Array
Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-01-2022  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Orang yang bijak akan sentiasa ingat bahawa kejayaan atau kegagalan bukan pengakhiran

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Maisarah99
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13727

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 4
Ahli: 0
Jumlah: 4




  Dari Galeri
assalamualaikum...
ni gambo kite kat depan umah sewa.salam ukhuwah fillah..kalau ade kwn lame kite yg masih ingat kat kite, anto2 le msg...

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 3 hari yang lalu
pankerz: 28 hari yang lalu


Isu Semasa
Topik: Pasangan pelajar agama ditangkap khalwat


Carian Forum

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Isu Semasa
    »» Pasangan pelajar agama ditangkap khalwat

Please Mendaftar To Post


Oleh Pasangan pelajar agama ditangkap khalwat

ummimq
::KAUNSELOR::
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1731
Posting: 855
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-01-10 11:58


Pasangan pelajar agama dicekup khalwat

DI HOTEL inilah tempat sepasang kekasih dari sebuah kolej agama di Selangor ditahan berkhalwat Isnin lalu.




SEREMBAN - Sepasang kekasih dari sebuah kolej agama swasta di Selangor yang menginap di sebuah hotel tiga bintang di sini terbongkar apabila mereka dicekup oleh Jabatan Agama Islam Negeri Sembilan (JAINS) Isnin lalu.

Pasangan masing-masing berusia 20 tahun merupakan pelajar jurusan al-Quran, Sunnah dan Syariah di kolej tersebut.

Mereka ditahan pada pukul 1.30 pagi ketika berada berdua-duaan di dalam bilik hotel itu.

Difahamkan pasangan itu mendaftar masuk ke hotel tersebut pada pukul 8 malam sebaik sampai ke bandar ini dari kolej mereka.

Jurucakap JAINS berkata, pasangan itu ditahan dalam satu pemeriksaan rutin selepas membuat semakan di buku pendaftaran dan mendapati ada satu pasangan beragama Islam yang bermalam di situ.


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

zeti
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 13.06.2009
Ahli No: 10753
Posting: 56

blank   avatar


posticon Posting pada: 24-01-10 17:06


salam semua

tak dapat nak kata pa

geleng pala saja :-o


Bookmark and Share




  Member Information For zetiProfil   Hantar PM kepada zeti   Quote dan BalasQuote

tokcik
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 09.06.2009
Ahli No: 10712
Posting: 129
Dari: perlis

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 25-01-10 22:18


Assalamualaikum

Budak sekolah tokcik pun kena tangkap khalwat pagi tadi. Dia ponteng sekolah dan dicekup masa berdua-duaan dengan lelaki di sebuah rumah. Mak bapak ingat datang sekolah, rupanya dia ponteng. Kasihan mak bapak dia sebab anak tu baru tingkatan dua... :-o


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For tokcikProfil   Hantar PM kepada tokcik   Pergi ke tokcik's Website   Quote dan BalasQuote

limah
::PENGURUS AKTIVITI::
Menyertai: 20.08.2009
Ahli No: 11210
Posting: 367
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-01-10 07:35


Assalamualaikum betulah ummi, zeti dan tokcik. kak limah risau sangat bila tengok cerita-cerita begini dikeratan akhbar. nak salahkan sapa pun tak tau. sebenarnya akak rasa mereka ni terikut-ikut sangat dengan cerita dalam tv tu. kat tv tu drama2 bukannya cerita yang senonoh.cerita inggeris dah lah tentu ni cerita melayu.

mlm tadi kak limah tengok cerita tari tirana entah apa-apa tah. menari teliang liuk macam padi dengan lelaki pulak tu. kak limah tengok cerita tu tak ada objektif yang nak disampaikan.

dulu kat tempat kak limah kerja ni kami ambil orang-orang dari timur bekerja. masa tu tahun 2000 adoi macam hal dia buat.pukul 2 dan 3 pagi kena bangun pergi asrama mereka.

sedih-sedih. ibu bapa kena kerja keras nak pantau perkara ini.tapi macam mana ya?


Bookmark and Share




  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

ummimq
::KAUNSELOR::
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1731
Posting: 855
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-01-10 23:29


memang mengerikan jadi banyaklah berdoa dan amalkan puasa serta tambah ilmu agar iman tidak mudah tergadai begitu saja.

