Array
Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-01-2022  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Kita sering lupa apabila diuji dengan nikmat daripada diuji dengan bala.

-- Kitab Lama

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Maisarah99
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13727

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 13
Ahli: 0
Jumlah: 13




  Dari Galeri
saya yusparina ingin mengucapkan salam ukhuwah pada semua yang melayari web ini dan sesiape yang mengenali boleh hubungi saya di email yusparina@yahoo.com

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 8 hari yang lalu
pankerz: 33 hari yang lalu


Isu Semasa
Topik: makan kera?


Carian Forum

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Isu Semasa
    »» makan kera?

Please Mendaftar To Post


Oleh makan kera?

tokcik
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 09.06.2009
Ahli No: 10712
Posting: 129
Dari: perlis

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 12-02-10 18:21


Assalamualaikum

Apakah hukumnya memakan kera? Tokcik tak berapa arif dalam bab ni tapi kawan tokcik kata haram sebab binatang tu jenis bertaring dan kalau diboleh makan pun dalam keadaan darurat saja, itupun sekadar untuk hidup saja.

"Dan Allah mengharamkan perkara-perkara yang menjijikkan." (Surah Al-'Araf - Ayat 56)

Tokcik ada gambar org melayu makan kera (askar) tapi tak tahu nak upload gambar ke sini.

kalau nak baca dan lihat lebih lanjut lawati
laman shaniza


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For tokcikProfil   Hantar PM kepada tokcik   Pergi ke tokcik's Website   Quote dan BalasQuote

limah
::PENGURUS AKTIVITI::
Menyertai: 20.08.2009
Ahli No: 11210
Posting: 367
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-02-10 08:59


Assalamualaikum tokcik..apa khabar? semoga tokcik sihat ya. Ya ALLAH tokcik dah tak ada makanan lain nak makan ke tokcik. kolam ikan untuk mancing tu banyak kat malaysia ni. apake hal pergi makn kera.

tokcik....kak limah ni tak lah pandai bab-bab agama ni tapi setahu kak limah sebab atok bekas askar dia kata kalau darurat tak apa dibolehkan.

:berfikir: apa rasanya tokcik?enak dari ayam ke? :lol:


Bookmark and Share




  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

Liyana_
WARGA RASMI
Menyertai: 09.02.2010
Ahli No: 11894
Posting: 10
Dari: Rawang, Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-02-10 12:32


Askar memang diajar makan kera/ular etc, supaya tak mati dalam hutan bila makanan habis hehe
Saya yang sekadar wataniah ni pun diajar makan macam-macam, ni untuk membuang rasa geli makan monyet/biawak/ular/ulat etc..

---
wataniah yang bakal pencen hujung tahun ni, tak nak renew dah, hehe..


Bookmark and Share




  Member Information For Liyana_Profil   Hantar PM kepada Liyana_   Pergi ke Liyana_'s Website   Quote dan BalasQuote

CapGurl
WARGA RASMI
Menyertai: 22.04.2010
Ahli No: 12090
Posting: 5
Dari: Petaling Jaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-04-10 17:24


Salam,

Baca pun dah naik bulu romeee....eeeeeiii goli den...
huhuhuhuhuuu..


Bookmark and Share




  Member Information For CapGurlProfil   Hantar PM kepada CapGurl   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.053217 saat. Lajunya....