Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 24-03-2023  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Perbezaan antara orang yang berjaya dengan orang yang gagal terletak pada rohaninya. Apa yang difikir menentukan apa yang akan dicapai.
-- Hamka

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 71
Ahli: 0
Jumlah: 71




  Yang Masuk Ke Sini
aye: 38 hari yang lalu

darul quran atau ijazah??

salam ukhwah kepada semua. ana student matrikulasi. sekarang ana sedang cuti sem satu.ana nak kongsi apa yang ana rasa sepanjang ana belajar di sana. ana akui kehidupan di matrikulasi sangat menyeronokkan. tapi,lama kelamaan ana mula rasa meluat dengan suasana di sana. couple tanpa segan silu makan bersuap2. makin ramai yang free hair. org solat tarawih ada yang duduk online depan library. teguran biro kerohanian dan pihak NTP tak ada siapa yang peduli.

exam hari tu ana rasa result ana kurang memuaskan.rasanya semua student matrikulasi pun akan cakap macam ni. jadi, ana dah ambil keputusan,tak kira result ana elok ke tak,ana tetap nak teruskan rncngan ana nak buat diploma tahfiz dan qiraat di Darul Quran. ana nak cari ketenangan di samping menambah ilmu ukhrawi. tapi,bila ana tanya pendapat org sekeliling ana, mereka seolah kurang setuju. ramai yang nak ana sambung ijazah dalam bidang sains. persoalan sekarang, bukan ana tak hendak mendalami ilmu2 sains tapi ana nak mencari ketenangan.jadi,ana nak tanya pendapat sahabat-sahabat sekalian. jikalau ada sesiapa sudi berkongsi pendapat dengan ana amatlah dialukan. mungkin ada sesiapa yang boleh perbetulkan pandangan ana. wallahua'lam.



Informasi Tambahan....
Tarikh Ditambah:31-10-09 00:00:00
Oleh: ukhtizahra91 ([email protected])
Markah: (3541 kali dibaca)
Opsyen: ( Cetak Hantar )
Tetamu tidak dibenarkan memberi komen. Sila mendaftar


[ Kembali ke Indeks Pendapat/Ulasan ]





Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.079729 saat. Lajunya....