WA


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

inun
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 31.01.2008
Ahli No: 8250
Posting: 36
Dari: Kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-01-10 11:43


buat malu saja...
macam-macam dah berlaku sekarang...
lebih memalukan lagi, kedua-duanya tahu hukum hakam agama..
:-( :-(
moga-moga jadi iktibar untuk semua...

"Ya ALLAH... jauhkan aku dari perbuatan maksiat...
amin..."


Bookmark and Share




  Member Information For inunProfil   Hantar PM kepada inun   Quote dan BalasQuote

tokcik
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 09.06.2009
Ahli No: 10712
Posting: 129
Dari: perlis

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 31-01-10 14:19


Assalamualaikum

Dalam berita my metro 30/1/10 ada kisah seorang ustaz berkhalwat dan hampir berzina. Begini kisahnya....Akibat tidak tahan godaan syaitan, seorang ustaz didakwa tergamak menggoda seorang gadis bawah umur dengan tayangan video lucah melalui komputer riba miliknya. Rangsangan video lucah terbabit menyebabkan ‘kekasihnya’ itu berahi sebelum mereka meneruskan adegan ‘panas’ dalam sebuah kereta di tempat sunyi. Namun, adegan asmara itu hanya mampu bertahan beberapa minit apabila pasangan terbabit dicekup sepasukan ahli Skim Rondaan Sukarela (SRS) (berita lanjut lihat blog tokcik http://lamanshaniza2u.blogspot.com/ )

Ustaz tu dah memalukan golongan 'ustaz' dan agama kerana seorang ustaz sekolah agama mestilah telah belajar dan tahu selok belok agama. Dunia nak kiamat... :-o


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For tokcikProfil   Hantar PM kepada tokcik   Pergi ke tokcik's Website   Quote dan BalasQuote

limah
::PENGURUS AKTIVITI::
Menyertai: 20.08.2009
Ahli No: 11210
Posting: 367
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-02-10 14:52


masalahnya tokcik dan ummi kat negara kita terlalu banyak tempat boleh buat pekara2 maksiat ni. tak percaya bila mlm pergi lah kat tasik2. limah pernah pergi lah bawa anak-anak ambil angin kat tasik shah alam seksyen 7. separuh tempat terang yang selebihnya gelap apa lagi lah faham-faham saja lah.

tapi tokcik dan ummi kak limah bila nampak perkara sumbang macam ni kak limah terus sound direct saja. masa tu kat tempat tu lah. pasangan ni dari jauh kak limah pandang saja dari 2 badan jadi 1 badan. apa lagi kak limah pergi dekat-dekat sound habis. suami dah lari dulu dia takut.

apa lagi bila kena sound mereka tunduk saja. rasanyakan kita juga kena main kan peranan bila nampak macam ni kita kena tegur agar tak berterusan.


Bookmark and Share




  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

Qamarina
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 23.01.2010
Ahli No: 11845
Posting: 30
Dari: Kajang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-02-10 01:24


Q Nak tanya kedua pasangan ni nanti,susu apa dia mnum waktu kecil.Mungkin dapat jawapan agaknya...agaknya


Bookmark and Share




  Member Information For QamarinaProfil   Hantar PM kepada Qamarina   Pergi ke Qamarina's Website   Quote dan BalasQuote

srikandijilbab
WARGA RASMI
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 1341
Posting: 19
Dari: Kelantan+Kuala Lumpur

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-02-10 12:32


"Pelajar jurusan al-Quran, Sunnah dan Syariah"....rasa nak menangis baca ayat tu:(

Kiri-kanan, depan belakang, peluru-peluru maksiat datang bertubi-tubi dari pelbagai saluran-tv, radio, majalah,etc...siapa yang boleh tolong orang-orang muda ini berhadapan dengan peluru-peluru tersebut?

Semoga mereka mendapat pahala seperti yang Allah janjikan untuk orang-orang muda yang bermati-matian bermujahadah menentang fitnah yang mengganas di sekeliling mereka, amin:)


-----------------
Mari Susuri Jalan Ke Syurga


Bookmark and Share




  Member Information For srikandijilbabProfil   Hantar PM kepada srikandijilbab   Pergi ke srikandijilbab's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
© Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.05499 saat. Lajunya....