Array
Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-02-2023  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Ketidakmampuan itu adalah malapetaka, kesabaran adalah keberanian, zuhud adalah kekayaan, pengendalian diri adalah perisai (terhadap dosa) dan sahabat terbaik dalam penyerahan (kepada Allah)
--
Saidina Ali

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Maisarah99
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13727

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 5
Ahli: 0
Jumlah: 5




  Dari Galeri
assolehah

  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 38 hari yang lalu


Isu Semasa
Topik: SARS....


Carian Forum

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Isu Semasa
    »» SARS....

Please Mendaftar To Post


Oleh SARS....

Lady_Iu
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 06.05.2003
Ahli No: 1005
Posting: 58
Dari: JB

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-05-03 10:32


Askum..

dah lama kan kes sars ni.. spt yg diwar˛ mesia lani dah bebas drp sars.. betul ke...

ke sahabiah sume buat2 tak kisah je... anggap sars ni cam x pape....

yang tinggal kat johor takut tak??... ye la.. kan dekat ngan singapore.. pehtu ade isu lgi kat pusat pemeriksaan kat tmbak johor tu...

ntah la...bagi ana. biase je.. leh jejalan cam besa je...ok ke..?

-----------------
Usaha... doa... tawakal... :)


Bookmark and Share




  Member Information For Lady_IuProfil   Hantar PM kepada Lady_Iu   Quote dan BalasQuote

aku
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 05.05.2003
Ahli No: 986
Posting: 110
Dari: bumi ALLAH

iraq   avatar


posticon Posting pada: 30-05-03 10:50


sayer pun jalan2 macam biaser jer!! tapi setakat nie Alhamdulillah..bebas dari sars

-----------------

AKU makhluk ciptaan ALLAH S.W.T...


Bookmark and Share




  Member Information For akuProfil   Hantar PM kepada aku   Quote dan BalasQuote

Hajar
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 06.05.2003
Ahli No: 1024
Posting: 479
Dari: Singapura

singapore   avatar


posticon Posting pada: 30-05-03 23:19


A'kum..
Semalam ana baru masuk Johor, gi beli buku kat Angsana.. Alhamdulillah, sejauh ni takda apa2 pulak, cuma kena isi form mengenai sars sebelum melalui kastam..
Semoga Allah menjauhkan penyakit wabak ini kepada semua hamba2nya yang beriman, Amiiin..Insya-Allah..Sama2lah kite berdoa ye..

-----------------
"All Allah's Testing Has A Purpose..
Someday U Will See The Light..
All He Asks Is That U Trust in HIM..
Walk By


Bookmark and Share




  Member Information For HajarProfil   Hantar PM kepada Hajar   Pergi ke Hajar's Website   Quote dan BalasQuote

sayasarah
-WARGA SETIA-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 170
Posting: 509
Dari: Kerak bumi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 31-05-03 00:24


a'kum

memang dah reda wabak ni..

ada rumour mengatakan sars ini adalah salah satu dari senjata biologi pihak2 yang :ampeh:

maksudnya klu dia nak hapuskan sesuatu kaum tu, dia akan kaji kelemahan gen satu bangsa kemudian dia cipta penyakit tu...

sekarang ni yang ramai kena sars majoritinya cina....mebbe dia tanak tengok ramai sgt org cina kot...ataupun dia nampak potensi org cina...

mm tp tak tau la..mungkin ada kebenarannya

-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu
[IMG]


Bookmark and Share




  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

nilamSarah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 27.04.2003
Ahli No: 556
Posting: 273
Dari: presint 9,putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 31-05-03 04:23


erm...ape˛ pon kite still lam keadaan yg selamat lagi...amin...

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For nilamSarahProfil   Hantar PM kepada nilamSarah   Quote dan BalasQuote

hurulain
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 16
Posting: 313
Dari: Bumi Allah

singapore   avatar


posticon Posting pada: 01-06-03 05:02


akum...s'pore dah bebas dah dari sars pada 27 mei..skg ni dengar2 hong kong kena denggi lak..ish hurul tengok kat berita..tempat yang ditunjuk tu tempat yang ke-6 paling kotor di hong kong..memang kotor!..ish ape nak jadi? lepas sars,denggi lak..memang rakyat di hong kong pengotor ke?


Bookmark and Share




  Member Information For hurulainProfil   Hantar PM kepada hurulain   Quote dan BalasQuote

mutiara_hati
WARGA RASMI
Menyertai: 27.05.2003
Ahli No: 1479
Posting: 15
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-06-03 07:52


Assalamualaikum
mmmmm........SARS........
Ramai gak orang kata ia senjata biologi....tak tahulah...
Apa kata kalau kita tengok ia sebagai ujian ke atas umat islam.....
Andaikata ia melanda umat islam sejauh mana umat islam dapat bertahan dari menerima bencana ini....
Alhamdulillah setakat ni takdelah sahabat handai yang terkena wabak ini.....
mintak dijauhi
Wassalam


Bookmark and Share




  Member Information For mutiara_hatiProfil   Hantar PM kepada mutiara_hati   Quote dan BalasQuote

sayasarah
-WARGA SETIA-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 170
Posting: 509
Dari: Kerak bumi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-06-03 00:23


a'kum

la mana laa tak de penyakit..

makan yang bukan2..tikus la musang la..

yang kena bala bukan sekadar diorang jeh abih sume orang kena

-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu
[IMG]


Bookmark and Share




  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

mardhiah12
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 28.04.2003
Ahli No: 568
Posting: 197

blank   avatar


posticon Posting pada: 06-06-03 08:34


assalamu`alaikum

akak nak komen, erm, memang pun betul macam hurul kata tu.. kawasan kat China esp yg duduk kat flat tu, memanglah kotor...letak barang kat tingkap balkoni tuh, macam stor pulak. rasanya org cina kat malaysia jauh lebih bersih.. ini kita tengok pun loya. tuh yg akak tak hairan kat beijing teruk sbbnya kotor sgt, kawasan flat dia tu..

dunia pun dah nak kiamat agaknya, dulu AIDS, kurang˛ lama jugak terseksa baru meninggal, sekarang ni SARS..kena, terus boleh mati...

erm...

"Ya Allah, lindungilah kami"


Bookmark and Share




  Member Information For mardhiah12Profil   Hantar PM kepada mardhiah12   Quote dan BalasQuote

nur_islami
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 11.05.2003
Ahli No: 1146
Posting: 279
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-06-03 11:29


eh tul ker m'sia dah free dr wabak sars.....?hem baguslah......bila lagi tu....?em ana tak tau la plak...maklumlah lama dah tak nengok tv....tv rosak kena pegi repair.......



-----------------
tuhan dalam mjlni hadap ini banyaknya dugaan yang mdtg.ada yang dptku gagahi & ada yang gagal kuhindari,tuhan rahmatmu melgt luas.terlalu sdktku bsykr


Bookmark and Share




  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
© Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.058038 saat. Lajunya....