Array
Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 01-07-2022  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Tidak berbuat apa-apa ialah kubur kehidupan. Hidup tanpa bekerja ialah hidup tanpa kebahagiaan.

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Maisarah99
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13727

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 10
Ahli: 0
Jumlah: 10




  Dari Galeri
Ukhwah muslimah:
Dari kiri: Presiden, Chef Fizah, Wida_Smiley. Duduk: s_wani, s_wana

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 8 hari yang lalu
azan84: 37 hari yang lalu


Isu Semasa
Topik: pelaburan semasa


Carian Forum

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Isu Semasa
    »» pelaburan semasa

Please Mendaftar To Post


Oleh pelaburan semasa

Ummu_Ammar
WARGA RASMI
Menyertai: 07.05.2009
Ahli No: 10476
Posting: 3
Dari: KL

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-01-10 16:12


Assalamualaikum

Tadi saya baru selesai belajar tajwid dengan ustazah yang freelance datang mengajar di pejabat. Dikesempatan tu saya bertanya tentang pelaburan. Seperti yang kita sedia maklum ada pelbagai bentuk tawaran pelaburan seperti ASB etc.

Ustazah maklumkan yang kebanyakan pelaburan kini adalah meragukan yang mana terdapat pelabur dari syarikat arak dan ternakan khinzir termasuklah seperti yang di atas.

Cadangan yang diutarakan adalah seperti Tabung Haji dan CIMB Islamic yang menjalankan islamic investment.

Mohon sahabat sahabiah yang jelas untuk sahkan. Andai betul haram esok juga saya akan tutupkan akaun bank berkenaan

Syukran


Bookmark and Share




  Member Information For Ummu_AmmarProfil   Hantar PM kepada Ummu_Ammar   Quote dan BalasQuote

hudaahmad
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 8882
Posting: 31
Dari: germany

germany   avatar


posticon Posting pada: 07-01-10 23:04


Salam,

Saya cadangkan ummu_ammar baca perbincangan ASB dalam web ustaz zaharuddin kerana ianya melibatkan hukum.

Sila klik link kat bawah ni
Hukum ASB , website Ust zaharuddin

Dari bacaan ni, ummu_ammar akan temui jawapannya...

Pelaburan lain yang boleh dibuat adalah Unit Trust(Public bank) , islamic investment.


-----------------
Nasyid&#<br /><div align=

Bookmark and Share




  Member Information For hudaahmadProfil   Hantar PM kepada hudaahmad   Pergi ke hudaahmad's Website   Quote dan BalasQuote

diana81
WARGA RASMI
Menyertai: 07.01.2010
Ahli No: 11796
Posting: 3
Dari: Sepang

blank   avatar


posticon Posting pada: 08-01-10 07:29


Salam ummu_ammar,

Jika ummu_ammar perlukan penerangan atau berminat dengan islamic investment Public Mutual, mungkin saya boleh rekemenkan suami saya (konsultan unit amanah Public Mutual) untuk tolong beri penjelasan atau maklumat lanjut berkenaan dana-dana islamik dalam public mutual tersebut.

Jika berminat, ummu_ammar boleh PM saya.. nanti saya tolong sampaikan.


-----------------
Dapatkan CD Wuddah di lampinwuddah.blogspot.com


Bookmark and Share




  Member Information For diana81Profil   Hantar PM kepada diana81   Pergi ke diana81's Website   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 03.03.2004
Ahli No: 3361
Posting: 118
Dari: Pahang~Sel~Dubai

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 08-01-10 14:02


Salam

Memang betul ianya meragukan.. ASB.. dah dah ada fatwa pun tapi tak berani nak keluarkan sebab takut menjejaskan pelaburan mereka..


Bookmark and Share




  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.070273 saat. Lajunya....