya yang tersendiri..Persediannya ialah iman serta amalan soleh dan kelas tuisyennya ialah majlis-majlis ilmu.
-- Tuan Guru Nik Aziz (Menteri Besar Kelantan)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 56
Ahli: 0
Jumlah: 56




  Yang Masuk Ke Sini
Abdullah: 22 hari yang lalu
muslimin23: 25 hari yang lalu
MTMKi: 38 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 51 hari yang lalu


Teknologi
Topik: centrino


Carian Forum

Moderator: Administrator, Martyr
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Teknologi
    »» centrino

Please Mendaftar To Post


Oleh centrino

cill
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1172
Posting: 236

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-06-03 00:33


sekarang ni bising la pulak ngan teknologi baru dari intel... intel centrino..


intel centrino ni khas utk pengguna notebook...

ape yg buat die power? die nyer processor skrg ni adalah version 1.3 ghz .. tp leh kate setanding ngan pentium 4 mobile 1.6 ngan 1.7 ghz...

lg... ade built-in wireless-lan (wi-fi) , jd takyah la pepayah pakai wireless-card..

die nyer L2 lg laju ngan power... sampai MB nyer cache...

pastu ngan processor baru ni... bateri jd lebih tahan ... sampai lima jam masa guna... biasa tiga jam je...

pastu ...laptop pun jd lagi ringan..

tp harge die start ngan rm5000...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cillProfil   Hantar PM kepada cill   Pergi ke cill's Website   Quote dan BalasQuote

budihost
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1055
Posting: 90
Dari: Malaysia

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-06-03 01:02


Rm 5+++? tak poooo...

baik beli je mana2 notebook yang under your budget, then beli wireless pc card.. baru RM 1++.. dah boleh guna wi-fi..

nak jimat bateri notebook? guna processor yang guna speedstep technology.. boleh switch processing speed, ikut request..

-----------------
http://www.budihost.com
http://www.myblogarea.com
Bookmark and Share

    


  Member Information For budihostProfil   Hantar PM kepada budihost   Pergi ke budihost's Website   Quote dan BalasQuote

wan_pasir
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 37
Posting: 395
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-06-03 23:00


bagus tuu semakin pantas sesuai ngan masa kini yang memerlukan kepantasan dari membuat kerja terutama nya dalam bidang grafik!

aper2 pun pilihlah yang terbaik terutamanya notebook sebab susah nak upgrade notebook bukan macam pc biasa main cabut dan pasang!

baguz tuu sebab yang paling penting ialah selama mana dapat bertahan untuk digunakan maknanya selepas ini tak payah lah cas selalu bateri tuu jadi tak cepatlah rosak bateri notebook tuu yer!

:: apa2 pun pilihlah yang paling stabil dan okey :: harga tuu pun kena tengok jugak :: makin mahal makin vroommm ::

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_pasirProfil   Hantar PM kepada wan_pasir   Pergi ke wan_pasir's Website   Quote dan BalasQuote

budihost
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1055
Posting: 90
Dari: Malaysia

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 21-06-03 01:39


bagi saya, kriteria utama dalam membeli notebook,
- speed
- size
- weight

& of course lah about the speed, could conserve battery..



-----------------
http://www.budihost.com
http://www.myblogarea.com
Bookmark and Share

    


  Member Information For budihostProfil   Hantar PM kepada budihost   Pergi ke budihost's Website   Quote dan BalasQuote

cill
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1172
Posting: 236

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 21-06-03 22:56


ramai orang yang begitu mementingkan spec die...

tapi akhirnye ... gune utk menaip assign jer... ai... cam tak gune je spec power..

Bookmark and Share

    


  Member Information For cillProfil   Hantar PM kepada cill   Pergi ke cill's Website   Quote dan BalasQuote

budihost
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1055
Posting: 90
Dari: Malaysia

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 22-06-03 23:07


notebook power, boleh jadi server... hehe...

-----------------
http://www.budihost.com
http://www.myblogarea.com
Bookmark and Share

    


  Member Information For budihostProfil   Hantar PM kepada budihost   Pergi ke budihost's Website   Quote dan BalasQuote

nroid
Warga Rasmi
Menyertai: 25.08.2003
Ahli No: 3086
Posting: 3
Dari: 91007

Sabah  


posticon Posting pada: 25-08-03 08:17


isk..bila la aku nak ada notebook ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nroidProfil   Hantar PM kepada nroid   Pergi ke nroid's Website   Quote dan BalasQuote

cill
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1172
Posting: 236

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-08-03 23:10


sekarang ni.. mobile computing dah berkembang ngan pesatnya..

jadi jangkaan pasaran ialah.. harga notebook akan terus bersaing.. dan turun lagi..

jadi.. sekarang .. atau dalam tahun ni.. pembelian anda dah berbaloi.

bimbang kalau trend ni bertukar , harga naik balik.



Bookmark and Share

    


  Member Information For cillProfil   Hantar PM kepada cill   Pergi ke cill's Website   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-11-03 03:22


hmmm....

bincang ttg centrino ni kna, ana pakai centrinolah juga,

Nak yang murah sekali di pasaran hanya dari ACER, kalu jenama lain tu ade juga tapi mahal cikitlah

kalu yang ACER nye paling murah yang ada dipasaran sekarang ialah RM3988 tapi kalu pandai bodek kedai boleh dapat RM 3900...

Kalu nak murah lagi jadilah agen Acer pastinya anda dapat dengan harga RM 3800 je... jangan terkejut... heheheheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

cill
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1172
Posting: 236

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 05-12-03 18:03


twinhead dan hyundai pun ada notebook centrino kurang dari 4000 juga.

saya lebih percaya pada twinhead dan acer.

twinhead adalah specialist notebook. acer pula pengeluar noebook terbesar setakat ini.

Bookmark and Share

    


  Member Information For cillProfil   Hantar PM kepada cill   Pergi ke cill's Website   Quote dan BalasQuote

aimanqistina
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.10.2003
Ahli No: 4710
Posting: 57
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-12-03 12:37




Centrino yek...???

Salah satu kebaikan centrino processor,
1. speed - pentium 4 2.4 = centrino 1.4
2. heating - cip pada centrino memang dibuat untuk mengurangkan kepanasan pada processor secara tak langsung mengurangkan masalah hang pada komputer. Pentium 4 mengeluarkan lebih banyak haba jika nak dibandingkan dengan centrino.

Yang lain tu adalah option accessories yang boleh kita tambah sendiri seperti wifi, L2 cache dll. Cuma kebanyakkan kita lihat memang diaorg dan bundle sekali dengan processor intel centrino.

Bookmark and Share

    


  Member Information For aimanqistinaProfil   Hantar PM kepada aimanqistina   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.119117 saat. Lajunya....